- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fujifilm1 #8886 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Nekem azért jött be mert nem bonyolítja túl a fájlkezelést.
Simán bármelyik mappából bármelyik számot vagy albumot le tudja játszani.
A többi app elkezd scannelni, music libraryt építeni, megáll a .nomedia mappáknál, stb.És a legutolsó nagyon fontos nekem, mivel az album borítókat nem akarom látni a galériában, viszont attól a zenét még akarom hallgatni.
Egyetlen szívfájdalmam, hogy nem lehet a playlist nézetben beletekerni a zenébe, hanem nézetet kell váltani, de ennyi baj legyen.
-
Maist
senior tag
válasz
fujifilm1 #8884 üzenetére
A fogyasztásra még annyit, hogy aki igazán hardcore spórolós, az egy sim kártyát használjon, azt is persze sötét szobában, minimum fényerőn, és repülő módban-VoWifi-vel, az ám az igazi!
Pár napja ezt csinálom, (mondjuk nem vagyok sötét helyen), és azelőtt, még két simmel már volt, hogy délután 4-kor töltenem kellett, most délután 4-kor még 89% volt a telefonba, 1 óra képernyőidővel. Készenlétben szinte semmit nem merül a telefon. -
nfsu17
veterán
válasz
fujifilm1 #8884 üzenetére
Impresszív.
Érzésre akár 30% plusz terhelés az akkura.
30%-ot nem mondanék normál térerő mellett.
Nálam inkább 10%, nagyon max 20% lehet.-nálam nincs battery saver bekapcsolva
-gyári minden, nincs debloatolva
-fix fényerő, olyan 60%-on lehet (fél fölött picivel)A Battery Saver bekapcsolása okoz észrevehető lassulást a 9T-nél ?
Nem tudom, mert még nem próbáltam. -
Daw93
senior tag
válasz
fujifilm1 #8078 üzenetére
Ennek a mágneses kábelnek mi értelme van?
Ha jól látom egy kis csatit így is be kell dugni a telefonba, amire tapad a mágneses rész, akkor nem mindegy ha a sima usb-t dugom bele? Vagy az állandóan bele van dugva a telefonba, vagy hogy?A régi féle Sonyknál is volt ilyen mágneses kábel, de annál a dokkolóhoz való érintkezőkre csatlakozott, így nem kellett dugdosni sohasem.
-
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1 #4835 üzenetére
Sziasztok,
Két témában van fejlemény:
1. Ajánlottam a Mágneses USB C kábel: [link] [link] és valaki kért visszajelzést hogy milyen...
Hát szuper nagyon bevált, mind töltésre mind adat átvitelre tökéletes.2. Akinek Outlook és MS Teams-et kell használnia, rootolt a telója de a cég policy előír mindenféle megszoritásokat, annak egy Megoldás az XDA-rol.
Gondolom ez a probléma kb alig érint mást rajtam kívűl, de embertelen idő volt kitalálni a megoldást. hátha másnak ez segít. -
Faby
senior tag
válasz
fujifilm1 #8063 üzenetére
Nem tudom, nekem sima Mi 9T van, de ahogy itt olvastam, a Pro-n a gyári Global ill EEA romban a Google tárcsázó van, ahol nincs beépített hívásrögzítés, mint a Miui saját tárcsázójában. Én erre értettem, hogy nem működik.
Ha neked xiaomi.eu rom van, abban gondolom belerakták, vagy a kínai dev alap miatt eleve benne volt a Miui tárcsázó, és így a beépített hívásrögzítés. -
koltayk
csendes tag
válasz
fujifilm1 #7553 üzenetére
Mint az előbb írtam van egy javított változat [link]
Nygodtan lefuttathatod a PRO-n, kivéve a bootlogo-t. Meg kéne tudni, hogy melyik partícióban van a bootlogo a PRO-n. Ehhez elég egy tetszőleges TWRP backup-ból megnézni a recovery.log-ot, mert ott fel van sorolva az összes partíció, amit a TWRP menteni hajlandó. /logo névvel megtalálod a bootlogo partícióját, ha ez /dev/block/sde46, akkor minden rendben, ha valami más, akkor írd meg és én beteszek egy kapcsolót a PRO-nak.
Ha jól látom neked nem is xiaomi.eu-s ROM-od van V11.0.3.0.QFKCNXM, de mégis Redmi K20-as? Ezt nem értem. Ha CN van benne, akkor nem lehet EU-s, hanem kínai, akkor viszont mégi értem, hogy Redmi.
Mindenesetre az újabb verzió már tényleg kezeli mindkét esetet, hogy hol van a fő build.prop.
Persze én is adb-t használok intenzíven (az android studio is adb-t használ és vele párhuzamosan megy még nálam egy adb shell), a wifi-s lehetőséget is használtam már, de többnyire kábellel dolgozom, mert nagyobb mennyiségű adatokat is adb-vel szoktam átvinni és az wifi-n (legalábbis nálam) elég lassú. -
kelly416
veterán
válasz
fujifilm1 #6682 üzenetére
Vicces, mert van az a fajta szilikon tok, aminek "buborék" van a négy sarkában, ilyen leejtés állónak reklámozzák, az nem zavar annyira, mint amikor tok nélkül csak a teló aljából lógott ki a pöcök. Mondjuk ha rám jön, játszom 1-1,5 órát PUBG-al, ott fektetve van a telefon és egyszerűen idegesít. De ez szerintem megszokás kérdése, ha Te meg tudod szokni, tuti hasznos és jó társ a mindennapokban. MicroUSB csatlakozós mágneses kábelem van még mindig - most hogy mondod - és ráadásul olyan, amit nem tudsz rosszul feltenni. Vagy csak tölt, vagy tölt és adatátvitelre is jó. Soha többet nem fogom használni, úgyhogy ha kell valakinek, ingyen oda adom.
-
kelly416
veterán
válasz
fujifilm1 #6676 üzenetére
Nekem még annak idején Sony Z1C-nél volt mágneses csatlakozó (félig gyári), akkor megszerettem, és az utána jövő Lenovo Vibe Z2 PRO-hoz vettem hasonló kábelt, de sosem tudtam megszokni a telóból kilógó valamit, pedig egyébként praktikus cucc. Max. egy hasonlóan vastag tokkal lenne használható szerintem, de a tokokat sem szeretem. Legutóbb az S9 minden koszt mindig begyűjtött, és tényleg sokkal retkesebb volt, mint bármelyik másik telóm, abba tettem type-c dust proof dugót, de 2 nap után körbe vágtam a gumit és bele toltam tövig, annyira zavart a kilógó része.
-
Faby
senior tag
válasz
fujifilm1 #6166 üzenetére
Pedig a válasz a kérdésre ott van a hozzászólásodban is:
Settings -> Ambient display & Lock screen -> Double tap to wake or turn off screenTehát a Miuiban alapból benne van a duplakoppra kikapcsolás is. Csak ezért nem kell Nova.
xiaomi.eu dev-en (még Miui 10 alapú, Android 9) teszteltem, működik, úgy, ahogy írod: home gomb (vagy gesztus), üres területen duplakopp, és már ki is kapcsolt.
Működik lockscreenen is. -
enzahobi
aktív tag
válasz
fujifilm1 #6166 üzenetére
Köszönöm a tippeket, már ismertem
és 3 teló óta használom is. Egyedül a zárképernyős duplakoppot nem tudtam eddig xiaomin elérni csak custom rommmal, vagy xposed-al, de örülök hogy 11be végre ez is belekerült a miuiba. Még anno lg l90-en szoktam rá, ott nagy reklám volt a knock on -knock off feature ;)
Miui 10en egyelőre így oldottam meg kikapcsolást:
(középső szürke sáv az értesítés PowerToggles appal)
Aztán majd egyszer 11re is lefrissítem, ha jók a visszajelzések. -
-
Obyboy
addikt
válasz
fujifilm1 #5033 üzenetére
Szívesen csinálom, ha időm engedi.
Munkám és szabadidőm teljesen változó ütemben ad lehetőséget a topik olvasására, így előfordulhat, hogy óránként többször de lehet, hogy csak a nap végén este tudok ránézni a topikra.
Az OPO topikban nagyon jó csapat alakult ki mire megörököltem a topikgazdaságot így jó tapasztalataim voltak mielőtt felvállaltam az itteni topikgazdaságot.
Az eltelt néhány hét után nyugodtan kijelenthetem, hogy ebben a topikban is intelligens és segítőkész emberek gyűltek össze így itt is jó érzéssel tölt el a topik segítése.
Moderálnom még nem kellett senkit és törölnöm sem kellett még hozzászólást, sőt OFF-ba is csak néhány hozzászólást tettem át. -
enzahobi
aktív tag
válasz
fujifilm1 #4983 üzenetére
+ még ide is szól :) (#4963) fujifilm1:
Még annyival kiegészíteném hogy pl nova launcherrel modulok>tevékenységek>beállítások>tesztelést kiválasztva készíthető egy parancsikon ami egyből ebbe a menübe visz :D -
Maist
senior tag
válasz
fujifilm1 #4977 üzenetére
Igazából mindkét beállítást olvastam már én is, az LTE/UMTS auto azért jobb, mint az LTE/WCDMA, mert ez utóbbiról nem vált le 2G hálózatba, ha éppen csak olyan van, ahol jársz. Nevével ellentétben ugyanis az LTE/UMTS auto levált 2G-re is, ha más elérhető nincs.
A lényeg, hogy ne olyan legyen kiválasztva, amiben van TD-SCDMA, mert akkor sokat mozgó telefonnál, cella váltásoknál, változó lefedettségnél keresi a TD-SCDMA rendszerű hálózatot is.Kamumazsola #4979:
A 4G+ kijelzéssel vannak azért gondok, mert rootal működő programmal megnézve inkább nincs 4G+, hiába mutatja, vagy pedig folyton ugrál 4G+ és 4G közt. (Legalábbis nálam, vidéken, Telenor hálón.) -
KamuMazsola
őstag
válasz
fujifilm1 #4974 üzenetére
Hát én átállítottam mindkét simet, de mivel két simet használok és nem vagyok hajlandó 2G-re állítani a beszéd simet sem (inkább VoLTE), így az energiafogyasztás továbbra is ugyanannyi. Éjszaka is be van kapcsolva, de akkor nincs számottevő fogyasztás, viszont azt vettem észre, hogy a netes sim 4G+ szinte mindenhol. Lehet ez adja a magas fogyasztást, mivel a 4G+ az két különböző frekvencia "összeboronálása" és így érhető el nagyobb netsebesség (300Mbps), valamint napközben folyamatosan mozgásban van a teló. Mindegy két napot azért kibír nálam így is.
-
Maist
senior tag
-
trouble
senior tag
válasz
fujifilm1 #4963 üzenetére
Segít a kereső
Beállítottban kezd el nyomkodni a belső tárhely menüpontot, és amikor bejön a sim beállító állítsd be Preferált hálózattípusnak az LTE/UMTS auto (PRL) vagy a fent említettet. Azért merül gyorsan a telefon mert alapból keresne kínai hálózatot is.
Ez a beállítás minden újraindítás után vissza áll tehát ha újraindítod a telefont mindig be kell állítani. -
Angel78
aktív tag
válasz
fujifilm1 #4963 üzenetére
Szia
Fejlesztői jog kell hozzá, de őszintén szólva fogalmam sincs róla hol adta fel a változtatás lehetőségét.Más valaki lsz adjon tanácsot, mert úgy fest nem látom a fától az erdőt.
Miért van hogy a Gmail-re érkező leveleket csak akkor kapom meg ill jön értesítés, ha itthon Wi-Fi hálózaton vagyok? Mit kellene máshogy beállítani? Köszönöm -
fujifilm1
senior tag
válasz
fujifilm1 #4756 üzenetére
Hát úgy döntöttünk hogy várok 168 órát, mielőtt a bootloadert megnyitom.
Szóval egyelőre nem tudom felrakni az új Android 10 es miui 11-et.Viszont felfedeztem, egy beállítási lehetőséget a "second space".-t. Gondolom az Android 9 vagy a MIUI hozta...
(Nem ismertem mert az előző telefonomon még samu 7.1 -es Android volt...)
A lényeg, hogy a privát és a munkahelyi programok, -és beállítások- teljesen el vannak szeparálva, olyan mint egy sandbox...
Nálam például a cég megköveteli a MS Intune program felrakását (full admin jog az egész telón!!!), képernyőzár pin használatát az Outlook és MS Teams eléréshez. (Amit soha nem adnék meg a privát telefonomon...)
Ha átváltok erre a "Second Space" -re akkor kell PIN kód meg képernyőzár és csak utána tudom használni az Outlookot.
De a váltás király gyors, 3 másodpercnél nem több...
Privát Rendszerben Látok egy értesítést hogy a másikban valami üzenet jött.
Nekem ez piszkosul bejött.Más. Ezeket a kütyüket rendeltem :
Mágneses USB C kábel: [link] [link]
Vékony átlátszó tok: [link]És még ezen gondolkodom vezeték nélküli töltő "vevő" - [link] A kommentek szerint ez 1,8A-el is tud tölteni...
Nem tudom hogy ezeken NFC mit szól hozzá. Szerintem bezavarja... -
-
hito
nagyúr
válasz
fujifilm1 #4598 üzenetére
Ahogy én tapasztaltam, semmivel nem csinál jobb képet gcammel.
Ha jó képet akarsz vele lőni, 48MP-ben fotózol és PS-ban leméretezed 12MP-re (újraszámításnál pipa be => átlagoló (éles szélek) ). Egy ideje tesztelem, az én szememnek ez a megoldás tetszik a legjobban. Ha érdekel valaki, linkelek majd összehasonlító képeket.
-
válasz
fujifilm1 #4589 üzenetére
Sima 9T 64 GB van Augusztus óta.
Bevált-e?
Vannak apróbb hibái, de ennyiért ($280 volt a GearBesten) és ilyen tudással együtt tudok élni vele.Egyedüli szívfájdalmam a PWM, de még senki nem bizonyította, hogy a Proban valós DC Dimming van-e.
Kamera nagyon jó, Gcammal még jobb főleg éjszaka, és nappal is szebbek a színek, szoftver gyors.
Kicsit nehéz, de egy jó tokkal meg lehet szokni.
Már nagyon szenvedtem a RN4-en.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest