- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sabre
őstag
sajnos -0.01 aminél nem száll el az intel burn, de a proci hőmérséklete felmegy így is 54-55 fokra viszont a magok meg a többi bele-bele nyal a 80 fokba és akkor látom h elkezdi visszavenni a szorzót.
Úgy néz ki, egy hűtő teljes szétszedés és újrapasztázás fog segíteni csak a dolgon, kizárt dolog hogy egy freezer 13 ( hozzáteszem ~ 2 éve ez a proci, hűtő ketyeg a gépben ) kevés lenne... -
F_Zolee
nagyúr
Ott nézzél valamit a gépen, mert nagyon forró a proci... Nézd meg a hűtés felfogatást.
Mondjuk ezzel a lappal egy ismerősnél találkoztam ilyen furcsa anomáliával, hogy sokkal jobban melegedett a proci, mint egy z68-as lapban.LLC-t állítsd át 3-asra mondjuk és az offset -0.120 legyen.
Ja és a ram feszt is vedd le 1.55-re, bírni fogja azon is.Speed(R): lehet, hogy én nem a 2500-as szorzókat mondtam...
-
F_Zolee
nagyúr
Az offsetet ne állítsd +ra, felesleges. Inkább a limitet told feljebb 150re mind2-t mondjuk.
Nem ártana valami bios beállítást is leírnál...vagy képekben betennéd ha már uefis...lehet pendrive-ra menteni vele.Amúgy ha jól rémlik a non-K-s prociknál 36-os szorzó a legnagyobb 4 magra. Nem lehet akkor ugrál amikor épp egy kör vége felé jár?
-
Speed®
titán
Ha konstans értéket dobál, az miért baj..? Az a dolga..ha változik az érték nagy mértékben, az a baj. Rengeteg az a feszültség, lehet hő miatt throttlingol
Menj le 1.2V környékre, és onnan emelgesd óvatosan..olyan nincs, hogy 1.4 kelljen 3.8hoz..ezzel együtt a TDP limit is közbeszólhat, mert 1.4Von bőven fölémegy a long értéknek. Szóval csökkentsd a feszt. Én megnzném alapon meddig tud stabilan lemenni feszben és onnan emelgetném a szorzót, + a feszt kis lépésekben, ha adott értéken már nem stabilak a GFLops értékek..nomeg whea logokat nézegetni mellette.
-
Speed®
titán
LinX.
Rövid teszt durva beállítás gyorstesztjéhez nálam 3GB/5 kör szokott lenni, végleges érték stabilitását maxRAM/25 körrel lesem..ez odavág rendesen terhelésügyileg már, ha túléli az adott beállítás, kicsi az esély hibára máskor.
A GFlops értékeket körönként kiírja, ha nem ~egyeznek, akkor nem oké valami a feszültség/órajel körül. Ki kell silabizálni..
-
synthattik
aktív tag
Ha nem k-s prockód van ,akkor nem is tudod nagyobbra rakni a szorzót mint 38,ezeknél ez a vége még esetleg emelhetsz a blck-n,volt nekem is i5 2400 és ott is max 36 is lehetett emelni a szorzót 4 magon.
Ha jobban akarod húzni ,akkor k-s modell kell neked.bár szntem alapon is elég mindenre. -
Speed®
titán
Hja kérlek, meg kell szenvedni a jóért ;p
AHCI azért jó, mert van vele pl. TRIM, SSDhez alapkövetelmény.
Azt mondjuk nem értem, miféle nonK OC frissítés kellhet egy friss szériás lapnak, mikor az ősrégi P67ekben is alapból benne volt..szó nélkül kell tudd piszkálni, ez nem lehet BIOSfüggőAkkor frissíts, ha gondod lesz.
-
Speed®
titán
Ehhez nem kell sok tüdő..szorzó fel, TDP limit ~150re, aztán F10.
Ha később rádjön a BCLK huzogatás, az sem sokkal bonyolultabb, közel a limit..103 ~biztos, felette rizikós. Wint meg illik újrahúzni, főleg ha AMDs és IDE beállítással fut..nem hülyeség az AHCI..
Adjál neki, tetszeni fog az eredmény, garantálom -
Speed®
titán
Mennie kell, hiszen Z77, amivel lehet szorzót macerálni. Konkrétan magát a lapot és a BIOSát nem ismerem, de kizártnak tartom, hogy gondod legyen ilyen téren..már a P67 lapokkal is gond nélkül megy. Nálam pl. így.
-
Speed®
titán
Ilyen szinten teljesen mindegy kb. a fázisok száma..max. akkor legyen szempont, ha a végletekig akarod finomítani a feszültséget offsettel és stabil LLCt akarsz..de esélyes, hogy alapfesz, ill. 1.2V körül-alatt menni fog a max tuning, ami benne van a nonK variánsban.
mATX miben kevesebb? Nyilván a méretből fakadóan a csatlakozókban ;p
Én is mATXet használok, igaz, más széria, de nincs hátránya tuningban.. -
Speed®
titán
Jól érted, annyi van, hogy macerás rávenni a Turbot a feljebb kapcsolásra, ha már 4 magra rátolod a +4 opciót. 1et emel ezen felül, ami 4 magra érvényesül, ha elég kakaót és TDP keretet kap, de utána már variálni kell (Additional Turbo Voltage pl. nálam, +0.028 kell, hogy 41ig felmenjen, 42t még csak Pi1M alatt láttam 1x..), hogy tovább menjen.
Ami biztos, hogy menni fog, 4 magon a 38, illetve ha nem félted a BCLKval is mehetsz picit tovább, kis szerencsével (105) 4GHz is meglehet..de 24/7re max. 103mat adnék neki..szóval ~3.9GHzig jó vagy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Videó stream letöltése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest