Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
RobexX10
üzenetére
Úgy legyen, csak aztán ha bevezették nehogy úgy járjunk, mint a románok, ahol ugyan elérhető a bankkártyás RON feltöltés viszont jópár bank, köztük az ottani OTP is, azzal trükközik, hogy egy DCC jellegű konverziót hajt végre (RON-EUR-RON). Tehát pl. 50 RON feltöltése több, mint 50-be fog kerülni a konverzió miatt... Aki kíváncsi a részletekre az itt angolul elolvashatja.
-
RobexX10
aktív tag
Év végére jöhet a forint Revolut
vagy nem?!

-
Iginotus
addikt
Nektek mennyi idő volt a kártya? Augusztus 8 óta várom... elvileg 20. Ára írta, hogy megjön...
-
almaf1231
csendes tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Igen épp emiatt a def. miatt tettem fel a kérdést! De köszönöm mindenkinek a választ.
Éppen most jöttem ki Olaszba, csak Revolutot használva eddig minden zökkenőmentes! -
sajti_pajti
tag
Jut eszembe, oroszok nekem is megvoltak rendben és most a törököknél is vettem fel zsét is meg fizettem is vele. Érdekesség: ATM csak törökül beszélt, hiába volt nyelvválasztó az elején

-
sajti_pajti
tag
A Mastercard pampoghat, ő meg nem látja, hogy melyik kártya kié.
Következmény bankos (-kártyás) ismereteim alapján annyi lehet, hogy ótépé csak ugyanarra a kártyára fogja lehetővé tenni a visszatöltést (egész pontosan refund, ahogy a kollega is írta)...
(A refund definíció szerint (egyszerűsítve) arra van, hogy ha kártyával vásároltál és valamit hibásan vittek fel és többet fizettél a kelleténél (vagy mondjuk visszaviszel valamit), akkor ezzel a tranzakcióval utalják vissza a pénzt. -
almaf1231
csendes tag
Olvastam, hogy tőbben is használják a Simple visszatérítést. Kérdés az, hogy ha a Revoluton ezek refund-ként könyvelődnek, nincs előbb-utóbb valamilyen felelősségre vonás a sok látszólag indokolatlan refund miatt?
-
ghostie
tag
Mi is túl vagyunk egy kis balkáni körúton: Szerbia, Montenegró, Bosznia, Horvátország. Mindenhol Revolut kártyát használtam pénzfelvételre és vásárlásra is. Az automatákkal vigyázni kell, mert nagyon trükkösek, van amelyik költséget akar felszámolni a pénzfelvételért, van olyan amelyik mindenképpen GBP-re akar konvertálni (az egyik többször is rákérdezett), de mindenhol sikerült olyan automatát találni amelyből költségmentesen tudtam dínárt, eurót, márkát, kunát felvenni.
Szóval én elégedett vagyok a szolgáltatással.
Ja és egy érdekesség: A szerbiai tranzakciók nálam is sztornózódtak, most kezdenek ismét beterhelődni. -
csaszizoltan
csendes tag
válasz
csaszizoltan
üzenetére
Ma meg is érkezett a Forint visszautalásom a Revoluttól napközbeni átutalásként, szerdán adtam fel és ma, pénteken meg is érkezett, a küldő bank azért ma reggel küldött egy SMS-t, hogy nem akarom-e Turboként küldeni, azaz gyorsabban. Kíváncsi vagyok, hogy megcharge-ol-e a fogadó bankom, az OTP?
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam ertesitem a nagyerdemut, hogy mindenfele gond nelkul vettem fel KP-t Sberbankos ATM-bol Moszkvaban illetve fizettem tobbfele boltban, vendeglato ipari helyisegben is Revolut kartyaval. Az ATM ugyan felhivta a figyelmem, hogy KP felvetel soran a bankom dijat szamithat fel, de ezt mindeddig nem tette meg, es a nyugtan sem szerepelt semmifele dij.
-
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Németországból, német címmel, lehet regisztrálhatsz N26-ra is.
Ez is német IBAN. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
+1 a Transferwise-ra, a német IBAN miatt,
gondolom a német cég szívesebben utal országon belül.De csinálj Revolut account-ot is,
2 fajta kártya (Revolut, Transferwise),
2X 200 EUR felvét havonta ingyen. -
madrac
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Miért? A bért elutalják külföldi számlára is?
-
hedgehog
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerintem Revolut, kapsz EUR IBAN-t, nem kér pénzt a váltásért stb.
bár a TW is ad EUR IBANt, ráadásul németet, de hosszabb művelet volt a regisztráció nekem.(én mindkettőt elindítanám, aztán amelyik hamarabb kész, azt használd)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo
üzenetére
Senki nincs képben?

-
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket
üzenetére
Nem főszámla lenne, euró számla pár hónapra
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
én még biztosan nem használnám főszámlának a revolutot, akármennyire is jó arra, amire használom.
-
szabi__memo
nagyúr
Hali!
Ha az ember kimegy pár hónapra dolgozni Németországba, akkor mi a legjobb megoldás hogy euróban utalt bért fogadjon? Tw, revolut, más?
Köszi -
KTU
addikt
válasz
betyarr
üzenetére
Ezt én se értem.
Pont így töltöttem én is.
1. feltöltés Revolut, saját néven,
2. feltöltés otp fizikai kártya saját néven, de társtulajdonos vagyok a számlán,
igaz próbáltam otp virtuálissal, azt nem fogadta el, sokadjára sem.
De inkább evvel menjünk a TransferWise topikba. -
almaf1231
csendes tag
Igen, bocsánat nem neked szerettem volna címezni!
TW: regisztráltam, feltöltöttem az egyik bankkártyámról pár eurót, megrendeltem a free kártyát, majd gondoltam feltöltök rá egy kicsit nagyobb összeget és kipróbálom a kártyájukat. Ezt a második feltöltést a saját OTP kártyámról intéztem, az elsőt a Revolut-ról, mert az volt hirtelen nálam. Eredmény: deaktiválták az accountomat, és visszautalták a pénzeimet. Így sajnos nekem ez kiesett

-
KTU
addikt
kb. igen, N26-ra nem is regisztrálhatunk Mo.-ról.
"Számlákat kínálunk egész Európában: Németországban, Ausztriában, Írországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban, Portugáliában, Finnországban, Luxemburgban, Szlovéniában, Észtországban, Görögországban és Szlovákiában."
-
KTU
addikt
válasz
almaf1231
üzenetére
Erre írtam:
"ki az a marha aki rajuk meri bízni a pénzét"
Ahol nem fogadják el a VISA Revolut kártyát, ott jó a TransferWise MasterCard, ingyen jön.
Aztán felmerülhet a kérdés:
Minek ennyi kártya?
Nem egy darab kártyát kell megadni akár netes vásárlásnál, mert ha valahol gond van, letiltod, aztán sehol nem tudsz fizetni, míg meg nem oldódik a probléma.
pl.: Play áruház, "mikrotranzakciókkal kilopták a pénzem" -
almaf1231
csendes tag
Nekem a Revolut a PayPal vásárlásoknál is jól jön, mert amennyiben kikapcsolod, hogy a PayPal váltson, és a Revolutra bízod, jelentősen jobban jössz ki.
Két hónapja használom, és összességében elégedett vagyok vele. Free kártyának VISA-t kaptam, ami tökéletesen működik, ám nem fogadják el pl.: a MasterCard-os paypass egységgel ellátott kávé/italautomaták, így szükségem volt egy MasterCardra.
Megoldás: 8€ prémiun, prémium kártya rendelés, majd mikor megjött, prémium lemondása, ekkor levonnak még 12 €-t, így 20€-ben áll a dolog, de cserébe van egy MasterCardom is
-
compi.hu
senior tag
válasz
olahdave
üzenetére
Tenyleg, tokjo, tolem kijohetnek akar matyohimzeses tulipan formaju bankkartyaval is #szopoknyalokgombotvarrok ficsorszettel, amig keptelenek megoldani a normalis forintfeltoltest bankkartyarol. Aprilisra igertek. Ha ennyire "komoly" tarsasag, ki az a marha aki rajuk meri bizni a penzet?

-
csaszizoltan
csendes tag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Sziasztok!
Valakinél felmerült a visszautalás lehetősége, s nekem is szükségem lett rá, mert most fejezi be a Revolut a KitKat Android OS támogatását, s nem tudok jobb telefont beszerezni.
Ma kezdeményeztem is a transzfert, ami majd egy hét múlva fog megérkezni az utalás befejezésénél történt tájékoztatás szerint.
Amikor a Payments-re, Bank transfers-re nyomok akkor kér egy új beneficiary-t (kedvezményezettet), amit kiválaszthatok saját magamnak. Az ország és a számlám valutanemének kiválasztása után (HUF esetén szerintem majd a Revolute fogja átváltani) meg kellett adni a számlám IBAN kódját és a számlavezető bankom SWIFT kódját, amik megtalálhatóak az Én számlavezető bankom esetén az egyenlegértesítő papíron. Opcionálisan megadhatóak még a telefonszám és értesítési email, ennek gondolom akkor van igazán több értelme ha másnak utalok.
Utána címadatokat kért e s hozzá lehetett adni a kedvezményezettet, amit PassCode-dal és SMS-ben érkező 6 számjegyű autentikációval kellett megerősíteni
Ezek után a pénzküldés erre a bankszámlára már gyerekjáték, mert csak meg kellett adni a küldendő pénzt Forintban, ami a próbálkozásaim szerint 2 Eurónál kevesebb (EUR-os accountom van) és a bankszámla teljes kimerítésénél több nem lehetett, egyszerűen letiltotta a küldés nyomógombot, ha kívül estem a kifizetési határokon. Az ingyenes (emlékeim szerint standard) utalás az ígéret szerint egy hét múlva fog megérkezni, amiről majd szeretnék még írni, hogy így történt-e, a torbo sebességűért 6 Eurót kérnek el. -
ElFeo
tag
Hali,
reggel töltöttem fel a simle kártyát, a pénzt levonták, de az egyenlegemen az nem jelent meg. A visszaigazoló email megérkezett, a support azt mondja várjak.
-
hedgehog
senior tag
válasz
brainticket
üzenetére
Ha EUn belül is meglenne az 1% limitless cashback, akkor én simán elgondolkodnék az ügyön... de így tényleg nem éri meg.
-
csabika30
újonc
Szia, Ugyanez játszódott le velem is csak Horvátországban, az öszes autópálya fizetésemet hazajövetelem után kb 10 napra reverted státuszba tette. Én is szerettem volna jogjövető lenni és zavart, hogy nem vonja le meg azt sem akartam, hogy fekete lsitás legyen a kártyám meg maga a revoult. Majd írtam a supportra a revolutnak, frre a kártyám, semmi válasz... Na jó várok, és kb 10 nap mulva levonta ujra az összegeket és helyre állat a rend. A megoldás valahol ott lehet, hogy az összeg csak zárolva van és a kaereskedőnek van 10 napja benyujtani a jogos igényét, szerintem nem tudták időben benyujtani ezért utalta vissza. Majd később ahogy megkapta a kimutatást levonta. Lényeg, korrigálták.
-
e30st
tag
itt a fancy metal kártyát fizetjük meg, amivel fel lehet vágni a pincérnők előtt..
a legtöbb hazai és külföldi banknak van millió olyan hitelkártyája, ami simán 2-3% cashbacket ad (néhány partnernél), de 1%-ot minimum. Ezzel ez a metalcard nem fog versenyezni.
Főleg amíg nincs meg a lounge access. Mert ha sikerülne legalább azt elérni, akkor máris megérné a sokat utazóknak a havidíj. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
brainticket
üzenetére
Jó üzletnek tűnik

-
olahdave
tag
-
madrac
senior tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Mert mindkettőre látok esélyt. A közös pont az OTP... Egyelőre tőled se láttunk a kioktatáson kívül semmilyen értelmes és hihető dolgot, információt, maradjunk ennyiben. Ha te sem rendelkezel konkrét hiteles információval, hogy mitől van ez az állapot, teljesen fölöslegesen írsz ebben az ellenséges hangnemben. Addig pedig marad a találgatás.
A további személyeskedő mondanivalódat pedig inkább privátba küld. -
sajti_pajti
tag
Könyörgöm, ha nem értesz hozzá, akkor ne tapogatózz a homályban.
Először azt vizionálod, hogy "Lehet, hogy az OTP így próbálja leszoktatni erről az embereket..."
Most meg nemzetközi utalási rendszerről fantáziálsz.
Hát egyik se jött be, mert az egész (kártyás dolog) alapvetően nem így működik.Téma itt részemről lezárva, a fő/fontos az, hogy eddig még mindenkinek megjött a pénze.
-
madrac
senior tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Na de 2 különböző helyre is belassultak a visszatöltések. Véletlenül egyszerre lett probléma a Revolut-nál és a TW-nél? Ez sem életszerű. Akkor lehet hogy a nemzetközi utalási rendszerben lett valami gubanc.
-
kuthia
csendes tag
Tunéziában remekül működött a kártyás fizetés és az ATM pénzfelvét is Revolut kártyával két hete.
-
ElFeo
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Utánajártam, hogy a saját bankom mennyiért váltotta volna. Nos a Revolut 10 ft-tal olcsóbb volt. Szóval még így is kedvezőbb, mint kiderült.
-
ElFeo
tag
A visszatöltést 15-én indítottam, az imént(20-án) érkezett meg. Ráadásul nem váltottam át korábban a HUF-ot EUR-ra, és tegnap külföldön használtam a kártyát, kicsit magas volt a váltási árfolyam. Azt még azért kiderítem, hogy ugyanakkor a saját bankom mennyiért váltotta volna.
-
madrac
senior tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
TW-re is belassult azt írták. Gondolom te nem ezeknek a kártyájára töltöttél vissza..
-
DavidQ
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Nos, igen. Lehet, hogy korán kezdtem az aggódást, de direkt körülnéztem az összes létező fórumon, és mindenhol azt találtam hogy visszatöltés napja +2 nap alatt érkezik meg a pénz. Ezért kérdeztem tőletek!
Akkor várunk és bízunk. 
-
KTU
addikt
Írták az alkalmazásba hogy "holiday maintenance" talán 14 - 15 de lehet 16.-án is.
Hogy lassabban mennek a dolgok.Nem kell parázni, szerintem rendben lesz.
Csak idő kérdése. -
DavidQ
tag
Sziasztok!
Simple visszatöltést kezdeményeztem hétfőn 13:02 körül, de még nem érkezett meg a pénz. 65000ftot töltöttem föl a virtuális kártyára, és 65500ftot szerettem volna visszatölteni a Revolut kártyára. Azt olvastam ez kb. rá 2 napra megérkezik. Sajnos még nincs itt, már kezdek aggódni. Mit tudtok róla, manapság mennyi idő mire megjön a pénz? Esetleg írjak valamelyik supportnak? Ha igen, kinek Simple vagy Revolut supportnak? Előre is köszi! -
e30st
tag
Sziasztok!
Voltam a múlt hónapban több országban is, és aztán történtek furcsaságok.
Három tranzakcióm kb 2 héttel az eredeti időpont után "reverted" státuszt kapott, és visszakaptam a pénzem.
Az egyik 10k HUF volt egy kis indonéziai étteremből, amit sikerült megtalálnom facebookon, jeleztem nekik a problémát, és nem tudom pontosan hogy, de valahogy megoldották, még aznap este újra beterhelték az összeget.
A másik kettő Sydneyben történt, 30 AUD-ot vettem fel (20€) az ANZ (ausztrália legnagyobb bankja) egyik ATMéből, valamint egy McDonaldsban költöttem még 13 AUD (8.5€) összeget. Már hazajöttem Magyarországra, amikor jött az értesítés róluk, hogy az összeget visszakaptam.
Alapvetően szeretnék becsületes lenni, és örültem is, hogy a kis indonéz éttermet sikerült megtalálni és visszakapták a pénzüket, de az adott mekinek nem találtam semmilyen elérhetőségét, a banknak meg még nem írtam.
Minden ismerősöm azt mondja, hogy örüljek és felejtsem el a sztorit, tartsam meg azt a 28€-t. De ha velem megtörténik, akkor mással is előfordulhat, a végeredmény pedig az lesz, hogy egyszerűen többé nem fogják elfogadni a revolut kártyákat ezeken a helyeken, amivel a közösség hosszú távon veszít.
Amúgy a "reverted" értesítést egy hete kaptam, eddig vártam, hátha maguktól észreveszik a hibát és korrigálják.
Kérdésem, hogy más tapasztalt-e ilyet, és hogy számíthatok-e rá, hogy később beterhelik és lemegy mínuszba a számlám. Továbbá esetleg valami konstruktív vélemény, hogy mit kéne tennem?
köszi

-
hedgehog
senior tag
válasz
brainticket
üzenetére
Igazából mindegy, nem is kellett volna szólnom, úgyis elterjed egyből.
Utólag láttam hogy német forrás a screenshot, aztán már gondoltam hogy nem tudsz a kérésről -
brainticket
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
nem tudtam, bocsesz, nem vagyok beta tester, csak a német facebook csoportból Revolut DACH - Inoffizielle Community volt az infó, csak azt osztottam tovább, de lövésem nem volt, hogy még nem publikus, ha lehet akkor töröljétek
-
hedgehog
senior tag
válasz
brainticket
üzenetére
nem tudom van-e topikgazda, de ezt jó lenne törölni, azt kérte a Revolut, hogy ne osszuk meg egyelőre
-
Xpredi01
tag
Nálam is volt sorozatosan olyan (heteken keresztül), hogy nem tudtam fizetni vele.. Mióta átváltottam némi eurót forintra az appban, nincs gond vele, mindenhol egyből megy a fizetés. (előtte valami 85 Forint volt a HUF-os zsebben).
De bizonyítani nem tudom, hogy ez oldotta meg a hibát..
-
ElFeo
tag
Szia,
haverokkal négynapos Balaton-kerülő túrán vagyok túl.Végig Revolut kártyát használtam. Volt rajt HUF és bármikor tudom az app-ból tiltani, szóval úgy gondoltam jobb ha azt viszem, mint az "alap" kértyát. Meg ha esetleg ez veszik el, nem kell drága pénzért újragyártatnom.
De a lényeg, hibátlanul használtam strandon, boltokban stb. -
Goert
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
szerintem is alap, hogy kell tartalék bankkártya, ezzel nincs is gond. viszont ha a premium előfizetést nézzük, évi 82 euróért elvárnám, hogy ne álljon le a rendszer értesítés nélkül egy egész hétvégére. ha csak néhány felhasználót érint, mint amilyen az én esetem is volt, akkor sem ártana mondjuk egy announcement, vagy ha nem is publikus announcement, legalább a supportosok lássák, és tudjanak egyértelmű választ adni a hibabejelentés esetén.
-
hedgehog
senior tag
Mindig érdemes tartalék kártyát magánál tartania az embernek, ez szerintem alap.
Nyissatok egy Gránit Digitális bankszámlát Most kártyával, 0 Ft havidíj és évi 1390 Ft kártyadíjért rendes magyar bankszámla és normális Mastercard debit, teljesen jó vásárlásokra tartaléknak, és a devizaárfolyamaik is jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óra topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi mindenkinek