Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63806 üzenetére
Megjelenése utáni hónapokban botorság tévét venni, ha még kaphatóak előző évi modellek, mert irreálisan magas az áruk. Ennek részben oka, hogy elfogyjon az előző évről maradt készlet.
2,5 méteres nézési távolsághoz sokkal jobban illik a 46 colos képátló, mint a 40-es.
A HDTVtest az egyik leghitelesebb, mértékadó tesztoldal, hihetsz nekik. A másikra rákattintani sem érdemes.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63810 üzenetére
Tudatos vásárló akkor csap le egy termékre, amikor annak a legkedvezőbb az ára. A konzumidióták pedig rohannak sorbaállni, hogy a bemutatás pillanatában megvehessenek valami lomot.
Ha az SD digitális, akkor nem lesz nézhetetlen 46 colosban sem, de egy full HD tévéhez erősen ajánlott valamilyen HD csomag előfizetése, akár műholdas vétellel.
A 6500-as szinte minden szempontból jobb, de azt, hogy ebből számodra minek és mennyire van jelentősége, azt nem tudhatom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #63812 üzenetére
Helyetted senki nem fog dönteni, az e kellemed feladat rád vár. A keret színe pedig ízlés dolga, számomra elfogadhatatlan.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vittorio7
őstag
válasz Genesistibi #63806 üzenetére
Sziasztok!
(#63824) polgi803, (#63806) Genesistibi
Minél nagyobb TV-t vesztek, annál jobb. Az élmény szempontjából biztosan, az ára az már más kérdés.Nekem 40-es van(kb. 210 cm-ről nézem), és amikor beüzemeltem otthon, hűű-háá. Aztán pár óra múlva jött a gondolat, "hát simán elfért volna egy nagyobb is". Aztán az egyik ismerősöm 50"-t vett, és miután nála filmeztünk, napokig nem sok kedvem volt bekapcsolni a saját TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #63990 üzenetére
de rossz vétel.
ennyiért 40F6500-at lehet venni.
És ha már mindenképpen H szériásat akarsz én megvárnám a foci VB alatti szokásos akciókat.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
mope
tag
válasz Genesistibi #63998 üzenetére
annyira röhögve nem, a nagy multik megkezdték a kiszórását
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #64079 üzenetére
amennyiben van pénz és hely rá akkor ne vacilálj 46"-t vedd!
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #64085 üzenetére
ja vagy úgy az más..H szériáról még nincs tapasztalat itt.
H szériában már 4 magos a proci amitől jobb a smart és web böngészés elvben..de ahhoz még sok memória is kell.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #64088 üzenetére
olyat keveset fogsz találni..inkább olyat aki D szériáról vált H-ra.
Realme GT Master Edition
-
Tamás34
senior tag
válasz Genesistibi #64079 üzenetére
Kb. 2.5m
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
N0S
csendes tag
válasz Genesistibi #64093 üzenetére
én nem rég vettem egy 40f6500-at, kb szintén ilyen távolságból nézem, az első gondolataim között volt hogy lehetne nagyobb is.
-
Tamás34
senior tag
Szerintem a 46-ost vedd meg! A legtöbb film szélesvásznú, ezért a nyagyobbat érdemes megvenni! A következő TV-m 46-os lessz! Azért élvezem ezt is!
[ Szerkesztve ]
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
N0S
csendes tag
válasz Genesistibi #64095 üzenetére
nem zavar, mivel nem volt eddig tévém és egy 17.3"-os laposról MOZIZTAM, így a váltásban elég nagy a kontraszt
-
Gicz
addikt
a nagyobbat vedd. 50"-t nézek 2,5 méterről, és összement eléggé
milyen újítás van a h6400-ban amire annyira vágysz?
-
Rx
aktív tag
válasz Genesistibi #64095 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok.
Az ágyban fekve van kb. 2,5m távolság (nem nagyon tv-zek így) és még pont jó a 40". (F6400)Nyílván az 55centis crt után hatalmas változás.
Persze a nagyobb tv gondolata mindig ott bújkál az ember fejében, én is 40" felettire váltok majd jó pár év múlva.keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
Rx
aktív tag
válasz Genesistibi #64103 üzenetére
Szerintem az F széria is kiszolgál jó pár évig. A jobb teljesítmény pedig egyén függő, hogy ki mennyire használja ezt a részét.
Én a helyedben 46F vennék.
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
gyeniko
őstag
válasz Genesistibi #64105 üzenetére
Ha nem szeretnél bosszankodni a smart funkciók működésén, akkor - szerintem - 4 magos procival szerelt gépezetet vegyél!
Tapasztalatból írom, nekem van 1 magos, 2 magos és 4 magos is.Igaz ugyanakkor, hogy a "méret a lényeg"!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Gicz
addikt
válasz Genesistibi #64100 üzenetére
a feketéje valóban jobb kb 15-20%-al mint F szériának. a többi (nekem) sallang, de ha neked fontosak akkor vedd azt, viszont legalább 46-ost.
-
BBéci
legenda
válasz Genesistibi #64110 üzenetére
2,5 méterről nézve a 40 colos képátló pici, nem ad semmi moziélményt, de még ahhoz hasonlót sem. Amennyiben arra nem tartasz igényt, akkor ne vegyél nagyobbat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
st6969
őstag
válasz Genesistibi #63944 üzenetére
Üdv, megérkezett a 46F6400. Így az 55cm-es hagyományos képcsöves tv után igen méretes darab (nekem egyelőre kicsit túl nagy is, remélem megszokom) Ami már most látszik, hogy ezt semmiképp sem az SD adásokhoz találták ki (ahogy írták is itt többen), elég jól látszanak a hibák, de azért nem nézhetetlen. Hozzáteszem, nekem tányéros UPC directem van, a beltérit csak scarttal tudom összekötni. Nem tudom, hogy egy HDMI-s beltéri jobb képet adna-e?
Pixelhiba nem volt, néztünk homogén egyszínű képeket (bár jobban örültem volna, ha ezt a beüzemelő ajánlja fel, és nem nekem kell külön kérni). Amúgy a srác jó fej volt, állítva szállították.
Serviio-val percek alatt összelőttem, kiválóan működik (egyelőre wifin próbáltam). Viszont amit sajnálok, avi-ba nem tudok beletekerni (tudom, hogy nem avi-t kell nézni ilyen tv-n, de biztos sokunknak van saját video-ja régről, stb...) Ha valaki tud erre megoldást, annak örülnék.
3D-s szemüveget is próbáltam, de egyelőre csak azzal a tartalommal, ami a Smart Hub-on keresztül érhető el (az app pontos nevét nem tudom, Explore your 3D vagy valami ilyesmi), ettől nem estem hanyatt, egy valódi 3D-s film biztosan nagyobb élmény. Majd alkalomadtán kipróbálom. Igaz, nekem a szemüveg konstrukciója nem jön be, nem is kényelmes, meg zavar is, hogy kilátok jobbra-balra-fent-lent, de ez legyen a legnagyobb gond.
Nekem nagyon tetszik a képminőség, amikor HD tartalom megy (persze mondom ezt úgy, hogy nincs összehasonlítási alapom).
Érdekes: a képarány beállítást először minden csatornán megtartotta (pl. 16:9-es maradt akkor is, ha az adott csatorna 4:3-asban jött, így azt eltorzította, minden alkalommal manuálisan kellett visszaállítani), most meg automatikusan azt adja, ami jó. Tegnap nyomkodtam egy jó ideig a beállításokat, de nem rémlik, hogy ezzel kapcsolatban bekapcsoltam volna valamit, de mindegy, lényeg, hogy ez is OK.
A Smart rész kezdetektől fogva nem érdekelt, sokan mondták, hogy lassú a böngésző, meg a Youtube, stb. Csak kipróbáltam, ha már van, és hát kövezzetek meg, de nekem bejött. Elfogadható volt a böngésző sebessége (fosbookot próbáltam, youtube-ot is, de nem az appot), szerintem használható. A webcím begépelése tény, hogy lassú: betűnként kell pötyögni, bár a Smart Remote app okostelefonra ezen segít. Nekem a Smart remote-tal a touchpad nem működik sajnos. Hajnal fél 1-kor megnéztem pl. a 19:30-as híradót a hirado.hu-n, röccenésmentesen vitte, ennek nagyon örültem.
Kép paramétereken egyelőre semmit nem állítottam még (a beüzemelő srác mondta, hogy a kontrasztot vegyem vissza 100-ról 80-ra). Nyilván egy kalibrálás sokat dobna az olvasottak alapján, majd talán egyszer.
Amit még furcsállottam: a srác szerint 2+1 év gari van rá. 2-t ők vállalnak, 1-et a Samsung, ha regisztrálok. Mondtam neki, hogy szerintem az az F6500-tól felfelé van így, de ő állította, hogy ennél is.
Nekem a feketéje rendben van.
Hirtelen ennyi, megyek melózni. -
devil-k
nagyúr
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #64091 üzenetére
Na igen a legjobb 6-os verzió és olcsóbb mint az F6500.
Realme GT Master Edition
-
Bitpalace
senior tag
válasz Genesistibi #65416 üzenetére
Nekem még F6400 hoz adtak egy "nagyon olcsónak" tűnő tapipados távkapcsot, aminek a hátulján harmat vékony hátlap van. Nekem pár hónapja van meg a tv nagyon vigyázok mindenére, de mikor csak ágyon volt a távkapcs, és a hátlap oldalából levált egy darab nyekereg az egész, és a bekapcsológombot is nehezen lehet megnyomni, úgy gondolom jogos az állításom részemről. De lehet csak én fogtam ki hibás darabot, garanciába nem foglalkoznak vele, szintén a samu mellett szól....
-
tPedro_
őstag
válasz Genesistibi #65416 üzenetére
Ha jol latom a 2014-esre mar rakerult a 3D gomb. Nem is ertem, ezt miert hagytak le a 2013-as modellrol.
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #66029 üzenetére
Én ha választanom kell 46F6500 és 40H6500 között és az ár egyforma, szemrebbenés nélkül a nagyobbat választom, csak legyen hely hozzá.
Mivel képileg semmivel sem tud többet adni a H6500 csak a smartoswebesprmaszlaghozanégymagosproci[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Anonymus23
veterán
válasz Genesistibi #66029 üzenetére
Az árak, azok egyéni kedvezményes árak, nem kiskereskedelmi boltból nézem.
;) - The Power of the Light Side
-
PuMbA
titán
-
Flashget
félisten
válasz Genesistibi #67800 üzenetére
samygo fórumán max.
itt megtudhatod miért nem ad ki a samsung change logot.
Realme GT Master Edition
-
Bobbacsi
veterán
válasz Genesistibi #67861 üzenetére
Ha felteszed laptopra vagy szgépre is a programot és ott bejelntkezel névvel jeszóval akkor a Beállitás-nál ott llesz a TV-Pinkód.Azt kell beírni a TV-hez.
-
elektropocok
tag
válasz Genesistibi #68271 üzenetére
Hang beállításoknál alapértelmezett eszköznél kiválasztod TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
HofiZoli
senior tag
válasz Genesistibi #72506 üzenetére
Sehogy. Csak azon az eszközön működik amelyikről felvettél.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Batib
őstag
válasz Genesistibi #72510 üzenetére
Ennek szerzői jogi korlátozásai vannak. Technikailag természetesen nem volna akadálya. A gyártokat szankcionálják, ha nem tartják be ezt. (Azért volt a Samsung is annyira hisztérikus a D series PVR hack-je miatt.)
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Genesistibi #72506 üzenetére
A TV ext3/4-re (ez Linuxos fájlrendszer) formázza az eszközt amire felveszel. Ez Windows alól is simán írható/olvasható Ext2fsd driverrel. Ennek ellenére a fájlokkal nem fogsz tudni mit kezdeni mert vsz. titkosítva vannak.
Én náhány családi videót/fotót másoltam rá az USB-s felvevő drive-ra (szóval akár Windows alól is simán írható), viszont nekem meg az a gondom a TV tudomást sem vesz róluk. Kicsit pazarlásnak érzem, hogy van egy adathordozóm amit semmi másra nem használ a TV mint felvételre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sweet.tv - internetes TV
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen monitort vegyek?