Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tuomas
üzenetére
A többi esetnél igen, később még "rendbe jöhet", az enyémnél viszont nincs jó feloldás. Mert vagy lehetett fizetni vele úgy, hogy le volt tiltva a contactless, vagy nem megfelelően kommunikált a fogadó bankkal, és más kimenetelt lát a terminál mint a revolut. Még nem telt el hét nap, továbbra is declinedban mutatja.
Ez kissé probléma is, mert nem az apple pay-t akarom tiltani, hanem azt, hogy ha fizikai kártyát elvesztem, akkor ne menjen a paypass. Úgy tűnik ezt nem lehet, persze virtuális kártyával viszonylag könnyen megkerültem.
-
attila206
tag
Sziasztok!
Nektek Revolutról sikerült már Coinbase-re utalni? Minden adatot megadok, de utána visszapattan a pénz Transfer refund néven (ettől függetlenül kapok emailt, hogy sikeresen átutatlva). Valakinek van valami tippje, hogy mi lehet a gond? 2 hete használom csak, szóval még friss a fiókom.
Előre is köszi a segítséget! -
-
törölt tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Azért heti szinten van itt olyan kérdés, hogy "látszólag sikerült a fizetés, de app declinednak mutatja, mit tegyek". Lehet belefutottak ebbe egy nagyobb összeggel. Nálam konkrétan olyan volt, hogy apple pay mögé tett fizikai kártyán letiltottam a contactless paymentet, mert azt hittem apple pay netes vásárlást használ. A terminál kinyomtatta a papírt, hogy sikeres, appban declined, írta is, hogy azért, mert contactless tiltva van.
-
Reverting
őstag
Jon a dark revolut mod...
vegre... ;) -
Friczy
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ebben a formában ez sem lehet igaz. A kereskedő a tranzakciókat ömlesztve küldi be az elfogadó banknak, az pedig ezeket kifizeti (jutalékkal csökkentve), és ezzel egyidejűleg küldi át a kártyatársaságnak elszámolásra. Nem kezdi el a kereskedő felé elosztani, hogy ez Revolut, ez Deutsche Bank, stb, hanem egyben megy a kifizetés.
-
Gsx-rr
veterán
Magyar forintos szamlamrol kuldenek dollart a kinti dollaros bankszamlamra
3-400 dollart akkor az gyanus lehet a Revolutnak?Csak mert bankok az ilyen nem Eus utalasokat nagyon figyelik
-
Friczy
senior tag
Nem. A 7 nap csak azért 7 nap, mert a Revolut ebben (is) jófej szeretne lenni, hogy egy esetleges meghiúsult tranzakció esetén ne foglalja sokáig a pénzt. Másoknál ez 10-14 nap is lehet. Viszont terhelés beérkezhet ennél később is, bár ez elég ritka. Nem tudom, ilyenkor mit csinál a Revolut, feltehetően a felszabadított tranzakció ellenére levonja az összeget.
Arra ugyanis szintén Visa/MC központi előírások vannak, hogy a tranzakcióhoz képest hány nappal később érkezhet be a könyvelés, és tudtommal ez több, mint 7 nap. A függőben tartott tranzakció pedig pont arról szól, hogy megtörtént az authorizáció, de a könyvelés még nem jött meg.
-
Friczy
senior tag
Nem lehet alapja. Ő a saját elfogadó oldali bankkal van szerződésben, és köteles minden olyan kártyát elfogadni, amin rajta van a megfelelő logo (Visa vagy Mastercard). Ez kártyatársasági előírás, a bolt nem bírálhatja felül. Ha reklamálni akar, akkor reklamáljon a bankjánál.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Te vagy a topikgazda, azt teszel amit akarsz.
Azért írtam be, mert sokan azt hiszik így kell írni.
-
hedgehog
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
válasz
freelancer68
üzenetére
-
hedgehog
senior tag
Ez a Nyugati környékén volt? Ha igen, az a dohánybolt pörgött egy ideig az fb-topikban is, és ott meg is kérdezték a tulajt... valóban volt valami olyan tapasztalata, hogy csak 10+ nap alatt jött meg a Revolutról a pénze (asszem egyszer), és azért "tiltotta" ki. Persze ez egyébként tilos, szóval lehetett volna izmozni hogy bejelented a bankjánál és elviszik a terminált, de szerintem fölösleges. Egyébként utána többen vásároltak nála Curve alá pakolt Revoluttal bosszúból

-
gzbotii
nagyúr
válasz
freelancer68
üzenetére
-
Krethx
aktív tag
[link]
Törlöd a következőket: (Data és cache.) Google Play Store és a Google Play services. (Nálam nem kellett.)Ma megcsináltam a kolléganőmnek. Nem volt UK-és kártyája ezért a sajátomat adtam hozzá. Nála müködik és a kártya is eltávolításra került.
A leányzónál viszont törölni kellett a data és cache-t. Mert addig nem jelent meg.
-
Tuomas
addikt
-
Lex Icon
senior tag
-
MasterMark
titán
Mindenhol máshol is ugyanúgy törlik a zárolást ha nem kéri a pénzét a kereskedő. Így műkdöik a bankkártya, ez nem Revolut sajátosság...
Annyi a különbség, hogy itt ki is írja neked.
Amúgy az Apple Pay is kiírja az OTP-s kártyámra, hogy a tranzakció még függőben van, és csak pár nap után vált át teljesítettre.
-
htc07
addikt
én úgy tudtam, hogy ha bérelsz mondjuk egy otp terminált, akkor ők a mastercardon keresztül a terhelést érvényesítik, és a kereskedő számlájára kerül.
egyébként a revolut nem payment processzor (még), az angilali bankjukhoz megy a terhelés tudtommal a számlájukra.tehát ha tippelnem kell itt az egyszeri rendszerhiba elegyedik a tudatlanságból eredő félelemmel.
na mindegy, annyira nem pörget a téma, csak gondoltam megkérdezem itt, hátha van valaki aki kereskedő, és volt már ilyen gondja amikor valaki revoluttal vásárolt nála.
-
66zio
aktív tag
Ha ez igaz a Revo-ra akkor nagyon gáz, de nem tudom elképzelni, hogy miben másabb mint egy másik kártya.
Szóval én sarkonfordultam volna és így nem kell futkosnia a pénzért.

Nem lehet, hogy a 7 napos cucc jön képbe, hogy Revo törli a terhelést ha a kereskedő nem jelzi a szándékát? Máshol meg ez több nap vagy automatikus. Nem tudom csak hangosan gondolkodom.
-
gzbotii
nagyúr
-
htc07
addikt
sziasztok,
reggel próbáltam fizetni egy dohányboltban revoluttal, de a kiszolgáló hölgy nem engedte, arra hivatkozva, hogy a revoluttól nem kapják meg a pénzt, meg hogy nekik kell utána rohangálniuk.ennek lehet alapja bármilyen okból?
-
Az Erste appja is relatíve lassú, ha turbó fizetést használsz (ehhez elég a kijelzőt felvillantani), de ha belépsz az appba és kétszer azonosítod magad (ujjlenyomat) akkor villám gyors és mivel kétszer azonosítottad magad semekkora összeghez nem kér pint se.

-
válasz
anadroid
üzenetére
8 csokitallér ???

Ezekért a kártyákért kér pénzt a kártyacég, vagy csak a bankok találták ki ezt a lehúzást?
Angliában a kártyadíj ismeretlen fogalom.
Az átutalási díjjal együtt.
És a készpénzfelvétel is ingyenes, kivéve néhány lehúzós ATMet.
Azt mondtam már, hogy az alap számláknál számlavezetési díj sincs? -
törölt tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Sima Maestro is 5000, a különbség az a megszokott, az alapár magasabb, máshol 6000 körül van egy dombornyomott kártya és kb 3000 ezer a sima. Valahol vissza kell szedni azt, amit a Visa árfolyam használatán buknak. Mint ahogy a Rafi is beszedi pl az ingyenes deviza számla díját az utalásokon.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Januárban megyek Lisszabonba es jelenleg fizikai es virtuális MasterCard-om van. Érdemes egy fizikai Visa-t is rendelnem vagy igazából nagy különbség nincs?
-
wanted5
őstag
Ha nem etetitek a trollt, akkor előbb-utóbb új helyen keres eleséget magának. Mert teljesen nyilvánvaló, hogy bármelyikőtök bármit ír, csak azt fogja keresni benne, hogy hol lehet belekötni. Ilyen egy troll. Higgyétek el, az fáj a legjobban, ha semmibe veszitek. Nektek kéne az első lépést megtenni.
Aki érti, az érti, aki nem, az nem...
-
sub71
senior tag
Az új virtuális Visa kártya első nyolc száma megegyezik a fizikai Visa kártyám számaival! tehát a virtuális Visa is GB kódos lesz. Nekem magyar lakcímmel is engedte a GPay regisztrálni a fizikai Visa-t, másnak meg nem. Nem értem...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Tuomas
üzenetére
Jóváírás függvényében viszatérítik a havi díjakat csak figyelemmel kell kísérni az egyes csomagokat és ingyenes a havi díj.
Egy nem domború kártya legtöbbször ingyenes de egy évig biztosan és ha ügyes még utasbiztosítás is jár hozzá.
De ha még jobban körbejárja az ember csak rendel egy hitelkártyát és a költés után visszajáró 1-2%-kal nem csak ingyenes lesz a banki havi díjak költségek akár domború bankkártya díjak összege de még termel is.
Szóval megismétlem jó a revolut de igazán annak ad pluszt (ha már amúgy is van bankszámlája itthon valakinek) aki nagy összegeket költ külföldi és rizikós webshopokban vagy sokat vesz fel külföldön.
Persze mindenki arra használja amire akarja és kedve tartja mindenki maga dönti el, lényeg hogy mindenkinek érdemes körbejárnia és nyitott szemmel járnia. -
Tuomas
addikt
válasz
bigdady
üzenetére
Szerintem egyébként egy dolog lemaradt a bank kontra revolut témában, az alapköltségek. Egy átlag banknál az éves kártyadíj 2-3 ezer forint körül van, és számlacsomagtól függően számlavezetési díj is lehet, pár száz ft-tól kezdőden 1000-2000 ft-ig. Sőt, banktól függően van díja a virtuális kártyának is.
Ezzel szemben a revolutnál egyiknek sincs díja átlag felhasználás mellett. -
shtirley
tag
Sziasztok!
Segítsetek. Nem azt hívják trollkodásnak amikor valaki csak fikáz, okoskodik és megállás nélkül az igazát bizonygatja a topic témájával szemben állva? Én csak passzív olvasója vagyok pár topicnak, de mindenhol vannak ilyenek. Rohadtul idegesítőek tudnak lenni egy idő után.
-
viktorhu
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
2013, vagyis az első kísérletek óta használom a mobilfizetést, valószínűleg akkor még arról vitatkoztál, hogy minek a mobillal fizetni, amikor ott a kártya is. 3 alkalmazással próbáltam, a negyedik a Google pay. Mindegyiknél volt némi várakozás, ha az alkalmazás nem volt épp a memóriában - kb. amikor felbukkan a kártyalogó, akkor történt meg a fizetés. Egyedül a Google Pay az, amivel bármennyi alkalmazás nyitva van a telefonon, azonnal reagál minden esetben a terminálra.
-
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Egyrészt igazad van. Mert az NFC elküldi az adatokat és a terminál kommunikál a bankkal. Éppen ezért Offline is tudunk fizetni. Kb. 10 token tárolódik a telefonon. Ami ha elfogy a háttérben újratöltődik.
Lényegében az app kommunikáció gyorsaságáról van itt szó.. Mert "ami a háttérben megy azt én nem látom". Tehát "azonnal" tudomást szeretnék kapni mindenről ami zajlik. Ezzel szemben a többi app-tól ezt nem kaptam meg.
-
7SPT
csendes tag
Sziasztok!
Volt már szó hasonló esetekről a topicban, de az enyém némileg speciálisabb.

OTP-s számlámra akarta utalni, de elronotottam a számlaszámot. Csavar az egészben, hogy olyan OTP webkártya számlát adtam meg ami már nem létezik (megszüntettem kb 1 éve). Többször beszéltem OTP ügyfélszolgálattal , illetve voltam fiókban is, de állításuk szerint nem tudnak semmit ezzel kapcsolatban tenni, a webkártya számlát látják valamiféle inaktív státuszban, de semmi mást. Az utalás 08.22-én volt de azóta semmi hír az összegről, se főszámlás jóváírás, se Revolut refund.
Revolutnál is próbálkoztam, igaz csak egy kérdés erejéig, de onnan az az infó jött, hogy nálik rendben elment az utalás.Tudok szerintetek ezzel még bármit kezdeni? Esetleg Revolut oldalon? Minden ötletet szívesen fogadok.

Kösz szépen előre is!

-
-
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Napi szinten használom. Ki kellene próbálnod. Aztán majd megtudud. Próbáltam többet is de GPay messze a legjobb. Ahogy a terminálhoz érintem abban a pillanatban jelez. Azzonal jön a push értesítés. Amint lezajlott a tranzakció. (stb.) A Simple egy katasztrófa. Én azt nem ajánlom. Jó párszor megszivatott.
-
Friczy
senior tag
-
gzbotii
nagyúr
válasz
zoleeno1
üzenetére
Szerintem még XVI. Benedek sem kapna. Putyin igen, de neki ki merne nemet mondani?
-
zoleeno1
veterán
Most, hogy vége a 3000-es promonak, en sem kapok, ha az en ref linkemmel regisztrál valaki? Vagy csak az uj regisztralo nem kap?
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok!,
Ha Július 22. óta nem csináltam meg a Revolut számlám, akkor küldték a meghívót és akkor Free kártyám lenne, akkor buktam? Újra lehet küldetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- Bontott 0perces MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 256GB Gar.: 1 év
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vegre... ;)

Persze mindenki arra használja amire akarja és kedve tartja mindenki maga dönti el, lényeg hogy mindenkinek érdemes körbejárnia és nyitott szemmel járnia.