- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Bagoly81 #48851 üzenetére
"nade az i4s ben nincs anyi szinkronizáló program"
iOS alatt több alkalmazás szinkronizál, szinte mindegyiknek vannak push funkciói.
"és ha gáz van ott az energia takarékos mod. azzal is lehet nyerni nemis keveset."
Nem sokra mész vele.
SGS II-nél a probléma a kijelzővel és a basebanddel van. A SAMOLED, ha netezel, akkor legtöbbször nem a számára kedvező inverz megjelenítést használhatja, így meg akár 3x annyit fogyaszt, mint az S-IPS panel.
A baseband meg valamiért szintén többet kajál mind 3G-s, mind Wifi-s üzemmódban.De végül is ez nem olyan nagy gáz, mert az átlag felhasználó nem üzemelteti aktívan, kijelzővel a készüléket 3-4 óránál többet naponta, ha meg igen, akkor a 2000-es akkuval már ki lehet húzni a nap végéig.
(Mondjuk olyat SGS II-n nem fogsz látni, mint i4-en, hogy egy nyugisabb nap végén 14 órával a töltőről való lehúzást követően még 94%-on van a töltöttség.) -
válasz
bármilyen takarékos módot állítgathatsz, bármennyi szinkronizációt kilőhetsz, bármit is csinálhatsz, az sgs2 nem fogja addig bírni akkumulátoros üzemidőben, mint az i4s!
a nagy és fogyasztós kijelző a fő ok, és azzal nem tudsz mit kezdeni, ezért áll az távol az átalad írt bitangtól... ami előny, az egyben hátrány is lehet!
mellesleg i4s alatt is rengeteg alkalmazás/folyamat szinkronizálhat, nem kimondottan kevesebb az, mint sgs2 alatt! én például elég sok - általam feleslegesnek vélt - dolgot kilőttem i4s alatt, de azért még maradt néhány; emlékeztető (icloud/gmail), időjárás, jegyzetek (icloud/gmail), e-mail (icloud, gmail, t-email - push), naptár (2 * icloud + gmail), tárolás és biztonsági mentés (icloud), icloud, továbbá a 3g folyamatosan bekapcsolva, és így is bőven többet bír, mint korábban az sgs2 ettől is jobban visszavett szinkronizációkkal és beállításokkal! -
Rotate
veterán
válasz
az i4s nagy előnye a 800mhz, meg a sokkal kisebb képernyő... ha ezt mind figyelembe vesszük, akkor már nem is fogyaszt annyival jobban az iOS... neki 7-8 óra kijön nettel, nekem 6-6 és fél... viszont jóval nagyobb kijelzővel, magasabb órajelen... nem hinném, hogy akkora előnyben van...
-
Rotate
veterán
válasz
Bagoly81 #47973 üzenetére
és miért nem lépteted ki éjjelre? az új skype-ot már simán be lehet zárni...
szerk: egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy élő háttér akkor is merít, ha a képernyő le van kapcsolva? csak mert éjjel merültem 17%-ot, kb 7 óra alatt... és nem volt más változás tegnap óta, csak felnyestem egy élő hátteret...
-
Rotate
veterán
válasz
Bagoly81 #46838 üzenetére
az új XILA2-t dícsérik... szerintem próbáld ki, az most a legújabb 2.3.6 gyári, januári build asszem
zelma:
jó hát nekem a "valakivel visszatettetem az imeit" nem úgy hangzott, mint a megjavíttatom a telefont...
egyébként még soha nem volt ilyen gondom mint neked, bár nem is romoltam, egyszer frissítettem Kiessel és kb ennyi... úgyhogy vagy eleve csak a tiéd hibás, vagy user error...
akármilyet vennél helyette, simán annak is lehet baja... mint ahogy bármilyen elektronikának amit veszel... szerintem gariztasd, biztos meg tudják csinálni, aztán használd tovább boldogan...
-
F-ECT$
titán
válasz
Bagoly81 #31153 üzenetére
Mivel a felhasználási szokásoktól is függ, hogy melyik kernel fekszik Neked a legjobban, így azt javasolnám, hogy próbálj ki 3-4-et, aztán kiderül.
Kezdésnek ajánlanék egy alap romot, alap kernellel, hogy legyen összehasonlítási alapod. Érdemes 2-3 napot adni neki, hogy beálljon.
szerk: a ninp-ben is van aos bug, de ettől még lehet jó a fogyasztása, bár egyelőre így állok 3h 40 perc után: 86%, 21 perc képernyő. Nem túl acélos...
-
Gizmo94
veterán
válasz
Bagoly81 #31153 üzenetére
Éppen tegnap este volt róla szó, ha kicsit visszaolvasol, megtalálod. Linkeket is.
De,hogy ne kapjon görcsöt az ujjad az egérgörgőn, ezt próbáld ki, ezzel jobb lesz az akksiidő. Ninphetamine, gyors, smooth, takarékos.Ezen kívül a háttérben futó, számodra szükségtelen folyamatok, appok TBP-vel fagyasztásával lehet, de ez is lerágott csont.. Kereső, jobb fent, beírni, olvasni...
-
Soound
tag
válasz
Bagoly81 #30515 üzenetére
Hozok egy hülye példát, egy autóban a motor a "kernel" minden más alkatrész pedig a "rom".
Kernel közvetlen kapcsolatban van a hardware-al, "ő" határozza meg azt, hogy proci milyen gyorsan megy, vagy mennyit zabál, és vele van kapcsolatban a ROM ami végülis az OS-t tartalmazza a saját szolgáltatásaival.
Régebbről az a nyers PCs magyarázat is megmaradt, hogy:
win xp az OS, azaz = a ROM
a driverek amelyek kapcsolatban vannak a hardverrel és őket használja az OS a működéséhez = kernel -
-
R2D20208
addikt
-
veszter007
csendes tag
válasz
Bagoly81 #24910 üzenetére
Szia!
Nekem 1 napig volt fent a KI3, ma leszedtem és a KI4-et tettem fel helyette. A bajom annyi volt, hogy kicsit furi volt az egész ROM (mintha valami beta ROM lenne), illetve 1 nap alatt lemerült az aksim. jobban ette, mint a 2.3.3. Ma délután feltettem a KI4-et, azóta 2%-ot esett az aksim. -
freddirty
senior tag
válasz
Bagoly81 #21149 üzenetére
Szia,
ez a "ha nincs roming nincs gps em" mondat nem igazán értelmezhető. Bármikor engedélyezheted a gps vevőt a telefonban az nem adatkapcsolat/roaming kérdése. Milyen applikációval szeretnéd használni a pozicionálást? Google Maps-hez, Navigation-höz kell a netkapcsolat ez nem kérdés. Vannak más navigációs programok amik offline módon is többé/kevésbé mennek. Szép példa a navigon mobilenavigator ami indításkor netkapcsolatot igányel (pár kbyte), de utána már megy anélkül. De vannak más, tök offline vagy offline-ba kapcsolható navigációk (a modern navigációk elmentek az online és feature-gazdag irányba, de a faék egyszerűségű google navigáció pont ezért fogja őket leverni mint vak a poharat).
Szóval milyen gps-t használó programot használsz ami nem megy net nélkül? Nem kéne váltani egy másikra inkább? -
Sógi
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest