- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Jakesz #143702 üzenetére
Angol nyelvű gyári korongokra jellemző ( van aki így nézi+magyar felirattal), de ugye az NC-re felkerülő anyagoknál már az magyar 5.1-es ac3-ért is sírni kell, mert általában 2.0-ban jelennek meg. Ez köszönhető annak, hogy hazánkba nincs normális minőségű szinkron (normális kiadó hiányában) ezért a szinkron hangot különböző netes platformokról szerzik be (ahol ac3 hang van, nista dts) vagy veszi valaki a fáradságot és legyártja nekünk hybrid 5.1-re.
Összegezve én is paráztam a dts hiánya miatt mert LG-n volt és arról jöttem, de halál felesleges volt -
PuMbA
titán
válasz
Jakesz #131676 üzenetére
A skálázásnak annyi az értelme, hogy minden felbontás teljes képernyős képet fog adni. FullHD sosem lesz 4K minőség, szóval ne tekints csodatevő dologként a skálázásra, hiszen a TV nem talál ki valamit, amiről nincs több adat. Csak a 4K film lesz 4K minőségű (akkor ha tényleg 4K-ban forgatták, sok 4K-ban kiadott film csak FullHD), a FullHD marad FullHD minőségű és így tovább.
-
direwolf
őstag
válasz
Jakesz #131676 üzenetére
"de azért legalább egy fullHD-t fel tud skálázni megközelítőleg 4K minőségre?"
Ha bölcsészkedni akarunk, akkor a kérdésedre több helyes válasz létezik...
Ahhoz, hogy egyáltalán lásd a különbséget fhd és 4k között, elég közel kell ülni (55"-nál kb. 1,5m)
Másrészt, minden tv a natív felbontásán jelenít meg mindent. De gondolom úgy értetted a felskálázást, hogy nem csak "széthúzza" a képet, hanem valamilyen módon próbál a hiányzó adatokra értékeket kitalálni. Ilyent is tudnak, de ettől még nem lesz natív 4k, mert a semmiből kell dolgoznia, és olyan algoritmust még nem találtak ki, ami helyes értékeket produkál a semmiből
És akkor itt van még egy "viszont..."ha olyan távolságból nézed a tv-t, ami pont a fullhd és a 4k közé esik (55"-nál 2-3m között) akkor esélyes, hogy egy "felskálázott" fullhd-t szebbnek látsz az eredetinél, mert az ember agya is úgy működik, hogy szereti kiegészíteni a látottakat, főleg mozgás közben. De így se lesz natív 4k.
-
suste
veterán
válasz
Jakesz #131667 üzenetére
Szerintem azt is fontos tudni, hogy változatlan nézési távolság esetén a beadott képminőségnek jóval nagyobbnak kell lennie ilyen váltásnál, ha nem akarsz csalódni!!!
Én 40-ről váltottam 50-re, és már itt is óriási a különbség. Igaz én a 40-esen leginkább SD-t néztem, de nekem az teljesen megfelelt, viszont 50 colon eszméletlenül ronda volt, így most 720p-t adagolok neki.
De ha valaki sasszemű és hozzászokott 40 colon 2m-en a fullHD-hoz, akkor nagyot fog csalódni ugyanezzel 55 colon.....
Viszont a távolság mindent megszépít -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jakesz #131557 üzenetére
Most az MM-ban 350 ezer a 65-ös 8002 és ez egy jó ár. Majd 1 éve 700 ezerrel nyitott.
-
Ferko75HUN
senior tag
válasz
Jakesz #49304 üzenetére
Szia, nálam is voltak gondok, de tégla80 kolléga segítségével kilábaltam belőle.
Kábelen csatlakozol, vagy routeren, milyen Fw van a gépeden?
Ezek fontos kérdések, nekem mindkettővel gond volt.
A kábel gyatra volt, wifin hibátlanul mennek a vidik Fw frissítés után.#49310) eks: csatlakoztattad az stb-t?
Persze ez vicc volt, nálam minden simán ment annó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bluetooth hangszórók
- Battlefield 6
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest