- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mákdaráló
tag
Sziasztok!
Kicsit több, mint két éves 64GB-os darabom van. Pár napja elkezdett bedögleni a kijelző. Feloldom a képernyőt, utána villog a kép, legtöbb esetben olyan, mintha maga a képfrissítés lenne elképesztő lassú, mert az arcfelismerő kis pipa ikonja lassabban animál, mint szokott. Ilyenkor a touch sreen nem működik sajnos. Van, hogy megjavul, van, hogy újra kell indítani, de olyan is van, hogy újraindítást követően az első "mi animáció" tökéletes, ezt követően a "MIUI" már vibrál, ekkor a pin kódot sem tudom már beírni. Ismét elölről minden. Gyári Global van rajta (12.0.5.0), a csíkozódáscsökkentés be volt mindig nyomva, mert érzékeny a szemem a vibrálásra. Azt vettem észre, ha azt kikapcsolom, sokkal jobb eséllyel működik a kijelző. Próbaképpen amikor működött, bementem a beállításhoz, bekapcsoltam ismét a csíkozódáscsökkentést, erre vibrálni kezdett, kikapcsolva lehiggadt.
Lehetséges, hogy mégsem bírja a kijelző chipje a magasabb frissítést?A matt kisperec sokkal finomabb a fényesnél.
-
HawerKing
őstag
Azt kell hogy mondjam szinte tökéletes lett a miui 12.5 Global stabil, tobb mint egy eve hasznalom mi9 et de most ezzel lett a legjobb. Nagyon ragaszkodom mindig a gyari dolgokhoz mint megjelenes mint appok (mar amit hasznalok) ezert is nemszivesen telepitettem launchert, mostmár tokeletesen testreszabhato lett a miui felulet azzal hogy a szutyok gyari rohadt appokat kitudom kapcsolni a menubol, lett par meg szuperebb elo hatter, sok mas elteres nincs a 12.0 hoz kepest, valoszinu hogy miui 13 mar nem lesz :( ha igy halna meg ezzel a miui 12.5 el akkor is le a kalappal . En mig szet nem robban nem cserelem le
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
cyber86
őstag
Messenger jól működik nálatok az új rendszeren?
-
zacci
aktív tag
Sikerult. Eddig az Igo Israel buko. Csak sotet kepernyo inditaskor. Van valakinek otlete, hogyan lehetne ezt megfixalni ?
-
zacci
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #10493 üzenetére
thx! Akkor feltolom oszt lesz ami lesz
-
zacci
aktív tag
válasz Sweet Lou 6 #10491 üzenetére
A kerdes jogos.
Itt talaltam meg:
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/cepheus/Es a download link ide mutat:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RFAMIXM/miui_CEPHEUSGlobal_V12.5.1.0.RFAMIXM_54d23f235e_11.0.zipEz eleg officialnak tunik.
A telomon jelenleg MIUI-V12.0.5.0.QFAMIXM verzio van.
-
zacci
aktív tag
Hi!
Tegnap nalam is megjelent a frissites, de mire ranyomtam termeszetesen eltunt es azota sem hozza.
Mas forrasbol letoltottem ezt a kb. 2,6GB-os meretu zip-et. Kerdes, h ha ezt a fajlt oda dom a telonak az tul keppen ua. mintha ota-n jott volna le ? Jo lenne ha nem vesznenek el az adatok ezert kerdezem h mi a kulonbseg a ket eljaras kozt ?Thx!
-
dilajoska1
őstag
A Google-nél van a hiba. Az Beállítások/Alkalmazásokon belülül a Google-t megkeresni és frissítések eltávolítása.
Ezért is érdemes a Play Áruházban az automatikus frissítéseket kikapcsolni és csak manuálisan frissíteni az alkalmazásokat.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
GAbre
veterán
válasz Black&White #10483 üzenetére
Nem mert nem találom hol van.
És elég idegesítő keresni úgy,hogy 5-10 másodpercenként külön be kell zárni ezt a hülye jelentés előreugró ablakot.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Mára az fogadott telefonomon,hogy folyamatosan leáll a google applikáció,és állandóan jelzi.
Ilyen még soha,vagy 1x ha előfordult.
Másnak csinált ilyet már?Megoldás esetleg?Avatar
-
HawerKing
őstag
Mikor a dögbe jön már ki a 12.5 a Globalra?
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
baitsee23
őstag
-
baitsee23
őstag
válasz gabikiraly2 #10472 üzenetére
Visszaraktam az előző hetit - simán twrp-ből.
Samsung Galaxy S24
-
HawerKing
őstag
-
GuruZone
őstag
heti bétások! 21.6.16-ot kerüljétek mert nem indulnak el vele a Mi9-ek! Pacsi!!
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
Roland0224
senior tag
válasz pataig #10466 üzenetére
Akku nem tudom mert az elmúlt egy évben (covid->online oktatás) itthon használtam így nagyon nincs mihez hasonlítani nem emlékszem milyen volt anno.
Sebesség nálam jó, fagyás mikro lagg nincs azaz néha bebuggol a feloldás ha lezárom a kijelzőt de appban vagyok nem lépek ki, de az app meg újra töltődne mivel eltelt 5-10 p de ezt leszámítva semmi nekem stabil
Legújabb eu dev. -
pataig
tag
Sziasztok
Fel tettem néhány napja a az eu stable 12.5 android 11-es verziót.
Számomra egy picit csalódás:
-a rendszer sebessége lassabb lett (néha 1-1 lagg is van)
-alkalmazás inítás is lassabb
-chrome, facebook fagyott meg
Ami viszont pozitív az az akku takarékosság, mert az sokat javult és az újlenyomat feloldás is pontosabb.
Másnak véleménye esetleg?
Befolyásoló hogy melyik TWRP verzióval lett telepítve?
Aki eu developert használ ott is vannak ilyen gondok?[ Szerkesztve ]
-
pataig
tag
válasz alex devil #10463 üzenetére
OTA-n nem jött nekem sem, így feltettem Twrp segítségével....
[ Szerkesztve ]
-
baitsee23
őstag
Használja valaki ezt a zárt beta 12.5 ROM-ot? [link]
Hogy vált be?Samsung Galaxy S24
-
alex devil
senior tag
Megjött már valakinek OTA-n az eu stable A11 miui 12.5?
[ Szerkesztve ]
S23
-
the radish
senior tag
válasz Black&White #10459 üzenetére
Köszi
-
shelbygt
tag
-
baitsee23
őstag
Fent az új Xiaomi.eu developer (21.6.9.) ROM.
Samsung Galaxy S24
-
Black&White
addikt
válasz the radish #10458 üzenetére
-
the radish
senior tag
válasz Black&White #10454 üzenetére
Tudnál linket küldeni, honnan rendelted?
-
dilajoska1
őstag
válasz Black&White #10456 üzenetére
Az nagyon jó! Gondolom jobban is bírja mint a gyári.
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
Black&White
addikt
válasz dilajoska1 #10455 üzenetére
Többen cseréltek erre Telegram csoportban, 4pda-n és jó tapasztalatok vannak vele.
BM3L ez is, akár a gyári akksi. -
dilajoska1
őstag
válasz Black&White #10454 üzenetére
Szia. Ez tuti bele fog férni? Mert tudtommal a Mi 9 Pro-nak. van 4000mAh-s akksija és annak valamivel vastagabb a háza.
-
the radish
senior tag
válasz the radish #10452 üzenetére
Közben megtaláltam a megoldást.
-
baitsee23
őstag
Ha rajtam kívül még mást is szétizél, és agyon gyötör a Mi 9 rossz automata fényerőszabályzása, találtam egy Magisk modult, ami talán gyógyír a bajra.
Android 10-re már volt, de a MIUI 12.5-tel érkező Android 11-re nem. Ez ugyan Mi 11 Ultrához van írva, de működik Mi 9T-n, és Mi 9-en is. Kipróbáltam. Eddig jónak tűnik.
Sajna kell hozzá root a Magisk miatt. [link]Samsung Galaxy S24
-
pataig
tag
válasz Black&White #10448 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként van már aki ezt az eu stable-t (Miui 12.5, android 11) használja?
Amennyiben igen, akkor írhatna néhány gondolatot a tapasztalatairól. -
pataig
tag
Sziasztok!
Jelenleg eu stable-t használok. (MIUI 12.0.6.0 QFACNXM ).
Látom, hogy megjelent a 12,5-ős miui 11-es androiddal. Mondjuk ota-n még nem érkezett meg...Ezt érdemes tiszta telepítésként feltenni?
Twrp-t is kellene előtte frissítenem? (jelenleg:3.4.0 van fent...kb. 1 éve) -
baitsee23
őstag
Most elég gyorsan jön az új Eu. Dev.
Samsung Galaxy S24
-
Roland0224
senior tag
Nem tudom nektek,hogy bírja az üveg a kijelzőn. De én most cseréltem először.
Mikor megvettem feltettem rögtön még az Alza átvételi pontban 1,5 éve .
Volt pár leejtés de jól bírta széle kicsit megrepedt de ennyi.
Leszedni alig bírtam 🤣
Egy zavaró volt benne csak ,hogy ha az asztalon volt akkor megjelent a Newton ring rajta mivel csak a szélén a fekete kereten volt ragasztó úgymond az érintő kijelzőn nem de használat közben nem látszott.
Most ebayről rendeltem egyet egész jónak tűnik remélem beválik ez is.
Ha kell dobok linkeket -
racskobalazs
senior tag
válasz alex devil #10440 üzenetére
Elvileg most kezdték nemrég kiadni, és először az új flagshipek kapják.
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
alex devil
senior tag
Jött már valakinek OTA frissítéssel az eu stabil 12.5? Nekem még nem akarja leszedni a teló.
S23
-
baitsee23
őstag
Tudja valaki, hol van a fényérzékelő szenzor? El is árulná?
Samsung Galaxy S24
-
bloggiold
tag
válasz baitsee23 #10436 üzenetére
Április 8 óta már a 12.6- os verzióval fut nálam, ami a 12.5 után következik.Ja persze nem a global meg az eea verziókkal kell szenvedni. Az eredeti kínai verzió XiaomiEU által módosított ROM verzióval kell használni az összes Xiaomi telefont. A dobozból kivett EU és GDPR szabályzás által megfolytott egyenarcú ROM meg felejtős.
https://fontecone.blog.hu/
-
baitsee23
őstag
-
Black&White
addikt
-
baitsee23
őstag
válasz racskobalazs #10430 üzenetére
Nekem nem Xiaomi Qi töltőm van, de 27W-os gyors töltőm van nekem is. Aliról rendeltem őket. Egyébként azt vettem észre - egy ideje - hogy a wireless töltés is lassú, és a 27W-os töltő is annyival tölt, mint a QC 3.0-sak.
Szerintem a Xiaomi nem reklámozza, de a ROM-okban le lettek korlátozva a töltési paraméterek.Samsung Galaxy S24
-
-
r4pt0r
tag
válasz racskobalazs #10430 üzenetére
Én itt vettem:
Xiaomi EU Hálózati USB adapter 27W Fehér (MDY-10-EL)
Xiaomi Mi 20W Wireless Charging Stand Vezeték nélküli töltő (WPC02ZM)És itt egy kép nekem mit számol az accubattery ha fullra van töltve, 85%os az aksim elvileg.
[Accubattery] -
racskobalazs
senior tag
válasz r4pt0r #10428 üzenetére
Honnan rendelted, ha szabad kérdezni?
baitsee23 neked is szólna a fenti kérdés akkorEgyéb:
AccuBattery-t használok, ami jelenleg 70% akku élettartamot ír (2300mah), viszont valahogy napi 2x minimum tölteni kell. Direkt teszteltem, 11-kor húztam le 100%-os állapotban a töltőről, ebben a pillanatban (13:20 perc) van 78%-on azaz nagyjából óránként 10%-ot merül, úgy, hogy azért annyira nem is nyomkodom (BT és mobilnet aktív). Ez így mennyire normális? Ismerősöm bőven másfél naponta tölti úgy, hogy többet használja mint én, pedig ugyanonnan és ugyanakkor vettük.[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
r4pt0r
tag
válasz racskobalazs #10426 üzenetére
Én szeretem. Hazajövök leteszem az asztalra a töltőre és már tölt is, ügye be is van ilyenkor döntve látom távolról az időt, meg az értesítéseket. Ha hívnak felveszem gyorsan és mehet vissza rá. Nem kell a kábelt se ki be húzgálni, így a csatlakozó se tud elromlani. De ez kényelem, meglehet nélküle lenni, de minek ha tudja. Én 9.000forintot fizettem a töltő + fejért.
-
racskobalazs
senior tag
válasz r4pt0r #10385 üzenetére
Ennyire jó? Én most gondolkodok venni vezeték nélküli töltőt, csak nem tudom milyet meg honnan. A Xiaomis 20W-os az 6,5k de ahhoz ha 20W-al akarom tölteni nem 10-el akkor kell új töltőfej is ami +3k.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz Roland0224 #10423 üzenetére
Nálam tökéletesem működik a Gmail, jönnek az értesítések telefonon és órán is.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
baitsee23
őstag
válasz Roland0224 #10423 üzenetére
Úgy tűnik, a céges levelezésem se nagyon szikronizál.
Samsung Galaxy S24
-
Roland0224
senior tag
Új eu deven nektek jó a gmail?
Nem nagyon jött értesítés az emailekről (frissítés előtt jó volt) . Gmail hiba lehet vagy az eu dev-vel van a baj?
Gyanítom a második lesz a ludas -
gombasm
aktív tag
-
gombasm
aktív tag
válasz Atomgeszi #10418 üzenetére
Merő kalandvágyból csupasz android alapú custom romot tettem fel ( [link] android 11; sima pixelhez képest van benne jó pár plusz, nekem az arcalapú feloldás a legfontosabb; májusi biztonsági csomag; havonta egyszer biztosan frissül, ez 05.20. -ai), ebben simán működik a vezeték nélküli töltés. Előtte egy másik hasonló (de nem túl stabil) pixel utánzat volt fenn, azzal is ment gond nélkül.
Akinek fontos a vezeték nélküli töltés, az bátran próbáljon rá valamelyik xda -s romra, ha felteszi hozzá a poco launchert, akkor egészen miui közeli élményben lehet része .
Én most visszatértem a jó öreg nova -hoz, a rendszer működése érzésre ezzel a konfigurációval nekem a miui eu dev sebességének a duplája, de ez nyilván szubjektív. (Tesztet még nem futtattam.)[ Szerkesztve ]
Poco F2 pro
-
Atomgeszi
nagyúr
Töltés nem lett jó az új eu deven sem.
Stabilon jó?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
NoNick
tag
https://www.gizchina.com/2021/05/27/xiaomi-mi-9-now-receiving-miui-12-5-stable-version/
Akkor még pár hónap, és lesz Global is?:) -
Roland0224
senior tag
válasz Criminal017 #10412 üzenetére
Nekem most jön let OTA-n. 3-4 perc aladt leszedte most várok, hogy feldolgozza végre
-
baitsee23
őstag
válasz Criminal017 #10412 üzenetére
Honnan az info? Én már töltöm le - bár lassan.
Samsung Galaxy S24
-
Criminal017
őstag
válasz Roland0224 #10394 üzenetére
Nincs szerencsénk, ismét delayed.
-
kinkat
csendes tag
válasz the radish #10408 üzenetére
köszönöm a választ, első töltés megvolt vele, olyannak tűnt mint eddig. Majd figyelem.
-
kinkat
csendes tag
válasz the radish #10401 üzenetére
Miben nyilvánul meg ha probléma van vele?
Ma én is feltelepítettem a legfrissebb stabil betát. -
alex devil
senior tag
válasz Black&White #10402 üzenetére
Ja, bocs, le vagyok maradva. Nem tudtam, hogy Android verzióváltás is.
S23
-
baitsee23
őstag
válasz alex devil #10400 üzenetére
Ajánlott, nem kötelező. De, ha nem úgy teszed fel, szinte garantált, hogy a factory resetet nem úszod meg. Nekem soha nem volt tökéletes.
Samsung Galaxy S24
-
Astery
senior tag
válasz Black&White #10395 üzenetére
Köszi. Fel is ment szépen.
-
Black&White
addikt
válasz alex devil #10400 üzenetére
Ha nem is kell, de Android és pluszban egy MIUI főverzió váltásnál ajánlott egy tiszta telepítés.
-
the radish
senior tag
válasz Black&White #10395 üzenetére
QI töltésre kíváncsi vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest