Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
takcslajos1
üzenetére
De ez neked már nem az első kártyád. Az elsőnél lehet kell.
-
takcslajos1
tag
Sziasztok!
Kaptam egy új Mastercard fizikai kártyát, az előzővel volt egy fura eset, ha érdekel valakit, leírom, de nem ez a lényeg. Hanem, hogy megjött, és az első vásárláshoz nem kellett semmilyen hókuszpókusz, a fizetés előtt az appban bekapcsoltam az érintéses fizetéseket, és az ezernéhányszáz forintos Paypass Mekit simán megette, nem kért PIN-kódot sem. Tehát az összefoglalóban leírttal ellentétben nem kell mindenképpen chip&pin-es tranzakció első vásárláshoz, elég, ha az appban engedélyezed az érintéses fizetést (nyilván, ha már nálad van a kártya, mielőtt a postás véletlenül arról ebédelne meg
) -
-
lehella
senior tag
-
teleahocipöm
senior tag
Ha veszek részvényt, később át tudom vinni egy brókercéghez?
-
Almos
aktív tag
Ahogy látom, még nem volt róla szó, hétvégén kaptam egy emailt Revoluttol, hogy már a céges account regisztrálására is adnak bónuszt, 50£-ot...
-
viktorhu
veterán
válasz
HunBade
üzenetére
A kuna a hivatalos fizetőeszköz, a kisebb szállások várják az egész balkánon az eurós fizetést, de én nekik is helyi pénzt szoktam vinnie, meg azok amúgy sem azok, ahol kártyával tudsz fizetni.
Ha van kint eurós ár is, az nem feltétlenül neked jó árfolyamon van, érdemes mindenütt a helyi péznemet használni.
-
HunBade
csendes tag
Sziasztok!
Horvátországban szeretném a Revolut kártyámat használni.
Van vmi teendőm, pl átváltás vagy simán használhatom kint is a Ft egyenleget?
(gondolom mivel 2 pénznem is forgalomban van, előfordul pl. hogy egyszer kunában kellene fizetnem, egyszer euroban)Itt a helyi pénzváltóban 47ft-ért váltanák a kunát, ahogy néztem a revoluton ez most 45Ft
Köszi előre is! -
JohnnyWeiss
tag
válasz
szoltan70
üzenetére
Nekem hasonló volt. Asszonynak regeltünk Revolut-ot, megpróbáltuk feltölteni a 3 500 HUF-ot, de nem volt annyi pénz a kártyáján, így ez meghiúsult. Kártyát sem lehetett így rendelni.
Átküldtem neki 5 000 HUF-ot az én Revolutomról, ami 1 mp múlva ott is volt, máris lehetett kártyát igényelni neki.
Viszont ha van utána esetleg regelési bónusz, azt nem fogja megkapni a meghívó, amíg nem topup-ol, illetve egyes funkciók, pl. pénz kérés sem fog működni! -
freddirty
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem. Nem tudni mennyire stabil a business case, dinamikusan növekednek de hogy megfelelő sebességgel-e azt nem tudni. Picit gyanús h most már mindenki tud pénzt betolni tehát az is a szándék h pénzt ide gyorsan.
Én mindig csak annyit tartok rajta ami éppen kell. A letárolt hattérben levő bankkártyámon pedig alacsony napi limit van a fraud-ot megelőzve.
Lehet használni a newbank megoldásokat, de bizalom az ne legyen csak majd 20+ év múlva ha majd meg is állnak a lábukon. -
válasz
viktorhu
üzenetére
Igen
Az volt a téma, hogy nyerjünk az emelkedő árfolyamon, és hétvége van.
Csak úgy tudod realizálni a hasznot, ha veszel, felmegy az árfolyam, majd visszaváltod.
Mivel hétvégén fix az árfolyam, leghamarabb hétfőn van esélyed hasznot realizálni.
De Lex Icon kolléga nem kereskedni akart vele, hanem úgy értette, hogy mivel hosszú távon romlik a forint (röbid távon is
) ezért ha átváltja, és megtartja, már az haszon, mert később drágább lesz.Viszont, hogy ez értelmezhető előnyt jelentsen, rengeteg dollárt kell venni és elég hosszú ideig meg kell tartani, de közben a dolláros termék árak is változnak.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Hosszabb távon ~2%-ot romlik a Ft évente EUR/USD-hez képest.
Viszont többnyire nem nagy pénzeket szokás R-on tartani, így a nyereség és a veszteség nem olyan nagy, amiért érdemes sokat görcsölni vele.Azt a hétfőt még mindig nem értem.
-
válasz
Lex Icon
üzenetére
Én a profitot úgy értelmeztem, mint extra nyereség.
Így már világos, mire gondoltál.Senki sem tudja garantálni, hogy merre fog elmozdulni az árfolyam, így csak akkor nyerő stratégia ez, ha tudod, hogy nő az árfolyam. Viszont, ha csökken, akkor buksz az előzetes váltáson.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Úgy, hogy egy későbbi devizás vásárlásnál nem az akkori árfolyamon kell több Ft-ot kifizetnie, hanem a korábban, olcsóbban vásárolt, már meglévő devizából fizet.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
takcslajos1
üzenetére
Köszi!
-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Semmikor. Marad az EUR és/vagy USD számlán és arról fizeti, amit ebben a devizában vesz.
-
-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
De miért hétfőn?
-
-
hedgehog
senior tag
válasz
kanyi51
üzenetére
A Vaultot képzeld úgy, mint egy megtakarítási számlát. Félre tudsz benne tenni pénzt. Ahogy Tuomas is mondja, az Irányítópultban van. Ott létrehozol egy Széfet, megmondod a célt (nekem nincs különös célom, ezért a pénznemek alapján van elnevezve), és megmondod hogy akarsz takarékoskodni. Tudja az aprót félretenni (vagyis minden vásárlás után felkerekíti az összeget 100 Ft-ra, és a kerekítést elteszi a Széfbe), tud bizonyos időközönként rendszeresen félretenni (vagyis be lehet állítani, hogy mondjuk hónap végén eltegyen X eFt-ot) és lehet kézzel is belepakolni (én ez utóbbit szoktam, elsősorban azért hogy ne férjen hozzá a kártya, vagyis kvázi egy limit, csak accountszintű, nem kártya).
jah, a kerekítést tudja szorozni is, vagyis mondhatod, hogy a vásárlások után a 100Ft-ra hiányzó rész 2-3-xszeresét tegye félre. -
kanyi51
senior tag
Sziasztok. valaki legyen szives segiteni, nem találok választ ,,, többször van emlitve " ha a pénzed a vaultba van " mi az a vault, és hol találom a progiban? köszi a láma kérdésemre a választ.
-
viktorhu
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Ehhez képest lásd a fenti példámat, ahol a napi záró árfolyamnál kedvezőbb árfolyamon váltották a dolláros vásárlásomat. Szóval ha valaki nem gondolkozik előre (nem vált hétköznap pénzt), vagy nem várja meg a hétfőt a fizetéssel (alin pl. semmi akadálya nincsen a rendelésnek és későbbi fizetésnek), akkor a hétvégi játék egy fogadás, hogy erősödő vagy gyengülő forinttal számolsz a hét elejére, vagyis hogy akarod-e a mostani árfolyamot rögzíteni

-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Ezt hogy érted?
-
-
-
hedgehog
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Csak azért sírunk, mert ez minden hétvégén előjön.
Mindig jön valaki, aki megírja hogy milyen vacak a Revolut, mert az OTP is jobban vált. Vagy leírja hogy átvágta a Revolut mert más árfolyamon váltott mint ahogy ki van írva, mi meg tudjuk, hogy az illető fordítva tartja a térképet (és rossz irányt néz). Ezeket minden hétvégén igen bosszantó mindig megmagyarázni.Egyébként is váltson szépen mindenki hét közben pártíz dollár/euró/akármit, ha tudja hogy hétvégén lesz csak ideje vásárolgatni.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
instantwater
üzenetére
Az OTP minden devizás vásárlást euróban számol el. Nincs már olyan, mint régen, most mindegy a kártya típusa.
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Én úgy látom árfolyam kérdésben egyértelmű, hogy a Revolut van előnyben és azótéjpé hátrányban.
Az egész onnan indult, hogy a kolléga másképp látta.
-
viktorhu
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Igen, így viszont ilyen gyors forintesésnél még hétvégén is megéri a Revolut.
Szeptember 13; 14,04 dollár, OTP-s kártya - ekkor 302,25 a deviza eladási, de könyvelés szeptember 16: 4269 forint (304,06-os váltás - a 09.16-os záró árfolyam 304,67 volt).
A Revolut a szombati 1,99 dolláros vásárlásomért 601,83 forintot vont, ez 302,43-as váltást jelent, ami kicsivel gyengébb az otp-s pénteki zárónál, viszont a forint gyengülése miatt így is ez volt jobb.
Azért elég ijesztő nézni, ami a forinttal történik

>>Egy dolgot továbbra sem értek:
>>Aki szerint a bankja jobban vált, az minek van itt?Nem sírt senki
Nem muszáj ezt érzelmi kérdésként kezelni, hogy akinek nem ízlik a főztöm, az miért ide jár enni, nyugodtan meg lehet beszélni minden opció előnyét meg hátrányát. -
válasz
viktorhu
üzenetére

Segítek:
Ott rontottad el, hogy 1 Ft USD árfolyamának a reciprokát vetted, viszont a kiírt árfolyam nem kompatibilis az olyan alacsony egységértékű devizákkal mint a Forint.Azt a mutatót GBP/EUR/USD és más hasonló egységértékű devizákhoz tervezték, ahol az árfolyam 1 környékén mozog és a 4 tizedesjegy bőségesen elég.
Ha USDben vásárolunk akkor gyakorlatilag USDt VESZÜNK a Revoluttól, tehát ALULRA kell beírni az USD értéket, ami esetünkben 1.
Felülre kerül a HUF amit eladunk USDért.Úgy látszik, hogy 1 Ft 0.0032 USDt ér, de ez nem igaz.
Ha megnézzük mennyi HUFot kell adnunk 1 USDért majd annak a reciprokát vesszük, akkor kapunk egy jóval pontosabb árfolyamot:
306.28/1=0.00326498629
Ezt már inkább 0.0033-nak kellene kerekíteni.De ne tartsunk matek órát.
Felül kiírja az app, hogy 306.28 Ftot kell eladnunk 1 USDért.Ez 13 fillérrel JOBB árfolyam mint az OTPé, HÉTVÉGI FELÁRRAL EGYÜTT.
És ez GARANTÁLT.
Sándorunk nem garantálja, hogy hétfőn, kedden, vagy talán szerdán amikorra lekönyvelik a tranzakciót addigra nem megy felfelé az árfolyam, és hipp-hopp máris drágább a kici-óccó Alis kacat.
Arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel kényelmesebb és biztonsáhosabb a Revolut, mint a hagyományos bankkártya.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy az az árfolyam amit a zótéjpé kiír esetleg csak VISA esetén igaz, ott is csak akkor, ha USDben vásárolsz.
MasterCarddal fizetve még átváltják EURra is félúton, amin ugyancsak buksz.Azt hiszem mindent elmondtam.
Egy dolgot továbbra sem értek:
Aki szerint a bankja jobban vált, az minek van itt?
Persze, az extra funkciók miatt, de akkor ne tessék sírni az árfolyamon. Még, ha picit drágább is lenne mint a bank, akkor is megérné a kényelmi funkciók miatt. -
viktorhu
veterán
válasz
instantwater
üzenetére
Hétvégi felárral nem olcsóbb
Az OTP azért nem vált olyan rosszul, mint más bankok.Pl. pénteki Erste dollár "számlakonverziós" eladási árfolyam:
309,67Unicredit deviza eladás: 308,87
OTP deviza eladás: 306,41
A revolut ebben a pillanatban HUF -> USD árfolyamra 0,0032-t mutat, annak a reciproka 312,5
Azt nem tudjuk persze, hogy a magyar bankkártyával a valós konverzió milyen árfolyamon fog majd zajlani, de az OTP esetében elég nagy a Revolut hétvégi hátránya ahhoz, hogy jobban megérje az OTP kártyát használni ilyenkor (még jobban megéri persze megvárni a hétfőt és Revolut-tal fizetni).
-
-
szekra
addikt
Lehet butaságot kérdezek, de ha pl. USA-ban töltök fel Ft számláról bankkártyával Revolutra akkor is ingyenes ugye? Tehát nem attól függ, hogy épp helyileg hol vagyok. Persze tudom, hétvégén felszámít ugyan úgy váltási díjat.
-
-
whbear
őstag
Szerintem nem, mivel nem net azaz hálózat a téma hanem nettó lehet csak nem értem hogy a havi nettó jövedelemre kíváncsi vagy nettó worth (érték) de minek az értéke? Megtakarítás, teljes vagyon vagy mi?
Szerk:
Rage47 Köszönöm! Ebbe bele számít az ingatlan, ingó, cakk pakk vagy csak a megtakarítás? -
whbear
őstag
A tőzsde regisztrációnál mit jelent pontosan a Your net worth?
-
anadroid
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Nem kell feltölteni.
-
r3dsnake
nagyúr
Miért 338-ba váltotta ma a Revolut az eurót, amikor tegnap még 334 volt?
-
C64
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha euro alapon vásárolok külföldi webshopban, akkor szükséges, vagy megéri először a forintot átvezetni az euro számlára, vagy felesleges, mert nem elsz olcsóbb/drágább a költsége? Köszi
-
arkades
senior tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Egyébként, ha nem az érintéses funkciót használja valaki, hanem bedugja a kártyát a terminálba, akkor is ugyanúgy elutasítja? Szóval arra akarnék kilyukadni, hogy ez utóbbi biztonságosabb lehet, vagy ez nem ennek a függvénye?
-
válasz
sopruk
üzenetére
Monesere hogy teszi be a pénzt? Nemzetközi átutalással? Hiszen kártyája nincs.
Úgy emlékszem a regisztrációkor fel kellett tölteni 10 fontot (ennek megfelelő forintot), és csak akkor adtak kártyát.
Ezt hogy fogja feltölteni kártya nélkül?Gondolom nagyon fiatal a barátosnő ezért nincs rendes bankszámlája, és bevétele.
Menjen be egy bankhoz ahol nyitnak ingyen diákszámlát és máris van egy kártyája amivel töltheti a Revolutot. -
sopruk
senior tag
-
Tuomas
addikt
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Ezen kívül csak annyi tűnt fel, mintha mostanában egyre kevesebb lenne a zárolásos esetek száma.
-
teleahocipöm
senior tag
Olvastam az indoklás nélküli számlabefagyasztásokról/megszüntetésekről, az elmondások alapján az érintettek sem tudják mi lehetett az ok, mert tájékoztatást nem kaptak. Tudja esetleg valaki itt, hogy milyen esetekben lépi meg ezt a Revolut? A családban 2 kártyára is utalok a sajátomról így csöppet elfogott a para.
-
Tuomas
addikt
válasz
szoltan70
üzenetére
Viszont azt jobb ha tudod, hogy az ő számára, mint új felhasználó nem lesz egyből pl elérhető a fizetési hivatkozás sem, és ez amiatt fontos, mert azt mondjuk spec. nem tudom, hogy ilyenkor vajon te tudsz-e neki egyből pénzt küldeni, vagy ahhoz, hogy ő tudjon fogadni, először aktiválódnia kell-e ennek a funkciónak?!
-
trouble
senior tag
Most, hogy,"telesírtam" a blogot,reggelre stornozták a tegnapi sikertelen tranzakcit
Jó tanulság volt! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- PlayStation 5
- Borderlands 4
- Okos Otthon / Smart Home
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

) ezért ha átváltja, és megtartja, már az haszon, mert később drágább lesz.

Jó tanulság volt! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)