- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VeryByte #25001 üzenetére
és #25005 juhiati
Én is hasonló megoldást javasolnék, ha nem is pfSense-t, egy MikroTik, Ubiquiti EdgeRouter vagy valami hasonló kategóriás eszközt mindenképpen.
#24999 Utka
A Wifi kliensek számából gondoltam már, hogy nem egy AP eszköz van. Ha már switch/AP részen vannak "normális" eszközök akkor router részéről miért nem lett ilyen beüzemelve?
Pl egy Ubiquiti EdgeRouter illene is a jelenlegi AP-k mellé.
#25002 Utka
Ez is egy lehetséges megoldás ha van ilyen kiöregedett gép. -
HolloW
senior tag
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
VeryByte #21567 üzenetére
Igen, a licensz is ip-s.
Na ez egyre jobb. Most flushdns sem kellet. Azt csináltam, hogy elindítom a shrew softot. Prekonfigurált fájllal szoktunk belépni, amit importálni kell a Shrew kliensbe. Abban van a preshared key, stb. Azt csináltam,hogy kitöröltem a konfigot a programból, újra importáltam és egyből megtalálta a licenszet vpn-re csatlakozás után. Ez már a vicc kategória szerintem.Ezek szerint vagy windows, vagy shrew soft eredetű a gond. Win 8.1-em van, de a kollegámnak is, neki tökéletesen működik.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
VeryByte #21561 üzenetére
Úgy van, hogy a főnökömnek is van egy licensz szervere, de néha a norvégokét szoktuk használni, ha nekünk mind használatban van és nincs több. Ilyenkor használom csak a hagyományos windows vpn-t hozzájuk. Viszont a legtöbb esetben a magyarországi szerverre csatlakozok és ott vannak problémáim a shrew softon keresztül.
A másik dolog, hogy előfordult már, hogy a szüleim házából próbáltam belépni, ott is fennállt a probléma, meg Pécsről is, amikor vizsgaidőszakban odacuccoltam pár hétre, ott sem volt jó. De akkor még itthon jó volt.
Ezért is gondolnám,hogy valami router probléma lehet, bár nem értek hozzá annyira. -
tibcsi0407
félisten
válasz
VeryByte #21559 üzenetére
27007-es port kell a license szerverhez és a főnök helyi ip címe. Nem elég az IP magában. Persze lehet a forwardra nem volt szükség, de már egy csomó mindennel próbálkoztam.
A másik dolog, ha hagyományos VPN-en csatlakozok a windows kliensén keresztül a norvég partnerünk szerveréhez, onnan tökéletesen megy a license.
Régen volt hasonló problémám és olyankor minden csatlakozás előtt újra kellett telepítenem a shrew softot. Szerintem a virtuális hálókártyákkal lehet valami gáz, amit telepít, de nem tudom biztosan. -
válasz
VeryByte #21468 üzenetére
D-Link DWR-921/E router-be is lehet tenni közvetlenül SIM kártyát, viszont cserébe az ára már elég húzós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest