- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V2 - origami
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
koltayk #9513 üzenetére
Köszönöm az erőfeszítésedet, de időközben volt egy kis időm kutakodni, és találtam ezt a TWRP-ből működő verziót.
Kérdéseidre a válaszok:
A készülék rootolt, de az alkalmazás nem kért (és így nem is kapott) root jogosultságot
A csatolt kép kb 2-3 s múlva jelent meg, 10-12-t biztos nem kellett rá várni. -
-
Maist
senior tag
válasz
koltayk #8517 üzenetére
A linkelt képeden szereplő suspend processz nálam nem volt a listán, ellenben az egyéb kategória reggelre majdnem 30% volt. Közben az jutott eszembe, régebben gyorstöltés után volt ilyen gondom Mix 3-nál is például, az addig merült miután levettem a töltőről, míg újra nem indítottam, aztán pár frissítés múlva már jó lett. Ma este kipróbálom újra, töltés után ugyanúgy hagyom, mint ma reggelre, de egy újraindítást csinálok a töltés végén. Holnap reggel majd kiderül mit mutat.
-
Maist
senior tag
válasz
koltayk #8449 üzenetére
Sajnos a 20.1.2 heti xiaomi.eu is gyengélkedik még mindig:
Repülő üzemmódban, kikapcsolt AOD mellett is képes volt este 10-től reggel 7-ig 85%-ról 74-re lemerülni. Látszólag szépen alszik pedig az akku grafikon alapján. Pie alapú xiaomi.eu stabilon ugyanennyi idő alatt, ha 3-4%-ot merült, akkor azt már soknak tartottam. -
koltayk
csendes tag
válasz
koltayk #7986 üzenetére
Leírás: [link]
Mint a leírásban is áll: Pro-ra csak a bootlogo kérdéses, a többi pont Pro-ra is megy. A bootlogo esetére pedig ha lenne egy Pro-s tulaj, aki csinált TWRP-vel backup-ot, mindegy, hogy melyik partíció(ka)t mentette, a recovery.log-ban szerepel a bootlogo partíciója /logo címszó alatt. Ez sima Mi 9T-nél /dev/block/sde46, kérdés, hogy Pro-nál ez mi. Ha ott is ugyanez, akkor minden működik Pro-n is, különben programozni kéne. -
-
Maist
senior tag
válasz
koltayk #7636 üzenetére
Bootlogo cserekor ezt írja a log, xiaomi.eu stabil 11.0.3.0:
mount -o remount -rw /
mount -o remount -rw /vendor
sha256sum /data/user/0/com.android.kk.redmik20tomi9t/files/LogoOrig/logo.emmc.win
edb5bbf1680a22921f948583a3beaf1fb99edb2d3ef8864f5c3b93b1e614aa1f /data/user/0/com.android.kk.redmik20tomi9t/files/LogoOrig/logo.emmc.win
hibás bootlogo
mount -o remount -r /vendor
mount -o remount -r /
Porszem került a gépezetbe: hibás bootlogoMár minden szépen át van írva, bootanimation.zip is rendben, de a logo nem megy.
-
Maist
senior tag
válasz
koltayk #7678 üzenetére
Addig próbálgattam, míg elég jó részeredményt el nem tudtam érni: amennyiben a camera apk-t kimásolod, majd átnevezed .zip-re, és nálam stabil V11 xiaomi.eu-n az alábbi négy fájlt kiszeded:
majd ezek után egy másik mappába bemásolod a davinci_global.png-t 4-szer, úgy, hogy ezeken a neveken valójában ugyanazok a képek legyenek, majd a .zip-be visszamásolod, visszanevezed apk-ra, majd felülírod vele az eredeti camera.apk-t, 0644 jogosultsággal, akkor ha kiválasztod a kamerában a vízjelet, és egyéni vízjelet írsz be (ez fontos, csak magában még nem jó!), ami lehet az AI TRIPLE CAMERA is, csak a camera szó végén hagysz egy szóközt, akkor az elkészült képen MI 9T AI TRIPLE CAMERA lesz a szöveg, mintha gyári MI 9T-vel készült volna a kép.Az átnevező, bootlogo cserélő programod egyébként jó xiaomi.eu V11 stabilra is?
-
hriska
aktív tag
válasz
koltayk #7561 üzenetére
Pro-ban a 9.11.21-es xiaomi.eu romban a systemben van a fő build.prop.Ezen kívül még két helyen.
Van egy TWRP-ből telepíthető .zip-em ami átírja a logo,bootanim,készülékazonosítót.
4pda-ról származik,így itt nem szívesen osztanám meg,ha valakit érdekel priviben elküldöm.
Este meló után megosztom az oldal linkjét is.
Ez Mi 9T Prohoz való,tökéletesen teszi a dolgát. -
fujifilm1
senior tag
válasz
koltayk #7550 üzenetére
Nekem Pro van ezzel a verzióval: V11.0.3.0.QFKCNXM (11-es EU-stable)
Nem mertem lefuttatni az APK-t mert a Pron egy pár dolog másként van. Pl:
A build.prop az nincs a gyökérben mint nálad, hanem csak a /system/ alatt van.A grep szintax:
2|raphael:/ # grep
usage: grep [-abcDEFGHhIiJLlmnOoPqRSsUVvwxZz] [-A num] [-B num] [-C[num]]
[-e pattern] [-f file] [--binary-files=value] [--color=when]
[--context[=num]] [--directories=action] [--label] [--line-buffered]
[pattern] [file ...]
A grep verzioja:
2|raphael:/ # grep -V
grep (BSD grep) 2.5.1-FreeBSD
Elküldenéd hogy milyen parancsokat kell adb shell-ből kiadni?
nem bírtam kihámozni a java fileból. Nem értek javául.Én Wifi-n keresztül ADB-vel dolgozom.
Ezt csak ajánlani tudom a legjobb módszer fejlesztésre, javításra.
Ez ugye a jól ismert ADB Shell, csak annyi a különbség hogy nem kell USB-kábelt ki be dugdosni.Két lépésből áll:
1. Egy root terminal-ban ezt kell kiadni a telefonon:setprop service.adb.tcp.port 5555; stop adbd; start adbd
(Ezt én egy Tasker task-ból adom ki.)2. A PC-n egy terminalban pedig ezt:
adb connect 192.168.x.x:5555 (a telo ipcime -wifin)
sleep 2
adb shell
Ezután a telón engedélyezni kell az ADB csatlakozást.
Nagyon kényelmes. Működik a copy paste, parancs history, tab-ra parancsnév kiegészítés, stb. -
-
duo
addikt
válasz
koltayk #7509 üzenetére
szia! eloszor is köszi!!! kiprobaltam. nalam nem akarja az igazsagot.
ennyit irt ki.mount -o remount -rw /
mount -o remount -rw /vendor
grep 'Redmi K20' /* 2>/dev/null|grep ^/
mount -o remount -r /vendor
mount -o remount -r /
Porszem került a gépezetbe: hiba a következő parancsban: grep 'Redmi K20' /* 2>/dev/null|grep ^/, hibaüzenet:sima 9T, miui eu stable, magisk fent van. 19-es.
mi lehet a porszem? -
fujifilm1
senior tag
válasz
koltayk #7509 üzenetére
Szia,
Ez nagyon jó hogy elkészítetted. Köszi!
( egyszerűen nem értem hogy ez mást miért nem zavart - az XDA-n is körülnéztem és nem találtam megoldást )
Még ma megnézem és lefuttatom Pro-n.Az is egy megoldás a kamera vízjel kapcsán - ahogy valaki írta is -
a kamera Settingsben kikapcsolható a vízjel. -
Faby
senior tag
válasz
koltayk #7267 üzenetére
Ennyire nem mentem bele.
Semmit nem látok ott, mert kikapcsoltamFényképző > jobb fölül három vonal > Beállítások > (Kamerabeállítások) Watermark (Vízjel?) > Készülék vízjele ((sajna a 9.8.15 EU dev ilyen vegyes angol-magyar néhol))
De most próbaképpen visszakapcsoltam, és tényleg K20 van.
Na majd átnézem a többit is. -
Obyboy
addikt
válasz
koltayk #7196 üzenetére
Előző telómon cserélgettem a custom ROM-okat, ekkor szoktam hozzá a TWRP-ben a backuphoz (NandroidBackup). A jól működő belakott ROM-ról minden dirty upgrade előtt csináltam ilyen mentést így ha valami miatt megtérdelt a frissített rendszer akkor vissza tudtam térni az előzőre.
IDE feltettem a két kért logo-t.
Ha lesz időd írd már le, hogy hol írtad át K20-ról 9T-re, én is szívesen átírnám és az összefoglalóba is betenném, hátha mások is átírnák. -
Obyboy
addikt
válasz
koltayk #6981 üzenetére
Annyit csináltam, hogy miután nyitottam a BL-t és feltettem az új TWRP-t akkor a TWRP-ben beléptem a backup menübe kijelöltem az összes Patríciót és lementettem. Majd a mentést átmásoltam a notimra és csak ezután nyomtam full wipe-ot. Ha jól gondolnom akkor így a gyári ROM-ról van egy mentésem amit ha minden jól megy sohasem kell visszaállítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TP-LINK routerek
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest