Hirdetés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
baxxteer
csendes tag
üdv! lenne egy kérdésem felétek. hogy lehet normálisan hátteret berakni?lehet hogy csak nekem furcs (nemrég van androidos telefonom),de kicsapja az agyam.nemlehet körbevágás nélkül képet betenni?meg esetleg úgy hogy, csak egy asztalon legyen az a kép? köszönöm
-
Dzsabba
aktív tag
-
apeelme
addikt
válasz
Outlander #2688 üzenetére
""Egyébként úgy vettemészre h nem szokta egyik teló sem piszkálni ezt a részt... - Mire gondolsz?
(#2691) Outlander: Azt félrenézted, vagy tényleg SIMről "melózott". A névjegyek ugyanúgy - ha a telefonon vannak - adatbázisban helyezkednek el a DATA partíción, így az ROM telepítéskor törlődik minden esetben. Az pedig hogy manapság még mindig van valaki aki az igencsak lekorlátozott SIM névjegyeket "kezelgeti" számomra érthetetlen.
-
Outlander
addikt
válasz
#94477440 #2687 üzenetére
névjegyek---> menü gomb---> importálás/exportálás--->exportálás tárhelyre....
Új rendszeren ugyanez importálás tárhelyről és megkeresed az elmentett .cvf fájlt.
vagy simán a google accountot használva szinkronizálsz...
Egyébként úgy vettemészre h nem szokta egyik teló sem piszkálni ezt a részt...
-
törölt tag
Sziasztok!
Felszeretném tenni a cm10-et, de nem akarom hogy elvesszenek a telefonszámok(kb. 500db.). Van valamilyen megoldás erre, hogy lementsem, aztán az új romra visszategyem őket? -
apeelme
addikt
válasz
Outlander #2685 üzenetére
Kár ezen civódni...sajnos Viber néha eléggé hektikusan tud viselkedni, saját tapasztalat. Elég egy frissítés és voilá. Nem azt mondom hogy az a baj, csak érdemes lenne leszedni és úgy megvizsgálni a készülék működését.
(#2683) Hrabovszki: Használd a gyári romban található Mentés és helyreállítás alkalmazást az adataid és alkalmazásaid mentésére. (SD-re ment)
Végezd el a frissítést, majd az új rom-on ugyanezen alkalmazással állítsd vissza a korábbi mentésed. -
Hrabovszki
csendes tag
válasz
szaboknak #2656 üzenetére
szia..csak azt szeretném kérdezni, hogy a telepítés után minden korábbi beállítás fent marad? vagy hogyan is kell ezt pontosan érteni.Én még nem csináltam ilyet, de msot elég jól sikerült beállítani mindent, nem szívesen kezdeném újra.
Tehát csinálok egy biztonsági mentést amit aztán visszatudok tenni úgy, hogy előtte a gyári frissítés már felkerült a telefonra? köszönettel -
Outlander
addikt
válasz
Whitealert #2678 üzenetére
3g be van kapcsolva?
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne a telefonnal kapcsolatban:
Beállítottam neki, hogy alvó módban soha ne maradjon bekapcsolva a wifi. Ennek ellenére többször történt olyan, hogy a telefon alvó módban értesített pl. hogy facebook üzenetem érkezett. Máskor pedig szépen kikapcsol a wifi. (gyári ICS, a telefonon facebook messenger és viber is van telepítve, nem tudom van-e jelentősége)
Az lenne a kérdésem, hogy a wifi kikapcsolásán lenne valami időzítés, vagy valamelyik alkalmazásom nem engedi kikapcsolni? (Esetleg ennek így kell működnie?) -
KSDESiGN
csendes tag
Sziasztok! Néhány napja vettem a telefont. A háttérképek beállításával van egy "kis" gondom. Mivel nem hagyományos álló hanem fekvő módban használnám a telefont ezért ehhez igazítanám a hátteret. DE! A telefonban egy egyedi kijelölő vagy vágó mód van amivel sehogy sem tudom a képeket teljes képernyőre beállítani. Van valakinek valami ötlete?
-
ux1
addikt
Beléptem az update-elők táborába én is.
Úgy-néz ki eddig ok minden. Rootoltam is egyből
Szembeötlő a beállítások színessége, és az első beállítások "hibamentessége".
-
tsabeekaa
aktív tag
Nekem is megoldotta a wifi problémát
-
tigri44
tag
Nagy örömömre a gyári frissítés úgy tűnik megoldja a gps jelvesztést. Mióta fent van még nem hallottam tőle hogy a "gps vétel megszűűűűűnt".Végre felhőtlenül örülhetek neki
-
zsopo
csendes tag
Tegnap felraktam én is a gyári frissítést. GPS-t nem használok, viszont a régi rommal 2-3 óránként eldobálta az SD kártyámat, ezért a vége felé már nem használtam. Most ez a rom úgy néz ki, nem problémázik vele.
Egyenlőre más újdonságot nem találtam, de nekem ez is nagy öröm. -
Outlander
addikt
Kérdés...
Bár eddig nem figyeltem, mert csak a bankkal sms-ezek... de ma törölgetni akartam a régieket, mert csak bezavar, törlök egyet, csökken a szám, de ott marad, ha kilépek majd vissza akkor látom h az törlődött amit akartam, viszont ha megint törlök egyet, akkor teljesen random mód töröl egyet abból az sms-szállból...
Egyéni probléma?
-
jFox
addikt
válasz
szaboknak #2668 üzenetére
Nekem sajnos elhamarkodott volt a korábbi kijelentésem. Sajnos az új gyári rom-mal sem megy a GPS.
Amikor először próbáltam akkor nem volt benne sim kártya és szépen tartotta a GPS jelet. Ma beletettem a sim-et és ua. csinálja mint előtte. Bepozícionál és ki kapcsolja a gps-t.
Úgy látom nincs más hátra mint valamelyik custom rom. Esetleg service... -
szaboknak
aktív tag
Határozottan ki merem jelenteni,hogy a gps az új frissítésel hibátlanul működik,nekem még egyszer sem dobta mióta frissítettem.
-
Des1gnR
őstag
CM10 alatt az AutomateIt appom mindig összeomlik. Milyen programmal tudnám logolni a hiba okát?
-
jFox
addikt
Feltettem én is a gyári frissítést. Eddig úgy néz ki, hogy a GPS hibát javították. Bár még hosszú távon nem teszteltem. Meg nekem egy picit gyorsabbnak is tűnik. De lehet, hogy ez csak blacebó hatás.
hjanos1
király vagy! Én még nem mertem feltenni mert napi használatban van a telóm. De egyer eljön az ideje. -
hjanos1
senior tag
Frissült a CyanogenMod 10!
- mobilinternet megosztása Wifin keresztül
- valódi hardveres vsync (elvileg jobb megjelenítés) -
apeelme
addikt
válasz
densoft #2660 üzenetére
Mert a CWM van fent...direkt ezért hangsúlyoztam ki hogy vissza kell rakni a gyárit. Leírás! (1-es pont)
-
tigri44
tag
Köszönöm a segítséget frissítettem,gondolom hogy mivel gyártói frissítés így nem okoz garanciavesztést.
-
Armahun
addikt
A gyári frissítésben a tárcsázónál és az üzenetküldőnél még mindig listázza a sim-en és a telefonban lévő számokat egyszerre akkor is, ha a névjegyzékben csak a készülékben lévők megjelenítése van beállítva?
Elég idegesítő,hogy a híváslistában is össze vissza van, hol megjelenik a hozzá tárolt kép, hol nem.Plusz 150 névjegy van a kártyámon, de valamiért most 900 at töröltem a telefonból ( megvolt egy párszor.)
-
tigri44
tag
válasz
szaboknak #2653 üzenetére
Ez a frissítés csak annyi lenne hogy bemásolom a letöltött update.zip-et a z sd kártya gyökérkönyvtárába? Aztán már ok hogy telefon -frissítések-sd kártya frissítés aztán ok és ujraindul és kész.Még nem csináltam ilyet ezért inkább előtte kérdezek,mint utána nézek meglepődve
A frissítés letakarít a telefonról minden letöltött appot?Újra kell telepíteni mindent?
-
szaboknak
aktív tag
Akinek gondja van a gps-el ajánlom a frissítést mert több mint 100 km autózás során egyszer sem dobta a gps-t,a városban is stabilan navigált
-
szalanics
csendes tag
Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, hogy arról tudtok-e valamit hogy ha hívnak az első 4-5 másodpercben hangosan tisztán csöng a telefon, aztán pedig elhalkul és teljesen doboz hangzása lesz. Gyári rom van rajta szóval nem babráltam el rajta semmit. Előre is köszi!
-
szaboknak
aktív tag
Úgy néz ki megoldották a Gps problémát mert 20 km alatt egyszer sem dobta el a jelet és a másik ami még feltűnt az,hogy bent a lakásban már 3 holdal is átlagosnak írja,amivel eddig nem is pozicionált be.
Lehet,hogy csak ennyit javítottak benne mert azért volt egy pár ember aki vissza vitte e miatt garanciába. -
apeelme
addikt
válasz
szaboknak #2645 üzenetére
A GPS-el nem változott semmi, ugyanúgy "megszakad néha a kommunikáció"...nálam. Amit még tegnap óta észrevettem az pár magyar fordítás pótlása - amit már én megcsináltam a WEB-ben -, de a hibás fordításokat benthagyták. (pl. Mentés és helyreállítás app - Alkalamzásaim fül
)
Ami még egyértelműen változás azok az alacsonyszintű qualcomm fájlok közt fedezhető fel, a qcsblhd.mbn (secondary boot loader), és a qcsblhd_cfgdata.mbn (sec.boot loader header) ugyanaz mint a régi B08-as romban, de az OEMSBL.MBN (modem), és fat.bin (FAT tábla), EMMCBOOT.MBN (maga a bootloader) más.Az biztos hogy changelog nélkül csak találgatunk...
-
Armahun
addikt
Picit off ha nem haragudtok.
Feltettem a fentebb ajánlott Handcent üzenetküldőt, amit ha beállítok egyedülinek se nem rezeg mikor üzenetet kapok és az állapot jelző led sem villog.
A rezgésre találtam beállítási opciót amit be is jelöltem de így sem. -
apeelme
addikt
válasz
szezso15 #2641 üzenetére
Felraktam.
Nem sok jó infóm van...Semmi újdonságot nem veszek észre, a kernel verzión és a build.id-n kívül. Ami fontos volt számomra legelőször is a 2mp-es szünet híváskor, sajnos ugyanúgy megvan itt is. Egyébként minden működik rajta. Egy AnTuTu v3.1.1 teszteredmény 3533 (SD I/O teszt nélkül).
A felület/kinézet ugyanaz, de még az előretelepített gyári appok is, még a felesleges dolgok is ugyanazok. Jó lenne pontosan tudni hogy mit takar ez a frissítés.
Természetesen visszaraktam az eredeti gyári rom-ot is az OTA frissítés reményében, de azt mondja a régire (B08) hogy a legfrissebb...hát ez van.
Ha van külön kérés mit teszteljek rajta, csak bátran...
-
apeelme
addikt
válasz
Outlander #2635 üzenetére
Ez egyelőre úgy tűnik hogy egy magyar frissítés lesz...B10-es (a jelenlegi B08). Pár rész teljesen azonos (pl. build.prop) a már kiadott Macedon ROM-al - az is B10-es -, de van olyan rész is ami nem szerepel benne.
Megpróbálom felrakni...és teszt.
(#2637) szezso15: lent volt már délután, már akkor elkezdtem a vizsgálatot, csak közben el kellett mennem itthonról...de látom neked meg gxi topicból ment a füles...
-
vandeminek
tag
Másnak is előszokott még jönni a közelség érzékelős probléma? A második verziós CM10 rom-ot használom és több hívásnál nem akarja visszakapcsolni a kijelzőt, néha az alsó négy billenzyű világít, ilyenkor a power gombot 2x megnyomom és visszajön a képernyő. De most volt egy hívásom, amit végig csörgött, majd hangposta csak nem tudtam letenni, mert semmire nem reagált a telefon. Ergo ki kellett venni az aksit, hogy lerakjam a telefont. Nem tudom mitől jött elő, ennyire rossz eddig még nem volt.
Amúgy volt egy proximity sensor javító zip, de nem raktam fel mert úgy gondoltam a második romba bele van integrálva. Az javítaná a dolgot?Amúgy minden más remekül működik nálam. Nagyon köszönöm a munkásságot, ami a CM10-hez vezetett!
-
hjanos1
senior tag
Sikerült megcsinálni a CM10 alatt a wifin keresztüli mobilnet megosztást.
Lehetséges, hogy ma lesz egy update, csak még ránézek erre az adathasználatra. -
szezso15
addikt
A ZTE honlapján van egy új B3-as SD package: [link]
Én már töltöm lefele, mindjárt mondom, hogy mi ez...
-
ux1
addikt
CM10 - hjanos : adathasználat csak nálam fagy, vagy másnál is?
-
tototos
addikt
sziasztok!
Cm10t használok és az lenne a kérdésem hogy meg lehet állapítani melyik alkalmazás használ sok cput?2 óra alatt 10%t merült az akku.2g van bekapcsolva és a mobilnet. 5percet telefonáltam és 5 perc hírokvasás volt.
-
acura
tag
válasz
Whitealert #2595 üzenetére
Egy nagy hibája biztosan van a gyári ICS-nek, ami nem csak erre a telóra igaz, hanem majdnem mindegyik 4.0ásra, méghozzá a CallDelay. Azaz ha hívok valakit, rendszeresen nem hallanak engem az első 2mp-ben.
Ezt csak ICS alatt tapasztaltam, cm10ben megszűnt ugyan, de annak a rendszernek azért van ennél több baja is. -
1amarr
tag
CM10 alatt másnak is hiányzik a Data usage menüpont a beállításoknál? (És maga az egész csomag is, nem indul el sehogyan.) Közeleg a nullázásom napja, ezért kerestem, eddig nem foglalkoztam vele, mióta felraktam a CM10-et. Mi lehet a baj?
-
tigri44
tag
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki,hogy hogy tudom szóra bírni a telefont,mármint hogy bemondja a hívó fél nevét,beolvasson sms-t? Swox classic +Mariska megvan be is van állítva alapértelmezettnek,üzemel is más programmal (navigáció) de más kijelölt szöveget vagy sms nem tudok vele felolvastatni. -
theooracy
aktív tag
Üdv! Érdeklődnék, hogy normális dolog-e az, hogy amikor hívok valakit és az illető felveszi a hívást, akkor nálam rezeg egyet a készülék? /Már persze a fülemhez tartva.../
-
ux1
addikt
válasz
Polemius #2609 üzenetére
Tessék még pár....
Bőszájú körülíróművész.
Csúszdázó műbőr különítmény
Húsz kábító fűrész őrködik, üt.
Fűsújtó, sárgördítő ütés
Gyümölcsvédő ágyúfűnyíró
Háztűznézőügynök-búsító
Jóhírű tüzérágyúöntő
Jóízű félárú sütőtök
Jött árvíz, tűzvész, rút gümőkór.
Kövér fülű sítúrázó nő
Különálló műútépítő
Nyúlfülvágó térközsűrítő
Ötágú ütőműbénító
Öt szép szűzlány őrült írót nyúz.Tégy úgy őrült, már bűvölsz, hódíts!
Tíz büdös légy húsz műcsótányt főz
Több hűtőházból kértünk színhúst.
Tűzön tíz órát égő nyúlfül
Sós húst sütsz tán, vízköpő Szűcsné.
Számítógépbötű-őrült nyúl.
Szénrázúdító fűtőküldönc
Szőrösfülű vén sírásó úr
Túlkábító műrémölőfül
Tüskéshátú kígyóbűvölő
Tűrő társ békít, s újból örül.
Új füvön csábító kéjnőt gyűr.
(lorenzo)
Úrnőm, gyümölcsízű rágót végy!
Úszójárműkürt-vészöblítő
Üldögélő műújságíró
Vájt fülű bíró két döntőt fújt.
Zártkörű nőújító ülés -
ux1
addikt
válasz
Szuperpanda #2607 üzenetére
Szerdán....
-
Szuperpanda
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne
Első: letöltöttem a Play áruházról egy fájlt, feltelepítettem, azóta nyaggat, hogy fogadjam el a licenszét. Ez egy háttérkép és a Feladatkezelőben sem tudom letörölni ( nem engedi letiltani semmitsem)Második: Nem tudtok valamit az esetleges Jelly Bean frissítésről? Lesz-e, ha lesz kb mikor?
-
zoleee24
tag
válasz
mjani1172 #2601 üzenetére
Osztom a véleményed, semmi baja a gyári ICS-nek, normális Launcher-rel teljesen simán röccenés mentesen teszi a dolgát, nem fagy nem indul újra, teljesen stabil.
Aki szeret moddolni az használjon nyugodtan CM10-et, én ezért biztosan nem kezdem el buherálni a jólműködő gyári rendszerem.
bakker 43K
az ára, tudtam, hogy venni kellett volna még egyet eladásra, én még karácsony előtt vettem 30K alatt, ennyi volt a lélektani határ
-
vandeminek
tag
válasz
"Az új Android 4.1 rendszer újításai (például a grafikus felület teljes hardveres gyorsításánák továbbfejlesztése, stb.)"
Ha más miatt nem is, de ezért mindenképpen érdemes használni a CM10-es ROM-ot. Már az első pillanattól érzékelhetően simábbak az animációk, innen is maxi riszpekt a készítőknek!
Mellesleg, ha tényleg nem használtál még Android rendszert, egy kis ideig érdemes az alapot nyúzni. Ha más nem is, legalább lesz viszonyítási alapod a kettő között. -
boneyard
tag
válasz
"És hogy miért érdemes CM10-re váltani:
- a rendszer teljeskörű témázhatósága, témafájlok használatával
- Az új Android 4.1 rendszer újításai (például a grafikus felület teljes hardveres gyorsításánák továbbfejlesztése, stb.)
- Értesítéseknél a kapcsolók megjelenítése/elrejtése, sorrendjük megváltoztatása
- állapotsori akku kijelzés ki-bekapcs, vagy akár százalékos kijelzés, témák használatával egyedivé alakítása
- CPU használati módok választása (akár overclock is)
- zárképernyőn megjelenő információk testreszabása (zenelejátszó vezérlőelemek, albumborító, naptár bejegyzések, időjárás...stb.)
- képernyőkép készítés POWER menüből
- választható MTP vagy USB storage mód (Beállítások -> Tárhely -> menü gomb -> USB kapcsolat)
és, még sok más..." -
mjani1172
addikt
válasz
Whitealert #2595 üzenetére
- Gratulálok a készítőknek a CM10-hez. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy egy androidban kezdőnek érdemes-e ezzel foglalkoznia, vagy előbb ismerjem meg az alap rendszert?
Egyáltalán mi gondja van az alap rendszernek? A családban 4 androidos készülék van,4 fórumot olvasok,de sosem derül ki mi a baja az alapnak,ha meg a teló szar, azt nem javítja meg semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ZTE tanult az előző széria hibáiból, így újra egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező telefont raktak le az asztalra a Blade III személyében.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Politika
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest