- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FattyDove
őstag
válasz
TeeJay #11228 üzenetére
Eddig egyszer használtam a Google maps-et, de szerintem jóval pontosabb. Plusz mar tudja, hogy melyik irányba megyek, nem mint az A54 esetében, ahol full random irányokat mutatott gyalog
Amugy a telefon tok nélkül mocskos kényelmetlen. Konkretan vágja a jobb kisujjad egy idő után
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #11054 üzenetére
"2025-ben vérciki az USB 2.0 typeC port."
Ugye itt is az Almát követik. Ott is ez van az alap iPhone-nál
"bele halnának ha a belső tárhelyről a videókat nem fél óra lenne PC-re másolni hanem menne gyorsabban?"
Nálam OneDrive fel, onnan meg le, nem kötögettem."12GB RAM/ 512GB tárhely verzió már régen kellene hogy legyen"
Megvan, csak Ázsiában. Legalábbis a 12 GB RAM-os része a dolognak.
-
válasz
TeeJay #11033 üzenetére
Nem lett rossz azért az 56 sem, ellenben 54-ről - felhasználói szokásoktól függően - aligha indokolt a váltás. Ráadásul S szeriának néz ki, nem úgy, mint az A56.
Goodspeed: ha van SD kártya, az jó, de én nagyobb biztonságban érzem az adatokat felhőben és lementve valami szolid adattárolóra. Nem kőlapra gondoltam, bár kétségtelenül tartós arra, amire használták.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #11033 üzenetére
Nekem mióta megvan az S24 FE, az A osztály csak két szempontból volt érdekes azon felül, hogy Samsung kell:
1. Másodlagos, azaz tartalék telefonnak
2. Az 512 GB-os MicroSD kártyámat fogadónakAz A54-nél azért jól mutat nekem a 256 GB belső tárhely+ 512 GB Samsung MicroSD kártyám (Pro)
Tegnapig úgy voltam vele, hogy hátha tesznek az A56-ra egy gyorsabb MicroSD kártyaolvasót... Meg lesz 4K@60 FPS
Az utóbbit, a 4K@60 FPS-t pár hete lebegtették, kb mint a 45W-os töltést.Az leszögezhető, hogy a 4K@60 FPS megtagadásának nem azaz az oka valószínűleg, hogy nem bírná el az Exynos 1580...
A MicroSD kártyaolvasóról semmilyen formában szó sem volt!
Sem úgy, hogy kicserélik gyorsabbra, sem úgy,hogy kiveszik.Ezzel viszont, nálam megfordult a dolog olyan értelemben,hogy mivel az S24 FE abszolút elsődleges, az A osztályt így nem szükséges korszerűsítenem, azaz marad az A54 ameddig bírja szuflával vagy ameddig támogatott.
Ennyit a három havonta cserélem a telefonjaimat féle beszólásról.😅
A MicroSD bővíthetőség sajnos kikopott más gyártóknál is, ez lesz az új Jack...
Nyilván a Samsung ezen is megfog 3-4 $-t készülékenként.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10913 üzenetére
A B20 a falusi 4G
az országos 4G lefedettséget a 800MHz-es (B20) frekvenciasávon tudják csak (gazdaságosan) biztosítani. Régebben sok kínai piacra készített modell ezt nem támogatta, így nagyvárosokon kívül nem tudott 4G-t használni, csak 2G/EDGE-t (Telekom-Telenor) illetve 3G-t (Vodafone). Ezért volt sok MA-s cikkben is, hogy tudja a B20-at -
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10905 üzenetére
Ha megnézed az előző posztomat a Berettyóújfalui lakótelepi lakásom egy köpésre van a rendőrség kapitányságtol, aminek tetején az adó, és ott is gyenge volt, de na, persze ez azon nem változtat hogy itt is szívok vele. Viszont az kiderült, hogy a Telekom jobb...😆
FRISS Telekom:
A szobámban -
válasz
TeeJay #10746 üzenetére
A 6000 mAh-s akkumulátor továbbra is az F széria privilégiuma marad, így mi legfeljebb a gyorsabb töltés nyújtotta előnyökre számíthatunk. Az A57 esetében viszont nincsenek nagy elvárásaim, hiszen az A56 is épp most kapja meg a 45 wattos „gyorstöltést.” Valószínű, hogy az A57 is ugyanezt a megoldást kapja, hacsak nem történik valami csoda, és elérjük a régóta várt 65 wattos töltési sebességet.
Egy harmadik lehetőségként szóba jöhet a 45 wattos töltés vezeték nélküli QI-támogatással.
A Wi-Fi 7 talán addigra már elérhető lesz, de a kijelző dinamikussága? Már most is az. Vagy ennél is fejlettebbre gondolsz, például 30-60-90-120 Hz közötti váltásra?
Az LTPO technológia (1-120 Hz) viszont biztosan nem fog megjelenni.Modellek közötti lassú fejlődés tetten érhető és a fentieket figyelembevételével ezért is felesleges az A54-et még cserélni .
Wi-Fi 6-ról , hogy 7-es legyen , meg a plusz 25 wattos töltés még mindig indokolatlan pénzkidobásnak tartom . Egyedül a SOC az ami miatt talán. -
djtörök89
csendes tag
válasz
TeeJay #10551 üzenetére
33 wattos essager töltőről felveszi a 25 wattot egy rövid ideig
De csak a saját kábelével.
Érdekes, hogy a tesztek alapján az a54 és az a55 is bő egy óra alatt töltődik fel -a gsmarena teszt szerint is- viszonta felhasználói visszajelzések alapján közel másfél óra az A3x és az A5x széria is. -
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10187 üzenetére
Azért,most az A54-nél,hogy csak egy eSIM engedélyezett kicsit visszaköszön,mert némileg meglepő módon Yettelnél kártyás számokra is kérhető eSIM, korábban azt gondoltam,ez előfizetéses kiváltság, bár belegondolva,az eSIM képes mobilok terjedésével logikus. Vajon az A54-ben szoftveres vagy hardveres korlátozás az egy darab eSIM kezelése? Így viszont el is dőlt,hogy a POCO X6 PRO 5G -ben marad a Yettel kártya.
A Vodafone-nak teljesen máshol vannak a tornyai, még messzebb.
Összesen négy tornya van. Amúgy Yettelnél is az van, hogy nem a legközelebbire csatlakozik sokszor. A fenti képen a Vodafone tornyai láthatóak.
Yettel:
Telekom:
-
-
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10086 üzenetére
Nálam már nagyjából az van,hogy Yettelnek ugyanott vannak a tornyai, Vodafone-nak nem, de nekik meg sokkal kevesebb tornyuk van, szóval Yettel kártyával is célszerű lenne megnézni.
A gyér sebességre a magyarázat,a MultiSIM-ből három van nálam, ebből kettő okosóra SIM-nek lett beállítva a Telekom által, ami azt jelenti,hogy le volt korlátozva a két okosórás 1 Mbps-ra, felhívtam a 1414-et és feloldották a POCO X6 PRO -ban lévőt is, így csak a Galaxy Watch6 lóg 1/1 Mbpson.
Ez meg Berettyóújfalu:
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10004 üzenetére
Az A54-hez vásároltam eredeti Samsung EP-TA800NBEGEU töltőfejet, és mivel a Samsung az S24FE-t is 25W-os áteresztő képességgel látta el, így vélhetőleg az A56/A57 is marad ezen a szinten szóval az már megvan. Pedig miután megvásároltam eszembe jutott nem e lenne jobb befektetés egy 45W-os.
A Xiaomi által mellékelt 67W-os töltő még a 13000 Ft-os Ldnio A4809C-n is túltesz 2W-tal.😆
Mit találtam:
[kép]
Hát ennyiért már nem adnám el...
A WiFi 7 nem tudom mennyire lesz reális az A57-ben, de a WiFi 6E is nagy előrelépés a 6 GHz-és tartomány miatt, ahol kevés az interferencia, mivel keveseknek van 6E routerük. Még nekem sem tudja az ASUS RT-AX86S.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
TeeJay #10000 üzenetére
Ja igazából ezen én is hezitáltam:
Samsung = havi frissítések + remek szoftveres ökoszisztéma, hosszú támogatás (Galaxy Watch6 csak ezzel teljes), magas ár, gyenge gyárilag járó tartozékok nincs fólia felhelyezve alapból.
Xiaomi: olyan erős hardver amely Samsungnál várhatóan az A osztályban még két - három évig nem jelenik meg. Luxus tartozékok gyárilag mellékelve, fólia felhelyezve, 1.5x annyi RAM, egy évvel rövidebb támogatás (ezért is ideális, hogy csak idén rendeltem meg a POCO X6-ot)sokkal gyorsabb töltés (67W), cserébe szoftveresen nem annyira összeszedett, 90 naponként van frissítés. Nagyon baráti árazás. 1.3, -1.4 milliós AnTuTu pontszámmal és 12 GB RAM-mal biztos,hogy nem lesz gondja az Android 17-tel, és ugye az évekkel nő az appok mérete is, ott meg az 512GB tárhely nyújtja a kényelmet.Gepesz66: anno én a 6GB RAM miatt nem vásároltam meg az A52S-t. A Xiaomi a 11 Lite 5G NE-nél már 8GB-ot adott..
-
-
junkhead
aktív tag
Samsung A54 teloval android autózol?
Ezt erősen kétlem, nem csak a saját autóm, hanem a cégesek sem mennek A54 telóval.https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-a/android-auto-not-working-a54-5g/td-p/23750678
Most az S21 ugyanazzal a kábellel megy, amivel nem megy az A54.
-
-
Skod
aktív tag
Azt nem is figyeltem h ugrál e a sávok között. De két szoba között szakadozik vagy teljesen megszakad. A lépcsőházban megszakad, hívás közben nincs netem aktív VoLTE-vel az utcán. A WiFi hívás valamennyit segített de akku időben semmi javulás. Azért vettem a Telekomos kártyát, hogy megnézzem azzal mit mutat... ezek a hibák nincsenek.
-
-
-
-
GoodSpeed
addikt
757 Mbps volt a rekordom A54-gyel. 😆
Fontos a szerver választás, Kecskeméten szoktam, DIGI topicban volt róla szó, hogy két szerver van amelyikkel 600 Mbps felett lehet mérni idehaza WIFI- n keresztül.
DIGI internet - PROHARDVER! Hozzászólások -
-
-
-
fogselyem
senior tag
Anno amikor megvettem a Galaxy SIIIat vettem rá méreg drága Otterbox Commuter tokot, amikor eladtam a telefont ajándékba adtam a telefon mellé a tokot.
Megvettem a Galaxy Note 3at innen, onnan kínából rendeltem mellé jó pár tokot és a végén csak egyet használtam, amikor eladtam mentek a tokot ajándékba adtam a telefon mellé.
Megvettem a One+ 3T-t, tokból talán kettő, három, eladáskor ajándékba adtam a telefon mellé.
Jött a Redmi Note 8 Pro, újra elkapott a gépszíj, ha jól emlékszem öt vagy hat tokot vettem mellé, abból talán ha kettőt használtam, eladáskor a tokok ajándékba adtam a telefon mellé.
Jött az A33, két tok mellé az egyik számomra mocskosul drága volt az öt vagy hatezer forintos árával, ezt betudtam a "háborús inflációnak", eladáskor a tokot ajándékba adtam a telefon mellé.
Most itt van az asztalon az A54, rajta az "egy pálcás", átlátszó szilikon tok, amiben elegánsan tudom mutatni a papír alapú BKK bérletem.
-
GoodSpeed
addikt
Compare Samsung Galaxy S24 Ultra vs. Samsung Galaxy S24 vs. Samsung Galaxy A55 - GSMArena.com
A54:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi DirectA55:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi DirectS24:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi DirectS24+:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band, Wi-Fi DirectS24 Ultra:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e/7, tri-band, Wi-Fi DirectJól látható, hogy az A54 és az A55-ben valószínűleg ugyanaz a WiFi modul van, de az első készükékek gyakorlati teszteléséig nyitva áll, hogy megkapja a 160 MHz-et vagy sem. Szerintem esélyes a NEM ugyanannyira mint az igen.
Érdemei előrelépést az S szériánál lehet tapasztalni, ott viszont már a legkisebb modell a sima S24-nél láthatunk WiFi 6E-t. A 6E-nek a legnagyobb előnye, hogy 6 GHz-en is sugároz, és ugyanaz az előny mutatkozik meg, ami anno az AC-nél 5 GHz-es tartományban az első hónapokban, jobb esetben években, miszerint nagyon kevesen vannak rajta, mert drágák még ezek az eszközök, ebből fakadóan pedig nincs zsúfoltság. Ma már az 5 GHz-mindenki számára elérhető, igényesebb szolgáltatók ONT-kben is minimum AC-s WiFi- használnak.A WiFi 7 előnye a 6E-vel szemben, hogy akár 4,8x is gyorsabb lehet:
Wi-Fi 6E:
A Wi-Fi 6E ugyanazt az 802.11ax technológiát használja, mint a Wi-Fi 6, de kiterjeszti azt egy új, 6 GHz-es Wi-Fi-sávra.A 6 GHz-es frekvenciasáv lehetővé teszi a magasabb sebességet és csatlakozási kapacitást több eszköz számára.A Wi-Fi 6E-nek szélesebb csatornái vannak, mint a korábbi Wi-Fi szabványoknak, és 21 csatorna áll rendelkezésre különböző frekvenciákon.Az interferencia kevésbé valószínű, mivel a 6 GHz-es sáv több teret biztosít a hálózati forgalomnak.Fontos megjegyezni, hogy a 6 GHz-es sáv rövidebb hatótávolsággal rendelkezik, így a kapcsolódott eszközöknek közel kell lenniük a routerhez.
Wi-Fi 7:
A Wi-Fi 7 (vagy más néven 802.11be) ugyanúgy használja a 2,4 GHz-es, 5 GHz-es és 6 GHz-es sávokat, mint a Wi-Fi 6E.A legnagyobb előnye az Extremely High Throughput (EHT), vagyis rendkívül magas áteresztőképesség.A Multi-Link Operation (MLO) lehetővé teszi az eszközök számára, hogy egyszerre küldjenek és fogadjanak adatokat különböző frekvenciasávokon és csatornákon.A Wi-Fi 7 akár 4,8-szor gyorsabb is lehet, mint a Wi-Fi 6E.
Összefoglalva, mindkét szabvány előrelépést jelent a vezeték nélküli hálózatok terén, de a Wi-Fi 7 még gyorsabb sebességet és hatékonyságot ígér. Ha a leggyorsabb élményre vágyik, a Wi-Fi 7 a jobb választás.
- CoPilotAz A szériában szerintem tartani fogják a 7-től számított második fokozatot (visszalépésben) távolságként. Jól látható, hogy még az S osztályban sem kapta meg az Ultrán kívül más a WiFi 7-et. Ehelyett az A osztályban ilyen dolgokkal operálnak mint: műanyag keret helyett fém, mert az mennyivel elegánsabb mint a plasztik
Az a plasztik, amit úgyis eltakar a tok
-
-
-
Jól tudod, LTPO csak a nagyok kiváltsága , nekünk csak adaptiv 60/120Hz között tudd változtatni.
Bár vannak egyes készülékek , lásd Xiaomi ami ugyan úgy adaptiv, de képes 50-60-90-120Hz között váltani .Én nagyon örülnék ha LTPO lenne a kijelző , mert iszonyatosan sokat segít az akkumulátor élettartama és üzemidő szempontjából .
Emlékeim nem csalnak ,.minap pont láttam egy összehasonlító tesztet az A54 VS S24 kapcsán , ahol S24 LTPO-nak (is) köszönhetően üzemidőben igen csak helyt állt . Pedig tudjuk abban csak 4000-es akku van.
-
-
GoodSpeed
addikt
-
-
GoodSpeed
addikt
Korábban arról volt szó, hogy az A55 fémkeretes lesz. Most meg ott tartunk, hogy még a hátlap sem üveg lesz, hanem plasztik.
#6481ViharVadász: Ez érdekes, ezek szerint nem egyedi jelenség. Ujjlenyomatos baki volt az előző telefonomnál is (engem speciel nem érintett), de típushiba volt, hogy az oldalsó gombba épített ujjlenyomatolvasó megszűnt működni, és az hardveres hiba volt.
-
-
Jabby
őstag
S ha tré a hálózat, akkor is hasonló szeletet harap ki az akkuból a fizikai- és az eSIM?
-
-
-
-
Melyik szolgáltatónál, milyen feltételekkel, milyen díjcsomaggal, hűséggel, stb?
Mert gyanítom, ez nem listaár.
Amúgy meg mindenkinek más a preferenciája. Aki egyszer használt csúcstelefont, nagyon nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem megy vissza középkategóriára. Használj egyet egyszer és úgy tegyél a jövőre nézve egyértelmű kijelentéseket.
Amúgy az tény, hogy a középkategória sokat fejlődött az elmúlt években. -
GoodSpeed
addikt
Vegyes dolog ez. Még Android 14 alatt nem futtattam le a teszteket:
778G vs Exynos 1380
Győzött a 778G. 778G vs Exynos 1380 1:0
GeekBench 4
Győzött az Exynos 1380 1:1
GeekBench 5
Győzött az 778G 2:1
GeekBench 6
Győzött a 778G 3:1
3DMark
Győzött a 778G 4:1
PCMark
Győzött az Exynos 1380 4:2A tesztek vegyes eredményeket produkáltak, mert nem egyöntetű a 778G győzelme, 6 -ból 4 teszten a 778G aratott győzelmet, 2 teszten pedig az Exynos 1380. Utóbbinál még azt is meg kell jegyezni, hogy a Geekbench, régebbi 4-es verziójával. Ezek a számok háborúja, amin a 778G győzött, de már megkaptam itt, hogy az élet nem AnTuTu és egyéb szintetikus tesztekből áll, és akkor itt jön képbe az, hogy általános vélemény alakult ki a 778G-ről váltók között, hogy pontszámok nélkül is érezhető, hogy az Exynos 1380-as A54 gyengébb, ebben benne van a siralmas háttértárelérési sebesség is nyilván. Az, hogy azonos frekvencián megy két SoC még nem jelenti azt, hogy azonosan gyorsak is, más befolyásoló tényezők is vannak.
-
tibi03
csendes tag
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatokat. Már biztos, hogy az a54 lesz, egyszerűen mellette szólnak az ész érvek, hiába néz jól ki az új redmi, nem akarok megint kínlódni a telefonnal. Lehet, hogy még a jövőben visszatérek arra a vonalra is, de akkor inkább xiaomi, mint redmi, azt azért minőségibbnek érzem minden tekintetben. Az most nem fér bele a keretbe, de legalább lesz egy kis változatosság, kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni a Samsung
-
GoodSpeed
addikt
Az a helyzet, hogy arra voltam kíváncsi, hogy ténylegesen mennyi áramot vesz fel a konnektorból. Illetve arra ,hogy a szoftveres mérés pontos e. Nos ez is kiderült, pontos! Tehát a veszteséget is látni akartam. A Xiaomi az nem vette fel a 33W-ot, a Samsung pedig ténylegesen igen a 25-öt, sőt 26 fölött is járt! Eddig nem vásároltam sem külön töltőt, sem töltő és USB kábel közé ékelődő mérőt, sem pedig mérést közvetlenül jelző kábelt, mert fontosabb volt számomra, hogy minden Samsung legyen hozzá.
Ennek egyik oka az, hogy nem akarok hazudni, nem szoktam hazudni, és ha véletlenül egy meghibásodás van, akkor a Samsungnál felteszik rutinból a kérdést: ugye eredeti töltőt, kábelt használtam? Erre én nem akarok hazudni, hanem megmondom az igazat, hogy igen! Az én igényeimet kielégíti az eredeti töltő, és kábel. Megjegyzem a Xiaomihoz is azt használom, sőt soha, egyiknél sem használtam a gyártótól eltérő töltőt vagy kábelt az elmúlt csaknem 25 évben. -
GoodSpeed
addikt
Arról tettem be ide képeket. Meg is lett állapítva, hogy gyenge
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest