Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! De tényleg, kinek van tapasztalata "ac" szabvánnyal kapcsolatban?
Ha a router Asus RT-AC68U lenne (ami most Asus Rt-N66U) és a wifi "vevő" Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Supports dual band frequency 2.4/5 GHz, akkor 100Mbps felett lenne esélyem a Wifi sebességre? -
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sajnos én annyira nem értek ezekhez,kicsit érthetőbben kellene elmagyaráznod ha megkérhetlek,privi üzibe ha leirnád illetve próbálnál segiteni akkor megköszönném.
Arra gondoltam veszek egy hállókártyát hogy ne az alaplapi lan-ra legyen kötve,hátha segit.Nemtudom.Köszi mégegyszer. -
deathtania
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi! csekkolom... amint betölti az Invitel oldalát.
mókás, hogy az ő hálózatukból nem érem el a honlapjukat, míg minden mást igen... 
-
válasz
deathtania
üzenetére
Konkrétan ehhez a típushoz nincsen az Invitel oldalán leírás de hátha valamelyik másikéval egyezik.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nemrég jutottak el szüleim oda, hogy végre bekössék a netet, és az Invitel "megajándékozott" minket egy ZTE ZXHN H108L típusú "csodával". Mivel nem teljesen vagyok elégedett a cuccal (routertől kb 10 méterre a szobámba már hiába van 1-es erősségű jel, net az már nincs..., én meg Bpesten egy 100MB-es digihez vagyok szokva...), gondoltam kicsit átnézném a menüjét, de a problémám az, hogy már be sem hozza a 192.168.1.1-et (pedig a manualjában is ez van megadva), plusz pár alkalommal már volt újraindítva is, így nem értem, miért nem tudom elérni a cuccost. van esetleg valakinek valamilyen ötlete, hogyan tudnék belenyúlni a routerbe?
először próbáltam wifi-n keresztül csatlakozni, aztán most már kábelen dugtam rá a notim, de még mindig semmi...

-
-
laacika
tag
21470-re valaki legyenszives irjon aki tud rá megoldást.Köszönöm szépen!

-
Sheld
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megtörtént. A csatorna fix állítása. Ma volt a szerelő, modemet cserélt, meg a kábelek korrózióját eltávolította.
Mielőtt jött a szerelő, a wifi beállításai:
wireless mode: b/g mixed
channel: 11+(extension channel: 7)
channel bandwith: 20/40MHzItt voltak olyan problémák, hogy ingadozott a sebesség.
Most:
wireless mode: n only
channel: 11+(ext. channel: 7)
channel bandwith: 40MHz
Meglátjuk hogy milyen. Ti milyen beállításokat ajánlotok?Asus RT-N12E
-
CloZee
aktív tag
Egy érdekes dologgal állok szemben.
Vettem egy Tenda N630 v2 routert Aliexpressz-ről, ami meg is jött rendesen, a leírásban szereplő angol firmware-el, viszont olyan ez a router mintha nem is létezne.
Az alján az szerepel: Tenda N630 v2, ahogy a leírásban is, viszont a webes feluleten a címsorban Tenda N11-van (ilyen nem létezik), a statuszban pedig hardware v3, miközben a router alján v2, a firmware verzió pedig 5.07.49_en, amit ha beírunk google-be a Tenda N630 névvel karöltve, akkor nulla találatot fogunk kapni. Direkt megnéztem a kínai Tenda oldalt az angol és a magyar mellett de sehol sincs semmilyen információ. Ez eddig nem is lenne nagy gond, de egy Tp-Link Wr1043Nd v2 routerhez lenne csatlakoztatva, mint repeater, viszont a WDS módja nem akar működni. Azt írja csatlakozott a Tp-link routerhez, de internet az nincs (Ap+ WDS van beállítva a Tp-linken a Gargoyle firmware-ben). A WISP mód pedig kemény 10Mb/s sebességet produkál a 60 Mb/s -es netből, miközben ez a Tenda router elméletileg 300Mb/s-es (tudom 150-150, de ez is 60 felett van bőven).
Ha simán beírod a Google-be, hogy Tenda N630, az aukciós oldalak kivételével egyetlen érdemi találatot sem kapok. Ellenben, valahogy sikerült felkeverednem erre az oldalra, ahol rákeresve a "5.07.49" firmware verzióra a következő routerekhez dobott ki találatot: N150, N301.
Azért lenne jó valamit kideríteni erről a routerről, mert hátha van hozzá elérhető firmware frissítés vagy 3rd firmware, amivel jó lenne a WDS módom. Aki kideríti mi is ez a router valójában, az kap egy sört.
Ui: Azt nem hinném, hogy hamisítvány lenne, mert elég jó értékelése van az eladónak, illetve senki sem panaszkodik feedback-ban erre (gondolom nem repeaternek használják, bedugták és ment).
-
krealon
veterán
válasz
d@minator
üzenetére
"A dolog egy viharral kezdődött bár nem tudom volt e köze hozzá de utána a youtube.com és facebook.com oldalakra nem lehetett csatlakozni sem laptoppal sem telefonokkal."
A nagyobb tech-oldalak, felismerve az IPv4 korlatait, mar elsodlegesen IPv6-on kommunikalnak.
Peldaul a facebook.com feloldasa a google es az OpenDNS szervereivel:
C:\>nslookup facebook.com 8.8.8.8
Server: google-public-dns-a.google.com
Address: 8.8.8.8
Non-authoritative answer:
Name: facebook.com
Addresses: 2a03:2880:2110:df07:face:b00c:0:1
173.252.110.27
C:\>nslookup facebook.com 208.67.222.222
Server: resolver1.opendns.com
Address: 208.67.222.222
Non-authoritative answer:
Name: facebook.com
Addresses: 2a03:2880:2110:df07:face:b00c:0:1
173.252.110.27Mint lathato elsodlegesen az IPv6-os cimeket kapjuk meg.
Magyaroszagon gyakorlatilag egyik szolgaltato sem kinal IPv6 elerest, igy ezekkel a lapokkal gyakran elofordulnak anomaliak a kulonbozo kerulomegoldasok (Teredo es egyeb 6to4 alagutak) miatt."Mint kiderült több háztartásban egy időben jelentkezett a probléma."
Ettol meg lehetseges, hogy a bongeszoben, egy reklam mogott rejtozo idozitett trojai allitotta at a router-t, aminek az IP es jelszo beallitasai gyari alaperteken voltak.
"10-15 telefon és levélváltás (4nap) után kimentek és újrakonfigurálták a routert."
Ez megerosit abban, hogy nem voltak rendesen beallitva.
Ha at van allitva legalabb az admin jelszo, akkor mar lenyegesen lecsokken a router-ek tamadasi felulete. De ezt sokan nem is tudjak, pedig az elso dolog amit meg egy ember is megprobal, az a gyari alapertelmezett ertkek tesztelese.
-
d@minator
addikt
válasz
krealon
üzenetére
A dolog egy viharral kezdődött bár nem tudom volt e köze hozzá de utána a youtube.com és facebook.com oldalakra nem lehetett csatlakozni sem laptoppal sem telefonokkal. Víruskeresés után a helyzet ugyanaz teljes win telepítés után ugyanaz.
Mint kiderült több háztartásban egy időben jelentkezett a probléma.
A youtube.com-ra a NOD32 trójait jelzett, a facebookra pedig hogy a flashplayer elavult. A szolgáltató természetesen ki akarta kapcsoltatni a vírusirtót
és azt mondták ez nem szolgáltató probléma hiszen van net. 10-15 telefon és levélváltás (4nap) után kimentek és újrakonfigurálták a routert.Csak azért írtam ide hátha valakinek lesz hasonló gondja akkor ne hagyja magát a szolgáltatóval szemben fenyegetni, hogy 7000Ft a kiszállási díj ha nem az ő saruk akkor ezt ki kell fizetni. Na meg az első telefon után lezárták a dolgot mivel van net csak ezt nem közölték. Ha nem telefonál az ismerősöm újra akkor csak várhatta volna, hogy megjavul valamikor.
Ha van ötleted, hogy mi történhetett szívesen meghallgatom.

-
krealon
veterán
válasz
YellowFlash
üzenetére
Ha a firmware-ed bootloader-e nem eleg friss, hogy TFTP-n eletheto legyen, akkor csak a soros portos elesztes marad.
(#21487) d@minator
"Megoldódott a youtube és facebook probléma. Vírus állította át a routert. Újra kellett konfigurálni a routert. Persze a dolog többeket is érintett ebből gondolom a szolgáltató felől jött a baj."A router-eket a belso oldalrol (javascript es tarsai) sokkal konnyebb tamadni es megtorni, mint kivulrol, ezert viszonylag kicsi a valoszinusege, hogy a szolgaltato felol nyomtak fel.
Ehhez eleg, ha a router alapertelmezett ertekei nem kerultek atallitasra (LAN IP, admin password) -
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok!
Hol is kezdjem...

TP-Link WR740N-es routerem van. Ledobálja a wifit a telóról (tuti, hogy a router a hibás, mert máshol sosincs gond a wifivel). Megpróbáltam firmware-t frissíteni, csak épp hajnalodott, én meg fáradt voltam.
Úgy tűnt, hogy tégláztam a routert. Net nem jött a routerről, csak ha a modemre dugtam a gépet. Ezután megcsináltam az áram ki/reset be/áram be/reset ki varázstrükköt. Erre fel, a drága fogta magát, és most már beton stabilan ad netet, de nem érem el a 192.168.0.1-en a routert, mint eddig és a wifinek is kampó. 
Kérdésem az lenne, hogy az webes admin felület nélkül lehet-e Management Mode-t elérni, hogy újrarakjam a firmware-t (ez már tuti jó, kb 20x lecsekkoltam
), vagy felejtős mostantól a wifim? 
-
-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,Reset megvolt,semmi javulás!

-
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Győrben Vidanet előfizetésem van 40megás netre.
Van itthon két routerem, egy Asus RT-N12E, amin tökélesnek tűnik az internet, a probléma azzal van, hogy néha gondol egyet és kikapcsolja a wifi-t, ilyenkor mind3 gépünkön szakad a net értelemszerűen, majd a router újraindítása után, vagy ha várunk 2-3 percet ismét jó minden.
A másik delikvens egy TP-link router, aminek meg az a gondja, hogy WiFi-n keresztül elveszti a netet. Maga a kapcsolat aktív marad, csak az internet "nem jön át". UTP kábellel csatlakozva a routerhet nem szakad a net.
Az Asus routeren frissítettem a firmware-t, újra és újra beállítottam. A TP-link routeren mondjuk nem frissítettem semmit, de sokáig problémamentesen üzemelt.
Valakinek van valami ötlete a probléma megoldására? Jómagam már két hete szívok vele.
-
laacika
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A menüben gondolsz a Restart-ra?Vagy az Ap-n kellene keresnem reset gombot?Úgy emlékszem hogy nincs,föl kell mennem a padlásra.

-
-
laacika
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Próbáltam,sőtt Operával is.Még roszabb!

-
-
laacika
tag
(21470)-es kérésre kérdésre legyenszives valaki valami okosta mondani!Nagyon hálás lennék.

-
krealon
veterán
válasz
calogero198
üzenetére
"És mennyire "szent írás" ez a modem kompatibilitási dolog. Szóval valóban a tl-mr3220 router támogat 4db A4-es oldalnyi modemet, de amit kapni lehet az szinte mind más pl.: router MF668+ támogatást olvastam, de MF667 és MF 668 (+ nélküli) kapható szinte mindnhol... Erre van valami megoldás?"
Ha jot akarsz magadnak, akkor hasznaltan veszel egy Huawei E1750 (masneven T-mobile Web'n'walk stick V). A neten konnyen talalni hozza kodot, amivel fuggetlenitheto (ingyen) es biztosan kompatibilis a router-rel.
A nehezebbik kerdes, hogy hogyan teszed az egeszet idojaras-allova, mert szellozesre szukseguk van a reszegysegeknek, de ha bejut a viz (kicsapodik a para), akkor a korrozio megeszi.
-
-
laacika
tag
Ilyeneket csinál: [link]
-
laacika
tag
Sziasztok.Van egy Acces Point-om,eddig nem volt vele gondom,de mostanság nyöszörög,a böngésző cimsorába irva bejön az Ap menüje de nem rendesen tölti be,van hogy csak tölt tölt de nem tölti be rendesen,pl:félig üres marad a mező,vagy a wifi listát nem tölti be.Valakinek valami ötlete?Megköszönném mert már kiakaszt.
jaj még annyi hogy Firmware-t frisitettem a legújabbra a gyártó lapjáról.Vagy esetleg a win8 kavar be?Köszönöm. 
-
válasz
VeryByte
üzenetére
D-Link DWR-921/E router-be is lehet tenni közvetlenül SIM kártyát, viszont cserébe az ára már elég húzós.
-
VeryByte
őstag
válasz
calogero198
üzenetére
Keress olyan router-t, ami nem stick-es, hanem sim-et tudsz beletenni. Van ilyen talán a tp-link kínálatában is. (TP-Link TL-M5350, bár itt meg nincs RJ-45)
-
calogero198
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ez a téma már eléggé elkanyarodik a fórumtól... De sok információt adtál. Köszönöm!
-
válasz
calogero198
üzenetére
Ezt én nem tudom neked megmondani, de ha a mobilokat veszem alapul, akkor azt kell gondoljam, hogy ha egy "akciós" darabot választasz, akkor az biztosan szolgáltató függő, és csak kártyával együtt megvehető! Nyilván árulnak független darabokat is, csak kérdés, hogy árban az mennyire éri meg! De mondom, erre a válaszra tuti nem én vagyok az alkalmas ember!
-
calogero198
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még egy naiv kérdés! Ha bemegyek a telenorba beviszem a routerem, kipróbálom valamelyik modemmel és ha netán felismeri megveszem. De, muszály nekem a SIM-et is ott megvenni vagy ezek a modemek bármelyik szolgáltatóéval használhatók?
-
válasz
calogero198
üzenetére
A támogatási lista annyit jelent, hogy azok a modellek lettek tesztelve, és tuti működnek! Hogy valamely modem nincs a listán, az annyit jelent, hogy nem tesztelték! Nyilván valamennyi lutri így benne van a dologban, de hát ez már csak így működik sajnos!
-
calogero198
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És mennyire "szent írás" ez a modem kompatibilitási dolog. Szóval valóban a tl-mr3220 router támogat 4db A4-es oldalnyi modemet, de amit kapni lehet az szinte mind más pl.: router MF668+ támogatást olvastam, de MF667 és MF 668 (+ nélküli) kapható szinte mindnhol... Erre van valami megoldás?
-
válasz
calogero198
üzenetére
Természetesen ez működik, a router LAN oldaláról bármikor lehet kapcsolatot kezdeményezni, azaz a kamera gond nélkül tud képet küldeni!
-
calogero198
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És ha nem on-line szeretném a kamerát nézni, csak mozgás esetén képet küldene mms-ként vagy e-mailen? Akkor kikerülhetem az "üzleti csomagot"? Úgy tudom a GSM-es vadkamerák képesek erre!? Valami hasonlót gondoltam ip kamera + router párosítással...
-
válasz
calogero198
üzenetére
Szia!
Ennek óvatosan állj neki, még mielőtt pénzt fektetsz a dolgokba, mert mobilnettel ezt a kérdést már számosan megszívták, ugyanis a szolgáltatók többsége NAT-olt címet oszt az előfizetőknek, de legalábbis a távoli elérést tiltja! Persze ennek okaként az előfizetők védelmét jelölik meg, de esetedben ez részletkérdés, a lényeg annyi, hogy nem fog működni! Ha jól rémlik, akkor a Telekom-nál lehet kérni üzleti mobilnet előfizetést, persze nem a magánnal egyező árban, és ezen lehet kérni a publikus címet, illetve talán az Invitel az, ami alapból sem blokkolja ezt a szolgáltatást, de még mielőtt anyagiakat fordítasz a dologra, ennek járj utána!
-
calogero198
csendes tag
TL-MR3220 routerrel szeretnék WiFi IP kamerát nézegetni, olyan helyen (erdő) ahol nincs net, csak GSM lefedettség. ehhez vennék usb-s modemet. de ez a kompatibilitási dolog "aggaszt". a router listában nincs olyan modem típus, ami beszerezhető telenor, voda lidl, tesco stb. helyeken. Azt mondják ezek elavultak (szerintük). a firmware frissítés szerint sincs olyan újabb típus amit támogat a router. Mit lehet tenni?
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szomszédomnak tönkre ment néhány napja, a nagy viharokban modeme (egy sima D-Link), ami egy TP-Link TL-WR741ND routerhez volt csatlakoztatva, annak nincs semmi baja. T-Home-s netje van, és felhasználó/jelszó párossal kell minden bekapcsolásnál csatlakoznia a nethez.
A boltban ajánlottak neki és megvett egy TP-Link TD-8961ND routert. Vezetéken működik simán a net, de a wifi sehogy nem akar. Látja a gép, a mobilom rá is csatlakozna, de nem küld jelet. Próbáltam mind a CD-s varázslóval, mind a router-es varázslóval is. A CD-s varázslónál a legutolsó pontnál vagy 020, vagy 015-ös hibát ír ki, neten nem nagyon találtam semmit.
Mi lehet a probléma? már többször reseteltem, újraindítottam, más beállítást megadtam, még lekódolás nélkül se volt wifi kapcsolat.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
Mtomasz81
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Persze hülye kérdés volt
, hisz a pendrive-ot is mindig el szokom dobatni. Két kérdésem még lenne az asus routerbe nem lehet kikapcsolni a lemezellenőrzést valahogy, illetve csak download master alkalmazás van a routerhez vagy lehet más alkalmazást is feltelepíteni? -
válasz
krystman
üzenetére
szia,
sokat segítene az edimax router pontos típusa, hogy a hardver alapján pontosabbat lehessen mondani, de elképzelhető, hogy gyenge az 50/30 pppoe terheléses net alá.
a wifi 20 megabit/sec pedig a g szabványos átvitel miatt lehet, az 50/30 átviteléhez már n szabványos kapcsolat kell. -
krystman
őstag
Sziasztok! Adott egy Edimax router kb 5 éves, és egy Diginet 50/30-as. A Wifijén max 20/20 jön le maximum, így a laptopot kábellel kötöm rá a routerre. A gondom az, hogy átjön a 50/30 viszont letöltés közben ingadozik a sebessége. Eléri az 50 Mbitet letöltés közben, de abban a pillanatban vissza is zuhan 10Mbitet, tehát 40Mbitre. Aztán újra vissza felmegy 50re. Ha közvetlenül rákötöm a gépre a netet, akkor nincs ez az ingadozás. Csak routeren keresztül. Mi lehet szerintetek? A router nem bírja már?
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De nem tudom, hogy szedjem szet

A ket csavar utan meg nem ugrik szet, a kis pockoket mivel tudom kioldani? -
-
TL-WR841N szetszedeserol valakinek otlete?
Van ertelme a hutest tuningolni rajta? o.O -
d@minator
addikt
Sziasztok!
Laptop és mobiltelefon + Invitel router a felállás.
Böngészni lehet de a youtubra vírus riasztást dob. A facebook-ra meg hogy frissítsd a flash playert (Your Flash Player may be out of date.). Chrome-nál ez elég érdekes. Persze nem is lehet frissíteni.
Máshol nem csinálja pl. Telekom neten. Két helyen is próbáltuk a laptopot.
A mobiltelefon böngésző is jól működik máshol. Az Invitelen a Chrome ugyanúgy flash playert kér.
Azt olvastam a neten, hogy a DNS-t kell átírni, mert valami megváltoztatta. Az Invitelnél volt egy hozzáértő ő is ezt mondta csak akkor nem volt kéznél számítógép este meg hozzánemértők ültek az ügyfélszolgálaton. Szerintük ők nem tudnak segíteni.Lehet valahogy az Invitel routerével valamit kezdeni? (Nem az enyém.)
-
válasz
bordi10
üzenetére
Sajnos elég valószínű, hogy ezzel Te semmit sem tudsz tenni, azon kívül, hogy "cseszegeted" a DIGI-t miatta, mert ha ez a gond, akkor a kábelt kell újra krimpelni, ami bemegy hozzád! A problémáról nagyjából EZEN hsz óta tudunk, ami már többször is - mondhatni sokszor - megismétlődött azóta, és mivel tudjuk, hogy folyamatban vannak a DIGI-s eszközcserék a Gbit-es net miatt, így könnyen lehet, hogy most belenyúltak a dolgokba, és elrontották a kábelezést nálad is!
-
bordi10
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
de az! mit kell ilyenkor tenni?! az a baj, h ennyire mélybehatóan nem vágom ezt a témát...
-
-
bordi10
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
azért sem értem, mert eddig ment 80-on...picit feleslegesnek érzek egy gigabitest megvenni kb 20mbit sebi különbség miatt...a reset megvolt...maradt 55-60 között, nélüle jön a 80...nem értem...
-
-
-
HeineD
csendes tag
Üdv,
Van 2 routerem, be is állították, működött rendesen. Most a 2-es routert elhelyeztünk a fix helyén. Ez azzal járt h a 2 routert összekötő 30 méteres kábelt fűzögettük. Lényegében annyi történt h a kábel pont fordítva lett csatlakoztatva a 2 routerbe.
1-es router jól működik, a 2-es viszont nem kap ip-t.Vmi tipp h mi lehet a gond? Köszönöm... -
bordi10
senior tag
Adott egy TL-WR741ND v1.5 router, nekem is az a bajom, mint az előttem író kollégának.
már hibát akartam bejelenteni, hogy vmi nem okés, mondom megmérem: routerrel 55-56mb, nélküle a csomagom szerinti 80mb. Viszont ez a router kb vagy 5 éve megvan, nem állítottam semmit rajta, az elmúlt 1 hónapban van ez a sebi, előtte a routerrel is 80mb jött, gépem konfigja sem változott. Mit állítsak rajta? A legutolsó gyári fw van rajta. köszi -
Qtya123
őstag
Akkor egy TP-LINK WR1043ND V2 vagy WDR3600 már jó lenne igaz?
-
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Adott egy TP-LINK WR-540G router. LAN porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. A problémám az, hogy csak körülbelül 60 Mbps jön át rajta, de közvetlenül a gépbe csatlakoztatva az optikát 97-98 Mbps jön át. Mi lehet a gond? 10/100Mbps LAN Portok vannak a routerben. Miért csak ennyit bír?
-
válasz
Mtomasz81
üzenetére
Egy kérdésem lenne a gépeddel kapcsolatban! Mielőtt lekapcsolod az elosztót, ki szoktál lépni, és szabályosan leállítod a géped, vagy csak "bumm", kinyomod az áramot? A gépet leállítani szabályosan nem gáz?
Egyébként kinyomhatod nyugodtan az áramot, a legrosszabb ami történhet, hogy minden adat elszáll a HDD-n, akárcsak, ha a gépből rángatnád ki menet közben, mert megsérül a filerendszer! A routernek nem ártasz vele!
-
Mtomasz81
tag
Egy kérdésem lenne az asus RT-AC66u-val kapcsolatban. Most próbálgatom a download mastert és mivel én áramtalanítani szokom a routert is éjszakára, így minden lekapcsolás előtt el kell dobatni a külsős hdd-t (ez elég gáz lenne így mindig), vagy elég ha csak lekapcsolom az elosztót?
-
H.Bencike
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
-
kmarci25
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Oké, köszönöm, valamikor majd nekiesek.

-
-
kmarci25
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahamm, köszi. Ez majd csak később lesz, mert a feleségem aktívan netezik.

A 192.168.100.1 se jó neki.
-
-
kmarci25
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A parancssoros ipconfig-ra gondolsz ugye?
Ott megnéztem, a szokásos 192.168.0.1-es címen kellene lennie, nem is módosítottam. Egész egyszerűen nem értem...
Az a fura, hogy a 192.168.0.13-as porton lévő NAS kezelőfelületét meg simán elérem.
-
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
T-s netem van itthon, IPTV+net, valamilyen Cisco roterrel. Ma vettem észre, hogy nem érem el a routert a 192.168.0.1 címen, folyamatosan a weboldal nem elérhető hibaüzenet fogad. Jópűr hónapja már nem akartam elérni, nem volt szükség rá, most viszont kellene (tudnom kéne, hogy korábban milyen portokat nyitottam meg). A net persze működik.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
juve600
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
-
juve600
nagyúr
üdv
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 routerben milyen ip-t kell beirni a böngészöbe hogy tudjam konfigurálni ??
thx -
-
janeska75
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom ,hogy van egy TL-WR941ND 300Mbps Wireless N Router + Digi net,
és ha wifin csatlakozom a net hez: Lenovo b570e laptop al ,akkor 42/45Mbps csak a sebesség
http://www.speedtest.net/my-result/3658826277
Lan :90/55Mbps
http://www.speedtest.net/my-result/3641112192Mi lehet a gond? Légyszi segítsetek.
Köszi -
zola51
csendes tag
A következő lenne a problémám!
Van egy elsődleges UPC routerem és egy másodlagos /tp-link 1043nd/ leosztva NAS, asztali gép,wifi stb.
A tp-link csak switch ként szolgál le van kapcsolva a DHPC és így az internet sebességem 120Mb/sec lecsökken 40Mb/secre de ha a tp-link van portját használom és a lan portbol veszem a netet akkor jön 120 al
de én megosztásra szeretném használni így ez eléggé kevés.
Ill a nas max10Mb/sec másol pedig jóval gyorssabban kellene gépről nas-ra.
Esetleg valami beállítási probléma lehet -
Bargab
tag
Közben megoldódott a gond. A Rooter ip cime változott meg de próbálgatással sikerült belépni
-
Bargab
tag
Köszönöm a válaszokat de most az a gond hogy nem tudok kapcsolódni a rooterhez. mi lehet a gond?
gyari firmware ment fel. jo tipus, jo verzio
-
válasz
Bargab
üzenetére
Megmaradnak a beállítások de ajánlott frissítés előtt és után is egy reset-et nyomni, hogy minden rendben legyen. Firmware frissítés után kézi újra beállítás az ajánlott, nem a mentésből visszaállítás mert könnyen előfordulhat, hogy történt olyan változás a frissítés által amely gondot okozhat a későbbiekben.
-
Bargab
tag
Üdv,
van az irodában egy TP-Link TL-WR940N rooter ami osztja a netet a gépink között.
Firmware-t kellene frissítenem rajta, de előtte lenne egy kérdésem.A frissítéskor eltűnnek a beállítások (azonosító/jelszó/wifi beállítások) vagy megmarad?
Azért gond mert nincs nálam az internet szerződésem és nem tudok hozzáférni csak valamikor jövőhéten. De ha megmaradnak az adatok, akkor már most elvégzem a frissítést.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
zola51
csendes tag
A következő lenne a problémám!
Van egy elsődleges UPC routerem és egy másodlagos /tp-link 1043nd/ leosztva NAS, asztali gép,wifi stb.
A tp-link csak switch ként szolgál le van kapcsolva a DHPC és így az internet sebességem 120Mb/sec lecsökken 40Mb/secre de ha a tp-link van portját használom és a lan portbol veszem a netet akkor jön 120 al
de én megosztásra szeretném használni így ez eléggé kevés.
Ill a nas max10Mb/sec másol pedig jóval gyorssabban kellene gépről nas-ra.
Esetleg valami beállítási probléma lehet. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, titkon reméltem, hogy van egyszerűbb megoldás is...
A fw frissítés egyelőre vrat magára, mivel aktívan használják a netet itthon (mint mikor a rendszergazdának munkaidőn kívül kell dolgoznia, mert a gépeket éppen használják). -
-
-
krealon
veterán
válasz
Chaser
üzenetére
"Az "üzemeltetés" annyi hogy beírom 1x a jelszót. Vagy nem tudom mire gondolsz."
Ha a masodik routeren a WAN portot hasznalod akkor 2 kulon alhalod lesz, amikben a gepek nem latjak egymast.
Ha csak az internet eleres a cel, igazad van. Egyszerubb.
De az esetek 99%-aban az a kovetkezo kerdes, hogy "akkor a tobbi gepet miert nem latom".
Es erre a valasz az, hogy "oh kedveskem, elobb kellett volna gondolkozni es csak utana cselekedni".
-
krealon
veterán
válasz
Rooney87
üzenetére
"Lett rá valamilyen megoldás, hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?"
Mivel latom, hogy a masodik link megnyitasa szamodra mar megoldhatatlan feladat,
a megoldas a kek-szurke modem csereje ujabb, fekete D-link DSL-360R T1E tipusra, amit a hardeverapron 2e Ft kornyeken talalni, de t-pontokban is elerheto 6e Ft-ert ujonnan. -
Egon
nagyúr
Üdv!
Adott egy netképes mobiltelefon, és egy vezetékes hálózat, Asus RT-N16-os routerrel összekötve, de vezetékes net nélkül. Miképp lehetne az asztali gépekre netet "varázsolni"? Laptopon működik a net, ha megosztom a neten a mobiltelefonon, de jó lenne a hagyományos PC-ken is használni...
-
VGYke
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
VGYke
addikt
válasz
krealon
üzenetére
Köszönöm válaszod! Esetleg a jelenlegi "ac" "vevőhöz" illeszett "n"-es RT-N66U router helyett megoldás lehet az Asus RT-AC68U router?
Egyébként tényleg ki kellene próbálni mit tud dróttal, mert nem vagyok meggyőzüdve arról, hogy a panelban 5-6 éve kiépített Digikabel cucc tudja a 100-at a routerig. (Pl. ki tudja hogy a lépcsőházban CAT5, vagy 6 kábel érkezik a lakásomba
) -
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Parfüm topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mókás, hogy az ő hálózatukból nem érem el a honlapjukat, míg minden mást igen...

), vagy felejtős mostantól a wifim?