Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
Hát ahogy elnézem a batch számokat az enyémmel, mivel sajnos idén gyártották nem valószínű, hogy magasra jutok GHz-ek tekintetében. Az enyém: L101B356 Azért durva, hogy a későbbi gyártású példányok rosszabbul sikerülnek tuning szempontjából, azt hinné az ember, hogy fejlődik a gyártási minőség, de ezek szerint inkább visszafelé.
No nem baj, ha a 4,5GHz-et elérem léggel nem túl magas feszen akkor boldog leszek. 
DTomka: Köszi! Remélem AirBooms ír majd nekem róla tapasztalatokat.
Dime26:Légyszíves írj majd róla egy-két dolgot: mennyire stabil, tuningbarát, milyen a "minőségi fílingje"(van e neki úgy értem)
? UEFI-je milyen könnyen kezelhető, tud annyi beállítást mint egy Giga mezei BIOS(pl UD4-é)? Stabil? Köszi! 
-
Erdei88
veterán
Egy vállalkozó kedvű ember járathatná 1,5V környékén pár hónapig. Utána megoszthatná velünk tapasztalatait.

-
Воланд
titán
Első hszben benne van ugyan ez a kép, meg két hivatalos Intel dokumentáció, az elsőben szerepelnek a feszek. Nem mellesleg ez a kép abból a pdf-ből van kivágva.
Szvsz ha ezen a feszen (1,52V) van járatva és megdöglik, akkor lehet vinni garba, hiszen az Intel ennyit írt a feszre.
(#6794) N_A_S: Valóban nincs.
-
N_A_S
veterán
-
MPowerPH
félisten
Vagy hülyeség, vagy nem.

Azért ezen elgondolkodnék:
"I'm surprised Intel states a maximum of 1.52 volts, this is high for any processor released in the last 5 years let alone these new ones. For example, take a 65mn chip like the q6600. The transistors in that chip are 4x times the size of those in a 32mn processor. So now we're basically pushing the same voltage though transistors a quarter the size - sounds a little crazy when you think about it. "
Úgyse most fog kiderülni, kell neki egy kis idő mire megjönnek a tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Atya isten, mit fognak menni majd a 8 magosak...belegondolni is félelmetes.
-
fagy53
nagyúr
-
dime27
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Kicsit tájékozódj mielőtt ijesztgetni kezdessz másokat. 32nm, és még az intel is 1.52V-ban adta a maxmális feszt, amit a OC'-erek szeretnek túllépni, de ez bőven ez alatt van.
Nem mellesleg az 1.4V+ konkrétan ehhez a 4600 eredményhez nem tudom hogy jön ide

1.308V az nagyon messze van még.szerk.: Over beírta pár héttel ez előtt hogy az 50. hét után gyártott prociknak semmiképp ne adjuk 1.52V felett, az alattiaknak "nyugodt szívvel" mehet az 1.6V extreme tuninghoz

-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezt nem tudom. Mert Lynnfieldnél még nem néztem kikapcsolt HT-val, ott még IBT-t használtam főlleg.
Az előző szerkre: majd egyszer lesz komolyabb VGA is. Most erre futotta, és eddig minden megy 1680-ba. 1-2 játék van aminél kompromisszumokat kell kötni GTX460-al, pl Metro, Crysis
A MHz-el meg úgy vagyok hogy minnél több annál jobb, addig nem fölösleges ameddig bírja proci. Ha lesz normális BIOS vissza is lesz lőve 4800-ra, vagy 5GHz-re
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MPowerPH
félisten
Egyáltalán nem. HT on -al több fesz kell adott frekihez, add 1. Pont azért kell több fesz, mert így jobba terheli.
Add 2, azért dob kevesebb GFlops -ot HT-on -al, mert 1 mag két szálon dolgozik az 1 helyett, így megoszlik a teljesítmény.
Fogyasztásban is látszik, erős W-okban megmutatkozik a különbség a HT on javára.Persze ha csak játékhoz kell a proci, akkor más. Bár ahhoz meg megint fölösleges ekkora MHz, hacsak nem 3db GTX580 van a gépedben, és HD felbontás alatt játszol.
A munka HT nélkül borzalmas, legyen az a legbagatelebb dolog is. -
N_A_S
veterán
Na ez a mostani 24/7 ameddig nem lesz F3-as BIOS:
Gigabyte GA-P67A-UD3P-B3 (BIOS: F1 / BCLK: 1002 / VTT: 1.05V)
Core i7-2600K @4600MHz HToff @1.308V (BIOS 1.335V)
ADATA Gaming V2.0 1600 @2133 CL10 @1.548V (BIOS: 1.5V)
(#6770) BMW001:
24/7-re nem kell HT max 3D Mark-hoz
Azért, mert:
- Az i5-2500K -nak 1.41V kellett ugyanehhez az órajelhez (volt az is, meg 2400-am is)
- 50ért adtam el az i5-2500K-t és 64-be vettem az i7-et (~3-4 hete) -
válasz
Overlocker
üzenetére
Pont mint a fudzillának.

-
-
N_A_S
veterán
válasz
Antarctica
üzenetére
megéri, mert az 1156-ot most még árban el tudod adni.
nekem is volt 750@ 4GHz, aztán i7-870
a 870-et 46.000 -ért adtam el, annyiért már kapsz i5-2500K -t és nincs akkor suxx tuningnál, mint 1156-on.
-
válasz
Overlocker
üzenetére
"Nem, és léghűtés..és nem degradálódik.."
Micsoda? Pedig az ipon megírta. Tuti rosszul láttad.

-
Goldmen75
őstag
Mondjuk Win alatt ha rányomok valamire akkor az ott van sitty-sutty, nem pöcsöl, tehát érzem hogy gyorsabb...Játékok alatt nem lesz nagyon difi az tuti...csak azt hittem hogy mérhető nagyságrend lesz közöttük....Már csak azon filózom, megtartsam-e az MSI lapot, vagy Gigázzak továbbra is...?!
-
Winne
nagyúr
Anno valaki betette az új béta biosokat az UD3-hoz, de nem találom. Ezt szeretném kérni újra.

-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Van itt valakinek ilyen: ASROCK P67 PROFESSIONAL Fatal1ty v. esetleg ilyen: ASROCK P67 PROFESSIONAL Fatal1ty-B3lapja? Tapasztalatot kérnék róla!
YencYke: pár ezrest tuti rádobnak(3-5 ezerig) sajnos, eddig ahogy nézegettem a B3 vs B2 lapok árait ezt szűrtem le.
-
YencYke
tag
Lényegében már minden alaplapot lehet kapni, de Asus még mindig nincs. Biztos külföldön mindenki azt vesz és nekünk már nem jut. Remélem legalább ugyan annyiba (44 ezer) fog kerülni mint a B2.
-
Goldmen75
őstag
Hát eddig nem esett le az állam...intel burn test s super PI-ben mért, azonos beállításokkal, mint a Gigabyte versenyen, roszabb eredményem lett......
-
törölt tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Bocsi igazad van 2 mag volt használva . Nem akartam vitát indítani és szemetelni.
-
törölt tag
Én nagyobbat ugrottam E6420 E8500-2500k.
Overlocker.1.4 volton hálozatból 270W nagyon sok 1,26v 180w bruttó 82 85% os hatásfokú táp az is bele kell számítnai 1,5volton még feljebb megy biztosan , de átlag halandó vagyok, ezért levegővel hűtök. Amikor meglátaam a 90 fokot 40 sec alatt kicsit ideges lettem
Nem is nagyon érdekel mit tud a proci -150 fokon. -
HUNRONIN
tag
válasz
Goldmen75
üzenetére
Igen olvastam a cikket
És az is 2011.03.24. 08.30-kor íródott...vagyis nem valőszínű hogy átvertek...
....remélem... 
De annyira nem a Crysis2 hoz lázba hanem a Battlefield Bad Company2 amit ingyen adtak a Crysis2 mellé....a BFBC2 akarom multiban tolni vadul
Meg a BF3-t várom már piszkosul

-
Goldmen75
őstag
-
-
HUNRONIN
tag
Aszem azokat a fsb1000 hozzászólásokat olvastam.

Nekem a 775 után ez lesz az első nagyobb "előre lépésem". De amikor a 775-be beraktam az SSD-t azért érezhető volt picikét már a különbség.
Majd este írok, hogy hogy tetszik az új konfigom.
Bár már most is oda vagyok érte mert ez az Asus P8P67 Deluxe alaplap már végre tud CF-t is és SLI-t is
Meg egy picikét már kíváncsi vagyok a Crysis2-re is
....azért mókás volt.....a játékot a CD Galaxis kiküldte keddre...próbálnám telepíteni,,,erre amikor írnám be aKeyCode-t kiírja, hogy a termék csak 2011.03.24. 01.00 órától "elérhető"...aszittem menten felrobbanok 
-
N_A_S
veterán
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Erről fsb1000 tudna neked érdemben nyilatkozni, de azt hiszem már beszámolt vagy itt vagy a Gef 460 topikban.
Én szépen végig mentem a létrán 775 - 1156 (i3, utána i5, majd i7) - 1155 (2400, 2500K, 2600K)
Legnagyobb gyorsulást i5-750 nél éreztem, meg amikor bekerült az SSD a rendszerbe
-
HUNRONIN
tag
....peched van tesó mer valóban tar kopasz vagyok a valóban is....
...és még sajna a PH-n is...
.....meg ráadásul vén f.x is vaok így 31 évesen... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
N_A_S kolléga rám nyugodtan szólj ha valamit nem jól csinálok mert valóban "kopasz" vagyok még itt a köreitekben..

Mennyire lesz "érezhető" a különbség a 775 és az 1155 között???
-
Goldmen75
őstag
Miért is? Ha még beleférek az időbe akkor használom, ha már lejárt akkor ez van...Szoktam használni!
Kami11 Itt találod IntelCoreSeries néven -
-
HUNRONIN
tag
Szeretnék ezúton is bocsánatot kérni, hogy új HSZ-t írok de, ha előzőbe kell még egy szót is írnom esküszöm belekavarodok.... 
Akkor megnyugodtam, mert ennek a Corsair H70 készre szerelt vízhűtésnek mind a 775, 1156, 1366 és ezek szerint a 1155-höz is fahin lesz a "tappancsa"....Huhhhhhh

Már alig vágom,hogy délután "összeröffentsem" a kis mashinkámat
-
HUNRONIN
tag
Na ne már....én "kopasz" vagyok ezeknek a gyerököknek mög löng a hajuk...

(...meg őszintén szólva szeretnék minél előbb Fanatic Tag lenni
)
...Kami11 te naon kopasz avataros naon vad fiú...most látod mitt tettünk...mint két toás...
omikron23 ezt a Alpenföhn Matterhorn hűtőt nem is ismertem eddig.
Kérdés a "szakikhoz"......a 775-ös procihűtő alaplapon lévő furatainak a kiosztása megegyezik az 1155-ös furatokkal ami a hűtőventinek van???
Ma szerelem össze a 1155-ös konfigomat...nyugtassatok meg kérlek, hogy jól tettem amikor lecseréltem a 775-ös (Q9650-es) rendszeremet 0 HUF ráfizetéssel erre....

-
omikron23
senior tag
válasz
HUNRONIN
üzenetére
Alpenföhn Matterhorn... és ezzel is nagyon jó, igaz a proci nem lett húzva... Korábban linkeltem be hőfokokat is...
-
Kami11
őstag
Idle 29-31C, Linx 4400-on 69-70C.
[link]Goldmen75: Mi a neve a cpu gadget-nek?
-
Goldmen75
őstag
No! Ahány progi mind mást mutat, ezt imádom
Hyper TX3-am van, i5-750-ről örökölve
a cpu gadget az meg 26-35 /mag-okat jelez! -
törölt tag
-
Goldmen75
őstag
Jó reggelt!
Akinek van i5-2500K-ja, lécci linkeljen, vagy írjon be hőadatokat, mert soknak tartom a 40 fokot bios-ban!!! Na meg egyáltalán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
No nem baj, ha a 4,5GHz-et elérem léggel nem túl magas feszen akkor boldog leszek. 
? UEFI-je milyen könnyen kezelhető, tud annyi beállítást mint egy Giga mezei BIOS(pl UD4-é)? Stabil? Köszi! 

Mert mind a Bloomfield, mind a Gulftown sokkal hűvösebb maradt HT off -al.
Atyaég