Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
Valaki világosítson fel kérem.... az a jó ha alacsony vagy ha magas érték a GFlops??

-
AirBooms
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Köszi!

Csak beállítottam egy értéket, de LinX alatt úgy tűnik, hogy 1,37 V-on megy ezen az értéken HT ON. A hőmérséklet megállt 65-67 fok körül.
Szerintem ezen a feszen talán az 5 GHz is meg lesz - HT OFF tuti. De nem akarom elkiabálni!
Ami számomra a legkellemesebb meglepetés, az maga az Asrock lap! Ez egy csoda! Nem cserélem Maximus 4 Extreme-re. Sőt, ezt sem adom vissza!
(végül is csak SATA3-as csatikat használok) -
Winne
nagyúr
Az XMP-t ti használjátok? Mi a gyakorlati haszna?
-
XaraX
addikt
válasz
rankesz
üzenetére
Nem kell aggódnod, teljesen normális.
Ha nem nyúlsz a BCLK-hoz, csak a szorzóhoz, nem indul duplán.
Már P35 óta ez van, fsb emelés, dupla indulás.
BCLK=fsb
Tehát, ha zavar, hagyd 100-on, és megszűnik.
(#5893) petrusz82
Azért Én reklamálnék a helyedben, amit rendelek, azt kapjak a pénzemért...
(#5897) fsb1000
Milyen ramod van?
Ha nem XMP, akkor biztos nincs profilja. -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
megérkezett az i7-2600K procim, valamint a memóriák! De mint mindig, most is van egy kis üröm az örömben!
Ezt rendeltem: [link]
Ezt kaptam: [link]
A kettő között az a különbség, hogy az egyiknek van XMP-minősítése, a másiknak nincs. Árban teljesen egyformák.
Az XMP hiánya milyen hátrányt jelent számomra, egyáltalán érdemes -e reklamálnom miatta? Majd ha elérhető, p8p67 lapban lesznek helyezve.
-
AirBooms
addikt
Összeraktam a saját gépem (lásd adatlap)!

Hát mit mondjak, nagyon elégedett vagyok.
Kapásból 4800 MHz-ről indultam a 2600K-val a Fatal1ty Pro-ban... Király ez a lap, de nagyon. Minden úgy megy, mint a karikacsapás! Csak ajánlani tudom.
-
kusziPS3
csendes tag
Emberek lehet hülye kérdés de még 'új' ember vagyok és nem nagyon vágom az inteles dolgokat, életem során mindig amd-s voltam de most váltok, nos kérdésem az lenne hogy ha jól utána olvastam akkor a H67 lapok nem támogatják az overlock funckiót? tehát akkor 100mhz-et sem tudok "húzni" a procin?
-
fsb1000
nagyúr
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Savanya
üzenetére
nem 100%, de asszem megy visszafelé is a "frissítés".
azt nem tudom hogy dos alatt engedi-e, de win alatt az asus update progija tud visszafelé is biost pakolni.
ha emlékeim nem csalnak p55-tel sikerült visszatenni a régebbi jól működő stabil biost.
de ennek vasárnap utánajárok, megnézem a P8P67-Evo hagyja-e magát
....max meghülyül és megdöglik 
-
B4l!nt
aktív tag
A llc-t hogy szoktátok használni? 1,3 alatti feszültségen mehet a level2 neki?
-
Landon
addikt
válasz
MrTwister
üzenetére
Hat ez nem GA specifikus dolog. Ird be google-ba h asus P8p67 pro es meg latod h ott mennyi gond volt a Vengeance-el!
Nem keves eloljadoba ennyit... Ami ugy fest naluk megoldotta a gondot az 1: JEDEC szerinti ertekek hasznalata 2: 1.5V kozeli ertekek ill. Egyeb itt is mar kitargyalt ertekek beallitasa. Van egy egez ASUS forum tema a Vengeance-rol.
Mielott. GA-t szidnad jarj utana melyik lappap van tobb gond!
Ne ebbol a topicbol indulj ki hanem "vilagszerte" a googlebol!
Masik meg az h ezek a gondok leginkabb meg BIOS problemak ill. helytelen ertekek hasznalata ami nem a lap hibaja... 
-
MrTwister
őstag
Semmilyen BIOS-sal nem bírta "hangsúlyozom" nálam! a P67-UD4 B2-es lapom a a Vengeancekat(próbáltam gyári F2-t,F7 és F8i-t!). A B2 Intelnél a déli híd revizióját jelöli amiben található a sajnos hibás Sata-2-es vezérlő, aminek javítása a B3-as az Inteltől. A lapok revíziója az egy másik dolog, az enyém pl. rev 1.0-ás, de van rev. 1.1-es ami szintén B2-es! Aztán gondolom majd B3-asból is lesz rev 1.1-es és így tovább. Nem állítom, hogy a rev 1.1-es B2-es v. rev 1.0-ás B3-as lapok nem komálják jobban a Vengeancekat mint az én lapom, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy sok rev. 1.0-ás lappal gyönyörűen megy a Corsaire ezen ram csodája. Én mindenestre most nagyot csalódtam a Gigában és a Corsaireban is. Eleddig Abit lapjaim voltak, szinte mind tökéletes volt(BH6,TH7-II,IP35 Pro)! Ramjaim Geilek voltak DDR1 és 2 is (Black Dragon) és soha semmilyen gond nem volt velük! Ezek meg....pfff...na hagyjuk!

-
kusziPS3
csendes tag
Ehhez a laphoz mit szóltok? -> Gigabyte GA-PH67A-UD3-B3 talán jobban járnák mint az asrock p67 pro3-al?

-
Savanya
addikt
-
válasz
fsb1000
üzenetére
(#5845) rankesz: Asrockék viccesen írják az updateknél a kiemelést.
Pl. az E350-nél az 1.1 legfontosabb változása szerintük:
"1. Add "Print BIOS screen" function.
2. Increase mouse polling rate in BIOS setup."Az, hogy onnantól 1066 helyett 1333-on is mehet a ram szót sem érdemel.

-
fsb1000
nagyúr
Nekem meg az extreme6 B3-al.
Nagyon szépen néz ki, de az A-DATA RAM-om nem érkezett meg...
Azért csak beindítom. -
Landon
addikt
Bocsi de már nem tudom követni kinek milyen deszkája van, most a Tied az B3-as UD3?

Én őszintén remélem, hogy a B3-os UD4-emmel nem lesz semmi probléma.
Egyébként szerintem ez így ilyen erősen nem igaz h a GA nem bírja a Vengeance-t. Valszeg BIOS és a B2-es revízió problémája, Btw. a B1-nél mi volt a gond amiért 2-est csináltak?
Vagy azelőtt a B2 mit jelölt? -
Winne
nagyúr
Na hazaértem, kibontottam, már itt figyel előttem.

Made in China & Designed in Taipei

-
XaraX
addikt
Hát, ha olyan, mint a 1156 volt, akkor gáz.
Megpróbáénám win alól, saját progijával.
Ott elvileg be tudod jelölni, hogy engedje visszarakni a régebbi biost.
Ha nem, akkor .....
1156-nál az volt a megoldás, hogy netről lehetett leszedni moddolt biost, ami régi volt, de át volt nvezve új verziószámra, így fölment, aztán lehetett visszarakni, amit akartál.
Asrock simán engedi visszarakni bármelyik régit, próbáltam. -
MrTwister
őstag
Mondassz valamit, nem is rosszt ötlet! Pont annyi rosszat hallok Giga lapra mint amennyit Asusra
Melyik típus B3-as lenne pariban(tudás, minőség, ha egy kicsit rá kell fizetnem az nem gond) a Giga UD4-es lapommal? Kiderül, hogy hogy állnak hozzá a cseréhez alaplap ill. memória fronton, Hétfő du.-án már okosabb leszek!Erdei88: Felhívlak mindjárt ha nem zavarlak és megbeszéljük!Köszi!

-
tomic
addikt
Szép.
Viszont csináltam egy kis hülyeséget és nem boldogulok vele.
N A S linkelt egy új biost asus-hoz [link]. Fel is ment gond nélkül. viszont nem tudok semmit csinálni tuning terén ,mert csak újra próbál indulni egymás után többször.
Win bejön .
Hogy tudom vissza rakni az eredeti 1305 , a 1401 helyett?
Kiírtam pendrivra a biost de mikor flesselne akkor azt írja ki ,hogy imige outdate.
-
rankesz
veterán
Na belőttem a 24/7 órajelet, 4600-hoz offset módban +0.040 -et kell adni, llc lvl 4-en. load 1.328-1-336-ot kap, idle visszaveszi 1v körülire. Magok max 81-82 fokosak linx alatt. 4800-hoz már 1.4+ v kellene, viszont azt a Linx hőt a Matterhorn már nem tudja megfogni...
Szóval ennyin fog menni, ... Jó lesz ez, parasztnak tanyára q6600 után elég jó kis váltás.
-
omikron23
senior tag
Hát én is időben elkezdtem a nézelődést. Ha később tervezed a vásárlást. érdemes megvárni az akkor esedékes Z68-as lapokat, abban tuningolni is lehet, és kihasználják a proci integrált GPU-ját is. Igaz sok infó még nincs róluk, de előreláthatóan talán jobb választás lesz a P-s lapoknál. Az árakról szintén semmi, de talán nem szállnak el vele nagyon, és ésszerű alternatívát jelent majd....
A PH-s cikkeket pedig tanulmányozd, minden kérdésedre megtalálod a választ, de itt is szívesen válaszolunk. 
Brekkk: Ezt most passzolom. 4TB vinyóm van, de nem Raid-ben használom...

-
Brekkk
senior tag
válasz
omikron23
üzenetére
Bocs nem neked szánom, hanem mindenkinek
RAID 0-át használ valaki P67-es vagy H67-es lappal? Van valami tapasztalat róla?
Milyen sebességet ér el? Nekem vagy 6 éve RAID 0 rendszerem van, mindíg elégedett voltam vele. Bizakodhatom most is a pozitív folytatásban a P67-es v H67-es lappal? -
MrTwister
őstag
Igen B2-es! Nagyker még nem tud erről a B2->B3 csere dologról, Hétfőn a kiskereskedővel megpróbáljuk őket felvilágosítani a dologról, remélem nem fognak szőrözni. A hideg kiráz ezektől a garanciális csere dolgoktól. Egyébként még mindig nem egyértelmű a dolog, hogy akkor most a lap vagy a memória e a hibás!Esetleg csak szimplán nem komálják egymást a RAM-jaim és a Giga lapok! Ha itt valakinek Nyíregyházán vagy a környékén van ilyen lapja(Gigabyte P67A-UD4) akkor kérem jelezze és nála is kipróbálnám esetleg a RAM-jaim és akkor egyértelműbb lenne a dolog! Köszönöm!

-
omikron23
senior tag
Örülök neki...
Ha esetleg még valami kérdés lenne, ezt a kis olvasmányt ajánlom figyelmedben, szerintem ez itt "alapmű"-nek számít... 
-
-
omikron23
senior tag
UEFI FAQs... Ebben minden benne van, szerintem fölösleges ezen vitatkozni, hogy nem Bios csak Firmware, vagy a Bios új grafikus felülete...

jeni: B2, ezért tudom később gariztatni...
Zso2: De én nem adom el a procim, nekem tökéletesen megfelel, a vga meg majd jön, csak kicsit megkésve, szóval nem értem min problémázol még mindig...
De köszi a jó tanácsokat... 
-
omikron23
senior tag
Akkor elmondom még egyszer, de már valahol leírtam...
(tisztában vagyok a P-s és H-s chipsetek képességeivel)1. A proci marad, ezt akartam venni.
2. Amikor vettem, nem lehetett alaplapot kapni proci mellé, de én itt egy helyi kiskernél (ahol történetesen ismerős a tulaj) találtam, ezért megvettem, mert különben a polcon nézegettem volna a procit, ez nem állt szándékomban.
Megbeszéltük, hogy ha jönnek a javított alaplapok, akkor garanciában visszaveszik, és bármilyen másikra becserélik.
3. IGP-t max. próba erejéig használtam volna, ezért lett a H-s lap átmenetileg, de azt nem gondoltam, hogy nem minden H-s lap rendelkezik videó kimenettel.
4. Tehát nem qrtam el...
A 8600GT pedig sajnos egy váratlan kiadás következménye, 570 GTX lenne, ha nem kellett volna hirtelen a pénz...
Ennyi...
Szóval procit nem cserélek, lapot majd igen, de lehet bevárom a Z68-as lapokat, és akkor gariztatom a mostanit. A 8600GT-t így is simán kihajtja addig alapon a proci
Lori82: Ez most irónikus kérdés volt, vagy tényleg nem tudod... Mivel a proci foglalat ua. a P-s és a H-s lapnál, ezért sanszos, hogy mindkettőben működik. Az már más kérdés, hogy H-s lapba fölösleges a K-s proci, mert ott nem tudsz tuningolni... Gondolom Zso2 is ezen akadt le...
-
Lori82
senior tag
Tehát a k-s proci működik H-s lapban?
-
jeni
félisten
válasz
MrTwister
üzenetére
milyen lapod vab B2-s az első szériás? mert a boltban le lehet gariztatni egy B3-ra és így van lehetőséged más lapot választani csere ghariban,egy olcsóbb vagy drágább Asusra a Gigabyte helyett. Én is cseréltetni fogom a Giga PH67A-UD3 egy Asus-ra .Bár nem tudom az Asusban a kingston Hyper kékházas1600Mhz 2x4 GB DDR3 ram nem-e háklis?
-
Zso2
őstag
válasz
omikron23
üzenetére
A P-s lapokhoz képest olcsó.. ha H-s lapot veszel ugyanott vagy,mert a vga-d használod.
ÓÓ most nézem 2600k-d van , a legroszabb választás így.
1. vagy cseréld le a cpu-t sima 2600-ra,
2. vagy a lapot P-re
3 esetleg ha akkor jönne jól a k-s proci,ha igp t-használnád (erősebb igp) H-s lapba..
Magyarúl nagyon elqtad
A konfigod nagyon nincs egyensúlyban a 8600gt vel
.., lehet az igp is tud annyit 
Szerintem a Procid cseréld le sürgősen 2500k-ra, vagy 2500-ra ,míg nem buksz sokat, és vegyél a pénzen erősebb vga-t -
omikron23
senior tag
Nem tudom, de szerencsére ez csak addig van nálam, amíg a kisker-be megjönnek a javított lapok, és cserélem le a francba. Vagy várok a Z68-ig... Az szimpatikusabb megoldás lenne...

N_A_S: Nekem egy ilyen kártya éppen belefért, de akkor már a SATA csatlakozókat le kellett szedni a vinyókról, mert minden útban volt
Ja az elején én is viccesnek találtam, hogy PH-s alaplapom van, de aztán eltűnt a mosoly az arcomról, amikor kibontottam. 
És valóban nem elégít ki semmilyen igényt...
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister
üzenetére
Azóta annyi történt, hogy kaptam csere RAM-ot 2 db 2GB-os 1600-as CL9-es KingMax személyében(még csak nem is KIT). Az a vicces, hogy már lassan 3 napja hibátlanul mennek a lapomban. Corsair Vengeance ramjaim mentek tesztre a szervizeshez. Memtest86-ot futtatott rajtuk egy Asus lapban és azt mondta minden tökéletes, viszont szó ami szó belerakta egy Gigabyte lapba(passz, hogy milyen chipset) és az viszont nem indult el a ram párral. Hmmm. A mérleg akkor eddig ugy néz ki, hogy ez a csodás ram Kit 1 db Asusban hibátlanul megy, 2 db Gigabyteban viszont meg sem nyikkan. Szép! Azt mondták a boltban, hogy ezt így nem fogják tudni garoztatni nagykerben mivel ez nem egyértelmű hiba, mivel van olyan lap amivel megy és memtest sem talál hibát! Faxom!
Akkor most mit kezdjek én ezzel a 2 rammal? Kenjem a hajamra? Ekkora szívást! 
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Magisk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Arch Linux
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(végül is csak SATA3-as csatikat használok)

Nem keves eloljadoba ennyit... Ami ugy fest naluk megoldotta a gondot az 1: JEDEC szerinti ertekek hasznalata 2: 1.5V kozeli ertekek ill. Egyeb itt is mar kitargyalt ertekek beallitasa. Van egy egez ASUS forum tema a Vengeance-rol. 

Melyik típus B3-as lenne pariban(tudás, minőség, ha egy kicsit rá kell fizetnem az nem gond) a Giga UD4-es lapommal? Kiderül, hogy hogy állnak hozzá a cseréhez alaplap ill. memória fronton, Hétfő du.-án már okosabb leszek!