Hirdetés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Brekkk
üzenetére
A 22nm-es tech túlmelegedéssel jár, a szar kupakolásról már nem is szólva; szóval tuningolni lehet, csak jobb hűtő kell hozzzá (legalábbis a tesztek szerint). Szóval 2500K így is, úgy is jobb szerintem, ha csak valaki nem a HD4000 irdatlan grafikus teljesítményére, és 75%-os tuningolhatóságára gerjed.
Takarékos üzemmódot meg az ósdibb procinál is be lehet lőni. -
pincehely
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
Akkor valami nem jó, ha fut a linX, akkor nincs semmiféle, msn, meg böngésző, főleg nem fullhd videó. Ha a linx fut, akkor semmi más.
És nem azért mert ennek így kellene lennie teszteléskor, hanem azért mert nem marad számukra erőforrás. Ha ti akár böngészni is tudtok linX mellett, akkor egy percig se csodálkozzatok, hogy a linxel "kitesztelt" beállításotok szart sem ér.Nálam a képernyőkímélő, -ami kimerül abban, hogy üres fekete kép- megjelenítése, illetve abból a desktop újrarajzolása is 1 perces hadművelet tud lenni. Nem hogy böngészés!

-
asuspc96
őstag
válasz
Brekkk
üzenetére
Memókhoz MÉG nem nyúltam ! 1,65V-ről vettem le 1,5V-re mert mondták, hogy az nem egészséges.
Nálam is AC Freezer van passz, hogy melyik sorozat... egy HAF 932-ben...szóval szellőzés meg van oldva
Én még arra is gyanakszom, hogy a paszta, hogy van rajta...(nem emlékszem...)
Viszont így alapon egy 25°C szobában alapon 29-33°C van a 4 mag...ami egész jó
Win7 SP1 fent van...(csökkentett módban kiírja a képernyő közepére felülre).
"Nézd meg úgy a géped mit produkál, ha teljesen visszaállítod alap beállításokra, tuning nélkül."
Nem emlékszem az eredeti beállításokra....ClearBIOS-t meg most, hogy stabil (kop-kop) nem szeretnék nyomni....van más megoldás ?asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz
Brekkk
üzenetére
Jó reggelt!
"LinX 0.6.4 - 10.3.7.012" AVX Edition egyszerűen már nem értem

hermanyi: Dehogy veszem...Egy vízhűtésben gondolkodom...csak hát nem tudom, hogy annyi pénzből megérné-e ? Meg félek, hogy elered a gépben a szökőár akkor én meg agyvérzést kapok...

Tudsz ajánlani egy jó hűtőt ? Egyáltalán le lehet szedni a hűtőt a prociról ?XaraX, ÁdiBá: Akkor nem éri meg fejleszteni azokra...
Mi történik akkor ha két másfajta márkájú memót társítok ? (azonos MHz-ek mellett)Speed(R): Rendben rákeresek...Remélem valamelyik világtartó procinak volt a szomszédja

U.I.: ezek a "bevált" memória időzítések minden fajta típusra "kompatibilisek" ?

Üdv, asuspc96
-
-
Pietrosz
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
Linx-et majd akkor nézek, ha lesz rendes hűtőm. Mert elég irreálisan fűt. De addig is tesztelni kell valamivel, ami nem olvasztja szét a procit. Csak azért raktam be amúgy, mert azt írtad a gyári hűtő nem bír a feladattal. Namost ez tuning mellett feszemeléssel 70 fok.
3,3-on powersave módban szvsz még 60 fok se lenne.
szerk.. a hősugárzót ne rakjam be mellé? -
hermanyi
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
Azon nem gondolkoztál el ,hogy a gyári hűtőt nem LINX re és társai futtatására találták ki?
nekem is I5 van 2500K és jelenleg 3.500 on megy 1.08V vel és érdekes mod még 65C felett sose láttam a hőfokot
Igaz nem futtatok Linxet Prime-t meg hasonló dolgokat csak konvertálok és játszok és hasonló dolgokat csinálok és erre tökéletesen elegendő a gyári coler.
Pedig a Matterhornt szerettem nagyon ,de kellett a pénz
-
Peak
addikt
válasz
Brekkk
üzenetére
freezer13pro beszarás... 4.4GHz-en OCCT LinPack 1,5 óra alatt nem ment egyik mag sem 77 fok fölé zárt házban!
"kicsi" freezer 13 pro -
Hunork
veterán
válasz
Brekkk
üzenetére
Gondolom a Pro-ra gondoltál...vagyis erre: [link]de szerintem ige, lemennél vele. itt egy PH teszt, igaz egy Core2 Quad az alany: [link]
Nekem a Freezer 7 van, és BF3 alatt sem megy 60 fokig az i3 2100, amiből következik, hogy a nagyobb hűtő szerintem hasonló értéken tartaná az i5 2500k-t. (kérdés, mekkora a tuning-éhséged...
) -
Bogyó bá'
nagyúr
-
fixer92
aktív tag
válasz
Brekkk
üzenetére
Na a helyzet a következő:
Nem használt sem az egércsere, sem a billentyűcsere, nem használt az oprendszer ujratelepítése, és a bios frissítése sem.
Mostmár nem megakadt az egér hanem egyszercsak fogtamagát és leállt, majd gondolt egyet 5mp en belül és újraindult.... már eléggé kész vagyok tőle.....ugyan úgy kernel hiba az eseménynaplóban.
Napló neve: System
Forrás: Microsoft-Windows-Kernel-Power
Dátum: 2011.07.29. 10:41:56
Eseményazonosító:41
Feladatkategória63)
Szint: Kritikus
Kulcsszavak: (2)
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: pc
Leírás:
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
<EventID>41</EventID>
<Version>2</Version>
<Level>1</Level>
<Task>63</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000002</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2011-07-29T08:41:56.693210800Z" />
<EventRecordID>2566</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>pc</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
<EventData>
<Data Name="BugcheckCode">0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
<Data Name="SleepInProgress">false</Data>
<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
</EventData>
</Event>Egy kérdés a bios frissítés miatt ugye nem ugrik a gari?

-
fixer92
aktív tag
válasz
Brekkk
üzenetére
Hát ez az, hogy nem szép sorjában, nincs rendszer.
Csak 1 ami azonos minden fagyáskor.
Az, hogy 1 percen belül fagy.Fagyott már net közbe, akkor mikor bekapcs után hátteret akartam cserélni, zenehallgatás közbe. De van, hogy napokig gond nélkül megy. Hogy küldjem gariba, ha nem mindig produkálja? Náluk épp nem csinálja és visszaküldik, hogy okés..... :S
@Egon: Természetesen.
-
fixer92
aktív tag
válasz
Brekkk
üzenetére
Át tettem másikba, ráadásul az egér is más. Újratettem a rendszert. Böngésző Chrome.
Ezelőtt is az volt.De nem csak net közben fagyott.
Ha akart akkor bekapcs után 1 percben megállt mindegy hogy zenéltem, vagy böngésztem.Ha az első 1 percben nincs gond akkor naphosszat kínozhatom semmi gond...
Érdekes....
-
-
KAMELOT
titán
Én a i5 SB megvétele esetén csakis az iGPU-t fogom használni. Lehet majd később veszek egy graf karit bele. Addig el leszek ezzel.
Aki csak netezik meg dolgozik a gépen annak nagyon is jó az iGPU.
Egyetértek veled!!!! Főleg ahol rengeteg gép van jól jön a kevesebb villanyszámla
-
No offense, de ha az ismerős kedvenc alaplapmárkája pl. az MSI, mert a "tuningveresenyeken is azt használják", erre ő odaállít egy Asrock lappal.
Hááááát...
+4 szál megérheti a jövőben. Már most is kihasználja szinte minden a 4 magot.
A + 4 vszínűleg jó lehet a jövőben. Talán.Olyan felhasználónak akinek össze kell rakni a gépet egészen biztosan nem tennék be raid 0-át.
-
hyperman25
tag
-
A hőn szeretett loading feliratot kevesebb ideig látod. Mellesleg a szintetikus teszteket a konvertálásra és renderelésre jobban vissza lehet vezetni, tehát elmondható, hogy ott van előnye a magasabb memória órajelnek, márpedig nem mindenki csak játszik, ahogy az előző példádban említetted.
-
Eagl3
veterán
"A 3,1-es procid 3,2-n megy. Az a max amit tuning nélkül tud 4 magon. 1 mag terhelésénél tud 3,5-öt max. De akkor a többi mag szinte alapjáraton kell menjen."
Efelett is átsiklottam...
totál logikus, mert ugye a CPU teszterek mind a 4 magot izzasztják."Majd biztos jönnek a cáfolatok, hogy igenis van értelme. Mert itt ott 2-3 FPS-sel is többet kapok. 32 FPS helyett 35-et. Hurrá. Kb anyi értelmét látom, mint a 1333-as memória helyett a 2133-as memóriának. Talán az is dob vagy 2 FPS mindenhová."
Az már összesen 4FPS !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jeni
félisten
Gondolom ez azért van,mert az Intel arra az időszakra vállal csere alkatrészt,és ebben a gyártók nem akarnak anyagiakban ráfizetni. Vagyis az Intel június 30-ig vállalja a költségek kifizetését,magyarul a kártérítések megfizetését az alaplap gyártók felé.
Ha a felhasználó az ASRock alaplapot 2011 januárjában vásárolta egy olyan régióban, ahol egy (1) évre szóló garancia biztosított, és a hibás alaplapot 2011. április 15-én adja le, a garancia lejárati dátuma 2013. április 15-ig lesz meghosszabbítva. Ha a felhasználó az ASRock alaplapot 2011 januárjában vásárolta meg egy olyan régióban, ahol két (2) évre szóló garancia biztosított, a garancia lejárati dátuma 2014. április 15-ig lesz meghosszabbítva.
A vásárlók bizalmának visszanyerése érdekében az ASRock egy évre szóló ingyenes garancia-meghosszabbítást kínál a cserétől számítva, ha a cserére 2011. június 30. előtt kerül sor. -
fagy53
nagyúr
Ez a mérvadó fordítás, természetesen ha nem cseréltetem ki a visszahívásba szereplő lapomat június végéig, attól még nem veszítem el a garanciát, csak a +1 évet bukom.
-
fsb1000
nagyúr
Nekem már nagyon sok lapom volt, régebben szereltem is össze gépet. Nem nagyon találkoztam alapon (idle) cicergőssel.
Volt amelyik tuningnál cicerget-zúgott, mondjuk 10-20%-a, de alapon soha.
VGA-knal már ez az arány 50% de csak terhelésnél.Én megpróbálnám cseréltettni.
Vagy végső esetben eladni. Csöndes gépem van és én sem viselném el. -
Gorneck
legenda
És elég esélyes, hogy egy másik se lesz jobb...amikkel találkoztam lapokkal pl MSI, Giga azok mind adtak ki hangot...szal nem biztos különb lesz a másik...
(#4194) boogie84: Attól még müxik a lap...ha normális a boltos próbálkozik, de tudtommal ezért nem cserélik a lapot, se vgat se semmit...
-
-
warcat
veterán
Épp ez az,hogy nem a gariztatás a célcsoport, a piacot szeretnék ellátni,aztán ha majd jut kapacitás jönnek a cserék,azért valami profitot is szeretnének

A lapok többsége el tudja látni a feladatát(a plusz 1-2 hónap nem oszt nem szoroz) ,nyilván a gyári hibásan működőképteleneket valóban cserélik amint lesz lap. -
N_A_S
veterán
nem. konkrétan nekem annyira túlmelegedett tuning mellett, hogy elszállt a feszültség szabályzó áramkör benne, az elsőnél. a másodiknál meg meg szintén elpukkant valami, úgy hogy már be se lehetett kapcsolni, és ezt 1 délután alatt sikerült i7-870 @ 1.328V @ 4GHz, P95 Blend teszttel leművelnie.
-
AirBooms
addikt
-
fsb1000
nagyúr
Köszi!
Eleve IDE módban megy, igy szoktam meg. Igen kék halál, de el sem tudom olvasni, csak felvillan a kék képernyő.Khmm... azt azért feltételezhednéd, hogy legalább annyit tudok, hogy a SATA HDD-ket nem kell jumperolni. De nem zavar ha full_húlkyének nézel, csak nehéz igy kommunikálni.
Szerintem van jelentősége annak, hogy melyik chanel-en van
SSD-kkel tudtam sebesség különbséget kimérni, mikor azonos chanelen voltak és amikor külö-külön. 1156 lappal (UD4)Khmm2. nem keveslem a 3,49GB memóriát XP alatt.
Másik lappal 3,25 GB-volt a szabad mem XP alatt. Épp te kérdezted pár hesz-el lejebb,
Ugyanaz a konfig... csak érdekesség... nem számít. -
jeni
félisten
-
fagy53
nagyúr
Gyorsan amortizálódnak a dolgok a számítástechnikában, így nem érdemes olyan dolgokba sok pénzt fektetni, melyek kihasználatlanul fognak ketyegni a gépben és az újraértékesítésük veszteséges lesz. A sima 2500 és a "K" között kb 8k különbség van a legtöbb helyen, de a 2400 még 4k-val olcsóbb mint a 2500, így a 10-12k-t messze nem éri meg a valamivel nagyobb frekin járó "K" verzió.
Biztos vagyok benne, hogy aki nem a tuninglisták császára akar lenni és egy átlagos géphasználó, annak még a 2300-as is sok!
A korábbi, egyébként nem rossz generáció legnagyobb részét simán maga mögé utasítja már az i5-2xxx belépője is. Eleinte fanyalgással fogadtam a Szandit, de aztán megváltozott a sok teszt, cikk átolvasása után a véleményem, grat az Intel fejlesztőinek!
RAM megvan, ASRock P67 Pro3 jön, csak a proci van még levegőben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Takarékos üzemmódot meg az ósdibb procinál is be lehet lőni.

Üdv az AC táborban!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Milyen 560 Ti-od van??