Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
fogselyem
senior tag
Csak 3 ujjlenyomatot lehet regisztralni a telefonon?
-
Becksman
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi. Smart tag 2 miatt kérdeztem..
-
-
-
thboxx
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
De ehhez kell a megfelelő technológia (külön chip) is a telefonba, nem? Nem egyszerű szoftveres korlátja van...
-
-
Becksman
őstag
https://mobilarena.hu/teszt/samsung_smarttag_2_teszt/kulso_csomag_uzemido.html
Nem tudjátok, hogy az UWB-t az A54 támogatja e?
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Éjszaka nem csökkenti le eléggé a fényerőt így felülbírálom, nappal meg néha feleslegesen maxon tolja aztán akkor is vissza veszek. Egy hátrány van hogy ilyenkor mint írtam három pötty majd adaptív ki és adaptív be újra. Sokkal könnyebben is lehetne vissza adni a telefonnak az automatikus fényerőt
-
Nálam is mintha összekapta volna magát a rendszersebesség az upgrade óta. Rátelepítés volt esetemben. De, mint ahogyan korábban mondottam volt, az 1 hónap türelmi időt kivárom.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Angel2014
üzenetére
Lehúzod és fényerő csuszka mellé egy nagy A betű amire csak pöckölsz és újra adaptív fényerő van. Most három pöttyre kell menni majd utána adaptív ki és adaptív be... Felesleges bonyolítani
Részletes wifi infónál a védelem alatt volt milyen linksebesség van éppen. Most fogalmad sincs hogy N wifi vagy AC és ott is mennyi az annyi. -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Igen, de sokszor, mikor rákattintok a 3 pöttyre, akkor maxra húzza a fényerőt.
Ezért lenne jó egy külön gomb. -
Jack Oneill
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ha lehuzom az ertesito savot, a fenyeronel ott a 3 potty es ott az automata fenyero rogton. Nem erre gondolsz?
Kozben irtak elottem is 🤣 -
-
TeeJay
félisten
Szóval tudja valaki hol lehet Samsung fejlesztők felé jelezni a hibákat? Írnék nekik mert a Wifi linksebesség infó hiánya zavar meg jó lenne tényleg a fényerő csuszka mellé egy AUTO gomb. Egyelőre nekem ezek a hibák ezt leszámítva szépen fut az új ROM-on is a teló
-
Ja, amúgy nem panaszkodom én sem, igazából csak kíváncsiságból néztem meg. Én tartalék készüléknek vettem az A54-et, nem használom napi szinten.
Mondjuk utoljára navi problémám a Nokia E72-vel volt, az S60-as nokiák tényleg nem voltak ebben acélosak. Már a Lumia 1020 is jól teljesített ebben nálam (bár konkrétan NYC-ben "emeletes" autópálya csomópontnál az is döntésképtelen lett)... -
GEPESZ66
veterán
Nekem az A53-ban Exynos 1280 van.
A frissítésekkel optimalizált rajta soklat a Samsung.
Céges telefonként használom:
email,böngészés, zenehallgatás,fényképezés.
Nekem erre a teljesítménye elég.
Másfél év múlva úgyis újat kapok.Amúgy Ti a fejlesztői beállításoknál az animációt szoktátok módosítani?
-
-
Angel2014
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Persze ezeket kár összehasonlítani.
Ha úsznék, vagy uszodába járnék fontos lehet az IP76-vagy 68 besorolás.
Akkor sem venném meg ha nem lenne benne valamelyik besorolás, sőt akkor sem venném meg ha legerősebb procival, vagy rammal, vagy akkuval van szerelve, mert nekem igen is fontos a víz vagy cseppálóság.
Szóval mindenkinek vagy egy fontos tényező mi alapján válassza ki a telefont.
Én épp ezért választottam az A54-et majd mindenben megfelelő számomra.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az Exynos 1280 miatt a rengeteg minden tudható, pl az, hogy nem lesz benne WiFi 6.
-
-
-
vicces
addikt
válasz
Jack Oneill
üzenetére
eddig nekem sem. ma tűnt fel, hogy jó pár órával korábbi email-eket kapok. általában, ha feloldom a képernyőt. pl a nas-om vasárnak hajnal 3-kor küldi a heti jelentést. ma viszont csak fél 6 körül kaptam meg. együtt tudok vele élni, dehát na
lehet tavasszal megint telefon után fogok nézni.
tegnap csináltam a recovery menüből egy wipe cache-t de nem hiszem hogy az android autos problémámat megoldja. próbáltam a bluetooth app-ot visszaállitani a 0-ra, de nem tudok törölni cache-t. gondolom root kéne neki. és valami 300kB adat van neki.
a saját autómban jónak tűnik az AA. a céges mercedes az én autóm toyota. -
vicces
addikt
azt vettem még észre a frissítás óta, hogy a gmail-kliens csak később jelzi, hogy jött mail. a régi probléma visszajött.
-
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
De lehet valamit kezdeni vele, vagy ez egy új felülbírálhatatlan funkció immáron?
Ugyanis nem kapcsolta vissza elméletileg amit kikapcsoltam. -
fogselyem
senior tag
Google Kamerára vmi működő verzió?
Nem fontos a legújabb, az tetszik benne, hogy sok féle panorámaképet tud amit a gyári Samsung kamera nem.
-
Ez a töltési ciklus 0 érdekes, Android 14-gyel jött be:
-
-
SirRasor
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
NanoReviewet gyakran nézem, de hogy nem mindig pontos? Fasza, erre is figyelni kell.
Köszi az infót! -
TeeJay
félisten
Panel lakás nagyszoba közepén
Bal oldali Redmi Note 9S Snapdragon 720G (Galileo nuku)
Jobb oldali Samsung A54 Exynos 1380 (Galileo megy)
Nálam nagy előrelépés navigációban az A54 előző telefonról. Note9S 3méter legjobb esetben nyílt terepen A54 meg 1méter így autóval is 2-3x pontosabban látom. Nekem nincs bajom -
Angel2014
addikt
Épp én is ezt nézem. És írni is akartam neked hogy itt tesztelj.
-
-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Kipróbáltam egymás mellett (családi ház emelet, tehát jobb vétel) az S20 FE-t (snapis) és az A54-et. Az S20 FE kb. 10-15 másodperc alatt beállt 3m-es pontosságra, az A54 1 perc körül is 6-7 méteren állt, DE: cirka 3 perc után szintén elérte a 3m-es pontosságot.
Jóval lassabban konvergál, és ebben (szerintem) elsősorban a gyengébb CPU, illetve adott esetben a konkrét app algoritmusainak jobb snapdragon-os optimalizációja lehet mérvadó tényező.Edit: azt hiszem, a snapis látta a kínai műholdakat is, az A54-en nem ellenőriztem. Ez is lehet a lassabb konvergencia oka, bár a látott / használt műholdak száma kb. azonos volt a két készülék esetében.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Na írtam Graphics-nak szóltam hogy neked is hozzon a Jézuska ajándékot mert jó voltál
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A Xiaomi kezeli a kínai műholdakat is azért lát kétszer annyit miközben a Samsung GPS Glonass Galileo és Beidou műholdat csak. QZSS és SBAS nincs A54-en.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Amúgy ezt az AndroBench-et honnan lehet leszedni? Megbízható helyről?
-
-
-
törölt tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Köszönöm.
Az asszony telefonjáról felhívtam magam (miközben csak mobilnet volt, wifi off) és kipróbáltam, működik a net közben.
Akkor ez ennyi. Jelzés nincs, net van. -
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm, de ezt ismerem és már be van kapcsolva.
Küldtem egy újabb üzenetet, de a válaszüzenet szerint is már be van kapcsolva.
Ennek ellenére nincs VoLTE ikon és egyéb erre utaló jelzés sem amikor mobilnetet használok. -
-
-
törölt tag
Urak.
Hogyan kell bekapcsolni a VoLTE funkciot? (Telekom)
Nem talalok erre beallitast, csak a VoWifi-t talaltam meg. -
-
Jó na ne rugozzatok ezen. Valakinek jó, valakinek nem.
-
-
-
vicces
addikt
Na nálam a frissítés után elromlott az android auto. Nem lehet kábelen telefonálni vele. Valamint ha csak Bluetoothon csatlakozik a telefon akkor minden hang akad és pattog.
Zenét és podcastet tudok kábelen hallgatni, de vicces, hogy ha hívás jön akkor a fülemhez kell emelni a telefont.
Ez csak egy céges autó. a sajatomban meg nem próbáltam. -
Dadpool
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ twitch app ot?
Megnéznétek nekem hogy nálatok maxon pörgeti a cpu-t?
Arra lettem figyelmes hogy iszonyatosan melegszik twitch nézés közben . Letoltottem a cpuz és látom hogy minden mag 2200mhz körül pörög.
Lehet valami twitch frissítés bekavart vagy nem tudom.
YouTube szépen hűvösen megy.
Köszönet. -
válasz
Angel2014
üzenetére
Na várj, amiből kiindultunk az az ,idézem " A beégést ha jól tudom az alaplap és a processor melegedése okozza és nem a kijelző használata."
Ha így lenne, akkor az általad említett A8 esetében az alsó sáv elhelyezkedése ahol szintén tetten érhető a beégés, ott csak antenna modul található. Maga a fő panel az A8 esetében legfelül van.De ezek figyelmen kívül hagyását ha vesszük, továbbra is az OLED panel sajátossága a beégés . Technológiájának köszönhetően ,és ahogyan mondtad (Szerintem az felhasználás hiba, ami Túlterhelés.) Ebben az esetben csak akkor mondhatnánk ezt, ha a felhasználó, a fenti "control centert és az alsó "irányító sávot" időként lecserélné, hiszem Androidon van erre megoldás. De vannak felhasználok akik ezzel mit sem törődnek. Akkor lepődnek meg ,ha az általad mutatott statikus képet megtekintve találkoznak a jelenséggel.
Ugye az OLED kijelzők beégése egy olyan jelenség, amikor egyes pixelek vagy panelon található régiók túlzottan hosszú ideig ugyanazt a tartalmat vagy színt jelenítik meg.
Ezért a gyártok beépítenek olyan funkciókat, mint a pixelkiosztás és az élettartam kiegyenlítés, amelyek dinamikusan változtatják a pixelek fényerejét és elrendezését a kijelzőn. Ezt szinte észrevehetetlen módon szoftveresen.
Ez csökkenti a statikus tartalom egyes részek beégését, lásd tDr1v3r kolléga is írt feljebb, hogy az új rendszer frissítésből fakadóan ez kimaradt és ezt kezeljük óvatosan.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
NanoReview oldalán hibásan szerepel az UFS meghatározása , mert ha ugyan ott megnézed a specifikus listában elért memória tesztekre adott mérési pontszámokat , könnyen és egyértelművé teszi azt ami a többi oldalon is látható , azaz UFS 2,1.
Nincs 5G nélküli A54-és régiónkban . Maximum eltérő belső tárhellyel rendelkező .(128-256GB)

Egyes régiókban pedig eltérő memória különbséget vehetsz majd észre . (6-8GB)
-
*RLaci*
addikt
Napi szinten használom a telefont navigációra 90%-ban Budapesten belül. Sosem adódott még probléma, hibátlanul teszi a dolgát Gmaps-el, Waze-l. Használtam az idén már többek között, sima 23-at és Ultrát is, azokhoz mérten is ez egy jó középkategóriás telefon.
-
fogselyem
senior tag
válasz
kbyte1024
üzenetére
Én kérek elnézést.
Pár évi a munkában kiszállítottam, napi szinten jártam Budapest belvárosát, egy idő után a fix címek fejből megvoltak, alig néztem a telefonra, ha meg ismeretlen címre vitt akkor ranéztem a Google Mapsre, láttam, hogy x száz métert előre visz aztán erre, arra, nem nagyon pánikoltam, hogy elveszett a jel, a forgalomban, dugóban idővel megtalálja a jelet.
Sárvárrol át Sopronba a Tűztorony mellé úgy mentem le, hogy a telefon (11T) a kis fakban volt a kesztyűtartó felett, akkor ébresztettem fel a kijelzőt amikor gyanús volt, hogy sokáig nem jelez, de csak az egyenes volt hosszú, a Tűztoronytól a Soproni Tescoig szintén kikapcsolt képernyővel, hanggal (nem vizuálisan) mentem el.
Elsőre jártam Sopronban.Sötétben nem szeretek vezetni, mert kevésbé ismert vagy ismeretlen helyeken nem látom a tájékozodási pontokat, na meg a jól beállított tompított világítások amikkel szembe jönnek velem.
-
fogselyem
senior tag
Ránéztem a telefon GPSére a GPS Testtel, 6, 7 méter pontosságot írt ki a lakáson belül, mellé rakva a Xiaomi 11T telefonom 1 azaz egy métert írt ki.
Nem valami acélos teljesítmény egy középkategóriás Samsungtól.
Emlékeim szerint a helymeghatározásban régen be lehetett kapcsolni, hogy ne csak a GPSt, hanem a mobiltornyokat is használja a helymeghatározáshoz, azt most nem találom.
Merre lehet?
-
fogselyem
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Mert minden nap többet telepít az ember a Google Playből, mint a szociális médiát pörgeti.
Kb. 3 perc, reggeli fogmosás, ágyból kikászálódás közben meg van a történet.
Akkor macerásabb ha frissen van kivéve a telefon a dobozból, gyári visszaállítás után, el van hanyagolva a telefon a tulajdonosa nem foglalkozik a frissítésekkel.
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
SirRasor
üzenetére
Tavaszig nincs értelme várni, akkor inkább nyár vége: az A54 is 200k felett indított függetlenül, évről évre drágábban nyitnak.
Én csak annyit tudok hozzátenni hogy nincs bajom a készülékkel. Tegnap frissítettem Android 14-re és szerintem gyorsabb is lett tőle.
GPS amivel volt gondom, tegnap újrakalibráltam, mostanra elfelejtette.
Majd holnap kint meglátom mit tud alkotni, úgyis megyünk valami kiállításra asszonnyal. -
Angel2014
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Itt van anyu Galaxy A8-a színesen égett be neki alul és felül a sáv.
Na most én nem találkoztam még ilyen A8 al. Szóval amit írsz azt több telefonnal is ez kellene hogy történjen ha kijelző vagy széria hibás.
Szerintem az felhasználás hiba, ami Túlterhelés.
Én már így vettem anyunak olcsón 5k-ért. 2017 ben.
#4404) SirRasor : Maradj ! Elfogadjuk a negatív kritikát is , legalább tanulunk belőle ha igazad van.
-
SirRasor
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mi? Na várjunk...van nem 5G-s A54?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Meg az aki ezt a hozzászólást is írta!

lehet tavasszal megint telefon után fogok nézni.
Panel lakás nagyszoba közepén

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.. szerencsére a honor fülest nem érintette,remélem javítanak valamit rajta?!