- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toncos
tag
válasz
Angel2014 #10973 üzenetére
+ #10974 Tutyimutyi
Köszi mindkettőtöknek!
- Anno a volume down + bekapcs gomb nyomvatartására (ezt is írja ki, meg ez van a linkelt videóban is) újraindult download mode-ból, de fél sec Samsung-logó, és rögtön download mode-ba lépett (hasonlóan, mint ebben a videóban). Elpróbáltam az összes kombinációt, amit találtam a neten (ezen gombok nyomvatartása, kábelt rádug, majd restartkor kihúz, kántálás, kakasáldozat, stb.), ugyanez.
- Szervizből 40 nap után kaptam vissza, semmire nem reagált a készülék, valszeg rendesen lemerült. Felraktam töltőre, egy idő után azt láttam, hogy minden nyomkodás nélkül download mode-ban van. A fenti gombokra újraindul, ugyanúgy download mode-ban. Valamikor este lehúztam, ma reggelre valszeg megint lemerült, töltőre dugva a helyzet ugyanez.
- Ezek miatt én már nem látok utat, max, hogy valahogy legyalulom és újraflashelem.
- Ezelőtt sem kapta meg az OTA-t, úgyhogy most ezt mindenképpen meg akarom oldani. Valszeg már csak azért, hogy eladjam a fenébe... -
NdrewSunix
őstag
válasz
Angel2014 #10678 üzenetére
Nálam nincs tiltva egyik imei sem, de mindegy is melyik helyre teszem a simet vagy épp egyet vagy kettőt, a végeredmény ugyanaz.
APN4/ APN6 -ra van állítva, ezek szerint nálam sajnos nem ez a gond.
Próbáltam, hogy sima LTE-re állítom csak az egyik simet, a másikat pedig 2G-re, azzal úgy is csak telefonálok max, de hiába. ( Korábban az A52-nél ezzel voltak gondok, nem szerette egyszerre a 4G-t mindkét simen.) -
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #10318 üzenetére
Ja, most néztem meg, mert amikor rákérdeztem,hogy novemberit találtál e, akkor POCO volt nálam
😌. Idehaza megnéztem az A54-et nem talált semmit, ami nem is meglepő,az LTE-s frissítést leszámítva eddig nem nagyon volt rá precedens, hogy egy hónapon belül két frissítés lett volna, esetleg Android főverzió + One UI frissítés esetén, de az meg már hivatalosan is csak jövőre lesz esedékes a Samsungnál. -
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Angel2014 #9558 üzenetére
Mar eleg régóta. Mondtam is korabban, hogy ritka buta, sajat magáról nem tudta, hogy létezik, es nem akarta elhinni, hogy ketezik kulonallo app. Ug,anezt megkerdeztem a copilottol es az csak ennyit mondott: ,,Az az AI felrebeszel, ahogy szokott "
Hat en akkorat nevettem, megvan a felvetel is errol. -
-
-
GoodSpeed
addikt
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Angel2014 #7764 üzenetére
Nem tudsz semminek sem orulni 🤣🤣🤣
Frissites jott, gondolkozni kezdett a telo, nem erzitek az energiat? 🤣🤣Na jo, ne kuldjetek el a francba, biztos sok dolog valtozott a motorhazteto alatt.
Amugy a zart kepernyo ora szin is mas lett.Az AI dolog is komolyan mondom. Evek ota van AI a telefonokba, hagyjuk mar ezt. A foto keszites AI altal tortenik, felsimeri a jeleneteket stb. Akksikezeles szinten, hiszen a rendszer alkalmazkodik a hasznalathoz. Ezek mind evek ota keteznek, csak most ramondjak, hogy jujj jon az AI. Ezeket mind mind szoftveres uton is meg lehet oldani, csak akkor az ,,izhalmas ujdonsagokat" nem lehetne eladni a csucstelokkal.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Ha Streamet néztél akkor folyamatosan utántöltött, onnan lehetett tudni, hogy nem kerüli meg az akkumulátort ilyenkor, hogy kevesebbel töltött mint amennyit fogyasztott. Az lenne az innováció, ha 100%-os töltöttségnél egyfelől abbahagyná, másfelől érkezelve a váltóáramot közvetlenül táplálná csak annyival a telefont, amennyi a fogyasztás. Úgy tényleg csak akkor merülne érdemben az akkumulátor, amikor nincs töltőn. Mert most ha töltőn van is elsődlegesen akkumulátorról kapja a kijelző és a SoC is az energiát.
-
Angel2014
addikt
válasz
Szóval be van kapcsolva az akku védelem...de ha nem kapcsolom be akkor mi van??
Na most be van kapcsolva és ez a 3 lehetőség van...
A középső érthető hogy alvás közben menjen vagy leálljon...
De az első és a harmadik az mi már? Leáll a töltés 100%-nál és újra indul és leáll a töltés 80%-nál majd nem indul újra a töltés?
Mesterséges inteligenciát abszolút nem is kaptunk.
-
-
-
-
-
-
Skod
aktív tag
-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Angel2014 #7258 üzenetére
Nagyon jok. Nem is kell lecserelni, de persze mindenkinek a sajat dontese. Ugyanaz a kamera. Ezzel az erovel évente lehetne cserelni a telefont, mert kijon egy ujabb 😀
En kb 3-4 evente csereltem eddig a telefonjaimat, kiveve amelyikkel nagyon meg voltam elegedve mert azt tovabb használtam. Remelem az A54 is kiszolgal. Nagyon rendben van ez a telo. -
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #7089 üzenetére
Nem. A WiFi ikon melletti 6-os nem azt jelenti, hanem annyira nagy dobásnak vélték az 5-höz képest, hogy a Xiaomi és a Samsung is ikonjában külön jelzi, hogy hűha, wow, ez már WiFi6... így aztán a ténylegesen 6 GHz-et tudó WiFi6E-re már nem nagyon van muníció, hogy hogyan is kellene kijelezni, az E betűt mellé írni nincs hely, a GHz-et meg főleg nincs.
Ez most jött szembe, 1994-ből a Facebookon:
1994-ben Magyarországon a bruttó átlagkereset 33 309 forint volt1. Ez az összeg a teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresetét jelenti. A reálkereset indexe ebben az évben 134 volt, ami azt mutatja, hogy az átlagkereset 1960-hoz képest 34%-kal nőt
Akkor ez 3 havi fizuból volt meg. Kaptál érte 1 év garanciát, de azt is úgy relámozva, mintha valami hihetetlenül hosszú idő lenne, ellenben 5 év múlva sem volt kuka, ha volt akksid hozzá, mert szoftveresen nem kellett frissíteni, elérhető voltál ugyanúgy mint ma, FB,Tiktok, stb nem létezett, mobilinternet sem, de SMS az volt -
válasz
Angel2014 #7018 üzenetére
Úgy gondolod, hogy igen . Érdemes lenne utánna nézni a notebook hálózati illesztőprogram(ok) mennyire frissek .
Ha ez nem válna be, akkor ez a topic nagy segítség . Én is itt szereztem meg az infókat . [link]
6-os szám ahogyan tDr1v3r kolléga is írta , wifi 6-ot használ a készülék ami 5GHz is lehet a szokásos 2,4 helyet .
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #7005 üzenetére
TP-Link alá nem érdemes bemenni.
De én ASUS párti vagyok, szóval:
ASUS RT-AX52 router vásárlás, olcsó ASUS RT-AX52 árak, Asus Router akciók (arukereso.hu)
ASUS RT-AX1800U AX1800 router vásárlás, olcsó ASUS RT-AX1800U AX1800 árak, Asus Router akciók (arukereso.hu)
ASUS RT-AX53U router vásárlás, olcsó ASUS RT-AX53U árak, Asus Router akciók (arukereso.hu)
A54-nél könnyű dolgod van, mivel a 160 MHz-et nem tudja, így vannak relatíve olcsón jó ajánlatok WiFi 6-ból is. -
-
-
-
-
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #6436 üzenetére
Az érintett xxxyyy as számú IMEI-hez tartozó telefon kapcsán tartozást tartunk nyilván, ezért a tiltást nem tudjuk feloldani, csak akkor, ha a hozzátartozó előfizetés kapcsán szereplő teljes összeg rendezésre kerül.
Érdekes megfogalmazás, mert szerintem tudni tudná, csak nem akarja... ettől nem lesz gazdagabb, csak ugye akkor nem lenne semmi a kezében.
Szomorú történet, de a korábbi jóslatom sajnos beválni látszik: ebből nagyon, nagyon hosszú ideig nem lesz NEM letiltott telefon, ha egyáltalán bármikor is.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #5512 üzenetére
Szerintem.
Három dolgot vársz el:
1. Kártalanítson részlegesen
2. Legyen a készülék a neveden. Ezt két valaki teheti meg. A szolgáltató, vagy az akinek a nevére került. Mivel nem volt teljesen kifizetve, így a szolgáltató pont azért kerül képbe, mert joga volt tiltani is, holott elvileg a készülék a tulajdonos nevére került, miközben cseszett fizetni.
3. A szolgáltató oldja is fel.Reálisan nézve. A szolgáltató ameddig nincs kártalanítva, nem igen fogja feloldani a tiltást. A szolgáltató nem alkudozik, mert nem szegény, hanem kereken megmondja, hogy a kedvezmények nélküli teljes listaárat kéri megtéríteni. Neki még perelnie sem kell, mert elindítottad helyette. Neki teljesen mindegy, hogy te vagy ő fizeti ki a kárát, csak az meglegyen egészben. Akkor leveszi a tiltást, de ez azt jelenti, hogy az eladás pillanatában a szolgáltató által jegyzett teljes piaci árat kell megfizetni, nem pedig a kedvezményest.
A sztori eddig úgy néz ki, hogy az imént említett összeg közelebb van a 200 E Ft-hoz mint a 150 E -hez. Te vetted a telefont olyan 100-120 között - már nem emlékszem - , de a szolgáltatónak eddig egy-két hónapnyi eszközrészlet folyt be. Neked van 120K kifizetésed mondjuk, neked olcsóbb lenne akkor már teljesen újat venni, és igen, annyira rúgna az A54-re elköltött anyagiforrások mennyisége, mintha kapásból vásároltál volna egy S23-at újonnan. Nyilván most is te vagy a legrosszabb helyzetben, mert ki van fizetve 100-120K, a telefon meg rokkantosítva van, és még az is kérdés, nem e kap a második SIM hely is egy bannt.
Az elkövetőnek talán az lenne a legjobb, ha kifizetné a készüléket neked, csakhogy ekkor maximum te vonod vissza a feljelentést, a készülék kuka addig ameddig a szolgáltató nem kapja meg a pénzét. Ekkor jöhet az, hogy a szolgáltató is eljárást indít ellene, és ekkor ő megint szorult helyzetbe kerül, mert új büntetőeljárás kezdődik ellene. Egy megszűnt, mert ugye visszamondtad, egy meg kezdődik, mert esetleg a szolgáltató dönt úgy, hogy behajtatja.
De nem tudjuk, hogy az ember mennyire kemény. Lehet azt választja pénzbüntetést kap, és nem tud vagy nem akar fizetni, hogy ledolgozza közérdekű munkán.
"A közérdekű munka a magyar büntetőjogban a büntetőbíróság által kiszabható büntetés, amelynek értelmében a közérdekű munkára ítélt személy köteles a részére meghatározott munkát hetenként legalább egy napon, a heti pihenőnapon vagy a szabadnapján díjazás nélkül végezni."
Ha nincs tőle mit lefoglalni, de börtönt sem kap - akkor váltják át a közérdekű munkát letöltendőre. Az, hogy leüli vagy ledolgozza, neked 8.
Tehát ha csak nem arról van szó, hogy emberünk letöltendőt kap, illetve a bűnügyi költsége + az ügyvédi költsége nem 10x annyiba kerül mint a telefon ára, hanem úgy van vele, hogy lesz kb 150K bűnügyi költség, mert még saját ügyvédet sem fogad, akkor kifizeti azt, mintsem, a szolgáltatónak kifizesse egyszer a teljes árát a telefonnak - ami akár 210K is lehet - aztán kifizessen neked is valami kártérítést, meg ugye ha polgári peres eljárás is következik, akkor a te ügyvédedet is, mikor bukja a pert.
Legalább azt tudod már, hogy a szolgáltató mennyit követel pontosan, és mennyit fizetett be?
-
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #5258 üzenetére
A gond az volt, ami a linkedben is látható, hogy akkor tényleg beteszi a linket, de csak annyit fog kiírni, hogy link!
Így: [link]
Viszont az igazi a PC-s megoldás:
Itt a Samsung Galaxy A54 5G Nightography kamerával és... (telefonguru.hu)
Amúgy ez utóbbit is meg lehet oldani mobilról csak úgy, hogy előbb kimásodol a a videó címét, azután kijelölöd az egész címet, majd utána klikk a link beszúrására és oda beilleszted a linket. Szóval nem megoldhatatlan, csak borzasztóan körülményes, mert valamiért mobilról nem megy a gyors és komfortos megoldás úgy, mint PC-ről.Szerk: amúgy mobilon nem a PC-s előnézetet használom, mert ott kb kifolyik az ember szeme, hanem a mobilos verziót, de az általad mutatott verzió a mobilosban is működik, csak ugye félmegoldás, mert mielőtt rákattint csak annyit lát, hogy "link".
-
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #5116 üzenetére
Most vagy a készülék van tiltva 1-es SIM-el, vagy csak a SIM. Ha előbbi, akkor mindegy milyen SIM van az egyes helyén, ha meg az utóbbi akkor meg a telefon nincs tiltva... a SIM sem a tied?
Egyébként ha a készüléked van tiltva, akkor is fura, hogy csak az egyik IMEI számot tiltotta a szolgáltató. Meg elvileg onnantól kezdve frissíteni sem tudod, mert a szolgáltatói tiltás a gyártón keresztül (is) megy szerintem.
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #4946 üzenetére
Ezt mondtam én, hogy erre vigyázni kell vásárlásnál, mert itt többen is vásároltak 0-2 hetes készüléket úgy, hogy az illető operátortól vásárolta.
Elmondanám a saját történetemet. Egyetlen egyszer kényszerültem rá, hogy a még ki nem futó készülékemet eladjam, mert garanciális javításon esett át, még 2021-ben. A készüléket operátori ajánlatban vásároltam (Xiaomi MI 11 Lite 5G). A kijelzője hibásodott meg, második nekifutásra kicserélték. Nekem nagyon régről van két alapszabályom: az egyik, hogy mindig mindenből csakis origináltat, megbízható helyről, és vadonatújat vásárolok. A másik, ha már javították szakszervizben, akkor az már nem olyan értéket képvisel. Megjött a telefon a szervizből, és már nem tudtam rátekinteni teljes értékűként.
Erősebb volt bennem, hogy eladjam. 140 000 Ft volt a telefon akcióban 2021 júniusában, szolgáltató akcióban. 80 000 Ft-ért hirdettem meg 2021 telén, mikor frissen volt javítva.
Itt a hardveraprón hirdettem (fel volt tüntetve, hogy operátori, a hirdetésben, korrektül), úgy, hogy korrektül jártam el végig, és abban a hitben, hogy úgy sem fog elmenni, és minden kérdésre őszintén válaszolok. Az első érdeklődő kérdezte, hogy szolgáltatóis? Mondom igen, ki van már fizetve?! Még nem, válaszoltam. Akkor ne haragudjak, de ő eltekint a megvásárlásától, és én nem haragudtam.
Ő nem tudhatja, hogy én ki vagyok, mennyire vagyok becsületes, mennyire vagyok egyébként a szolgáltatóhoz kötve, nem e borul rám viharos szélben a kamion stb.
A második vevő nem kérdezte ezt meg és megvette!
A következőket tudtam: Tőlem folyamatosan vonni fogják 2023 nyaráig, és én fizetek is! Így is lett! Erre a következő okaim voltak:
1. Fel sem merült bennem a nem fizetés, mert egyrészt neveltetés és becsületbeli ügy.
2. Rendőrségi ügy lenne belőle, és sosem volt ilyen ügyem.
3. Több évtizede vagyok a szolgáltató ügyfele. Olyan nincs, hogy a készüléket nem fizetem, de a szolgáltatásokat igen, mert a készüléket tiltják, és a szolgáltatásokra is felmondják a szerződést, hiszen megszegted az ÁSZF-t.
Egyetlen ami aggasztott, ha történik velem valami. De akkor a családom rendezi. 2023 nyarán vonták le az utolsó részletét is a készüléknek, így a tulajdonost már semmilyen hátrány elméletben sem érheti. Addig sem érhette mert fizettem.Soha előtte, és azóta sem tervezek olyan készüléket eladni, amire még ketyeg a részlet. Az egy ilyen kivételes alkalom volt, és jobban vártam, hogy lejárjon az utolsó is, mint bármelyik korábbinál. Utána megkönnyebbültem.
Nagyon sajnálom ami Veled történt, én másik szolgáltatónál voltam és vagyok, nem a Yettelnél, de tegyél feljelentést mindenképpen, a Yettel a hatóságnak kiad minden adatot, hiszen egyfelől kötelessége, másfelől őt is megkárosította, hiszen a telefont letiltani egy dolog, abból neki nincs úgy haszna, hogy nem kapja vissza a készüléket, hacsak Te be nem viszed nekik, és nem kártalanítod őket, ők meg leszedik a tiltást, de ugye akkor megint te veszítesz rengeteg pénzt, hiszen a készülék 2023-as megjelenésű, rengeteg részlet lehet még hátra, és a Yettel minden bizonnyal a teljes árat fogja kérni Tőled.
Aztán még ott van az is, hogy megbontottad - ez egyébként nagyon nem volt jó ötlet -, így még a garancia is kérdésessé vált nagyon erősen.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Az A54 IP67 minősítéssel rendelkezik.
1m mélységben akár 30 perc.
Ez nem cseppálló,
ez (bizonyos mértékig) vízálló.
Bizonyítja sok-sok underwater videó a Youtube-on, és mi magunk is kipróbáltuk a sajátunkon. Videóztunk vele legdurvább zivatarban, és mostuk tusfürdővel csap alatt. Engem nem hat meg hogy a sajátját ki-hogy magyarázza félre,
a miénk vízálló. -
fogselyem
senior tag
válasz
Ha már "kiütöm az univerzumba" akkor rakjál rá pár antennát, meg mindenféle motyókat, mert gond van a Voyager-1 űrszondával.
Tudom késő bánat, de nem írtatok valami letiltásról szóló papírt, hogy vállalja a felelősséget ha letiltják a telefont?
Azt se értem, hogy mi a fenének kellett nekiugrani a telefonnak, mint tót a keresztanyjának elég lett volna egy másik szolgáltató kártyáját berakni a kérdéses SIM helyre, hogy azzal mit mutat.
Drukkolok, hogy megoldódjon a problémád, van elég gondja ilyenkor az ünnepek előtt az embernek.
-
válasz
Ezt a vonalat ne folytasd!
A készüléktiltás feloldása tiltott téma az oldalon!
Gondolom, használtan vetted. Keresd az eladót.
Amennyiben kifizeti az elmaradt részleteket, a telefonról leveszi a tiltást a szolgáltató (Yettel).
Tudtommal a számlákat nem kell, "csak" a részleteket, meg az ahhoz kapcsolódó kamatokat. -
FattyDove
őstag
válasz
"Most keresnem kell valakit aki hálózat tiltást feloldja."
Csakhogy ilyet nem fogsz találni. Tévhit, hogy ilyen még létezik. A tiltott telefonoknak az a sorsa, hogy vagy kikerülnek mondjuk indiába, ahol nem ér semmit a tiltás, vagy darabokra szedik és alkatrészenként árulják fillérekért.
Szóval ha nem szeretnéd, hogy ismét átbasszanak (mármint azzal, hogy leszedik a tiltást), akkor marad a rendőrségi feljelentés. Aztán ha nem voltál hülye és nem KP-val fizettél, hanem utaltál, akkor meg is lesz az elkövető úgy 2026 környékén.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Angel2014 #4936 üzenetére
Az, hogy az A70-et szétkaptad, egy dolog, mert nem garanciális már. De a garanciális A54-et szétkapni, nem volt bölcs dolog... mert esetedben már az is csak múlt idő. Az ilyesmire vannak védelmi protokollok, sokkal kisebb gyártók, sokkal olcsóbb készülékeinél is...
Nekem garanciális időn belül eszembe sem jutna, pedig van hozzá célszerszámom, csak én a laptopjaimhoz használom:
-
FattyDove
őstag
válasz
Angel2014 #4938 üzenetére
Ragasztva van a hátulja, ezért is kell felmelegíteni. Bízhatsz abban, hogyha szét akarják szedni, akkor elsőnek melegítés nélkül fognak rápróbálni, pont azért, hogy megnézzék volt-e már szétszedve, mivel elég rendesen csökken a szakítószilárdsága a ragasztónak egy ilyen művelet után.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest