Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz
attilav2
üzenetére
Az a multi rom ami neked van fent ha minden igaz,nekem is az volt és szerintem ezeket itt magyarországon teszi fel egy hozzá nemértő ezért van velük szoftveres gond. Szedd le a vagyula romot nevezd át. Előtte menj be recoverybe(gyári) csinálj egy all erase data-t majd rakd a telót fastboot(download)módba majd csatlakoztasd a pc-hez de ott persze az usb driver és az mi pc legyen feltéve(full kínai
) nekem magától telepítette a kínai(ha jól emlékszem angol is volt még benne) az update.zip-et (ami a vagyula v45) másold fel a telóra. Recovery,wipe data és cache majd update zip ,frissül és kész de ha most jó akkor hagyd. -
attilav2
őstag
Megcsinálom, de egyelőre nincs vele gond, a proximity is működik. Az a rom amit a MiPC felpakol abba csak kínai vagy angol nyelv is van? Először ugye legyalulok mindent a MiRecoveryből, majd fastboot rom MiPC-vel, utána felmásolom a vagyulát, és felrakom MiRecovery-vel ez ugye a sorrend.
A rom verziónál nekem ezt írja: MIUIHU JHCCNBH45.0, ez akkor a multi 45-ös? Vagyulánál minek kellene itt lennie? -
attilav2
őstag
Én csak szoftveres gondokat tapasztaltam, de abból van egy pár, viszont a gps gyorsan pozícionál mint a villám. Szerintem hardveresen elég jó, ha már itthon is lehet kapni én itthonról venném meg, most gondolj csak bele töltögetnéd gariztatásnál a vámpapírokat hogy ne húzzanak le mégyegyszer, mekkora macera. De megnézheted az új Moto G-t is, bár az gyárilag csak angol, de ennyi szoftveres gond nincs vele. Tesco Mobile árulta/ja valamelyik topicban belinkelte valaki.
Vagy expansys. Vagy ha redmi mellett döntesz akkor körömrágva várhatod a miui v6-ot ami remélem jövőre kijön és a hibák is javításra kerülnek. -
Bass
addikt
válasz
attilav2
üzenetére
Akkor meg sem cserelted be 730-ra? Jol tetted. Ugy latom ez az elso bekapcsolasi anomalia mindenkinel meg van nagyjabol :-) Sebaj egy full gyalu utan told fel a vagyulat,az akku nalm egy par toltest megert mire beallt 3-3,5ora kijelzo ido meg van ami nem kimelkedo de nem is olyan gaz,most a te soban 2600ftkorul lehet kapni 7800mah bankot ha pl hosszu turara mesz.
-
carr
őstag
Lejárt a szerk...

Itt van a pandás link. -
carr
őstag
A fentebb említett oldalon, kiszállítással együtt meg asszem tán +1 tempered glass screen protector, és tok volt benne, 198$ lett a vége.
Ha a pandawillről rendelem, akkor meg 157$. Ingyenes szállítással, tax, és szállítási biztosítással, hogy ne kelljen fizetni vámtot, meg tréfikét.
Off: viktor dugjad fel a gyógyszereket, ígyse, úgyse fognak hatni!
Az 30$ különbség.
6e ft. abból meg leht 32GB-os MicroSD-t venni. C10est.
Na, nem okoskodni akarok, csak láttam...van itt használtam az aprón egy, amiért 45k-t kér a tulaj. Privátra még nem válaszolt, hogy a gari hová él, stb., de szvsz elég borsos árat kér egy használt telóért.
Juteszembe:
Azúj antutuval, gyári ROM-al le tudja mérnivalaki mennyit ad? Összehasonlítanám a mostani telefonnal.
Köszönöm!
-
attilav2
őstag
Hát elég vegyesek a telóval a tapasztalataim. Sim kártyának 2 ki be pakolásra és több újraindításra volt csak hajlandó pin kódot kérni. Másfél napos uptime után eltüntek a szenzorok adatai, hívásnál nem kapcsolta le a képernyőt, proximity test alkalmazásokra nem reagált. Restartoltam és megjavult, és a szenzorok adatai is visszatértek a cpu-z-be. Hát így elsőre ez nem valami megbízható, és vannak akadások is, bár tény hogy jelenleg ez az egyik legolcsóbb 720p-s glonassos teló, ezért vettem, a talk5h nagy méretéből és hektikus gps-éből elegem lett. Azt hol tudom ellenőrizni hogy a vagyula vagy a multi 45-van e fenn? És ha felrakom a Bass által ajánlott MiPC-s kínai rom-ot akkor abban van e angol nyelv? Mert utána erről raknám fel a vagyulát miután a mipc-s trükk előtt recoveryből mindent gyalulnék aztán jöhet a kínai fastboot rom, majd recoveryből a vagyula.
Ja és elég gyorsan merül. -
Roxkex
senior tag
Tudom , ennek nem itt a helye (vagy még is ? XD) ..
Kicsit elkezdtem tanulmányozni a file managert (MIUIv5 Vagyula 45) és szeretném használni a benne lévő lan plugint , amikor a gépen megosztott cuccokra tudunk rámenni.. Na már most gépen meg is osztottam ! (Jól , mert a total commander [telón!!] látja és rá is tudok csatlakozni). De sajnos a Miui file explorerje csak a gépet látja a megosztott fájlokat nem ! (jelszavas védelem van ! és marad is , mert anélkül sem jó :\)Esetleg valaki nem tudja mi lehet a gond ? :\ - File manager nem kér jelszót amikor a gépre csatlakozok !
-
GeryX
tag
Nem 100%, hogy fake, de 100%-os az eladó értékelése, amiből elég kevés van neki. Ilyen komoly dolgot nem vennék aliexpressről (vettem már párat és eddig csak egyetlen egy dolognak nem kellett visszakérnem az árát...). Ráadásul, ha azt se tudja, hogy mit árul, illetve mi van a termékében, akkor én nem foglalkoznék vele.
-
fess
őstag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Azért írtam az eladónak, mert azt hittem elírás, ő írta ezt a dual-core-os választ, amivel most kicsit összezavart.
-
fess
őstag
sziasztok
Kinéztem ezt a telót. Írtam az eladónak, hogy pontosan milyen proci is van benne, azt írta Qualcomm MSM8228 dual core. Ezt a készüléket nem quad-core-al adták ki? Olvastam itt a teszt végi specifikációt, itt is a msm8228-hoz quad-core os proci társul. Hogy van ez? -
Roxkex
senior tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Hát nem túl baráti
De ez van :\ Természetesen a legjobbakat fejlesztik -.-" (Minden nap Kína felé fordulva imádkozok , hogy ne legyen a Xiaomi is olyan mint a Samsung.. stb)
Nekem vagyu45 van most fent ... -
Bass
addikt
válasz
igergo19
üzenetére
Ha mindig varnank egy uj modellre sosem vennenk semmit. Amugy az meg csak pletyka es szvsz csak kamu vagy ha igaz akkor erthetetlen,sem a kinezetben sem a hardverben nem lesz elorelepes az ami a neten kering ezert gondolom hogy kamu (vagy a xiaomi kezdi azt amit a samu :-) ) Nyugodtan vedd meg az 1s-t :-)
-
igergo19
tag
Sziasztok!
Én most egy Redmi 1S-t szeretnék venni, de olvastam, hogy már lassan érkezik a Redmi 2S is. Szerintetek érdemes lenne megvárni, vagy vegyem inkább az 1S-t? -
Roxkex
senior tag
Késnek a MIUI v6ok
De sebaj , a lényeg , hogy legalább valamit tudunk , addig CM11 marad 
-
attilav2
őstag
Én is végigmentem, 7x töl, 11ig, vodafone 845 ön kezdtem arra sem volt forrás de egy másik teló kernelforrását használták a fejlesztők. G300-ra
van forrás, ennek megfelelően jó a cm. Redmi-n meg ugyan hogy csinálták meg forrás nélkül, ezt nem értem, ehhez nagyot kellett gányolni. -
syler123
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Nem gányolás, ilyen alapon maga a cyanogen modot nevezed gányolásnak, nem csak a kernel módosítás jelenti a cm-et. A cm jól működik, sokan megelégedéssel használják, annyiban módosulhat a dolog ha kiadják a forrásokat, akkor akkukímélőbb kernelek, esetleg olyanok, amikkel a sebesség is megugrik készülhetnek. Ettől még a cm biztos gyorsabb, mint a miui, mert fapadosabb, jobban hajaz a stock androidra, persze vannak extrái, ami az alaprendszerben nincs.
De megint mondom kár ezen pörögni, lehet a miui után nem is akarsz CM-et, én egyelőre így vagyok vele, majd ha másképp gondolom, akkor majd megy fel a cm.
-
attilav2
őstag
Azt nem értem egyébként ha nincs kernel forrás akkor hogy a fenébe tudtak cyanogenmodot készíteni a telóra? Ez csak gányolással lehet.
-
attilav2
őstag
Ebben a kínai romban amit a mipc feltölt remélem van angol nyelv? Lehet hogy én is megcsinálom
ezt a kört: mipc fastboot rom majd vagyula. De cwm/twrp-mel is meg lehet ugyanezt csinálni mert ott ha wipeolsz mindent akkor az sd kártyáról lehet rom-ot feltenni, míg a mirecovery ha jól olvastam csak a belső tárhelyről fogad romot. -
Bass
addikt
Erdekes dolgot vettem eszre,ha pl egy kisebb teljesitmenyu pl samsung toltovel toltom akkor akadozik ket mag fullon,ha a sajat toltot csatlakoztatom akkor minden ok,gyors nincs akadas. Erdekes
-
Flashget
félisten
válasz
bozarjoska
üzenetére
Amennyiben azonnal kivetted az akksit esélyes, hogy csak az lett zárlatos és nem az elektronika.
-
Bass
addikt
Pár képernyő mentés

-
afi0903
aktív tag
A http://www.xiaomishop.com -on ingyenes a kiszállítás európai raktárból?
-
-
hacs66
tag
válasz
syler123
üzenetére
Értem. Mindenképpen megcsinálom akkor, ha lesz hozzá segítségem. Talán ünnep után, hétvégén.
Akkor azért privátban még kérném a fagyasztandó appok listáját – és hogy pontosan hogy csináljam a tartós kilövést –, ha lennél olyan szíves elküldeni ezeket röviden. (Bár szerintem a nyilvános lista sem lenne haszontalan.)
Egyébként most telefonról kezdtem el írni, ment is rendesen, ahogy kell, aztán a második sor után lefagyott a böngésző, megkérdezte a rendszer, hogy zárja-e be,mert nem válaszol, de én inkább a várakozást választottam. Utána már a választási lehetőség sem jelent meg három-négy percen keresztül, úgyhogy most kiütöttem egy resettel az egészet. Pár órát talán megint jó lesz.
Tegnap egy ilyen klinikai halál előtti állapotban még tudtam készíteni egy shotot a CPU-monitorról:
-
hacs66
tag
válasz
syler123
üzenetére
Igen, többször is vettem ilyet észre. Mármint hogy melegszik, kikapcsolt képernyővel is.
Az akkumulátornál meg ezt látom most (bár most "nyugi" van, 60%-on pörög a CPU, és 70-en a RAM).
Sajnos – bár értek és beszélek angolul – magyar nyelvű menü nélkül nekem szerintem nem kell telefon... A market az a Google Play?
-
fess
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
Bár még nem ilyen telóm van,de eléggé úgy tűnik, hogy csak az aksival lett valami baj, ha a teló amúgy tökéletesen működik.
-
syler123
veterán
Akkumulátornál valami ilyet kell látnod. Illetve nem kellene, ez akkor van csak ha baj van. Tehát a sensors.qcom fut.
Vettél észre olyat hogy melegedik kikapcsolt kijelzőnél? Ha igen, ilyenkor kellene ránézni a cpu-z, sensors fül, ott minden érzékelőnek írja az értékeit, ha az üres, akkor a hiba olyan jellegű, mint nálam.
Itt minden linket megtalálsz a fastboot rom felrakásához, magyarul. Ha valami nem világos nyugodtan kérdezz, segítek.
Viszont ezen nem lesz market, illetve magyar nyelv, ezzel jó tisztában lenni. Ezután kell feltenne a multi45-ös romot, aminek itt a letöltési link-je és a leírása.
-
hacs66
tag
válasz
syler123
üzenetére
Sem akkumulátornál (ott hol is pontosan? ), sem például az ATI CPU Monitornál nem látok nem látok ilyen sensors.com-ot; nem is találkoztam eddig vele... Sajnos nem tudom, mi az a 45-ös fastboot ROM, azt meg végképp nem, hogy lehetne rátenni a 45-ös multit.
Mindenképpen megköszönöm azt is, ha írsz egy listát, hogy pontosan mely appokat fagyasztottad. Bár igazából abban sem vagyok biztos, hogy tudom, hogy kell appokat fagyasztani, a wipe all datás és miRecoverys részt sem nagyon értem, de van valaki a közvetlen környezetemben, aki érteni fogja, és remélem, segíteni is tud majd az általad leírt folyamat végig vitelében. Veszteni nem tudok vele, sőt. Reményt ad, hogy a te telefonod megjavult, még ha itt a topikban (és a másikban is) nagyjából egyedül vagy ezzel látszólag (leszámítva azokat, akik a CM-ben látják a megoldást).
-
bozarjoska
őstag
Helló!
Vízbe esett a telefon
ki lett szárítva minden megy rajta De csak ha töltőre van dugva! Kiírja hogy 100%-on van az aksi de amint leveszem máris kikapcsol :/ ha rádugom újra a töltőre akkor kb 5 perc mire bekapcsol és 1%-ot ír ki, majd pár perc után megint 100%-ot. Egy új aksi megoldaná a problémát vagy valami más lehet a gond? Köszönöm és boldog karácsonyt mindenkinek! -
syler123
veterán
Nekem is ilyen gondom volt ha minden igaz. Akkumulátornál ha látsz olyat hogy sensors.qcom, akkor a hiba ugyanaz mint nálam volt. Szintén multi 45-ös rom. Pontosan nem tudom az okát hogyan szűnt meg, de feltettem a 45-ös fastboot romot, majd erre tettem fel a multi45-öt. Ezen felül még fagyasztottam jó néhány appot amire nincs szükségem és a probléma megszűnt, és ezt le is kopogom
A lényeg, hogy a miRecovery-s telepítés nem hozott eredményt, de ezután jó lett a multi rommal is. Ezt érdemes lenne megpróbálnod, már épp gariztatni akartam, de jó hogy nem küldtem el, mert nem jött volna elő a hiba. A lényeg, hogy a fastboot frissítés előtt is akár nyomhatsz egy wipe all data-t, ez minden programodat legyalulja, de ez mehet utána is, eléggé valószínű hogy ez megoldja a gondod.Ha gondolod írhatok egy listát a fagyasztott appokról.
-
berzser67
tag
Sziasztok!
Az új xiaomi redmi 1s telóval kapcsolatban kérnék segítséget.
A pc-röl közvetlenül nem enged menteni Mp3-as zenét mert azt írjí,hogy a
könyvtárba a mentés nem engedélyezett.Mit kellene még beállítanom mert ha lementem a pc-re onnan már engedi a másolását a zenének.
köszi. -
hacs66
tag
Végigolvastam ezt a fórumot, meg a másik, több hozzászólásos párhuzamosat is.
Az ok nyilván nem lep senkit, nálam is gyakoriak a rejtélyes újraindulások, a melegedés, akadozás, lefagyás – az előbb meg, amíg reggeliztem, azaz kb. 10 perc alatt fogyott le a töltés 60 százalékról 3-ra, úgy, hogy elvileg alvó állapotban volt a készülék (nem vagyok műszaki ember, nagyon nem, tehát lehet, hogy nem jó kifejezést használok: a képernyő mindenesetre sötét volt, ahogy harminc másodperc után ez lenni szokott).
A négy mag gyakran egyszerre van száz százalékon (egy ATI CPU Monitort és egy CPU-Z-t azért dielttánsként is tudtam telepíteni), a RAM is sokszor elfogy – máskor meg úgy is gördülékenyen működik a telefon, hogy több alkalmazás is előtérben van egyszerre (például bekapcsolt és működő, erőforrásgyilkos Waze navigáció és Traffi Hunter mellett lazán facebookozom, megnézem a leveleimet, vagy felveszem a telefont ha hívnak, közben fotózom is egyet-kettőt, és a szabad RAM még így is 200 felett marad).
Egy Samsunng S3 minit váltottam le a Redmivel, mert az öcsémnek is ez van, és neki kiválóan működik, igaz, ő szerintem csak telefonálásra, viberezésre, fénykápezésre és viberezésre használja. Egy ugyanilyet rendeltem a feleségemnek is karácsonyra, mondjuk az nem jött meg időben, mert elúszott a szállító, de már itt van az országban, a következő munkanapon biztos meghozza a postás.
Két okból írok: egyrészt hogy mindenkit, aki a Xiaomoi Redmi vásárlását fontolgatja, lebeszéljek róla.
A másik, hogy megkérdezzem, mert ez nem teljesen világos számomra az olvasottak alapján sem: elképzelhetőnek tartjátok, hogy a MIUI 6 megoldja majd ezeket a problémákat? Akkor is, ha tényleg kernelhiba (jelentsen bármit is ez a szó)?
Azt látom, hogy nincs egyetértés a bugok okáról: van, aki szerint a multi45-ös ROM a hibás, van, aki szerint megoldást jelenthet a CM. Nos, nekem multi45-öm van (valami sokkal korábbi ROM-mal érkezett a telefon december elején, azt frissítettük multi45-re, bár választhattuk volna a Vagyula-féle magyar 45-öt is), és nem rakok fel helyette CM-et. Nem is tudom, hogy kell, meg aztán mire újra belakok egy legyalult készüléket (appok beállításai, elhelyezésük, hátterezés, csengő- és értesítéshangok) az nekem egy teljes munkanap (arról nem beszélve, hogy mennyire utálom ezt a folyamatot). Én abszolút nem vagyok barkácsalkat, imádom a kütyüket, de csak használni, a mókolás nagyon idegen tőlem..
Érdemes várnom, esetleg megpróbálkoznom valami olyan praktikával, amit az én szintemen is meg tudok lépni, vagy szabaduljak meg mielőbb a Redmi(k)től, leírva a tanulópénzt? (Garancia ugye szóba sem jöhet, teljesen privát export, Kínába ugyan visszaküldhetem, de tartok tőle, azzal sem lennék kisegítve, ha hetek múlva küldenének egy másik ugyanilyet, ugyanezekkel a hibákkal.)
Előre köszönök minden választ (és elnézést, ha esetleg nem reagálok azokra azonnal, de hát karácsony van, sűrű családi programokkal).
-
Bass
addikt
Mar miert lenne huzva a cpu? Gyarilag 1.6,megnezt egy harmadik soc-t a tabletembe intel cumo van a negy mag ha csak ralehelek 1200-on porog,hay day es antutu alatt kb 57 fokos. Miert parazik mindenki mert 50-60 fok kornyeken van a cucc terheles alatt.
Cpu info :system-on-a-chip.findthebest.com/l/428/Qualcomm-Snapdragon-400-MSM8228
-
Bile Demon
őstag
Feltettem a CM11-et. Még csak pár órát használtam, korai lenne nyilatkozni, de eddig tetszik. CPU és RAM gazdálkodás tekintetben mindenképpen jobb vele a helyzet. A MIUI se volt lassú, de ez, mint az olajozott villám.

-
Bass
addikt
Pàrom galaxy ace 4- e ugyan igy mukodik,az f6-m ugyan igy sot az ha melegszik meg a fenyerot is leveszi 89%-ra. Biztos lehet meg szoftveresen finomitani,de mi lenne a jo ha pl egy mag porogne fel 300mhz-re? Tuk sokat foglalkozik egy ket user a telo lelkevel,hasznalni kell es kesz. Jatszok,netezek,szoveget szerkesztek de nincs gondom mert nem nezegetem egesz nap ezeket a dolgokat.
-
nash2
tag
Az említett szenzor csak 1 probléma a sok közül...Mondok párat még : ha csak hozzányúlsz a telefonhoz, a governor felcsapja mind a 4 magot max. órajelre, aztán kettőt-hármat visszavesz, de nem a minimumra, hanem 998 Mhz-re, aztán próbálja ott is tartani, nem nagyon megy lejjebb, akármit csinálsz. Rosszabb esetben 2 magot pörget fixen 998-on. Mindezt az általad említett processz nélkül is megteszi.
Van a családban még ezen kívül Qualcomm-os telefon, van összehasonlítási alapom, nem a levegőbe beszélek.
Az asztali pc-den nincs akku (kivéve az alaplapi RTC), és nem a kernel kezeli mint Androidon. Ne hasonlítgasd az almát a körtéhez.Ha lenne laptopod, ott reportol az akkupack magáról elég sok mindent...Ott mit szólnál ehhez ? És igen, a Jiayu-n is hibásan adja vissza a kapacitást, pontosan úgy mint itt. A hab a tortán hogy ott még gyártói support sincs, mondjuk itt se sok van.
Egyébként meg vihar egy pohár vízben, ha kijön a kernel a hibák azonnal javítva lesznek / kiderülnek a turpisságok...
-
GeryX
tag
1. Már tisztáztuk, hogy egy beakadó folyamat okozza.
2. Nálam ilyen nem jelentkezett, de attól még lehetséges.
3. Másik telefonom (Jiayu G3T) is csak 1000mah-nak érzékeli a a 3000es akkut, még sincs baja. Sőt az asztali pc-m is hibás értékeket mutat a cpu magokra, akkor az is kernel hiba?A kamerával mi a problémád?
-
nash2
tag
Hát akkor én mondom : a gyári kernel igenis bugos.
1. Energiagazdálkodás, magok pörgetése, ami restart után ideig-óráig helyreáll ?!? Kernel.
2. Képes úgy lemerülni, hogy csak bebikázni lehet, amiért egyértelműen a kernel felelős, mivel az vezérli a töltést.
3. Akkukapacitás visszajelzése is rossz, a programok 1390-nek mutatják a 2000-es akkut, szintén kernel szint.Szerintem a processzor alapból húzva van a jobb teljesítmény miatt. A kamera is érdekes, nem vagyok meggyőződve arról hogy valóban hardveresen 8 megapixeles...És vannak még érdekes dolgok, de nem akarom untatni a nagyérdeműt.
Kíváncsi leszek a kernel forrásra....Ha kiadják egyáltalán, és nem csak ígéret marad.
-
attilav2
őstag
válasz
bosmajor
üzenetére
Nagyjából ismerem a komolyabb turistautas appokat androidon, már 2010 óta androidos vagyok, csak wp-n nem ismerem a járást, és különben is a locus jobb mint a navitel

Csak androidon sokszor tele vannak nyomva reklámmal az appok, de tény hogy wp-s társaiknál többet tudnak.
-
attilav2
őstag
Hát hogy a gyári kernel energiagazdálkodása bugos, és azt hittem mint ahogy az itt lévők többsége írta, hogy CM alatt jobb a helyzet, de mivel most kiderült hogy nincs forrás ezért így már más a leányzó fekvése, a cm is ugyanazt a bugos kernelt használja. Van Huawei G300-am, arra nyílt a kernelforrás és van is rá remek többnyire hibamentes CM hála dazzozoo-nak a modaco-ról, bár az egy elavult soc-cal rendelkező teló és fél giga ram van csak, ennek megfelelően tetű lassú, de legalább cm alatt egy kicsit gyorsabb, hála a custom kernelnek, bár CM11 alatt a wifi-hotspot funkció nem megy a nyílt kernelforrás ellenére, lehet hogy daz-nak már nincs rá ideje, és mivel nekem kellett a wifi hotspot ezért vissza tettem a gyári 4.0.3-at ami döglassú, egyébként CM11 4.4.4 van rá napi frissítéssel, hála a nyílt kernelnek.
Meg egyébként most hogy 2015 első negyedévben valószínűleg kiadják a forrást, attól még kérdés hogy lesz e olyan lelkes fejlesztő Redmi-re mint a G300-ra daz, lesznek e akár napi CM frissítések.
-
attilav2
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Hát való igaz hogy kötött a wp, pl az alkalmazások egy olyan tátterületre írhatnak csak amely a fájlkezelők - így a felhasználók számára - sem láthtó, ezért van az hogy térképet csak wifivel lehet rátölteni általában az alkalmazásból. Persze van kivétel mert az sd kártyát olvashatják az alkalmazások, szép lenne ha nem, mert akkor a zenelejátszók sem működnének
Így van egy olyan túratérkép alkalmazás -Maalooo outdoor- ami sd kártyáról beolvassa a Mobile Atlas creatorban készített térképeket, de mikorra ezt sikerült megtudnom akkora már meg lett véve a Redmi 1S. Nekem létfontosságú hogy legyen a platformra jó túratérkép alkalmazás ami akár offline is működik, szemben a runtasticcal. Az igazsághoz hozzá tartozik hogy a döntést a Redmi melett a céges évzáró bulin hoztam meg, ott megnyomkodtam egy munkatársam lumiáját, és annyira fapadosnak találtam és szegényesnek ezt a csempés kinézetet, meg láttam hogy a here drive+ teljesen fapados, a sygic meg már akcióban meg lett véve androidra, megnéztem a maaloo outdoort ami fizetős de kipróbálható, de nem tudtam eligazodni rajta, android után logikátlan volt a felépítése, aztán így utólag a howto olvasgatása után már tudnám mit hol keressek, + az sd kártyás térképfeltöltés akkor még nem volt számomra ismert, így ott és akkor az tűnt a legjobb döntésnek hogy mondtam öcsémnek ez a rendszer (wp) fapados, ne vegyen 730-at, és végül így lett Redmi(25-én veszem át), remélem nem bánom meg. -
Flashget
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
Ez nem csökkenti az órajelet, hanem fixálja, hogy ne vegyen vissza belőle. Mondhatni a proci limietet iktatja ki.
Viszont jobban melegszik cserébe nem szaggat a játék mint e nélkül. -
syler123
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Ezt a szenvedést, amit csinálsz vagy fél éve

Most komolyan egy 40k-s telefont rágtál át már százszor. Nem az Iphone 6-ost akartad bezsákolni és azon agyalni, hogy megéri-e a 200k-t. Tetszeni fog hidd el. A lumia annyira kötött, csúnya rendszer, hogy nem fogod megbánni. A wp az tényleg kezdő felhasználóknak való...
-
Bile Demon
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
Köszönöm, hogy összegyűjtötted az infókat.
Ha jól értem ezzel azt lehet megváltoztatni, hogy a túlmelegedés védelemnek beiktatott órajel csökkentés milyen hőmérsékleten aktiválódjon és mennyire fogja vissza az órajelet.Jól értem, hogy azt javaslod, hogy így csökkentsem a processzor órajelét?
-
Flashget
félisten
válasz
Bile Demon
üzenetére
-
Bile Demon
őstag
Újra indítás után egy mag 300MHz, és így 3 óránként merül 1%-ot. Tud ilyet, éjszaka alatt csak 3%-ot merült.
Valamikor meg 5x ilyen gyors ütemben merül (gondolom, akkor, amikor nem tudja visszavenni az órajelet). És ez az az eset, amikor semmit nem csinálok vele. Ez még kevésbé zavaró, mármint a 15% merülés 8 óra alatt.Ha használom, 15% fényerőn, akkor merül kb 3x olyan gyorsan, mint amit más telóknál megszoktam. (nem fer az öszzehasonlítás, mert eddig csak 1 és 2 magos telót használtam, de enyiknél se fogyasztott percenként 1%-ot.)
Használat után valamikor terhelve marad, 1 vagy 2 mag 1590MHz-en, azt majd meg fogom nézni, hogy tényleg a sensors.qcom ragad e be vagy valami más. Ha le van zárva ilyenkor, az sokat segít, de ebben az állapotban ha nincs lezárva és csak a menüket nézem, akkor is indokolatlanul gyorsabban merül. Újraindítás után helyrejön és a RAM is felszabadul. A proci használat és a RAM lecsökkenése, nem tudom összefügg e egymással.
Kb. ezeket vettem észre. -
nash2
tag
válasz
Bile Demon
üzenetére
Hát szerintem meg leírt jelenség nem normális, de kernel forrás hiányában jelenleg be kell érni ezzel. Rohadt gyorsan merül, kb. 2x gyorsabban mint ahogy kellene, mindegy hogy alszik, vagy fut-e rajta valami. Én is észrevettem hogy két mag pörög rajta max. órajelen, ha kell, ha nem. CM11-re épülő romok meg mind bugosak, mivel a kernel forrás még csak most lesz nyilvános, legalábbis az ígéretek szerint. És amíg nincs kernel forrás, addig rendes kernelt, így rendes OS-t sem lehet fordítani rá....
-
Flashget
félisten
válasz
feketegergo
üzenetére
Van egy olcsó megoldás a nem működő headsetekhez kínai telókon.

3.5mm Audio OMTP to CTIA / CTIA to OMTP Converter Adapter for Headphone EarphoneVagy Piston ami most 5K az edigitálnál!
vagy van a drágább fajta. [link] -
Flashget
félisten
Amíg a törvényen nem változtatnak mobilokra egyáltalán nincs vám! Amúgy is csak 2,5% lenne az ÁFA a húzós a 27%-val és esetleg a postai díj + ÁFA
700 EUR érték alatt 2,5%-os átalányvámtételt kell alkalmazni árutól függetlenül a 2658/87/EGK tanácsi rendelet Első rész (Bevezető rendelkezések) II. szakasz D. pontja alapján.
Az ilyen átalányvám-kiszabás nem alkalmazható a Közös Vámtarifa (vámtarifaszám) szerint mentes árukra."Itt van a rendelet melyek ezek a mentes áruk az 566. oldalon látható is a mobiltelefon.
Mobiltelefonokra átalányvám NINCS, csak a vásárlási értékének és postai költségének ÁFÁ-ját kell megfizetni.
-
feketegergo
tag
válasz
feketegergo
üzenetére
Még egy gondom akadt:
Debian linux alol nem sikerült mountolni. (debian wheezy + backport)
Van valami bevált módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) nekem magától telepítette a kínai(ha jól emlékszem angol is volt még benne) az update.zip-et (ami a vagyula v45) másold fel a telóra. Recovery,wipe data és cache majd update zip ,frissül és kész de ha most jó akkor hagyd.
Sd kártyát persze nem írhatják az appok csak olvashatják.

De ez van :\ Természetesen a legjobbakat fejlesztik -.-" (Minden nap Kína felé fordulva imádkozok , hogy ne legyen a Xiaomi is olyan mint a Samsung.. stb)