Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shingen
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Router egy régebbi Asus Rx3041.
8MB net van itthon.
Ma is csinálta, hogy megszakadt.
Azt vettem észre a szolgáltató modemén villogot az activity led, de a routeren is mentek a ledek.
Gyorsan áramtalanítottam a routert 5 mp-re visszadugtam, aztán vártam 3 mp rányomtam a neten a frissítésre megint volt net
Most routerre gyanakszom. -
-
-
Shingen
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, netezek a pc-n és hirtelen elmegy a net kapcsolat.
Naponta 1x eljátsza.
Hogyan tudnám megállapítani, hogy a szolgáltató modeme csinálja vagy a routerem?
Köszi! -
PAUBEN
tag
sziasztok!
tp-link tl-wr1043nd router
12up/1,5down netem (upc) pppoe kapcsolat
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell állitanom az mtu értékét? default 1480 max 1492 -
illes.bence
tag
válasz
illes.bence
üzenetére
Megcsináltam a Firmware frissítést, de ugyanaz, este 7felé megint rossz routerről a net (korábbi órákban teljesen jól működött) modemről továbbra is folyamatosan jól működik...Egyre gyanúsabb ez, valami ötlet? Router újratelepítése segíthet?
-
pavicevic
tag
Sziasztok!
következő lenne a problémám: múlthéten új net lett bekötve nálunk (telekom), és a régi TP-LINK router helyett hoztak egy másikat (Huawei HG8245H), amivel alapvetően semmi probléma nem lenne, mert van internet annál a gépnél, amivel a router össze van kötve, telefonon és laptopon is, viszont van egy másik régebbi gép a házban, amihez egy tplink wr542g usb-s wifi vevő van csatlakoztatva, és annál a gépnél vannak problémák, mivel néha van net, néha nincs. win7 van felrakva arra a gépre, és elvileg azt dobja a rendszer, hogy "csatlakoztatva" van, IP címet is mutatja, tehát elvileg minden oké, viszont nem tölt be semmilyen weboldalt. a gépet is újratelepítettem már, próbáltam a gyári tp-link programjával valamint anélkül is netet csiholni, és sehogyan sem működik, pedig minden más eszközön van internet.
egyedül akkor van net a gépen, ha belépek a router IP-jébe azon a gépen, amihez csatlakoztatva van maga a router, és mondjuk átírom az SSID-t, nyomok egy apply-t, és hirtelen működik a lenti gépen is a net, aztán pár óra múlva ismét nem tölt be semmit semelyik böngésző.
ötlet hogy mit kellene tennem?
-
Cloduboxos
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném:
Vettem egy Lacie Cloudbox-ot és egy Archer C5 router.
(gigabites porttal összedugva)Összedugtam működik

De a marketingben ígért távoli elérés nem működik.
Csak a router wifi hálózatára csatlakozott eszköz látja.
Onnan a http://mynas.lacie.com/-os belépés is működik.Bármely más hálózatból nem

a 8080 portot kérte a cloudbox, hogy a 192.168.1.104-es IP címre továbbíttassam a routerben, ez meg is van, de a cloudbox szerint a cloudbox nem csatlakozik az internethez

A DHCP útválasztóban kellene beállítsam, de ehhez már nem értek

Kérem, ha tudtok, adjatok megoldást

-
sebkri25
tag
Sziasztok!
Van egy d-link dwr-730 mobil routerem, a problémám, hogy egy firmware frissítés után nem kapcsol be, minden lépésről lépésre csináltam, a leírtak alapján. (hivatalos oldalról firmware, kábellel összekötve az eszköz a pcvel, a router webes felületén kiválasztottam a letöltött fájlt) Mit lehet ilyenkor csinálni? A bejelentkező képernyő utána kikapcsol. Remélem tudtok segíteni és valakinek van tapasztalata hasonlóval.
Köszöntem -
válasz
illes.bence
üzenetére
Reset/firmware frissítés volt már?
-
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Beállítási segítségre lenne szükségem. Fö routernek egy TP-Link r600vpn -t használok. Erre van csatlakoztatva egy Synology nas. A net sebességem 8/2-es. Azt szeretném beállítani a routeren,hogy a nas ne vegye el a teljes sávszéllességet. Vagyis,automatikusan adjon a router nagyobb prioritást a netezésre,online videók nézésére stb. amikor pl. tölt le a nas,vagy amilor a dropbox-al szinkronizálok,tudjak gond nélkül oda is tölteni fel dolgokat. És amikor senki nem használja az internetet,akkor újra megkaphatná a nas a teljes sebességet. Mert jelen pillanatban ezt csak manuálisan tudom állítgatni,hogy ki milyen sávszésességet kapjon. Ezen a routeren nincs QoS,csak sima Bandwidth Control.
Meg lehet ezt valósítani valahogyan?
Köszi. -
lavorka
aktív tag
Üdv!
Adott egy TP-LINK TL-WR1043ND router, decemberben vásárolt. Eddig nem igazán volt gondom vele, de egy hete kezdte csinálni h a wi-fi egyre lassabb, és a hatótáv is csökkent. Kezdetben még hátul a műhelyben is el tudtam érni mobilról, most meg a szomszéd szobában is alig... Van mikor a mobilok nem is látják a routert, vagy ha látja és csatlakozik, akkor nincs le-fel töltés. Újraindítva volt sokszor, resetelve-újrakonfigolva szintén.
Ötlet vkinek...?
A helyére visszarakva a kb 7 éves D-Link DIR-300-at, akkor minden hibátlan.
-
illes.bence
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ha a routerből vezetékkel megy a gépbe akkor is rossz, ha WiFiről akkor is, egyedül modemről megy jól.
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
illes.bence
üzenetére
Csak zárójelesen: Van iOS cuccod? Ha van és legközelebb jelentkezik a probléma, lődd ki rajtuk a wifi-t. Nem egyszer volt már nekem is, hogy rájött a backup feltölthetnék és persze full sávszél igényeltetik hozzá...
Bár az időben való lefutás nem erre enged következtetni, de hátha

-
#23679 Bonkheads
Reset/firmware frissítés volt már?
Vezetéken és/vagy wifi-n jelentkezik a gond?#23680 adyz.
inSSIDer mit mutat? -
adyz.
aktív tag
üdv az uraknak.
egy olyan gondom lenne már jóideje, hogy adott egy tplink tl-wr841nd router.
a gondom az, hogy kábelen tökéletesen megy az internet, de wifin viszont nincs sebesség. 70mbit-es letöltésem van, most jelenleg tud 4mbit-et. (8,5mb\s helyett jön 1,5mb\s-el, ami valjuk be, elég gyatra)mindegyik gépen ez van (3 van a lakásban), az egyik közvetlenül a router közelében van és mégis ilyen gyatra. próbáltam openwrt firmware-t, de azzal se lettem előrébb.
a kapcsolat megvan rendesen (150mbps, ennyit tud a wifi a laptopban).mi lehet a gond?
-
illes.bence
tag
Üdv.!
Már egy hete lassan időközönként irreálisan nagy pinget jelez a számítógép (500-1000), és nagyon lassú lesz az internet. Majd egy ideje megállapítottam, hogy, ha közvetlenül a modemről csatlakozok az internetre, akkor normális sávszélességen működik, és normális pingem van huzamos ideig, míg, ha miután újra routerről csatlakozok az internetre, akkor egy 5 percig megint normális minden, majd utána újra belassul a net, és újra 500+ ping. Gyanítom a routerrel lehet a baj, egyébként egy ASUS RT-N12E routert használok.
Segítségeteket hálásan megköszönném!
-
Esetleg a szolgáltató topikjában érdeklődj.
Lehet, hogy le van benne tiltva. -
HyP3b0y
senior tag
válasz
HyP3b0y
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Tovább kutattam, EZT találtam. 94. oldal szerint kéne eljárnom. Na most nekik az jelenik meg ami a .pdf-ben van, nekem viszont ez: [link]
Hiába írok be bármilyen nevet és submit, nem történik semmi.
Nem találtam firmware update-t sem, valami elképesztő trágya egy cég ez a ZTE, még archívum sincs esetleg, megtalálod a 931WII-hez a dolgokat, többi le van $z@rva...
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
Mostanában problémáim adódtak a PS-el online játék közben. Utánaolvasgatás után páran ajánlják a DNS változtatását pl.: google-ére vagy openDNS-re. Meg is tenném ( és más routereken már csináltam ilyet, úgyhogy nem vagyok teljesen idegen a témában), de egyszerűen nem találom a router menüjében az opciót.
Kerestem már magamtól is, netet is túrtam manual-ért, tutorial, minden. Mindent találtam csak azt nem ami nekem kell.
Valaki esetleg tud erre gyógyírt?
Előre is köszönöm!

-
Andrew31
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszönöm a választ

Az a baj, hogy elég random a dolog, nehéz kitapasztalni és ki tudja, hogy meddig tart... :s A másik gép addig állna, úgy a torrent nem lenne ellenőrizve.
krealon: köszönöm, átállítottam a DNS-t, hátha segít, ártani gondolom nem árthat
(bár, ahogy írtam, minden megáll olyankor, nem csak a böngésző :-/ )Az a fura, hogy tök ugyanúgy volt beálítva, szóval csak az eszköz változott és bejött egy switch, de talán megnyugtató ez és ez.

Köszönöm a segítségeteket!

-
galaxys80
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy időnként belassul a wifi az iPhone-omon.
A vicc az, hogy a speedtest 30-40 mb sebességet mér, tehát hasítania kellene.
Az az érdekes, hogy amikor rá szoktam menni a wifi hálózatomra telefonon, akkor kiírja az információkat ( IP cím, DNS stb)
Na amikor így belassul, akkor teljesen üresek a mezők.
Tehát, mintha nem kapna információt. Ilyenkor ha ki-be kapcsolom a wifit a telefonon, akkor megjavul.
A router TP Link WR841ND.
A védelem WPA2-SK, AES
11bgn mixed-en vagyok.
Megnéztem programmal és ütközés sincsen a csatornákkal. 1-esen vagyok és a környéken senki nem használja.
Mi lehet a gond? -
krealon
veterán
válasz
Metacska
üzenetére
"Szóval most a falból a net a DIGI-s routerbe megy és onnan az enyémbe, a DIGIs eszközben letiltottam a wifit, szóval most technikailag minden megegyezik a korábbi (100 megás net) állapotokkal."
Nagyjabol igaz is lenne, ha nem lenne ott az a franya cimforditas (NAT) a ZTE-ben. Az pedig rendesen megkavarja a kakit es mivel telefon is van, igy ki sem iktathato.
Ket dolog johet szoba:
- a TP-link-et AP / switch modba teszed, igy a routing, DHCP, DNS-proxy mind-mind a ZTE-re marad es nem tudni hogy birja a kikepzest
- a TP-link WAN portjat kotod a ZTE egyik LAN portjahoz es masik tartomanybol allitasz LAN IP-t mint a ami a ZTE LAN portjan van (pl ZTE LAN IP: 192.168.0.1, akkor a TP-link LAN IP-je 192.168.x.1, ahol x nem egyenlo nullaval). Ekkor mar 2 cimforditason esik at a forgalom, tehat a TP-link-en az UPnP NAT-PNP hatastalan lesz, amig a ZTE-n nem teszed a TP-link WAN IP-jet DMZ-be. (Bocsi a sok szakszo miatt, de nincs erom kifejteni a sok valtozo miatt.)"Sajnos azonban a net random időközönként megszakad és nem másodpercekre, hanem 2-3-4-5 percekre megy el. Az eszközök piktogramjai nem mutatnak ekkor semmi furcsaságot és a menüjükben sem látok semmi furcsát. A dolog meglehetősen idegesítő.
Kérném a segítségeteket, hogy mitől lehet a szakadozás."
Kabelen szakad? Vagy WiFI-n is?
Megszakad a letoltes?
Nem jonnek be oldalak a bongeszoben?
IP cimek nem utkoznek a TP-link LAN es WAN oldalan?
Egyatalan hogy vannak osszekotve?
Olyan bizonytalan vagyok. Vagy megsem?
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem vagyok egy nagy hálózat-guru és ma szembesültem egy problémával, amit nem tudok megoldani.
Adott volt idáig DIGI kábelnet (100 mbit) és egy nemrég beszerzett TP-LINK WDR3600 router. Nemrégiben megrendeltem a DIGI-nél a 200 mbites vonalat. Amikor jöttek aktiválni akkor lepődtem meg, hogy nem merült ki abban a sebesség-duplázás, hogy a házban a netes "dobozban" áthangoltak.....
Hozott magával a technikus egy DIGI-s wifi routert (ZTE ZXHN H296N), közölte, hogy mától erről megy majd a net és telefon, én pedig jeleztem, hogy ezt nem szeretném, mert nemrég vettem routert, melynek sokkal erősebb wifi jele van és tudja az 5 ghz-t ellenben a DIGI eszközével. Mondta, hogy semmi gond DHCP-vel megoldható, hogy a jelenlegit használjam.
Szóval most a falból a net a DIGI-s routerbe megy és onnan az enyémbe, a DIGIs eszközben letiltottam a wifit, szóval most technikailag minden megegyezik a korábbi (100 megás net) állapotokkal.
Sajnos azonban a net random időközönként megszakad és nem másodpercekre, hanem 2-3-4-5 percekre megy el. Az eszközök piktogramjai nem mutatnak ekkor semmi furcsaságot és a menüjükben sem látok semmi furcsát. A dolog meglehetősen idegesítő.
Kérném a segítségeteket, hogy mitől lehet a szakadozás.
Köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz
DIGITAL2014
üzenetére
Ha a valaszt a kabelnetet kozvetlenul a PC-dbe dugva kuldted, akkor a kepen lathato
"Router MAC Address: --> Use Computer MAC Address"
opciot kell bejelolnod. -
krealon
veterán
válasz
Carasc0
üzenetére
"A mai napon vásároltam egy WRD4300-as router a 200-as NET miatt. Kicsomagoltam, bekötöttem, minden kábel jó helyen van, antennák okés. Bejelentkeztem a routerbe. Qucik Setuppal mindent beállítottam. Azt állítottambe hogy Dual Band menjen. A háztartásban egy asztali gép+Nexus 5+Apple Iphone 5s+Apple ipad4 van.
A gondom az, hogy ha az Apple ipad4-en ha a OOKLA speedtest applikációval mérek sebességet, akkor a hirtelen egy negyed mp-re az összes LED kigyullad a routeren, majd rebootol. Ez mitől lehet?"
A kulonbozo savokon (2.4 es 5 GHz) mukodo Access Point-ok nevei (SSID-i) legyenek egyediek !
A titkositas legyen WPA2-PSK / AES ! -
krealon
veterán
-
XZoli
aktív tag
Egy kis segítségre lenne szükségem a Linksys WRT320n routert hogy lehet beállítani és switchként működjön
-
válasz
DIGITAL2014
üzenetére
Hagyjál mindent így ahogyan van.
-
Feralheart
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Eddig úgy néz ki, hogy minden rendben

Köszönjük!

-
DIGITAL2014
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Köszi a segítséget!
Az első megoldás sajnos nem jött be, továbbra is statikus ip-nek ismeri fel.
A második megoldás, hogyha az automatikusan felismert statikus ip-t elfogadom és ott írom be a régi routerem adatait, akkor elfogadja kiírja hogy van kapcsolat, de az internet nem jön be.
Illetve még egy olyan lehetőség is van ,hogy kézzel állítom be a kapcsolatot ,csak itt sajnos nem tudom, hogy mit hagyjak automatikuson is mit nem. Válaszodat előre is köszönöm.
-
Andrew31
senior tag
válasz
krealon
üzenetére
Ok, a net nem szűnik meg, csak nálam nincs.

Skype hívásom nagyon ritkán van, így ezt még nem érintette. de pl. a másik gépemen mennek a törrentek, ma ott is állt minden, az IRC is disconnect. :s
7 naponta volt IP váltás a DIGInél, ilyenkor mindig is restartoltam a routert (vagy 6 naponta, hogy elébe menjek), lehet felesleges, de mindig úgy gondoltam vele, hogy nem árthat, most 2-3 naponta rosszalkodik.Köszönöm, hogy reagáltál.

jah: Csak kábelen megy minden.
-
Feralheart
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!

1.0.7.6-os firmware van rajta, gyári weboldalon a legfrissebb az 1.0.7.8.
Mindjárt megcsináljuk, amiket mondtál, és utána újra jelentkezünk
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
A mai napon vásároltam egy WRD4300-as router a 200-as NET miatt. Kicsomagoltam, bekötöttem, minden kábel jó helyen van, antennák okés. Bejelentkeztem a routerbe. Qucik Setuppal mindent beállítottam. Azt állítottambe hogy Dual Band menjen. A háztartásban egy asztali gép+Nexus 5+Apple Iphone 5s+Apple ipad4 van.
A gondom az, hogy ha az Apple ipad4-en ha a OOKLA speedtest applikációval mérek sebességet, akkor a hirtelen egy negyed mp-re az összes LED kigyullad a routeren, majd rebootol. Ez mitől lehet?
Előre is köszönöm!

U.I.: Azt hiszem a touter v1.7 firmwarrel megy.
-
krealon
veterán
válasz
Andrew31
üzenetére
"azt tapasztalom, hogy meg-meg szűnik a net. "
A net nem szunik meg.
Ha kabelt hasznalsz, akkor is jelentkezik a hiba?Egyebkent a "megszunik a net" nalad mit jelent?
Nem toltodnek be az oldalak a bongeszoben?
A skype hivas megszakad?Ha konkretumokat irsz, talan segiteni is tudunk.
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám mostanság.
TP-LINK TL-WR1043ND V1.8-am volt eddig, és teljesen stabil volt a DIGI internet, most V2.1-vel azt tapasztalom, hogy meg-meg szűnik a net. Nem tudom, hogy ez szolgáltató probléma-e vagy a routerrel van valami.
A legújabb FW van rajta, január 4-én vásároltam és teljesen ugyan úgy van beállítva minden, mint az 1-8-on. 2 gépem van és a másikon is leáll a net, tehát az kizárható(?), hogy a W 8-1 rosszalkodik - mert ezt is csak december óta használom és ennek is vannak néha érdekes dolgai.Tapasztalt valaki hasonlót? Hogy tudom kideríteni, hogy a szolgáltatónál vagy a routerben van a probléma?
Válaszaitokat előre is köszönöm.

-
krealon
veterán
válasz
DIGITAL2014
üzenetére
"Vásároltam egy DS-LINK WR301ND routert. Az lenne a problémám , hogyha az automatikus beállításra megyek akkor csak a statikus beállítási lehetőséget ajánlja fel a router. Nekem pedig kábel netem van ami dinamikus ip cím kiosztással működik. Valaki találkozott már ilyen problémával?? Segítségeteket előre is köszönöm!
"Minden előfizetőnél dinamikus IP cím kiosztással működik az internet szolgáltatás. Amennyiben Ön megváltoztatja a modem mögötti eszközt, úgy 3 órát kell várnia az új IP cím kiosztására." "
Megoldas:
Kapcsold ki a routert 3 ora hosszaig, es utana mukodni fog.Megoldas 2:
Klonozd at a regi router-ed (vagy ami kozvetlenul az internetre csatlakozott) WAN hardvercimet (MAC Address) es egybol mukodni fog.
Hogy ezt hogyan csinald meg, arrol fogalmam sincs, mert ehhez a gagyi router-hez meg egy felhasznaloi kezkonyv sincs kirakva a gyartoi oldalon.
-
krealon
veterán
válasz
metaksza
üzenetére
"Van egy TP-Link routerem, nemrégiben vettem (december) és nem akarja az igazságot. Bizonyos időközönként eldobálja a wifit, miközben kábelen továbbra is jön a net."
Van Apple eszkoz hasznalatban a router-nel? A WiFi titkositas hogyan van beallitva (Version, Encription)?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Feralheart
üzenetére
Az N14U lévén modemmel egybeépített, és RaLink Chipset-es router, sosem tartozott az ajánlott kategóriába! Mivel erre még alternatív firmware sem létezik, csak azt tudom ajánlani, hogy nézd meg az asus weboldalon, hogy van-e hozzá újabb firmware! Ha van, akkor azt tedd fel, és ezt követően reset-eld le a routert, vagy menüből csinálj egy gyári visszaállítást, majd újra állítsd be a szükséges alap dolgokat, mint netcsatlakozás, wifi védelem! A wifi csatorna legyen fix, ha nincsen másik zavaró hálózat akkor mindegy melyik csatornát választod 1-11 közt, és első körben mindenképpen 20MHz csatornaszélességet javasolnák, WPA2/AES titkosítással...
-
Feralheart
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
- ASUS DSL-N14U Wireless-N300
- Nem köthető másikhoz, mert az adott házban van egy már lassan 7-8 éves router is, és az képes kiszolgálni, csak az 5. eszköz rácsatlakozása után már jelentősen belassul a hálózat sebessége.
- Mindent rendesen beállítottunk rajta.
- Más zavaró wifi nincs a közelben, mert egy falunak szinte a legszélén van az adott hálózat. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Feralheart
üzenetére
Szia!
- Pontosan milyen ASUS router?
- Nem köthető egyik klienshez sem a hálózat bedőlése?
- Beállítottad rendesen a WiFi-t? Csatornaválasztás? Más zavaró WiFi-k? -
Feralheart
tag
Sziasztok.
Adott egy vadiúj Asus router, mely eredetileg ki kéne szolgálnia akár 30 fogyasztót is gond nélkül, de 2 laptop és 1 okostelefon után összeomlik a hálózat. (A házban 5 laptop 6 okostelefon és 1 "okosTV" van)
Mit lehetne tenni, hogy annyira stabil legyen, hogy a 12 eszközből legalább 10-et gond nélkül kiszolgáljon, és ne omoljon össze 3-nál? -
DIGITAL2014
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy DS-LINK WR301ND routert. Az lenne a problémám , hogyha az automatikus beállításra megyek akkor csak a statikus beállítási lehetőséget ajánlja fel a router. Nekem pedig kábel netem van ami dinamikus ip cím kiosztással működik. Valaki találkozott már ilyen problémával?? Segítségeteket előre is köszönöm!
"Minden előfizetőnél dinamikus IP cím kiosztással működik az internet szolgáltatás. Amennyiben Ön megváltoztatja a modem mögötti eszközt, úgy 3 órát kell várnia az új IP cím kiosztására."
-
metaksza
tag
Sziasztok! Pár hete írtam már ide, akkor azt hittem, hogy megoldódott a dolog, de sajnos nem. A helyzet a következő: Van egy TP-Link routerem, nemrégiben vettem (december) és nem akarja az igazságot. Bizonyos időközönként eldobálja a wifit, miközben kábelen továbbra is jön a net. Egy itteni kolléga azt javasolta, hogy az admin panelben állítsam át a wifi csatornáját auto-ról valami másra. Ez meg is történt, de sajnos tovább folytatja. Ilyenkor mindig bedugom a kábelt, átállítom a csatornát, és már is jó is. Kb két órára... Aztán újra és újra ez a procedúra. Tud erre valaki valami megoldást? Előre is köszi!
-
btz
addikt
Szerintetek?

-
buster1989
csendes tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
buster1989
üzenetére
-
Gézengúz
addikt
válasz
Naturekill
üzenetére
-
buster1989
csendes tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szia! Tudsz nekem egy screenshotot küldeni az Asus RT-N routered WAN beállításairól?
"Sziasztok, van egy Asus RT-N10 routerem, ez okozhat olyan gondot, hogy egyes vweblapok be sem jönnek,vagy nagyon lassan töltenek be,reset után is ez a jelenség,némelyik weblap mint a villám, a másik mint a csiga, és általában google-s dolgoknál akad meg pl: várakozás a apis.google.com-ra,stb"
Ugyanis én ugyanezzel szembesültem...
Köszi
-
krealon
veterán
válasz
buster1989
üzenetére
"bizonyos oldalak egyáltalán nem jönnek be, bizonyos oldalak csak úgy jelennek meg, mintha "csökkentett módban" lennének pl. facebook és bizonyos oldalak pedig hibátlanul futnak pl. gmail, youtube!"
Megoldasi javaslat, azutan a reszletek
Es az eredmeny
Szoval csak nehany tucat bejegyzest kellett volna visszaolvasnod...

-
válasz
buster1989
üzenetére
Szolgáltatói vagy custom DNS-t használsz?
Ha szolgáltatóit akkor tegyél egy próbát valamilyen custom szerverrel, ITT egy lista a szerverek IP címeiről és leírás is van a beállításról. -
buster1989
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Előre is elnézést a nem egzakt megfogalmazásokért, de csak hobby internetező vagyok!

Szóval a problémám a következő:
Panelházban lakom, ahol DIGI net van, a lakásba bejön az ethernet kábel, amit az ASUS RT-N12E wifi WAN portjába bedugok. Eddig minden jó
Az ASUS RT-N12E be van állítva, azonban a következők tapasztalhatók netezés közben: bizonyos oldalak egyáltalán nem jönnek be, bizonyos oldalak csak úgy jelennek meg, mintha "csökkentett módban" lennének pl. facebook és bizonyos oldalak pedig hibátlanul futnak pl. gmail, youtube!
Az ASUS wifibe az ethernet kábelen és a tápon kívül nincs semmi bedugva, ugyanis minden eszközzel wifin keresztül akarunk netezni (laptopok és mobilok)...Tapasztalt esetleg valaki már hasonlót? Vagy tudna esetleg valaki tanácsot adni, hogy milyen beállítások szükségesek, hogy az észlelt porbléma megszűnjön?
A segítségeteket és a válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Naturekill
csendes tag
Sziasztok!
Utóbbi időben nagyon sokszor hirtelen elkezdett akadozni a net-em, az online játékokban pedig gyakran hatalmas ping-jeim voltak.
A modem-re gyanakodtam mivel egy nagyon régi modem-et, egy Huawei SmartAX MT800u-T modelt használtam/használok egy 20 MB-os t-online-os internethez amiből 14-15 MB mindig fogott. Az évek során a szerelők mindig meg említették hogy nagyon régi készülék, le kell cserélni.
Nos így is tettem. Tegnap megérkezett a D-Link DSL-321b készülék. Olvastam róla egy cikket és nagyon meg győzött, ezért választottam.
A gond a következő. A modemet közvetlen PC-re kötöm tökéletes internet kapcsolatom van. Viszont ha routerre rákötöm egyszerűen nincs internet kapcsolat. A régi modemet visszakötve a router remekül szolgál. Értettlenül állok az eset előtt, mégis mi lehet a hiba? A router egy TP-Link WR542G model.
Tehát a modem teljes mértékben működik, a router is a régi modemmel de az újjal nem. Valami beállítási hibára gondolok, de a router web-es kezelőfelületén csináltam egy beállítás reset-et az alap beállításokra és továbbra is fent áll a hiába.
Mi lehet a gond? -
Köszönöm a tippeket, megpróbálom szépen sorjában.
-
Gre@T
tag
Üdv,
Tp-link 1043 routerem van Huntsman fw-el. Mostanság esténként sokszor megszakad az internet kapcsolat. A jelenség este 6 után jelentkezik, sajnos nem csak nálam. Kipróbáltam router nélkül direktbe kötni a modemet a géppel. Ebben ez esetben minden szép és jó. A szolgáltatóm invitel.
Az ügyfélszolgálat a routert jelölte meg hibás eszközként. Lehetséges, hogy a megnövekedett esti forgalmat (nem a belső hálózaton, hanem magán a catv rendszeren) már nem tudja lekezelni a router?
-
-
ScomComputer
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hali....úgy néz ki a google dns-el jó lett, köszi még egyszer!

pietrasko: Másik kábellel megnézted már? Hálókártya driver reinstall,vagy új driverrel próba, de lehet meghalt a hálókártya a gépben....

Gubek-Einste:

-
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, ogy van egy router(TP-Link 1043ND v2) és ma reggel óta Ethernet kábelen keresztül azt írja, a win7, hogy nincs internetkapcsolat.
Wi-fin megy minden eszközön a net, csak kábellel nincs..
A gépet és a routert is újraindítottam már.Mi lehet a hiba?
-
ScomComputer
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm....

-
válasz
ScomComputer
üzenetére
ITT egy lista a szerverek IP címeiről és leírás is van a beállításról.
A szolgáltatói DNS-ek sokszor nem úgy működnek ahogyan kellene, az utóbbi hónapokban több szolgáltatónál is voltak DNS gondok. -
ScomComputer
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,akkor ezt írjam be a routerbe a dns-hez "Google/OpenDNS",és leírnád,mert érdekel,hogy a szolgáltatói miért nem jó?

Illetve rosszul írtam,mi az open dns?Találtam a neten, de te mit javasolsz? -
válasz
ScomComputer
üzenetére
Akkor tegyél egy próbát pl Google/OpenDNS jó lesz.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Router nélkül is próbáltam úgy jó...én nem állítok DNS-t routerben,tehát szolgáltatóit...

-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szolgáltatói vagy custom DNS-t használsz?
Router nélkül jó? -
ScomComputer
veterán
Sziasztok, van egy Asus RT-N10 routerem, ez okozhat olyan gondot, hogy egyes vweblapok be sem jönnek,vagy nagyon lassan töltenek be,reset után is ez a jelenség,némelyik weblap mint a villám, a másik mint a csiga, és általában google-s dolgoknál akad meg pl: várakozás a apis.google.com-ra,stb
Köszönöm szépen!
-
edgelaszlo
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
thx
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
edgelaszlo
üzenetére
Szia!
Hátulján a RESET / RESTORE gombot, áram alatt, tartsd lenyomva 10mp-ig!
-
edgelaszlo
senior tag
Szevasztok!
Van egy két hetes Asus RT-N12 tip routere,.
Megvettem, üzembe helyeztem, örültem neki, ment minden flottul...úgy alakult hogy be szerettem volna lépni a config felületre a szokásos módon, de sajnos nem fogadja el a jelszavam.. hogyan tudok hard resetet csinálni magán a készüléken? nyilván a felhasználói felület nem érhető el a fent említett ok miatt... próbáltam letiltani a vírusirtót, más böngészővel belépni stbstb, semmi eredmény
próbáltam természetesen a keresőt használni, láttam is ilyen problémát ám a válaszokat már sajnos nem találtam... -
-
w.miki
veterán
Nem tudjátok, Vodafone R209 Mifi beállításai felől, melyik topikban érdemes érdeklődnöm?
Nem tudom, hogy az ingyen adott mifi, vagy a beállításai miatt van, de gyakran nagyon lassú a net, ha nincs USB-re dugva, csak wifi-n át netezünk a laptopon. -
krealon
veterán
válasz
Unteroff
üzenetére
"Itthon van egy tl-wr841nd router
[...]
A kérdésem, meg lehet oldani valahogy, hogy vagy mások ne használják ki teljesen a sávszélességet, vagy a "fő" Pc-nek maradjon valami minimális letöltési sebessége."Gyari firmware eseten:
- System Tools --> Statistics --> Current Statistics Status: Disabled --> [Enable]
- DHCP --> DHCP Client List --> lejegyzed a PC-d hardvercimet (MAC Address) es IP-jet.
- DHCP --> Address Reservation --> Add New --> beirod a korabban feljegyzett MAC Address-t es IP-t --> [Save] -->
- System Tools --> Reboot --> [Reboot]- Bandwidth Control --> Control Settings --> Enable Bandwidth Control: pipa be
- Line type: ADSL vagy other ertlem szerint
- Egress Bandwidth: <a router nelkul merheto feltoltesi sebesseg (globalis UP)>
- Ingress Bandwidth: <a router nelkul merheto letoltesi sebesseg (globalis DOWN)>
- [Save]
- Bandwidth Control --> Rule List --> [Add New...]
- IP Range: <Geped IP cime>, masodik mezo ures
- Port Range: uresen hagyni
- Protocol: All
- Egress Bandwidth: Min 64kbps es Max (globalisUP - 192kbps)
- Ingress Bandwidth: Min 64kbps es MAX (globalisDOWN - 192kbps)
- [Save]- Bandwidth Control --> Rule List --> [Add New...]
- IP Range: <Geped IP cime utani elso>, <DHCP pool utolso IP-je gyarilag 192.168.0.199>
- Port Range: uresen hagyni
- Protocol: All
- Egress Bandwidth: Min 64kbps es Max (globalisUP - 192kbps)
- Ingress Bandwidth: Min 64kbps es MAX (globalisDOWN - 192kbps)
- [Save]Igy semelyik gep a halozaton nem lesz kepes kieheztetni a te gepedet, amig a router-en kivuli (a router WAN oldalan) netsebesseg nem csokken.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Meg van. Network filterbe dobtam a mac címét

Jelszót nem akartam változtatni -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
bigdady
üzenetére
Szia!
Jobb szélen klikk a lease time-ra, és akkor eltűnik! De ettől még bármikor fellép újra, ha csak nem változtattad meg a WiFi jelszót! Ha viszont megváltoztattad, akkor nem tud belépni, függetlenül attól, hogy a lease time még nem járt le, vagy hogy a Te szavaiddal éljek, "emlékszik rá a router"!
-
Unteroff
aktív tag
Üdv, mindenkinek!
Itthon van egy tl-wr841nd router, ahhoz vezetékesen hozzá kapcsolva a gépem, wifi-n keresztül meg egy rakás laptop, pc és telefon. 25 megás net, bőven kiszolgálja ezt.
Olyan problémám lenne, hogy én előszerettél szoktam multiplexer játékokkal játszani. A pingem valahol 30-70 között szokott lenni, no ez nem lényeg. A baj ott van, ha valaki más pont ekkor tölt le valamit, ekkor felszökök 100-300-999-re, vagy néha meg is szakad, bár mostanában nem történt ilyen. Szóval, akkor játszhatatlan, ha valaki más közben böngészik, filmet néz, stb.
A kérdésem, meg lehet oldani valahogy, hogy vagy mások ne használják ki teljesen a sávszélességet, vagy a "fő" Pc-nek maradjon valami minimális letöltési sebessége. Úgy gondoltam, valami korlátozást lehetne, hogy mondjuk, a 25-ből csak maximum 20-at használjanak, vagy az "Fő" Pc minimum maradjon bármilyen helyzetben 5 Mega.
Előre is köszönöm a választ!
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hogy tudnék egy anno a wifimhez kapcsolódó eszközt elfelejtettni a routerrel?
Asusom van Tomato 1.28-al. Ott van az eszközök között látom, de nem akarom, hogy emlékezzen rá a roter hanem csak akkor léphessen fel újra a wifira ha újra megadom neki a wifi kódot.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
lett egy ilyen készülékem: Thomson TG789vn
Ez egy Wireless-N Mutli Service VOIP Ethernet WAN & VDSL2 Gateway
PPPoE-s netem van itt Fehérváron és nem tudom neki beállítani. Leszedtem a használati útmutatót, értem is mit akar, de azt nem írja, hogy PPPoE-s netet hol lehetne beállítani neki.
-
johndeegwed
tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Elöször is elnèzèst kèrek "katyvaszèr".
2 sorban arra lennek kivàncsi hogy mennyire bonyolult ujra konfigolàs.
Mert hàlozatokhoz nem igazàn èrtek.
T-homos net van ip tv-vel. -
milszab
senior tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Tp-linkre sokan panaszkodtak. Unokatesómnak is volt, ő is panaszkodott rá. Asus-al ilyen még soha, pedig most ez a 2. routerem tőlük. Unokatesómnak is olyan van és neki sem volt vele gondja. Menüje is sokkal átláthatóbb, magyar, több beállítással, stabilabb az egész. Nekem 100x jobban bejön. Ha ez elromlana, újra Asust vennék. De gondolom mindenkinek ugyanúgy megvan bizonyos márkákhoz való kötődése vagy tudómisén mije. Ez csak az én véleményem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
dptrsk
üzenetére
ennek azért sokféle oka lehet. első körben nézd meg olyankor amikor belassul hogy a második routerre kábelen kapcsolódva lehet-e pingelni a fő routert illetve valami internetes camet (pl index.hu). ha igen, és ha a válaszidő nem túl nagy akkor lehet hogy csak a névfeloldással van gond. ha nem lehet pingelni pl az alsó routert se akkor a powerline-okat érdemes megnézni, nem tudom ilyen típus de biztos van hozzá vmi utility ami mutatja a kettő közti sebességet. lehet az is hogy valamelyik elkezdett döglődni és időnként szétszakadnak.
-
SztiviVander
addikt
válasz
johndeegwed
üzenetére
na de ha a zte-re sem lehet kapcsolódni akkor ne az asus-ban keresd a hibát. ha az repeaterként működik akkor az csak a zte nem működő állapotát adja tovább. nem ismerem ezt a zte routert úgyhogy nem tudok mit mondani hogy mit nézz meg rajta. lehet hogy egy reset és egy újbóli jó beállítás megoldaná a gondot. aztán ha az már teljesen jól működik, tudnak rá kapcsolódni a gépeid akkor kapcsold be az asus-t és állítsd hozzá a zte-hez.
mellesleg gondolom telefonról írsz, akkor próbálj meg akkor nem kapkodni mert az ember szeme kifolyik mire kitotózza ezt a katyvaszt. -
johndeegwed
tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Ellenôriztem mindent ha asus kikapcs akkor sek csatlakozik ztere.
Lan ipt asusuon àtàlitottam viszont dhcpt nem lehet be allittani nin rà lehetõseg.
Zten nincs korlàtozva az eszközök szàma. Es only n m
Odra lett allitva de volt màr g.n is wpa-psk aes en wpa2-psk de semmi valtozas.
Ja es csinàltam fw frissitèst is hiàba problema mèg fentall -
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy van a földszinten 1 főrouter(1043ND v2.1) és 1 szinttel feljebb powerline adapteres LAN kapcsolattal egy segédrouter, ami az emeleten is elérhetővé teszi a netet.
2 eltérő SSID, a főrouter DHCPvel osztja a LAN IPket.
Azonban gyakran előfordul, hogy a segédrouteren nagyon belassul a sebesség, konkrétan nem tölti be az oldalakat.Mi lehet a megoldás, hogy a segéd router is rendesen működjön?
segédrouternek ez már a 2. darab(előtte más típus volt), de a probléma továbbra is fenn áll. -
N3gro
aktív tag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Köszönöm, sikerült!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest