Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Nem kapcsolódik szorosan a témához, de valaki el tudná magyarázni, hogyan működik ez az eurós állampapíros megtakarítás?
-
balco
aktív tag
Pontosan ez a gond, hogy kpban mégnagyobb szívás. (nem tudok visszaadni/felváltani, meg kell várjam, nincs nálam pénz stb)
Ha normál Ft számlára utaltatok velük akkor meg azért sírnak mert a tranzakciós adó miatt a legtöbb számlacsomagban az is költség.
Nem hiszem hogy már most mindenkit át lehetne terelni erre, de lassan itt az ideje. És ha legalább egy része így menne már az jobb lenne.
Mi a családban egyre többször adunk egymásnak Revón keresztül pénzt mondjuk a közös ajándék rám eső részét.Egyébként dán barátaim az összes ilyesmit az ő saját Mobilepay nevű appjukban csináják (sajnos dán adó vagy TAJszám kell hozzá).
-
ztoldy
senior tag
-
KTU
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Nem fog mindenki utalni.
Pénzbe kerül az utalás.
De jó ötlet.
(#11191) 66zio:
Nem mondtam hogy ezen kell tárolni, utalás ingyen akár osztály számlájára.Azt se írtam hogy "aki nem a Revolutot használja BÁRMIRE ........"

ötletelés szintjén megy a dolog

steng írta hogy van közös vault,
én eddig ezt nem tudtam.
-
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett volna Ryanair oldalán jegyet a Revolut kártyával, de nem fogadta el a számlán lévő euro egyenleget. Lehet, hogy azért, mert volt rajta valamennyi Ft egyenleg is? Vagy a ryanairnél hiába euroban nézed az árakat, Magyarországon csak Ft-ban enged vásárolni és az ő átváltási árfolyamát kell "használni"? Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
KTU
addikt
-
KTU
addikt
A technikai lebonyolításra jó lehet.
Amit írtak itt többen utalás, ne vicceljünk, Revolutról beszélünk.
Pénzbekérő link.
Csak meg kell beszélni a szülőkkel.
Na ebbe lesz pár kanyar, (jómagyarszokásszerint) hogy nem fizet ilyen himihumi oldalon kártyával, sőt ö neten se szokott vásárolni, mert ellopják a kártya adatait.
De akik hajlandóak erre, azoknak könnyebbség, és egyszerűbb.
Mint kockás füzet, aláír, ki fizette be, ki nem. -
hedgehog
senior tag
Maximum úgy tudom elképzelni, ha csinálsz annyi fizetési kérelmet amennyi az osztálylétszám/kollégákszáma, ha egyáltalán hagyja a Revolut.
Az utalások a szülőknek/kollégáknak borzalmas drága lesz ahogy a többiek is írták.(látom már mindenki megírta ezt is, megy offtopicba)
-
frv
csendes tag
Szerintem, az osztálypénz és hasonlók gyüjtésére pont nem jó a Revolut, mivel egy számlára érkezik minden befizetés, és igy könnyen keveredik a Te saját költéseiddel befizetéseiddel.
Talán ha mindent egy Vault-ba teszel de az akkor is elég macerás.Én erre nem használnám.
-
balco
aktív tag
Használja valaki a Revolutot osztálypénz / ovis csoportpénz gyűjtésre?
Esetleg céges közös ajándék a kollégának stb?Vajon ha elkezdenek nekem utalgatni 20-30-an rendszeresen párezer forintokat abból lehet bajom a NAVnál?
Esetleg a Revo fog tiltani?(a forint feltöltés indulásakor regeltem azóta forgalmaztam olyan szűk millió körül, nyár elején már átestem a letiltáson, elküldtem nekik a szükséges cuccokat és fel is oldották fél nap alatt)
-
frv
csendes tag
Na akkor egy újabb tapasztalat a Revolut kártyahasználatról.
Tegnap este feltöltöttem a Prémium egészségpéntári számlámat a Revolut virtuális kártyámról.
(tudom perverz vagyok, de ennyi még elmegy.
)Ezt a fizetés megerősítésével/jóváhagyásával tudtam csak megtenni.
Miután ezt a Revolut appban megtettem, a fizetés gond nélkül teljesült.
Az már egy másik kérdés, hogy ezt az egészségpénztárban 2-3 nap alatt könyvelik le.Ja itt a fizetési szolgáltató az OTP SimplePay volt.
-
hedgehog
senior tag
válasz
petipetya
üzenetére
Nem szokott azért olyan sokáig tartani ez az üzemzavar, általában pár óra max.
Nekem egyébként volt tegnap egy érdekes jelenség, egy utazási szolgáltató a sima Mastercardomat nem fogadta el a 3DS hiánya miatt (a hibaüzenet nem arra utalt, hanem hogy frozen vagy kikapcsoltam az online fizetést, de egyik sem volt valós).
A RevP kártyámmal simán tudtam utána fizetni, jött rá a 3DS és létrejött a tranzakció. -
petipetya
nagyúr
Már minden oké? Én tegnap és ma is tudtam Revolut kártyával fizetni a boltokban.
-
H0r1
tag
Világos, értem, köszönöm! Ebbe most beleszaladtam. Most fizettem még bookingon, kiszámoltam, minden szuperül kijön. OTP hez képest 420 forinttal kevesebb. Teljesen korrekt
btw OTP a hitelkártyás topup-ra már nem ad (aztán azt nem tudom, hogy eddig adott e) százalékot.
OTP deviza eladási 333, ahhoz képest lett 330 körüli váltás.
-
66zio
aktív tag
Ha virtuális kártyával fizetek Ebayen és mondjuk törlöm a kártyát, de refundot kérek akkor megérezik a pénz valahogy? Mert ha jól tudom automatikusan arra utalják vissza amire a terhelés volt.
Ha bekötöm Ebay alá, majd törlés és refund akkor gondolom megragad a Paypal számlán.
Illetve úgy tervezem használni, hogy fizetek, majd befagyasztom. Ez a befagyasztás, csak a pénzlevételt tiltja vagy bármilyen pénzforgalmat? Tehát refund megjön befagyasztott virtuális kártyára?
-
-
streng
csendes tag
válasz
Aaron14
üzenetére
Nem kell aggódni. Mi is megmondtuk a support is és különben sem vonták még le, csak befoglalták. Ha megnézed, pending (függőben) a tranzakció. Minden fizetés így megy, a kereskedő 2-3 napon belül kéri le véglegesen, itt meg nem fogja lekérni, mert sikertelen lett. Ennyi...
-
Aaron14
őstag
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ma ketszer is egyeb hibara hivatkozva elutasitottak ugyanazt a tranzakciomat. Ennek ellenere ra par percre, miutan mar kifizettem keszpenzben, levontak a revolut egyenlegemrol. Ezt a penzt hogyan fogom tudni visszaszerezni?
-
hedgehog
senior tag
Igazából a bankoknál szokásos megfogalmazás szerint az "eladás" azt jelenti, hogy neked adnak el az adott pénznemből. Itt meg azt mutatja a grafikon, amennyiért te tudsz eladni. Azaz ez a bankok szempontjából "vételi" árfolyam.
Itt a Revolutnál kicsit ez megfordítottnak tűnik, mert az ábrádon is az van, hogy te EUR-t adsz el, és HUF-ot veszel rajta. Vagyis ha te arra vagy kíváncsi, hogy a HUF-odon mennyi EUR-t kapsz, akkor a fordított ábrát kell nézned. Sajna régóta húzódó technikai probléma miatt azon a tizedesjegyek nem elengedő számúak, ezért sose fogod látni, hogy pontosan mennyi volt egy adott korábbi időpontban az árfolyam.
Azt csak jelenidőben látod, úgy hogy indítasz egy konverziót, és felül van a HUF (amit te eladsz, és a "bank" vesz), és alul az EUR.
Az mozgott 330 fölött folyamatosan. -
streng
csendes tag
válasz
sopruk
üzenetére
Nem adja?
- Eldobható virtuális: 1 db vásárlás után törlődik és új lesz belőle automatikusan. Csak 1 db ilyened lehet a fizetős csomagokban.
- Virtuális: Virtuális kártya. Megmarad a lejáratig vagy amíg törlöd. (mondjuk, mert azt gondolod kikerül a száma)Egyébként a virtuális kártyát, törölheted és 20x kérhetsz újat egy hónapban ingyenesen. (nagyvonalú ajánlat) Amíg csak 1 db aktív virtuális van, addig ingyenes, ha egyszerre több állandó virtuális kártyád van, akkor a 2-tól fizetős a plusz kártya.
-
streng
csendes tag
Ha épp EUR-ban akarsz fizetni és arra vagy kíváncsi mennyi lesz forintban akkor az átváltásnál alulra az EUR összeg, úgy ahogy UberMutant írta.
Az árfolyam nézet az úgy működik, hogy ami a legfelső sorban van, azt adod el és mennyit kapsz érte a többi alatta lévő pénznemben.
A lényeg röviden: mindig a neked rosszabb árfolyamot nézd. ;-) ;-)
-
H0r1
tag
Igazatok van, nem volt 328, azt ott valamivel masszivan keverem, viszont nem is volt ma 330 de ha a forintot elosztom az euróval akkor pedig fölötte van.
Azt már az előbb is leírtam, hogy pont nem érdekel az a 3 forint, és eddig sem sírtam amikor otps hk-val fizettem a kényelmemért. Szimplán egy számolás, és összehasonlítás.
11.878,51 / 35.98 = 330.14. Ma nem járt a környékén sem.
Tehát, akkor melyik árfolyamot nézzem? EUR HUF HUF EUR kurzus az árfolyamok menüpont alatt, vagy átváltás - 1 euro, és ott? Egyik helyen látott sem indokolja ezt.
-
streng
csendes tag
Utóbbi. Ingyenes csomagban 1 db ingyenes virtuális kártyád lehet egyszerre. Egyébként próbáld ki! És írd meg! ;-) Azért ez a havi 20 db nem pont erre van, hogy 1x használatosan működjön. Ez egy nagyvonalú gesztus, szerintem. De persze mindent lehet a határokig feszegetve használni, egy darabig... aztán túlfeszül és jön a sírás, meg a futás :-)
-
-
streng
csendes tag
Honnan veszed ezt a 328-at? Én nem igazán látom ezt sehol. Plusz ugye van eladási és vételi ár is. Nem mindegy mit nézel. A Revolut másodpercenként frissíti az árfolyamát hét közben. Átlagos web-es forrás eleve késleltetett, plusz az középárfolyam, ami az eladási és vételi árak között van. Sokan sokszor nézték már, de hidd el, Revolut valós Forex átváltási prompt adás-vételi árral dolgozik. Ennél jobbat kapni nem nagyon fogsz sehol mint normál felhasználó, főleg nem ingyen...
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Jó feature ez.
Nem igényeltem még második virtuális kártyát, van egy kérdésem :Vajon ha valaki igényel (pl.""virt. kártya GPayhoz"" után ) plusz egy kártyát 5 fontért, akkor ez a második virt. kártyája (1 fizikai és ezzel már kettő virtuális kártya) az folyamatos opció marad ilyen "disposable/eldobható kártya" célra? (vagy másként: pl. Ha második virtuálisat megszüntetem akkor új másodikhoz új 5 font kiadása kell?)
-
H0r1
tag
Sziasztok!
Ma vásároltam Parndorfban és 11 878 forintot fizettem 35,98 euroért. Ez 330.12 forint / euro. De ha folyamatában nézem az EUR / HUF kurzust, akkor 328 környékén mozgott abban az időben. Kb 1130. Ha az indirekt jegyzést nézem az meg fix 0,0030 euro / 1 forint.
Na már most, nem azon a 20 forint különbségen lovagolok, hanem szimplán nem értem, hogy mi történt. Miért nem azt az árfolyamot kapom meg, amit ír az alkalmazás? Az lenne a közép és a bankközi amin a valós váltás történik?
Köszönöm!

-
nafikra
tag
hello.
ezen a 3000 ft-os revolut promon 3 embert hívtam meg. mind a hárman már vásároltak a megkapott kártyájukkal, ketten meg is kapták a 3000 ft-ot. én viszont nem. hol lehet reklamálni vagy meddig tart ez?
-
sopruk
senior tag
válasz
Peter.70
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, mert épp ma olvastam egy másik fórumban erről:
"Egy virtuális kártya ingyenes. Tehát ha törölted az elsőt, akkor ingyen tudsz helyette újat kérni. Havonta azt hiszem talán 5x vagy 10x lehet a virtuális kártyát törölni, majd újat kérni helyette.
Ha már van virtuális kártyád, akkor amellé a második kerül csak pénzbe."Ez tényleg így van?
Mert én eddig úgy értelmeztem az összefoglalóban leírtakat, ha törlöm a mostani (nem eldobható) virtuális kártyát, akkor az új igénylése már fizetős...Szerk.: Közben már meg is jött a válasz
-
Peter.70
addikt
Már volt róla szó, de nem találom, Standard csomagban ingyenesen lehet egy virtuális kártyám, de ha ezt megszüntetem, akkor még kérhetek ingyenesen?
-
Quinine911
aktív tag
válasz
Quinine911
üzenetére
na, sztornózták is, mindkét tranzakciót. megjött vissza a zseton
-
Sátán44
addikt
Ma a revolut app feldobta, hogy tudnak a fizetési hibáról, és rajta vannak az ügyön. Párom sem tudott kártyával fizetni, terminál elutasította, de a rev. beterhelte.
-
Quinine911
aktív tag
Fakk, én is belefutottam...ebayen vásároltam volna virtuális kártyával, persze ebay azt dobta vissza hogy nem sikerült a vásárlás, de Revolut kártyáról le lett vonva...

Hülye fejemmel megpróbáltam mégegyszer, ugyanaz...
Utána láttam csak, hogy gondok vannak a kártyás fizetéssel.
Szóval remélem ez most sztornózva lesz, vagy ha be-claim-eli az eladó, akkor szívás, mert nem tudja mit vettem, mert az ebayen nem ment át.
Hát kiváncsi leszek visszakapom-e.
-
PistiSan
addikt
Ma edigitaltól rendeltem, gondoltam revolut kártyával fizetek, sem a virtuális, sem a fizikai kártya adataival nem tudtam fizetni.
Lehet nálam is a topicban tapasztalható hiba volt éppen. -
Üdv szeretnék segítséget kérni ki szeretnem utaltatni a pénzem de nem fogadja a beírt iban és Swift kódomat mindig azt írja jöjjek vissza később.

-
tboy93
nagyúr
Tipik, hogy akkor nem megy a kártyás fizetés, amikor pár darabos kuponakció van és kicsit nagyobb értékben kell fizetni

-
nyirzoz
aktív tag
Nekem egy 20 perce utasította el a terminál, az appban a pénz levonva.
Én várok a visszatérítésre nyugodtan, mert eddig max. pár óra alatt vissza jött. -
XboxGamePass
senior tag
Hiba van nekem vásárlásokat többször levon és nem sztornózza, 5x próbáltam fizetni abból egyet duplán levolt persze a kereskedőnél mind hibát dob.
-
Szokenesz
senior tag
Udv.
Kb. 1 oraja bele is szaladtam a hibaba, hogy nem lehet jelenleg a kartyaval fizetni. "Egyeb hiba: 50" - ennyit irt ra a terminal.
Most meg is jott az appban az ertesites, hogy problemak vannak vele. [kép] -
lehella
senior tag
Aliexpress fizetésre kapott valaki ma hibát? Revolut számlámon lejött a pénz, de az Ali oldalán azt írja nem sikerült, utána meg még vár a kifizetésre. Próbáltam újból is, nem sikerül kifizetni.
-
szuladam
aktív tag
off
-
Brandynew
őstag
válasz
kmarci25
üzenetére
- nehezen kerül elő az étteremben a terminál
- lassú a netkapcsolata
- hibás, emiatt nehezen érzékeli a NFC-t
- nincs NFC-s fizetés
- a kereskedő elveszi a kártyádat, mert csak az asztalán van fix terminál
- a kereskedő vonakodik elfogadni a kis összegű vásárlás miatt a kártyát
- nem tudod beállítani a terminálon, hogy helyi valutában fizess
- stb. -
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
Curve összefoglalóban azt olvastam hogy az ajándék 5 font-ot át lehet rakni a revolut kártyára!
Az lenne a kérdésem hogy miként? Hozzáadtam egy font számlát plusz a curve kártyát,de a minimális feltöltésre 10 fontot ír...már nem lehet átrakni vagy máshogy kell?Köszönöm előre!
-
-
kmarci25
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Ezek alapján mindent 5 csillagra értékelsz? Épp ezért nem értem. Milyen eset az, amikor mondjuk 3 csillagosra értékelek egy tranzakciót?
Én is 2 esetet látok: sikerült/nem sikerült. Mondjuk ha nem sikerül, akkor valószínűleg az sem a revolut hibája, csak egyszerűen az adott eladó nem fogad el revolut kártyát. Ha átutalásról van szó, akkor már van értelme...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Én is 2 esetet látok: sikerült/nem sikerült. Mondjuk ha nem sikerül, akkor valószínűleg az sem a revolut hibája, csak egyszerűen az adott eladó nem fogad el revolut kártyát. Ha átutalásról van szó, akkor már van értelme...