- iPhone topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Netfone
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
Rootoltam a telefont és felraktam rá ezt a minfreemanagert.
Van hatása: az alap 85% ram kihasználtság helyett most 69%.
Még egyelőre nem nyúztam, kell pár nap, míg kirajzolódik, mennyire hatásos ez a megoldás. Egy 8:47 videót néztem rajta böngészőben, nem omlott össze, ez mindenesetre már ígéretes. -
whatnot
őstag
G4T-t meg a G5-öt néztem. Mindegy, most már ezzel maradtam.
Néztem a bug részt, vote-olom is a saját gondjaimat (látom, másnál is megáll a zene).
Most amúgy a headset-tel is vannak gondok. Nem tudom, miért, de nem rakja bontja a beszélgetést, akármennyire is nyomom a headset gombját, pedig első próbáknál még működött. -
kovy79
őstag
Én annyit tudok a gps-re mondani, hogy az én havi 1-2használatommal semmi gond nincs a G4A-val. Autóban 200-nál bekapcsolva is 20-30mp alatt talál jelet a gps és tartja is. Münchenben gyalog botorkálva sem volt gondom. Bár mondom, max havi kétszer kapcsolom be.
atthany, a G4C is tökéletes (most nézem, hogy még olcsóbb is), hát még a G4S. Nekem az Advance is baromira bevált, csak már ugye nem igazán lehet kapni.
ra^ven, megértelek (illetve nem, de tiszteletben tartom a félelmedet
), de akkor vagy keress más típust, vagy egy európai webshop-ot, azzal olyan nagy gondod nem lehet.
-
rjg
őstag
Ja
Utána olvasva a MIUI fórumon úgy tűnik más is járt pórul. Valószínűleg nem ment végig a frissítés, hanem menet közben leállt és elcseszte a bootloader-t és a recovery-t.Szerk: ezt cáfolva az xda-s leírás 1. pontja alapján feltoltam rá egy gyári imaget és így sincs képernyő. A Win viszont látja a meghajtókat, tehát valószínűleg a kijelzője szállt el.
Van itt valaki, akinek már volt garanciális ügyintézése EU warehouse-ból rendelt telefonnal kapcsolatban?
-
kovy79
őstag
Látod, komolyan, hónapok óta. Már peticiót indítottak, hogy foglalkozzanak a problémával.
Én jártam úgy, hogy egy fél megás!!! pdf-et megnyitottam, majd letettem a telefont. A cégesen telefonáltam, mikor kellett volna a pdf-ből egy jelszó. A telefon persze bezárta az Adobe Readert. A dologhoz hozzátartozik, hogy ha 5 mp-en belül nem mondom a jelszót, a biztonsági cég küldi a rendőrséget, ami minimum 250€. Még jó, hogy épp a kedvenc telefonos lánykával beszéltem... Mindezt azért, mert ez a gyönyörűség nem volt képes egy fél megás pdf-et a memóriájában tartani. Hasonló még a kis SE X8-on sem töftént...ra^ven, Jiayu G4C. Ilyen árban, nagyobb akkuval, azonos kijelzővel, kisebb házban. Én nemrég rendeltem 2 haveromnak, nagyon meg vannak vele elégedve. A G4S, meg még jobb, persze cserébe kicsit drágább. Nekem G4A van és egy sima miui rommal tökéletes. E rom előtt mondjuk nem volt hibátlan, a térerővel szenvedtem.
-
ra^ven
senior tag
-
kovy79
őstag
Ez kb olyan, mint amikor az emberek egymásra licitálva dicsérik az autójuk fogyasztását. 1-2-nek szinte már visszatermel, annyira jó... Miért kell mindig a sajátot dicsérni? Én megvettem, kendőzetlenül el is mondtam pár nap után a véleményemet (beismertem, hogy részemről óriási hiba volt), aztán a "fanok" által el lettem hajtva.
Most meg ajándékozhatom el a hiperszuperxiaomimiui "telefont".
Ja, a tesztben sincs egy sor említés sem erről a "picike" hibáról... -
whatnot
őstag
Eh, klafa. Pedig nézegettem a fórumot, csupa jó dolgokat olvasgattam a készülékről, de ilyesmiről szó sem volt.
-
kovy79
őstag
Semmi normális megoldás nincs rá. Lehet össze-vissza állítgatni, de a gyártó hónapok óta nem javítja a hibát. Én egy hétig használtam, elég is volt...
Egyébként szerintem tedd fel ott a kérdésed, illetve olvasgass abban a topikban. Az elmúlt 2 hónap kb csak erről szól... -
Zeki
nagyúr
Az még nem segít.
A xiaominál is sok a hülye. Csak sztárolva van. Mondjuk nem a nyitott szemű júzereknél.
Ezt lehet megpróbálni a minfree task managerrel -
kovy79
őstag
Itt olvasgathatsz a legendásan elb@szott memóriakezelésről, ami miatt sorban lövi le a programokat. A keresőbe írd be, hogy "memória"! Nekem volt, hogy naponta 5-6-szor kellett a skype-ot újraindítanom, mert őfelméltósága úgy döntött, hogy bezárja. Ugyanez volt a levelezőprogrammal, meg kb minden mással. Több lapos böngészésre nem is emlékszem, mivel azonnal lelőtte a böngészőt és én is kezdhettem mindent elölről...
(#578) Rolli, nálam is 1 napot bírt, talán másfelet, de ugye annak nem sok értelme van. Úgy, hogy semmi felesleges nem futott... Ugyanilyen beállításokkal, használattal a G4A-m 2-2,5 napot bír.
-
rjg
őstag
Urak, a fiam ma feltette a Redmi1s-ére (eredeti, xiaomishop EU warehouseból rendelt - a menüben felkínált szoftverfrissítést - előtte megcsinálta a folyamatban automatikus biztonsági mentést. A frissítés, újraindítás óta a kijelző háttérvilágítása bekapcsol, de fekete háttérrel, tehát egy ikon se látszik a kijelzőn. Próbáltam a recovery-be belépni, hátha egy cache törlés megoldja, de az sem látszik, hogy ott mi töltődik be, szintén a fekete - de bekapcsolt háttérvilágítású - kijelző látszik. Van valamilyen tippetek, hogyan lehetne gépről életre kelteni? Szinte biztosra veszem a szoftveres hibát, valószínűtlen, hogy egy kijelző így haljon meg.
-
szmyky
aktív tag
Lehet, hogy azért rossz az üzemidőd, mert fent van az a Mobilogene nevű mocsadék és az nálam több energiát zabált, mint a képernyő...
Nekem most a 36.0. van és simán bír 1,5 napot...
Először a 34.0.0. raktam fel az új telómra, az alapból letakarított minden szemetet köztük ezt a Mobilogene mocskot. -
Rolli
aktív tag
Sziasztok.Melyik rommal a legjobb az üzemidő?
Nekem szinte alig bír ki egy egész napot,pedig nem sokat nyomkodom.. -
whatnot
őstag
Másnál is előfordul, hogy alkalmazások egyszerűen csak megállnak?
Zenelejátszó megy, aztán úgy dönt, megáll. Ha elindítom újra, az aktuális szám elejéről indul.
Még bosszantóbb, hogy böngészés közben egyszerűen levágja a böngészőt, ha újraindítom, akkor alapállapotból indul, vissza kell navigálnom oda, ahonnan levágta. Ilyenkor jellemzően újra kivágja a böngészőt. Ezt az alap böngészővel is megcsinálta és most firefox-szal is. Ez mobilneten oda is vezethet, hogy szépen lassan feléled a kapacitást, feleslegesen.Valahol a szinkronizációra gyanakszom. Pl. ma úgy volt, hogy jött egy értesítés egy emailről, ami után közvetlenül szépen kivágott firefoxból.
-
Easy.2K12
tag
Szavazatok a Redmi-re a V6 portolási sorrendjére. Szavazz
-
szmyky
aktív tag
...nézz vissza 5-10 hozzászólást és mindent megtalálsz, ha Redmi 1s-ed van.
-
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok, nemrégen megérkezett az én telóm is, Kínából, minideal-es. A telón lévő rommal bajok vannak, a frissítésre bökve kilép, és nem csinál semmit, a fényképező hol jó, hol nem, tuti Rom hiba. A cwm bejön, teljesen jó, csak éppen normális teljes Rom-ot nem találok, amit fel lehetne pattintani. Esetleg valaki tudna nekem linkelni egyet? Köszi előre is.
-
szmyky
aktív tag
Hogy lehet visszarakni a gyári billentyűzetre a hangalapú keresést...egyszerűen eltűnt!
-
szmyky
aktív tag
Egy kis segítség ...
https://www.youtube.com/watch?v=c1rJOLiiAZU
-
szmyky
aktív tag
A letöltött Room egy zip fájl kell legyen, azt kibontani nem kell, csak átnevezni!
Arra figyelj, hogy mikor átnevezed a Letöltött Room-ot "update"-ra, akkor ne írd utána a ".zip"-et, mert akkor duplán lesz a nevében a ".zip"
És a belső tárhelyre másold be miután átnevezted "update" -re !!! -
szmyky
aktív tag
Próbáld így! Én is így raktam fel!
MiRecovery
Erre általában akkor van szükség,ha az első nem jön össze.
MiRecoveryben a hangerőgombokkal navigálsz,és a bekapcsoló gombbal okézol!!!!!!!-A letöltött ROMot másold a telefon gyökerébe
-Nevezd át update.zip-re.Ha lehet még másolás előtt! (kisbetűs legyen,és ne az legyen a neve végül hogy update.zip.zip)
-Lépj be MiRecovery-be. Ezt két módon is megteheted:
1: Lépj be a fentebb említett Frissítés alkalmazásba, itt nyomj egy menü gombot,majd válaszd az "Újraindítás Recovery módban"
Vagy:2: Kapcsold ki a telefont.Nyomd meg a bekapcsoló gombot és a hangerő fel gombot egyszerre,míg meg nem jelenik a Mi logó.Ezután elengedheted a gombokat,egy-két másodperc és a Recoveryben vagy
-Válaszd az Angol nyelvet
-Válasz ki az "Install update.zip to System" pontot
-Elindul a telepítés
-Ha sikerült a telepítés,nem árt a Wipe & Reset menübe belátogatni,és itt egy Wipe Cache-t csinálni.(Főleg ha verzióváltás történt)
-Ha végzett válaszd a Reboot,majd a Reboot to System pontokatEnnyi a telepítés,semmi több!!!
-
gyjofi
tag
Felraktam a 36-ot és az indító megfagy...
Mi a szöszt lehet ezzel kezdeni???
A zárás/nyitás után nem tölt be az ikonokat vagy ha igen, akkor sem reagál semmire. -
gyjofi
tag
Sziasztok!
Láma kérdés, de ROM-ot honnan?
-
-
szmyky
aktív tag
válasz
harigabi #545 üzenetére
Tényleg megoldja a "Launcher betöltése" gondot , ha engedjük a Launcher-nek, hogy a memóriában maradjon...köszönjük a megolgást.
Annyi bugyra van a beállításoknak, hogy az hihetetlen, dehát ez az izgalmas benne!
Közben megtaláltam, hogy hol kell engedélyezni a bejövő magánhívásokat is, mert alapból ez tiltva volt nálam - a tudtom nélkül.
Kezdek mostmár tényleg beleszeretni ebbe az 1s-be.
A kamerája hihetetlen képeket csinál, simán veri az otthoni 16Mp Olympos fényképező képeit...a fater tiszta ideg emiatt! -
szmyky
aktív tag
Van egy olyan gondom, hogy hívom magam vonalasról - olyanról, ahol nincs számkijelzés - és csörren egy felet a telóm azt semmi, de még azt sem jelzi, hogy volt egy nemfogadott hívásom...
Valaki tapasztalt ilyet?
36.0. van most rajta. -
harigabi
csendes tag
Sziasztok!
Kínából rendeltem, 36ezrembe fájt, se vámot, se áfát nem kellett fizetnem, magyar nyelvet tartalmazta, megjött kb 10 nap alatt (Szingapúr postával). A csomag értékmegjelölése 10$ volt, valószínűleg ezért nem vámolták de ez a feladó felelőssége.
A telóról... Tökéletesen működik, már kb 3 hete nyüstölöm.
A GPS iszonyat erős, pillanatok alatt talál jelet és jóformán kenterbe veri a Garmin túra GPS-emet. Az más kérdés, hogy a Garminnal 10 órát elvagyok folyamatosan...Nap végére 5-15% töltés marad az akkuban, de jóformán egyfeszt megy a Wifi és/vagy a 3G, sokszor még a GPS is (főleg most hogy ismerkedek vele).
A "Launcher betöltése..." történet nálam is jelentkezett, én ezt úgy oldottam meg, hogy a Beállítások>Alkalmazások>Default app settings>Launcher>Memóriában marad kapcsolót bekapcsoltam. Eddig úgy néz ki ez megoldja... Igaz, még a gyári ROM van rajta, ezután fogom még csak frissíteni.
Ja, és ennyi pénzért adtak hozzá egy bőrtokot és egy plusz védőfóliát. A bőrtok helyett kérhettem volna egy 16 GB-os SD-t is.
A főnökömnek iPhone-ja van, de neki is bejön, már rendelt egyet a párjának is -
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Nektek nincs gond az sms-el? több sms se érkezett meg a telóra, de elég random. még az sincs, hogy csak 1-2 küldőtől nem. most 35.0-as rom van fent
-
Tartarus
tag
válasz
jeanvaljean #540 üzenetére
Köszi
Én se vagyok egy "power user"
Asszem ideje lesz beszereznem egyet, max ha előjönnek a gondjai elvben 3napon belül vissza kell vegyék..
-
Tartarus
tag
Új telefon vásárlása előtt állok és ez lett volna eddig a kiválasztott alanyom, de ez a memória kezelési probléma elég elrettentő
Másik kiszemeltem hasonló árkategóriában (-5eFt) csak dupla garanciával a Huawei G630. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvennem, így a Redmi gyengeségeinek tudatában?
-
jeanvaljean
tag
válasz
Viktor0610 #535 üzenetére
Na, megvan. (Először nem ott próbáltam)
Telefon -> beállítások ->további beállítások-> további beállítások -> hívásátirányítás beállításai -> sim kiválasztása
Tehát a 1s-ben megbonyolították egy menüvel
Köszi szépen!
-
válasz
jeanvaljean #536 üzenetére
A Phone vagy a Contacts programokon belül kell menüt nyomni -amennyiben nem volt egyértelmű-, ott próbálod?
-
jeanvaljean
tag
válasz
Viktor0610 #535 üzenetére
Kösz, de nálam nincs call settings/hívásbeállítások...
Van sim kezelés, de ott nincs ilyen opció. Hol a fenébe állítottam én azt be?
-
válasz
jeanvaljean #533 üzenetére
Nálam (sima Hongmi).
Phone - menü - Settings - Call settings - Call forwarding - {kiválasztott kártya} -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valszeg ebben a hónapban legkésőbb következő hónapban vennék egy Redmi 1s-t. Régebb óta követem a Xiaomi termékeket. MIUI-t (v4 / v5) használtam már az SGSA telómon , bár ugye az unofficial volt szal nem a legjobb.
Viszont most váltanám a telómat redmi 1sre de néhány kérdést feltennék azért előtte .
Akksi egy átlagos használatnál (zene hallgatás néha néha wifizgetés) hogy produkál ? Illetve egy kicsit komolyabb használatnál (zene + wifi + játék ... stb) hogy produkál ?
A RAM "mennyi elég"?
Esetleg főzött romok hogy szuperálnak rajta ? (gondolom több ramunk marad szabadon - azért kérdezem..)Illetve aki használja , az mit gondol róla ?
(Xiaomishop magyarországtól rendelném...)
-
jeanvaljean
tag
Valaki lenne kedves és elmondaná, hogy tudom egyik kártyáról egy másik számra irányítani a hívásokat?
Amikor külföldön vagyok, a feleségem számára szoktam irányítani a hívásokat.
Lehet, hogy hülye vagyok, de a világért nem találom sehol, pedig eddig mindig átirányítottam... Megőrülök
-
-
Remington
őstag
válasz
Viktor0610 #530 üzenetére
Sajnos azt is tapasztalom. Zene rendszeresen megáll, néha más alkalmazásból is kidobál. Multitasking gyakolatilag nincs, programok közötti váltásnál szinte mindig újratölt (amit legalább gyorsan megcsinál).
Naponta újra kell indítanom mert utána annyira teleszemetelődik a memória hogy nagyon akad. Felőlem 0 mb is lehetne a szabad RAM ha értelmesen használná.
-
-
szmyky
aktív tag
Na...felraktam a 36.0-ás Rom-ot és csodák csodájára most ha kilépek a kezdőlapra nem gondolkodik...
Remélem ez holnapra is így marad! -
szmyky
aktív tag
Most felrakom a Rom 36.0.0.-ot megnézem az milyen, bár ha eddig nincs javítva, akkor ennél sem várok nagy csodát...
-
Carline
őstag
Gondolkodtam ennek a telefonnak a vételén, de elszomorít az, hogy üres rom esetén is launcher betöltésére kell várni. Snapi 400-tól meg 1gb ramtól többet vártam.
Most csak egy mt6589 teló van 1gb rammal, de ennél még nem láttam ilyet.Ez a Redmi 1S a Samu S Advancera hasonlít, mert ott is a megváltóként várt JB optimalizálatlansága úgy visszafogta a telót, hogy még a galéria is tudott akadni...
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Másnál nincs olyan gond, hogy 4-5 másodpercet ( "Launcher betöltése" felirattal ) gondolkodik, amikor egy programból visszalépek a kezdőképre?
Nincs semmi program rajta tök tiszta rendszer és frissen rakott ROM 34 van rajta! -
bumbi82
újonc
Sziasztok!
Én most vettem egy Redmi 1s-t, méghozzá itthon, boltból. Pont rendelni akartam a minideal-ről (már a kosárban volt), és aznap láttam, hogy az edigitalnál is lehet kapni 55-ért. Tekintve, hogy a magyar xiaomishop.hu-n is 50+szállítás (ami asszem 2-3 e Ft), így kicsit többe került, de legalább azonnal megvolt, illetve a garanciális ügyintézés - remélhetőleg - egyszerűbben fog menni. Tokot is adnak 6-ért, asszem ezt kínából rendelem meg a memóriakártyával együtt.
Egy kérdésem azért lenne (még nem volt androidos cuccom): a Win7-tel milyen progival tudom csatlakoztatni (jól gondolom, hogy van valami program, mint a Nokia PC Suite)?
-
Carline
őstag
Kár érte. Jó a MIUI, meg volt is portolt verziója a telómon, de szeretem a romolást.
Ez a fórum sem igazán pörög, pedig van jópár tulaj.
Nincs semmi probléma? Mindenkinek minden szuper?
Spec alapján tetszik a teló, aprón már jóáron elérhető, de félek belevágni, mert kevés a támogatottsága.
Nem itt hanem pl. Xdan, needromon, modacon is. -
Carline
őstag
Ehhez a telóhoz a MIUI-n kívül van használható AOSP vagy CM rom?
-
Remington
őstag
Rendszer mappa-Biztonság-Adaforgalom
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Valahol lehet nézi mobil adatforgalom mennyiséget?
Sehol nem találom -- teljesen új a teló, még semmi nincs pluszban rárakva!
Illetve nincs hang alapú keresésem se a felugró alap billentyűzeten! -
papi77
addikt
válasz
Viktor0610 #505 üzenetére
Az 4,5 óra lenne...szerintem kizárt!
-
-
Btee
csendes tag
34.0.0 verziót kóstolta valaki?
-
whatnot
őstag
válasz
jeanvaljean #497 üzenetére
Jelenleg 21 órája van akksin a telefon, 86%-on áll.
Igaz, keveset használtam, ill. éjszaka lekapcsoltam a hálózatról.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen alaplapot vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest