Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
apeelme
addikt
válasz
tsabeekaa #3799 üzenetére
Ennél azért picit komolyabb dolog ám hogy találgatásba ess...és ráadásul egy szöveget illesztettél ide....mit kezdjünk vele?
Visszakérdezek akkor...amit mutattál ez az a recovery ami a fórumtárs idehaza vásárolt készülékén van? Mert az hogy B10-es az kevés...nézz csak utána hogy mennyi B08-as van forgalomban a világon.
De hogy még világosabb legyen. Fel lehet tenni ezt a B10-es gyári recovery-t, de én nem tudom megmondani hogy az ugyanaz-e mint ami a kollégának kell csak akkor ha van a készülékére való hivatalosan elérhető B10-ese. És elhiheted hogy nem is fogom vakátban eldönteni ezzel kockáztatva az ő garanciális állapotát. Ez felelőtlenség...
-
apeelme
addikt
válasz
tsabeekaa #3795 üzenetére
Így viszont a kollégának eléggé félrevezető volt a tanácsod...hiszen B08-al nincs ilyen gond.
Ezért nagyon fontos hogy pontos információval lássuk el a fórumozókat hiszen sokat lehet vele veszíteni...erre figyeljünk oda.(#3798) tsabeekaa : Nincs olyan hogy "száma"...adat tartalom van.
-
-
apeelme
addikt
válasz
tsabeekaa #3793 üzenetére
Ha te is a B10-esről beszélsz akkor hallgatjuk hogyan csinálod más is tanulhat belőle...de eddig pont erről volt szó hogy nem lehet letölteni a hivatalos gyári B10-es magyar szoftvert.
Márpedig ha tényleg nincs akkor B10-es gyári recovery-d sincs már.
""a garanciáról meg annyit, mivel nem rootolok, elvileg a gyári recovery visszaállítható - ezt a mondatodat nem is igazán értem...ha nem root-olsz akkor visszaállítható? és ha root-olsz nem? a recovery-nek semmi köze a root-hoz.
-
apeelme
addikt
-
Multi13
tag
Akkor ezek szerint ezekben a percekben tsabeekaa-nál ugrott a gari.
@apeelme
Az unroot folyamata pontosan hogy történik? Mert itt nem látom a leírásodban. -
-
apeelme
addikt
válasz
tsabeekaa #3786 üzenetére
Egyetlen nagyon fontos pont miatt helytelen amit írtok, és ezáltal ugrik a gari.
A CWM-et fel kell rakni hogy backup-olj, de ezzel máris nem az eredeti állapot mented el mert a gyári recovery helyén a CWM van. És ha nincs meg az eredeti akkor azt tuti nem állíthatod vissza.
Másik esetben az online nandroid esetén pedig root-olnod kell a készüléket hogy használd...máris nem garis állapotot mentesz el....az unroot pedig - megmagyarázhatatlan okok miatt - sok esetben nem sikerül 100%-osra.(#3783) x1port : ...a szoftver mindenhol ugyanaz.
-
tsabeekaa
aktív tag
-
Multi13
tag
Tehát akkor a gyári B10-esek esetében így nézne ki a folyamat? (módosítsatok rajta, ha vmi kimarad v. nem jó
)
1. Kap egy Bin4ry féle root-ot a telefon, mivel a nandroid backup-nak kelleni fog.
2. Felrakom Play-ről a nandroid backup-ot, majd elkészítem vele a mentést az SD-re.
3. Ez követően kiválasztok egy tetszőleges ROM-ot pl. a hjanos1 CM10-et.
4. ........ bekövetkezik az az esemény, hogy vissza kell rakni a gyári ROM-ot a gari miatt. (ne legyen ilyen)
5. Ezen leírás 1-es pontja alapján felrakom a gyári recoveryt.
6. tsabeekaa (#3784) hsz-e alapján visszateszem a korábbi nandroid backup által készített mentést.
7. Bin4ry féle root-al "kikapcsolom" a root jogosultságot (jól tudom lehet ilyet is vele?).
8. Mehet garis javításra. -
tsabeekaa
aktív tag
válasz
apeelme #3781 üzenetére
Elnézést, nem xda....
How to install:
Copy Aurora-Borealis-RLSx.zip to your phone's sdcard
Boot into ClockWorkMod recovery
Make a nandroid backup of your previous ROM: backup & restore -> backup
Install ROM: install .zip from sdcard -> choose .zip from sdcard -> Aurora-Borealis-RLSx.zip
wipe data & factory reset (!)
reboot now -
x1port
addikt
válasz
apeelme #3781 üzenetére
De ez a szórás mire vonatkozik ?
Gondolom a B08 az adott. Elvileg a telefonok is ugyanarról a futószalagról kerülnek le ugyanazokkal az alkatrésszekkel.Viszont tényleg elenyésző ez a kis hiba.
Pont a minap voltam kint a Telemaxnál B.Örsön és hegyekben állt náluk a szervízben az S3.
Azt meg elvileg (és gyakorlatilag is) prémium telefonnak árulják.
Ezek szerint mindegy hogy mit vesz az ember....
Kíváncsi lennék hogy az almás típusnál is vannak-e ilyen "gondok" -
tsabeekaa
aktív tag
-
Multi13
tag
Ha utána tudsz kérdezni, azt megköszönöm.
Igazából nekem sincs problémám a B10-el, mert azok a hibák, amiket ide írnak, egyik sem jelentkezett MÉG!!! nálam (jelenleg másfél hónapos a készülék ezzel a ROM-al). Viszont nem az első droidos készülékem és magából az OP rendszerből kiindulva csak idő kérdése, hogy mikor fogják szépen sorban megadni magukat a dolgok, így tudatban már vhol felkészültem egy jövőbeni ROM cserére.
(az első "köhögések" már megjelentek, ugyan is 2-3 napja már 2x is eldobta a 3G jelet, amit csak reboottal tudtam visszacsalni. eddig nem csinált ilyet) -
x1port
addikt
válasz
Multi13 #3776 üzenetére
Szerintem felesleges más Rommal próbálkozni(nod) teljesen korrektül megy ez a B10.
Egyébként tényleg nem látom benne a rációt,hogy a Telenor miért árulja B08-cal ami ugyebár bugos(gps,sd kártya csatolás hibák).
Telemaxosoktól pedig ne várj sok segítséget , nem azok a fajták
Ismerem őket a munkám miatt. Rákérdezek majd náluk erre a b10 rom dologra a garancia végett. P.Ü.-ben megírom majd mit mondtak. -
Multi13
tag
A B10-es ROM-ról annyit, hogy kishazánkban is lehet kapni olyan Blade 3-as készüléket, melyen alapból ez a soft van rajta, csak nem a Telenornál kell keresni, hanem pl. Extreme digital stb., ahol ráadásul a készülék is független (én ezt a megoldást választottam mivel nem vagyok Telenoros).
A probléma csak annyi, hogy ezt a B10-es szoftot sem az edigital, sem a hivatalos márkaszerviz (Telemax Kft.) nem teszi közzé (az utóbbi még választ sem írt a kérdésemre), így megfontolandó a ROM csere, mivel nem lehet visszarakni azt a B10-es ROM-ot, amivel Ők forgalmazzák a készüléket (hacsak nem ugyan az, mint ami a ZTE oldalán is elérhető Macedón B10-es ROM).
Ezzel kapcsolatban lenne is egy láma kérdésem:
Azt esetleg nem lehet megoldani, hogy a jelenlegi ROM-ról készítek egy olyan backupot, amit pl. egy CM ROM után vissza tudnék rakni, ezzel is gyári állapotra visszatenni a készüléket?más:
Korábban olvastam, hogy sokaknál nem működött megfelelően az egyedi csengőhang. Kíváncsiságból pár napja én is hozzárendeltem 1-2 gyakran használt névjegyemhez pár egyedi csengőhangot (mp3) és azt kell mondjam, hogy idáig 1x sem találkoztam hibával. Ahogy feljebb is írtam "gyári B10" van a készüléken. Akiknek esetleg gond van az egyedi csengőhanggal, azoknak lehet érdemes lenne kipróbálni ezen v. más ROM-on. -
monalala
aktív tag
A Web romhoz van ez a patch telepítő alk. (ZTE Blade III - MOD Telepítő v1.00)
Ez telepit egy 2G kapcsolót, de nem lelem sehol a telón,
Nem tudja valaki, hogy hol érem el? -
tsabeekaa
aktív tag
válasz
apeelme #3769 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek, a lustaság egy szint után már nem magyarázható meg. Amennyit ma én segítettem a "kollégának" azt megtalálta volna a fórumban magától is! ("kolléga", ne vedd sértésnek)
Egyben viszont meg kell, hogy védjem...finomíthatnál a szavaidon, mert így nem oktató, hanem inkább kioktató, amit meg senki nem szeret.
-
apeelme
addikt
A nagytöbbségnek semmi baja a CM sorozattal (és a custom romokkal sem)...persze utánaolvasással rájöhetnél magad is...azzal hogy mások mondják meg neked hogy mit csinálj nem jutsz előrébb. Le van írva hogyan lehet visszaállítani a garanciális állapotot....csak el kell olvasni....nem veszítesz semmit.
Annak pedig szerintem csak örülj hogy -többek között- Blade3-on elindul a CM bármelyik változata, mert még annyi hivatalosan elérhető forrás sincs hozzá mint a sláger Blade1-hez...Nem is értem hogy várod el hogy a szarból várat építésnek majd ibolya szaga lesz...persze ha te is nekilátsz a hibakeresésnek/fejlesztésnek akkor talán "túl leszünk ezen a rémálmon".
Uánanéztél már hogy mennyi letöltése/használója volt/van a CM-eknek? És hogy ebből mennyi az "újraindulgatós"? Elárulom: elenyésző...de sajnos ez egy szakmai topic ide azért jár a felhasználók nagy többsége hogy gondját, baját elsírja és megoldást kapjon rá...akinek csak szimplán "szuper minden" az nem fog itt lebzselni egész nap.Unom már hogy megint fikázás van, de persze a Keresés-t, és a Szerkesztés gombot használni nem tudjuk.
-
zsopo
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy apró problémám. A legfrissebb CM10 (HJanos féle) van a telefonon. Szeretném használni a Nokia BH-214 headsetemet. A headsetet sikerül csatlakoztatnom a telefonhoz, a beszélgetés gond nélkül működik is, azonban a zenehalgatás nem. A headset elvileg tudja az A2DP 1.2-t. A beállítésoknál csak a telefon hangját látom. Mi lehet a megoldás?
Köszi a segítséget. -
x1port
addikt
Komolyan mondom , kész user error vagyok.
Legyen szíves linkeljen már valaki egy b10-es romot.
köszi -
monalala
aktív tag
A legfrissebb CM10-et próbálgatom, köszönet érte hjanos1-nek és a cyanogen csapatának.
24 óra tapasztalatait írom le:
1,Felrakás után nem volt mobilnet, hiába beállítottam a telenor-t (APN), de apeelme romjából kiszedtem az Apns conf. fájlt és felülírtam a systemben, jó is lett egyből.
2,A villogó led értesítések nem mennek rendesen, csak ami alapból be van lőve, hiába csinálok egyéni profilt
és teszt alatt tökéletes, de élesben akkor is az alapot használja.
3,Az emelkedő csengőhang se müxik, de viszont a csengőhang társítás névjegyhez úgy néz ki igen, ami a telenoros romokban nem igazán ment a telónak.
4,Az egyik újraindításnál nem állt hálózatra, csak ha áttettem repülő-be és vissza, akkor már volt hálózat.
5,Ha az értesítő sávon állítom a fényerőt akkor nem mindíg áll vissza automatára rendesen, de ha a beállításoknál teszem auto-ra akkor tökéletes.Ha valakinek vannak ötletei a hibák orvosolására akkor azt szívesen fogadnám.
A CPU alapon ketyeg savedzgen-sio scheduler- el.Ezen apróságokon kívül jól teszi a dolgát, de biztosan kiforja magát a készítőknek köszönhetően.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
tototos #3744 üzenetére
Szerencsés ember vagy
Sokaknál jelentkezik ez a hiba, van akinél nem. Az én Bladem allergiás rá, ha csak kiejtem a CM szót, rögtön újraindul
Mondjuk az én felhasználási szokásaimnál, semmi sem indokolja, hogy feltegyem, és kompromiszumokat kössek. Azt viszont nem értem, hogy emberkék miért szidják ezeket a romokat. Inkább köszönnék meg a készitők munkáját és a beleölt időt.
-
hkcs
csendes tag
Nagy köszönettel hjanos1nek az új romért, az én vasamon érezhetően is gyorsabb, gördülékenyebb, és az antutu benchmark-on is jobb eredményt hoz. Kissé stabilabbnak is tűnik, az ezt megelőző rom 1190Ghz-en már napi többszöri alkalommal újraindult, ez most egész jól bírja, kb feleannyiszor dobta csak be a törülközőt.
Kérdésem is volna, hogy ha sd-kàrtyàt cserélek, akkor ha a korábbi kártya tartalmát egyszerűen átmásolom az újra, működni fognak a feltelepitett alkalmazások, vagy csere előtt le kell szedni őket, aztán vissza?
-
x1port
addikt
szerintetek érdemes frissìtenem erre a b10_re?
-
Armahun
addikt
Hát, nálam ez a verzió sem fut
.
Maximum a nyelvet tudom kiválasztani, utána az Üdvözöljük feliratnál, fagy, újraindul. -
hjanos1
senior tag
válasz
djrozsomak #3735 üzenetére
"mounts and storage -> format system
wipe data - factory reset (frissítésnél ehelyett advanced -> wipe dalvik cache - adatok megmaradnak!)
install zip from sd -> válasszuk ki a CyanogenMod10_by_hjanos1_2013_04_20.zip-et.
Miután végzett a reboot system now menüponttal tudjuk elindítani a rendszert." -
szaboknak
aktív tag
Átszerkesztettem a media profiles xml-t a CyanogenMod 10-ben mert idegesített,hogy a video felbontás csak 352x288 volt és működik 640x480 as felbontásban és természetes fényviszonyok mellett a 30 képkocka is meg van,ami az eredeti rommal 23 fölé nem ment[link]
-
x1port
addikt
Tudom ..elcsépelt kérdés : de a zte oldalán lévő frissítést hogy tudom telepíteni ?
-
x1port
addikt
Ez lenne az a B10-es ROM ?
Vagy ez teljesen más? Már megzavarodtam....
-
monalala
aktív tag
Egy CWM lementéshez mennyi hely kell az sd-n, mert 800Mb kevés volt neki, 30 app van rajta, opera, menetrend stb? Az kb 350Mb
-
Armahun
addikt
Szerintem meg nagyon jó lett az új billentyűzet.
-
x1port
addikt
Hétvégén leteszteltem én is a GPS-t Google térképpel.
Sajnos eldobálja időnként a jelet ..viszont egész hamar rátalál újra.
Gondolom erre nincs javítás?! Nekem gyári ROM van rajta. Ha jól láttam B08 -
mizsi01
csendes tag
Érkezett egy frissítés a billentyűzetre. Bűn rossz lett.
-
monalala
aktív tag
A setting apk-t az Aurorában lecserélhetem a web romban lévőre, mert az szines, ez meg fekete-feher?
A system/ app mappában egyszerüen kicserélném. -
hjanos1
senior tag
===============
CyanogenMod 10
2013.04.20.
frissítés
===============* használható a belső tárhely is adattárolásra (MTP-n keresztül is), de az sd kártya az alapértelmezett tárhely
* a rendszer sebességét tovább javító optimalizációk
* gyorsabb wifi bekapcsolás
* automatikus fényerőnél állítható szintek
* 391 helyett 404mb elérhető memória
* jobb memória kihasználás -
monalala
aktív tag
Tudja esetleg valaki, hogy az Usb tárhely alapból 2,4 gb, de szabad csak 2gb van, pedig nincs rajta csak egy üres mappa.
Most raktam fel az aurora romot, de előtte volt rajta adat. Az új romnak törölni kellene mindent róla? Lehet valami ott maradt csak nem látszik? köszi -
Armahun
addikt
Elég érdekes, hogy ahány bolt annyi féleképpen állnak a függetlenítéshez.
Van ahol többe van ahol kevesebbe kerül.
Van olyan bolt ami lekéri a kódot és megoldja helybe és van amelyik elküldi 3 hétre szervizbe
Ha praktikummal vetted rád nem vonatkozik az egy év.
Menj el másik üzletbe hátha ott jobban képben lesznek. -
powers
tag
Sziasztok,hétfőn vettem egy ilyen telefont praktikummal,legálisan ki akartam függetleníteni a telenornál.felhívtam az ügyfélszolgálatot,azt mondták semmi akadálya,menjek be valamelyik ügyfélszolgálati pontra,7500 ft lesz.a károly körútra mentem pénteken,bevittem a telefont,ahol közölték hogy csak 1 év után függetlenítik,és különben is 10000 ft,2012 8 hó óta.úgyhogy most nézegetem a telenoros telóm ,vodás vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ZTE tanult az előző széria hibáiból, így újra egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező telefont raktak le az asztalra a Blade III személyében.
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest