- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Nem rossz az A56 viszont még mindig igyekszik a Samsung minimális fejlődést adni nehogy veszélyeztesse a fentebbi szériák eladását...
Persze ezzel pont buknak nem kevés embert mert más gyártó meg izmosabb hardvert ad hasonló áron (Poco)A56 számomra ami tetszik:
kijelző védő üveg fejlődés, nagyobb méret ellenben vékonyabb test, nagyobb kijelzőméret
45watt töltés, jóval izmosabb prociAmi nem tetszik a spórolásuk miatt:
Simán lehetne jobb minőségű kijelző, nem halnának bele és nem akkora felár
12GB RAM/ 512GB tárhely verzió már régen kellene hogy legyen
reméljük UFS3.1 nem elírás hanem tényleg már azt kapott
wifi 6 van csak és nem tudjuk hogy 2stream/160MHz-et kezel-e mert az A54 csak egyet tud.
2025-ben vérciki az USB 2.0 typeC port... Könyörgöm már vagy 10+ éve vannak USB3.x eszközök, bele halnának ha a belső tárhelyről a videókat nem fél óra lenne PC-re másolni hanem menne gyorsabban?
Akkuból simán lehetne benne 6000mAh-s de spórolnak nehogy túl jó telefon legyenÚgyhogy megnézem jövő ilyenkor mit gurít az A57 és meglátjuk
A53-54-55-56 fejlődést elnézve, kap egy frissített procit emelt órajellel
picivel nagyobb kijelzőt
talán egy fokkal jobb kijelző lesz de csak éppen minimális fejlődés nehogy túl jó legyen
talán már lesz 12GB RAM mindenhol, esetleg 512GB belső tárhely már megjelenhet
wifi 7 de jó lenne akár dual band módban (6GHz nem gáz ha nincs benne) mert sokat fejlődött és többre képes mint a wifi 6
5500-as akku vagy inkább 6000mAh
Simán váltanék A54-ről egyből -
TeeJay
félisten
A57-et jobban várom
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #10906 üzenetére
Az a baj hogy vidékeny Dunától keletre Telekom, Dunától nyugatra Yettel építette a hálózatot és B20-at közösen használják mindkét szolgáltató előfizetői.
Persze vidéki városokban van mindkettőnek külön saját tornya B1-B3 frekvenciákon már ahova tesznek csak ugye azok magasabb frekvencián nem tudnak akkora kört lefedni mint a B20 meg B8 meg B28 így ott azok járnak jól akik rá látnak
Telekom lehet nálad és ők ha tesznek a toronyra B1 vagy B3-at csak Telekomosok tudják használni Yetteles B20-ra fog csatlakozni.Eger mellett laknak szüleim, 1200fős faluban is mérek Yettellel bármikor 180megabitet mert van torony
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #10750 üzenetére
Poco széria ha sok vevőt elszed a Samsung A szériától akkor a Samsung-nak valamit fel kell pörgetni
Márpedig ha F széria tudja akkor A szériába sem nehéz betenni 6000-es akkut
Mellé egy csiszolt 3nm-es 1680 exynos a még kevesebb fogyasztás érdekében+ wifi 7 és kész isA széria nem most fog sajnos vezeték nélküli töltést kapni
45w töltés meg szerintem évekig max lesz ezen a szinten de nem gond azzal is fél óra alatt elég kakaó van benneDynamic AMOLED nem 1-120Hz között tud frissíteni már vagy 4-5 éve S szériában? Vagy ezt csak az LTPO tudja?
Ne felejtsük el Samsung A szériából adja el a legtöbb telefont, nekik ott nem szabad csökkenést elérni mert az rengeteg pénz bukás.
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #10740 üzenetére
A57-re fogunk majd váltani jövő nyáron, addig az A54 bőven kibírja
Ami még jó lenne
6000mAh akku
wifi7
120Hz-es dynamic amoledHa ezeket megkapná az A57 meg mellé a jó szoftveres támogatást és stabilitást
akkor nekem 3évig tökéletes lenne az a telefon is -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #10524 üzenetére
Nekem mai napig van hölgy ismerős aki a legújabb pro max ájf*s mellett a régi 5wattos töltővel szenved szanaszét szakadt kábellel amit csak bizonyos pózban lehet használni töltésre (szál szakadás) de nem egyszerűen a telefont tölti hanem egy 20e mAh fapad kínai power bankot tölt ami semmiféle gyorstöltést nem ismer és a powerbankra teszi a telefont... Mikor mondtam neki hogy 5ezer egy gyorstöltő meg 15ezer egy Baseus 20ezres villámgyors powerbank akkor azt mondta egyelőre jó az neki.
Sebaj a telefon legalább vagy 700ezer tuti volt
-
TeeJay
félisten
A PD az szabvány
Samsung-hoz veszel egyszer 1db 45W PD fejet az jó sok időre elég lesz
írom ezt úgy hogy az 5éves Xiaomi 20wattos QC3.0 töltővel töltöm a telefont 15wattal és bőven elég nekem
Van tartalékba egy 33wattos PD képes LCD kijelzős is ha gyorsan kellene felnyomni a telefont, de ettől gyorsabb kétlem hogy kellene nekem valaha is -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #10183 üzenetére
Vidéken felesleges, cellmapper-en meg tudod nézni a 3 nagy szolgáltatónak kb. ugyanott lehet a torony mert nem fog mindegyik külön kiépíteni.
Yettel nálad jobb mint a Telekom B3 és a Yettelnek van a legtöbb band sőt Dunától keletre a Yettel megy Telekom B20-on a Dunától nyugatra meg a Telekom megy Yettel B20-on igy közösítették a 10-10MHz B20-at -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #10099 üzenetére
1/1,5" érzékelő 50MP-en teljesen jó mai napig.
3éve túl jó érzékelőt raktak be és bőven megállja a helyét most most is.
MP-ben nem kell fentebb menni, semmi értelme, maximum 64MP jöhetne de akkor 1/1,3" érzékelő legyen csak akkor meg túl nagy konkurencia lenne az S osztálynak -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #10085 üzenetére
A Telekom a kellemetlen hogy nem fejleszt
Látszik hogy a B28 erősebb jellel van mint a B3 pedig nincs nagy táv a toronytól
Szimplán vagy nem arra sugároz vagy ennyire béna a hálózatukItt pesten Yettel torony 120méterre tőlem panel telepen és brutál térerő de ha átmegyek a másik oldalra ott is egy torony 200méterre és ott is van bőven 5G
B28-on nem sok sebesség lesz, azt arra építették ki hogy pincébe is "lemegy" mert alacsony frekvencián fut
Ahol van sebesség az a B3 meg B1 vagy B7 de nálad gyanítom nincsHa feljönnél mondjuk BP-re a Xiaomi és Samsung között alig mérnél 1-2dBm különbséget és ne a pálcikát nézzétek mert azt bármelyik gyártó úgy állítja be ahogy akarja mennyi dBm értékhez hányat mutasson. Lehet Samsung 1 csík -110dBm mellett a Xiaomi meg 3-at mutat neked de nem jobb a térerőd
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #10070 üzenetére
3dB-el erősebb a jel...
Bocs de jó messze vagy a toronytól ha 1800MHz-en ennyit mutat
én 120m-re vagyok B3 1800MHz és -82dB a jel 4 vonallal, te vagy 2km-re vagy tőle legalább
-120körül el is kell dobja tehát ismét csak kiderült hogy nem pálcikákat kell nézni hanem dBm értéket amiben alig minimális az eltérés két telefon között.
Majd nézd már meg cellmapperen hol van az a torony amire csatlakozol, kocsikázz el mellé 100méterre tiszta rálátásra és nézd meg ott mennyi dBm érték lesz a különbség a két telefon között -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #10002 üzenetére
Hidrogel fólia pár dollár 5darab és tökéletes
tokból úgysem gyárit használom mert a Nillkin super frosted a jó, töltőből meg van egy darab 30wattos PD töltő de havonta 1x használom amikor gyorsan kell tölteni a telefont, amúgy felesleges.
Kocsiba is van PD meg QC szivargyújtós töltő de szinte sosem merült még le a telefon nálam 1nap alatt
A57 tökéletes lesz csak legyen wifi 7 meg nagy szenzoros fő kamera -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #9999 üzenetére
A56 még nekem sem érné meg hiszen az A54 bőven elég mindenre és 2éves lesz mire kijön az 56. 57-re viszont ha még reszelnek rajta esetleg wifi7-et kap vagy jobb kamerát megéri várni és akkor még a 3éves A54 mindig használható melós telefonnak vagy el adható pár ezerért
Évekig LG meg Xiaomi-s voltam de befejeztem mert hiába a jó áron jó hardver ha mindig van valami szoftveres nyűg... Mióta A54-em van egyszerűen csak működik minden, jönnek a frissítések és javítások és nincs gondom.
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #9995 üzenetére
Ez még csak azt jelenti hogy az A56 ha tényleg ezt kapja akkor várós lesz
ráadásul nem csak hogy ARM V9x hanem Samsung 4nm EUV gyártás!!!
Viszont mivel A54 még csak most 1éves nálam lehet simán megéri A57-ig várni ahol még reszelnek kb. ugyanezen a procin
hopp UFS3.1
Na kb. akkor A57 lesz a következő telefonom ha csak el nem szúrják -
TeeJay
félisten
Pont az A széria a legkomolyabb és vért izzadnak hogy évről évre ki tudjanak adni egy újat ami alig jobb mint az előző mert ha túl jó lenne akkor kutya se vesz S szériát
A7x ezért lett elkaszálva
A56 is ezért fog fingreszelt Cortex A55 magos procit kapni még mindig...
Vicc, és ha így haladnak még az A57-ben is ARMv8 magok lesznek 50MHz-el gyorsabban
Már rég lehetne 6000-es akku meg wifi7 de majd 5év múlva bele is teszik -
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #9426 üzenetére
Mercinél is néha főmenü majd vissza AA és megy tovább lazán. Ezt leszámítva semmi hibát nem vettem észre szóval tökéletes 6-8órás utazás során is végig
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Öcsielvtárs #8219 üzenetére
Nem te a töltőfej fogyasztását látod de az már csak azért sem teljesen mérvadó mivel a töltőfej nem 100% hatékonysággal alakítja a 230V-ot 5-9-12-18 meg nem tudom hány voltra ami a telefon töltéshez kell
Plusz az USB mérő előnye hogy látod milyen feszültséggel tölt a telefon és hány amperral.
Ez kábelenként is lehet bőven eltérő, vagy töltőfejek esetén valamelyik enged 9-12voltot valamelyik csak 5V de nagyobb ampert[link] 6dollár tessék ilyenem van
-
TeeJay
félisten
válasz
Öcsielvtárs #8214 üzenetére
Én nem errről beszéltem hanem USB töltőfejbe dugható USB mérőről
ami mutatja a feszültséget, áramerősséget meg ugye ebből számolja a wattot
Csak azzal lehet pontosan megmondani mennyire gyorsan tölt a telefon és ugye mennyi voltig megy fel pl. -
TeeJay
félisten
-103dBm még jó is lenne de a -113 már izgalmas és gondolom oda vissza ugrál a B1 és B20 között.
Nálam szinte sosem merül az akku mivel kb. 120méterre vagyok panel telepen egy Yettel toronytól és B1-B3-B7-B8-B20-B28 mind olyan dB értékkel jön hogy kb. a telefon fixen ugyanazon a frekvencián van hetekig, tipikusan B7-en mert azon annyi kakaó van -
TeeJay
félisten
Mi ez a cache törlés téma? Hogy kell csinálni?
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #7527 üzenetére
Amelyik telefon gyorstöltést tud abban már két cellás akku van így egy darab 5000mAh helyett két darab 2500mAh akkut tölt egyidőben szóval a 120watt inkább 2x60w mert így jobban elviseli a cella a töltő áramot
Ennek van némi hátránya is mert dupla akku a dupla elektronika miatt mindig is nagyobb helyet foglal mint egy cella egy elektronikával -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #7209 üzenetére
A54-ről A57-re lesz csak értelme váltani még az A56 sem fog sok újdonságot hozni. Első körben kellene ARM v9.x proci 4nm EUV gyártás nagyobb akku EU-ba is (6000mAh)
Nem ártana majd tényleg wifin fejleszteni meg kamerákon. Samsungnak be kellene esni az eladásoknak hogy végre odategyék magukat, nagyon elkényelmesedtek -
TeeJay
félisten
válasz
Öcsielvtárs #7111 üzenetére
Teljesen jó az az érték 80MHz AX wifivel
Sajnos 160MHz tudás nem fért bele úgy mint a Xiaomi Redmi telefonokba
de hát majd ha a Samsung bukik még pár millió eladott telefont évente akkor talán jobban ráfekszenek a marketing helyett a telefon fejlesztésre is
(6000-es akku minimum, AX 160MHz wifi minimum, 6,7" kijelző, 512GB háttértár is legyen lehetőleg UFS3.0, ARMv9-es Exynos vagy Mediatek Dimensity) -
TeeJay
félisten
válasz
Öcsielvtárs #7108 üzenetére
Wifi6-on
De én a 650-et AC wifin mértem 866mbit linksebességen
Wifi analyzer appot ha felrakod kiírja mennyi a linked
Gyanítom neked 1200-on mért ennyitPersze jó ez nagyon
Eddig viszont nekem akármennyit mértem 290-330megabitek jöttek össze, most meg duplázódott -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #7098 üzenetére
Az egész Wifi 3-4-5-6-7-8-9 egy nettó baromság
N vagy AC vagy AX vagy BE sokkal jobb lett volna mellé meg 2,4 vagy 5 vagy 6 és akkor megvan hogy melyik wifi szabványt melyik frekvencián használja éppen a telefon. Simán kifért volna az óra mellé fentreEhelyett 6-os ikon de nem tudjuk hogy 2,4 vagy 5GHz-en megy-e és mire számítsunk maximum
-
TeeJay
félisten
válasz
btommi80 #7094 üzenetére
Akkor belépsz és kikapcsolod azt a funkciót amit nem tudom hogy hívnak de azonos SSID-t ad a 2,4 és 5GHz-nek is
Miután kikapcsoldat külön két wifi név lesz
xyz2G meg xyz5G végűre írd át (jelszó maradhat nyugodtan)speciális beállításokban meg átnézed hogy miket lehet még állítani pl fixen 160MHz sávszélesség (80-at használ a telefon úgyis) és próbálod
-
TeeJay
félisten
válasz
btommi80 #7092 üzenetére
Milyen router, melyik frekvencia melyik csatornán vagy, milyen titkosítást használsz?
Abba bele se megyek hogy MIMO vagy Beamforming be van kapcsolva vagy ki. Ezeket végig próbáltad-eNekem tökéletesen hasít a wifi ezzel a telefonnal igaz otthon még csak wifi5 AC router van így 866mbit link maximum az is 5GHz-en viszont 2,4GHz-et nem is használom mivel panel telepen annyi szomszéd wifi van hogy alig lehet 50megabitet elérni rajta
Angel2014:
Wifi6 az 6. generáció másnéven AX wifi
Ha csak wifi6 akkor 2,4 és 5GHz-en AX wifi csatlakozást tud
pl 2 antenna 160MHz esetén ez 2400mbit link 5GHz-en
2,4GHz-en nem tudsz ennyit de mégis több mint az N wifiWIFI6E pedig behozza a 6GHz frekvenciát ahol nem 1darab 160MHz-es blokk van EU-ban hanem 3 egymás melletti így jóval kevesebb az áthallás meg zaj cserébe a magasabb frekvencia miatt még kevésbé hatol át a falakon így bármennyi tesztet láttam általában az jött ki hogy 5GHz-en gyorsabb volt a wifi mint a teljesen tiszta 6GHz frekvencián
Wifi7 BE wifi lesz csak mocsok drágák az eszközök
Na az 2,4-5-6GHz-en is tud egyidőben üzemelni és egyidőben tud küldeni és fogadni is adatot ráadásul ha jól emlékszem ott 320MHz-en 2antenna esetén 5,76GHz linket lehet létrehozni. Ez lesz majd az igazi kánaán már csak pár év kell hogy ne 400ezer legyen egy router -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #7087 üzenetére
[link] GFLOPS résznél akkor elírtak valamit
Vadászok geekbench GPU tesztet mit dob -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #7081 üzenetére
4nm új gyártás valamint fele akkora teljesítményű GPU és máris nő az üzemidő
-
TeeJay
félisten
Nem tudom mi történt, még vakarom a fejemet főleg hogy két darab A54-ünk van
Asus AC65P router 1000-es net
speedtest app és mindkettő 300megabit körül mért letöltésre
Most meg nézem és 600-650megabit pedig semmit sem állítottam
Délután is mértem amikor többen használják a wifit panel telepen és megint 600 megabit felett minden mérés minden szerverreFogalmam sincs mi lehet, annyit tudok hogy a routerben a Multi user MIMO és a Beamforming le van tiltva mert úgy vettem észre azzal stabilabb volt a wifi és ugysem használjuk egyidőben ezeket
-
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610 #7062 üzenetére
Kapcsold ki routerben 5GHz Multi user MIMO-t meg Beamformingot és mérd újra
-
TeeJay
félisten
Akinek fut a speedtest app a telefonon 1000-es netről AC vagy AX wifi esetén mennyit szoktatok mérni? Lehet hogy az új ROM frissítés óta javult a wifi? Eddig 300-350 megabitet mértem most meg 600 felett ugyanarról az Asus routerről 866mbit AC wifin
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #7032 üzenetére
Mivel kb. semmi újdonságot nem hoz
Emeltek pár MHz-et az A78 magokon, A55 maradt ugyanez
Mali GPU helyett AMD-re váltottak ez jó ideig inkább még hátrány lesz de meglátjuk mit villant majd teljesítményre meg kompatibilitásra
Na meg kapott fém keretet de az emberek 99%-a tokban használja a telefont szóval úgysem veszed észre. Minden más azonos kb. -
TeeJay
félisten
válasz
1976ramones #7028 üzenetére
[link] Neoprene tok amibe befér a telefon Nillkin Super Frosted tokkal együtt lazán
Size 6 azt vedd 10,5 x 19,2 mm legyen!!! Természetesen ha tok nélkül használod akkor lötyögni fog benne akkor kissebbet kell venni de én mindig is ezt vettem -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #7022 üzenetére
Pont fordítva a Wifi5 (AC wifi) csak 5GHz-en megy Wifi6 (AX wifi) 2,4 és 5GHz-en is mehet és ha 6-os kis ikont mutat fent attól még sajnos nem fogod tudni hogy most 2,4 vagy 5Ghz-en megy-e főleg One Ui 6.0 óta mert kikerült a wifi résznél a linksebesség. Abból legalább ki lehetett volna találni úgy ahogy
-
TeeJay
félisten
Nekünk kettő darab A54 van mindkettőn Nillkin Super Frosted, egyik kék másik fekete
Nem slim tok de pont az a lényeg hogy a sarkok buci gumisak meg körbe fogja a kijelzőt isEzt még megfejelem azzal hogy aliexpress-ről jó nagy Neoprene tokot rendelek amibe mindig becsúsztatom és elveszik benne a telefon.
Így ha nyáron melózok és izzadok és vizes rajtam a nadrág akkor sem ázik át a telefonhoz meg télen nem fagy szét legalább -
-
TeeJay
félisten
válasz
fogselyem #6937 üzenetére
Más meg elmegy a Speedshop-ba és Nillkin Super Frosted tokot megkapja 2900-ért ami nálam már bizonyított mert a régi Redmi telefonomon az volt mikor Symbolban buli közben meglöktek és a márvány padlóra esett... Tok kicsit karcos lett de telefonnak semmi baja
A54-re még masszívabb amúgy a Nillkin tok mert körbe szép perem van a kijelző körül, a sarkok még bucibbak és nem műanyag hanem flexibilis gumi szerű PVC így még jobban bírja az ütést meg esést
[link] -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6897 üzenetére
Mivel az új Exynos semmivel sem másabb csak pár MHz-el nagyobb frekvenciát kap meg Mali GPU helyett AMD-re váltanak.
Túl jól megy a Samsungnak hogy pont a legtöbbet eladott A szériát fogja vissza ennyire -
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610 #6894 üzenetére
Wifi 6 = AX wifi 5GHz-en 80MHz-en 2 stream esetén 1200link sebesség
160MHz-en 2400 lenne
Wifi 5 = AC wifi 5GHz-en 80MHz-en 2 stream 866mbit link 160MHz-en bár azt kevés router tudja 1733mbit linkWifi 6E = AX wifi de 6GHz tartományban tud 160MHz sávszélességet mert ott nem csak 1darab 160MHz blokk van EU-ban hanem 3x160MHz cserébe mivel magasabb frekvencia ezért még így is általában lassabb sebesség érhető el de az legalább stabilabban
Samsung A54 támogatja a Wifi6-ot de 6GHz nincs és 160MHz sincs
így marad az 1200mbit link legjobb esetben is amivel azért 5-600megabit át kell menjen
Persze nem halt volna bele a Samsung ha 160MHz támogatás is lenne akkor akár a gigabites sebesség és átmehet de gondolom azt majd az A56 vagy A57 megkapja nehogy már nagyon siessenek vele.
Jó nagy bukta kellene nekik meg piac vesztés hogy kicsit pörgősebben adják az újdonságokat alsó kategóriába is -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
unravel #6868 üzenetére
Fejlesztői menüben be lehet kapcsolni hogy mutassa a kép frissítést. Nos adaptívra állítva csak akkor van 120Hz ha frissíted a kijelzőt pl tekersz vagy ugrálsz lapok között. Amint nem nyúlsz oda azonnal 60Hz-en megy ugyanúgy. Sőt YouTube meg videó nézés közben is. Így nem sok extrát ad szóval ezért nem is nagyon hiányzik
-
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #6820 üzenetére
Na most már én is kíváncsi vagyok és megnézem.
Nálam rengeteg a tiktok (videókat is töltök fel rengeteget) illetve buliban 1-2órát szoktam videózni amiközben végig megy ugye a kijelző. Majd kiderül de ha sokkal jobban merül megy vissza 60Hz-re mert nekem az is tökéletes.
Nem a kijelző miatt fogyaszt többet a telefon hanem a GPU-nak kell kétszer olyan sűrűn frissíteni a képet amikor adaptívan 120Hz-re áll
Sajnos baljós érzésem van hogy még évekig nem fog kapni középkategóriás telefon 1-120Hz között 1Hz-enként állítható frissítésű kijelzőt -
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #6773 üzenetére
Én meg úgy tudom csak 60 vagy 120Hz-en tud menni nincs 1-120Hz között dinamikus frissítés mint a felső kategóriánál sajnos
-
TeeJay
félisten
Egyelőre nem biztos hogy előny lesz az AMD GPU a Mali helyett mivel látható az S24 és S24+ esetén is hogy biza kell még jó pár hónap mire optimalizálnak rá
Teljesítményben lehet hogy jó csak kérdés hogy mire nem elég az A54-ben lévő GPUÉn biztosan nem váltanék addig míg ARMv9-es proci nem jön az A szériába akár Exynos akár Snapdragon (kevésbé valószínű) akár MediaTek által (ez már valószínűbb)
Ez tippre valahol A56-57körül jön majd attól függően mennyire lesz égető Samsung-nak hogy középkategóriában odacsapjon a többi gyártónak -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6690 üzenetére
Ő hozza fel mindig mert azóta is ezen agyal hogy fizikai SIM vs. e-SIM mekkora hatalmas akkufogyasztásbéli különbséget hoz.
Nála lehet emiatt akkufogyasztás csak nem a SIM miatt lesz hanem hogy karcsú a térerő Telekom hálózaton és váltogatni fog a telefon 2-3torony között is ha jól látom.
Nálam meg más szolgáltató van, sokkal komolyabb Yettel hálózattal BP-en és nálam vígan elvan a telefon bármiféle band váltás nélkül így fizikai SIM-el sem látom hogy hú de merülne -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #6672 üzenetére
Bebeszéled magadnak
Mint írtam a telefon akkor zabálja az akkut ha örökké cellák között kell ugrálni neki meg keresni a tornyokat. Ha olyan helyen laksz ahol fix band-en elvan a telefon mint nálam fix B7 Yettel és még híváskor sem kell erről váltania mert VoLTE is ezen simán megy így én észre sem veszem hogy hálózaton van -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #6651 üzenetére
Mivel a telefon standby módban is ugrál a tornyok/cellák között így vajon mire számítasz?
Ha ugyanazon a tornyon cellán vagy semmit nem fogsz észrevenni
Ha más szolgáltatóra váltottál volna vagy máshova költözöl és ott más band-en megy a 4G akkor már van eltérés.
Mivel az A54 jó sok band-et tud meg 6CA-t is így szinte biztos hogy azonos tornyon leszel de ezt már a Cellmapper fogja neked mutatni -
TeeJay
félisten
válasz
cintula187 #6634 üzenetére
Messenger hiba lesz, nekem sem küld képet x-nek de y-nak meg átmegy.
Van mikor megáll az app is és bezárás után újra jó lesz -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6485 üzenetére
Samsung helyében még jobban ráfeküdnék az A szériákra ha abból adnak el legtöbbet és rá emelnék a többi gyártó középkategóriás termékeire.
Legalább az A5x széria kaphatna Snapdragon-t vagy Mediatek Dimensity-t, az alsóbb A szériákba mehet az Exynos. Még többen vennének ilyen telefonokatJa 6ezres akku is igazán beleférhetne, az sem baj ha 1-2mm-el vastagabb mivel ez középkategória ide belefér
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #6416 üzenetére
Azért komoly hogy még így is hoz egy SATA SSD sebességet de telefonba már lassúnak érzed
i7 4790K procis gépemben van SATA SSD rendszer alatt (870EVO 1TB) és mégis jól elvan windows alatt, akkor itt androidon sem kellene kevésnek érezd, persze UFS3.0 már egy duplázást tud de random 4K-ban nem akkora bődületes az ugrás mint a lineáris írás olvasás esetén ami telefonban alig számít -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #6402 üzenetére
Most őszintén, Facebook vagy Viber vagy VLC vagy bármi app ami ismert az mikor lesz vírusos?
10éve van droidos telefonom de nekem még külön weblapról hack-elt játékot sem sikerült letölteni vírusosan pedig 2-3 AV szoftverrel is néztem
Alapból fel sem tennék olyan appot Play áruházból amit legalább 5 millióan nem használnak szinténKi is nyomtam ezt a biztonsági baromságot, eddig is ez fogta meg a Play frissítést ennyire, mióta ki van nyomva villanások alatt frissül minden app
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6347 üzenetére
Nem az számít hogy mennyi frekvenciát támogat hanem hogy a szolgáltatódnak melyik frekvencián megy a 2G aktívan.
Mivel az már minimumon van üzemeltetve mindhárom szolgáltatónál így nem oszt vagy szoroz a 2G már. Yettelnek pl 900MHz-en megy 2G egész országban és csá
4G viszont 6band is lehet, 5G meg N77-78 vagy 4G frekvencián bár ott még ritka
Na ha pont rossz helyen laksz és 2-3 torony között ugrál a térerőd a lakásban akkor simán lehet hogy percenként vagon cellaváltás miatt jobban merül a telefonod mint nekem aki panelben lakom 120méterre egy fullos Yettel toronytól és ahogy hazajövök végig B7-en megy a telefon addig míg el nem megyek és kiakad a térerő olyan erős mivel rálátok a toronyra a szemközti tömb tetején. 5G-re meg akkor vált ha nekilátnék mobilneten forgalmazni nagy adatot de mivel itthon wifin van a telefon szinte nem is kell a mobilnetet használnia. -
TeeJay
félisten
De mi köze a SIM-hez ennek? Azzal csak engedélyt kapsz hogy a szolgáltatód hálózatára felmenj. Azután derül ki hogy 2G 4G vagy 5G van nálad és melyiken lesz aktív a telefon.
Aztán van ugye 4G-n több band, 700-800-900MHz ezek nagy területet fednek le de lassan, ha erre áll a telefon vastag fallal rendelkező épületben sem fog váltogatni róla meg alagsor meg liftben sem. Panel liftben pl nekem a B8 B20 és B28-ra vált a telefon mert nem elég hogy jó sok vasbeton fal van benne a lift még körbe frankón fém is mégis van térerő. Lent mikor kiszállok és kimegyek az aulába ott már B1 B3 B7 is van, panel egyik oldalon B7 nincs mert az magasabb frekvencia.
Ja 5G meg csak akkor van ha rálátok a toronyra vagy amikor azon az oldalon vagyok a lakásban amerre a torony van.
Ez nálam Yettel esetén a tapasztalat. Vidéken ahol sok helyen még mindig csak B20 van ott meg a toronytól a távolság számít de szüleimnél egész falura egy Telekom/Yettel közös torony van, Telekom B20 meg Yettel B1-B3-B8-B28 és a közös B20 használat megy de amióta lett Yettel azóta a B20-at nem kéri hanem elvan a 4 saját frekvencián és bárhova megyek a házban van tuti térerő.
Telefon fix 5G mód és nem vettem észre hogy nagyon merülne -
TeeJay
félisten
válasz
Jack Oneill #6307 üzenetére
Természetes módon mert az élénk nekem túlságosan szaturált
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6286 üzenetére
Google -> list of arm cortex, list of Snapdragon, list of Exynos, list of dimensity, list of sokmindent és tudsz belőle nézegetni
A55 már eltűnhetne mert nagyon régi 7 éves fejlesztés és azóta van már bőven újabb jobb -
TeeJay
félisten
Tré hálózat fogyasztja jobban amikor percenként váltogat más más cellára a telefon...
Yetteles vagyok BP 18. kerületben príma 5G van egyre több torony tetején, ha meg nincs 5G akkor van 4G+ vagon frekvencián így a telefon csatlakozik toronyra és nem kell örökké ugrálnia a cellák között. Nem is merül -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #6280 üzenetére
Mert az A54-ben is még az Exynos 1380 Cortex A55 magot használ az energiatakarékos folyamatokhoz ami 2017-es fejlesztés...
ARM V9.x legalább már A510-A520-at sőt hamarosan jön az A730 és A530 fejlesztés
Dióhéjban összefoglalva, gyorsabb hatékonyabb mag, alacsonyabb fogyasztással ami sokat javítana az akkuidőnA széria alsó régió kaphatna 2xA720 + 6xA520 magos Exynost
A széria felső kategória meg 4xA720 + 4xA520-at mondjuk az A56-ba -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #6258 üzenetére
Inkább 2 perccel tovább tartson pár app frissítése mint örökké szívni a Xiaomi telefonnal a MIUI hülyeségei miatt
Sokáig Samsung ellenes voltam de be kellett látnom hogy a OneUI jobb támogatást ad mint a Xiaomi. Már csak azért is mert nincs évente 50 modell hanem csak ez a pár és ahogy jön az új droid hamarosan kapják a telefonok nem 1 meg másfél évvel később mint a Xiaomi. Volt olyan kiadás amivel fél évig napi szinten indult újra a telefon és 7-8hónap múlva jött újabb ROM a Xiaomi-ra
Inkább kihagytam mert hiába jó hardverban ha szívás volt sokszor az OS. -
TeeJay
félisten
Telekomos mindkettő, hardveraprón vettem, az enyém 115volt bontatlan, páromnak 120volt de kaptam hozzá tokot meg volt rátéve üveg, azt 1hét után adta el egy ájfónról váltani próbálkozó vevő akinek meghaladta a képességét az android
Karcmentes szintén dobozos mindkettőhöz kaptam a Telekom garanciapapírt
Én is néztem S23 szériát de abból nekem minimum S23+ kellett volna és árban duplára jött volna ki mint itt a két darab A54
Legközelebb majd akkor cserélem az A54-et ha már az A széria és ARM v9.x procit kap meg fejlődik a fő szenzor, addig semmi értelme -
-
TeeJay
félisten
válasz
betelgeuse #6089 üzenetére
Nem gyengébb az Exynos 1380 mint a 778G sőt GPU-ban erősebb is tőle, CPU részben meg szintén bár csak picit mivel nagyobb frekvencián üzemelnek a magok.
-
TeeJay
félisten
3,5év Redmi után én örülök hogy Samsungra váltottam.
Sokat bulivideózok de a kínaiak egyszerűen nem értik azt amit a Samsung tud. A54 tökéletes videókat csinál nekem és a hangerőt is kezeli miközben Xiaomi telefonnal egy nagy recsegés volt a hang a képminőség sem volt jó. Tudom mert több ismerős járkál és látom mennyivel gyengébb képeket és videókat tudnak kitenni ugyanonnan.Az meg már csak hab a tortán hogy örökké nyomozni kell melyik sima pro plusz vagy egyéb alverziók mennyi mobilhálózatot meg frekvenciát támogatnak, milyen wifi meg BT meg ilyen gondok vannak.
Samsung tökéletesen tudja a VoLTE-t VoWifit, összes band-et kezeli 4G-re, hasít az 5G a valódi N77-N78
Mivel legnagyobb androidos telefongyártó így minden szolgáltatónál támogatva lesz minden rajta.
Amióta A54-em van NFC-vel fizetek, mindig ment hibátlanul. Egyszerűen jobb a One UI hiába hogy nagyrészt a Xiaomi telefonok hardverben újabbak lásd újabb Snapdragon proci vagy több ram vagy nagyobb felbontású kijelző ha az OS nem tud fele annyi opciót sem.A55 most kimarad mert nem lesz nagy ugrás, A56-ot meglátjuk hogy már ARM v9 procit kap-e és szerintem A57-nél fogok csak váltani először úgyhogy 3 évet kibír nálam a mostani
-
TeeJay
félisten
Ti még használjátok a nyilakat? Sokkal jobb a húzásos irányítás. Én már évek óta nem láttam alul a 3 gombot
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #5964 üzenetére
20 évvel ezelőtt csak 2G volt az is 900 vagy 1800MHz-en de ha jól emlékszem inkább 900-on és egy cellára csatlakozott a következő jó messze volt mivel itt nagy területet fedtek le.
Ma 4G-n Yettel esetén 6 band-en is megy szolgáltatás ráadásul magasabb 1800-2100-2600MHz-en is amik 100-200méterre is lehetnek egymástól így ha 5métert sétálsz valamerre lehet már a másik cellára fog csatlakozni és nem is egy frekvencián hanem többön. 5G főleg ami N77-78 ott meg még sűrűbben rakják mert még magasabb frekvencián megy és ezt mindet folyamatosan kommunikálja a telefon hogy mikor melyikre csatlakozzon.
A régi telefonnal valami 150MHz-es kis proci bőven elég volt hiszen mindig készenlétben működött és annyira fapad OS volt rajta hogy nem kellett alá kakaó.
Nem lenne gond a mai okos telefonokkal sem ha tudnának az akku technológián annyit fejleszteni hogy fele ekkora méretre 2x akkora kapacitást valahogy be tudjanak sűríteni akkor 3-4x ekkora akkukat lehetne berakni telefonba és 3-4nap üzemidő lazán összejönne
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Formula-1
- Anime filmek és sorozatok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest