Hirdetés
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz
brainticket
üzenetére
Egy néven lesz két kártya, de szerintem ez nem probléma.
-
L4mie
veterán
Szuper, köszönöm a váalszokat.
Akkor a második kártyával megvárjuk a dedikált HUF-ot és akkor boldogság lesz, régóta kérdéses a közös bankszámla, úgy hogy azért maradjon némi függetlenség is, de így megúsznánk a közös számla költségét, ami nagyon jó lenne
BTW: megjött a kártya, sima borítékban
de nagyon menő a csomagolása 
-
hedgehog
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
le se merem írni, hogy én a Google Pay miatt tartom a Revoluton a TW helyett
-
betyarr
veterán
válasz
szabi__memo
üzenetére
talán annyi,hogy a revolutnak van virtuális kártyája is.az egy kicsit biztonságosabb,ha online vásárolgat valaki.
-
hedgehog
senior tag
Ha most HUF-os kártyával feltöltitek 100 €-ral, és azt "visszaváltjátok" HUF-ra (vagyis HUF-ban fizettek), akkor a számlavezető bankotok szerinti árfolyam, és a bankközi árfolyam (=amin a Revolut vált) közötti különbséget bukjátok.
Ez ugye erősen bankfüggő, nálam a KHB-nál ez kb. 10 Ft / €. (330 Ft-ot kér a KHB az €-ért, a Revolut pedig 1 €-ért 320 Ft-ot ad).
Ráadásul az árfolyam később is mozoghat, ha pl. a forint erősödik, akkor jársz rosszul, mert akkor a Rev egyre kevesebb forintot fog adni az euródért. (hacsak nem váltod át rögtön a feltöltött eurót forintra, mert akkor persze nem változik az árfolyam)
Mi ezért küzdünk az ilyen Simple-s refund-trükközéssel meg hasonlókkal, hogy ezt az árfolyamveszteséget minimalizáljuk. -
betyarr
veterán
Ha jól értem, ha lesz dedikált forint, akkor simán lehet majd pénztárcaként használni?
így van.kérdés mikor jön el ez az idő.volt már szó ez év áprilisáról is,de aztán halasztották a dolgot.most ez év végét célozták meg,hogy elérhető lesz.de,hiszem,ha látom.
egyébként nagyon jó dolog lenne,mert ingyenes lenne a feltöltés,ellenben a tw-vel.igaz ott is ingyenes,ha valaki ingyenesen tud utalni. -
L4mie
veterán
válasz
viharhozo
üzenetére
Ha jól értem, ha lesz dedikált forint, akkor simán lehet majd pénztárcaként használni?
Nekem most az a cél, hogy hónap elején topuppoljuk asszonnyal mondjuk fejenként 20k-val és így tudjuk használni mint egy közös pénztárcát.
Mostani állapotában áfolyamon bukhatunk nem?
Mert felöltjük mondjuk 100 euróval fejenként, és ha hufban vásárolunk akkor bukunk majd valamit, azon kívül ha mondjuk gyengül a forint? -
viharhozo
addikt
válasz
Maximus43
üzenetére
Amerikaba leginkabb azert nem tud betorni, mert nem hagyjak neki. Nem ugy van, h en most eldontom, h piacra lepek, aztan szevasztok. A Revolutnak is eloszor az Optimal Paymentstol (Paysafecard, Skrill, Neteller) kellett megszabadulni (rajtuk keresztul kaptak a Mastercardot az elejen). Ugyanis egy indulo fintech csak ugy nem fog bankkartyat kapni a ket nagytol.
Ket eve eleg aktivan hasznalom, es sztem kulonb egy banktol. Pozitiv es negativ ertelemben egyarant. Egyreszt lehet szinte teljesen ingyenes (nem tudom, van-e vmi akcio aktualisan az elso kartya dijara), ennek banknal azert vannak komoly feltetelei. Szinten komoly extra, h egy ideje ingyen toltheto hitelkartyarol, csodalom, h erre nem ugrottak ra tobben. Igazabol a cegnek csak a vasarlasbol van penze, aki nem vasarol, azon penzt bukik. Emiatt nekem az elejetol voltak ketsegeim a modell fenntarthatosagaval kapcsolatban, es ezek a mai napig megvannak, bar pozitiv, h mar van vmifele nyereseg a cegben. Ahogy nezegettem, a fo beveteluk megis a premium/metal lett, tehat csak a kartyajutalekbol nem lehet megelni.
Ami miatt megse bank, az epp az ufsz. hianya. Allitolag ha nagyon sok penzt raksz fel, akkor kapsz konnyen elerheto ugyintezot, de egyebkent annyira kevesen vannak, h nagyon korulmenyes barmit elintezni. Emiatt marad ez hasznos ugyeskedes, de nem elso szamu szamla.
Ha januartol lesz vegre bohockodasmentes forintfeltoltes, az valszeg azert komoly lokest ad neki itthon.
-
tigri44
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Köszi a tippet, ki fogom próbálni, közben megjött a kártya, vissza kell esetleg jelezni hogy megérkezett vagy csak vásárlással aktiválni?
-
nutfile
aktív tag
válasz
Maximus43
üzenetére
egyrészt értem a problémádat, másrészt nem.
értem, mert ez így tényleg fos és nem igazi kriptodevizázás, ugyankkor
nem értem, hogy azért mert előre nem olvastad el, hogy hogyan működik, miért a revolut a hibás?
ahhoz meg, hogy egy másik oldal elfogad-e prepaid kártyát, mi köze a revolutnak?? (pl. coinbase oldalán is fent van, hogy ők nem fogadnak befizetést prepaid kártyáról... -
tigri44
tag
Sziasztok! Regisztráltam az ingyenes linkkel (ezúton is köszönöm
,elvileg már úton van a kártya
.Addig míg megjön a Simple alkalmazásban megadnám a virtuális kártyát a visszatöltéshez. Ez lehetséges? Tudnátok mondani euro tölésű magyarországi ATM-et ha euro kp. szeretnék felvenni? -
MrPeekaboo
senior tag
Azt hiszem két kártyát lehet rendelni, viszont mind a kettőn a te neved lesz rajta. Másrészt fő kártyaként külföldön érdemes vinni a rendes kártyádat is, nehogy meglepetés érjen, ugyanis ez egy prepaid kártya, amit néhány helyen nem fogadnak el. Volt már pár központi hiba is, ami miatt órákig nem lehetett vásárolni vele.
-
L4mie
veterán
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Nincs is az ellenőrzéssel baj, csak furcsa volt ezért kérdeztem, hogy más is átesett-e rajta. Kérdés, lehet igényelni két fizikai kártyát? Azért érdekes mert akkor nem kéne párommal közös számlát nyitni, lehetne ezt használni és lenne mindkettőnknek egy-egy kártyája. Vagy erre nem használható/ajánlott még?
-
MrPeekaboo
senior tag
Az ellenőrzésen mindenkinek át kell esni, mert enélkül nem lehet igénybevenni a szolgáltatást, ugyanis a Revolut is csatlakozott a pénzmosás elleni intézkedésekhez. Én kb. 2 éve regisztráltam, akkor talán elég volt egy lefényképezett személyi meg egy feltöltött fénykép. Azóta lehet több mindent kérnek már. Ha valakinek ez nem fekszik, akkor meg lehet szüntetni az account-ot és a rajta lévő pénzt a számládra utalják szerintem.
-
KTU
addikt
1eske írt egy bejegyzést a logout-on,
Simple pay nem OTP-s kártyával
Csak egy ötlet, hogy akár ide mehetne a Simple feltöltés / visszatöltés,
hogy kinek mennyi idő, mikor, költsége stb. -
L4mie
veterán
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Értem, köszi.
Akkor a lényeg, hogy senki mással nem játszottak még el innen ilyen átvilágítós dolgot... regisztáció és 10 euró feltöltése után.
Se a kérdést se az útlevéllel fotózkodást. -
KTU
addikt
Elnézést kérek, hogy félrevezetőt írtam / linkeltem.

takcslajos1 ezt kérdezte:
"Levonta a 205 Ft/1%-os visszatöltési költséget? Vagy a teljes összeg visszament?"Válaszoltam: Nem von le semmit.
A valóságot írtam, mert eddig még senkitől nem vontak le semmit.
A linket és az idézetet kár volt belerakni.
Bár az új üzletszabályzatban meg se lehet nyitni azt a részt.Ha gondolod töröltetem a hozzászólásaimat, hogy visszaálljon az univerzum békéje.

-
madrac
senior tag
Én tudom, hogy mi a gyakorlat, csak azt nem értem másokat miért kell félrevezetni azzal, hogy azt állítod, szerződés szerint is díjmentes, ami nem igaz. Onnan másoltad ide az apró betűs részt, csak elfelejtetted hozzátenni, hogy a visszatöltésre ez pont nem vonatkozik.

Pedig te is tisztában vagy ezzel... -
MrPeekaboo
senior tag
-
streng
csendes tag
Hát ja, sajnos a support elég lassú, nagyon le vannak terhelve, nem tudják kezelni a növekedésüket. Ha tényleg olyan problémád van, amit csak ők tudnak megoldani (Ha a simple visszatöltés, lehet az OTP-t is érdemes megkeresni, hogy ők elküldték-e, sokunknak ment eddig, lehet most valami más volt vagy tényleg csak kifogtál valami hibát) szóval írj egy twitter bejegyzést amiben megemlíted a @RevolutApp -ot meg hogy segítség kellene, mert nagyon nem megy az ami épp nem megy. Közben kövesd is a @RevolutApp -ot twitteren. Erre néha gyorsabban válaszolnak DM (privát) üzenetben. /ne lepődj meg, a mai internetes világ ilyen, hogy twitteren gyorsabbak. ;-)
-
Hogy lehet elérni ezt a *** "bandát"?
3 nap 3x írtam nekik az alkalmazásuk chat-jében, de egy karakternyit nem reagáltak vissza rá!

-
hedgehog
senior tag
válasz
Maximus43
üzenetére
Igen, sajnos ez a kriptó a Revolutnál parasztvakítás, igazából szerintem csak annyi, hogy "tőzsdézhetsz" vele... másra nem jó.
Külső walletnél meg szerintem a prepaid-debit-be futottál bele, pl. az automata benzinkutak sem mennek vele.Azaz jó a Revolut, de inkább kiegészítőnek, elhagyni a rendes bankszámlát (egyelőre) nem lehet
-
Maximus43
tag
Az igazi problémákból össze lehetne szedni 2 oldalt.
A többit a váltás - feltöltés - simple problémák adják.
Én úgy gondolom hogy jó lenne egy összefoglaló, de nem szükséges azoknak akik a felsorolt kérdések miatt írnak. Minden oldalon felteszik és megválaszolják ezeket a kérdéseket. Amúgy meg ctrl+f oldalanként és olvasni sem kell.... -
Maximus43
tag
De már hányszor!
Azért nem off topic-ként írom, mert annak ellenére hogy 2017 közepétől ismerem a revolutot, én elolvastam a minden kommentet! Persze könnyű volt mert több mint a fele simple és hogyan töltsem fel....
A fórumra 1 hónapja találtam ennek ellenére elolvastam mindent!Tisztelt Új és meglévő tagok! Legyetek szívesek visszaolvasni!
Nem kell mindent, de biztos vagyok benne, hogy szinte minden oldalon felfog merülni az adott kérdéssel kapcsolatos válasz!Köszönöm!

-
KTU
addikt
Gyakorlatban nem von le semmit.
De ezt már 4 és fél hónapja lefutottuk.
-
KTU
addikt
válasz
takcslajos1
üzenetére
Nem von le semmit.
"1 A díj akciósan elengedésre kerül, melyet a Bank visszavonásig, de legkésőbb 2019.02.28-ig biztosít. " [link]
-
Maximus43
tag
válasz
Gergo_R6
üzenetére
Igen, köszönöm ismerem és használom is.
Csak tényleg sajnálom hogy jobb a revolut az átlagnál, de nem különb igazából a bankoktól.
Illetve azt sem értem hogy a Metal vagy prémium kártya esetén miért ilyen kevés összeget lehet levenni ATM-ből no meg az átváltási limit.Ha Amerikába nem tudnak "betörni" akkor mit várunk mi itt Magyarországon?:\
Jó cuccnak indult, még talán van bennük reményem, de rengeteg felhasználót bukhatnak a jelenlegi 2-3m-ból ha lassan fejlődnek, nem hoznak újdonságokat persze olyat amiknek tényleges hasznuk van.
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
TW-nél meg tudom adni a Revolut kártyát, hogy arról menjen a feltöltés
-
Gergo_R6
csendes tag
válasz
Maximus43
üzenetére
Nem használom a kryptovalutákat annak ellenére hogy alap fiókomhoz is elérhetővé tették pont amiatt mert csak Revoluton használhatod. Revolutot egyedül sepa utalásra használom amiből máshol veszek esetleg krytot amit oda küldök és azt csinálok vele amit akarok. Sepa utalást egyébként ingyenesen csinálja (Coinbase-re ha krytozol akkor ismered) és kb fél nap alatt ott van a pénz és nem kell a kártyás fizetés miatt plusz %-ot fizetned. Ajánlom figyelmedbe az alábbi videót.
[link] -
Maximus43
tag
Bőszen hirdetik hogy above banking, simple and easy accounting.
Na már most a Kryptovalutákhoz vagy meghívsz 3 embert, vagy prémium.
Nekem megérte a prémium mivel örültem volna ha az egyéb Virtuális valutáim egy helyen vannak a többi a devizámmal.
Azonban szépen lassan rájöttem, hogy a legtöbb devizát amit használnék nem támogatja a Revolut így már kevésbé örülnék, de nem is akkora baj ez, ha ott tudom tárolni Kryptokat. Más walletből gondoltam küldök át, így máshol megtudom szüntetni. Igen ám, de mint a legtöbb deviza, ez sem valós walletben tárolódik. Így aztán wallet - wallet között krypto valutát nem tudsz küldeni! hoppá!
Írok a chatnek. Válasz, igen ez igaz, de "great" árfolyamon tudok váltani. Ami egyébként nem teljesen igaz, mert kicsivivel piaci ár alatt vált és asszem 1% költsége van.
Amit tudsz csinálni az az egyszerűség kedvéért, csak! és kizárólag! váltás.
Tehát feltöltött devizádat válthatod át és kész.
Nahát mondom ez így nem lesz jó, így akkor egyáltalán nincs értelme ennek a menüpontnak hiszen ilyen alapon tudom mennyi mondjuk eurom van, és felírom egy papírra aztán ugyan ott vagyok (persze nem, de bosszantott) és nem fizettem 7 eurot a díjért.
Jó jó, azért nincs minden veszve ( gondoltam én ), megkérdeztem mikor lesz valós wallet. Hát nem tudják rajta, many great features-ön dolgoznak. (ja)Na akkor csináljuk máshogy! Ha már a revoluton van deviza, akkor külső walletbe veszek kryptovalutát.
Beírom a kártya adatait stb stb, error. ??? beírom mégegyszer, error.... na valami baj van, gondoltam gyanútlanul. Nézzük próbaként az otp-s kártyám. Az működne ha le okéznám....
Mi a tosz???
Írok a chatnek, hát igen a felvetett problémám sajnálatosan igaz, külső pénztárcába nem lehet küldeni.Mondom oké, ezt már kitárgyaltuk de én most kvázi bankkárytás fizetést akartam.
Óóó hát az nem úgy megy, virtuális valuta "vásárlását" nem támogatja a revolut.
Mondom akkor most legyen szíves átirányítani valakihez a felelős döntéseket is tud hozni, mert ez netto átk*rás!
Oké oké, továbbítja a panaszom, tud még valamiben segíteni?
ÓÓÓÓ te k*****a!( dühöngtem magamban ) azt csináld amit kértem....
Nagy nehezen, beszélhettem asszem joseph-el elmondtam neki amit gondolok róluk ( sok hűhó aztán szépen lassan kiderül hogy a koncepció jó lenne, de vagy csak hülyítették a népet, vagy valóban nem jobbak egy korrupt banknál ) úgyhogy kértem hogy törölje a prémiumot mert így már semmire sem tudom használni.
Készségesen törölte, vissza is jött a 7ojró meg levont 20-at!!!!
Na mondom mi az anyám kínja van már veletek, erre elküldi nekem cancelling tájékoztatót.
Megint eltelt egy kevés hevesebb hangnemben merthogy ha használok szolgáltatást ( bizotsítás stb ) akkor 7-20ig számolnak fel na meg shipping díja a kártyának.Sajnos a végére kicsit, sőt nagyon csalódtam a revolutban még akkor is ha elengedtek minden díjat.
Pontosan úgy kellett panaszkodnom mintha egy magyar suttyó banknál lettem volna és a véleményem szerint jogos panaszomnak csakis ezért tettek eleget. ( annak ellenére hogy a felhasználót szándékosan tévesztik meg, ugyanis a legtöbb helyen nincs arról szó hogy minek milyen korláta van sem link a leíráshoz )
Ó gyere upgrade to premium vagy metal és akkor lesz neked minden jó....Használja vagy használta volna valaki a Krypto valutákat a Revolutban?
-
kirjak
aktív tag
Na én is számolgattam kicsit, Svájcból pl gyakran átjárunk vásárolni a németekhez kb 2 hetente. Átlagosan 100eurot kölünk csak kajára plusz a ruhák stb, kb 4000 eurót költünk el abban az országban csak.
Tegnapi árfolyamokon és azok különbségén számolva a dolgokat:
A feleségem felvett a biztnság kedvéért a "sima" itteni kártyájáról 300 eurót amely összesen 345 frankjába került. 300:345= 0,869 eközben az első vásárlásom a Revoluttal 133,1:151,84= 0,87658
Tehát 0,869 vs 0,87658 a Revolut javára.
Az 4000 eurónál 4000x(1:0,87658) - 4000x(1:0,869) = 4000 x 1,15 - 4000 x 1,14 = 4600 - 4560 = 40
Tehát éves szinten kb 13.000 Forint megtkarítás ami valljuk be nem olyan sok de egy plusz alsó közép kategóriás pulóvert jelent évente kb.
Nyilván ennél sokkal többet hoz hogy én vissza kapom az országok közötti egyezség miatt az áfát, de ez már más téma.
-
KTU
addikt
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Neked.
De másnak nem biztos.
-
L4mie
veterán
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
5 napja regisztráltam, 10 eurót raktam rá...
-
MrPeekaboo
senior tag
Ha meghaladod a feltöltési limit-et vagy nagyobb összegekkel (pl. >100k HUF) töltesz fel többször egymás után, akkor életbe lép egy automatizmus, ami zárolhatja a számlád, amíg eleget nem teszel a pénzmosás elleni intézkedéseknek. Ilyen esetben kérhetnek fényképet, igazolást havi fizetésről stb. amivel igazolod, hogy honnan származik a feltöltött összeg. Ezek benyújtása után megemelik a limit-et.
-
L4mie
veterán
Ilyent kérdeztek valakitől???
Számomra nagyon fura, főleg miután azt kérték, hogy fotózzam már le magam az útlevelemet tartva...Can you please tell me if yourself/family member/close associated has ever held or currently holding a political/governmental position? Please note that due to the sensitive nature of our work which involves moving large amounts of funds, we are bound to comply with strict governmental and EU regulations regarding anti-money laundering, fraud and terrorism funding. This will inevitably sometimes put us in the uncomfortable situation of having to trouble our users by requesting that they provide some evidence regarding the source of the funds that have passed through our system along with the identity verification. I do understand that this is cumbersome, but it is, unfortunately, a necessary process that we have to follow. We do, of course, appreciate any cooperation you provide on this matter. Thank you in advance !
-
Azt hiszem, én a Revolut-ot a továbbiakban hanyagolni fogom, amíg nem lehet hivatalosan, minden trükközés nélkül olcsón és gyorsan utalni rá Ft-ot.
Egy hete Simple-vel "visszavezetett" 40 kHUF még mindig nincs a számlán. Az előző 3 hónapban ez eddig kb. 3 munkanap alatt megtörtént.
Az alkalmazásban tegnap este/éjjel írt chat üzenetemre meg eddig semmit sem reagáltak.
-
streng
csendes tag
válasz
goldister
üzenetére
Régen, 1 éve. Nekem a Mastercard virtuális van alatta. De pl:. egy másikat nem tudok hozzáadni, pedig másnak megy ugyan azzal a BIN-el. Nincs nagyon értelme ezen rágódni. Kipróbálod és megy, akkor OK, ha nem, akkor hiába. Majd ha hivatalosan elindul menni fog amivel menni fog. Régebben egy időben bizonyos kártyákat (csakis Mastercard) bizonyos embereknek (mindegy h beta teszter vagy sem) engedett és néha valakinek megint megy. Egyenlőre ez van...
-
goldister
tag
Amúgy akinek megy itthon a gpay, azok mikor igényelték a kártyát?
-
madrac
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ez most komoly, hogy nem érzékeled a különbséget aközött a két mondat között, hogy hétvégén rosszabb az árfolyam, vagy, hogy egyáltalán nem is éri meg hétvégén használni a kártyát netes vásárlásra? Ez nem hangzott el, hiába kötözködsz.
Arra pedig senki se kért, hogy keresd ki, hogy az OTP pontosan hogyan vált. Annyit írtam le, hogy én nem tudom megmondani előre, hogy adott pillanatban hogyan számolnak pontosan, de mivel utólag teszik, ezért egyébként se lehet megmondani előre. Ez is csak egy további téma, hogy belém köthess és kioktathass, de nincs igazad, hiába vered magad azóta is. Szerintem senki se kíváncsi erre. -
hedgehog
senior tag
Ezt nem értem... azt írtad, hogy hétvégén rosszabb az árfolyam, és erről senki se szólt, én pedig belinkeltem hogy de szóltunk, és egy példát is, hogy mikor.
És azt is írtad, hogy nem lehet tudni a bankok milyen árfolyamon váltanak mert nem mondják meg, én pedig írtam hogy de, és belinkeltem, hogy pl. az én bankom konkrétan mit alkalmaz. Bocs hogy az OTP-ét nem keresgéltem ki...Egyébként KTU kollégával már nagyon sok kört futottunk árfolyamügyben, konkrét tesztelések is zajlottak, pontosan levont összegek összehasonlításával.
-
betyarr
veterán
na,cs*sszék meg,akkor meg miért nem írnak vissza egy levelet,hogy ismert a hiba és dolgoznak rajta?ehelyett,meg etetnek az ilyen marhaságokkal,hogy kapcsoljam be az NFC-t a mobilomon (amúgy meg nem NFC képes készülékem van...),meg töröljem a kártyát,lépjek ki az appból,majd visszalépve regeljem újra.de ezt is 3 hét után kaptam válasznak
mondanom sem kell,hogy nem segített rajtam 
nem baj,volt most egy kérdőív,abban szépen vázoltam a problémát is,meg azt is hogy heteket kell várni egy nyomorult válaszra tőlük
-
hedgehog
senior tag
pl. itt írtam én: #1540
de szerintem már többen és többször leírtuk... sajna nincs a topiknak összefoglalója, ezért nem tudjuk oda beleírni.
Itt a Revolut FAQ-jában is az infó: exchange rateAzt is milliószor kitárgyaltuk már a topikban, hogy melyik bank hogy vált. A KHB pl. deviza I. eladási árfolyamon[ (pdf, 10. oldal) (plusz az esetleges devizanemtől függő elszámolási konverziós veszteség). Az árfolyam értéknapja pedig jellemzően 2-3 nappal a tranzakció utáni (erre nem keresek kommentlinket, de erről is volt már szó).
Ne haragudj ha kicsit szigorúnak tűnik a hangvétel, de ezeket a tényeket már átrágtuk itt sokszor.
-
madrac
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Én sehol se olvastam itt PH-n ezt az infót, hogy hétvégén egyáltalán nem is éri meg neten fizetni vele, igaz tényleg filléres a különbség. Sőt, pont azt olvastam a napokban, hogy ajánlgatták orrba-szájba, hogy mindenki vásároljon Revoluttal, mintha azzal mindig érezhetően jobban járna az ember. Ez így szerintem nem igaz. Ezért is írtam le a kommentemet.
Tisztán csak az aktuális árfolyamokat szerintem nem érdemes összehasonlítani, mert a bankok legtöbbször nem is a fizetéskor aktuális árfolyamon váltanak, és azt se adják meg pontosan, hogy egyébként mi alapján számolnak, ill. ott lehet kettős konverzió is. Ezért számoltam én is utána inkább egy konkrét vásárlás kapcsán, amiért már levonták az összeget forintban utólag.
Ezzel nem akartam lebeszélni senkit sem, csupán felhívtam erre a dologra a figyelmet. -
hedgehog
senior tag
De ez régóta ismert infó (a hivatalos faqban is benne van), hogy hétvégén van 1% margin a váltáson...
Nekem pedig hét közben is jóval kedvezőbb az árfolyam, mivel a KHB most 328,16 Ft-ért adna egy €-t, a Revolut pedig 323,21-ért, ez pedig majdnem 5 Ft... 2500 €-nél azért ez elég szép megtakarítás, még úgy is ha levonom belőle a feltöltéssel járó esetleges költségeket.De én nem akarok senkit meggyőzni... én megelégedéssel fogom használni hétvégén Londonban is (persze pénteken váltok GBP-t
) -
Örüljetek, hogy nincs 2.5-3%os deviza díj a bankoknál, mint angliában (Non-Sterling fee) ami minden nem angol fontban történt fizetésnél felszámolásra kerül, a kitudja milyen konverziós árfolyam mellett.
Rengeteget tudnak spórolni a kint élők a Revoluttal egy-egy nyaralás alkalmával vagy rendszeres kínából rendeléseknél, vagy egy hazalátogatás alkalmával.
Ugyan a számlavezetés, átutalás, készpénzfelvétel és a kártya legtöbbször ingyenes a bankoknál, cserébe lehúznak ilyen dolgokkal.Én csak ajánlani tudom.
Simán fizettem már, és vettem fel KPt ingyen több olyan helyen amelyik ország valutájából nem szívesen tankol be készpénzt az ember mert kitudja mikor jár arra legközelebb.
Illetve a rendes kártya maradhat a szállodai széfben, legtöbbször elég a Revolut.
Sokszor rendelek kínából USDben fizetve, és akármennyire is megbízok az aliexpressben jó érzés tudni, hogy csak annyit tudnak levonni amennyi fel van töltve a kártyára, egyből látom a tranzakciót, és még a Non-Sterling feevel sem gazdagítom a bankokat. -
madrac
senior tag
Nem csak árfolyamokat hasonlítottam össze egymással mert az nekem nem mond semmit, hanem hétvégi konkrét vásárlás után levont OTP-s forint összeget, azzal amennyiért a Revolut váltotta volna a forintot hétvégén dollárra.
1 forinton belül van a különbség hétvégén az OTP javára dolláronként. Hétköznap látok kb 2 forint különbséget a Revolut javára, de ez csak hozzávetőleges becslés, mert nem tudom pontosan az OTP dupla konverzió árfolyamát, pláne utólagos elszámolásnál.
Egyszóval hétvégén nem éri meg Revoluttal fizetni ha váltania kell, hétköznap is csak nagy összegeknél lehet számottevően spórolni vele. Persze külföldi fizikai kártyás vásárlásnál más lehet a helyzet, ezt nem tudom. -
hedgehog
senior tag
Igen, pár forint. De mi pont ezért a pár forint megtakarításért használjuk a Revolutot, egyébként nem szenvednénk a nyakatekert feltöltési módszerekkel

(egyébként ebben az évben már 2500 €-t költöttem vele, ha csak 2 Ft-ot takarítottam meg €-ként, akkor az 5000 Ft nyereség... sok kicsi sokra megy. Ja és akkor nem is számoltam az utalásokon megtakarított banki jutalékot)
-
madrac
senior tag
válasz
silver-pda
üzenetére
Én is utánaszámoltam, OTP-nél van a fő számlám, és kiderült, hogy hétvégén egyáltalán nem éri meg Revolut-tal fizetni internetes vásárlásnál, ha nincs előre váltott deviza, hétköznap is csak pár forint a különbség a Revolut javára.
-
zsoltex70
csendes tag
8-án reggel töltöttem fel a Simple-t és fele-fele arányban visszavezettem a Rev és TW kártyákra. A Revolutra 10-en reggel megérkezett, a TW-re ma, 13-án reggel
bár érdekes, a TW app azt mutatja hogy 8-án 12 órakor történt a tranzakció -
DavidQ
tag
válasz
betyarr
üzenetére
Nálam csak akkor kér biztonsági azonosítást, ha a revolutos kártyáról akarom feltölteni a virtuális kártyát. Ha az otp-s bankkártyával szeretnék feltölteni akkor azt probléma nélkül engedi. Illetve visszatöltést is lehet kezdeményezni olyan kártyára, aminek nem volt meg a biztonsági ellenőrzése (= a revolutos kártyára). Mi lehet nálad a gond? Rányomtál a bankkártya biztonsági azonosítás gombra, a revolutos kártyádnál?

-
hedgehog
senior tag
huh, a kérdést sem értem, de azért megválaszolom:
A "Simple feltöltés" az az a módszer, amit korábban is írtunk, vagyis a Simple appban meg van adva a Revolutos kártya is, és van OTP-s virtuális kártya is, meg a saját bankkártyád.
A sajátról feltöltöd a virtuális OTP-set, utána visszatöltést kérsz, de azt már a Revolutra.Így havonta 65K-t lehet ingyen feltölteni a Rev-re forintban, de van pár nap átfutása.
-
Ilyet még nem tapasztaltam:
Múlt hét szerdán Simple visszatöltéssel raktam pénzt a Revolut virtuális kártyámra, ami még mindig nem érkezett meg.
Az előző (3 hónapban) 3 alkalommal mindig megjött 3 munkanapon belül.

-
silver-pda
aktív tag
Szia!
Én azt figyeltem meg, ha magyar kártyával fizetek külföldön (jellemzően €) akkor 5-6 Ft-al több, mintha Revolut-val csinálnám. Netes $ fizetésnél a magyar kártya 2-3 Ft-al több, mint Revolut. Mindez 1 €-ra ill. 1 $-ra vonatkozik. Hétvégére ált. feltöltöm a Revolutot, ha tudom, hogy vásárolok, mert akkor mentesülök a hétvégi felártól.
-
KTU
addikt
revolution ≠ Revolut

Meg kell nézned hogy a bankod hogy vált, ez kártyafajtánként (VISA, MasterCard) is eltérő lehet, sőt devizanememként is eltérhet a százalék.
Nem, az SMS nem mérvadó amit kapsz,
a pár nappal későbbi terhelt könyvelés, amiből számolhatsz.
A különbség amit kérdezel lehet 1-2Ft, de akár jóval több is.Avval tudsz még spórolni, ha akkor váltasz mikor "erős" a forint.
Ha úgy is tudod hogy kell x mennyiségű deviza figyelni kell az árfolyamot.Revolut-tal hétvégén ne válts, ha nem feltétlen szükséges.
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Fontos kérdésem lenne
Kártyákhoz annyira nem értek így inkább megkérdezem, hol tudom összehasonlítani a revolution árakat illetve magyar bank árai közötti különbséget, hogy megértsem valóban megéri-e revolutiont rendelni.
Leírom miért kérdezem, havonta kb megyek külföldre pár napokra EU-n belül, kb mindent kártyával fizetek kint, és érdekelne hogy mondjuk 10-20.000 ft után mennyi különbség jönne ki.
Annyit hozzátenném hogy elég sokat rendelek ebay, ali,gbről, szintén magyar kártyával természeten fizetek..
Milyen dijat kell nézni olyankor, van valami átváltási ára is ami pluszba rájön, stb?
(GranitBank)ról beszélekKöszönöm a segitséget
-
goldister
tag
Szerintem rájöttem a Gpay titkára.
Van ez az oldal, ahol meg lehet nézni a bin számot. Ha kiválasztom az uk és mastercardot, akkor a listában kettő Revolut jelenik meg. Az egyikhez tartozom és ott nincs pay lehetőség. Ismerek olyat akinek meg a másikba tartozó binje van és neki működik is a gpay.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 4GB W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB Lian Li Vector V100R 650W
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de nagyon menő a csomagolása 
,elvileg már úton van a kártya
.Addig míg megjön a Simple alkalmazásban megadnám a virtuális kártyát a visszatöltéshez. Ez lehetséges? Tudnátok mondani euro tölésű magyarországi ATM-et ha euro kp. szeretnék felvenni?