- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A karcsúság ára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Na emberek egy újabb remek problémával állok szemben és ilyenre még nem volt példa soha egyik régi telómnál sem.
APK Mirror-ról feltelepítettem a telómhoz való Android Auto progit és sehol nem mutatja a teló.
Maga az alkalmazás telepítve van azt írja, de az Alkalmazások kezelésébe sem találom.
Sehol nem jelenik meg így törölni sem tudom. Ez kész vicc komolyan.Valaki ötlet?
Szerk.:
Közben megtaláltam a választ: [link] -
Fulár
senior tag
Nincs trükk és nem kell hozzá semmi sem!Belépsz beállításokban a Téma app-ba.Ott láthatod a saját már feltelepített témáidat.Lapozz le a legaljára és ott làthatsz egy"Importàlás"feliratot.Bökj rá majd tallózd be a telefonra felmásolt téma filet és máris megjelenik a feltelepített témáid között!
-
Land
veterán
Eddig nem kértem meg a BL nyitást, de akkor a héten utánajárok, ennél a típusnál mi ennek a metódusa és mennyi ideig húzzák az időt kínai barátaink az engedéllyel.
Hosszú távon egy AOSIP ROM-ra hajtok, melyet használtam a Note 5-nél az utolsó hónapokban, csak mikor kb 2 hónapja szétnéztem XDA-n még eléggé sovány volt a ROM választék.
Persze egy kigyomlált xiaomieu ROM is jöhet. -
bear_
aktív tag
válasz
NvidiaRTX #6894 üzenetére
Nem tesz jót az akkunak, de komoly problémát nem fog okozni.
Ahogy elnézem csak a natúr 9T tulajokat érintik ezek a problémák.Ha van kedved kipróbálhatnád a xiaomieu romot vagy valamilyen más custom romot, kíváncsi vagyok megoldja-e a problémát.
Az R1 user pedig elküldi szervízbe, vagy megvárja a következő frissítést amiben jóesetben javítják a hibákat
-
Land
veterán
Sima 9T.
És igen csak OTA-n telepítettem fel, mert voltam akkor hülye, hogy azt hittem az OTA frissítési rendszer működik normálisan. Kiváncsi vagyok átlag jánosok 0 telefonos tudással mennyire szoktak meglepődni egy hivatalos gyári OTA frissítés utáni döglődő rendszeren. Mert oké mi megoldjuk a wipelolást, de nekik az agyukra mehet, hogy egy kitalált frissítési rendszer kérdéses minőséget "garantál". Már ha a wipelolás megoldaná ezeket a problémákat. -
NvidiaRTX
őstag
Nem pont ehhez a telóhoz kapcsoldódik de az baj ha folyamatosan töltöm a telefont egy dokkolóban?
Tehát hazaérve belerakom és 100%-nál sem veszem le róla.
Ez árt az akkunak? -
TigerDzsó
tag
válasz
NvidiaRTX #6860 üzenetére
MIUI 10-en semmi bajom nem volt a telefonnal, MIUI 11 néha tökéletes, néha katasztrófa. Semmi új alkalmazást nem raktam fel MIUI 11 után, szóval én csak szoftveres hibára tudok gondolni. Van mikor napokig tökéletesen működik, de van mikor random kifagy vagy elkezd hirtelen merülni.
Remélem hamarosan jön valami update, mert kezd egyre jobban bosszantani a téma..(#6886) SybenX
Nálam eddig 2x fordult elő, hogy kikapcsolt állapotban is melegedett és koppra lemerült. Persze csak a MIUI 11 óta... -
Land
veterán
Nálam ugyanez van. Felvillan indokolatlanul a kijelző a feloldott állapotú főképernyővel fekete háttérrel. Gombnyomásra semmi, csak hosszan nyomásra újraindul.
Vagy merült mint állat, újraindításra nyomok és azt veszem észre, hogy fekete a képernyő (ez lehet nálad a tovább merül bug), én ilyenkor hosszan nyomom a bekapcs gombot és bekapcsol vagy mit csinál... Mert úgy rezzen egyet, mint bekapcsolásnál.helixP: Nincs fent Gsam és persze többször újra szoktam indítani, pláne ha merül vagy fagyogat. Szerintem ezek szoftveres hibák, de a Xiaomitól eddig nem ezt tapasztaltam a korábbi telefonjaikkal..
-
Obyboy
Topikgazda
Köszönöm szépen a segítséget.
A kurion leírásának és az általad kiegészített részeknek köszönhetően zökkenőmentesen nyitottam a BL-t majd tettem fel TWRP-t és a xiaomi.eu dev ROM-ot.
Gyakorlatilag Android9-es MIUI11-ről a legfrissebb TWRP-vel a legfrissebb xiaomi.eu dev ROM-ra (HMK20MI9T_9.11.7_v11-10) álltam át az alábbi lépésekben:
- BL-t nyitottam a 15_Second_ADB_Installer_v1.4.5 szoftverrel
- fastboot-tal feltettem a legfrissebb LR-team TWRP-t
- fastboot boot twrp.img parancs nekem snem működött így visszamentem a recoverybe újra feltettem a TWRP-t és a power+hangerő fel gombbal mentem a TWRP-be
- Biztonság kedvéért backupoltam az összes partíciót és ezt át is mentettem a notimra
- a mentést követően az internal storage kivételével mindent töröltem
- wipe után feltettem a legújabb xiaomi.eu dev ROM-ot majd wipe cache
- reboot után most lakom befelé. -
SybenX
őstag
Elkezdett melegedni és reboot-ra kattintottam, de ez nem történt meg hanem látszólag ki volt kapcsolva, de továbbra is melegedett és csak bekapcs gomb hosszan nyomásával kapcsolt be, de ez 1-2x volt eddig. Igazából szinte mindig ugyanaz a hiba, de másképp jön elő, van olyan is hogy egyáltalán nem melegszik és úgy merül, vagy egy játák közben fagy meg fekete képernyő nélkül. Sok variáció volt már, de a vége mindig ugyanaz. Az idő eldönti, hogy hardveres hiba-e vagy nem, de nem hiszem.
-
SybenX
őstag
Nincs köze a gyors merüléseknek és fagyásoknak a 11-es frissítéshez, mivel MIUI 10-el is pont ugyanezt csinálta, legalábbis nálam. Teljesen random időközönként, van hogy 10 napig tökéletes minden ujraindítás nélkül, utána pedig 2-3 napig random elkezd gyorsan merülni és/vagy melegedni, eddig az android rendszer volt a fő fogyasztó, most már semmit nem látni. Fekete képernyős fagyások most nincsenek. 2-3 napja éjszaka rezzenésre kelek, szólt, hogy 15% alá esett a töltöttség, gyors merülésbe kezdett magától, pedig minden ki volt lőve, battery saver mód is bekapcsolva. Mivel éjszaka nem szeretem tölteni, ezért kikapcsoltam, gondolván nem merül tovább ha nincs bekapcsolva, persze reggelre 0% volt. Néha még olyan is van, hogy kikapcsolom és melegszik tovább...A hálózattípus átállítás sem javít a helyzeten és térerő gondok sincsenek. Ennél megbízhatatlanabb telefon talán csak az lg g4 volt, pedig jelenleg is 4 redmi van a családban és azoknál nincsenek gondok. Az egyetlen megoldás a naponta ujraindítás legalább egyszer és már júliusban 2 hét használat után jött az első ilyen meglepetés.
-
ERPY
őstag
válasz
spect80 #6877 üzenetére
Nálam minden okés, romolás és root már nem érdekel.
Mivel privátban és a fórumon kérték, így kiraktam hogy én miket szedtem ki. Ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek azokat kell.Régen sokat romoltam, a végén már sosem tudta azt a telefon, amit gyárilag. Már nem is érdekel, csak használom. Ami nem kell vagy mást használok helyette azt kitakarítom, és ennyi.
-
nfsu17
veterán
Régen a samu telók (lehet most is) nem nagyon szerették a nagy frissítéseket, főleg, ha már rendesen be volt lakva. Ott alap volt elsőnek factory resetet tolni, addig kár is volt keresni melyik app a bűnös. Egy tiszta belakásnál nincs is jobb. Az appokat is apránként kell visszatenni, sőt app nélkül is ajánlatos kicsit használni.
Én 5 éve nem frissítettem a mobilom, mert amikor kijött a Lollipop, akkor azt szidták, utána meg a Marshmallowt.Persze ott is voltak kivételek. Jól elvagyok Kitkat-tel. Az egyedüli baj, hogy egyre több app már min. 5.0-át követel, így csomó dologról le kell mondani. Cserébe nincs stressz, idegeskedés, váratlan meglepetés.
De ha lesz jó BF ajánlat, akkor belevágok, max kihullik a maradék hajam is, vagy megy a fiókba, vagy eladom. -
nfsu17
veterán
a titanic effektusban szenvedők, akik MIUI 11-en érik el ezt, azok csináltak gyári visszaállítást a frissítést követően?
-
spect80
senior tag
azért a system appok letiltásával csak óvatosan. 'érzésre' letiltottam néhányat, majd restart után lezárt eszközként érzékelte, amit miui account-tal lehetett volna feloldani, de nem ment, mert az le volt tiltva
Bár nekem rootolva van, szóval lehet nagyobb mozgásterem volt a rombolásra -
Toto00
tag
7.2-es Gcamról mik a tapasztalatok 6.2-hz viszonyítva?
-
djzoy
tag
sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni. Az MTZ témákat hogy tudom importáni hogy egy idő után ne álljon vissza a régi témára? milyen téma editor kell hozzá? vagy valami trükk?
-
Dyrg
aktív tag
Hali! Véletlenül a saját pdf nézőt töröltem le, hogy hívják ezt az appot? Play-ről letölthető?
-
cSuwwi
senior tag
Kis kiegeszites az osszefoglalohoz:
A VoLTE a diginel alapbol mukodik, nem kell telefonalgatni, csak engedelyezni a koddal (carrier check disabled legyen a felirat).Nekem eu romon csak a lock screenen mutatta az ikont, feloldva nem
De mukodik, mert VoLTE nelkul 4-5mp mire kicsorog, bekapcsolva 1-2mp. Talan igy tesztelheto is (meg persze jobb lesz a hangminoseg)Az en global -> xiaomi.eu beta romra atallasom se volt zokkeno mentes, de csak abban merult ki, hogy nem talaltam mukodo twrp recoveryt.
Gyari eu romrol jottem (11.0.3), kivartam az 1 hetes bootloader nyitast. Mac-em van, szoval extra macera meg miatta windowst virtualboxba csak emiatt feldobni.
1.5 ora alatt kb. 10 kulonfele twrp-t megneztem, de egyikkel se akart belepni a recoverybe, se szep szora (flashboot reboot recovery vagy flashboot boot twrp.img) se a hangero+ + power gomb kombora, csak fekete kepernyo, vagy jobb esetben ujraindult.
Egyedul az utolso gorog recoveryvel volt hajlando elindulni (03-11-2019), azzal latszolag jol megy sikerult felrakni a xiaomi.eu dev romot, eddig minden jonak tunik. -
NvidiaRTX
őstag
Látom elég sok embernél okoz gondot a MIUI 11.
Nos nálam nincsen gyors merülés, de pl van olyan, hogy pl YouTube alkalmazás (de volt másnál is) elindításánál a szelfikamera kinyílik automatán majd egyből vissza is húzódik. Hogy ez mi? Mi köze van egy videós app-nak a kamerámhoz?
De sok más hülyeséget is találtam ebbe a telóba amit nem értek, de az legyen az én gondom.
Én nem tom ki hogy van vele, de pl én ha nem használom tovább a telót akkor minden programot bezárok rendesen ahogy kell. Sztem ezzel meg lehet előzni az akku merülést.
Továbbá az is érdekes, hogy nem mindenkinél jelentkezik az akku gond tehát nem hinném, hogy Firm hiba. Sokkal inkább "user error"-nak titulálnám. De az is lehet egy olyan progi van felrakva ami nem tetszik a MIUI11-nek vagy a telónak vagy nem tom csak találgatok. De azt tom, hogy nálam nincs ilyen gond.
A dupla névjegyek amiről fentebb beszéltem megint egy vicc. A Telefon app-ban dupla, de a Névjegyzék app-ban mindenből csak egy van.
Na már most a Névjegyzék app-ban nincs tárcsázó tehát kénytelen vagyok a Telefon app-ot IS használni.
Volt már rengeteg fajta telóm, de ilyet még nem láttam, hogy a Telefon app-ban nincs egy olyan nyomorult beállítás ahol meg lehetne adni neki honnan olvassa a névjegyeket. Mintha csak kezdők írták volna a szoftvert. Persze a Névjegyzékbe be lehet állítani ezt ott viszont mint mondtam nincsen tárcsázó gomb... Röhej.
Egyik szemem sír a másik nevet mert egy iszonyat jó teló lenne ha nem lennének benne ilyen agyaf@sz baromságok. Van 100 effekt mindenre, de azt nem lehet beállítani, hogy a Telefon app honnan olvassa a névjegyeket. XD
Sokszor értesítések sem jelennek meg ugyan annál a proginál. Egyszer jó egyszer nem.
Hiába van Dark mód bekapcsolva az akku beállításoknak sok opció így is fehéren világít.
A MIUI felületet kb 5 percig bírtam elviselni aztán feltettem egy Nova Launcher-t és most így az igazi a teló, mindent részletesen testre lehet benne szabni.
Ennyi pénzt megért (122k), de 150-et már nem adtam volna érte. -
csfeher
csendes tag
9T Pro - Nem vagyok türelmetlen, csak érdekelne, hogy másnak is van-e olyan, hogy még OTA nincs elérhető frissítés (Global 10.3.3.0 Stabil, PFKMIXM)? Lassan az az érzésem, hogy elfelejtettek
-
helixP
nagyúr
Gsam fent van, hogy mi szívja ennyire? Restart megvolt?
Nekem 1x jött eddig elő, akkor a Gsam szerint a adsprpcd rendszerfolyamat szívta le, ami valahogyan kapcsolatban van a mediaserverrel. Újraindítottam, azóta sem láttam.
Megjegyzem, nekem is este jött elő, "ágy mellett". -
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Anime stílusú steampunk akció-szerepjáték lesz a Silver Palace
- Filmvilág
- Motoros topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép OFF
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest