Hirdetés

Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi

Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Tesztünk alanya a Xiaomi Mi 9T, ami valójában egy Redmi K20. Pontosítok, hogy időrendben stimmeljen: a Redmi K20, amit egyébként nálunk Xiaomi Mi 9T-nek hívnak. Hogy miért? Nem tudok mást elképzelni, mint hogy az európai felhasználók az évek alatt jól megalapozott Xiaomi Mi-széria hírnevére vágynak, miközben a kínai felhasználók már a név hallatán is a túlárazottságra gondolnak, így ők megkapják Redmi néven.

Aki eddig nem volt benne biztos, hogy a Xiaomi-márkák szétválasztása pusztán marketingdöntésként született, és nem volt semmiféle fejlesztési indok a háttérben, az mostantól megnyugodhat, de felőlem (és szerintem a felhasználók szerint is) aztán bárhogyan hívhatnák, amíg hivatalos forgalmazásban, áfával együtt értendő 115 000 forintos végfelhasználó árért ilyen színvonalú mobilt adnak. Ez a készülék minden bizonnyal nagyot fog szólni itthon.


[+]

5000 forint. Ennyivel kerül jelenleg többe a szintén zseniális ár/érték arányú Mi 9 SE-nél, csak jutott bele egy még erősebb és modernebb Snapdragon hardver, jóval nagyobb az akkumulátora, van a tetején egy 3,5 milliméteres jack, ráadásul még ránézni is jobb a teljes kijelzős élmény, az élénk fekete/vörös hátlap és a fentről kicsúszó szelfikamera miatt. Aki a 100 000 forint körüli ársávban még mobilvásárláson dilemmázik mostanában, az mindenképpen vegye fel listájára az Mi 9T-t.


[+]

A doboz kibontásakor egyetlen meglepetés ért minket, de az igen lényeges: végre nem a vékonyka, átlátszónak kitalált, de egyébként csúnyán sárguló TPU-tokot adják hozzá, hanem egy kellemes fogású, matt, fekete műanyagot, ami patentül feszül rá a rá, stabilan rajta is marad és valamelyest megvédi az előlapot is. A mobil, a SIM-tű, az USB Type-C kábel és a Quick Charge 3-as töltőfej szinte magától értetődőnek mondható, fülhallgató nincs, viszont a 3,5 milliméteres jack csatlakozó képes ezért kárpótolni a felhasználót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés