- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pilu01
senior tag
Na sikerült!
Csak most is úgy jártam mint tavaly nyáron az első ilyen típusú telefonomnál, hogy már nem tudom hogyan.
Próbálkoztam már mindennel, régi fastbootos rommal is de csak nem akart fennmaradni semmi.
Aztán amit adtál linket, twrp-re az ment fel, de nem wines parancsablakból, hanem a mappájában lévő .bat fájlal.
Kiírt kínaiul mindent, csak logikusan következtetve volt sejtésem hogy mit akarhat, és így nyomtam az a számokat, amihez hozzá volt rendelve a parancs.
Felment a twrp, és meglepetésre fenn is maradt, megcsinálta a data-yes törlést is, újra is indult, minden klappolt.
Mondom ez fain, akkor mit fog szólni otg-n a legfrisebb eu. devhez?
Fölment, és kb 2 perc múlva indult!! A legújabb stabil globálra!!
Kiváncsi leszek hogy fog muzsikálni!
Köszi mindenkinek a segítséget! -
Faby
senior tag
Be van kapcsolva a Manager hide is, mindig bekapcsolom azt is, eddig nem volt gond a Cib alkalmazással, Safety net is zöld a Magiskon belül. Az oem feloldás kikapcsolása sem hozott eredményt.
Sőt, annak ellenére, hogy indításnál figyelmeztet, alkalmazáson belül már biztonságosnak mondja az eszközt.
Még ha lesz időm, frissítek Magiskot, esetleg a komplett romot, de az nem most lesz. -
koltayk
csendes tag
A januárit még nem próbáltam (ezek szerint nincs javulás), de az utolsó decemberi eu.dev ROM alvó állapotban erősen tud merülni (legalábbis nálam). Abban tévedtem, hogy a suspend processz lenne a főbűnös, mert ugyan 6%-kal előkelő 3. helyen áll az akkufogyasztók listáján, de ennyi azért a nagy merülést mégsem magyarázhatja:
Az akkufogyasztók listájának végén van egy "egyéb" kategória, ami közel 50%-a a teljes fogyasztásnak:
Mik bújnak meg emögött?
@kidnou: nálad hogy néz ki az "egyéb" kategória? -
kidnou
őstag
Nem tudom nálad mi lehet a gond, nekem éjjel bekapcsolva net is, 3%ot merült éjjel. Valamelyik app lesz a bűnös azok közül amit használsz. Még RN5 teloval jartam így egyszer mire rájöttem egyik program egyfolytában helymeghatározást kereste magának, de mivel nem volt bekapcsolva, folyamatosan ébren tarotta a telót. Lehet nálad is hasonló lesz
-
-
koltayk
csendes tag
"hibás bootlogo" üzenetet csak akkor kaphatunk, ha az apk-ból kiolvasott bootlogo (/data/user/0/com.android.kk.redmik20tomi9t/files/LogoOrig/logo.emmc.win) sha256sum-ja nem egyezik a szintén az apkban található összeggel, ami a /data/user/0/com.android.kk.redmik20tomi9t/files/LogoOrig/logo.emmc.win.sha2 fájlban van. Tehát azt ellenőrzi, hogy az apk-ból jól lett-e kiszedve a bootlogo fájl. Viszont a protokollált összeg jó, ezek szerint magával az ellenőrző logo.emmc.win.sha2-vel van gond. Elég különös, valami történhetett nálad az apk-val.
Mindenesetre van egy továbbfejlesztett verzió, ami kiírja az induláskor történteket is, és neked is köszönhetően még a kamera vízjelet is cserélni tudja. -
koltayk
csendes tag
Ez szerintem azért van, mert az EXIF-et minden egyes képhez meg kell írni, és ehhez a build.prop-ból (valamelyikből) veszi az eszköz nevét. Viszont a vízjelből csak néhány darab lehetséges (attól függően, hogymelyik kamerá(ka)t hasznája), ezek képként valahol a ROM-ban el vannak tárolva, nem kell minden egyes kép esetében legyártani.
Persze a vízjelet én is kikapcsoltam, tényleg csak a teljeség igénye miatt említettem, hogy ott marad a Redmi. Ha megtalálom a vźjeleket (még nem kerestem őket), akkor megpróbálom majd kicserélni őket, de ez nem olyan egyszerű, mint egy szöveget átírni. -
prokxy
veterán
Azzal kezdtem, h a 3.1-es pontot elolvastam és próbálkoztam vele, emiatt is írtam már az EREDETI hozzászólásban, hogy sajnos az nem jött be.
A repcsi mód után is nyomkodtam, mint a hülye és nem oldotta meg.
De a másik, segítőkész kolléga javaslatára a vodás kártyám beleraktam és átállítottam, telekom-os vissza és már megy is a dolog. Szóval az megoldás btw.Ettől függetlenül köszi az ötlete.
-
Obyboy
addikt
Feltettem az ajánlott TWRP-t (3.3.1-1109, by wzsx150), PowerShell-en keresztül. TWRP-be bootolás után kérte a feloldó mintát, megadtam és már látom is az /sdcard mapát.
Teszek vele egy próbát, hogy most nem törlök semmit.Szerk:
Az új ROM telepítése után próbából újra a TWRP-be bootoltam, újra kérte a feloldó mintát, tehát minden belépésnél kéri, viszont így látható az /sdcard tartalma -
Obyboy
addikt
OK. Köszi.
Épp azért kérdeztem, hogy kell-e a javítás után másik TWRP-t feltenni mert amit linkeltél az Jul 26, 2019 | 09:01AM dátummal lett feltöltve az androidfilehost.com-ra.A lényeg, hogy felflash-elem a linkelt TWRP-t azzal legyalulok mindent majd telepítem a mai új ROM-ot. Jól sejtem, hogy ROM install után érdemes újra feltennem az általad linkelt TWRP-t vagy ekkor már mindegy hogy felül fogja írni a ROM telepítése?
-
Obyboy
addikt
Köszi.
Igazad van mivel miután nyitottam a BL-t és feltettem a TWRP-t még a notiról adatkábelen átmásoltam az új ROM-ot a telóra és TWRP-ből installáltam. A ROM telepítése (és belakása) után mikor újta beléptem a TWRP-be akkor szembesültem a dologgal. Ha fut a rendszer akkor látom a háttértárat és ha csatlakoztatom a notihoz akkor is látom, gyakorlatilag csak TWRP-ben van kódolva. Bár ez pont elég ahhoz, hogy ne tudjak innen semmit sem telepíteni.
Ha hazaértem kipróbálom a javítást.
Szerinted maradhat az általad linkelt TWRP vagy tegyek fel másikat/frissebbet? -
Obyboy
addikt
Köszönöm szépen a segítséget.
A kurion leírásának és az általad kiegészített részeknek köszönhetően zökkenőmentesen nyitottam a BL-t majd tettem fel TWRP-t és a xiaomi.eu dev ROM-ot.
Gyakorlatilag Android9-es MIUI11-ről a legfrissebb TWRP-vel a legfrissebb xiaomi.eu dev ROM-ra (HMK20MI9T_9.11.7_v11-10) álltam át az alábbi lépésekben:
- BL-t nyitottam a 15_Second_ADB_Installer_v1.4.5 szoftverrel
- fastboot-tal feltettem a legfrissebb LR-team TWRP-t
- fastboot boot twrp.img parancs nekem snem működött így visszamentem a recoverybe újra feltettem a TWRP-t és a power+hangerő fel gombbal mentem a TWRP-be
- Biztonság kedvéért backupoltam az összes partíciót és ezt át is mentettem a notimra
- a mentést követően az internal storage kivételével mindent töröltem
- wipe után feltettem a legújabb xiaomi.eu dev ROM-ot majd wipe cache
- reboot után most lakom befelé. -
Obyboy
addikt
Köszi a segítséget, teganp este nem volt már időm/kedvem belevágni, talán majd ma...
Javítsatok ki ha tévedek. Ha jól látom akkor a xiaomi.eu oldalon a dev ROM és stabil ROM is már Android 10-zel van. Tudom, hogy most jött ki a MIUI11 és a teljes sötét módon kívül nem sok újdonságot hozott a Q de ha minden funkciója működik akkor miért adják ki OTA a gyári ROM-okhoz is? -
siskad
őstag
Gyári tok van rajta, fólia nincs, úgyhogy ez nem hiszem hogy probléma lehet. Meg majdnem biztos vagyok benne hogy szoftveres bug, mert ha előtte gombbal felébresztem és úgy ujjlenyomattal úgy nem csinálja, csak ha kikapcsolt kijelzőnél ujjlenyomattal. Így ha pl. legutoljára lámpa alatt használtam a telefont, lezártam, majd mondjuk 20 perc múlva feloldom 2 méterrel arrébb, ahol már nem éri annyira a fény, akkor rögtön írja is hogy ne takarjam le felül.
-
KamuMazsola
őstag
Azért te is túlzásba estél! Én soha nem romoltam, vért hányok tőle. Fogadd el, hogy ilyen is van és értelmetlennek tartom. Veled ellentétben az a véleményem, hogy neked kéne más gyártó telefonját választani, ami olyan, amilyet szeretnél. Nekem ez pont olyan out of the box. A frissítés óta a rádió rész fogyasztása is normalizálódot, ellenben az lte/wcdma hokuszpokusz nem segített.
-
Faby
senior tag
Ok, kicsit elbeszéltünk egymás mellett (főleg én
)
Viszont az biztos, hogy nem Miui 11 feature, mert én még a Miui 10 alapú eu dev 9.8.15-öt használom.
EEA romot csak addig az egy hétig használtam, míg le nem ketyegett a BL nyitási idő, de úgy emlékszem, a duplakoppos feloldás működött ott is. A zárást nem tudom, abban igazad lehet, hogy nincs benne. -
Faby
senior tag
Pedig ahogy írtam, működik a kikapcsolás is duplakoppal, gond nélkül, mind a lockscreenen, mind az ikonok közötti üres területen.
Még az lehet, hogy én az alapértelmezett témát használom, csak az ikonokat illetve a boot animációt módosítottam.
Írja is, hogy csak default vagy classic témánál működik. -
Obyboy
addikt
Aki nem használt hosszabb/rövidebb ideig custom ROM-ot nem ismeri a cache wipe lehetőségét és létjogosultságát. Én az utóbbi 3-4 évben csak custom ROM-ot használtam az OPO-n. TWRP-ben dirty flash során is előtte utána nyomtam cache wipe-ot, ártani nem árt de az esetleges bajtól megóv alapon.
Családban ha valakinek sz@rakodik a telója és van a gyári recoveryben cache wipe lehetőség általában szokott segíteni. Nem is értem miért nics (vagy csal én nem találtam) a Mi 9T recovery-jében cache wipe... -
spect80
senior tag
Ha nálam is fennállna a hiba én lehet úgy próbálnám meg, hogy terminal+busybox és egy top parancs. Valószínű, hogy a cpu-t intenzíven használja a bűnös process, ezzel talán ki lehetne szűrni melyik az.
A másik, hogy lehet én látom rosszul, de mintha a 9T-n gyakoribb lenne a hiba, mint 9t pro-n. A 9T-n meg több miui app van, mint a pro-n. Ezzel lehetne szűkíteni a kört. -
KamuMazsola
őstag
Miért fontos törölni? Mit csinálunk vele olyankor? Évek óta van Mi telóm, volt már pár frissítés, de a frissítéskori újraindításon kívül semmit nem csináltam vele és nem volt semmi gondom a telokkal. Most ezen is frissítettem (9T) és most is megy tovább.
Egy Titanic efektem volt nekem is, úgy érzem random, talán a galériát turkáltam, azt eltettem a telót (még 10-es MIUI-val), töröltem a memóriát és jó lett. Valami beragadt (szoktátok mondani). -
Obyboy
addikt
Recovery menüben (gyári sértetlen rendszeren) csak wipe all data lehetőséget találtam.
-
Dimond G
senior tag
Szerencsére én is megúsztam a hirtelen merülést, bár azt észrevettem miután felraktam a Miui 11 fejlesztőit, hogy 2%-al jobban merül lerakott állapotban, mint eddig!
Nálam van lakat alatt egy-két alkalmazás, de azok automatikusan is indulhatnak! A gyári app-ok, viszont nem voltak kikapcsolva!
Ezt most megtettem és kíváncsi vagyok mi lesz!
Kamera beragadás nálam nem jellemző, mivel Gcam-ot használok és ha sokáig fotózok és zsebre rakom, akkor se vészesen merül, melegszik! Persze szeretek kilépni belőle! -
ArsenalF
aktív tag
Koszonom, sajnos egyik sem segitett, de legalabb feltudtam vinni a dpi-t 450-re igy sokkal jobban erzem magam a menuben. Probaltam amugy extra alacsonyt es extra magas erteket is de egyik sem segitett. Az "expand top notification" opcio pedig nekem hianyzik abbol a menupontbol amit emlitettel. De nalatok teljesen normalisan jelennek meg az ertesitesek?
-
fujifilm1
senior tag
Köszi, ezt megtaláltam de az összefoglalóban egy másik beállítást is mondanak, és azt nem találom...
Mostmár az a gyanúm hogy ez a sor hibás az összefoglalóban:
igen más is szolt már: [link]
Mindenképpen nyitok boot loadert de még 3 napot várni kell.
MIUI 11 eu-s romot fogok feltenni és rootolok. -
emilll
tag
Szuper! És vajon jobban meríti a telefont?
Már csak jó lenne valami jó kupon, amivel (ismét) 250eur körüli ára lenne a 128-as 9T-nek, de mostanában nem akciózzák.
Egyébként miért írják sokan, hogy a mi 9 jobb? Drágább, az akkuja kisebb, a kamera teszteken én nem láttam különbséget. Csak a proc. miatt? -
Racecam
nagyúr
Jaja, úgy néz ki a Pro-ra is igaz, hogy ugyanúgy képes fastboot bootloop-ba esni, mint a sima, úgyhogy óvatosan.
A MiFlash-t rendszergazda módban indítottam, mert azt én is kisilabizáltam, hogy valamit nem tud írni illetve olvasni. De jó, hogy ma már (majdnem) mindent meg lehet nézni Youtube-on.
-
Racecam
nagyúr
Csak azért írom Neked válasznak, mert esetleg számodra is lehet benne tanulság.
Megtörtént a Mi 9T Pro telefonom ROM cseréje Xiaomi Eu Dev ROM-ra. A MIUI 10-es Android 10 alapú ROM-ot választottam. A művelet (az én hülyeségem miatt is, de elvitte a fél napomat tegnap, nem volt egyszerű, de majd mindjárt leírom.
Először is az utasításoknak [link] megfelelően jártam el Maist kiegészítése alapján. Egészen a "twrp recovery telepítés, format data-Yes, reboot to recovery" mozdulatig. Utána viszont elkövettem azt a hibát, hogy: Wipe/Advanced Wipe és bepipáltam a Dalvik/ART Cache, Cache, System és Data. Ezután jött a feketeleves, újraindítás után Fastboot bootloop...
És ha ez még nem volna elég, jött a kálvária...
MiFlash... Na ennél fostosabb programot még nem nagyon láttam...
1., Először is, a program indítása után jön egy ablak, ahol különböző driverek telepítését ajánlja fel. Ha itt a tovább szeretnénk lépni ahogy kurion is írta, nem talál meg egy elérési utat a program. Miért is,? Mert szarul lett megírva és nem képes létrehozni egy "log" nevű könyvtárat/mappát, pedig oda szeretne írni, onnan szeretne olvasni. Ha mi létrehozunk egyet neki, akkor már minden további nélkül elindul, lásd Youtube videó.
2., Most, hogy már elindult végre már csak be kell tallózni a fastboot ROM-ot és minden oké, gondoltam én naivan...
De nem, mert a könyvtár/mappa nevében nem lehet szóköz!!! Lásd: Youtube videó.
Lehet, hogy ezeket tudtátok, de nekem az első Xiaomi telefonom, úgyhogy újdonságnak számított.
Ezután már csak a Magisk telepítési problémába futottam bele, de szerencsére ezt is leküzdöttem egy Youtube videóval.
Viszont több kérdés, illetve furcsaság sem hagy nyugton...
Ezek a ROM-ok (EU_dev) titkosítják az SD kártya tartalmát???
Mert ha bebootolok recovery módban a TWRP jelszót kér, illetve ha tovább lépek (cancel), akkor csak krix-kraxokat látok az egész tárhelyen... Ez így van? És minden új ROM telepítésnél, vagy mondjuk bármilyen program, alkalmazás recovery-t igénylő telepítésénél rakhatom újra a rendszert???Röviden ennyi lenne, ha kérdése van valakinek szívesen válaszolok, ha tudok, illetve ha tud valaki nekem válaszolni, azt megköszönöm.
-
Racecam
nagyúr
Persze, nem azért dicsértelek, hogy válaszolj, de tényleg sokat segítesz türelmesen mindenkinek, aki elakad a ROM-olás, kanyargó útvesztőjében.
Köszi a választ, megpróbálok úgy eljárni, mint amit a sima 9T esetében javasolsz, bár akkor nem tudjuk meg, hogy a 9T Pro hogyan viselkedne a "hagyományos" módszerrel. (Lehet, be kellene vállalnom egy esetleges Fastboot bootloop-ot a közösség kedvéért?
)
-
Fulár
senior tag
Én már meghülyülök ettöl a szartól.Ezúttal a te leírásodat követve csináltam mindent.Most a jelenség az,hogy amikor már minden kész és Bootolnék a feltelepített rendszerbe akkor a bootolás nem kezdődik meg.1-2 percig Boot logó immáron Redmi by Xiaomi fekirattal majd gondol egyet és visszadob a Recoverybe.
-
tothandras80
tag
anti: 1
Device unlocked: true
Device critical unlocked: true
xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_V10.3.14.0.PFJCNXM_v10-9 - ezt telepítettem recovery alól, előtte és utána is volt format. Bootloop van, nem áll fel a rendszer.
Fastboot alól MiFlash-sel pedig V10.3.9.0.PFJMIXM lenne, erre írja statusban hogy "Antirollback check error"
Nem tudom mit próbálok rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest