- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pumaz89
csendes tag
válasz
racskobalazs #11113 üzenetére
Én is búcsút veszek szeretett telefonomtól. Rendszer gyorsaság és kamera képességek terén semmi bajom nem volt csak az üzemidővel nem voltam már elégedett. Mi 11pro-ra váltottam. Jelenleg ár-èrtèk aranyban a legjobb Xiaomi telefon.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #11072 üzenetére
Köszi én is azzal próbáltam most, csak félek, hogy a mocskot csak még jobban beszoritom a résekbe, bár egyelőre jobb lett
-
dilajoska1
őstag
válasz
racskobalazs #11014 üzenetére
Valószínű hogy könnyebb, mert ahhoz hogy megtudják nézni, szét kell szedni a telfont ami idő és pénz. Mert ezt még soha nem hallottam és olvastam hogy széria hibás lenne a MI 9.
-
kisÁdi
aktív tag
válasz
racskobalazs #11011 üzenetére
Igen én is furcsálltam, már én is 3+éve nyúzok egyet. Kicseréljük az akksit, hátha segít.
-
somasz
addikt
válasz
racskobalazs #10908 üzenetére
a hátlapnál lett egy kis rés
-
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs #10908 üzenetére
Ha kint vagy a hidegben, akkor is produkálhat ilyet, nekem is megvolt a napokban egyszer. Direkt teszteltem utána pár napig szobahőmérsékleten, 10%-nál is vígan fotózgattam, telefonáltam.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
racskobalazs #10726 üzenetére
nekem a héten itt cserélték: [link]
-
Black&White
addikt
válasz
racskobalazs #10722 üzenetére
LINK
Továbbra is csak elégedetten tudok nyilatkozni róla. -
gr1975
csendes tag
válasz
racskobalazs #10586 üzenetére
szerintem igen, sajnos öregszik az akku (zárlatosodnak a cellák) nálam egy picivel jobb a helyzet (accubattery 81%) de tényleg hamar le lehet szívni. az a gond, hogy az aliexpressről rendelt (utángyártott, xiaomi-nak tűnő) akkuk nagy százalékban újként tudnak 80-85 % -ot - ezt sajnos tapasztalatból mondom - ezért nem igazán érdemes olyanra kicserélni.
Régebben a redmi note 3 telefonomba egy Nohon márkájú akku lett cserélve az korrekt minőségű volt. -
Black&White
addikt
válasz
racskobalazs #10627 üzenetére
Ilyen mókás bugok esetén én javasolnék egy gyári visszaállítást.
Az akku pedig valószínűleg a végét járja. -
racskobalazs
senior tag
válasz
racskobalazs #10582 üzenetére
Ja igen és mégegy... 8h 15m alatt lemerült 100-ról 5-re.. 3h screentime (nagyrészt alacsony fényerőn, állókép).. ez normális? Accubattery szerint 70% az akku
-
gthomma
senior tag
válasz
racskobalazs #10547 üzenetére
Accubattery-t tedd fel szerintem.
-
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs #10517 üzenetére
Nekem egy Baseus féle van, nem mértem még le pontosan, de nagyjából fél óra alatt megvan a 20%-ról 100%-ra töltés. Csak akkor használom, ha nagyon szükséges.
-
válasz
Ha szükséges hogy hamar töltsön akkor mindenképpen, de az akku élettartamát csökkenti.
-
hallerlaller
addikt
válasz
megéri
-
baitsee23
őstag
válasz
racskobalazs #10430 üzenetére
Nekem nem Xiaomi Qi töltőm van, de 27W-os gyors töltőm van nekem is. Aliról rendeltem őket. Egyébként azt vettem észre - egy ideje - hogy a wireless töltés is lassú, és a 27W-os töltő is annyival tölt, mint a QC 3.0-sak.
Szerintem a Xiaomi nem reklámozza, de a ROM-okban le lettek korlátozva a töltési paraméterek. -
r4pt0r
tag
válasz
racskobalazs #10430 üzenetére
Én itt vettem:
Xiaomi EU Hálózati USB adapter 27W Fehér (MDY-10-EL)
Xiaomi Mi 20W Wireless Charging Stand Vezeték nélküli töltő (WPC02ZM)És itt egy kép nekem mit számol az accubattery ha fullra van töltve, 85%os az aksim elvileg.
[Accubattery] -
r4pt0r
tag
válasz
racskobalazs #10426 üzenetére
Én szeretem. Hazajövök leteszem az asztalra a töltőre és már tölt is, ügye be is van ilyenkor döntve látom távolról az időt, meg az értesítéseket. Ha hívnak felveszem gyorsan és mehet vissza rá. Nem kell a kábelt se ki be húzgálni, így a csatlakozó se tud elromlani. De ez kényelem, meglehet nélküle lenni, de minek ha tudja. Én 9.000forintot fizettem a töltő + fejért.
-
Mákdaráló
tag
válasz
racskobalazs #10144 üzenetére
Minden helyzetben mérföldekkel jobb. Sokkal élesebb, tisztább kép. Sosem használom a gyárit.
-
justnow
csendes tag
válasz
köszönöm
-
Roland0224
senior tag
válasz
Éjszaka/esti képekre jobb
Nappali ugyan az sztem (basic user vagyok , hétköznapi felhasználásra használom) -
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs #10146 üzenetére
Na látod, ezért jó ide járni, szívesen segítünk.
-
adamfriday
senior tag
válasz
Ha több helyen is ezt olvastad miért nem próbálod ki? Mármint mi miatt nem érné meg leszedni és kipróbálni?
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
racskobalazs #10080 üzenetére
Szintén Xiaomi Eu, stabil mint a Forint, ami még a 11-es Droidban nem működik nálam az a gesztusvezérlés ha nem a gyári felületet használod (én Novás vagyok). Mi Band 5-öt használok vele, tökéletesen működik a Mi Fit és a Notify is valamint a feloldás is zökkenőmentes vele.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #6156 üzenetére
Mivel a 9 Mpx nem 4:3-hoz arányú, hanem 16:9, ezért sehogy.
48mpx, 12 mpx a pixel binning miatt.
Ami alapból 16 mpx szenzor, annak 16:9 aránya nem 9 Mpx lesz, hanem több.Tehát 4:3-ban kell fényképezned, hogy 12 Mpx kapj.
Ha majd lesznek natív 16:9 érzékelők, akkor más lesz a helyzet.
Egyelőre a végeredmény is jobb, ha Te magad vágod 16:9re utómunka során.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #5593 üzenetére
China dev alapra épülő custom ROM. Úgy néz ki havi frissítésű. Gondolom az adott hónap legstabilabb verzióját portolják le, hogy elkerüljék a heti anomáliákat.
-
brd
nagyúr
válasz
racskobalazs #5494 üzenetére
Igen, érdemes, mert nem lesz még karcosabb (hát kék(nek látszik) az ég?).
koncentrikus körök mentén
Nem szoktad törölgetni a kijelzőt? Mert ilyen akkor keletkezik, amikor vagy túl durva, vagy kemény szemcséket tartalmazó anyaggal törölgeti valaki (pl. csak azt hiszed, hogy tiszta a ruha, közben pedig homokszemek vannak rajta).
Ha jól átlátszó (és egy kijelzővédő legyen már az
), akkor nem zavarhatja, mert optikai elven működik az olvasó (talán még esetleg akkor, ha nagyon vastag, de 1 mm-nél vastagabb védő már felesleges és talán nem is létezik).
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
racskobalazs #3640 üzenetére
hasonlót tapasztalok én is messengerrel. "hiba a médiafájl betöltésekor".
ha csinálok egy képet, azt megjeleníti.
viszont szerintem nem függ össze újraindítással, délután néztem, akkor jó volt. azóta nem indítottam újra -
kurion
senior tag
válasz
racskobalazs #3642 üzenetére
Engedélyek megvannak adva az appnak?
-
kurion
senior tag
válasz
racskobalazs #3640 üzenetére
Nincs bekapcsolva valamilyen felhő szinkronizálás ami szinkró után törli a készülékről a képeket.
Ugye akkor a messenger már nem látja mert nincs a telefonon a fotó, de a galéria online módban eléri ezért tudod onnan tovább küldeni. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #3537 üzenetére
Az nem lehet, hogy a kettő közé megy a por és ahogy mozog a tok fedlapja, az karistolja? Mást nem tudok elképzelni.
Inkább beáldozok havi 400Ft-ot, meg 5 percet amíg lecserélem a fóliát, mint nyitogassam.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Tempered glasst tettem rá, 1-2 havonta cserélem. Aliexpressről megvan 500 ft-ból, se.
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
milyen tok? ha olyan amire gondolok akkor az, illetve az az alá bekerülő por okozhatja
-
petipetya
nagyúr
válasz
Nem, mert fólia van rajta.
-
válasz
Az osszes xiaomi kijelző ilyen, redmi széria, nálam a mi a1, mi band is mind karcolodik mint a szar...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #2115 üzenetére
Hát elvileg az elkovetkezo hetekben. Semmi pontos infó.
Ez lehet jövő hét is akár -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #2111 üzenetére
Igen, van hozzá működő TWRP. Decrypt is megy. Simán felrakta TWRP-ből a romot, nem kellett OTG sem adb.
Első indulás kicsit lassú lesz, illetve első 1-2 napban jobban merült, de már beállt előző szintre. Gondolom lakta a rendszert.
Bár, ha kijön a MIUI11, lehet, hogy csinálok egy tiszta telepítést.
Hogy megéri-e? A Gcam-on kívül nem tudok hátrányt mondani.
-
justnow
csendes tag
válasz
racskobalazs #2111 üzenetére
én twrp-vel raktam fel, otg-ről
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #2108 üzenetére
Egyes egyedül ami nem megy jól az sajnos a gcam, és még a fejlesztő sem közölt hozzá javítást, mert nyaral.. de remélem hamarosan orvosolja. Az összes többi app működik.
Amúgy akksi szerintem ugyanaz, mint Pie alatt. Illetve nekem egész nap töltő közelében van, szóval passz.
Automata fényerő klasszisokkal jobb (bár innen sem hallottam senkit panaszkodni rá, csak Karavik-ot, de vele már tárgyaltuk ezt pm-ben)
Szerintem Android 10 feature, hogy random időközönként feldob egy permission check ablakot mindig más appra, hogy tudom-e, hogy ez az app ezeket az engedélyeket kapta régebben, és szeretném-e, hogy továbbra is így legyen.
-
B. Tamas
aktív tag
válasz
racskobalazs #2108 üzenetére
Ez engem is érdekel, esetleg aki sok külső appot használ találkozott e kompatibilitási problémákkal?
-
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs #1792 üzenetére
Rengeteg dologtól függ a fogyasztás: térerő, cellák közötti váltás gyakorisága, Google szerver oldali mókerálások stb
-
petipetya
nagyúr
válasz
racskobalazs #1709 üzenetére
Rossz koncerten voltál. A Mayhem esetén nem lenne gond a hanggal 🙂
-
brd
nagyúr
válasz
racskobalazs #1541 üzenetére
Ez csak root-tal javítható. Vagy reménykedni kell, hogy gyárilag kevésbé hülyére állítják be egyszer a memóriakezelést és/vagy kevesebb gyári hulladék fut majd kéretlenül.
-
válasz
racskobalazs #1573 üzenetére
racskobalazs fogalmam sincs.
AGL: nincs kizárva, ellenben akkora visszhangot váltott ki a dologból hogy a Xiaomi Mi9 CC példányból szeretnének egy A3 Pro-t.
Csak az a kérdés hogy meg is valósítják.Bagoly01
Egyenlőre még nem, Miuin is megismert alap kamera applikációval van ellátva.Sanyesz
Teljesen igazad van, innentől Off részemről. -
válasz
Ahogyan látom az RN7 topicjàban is hasonló a helyzet mint itt, A3-om sem sikerült valami jól . Úgy látom kezd a Xiaomi kicsit hanyatlani.
Remélem összekapjàk magukat.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
A legbosszantóbb hiba amit eddig találtam, hogy ha a youtube a háttérben megy, én pl. este arra szoktam elaludni mindenfêle műsort hallgatok akkor az ébresztő nem teljes képernyőn jelenik meg hanem csak elkezd csörögni és csak fent az értesítési sávban lehet lelőni. Ami nagyobb gond, hogy ilyenkor nyomogathatod a hangerőszabályzót nem kapcsolja be a szundit. És ez reggel amikor azt se tudod hírtelen, hogy mi a neved azért elég idegesítő tud lenni. Ezen kívül rengeteg apró hiba van de azok azért megszokhatók.
-
workin
senior tag
válasz
Mondjuk ez valami specifikus, nlam szerencsére gyári romon nem jelentkezik ilyen (global), youtube music- ot hallgatok, és nincs gond a fotózással közben.
-
Karavik
veterán
válasz
racskobalazs #1527 üzenetére
Az is hasznos megfelelő fényviszonyok mellett mozgó témák fényképezésére. Én pl. izgő-mozgó kisfiam szoktam vele lőni, aztán utólag kiválasztom a megfelelő pillanatot...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1527 üzenetére
Én szoktam használni, főleg, ha embert fotózok, mert ugye többször előfordul, hogy pislant, nem tetszik a száj állása, ott meg kb lesz 10 kép.
Nekem csak az hiányzik, hogy gifet nem lehet belőle sehogy sem kinyerni.
Vagyis valahogy biztos lehet..
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
racskobalazs #1520 üzenetére
Azt se értem, hogy itt a fórumon hogy lehet, hogy ennyi ember ennyi különböző véleményt mond a kameráról. A teljesen "sz@r"-tól a tökéletesig, konkrétan minden vélemény megtalálható. S egyazon telefonról beszélünk.
Én ezt nem értettem 26 alatt, végig védtem a készüléket (ami ritka eset), nekem ott tökéletes volt mindenben a készülék. Másnál meg rossz volt a villanó időzítése, mosott képek. Nem is értettem az egészet. Még most is azt mondom, hogy kicseszett bugos a rendszer és amolyan alvóban vannak ezek. Lehet, hogy (csak példa) egy sms írásnál egy karakter hozza elő és csak akkor. Ez itt a gond, hogy össze-vissza van hegesztve, tengernyi mobil típus a piacon, lassan már kenyeret is fog árulni a xiaomi és ennek a következménye lesz pontosan az, ami most történik.
Jött a 27, még aznap vissza is vonták. Mégis milyen teszt alapján dobálják ki a nagyon lassan elkészülő frissítéseket? Költői kérdés volt...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
racskobalazs #1469 üzenetére
Én ilyen helyekről soha nem rendeltem, nem is fogok...Az MI9 volt az első, hogy az 1mobil.hu-tól vettem meg, mert egyébként minden más MM, EDIGI, ISTYLE, vagy magától az APPLE-től rendelem, én utálok ilyenen spórolni, gyári garancia kell nekem mindenre. De mivel a xiaomi egy tetű lassú lajhár a mai napig és nekem kellett a telefon, ami egyébként kb két hete szinte alig volt a kezemben, ezért tőlük vettem meg.
Ha meg végre bekerül a hivatalos xiaomi oldalra, hogy valami elérhető, akkor az azonnal elfogy. Mégis hány darabkákat tesznek elérhetővé? Nonszensz...Egyszerűen az iphone mindenben gyorsabb és stabilabb nekem, akkor feleslegesen nem szívatom magam eu 28 féle hulladék frissítésekkel, a következőt még megvárom, de itt rohadjak meg, ha ott nem változik valami, ezt ha ezt a kiszabott telefont azonnal nem kukázom....
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1418 üzenetére
Ha egész éjjel rajta hagyom a töltő padon, akkor reggel az első százalékok ilyen lassan mennek. Bár én szerencsére olyan környezetben vagyok egész nap, hogy általában 60% fölött vagyok mindig. De a topik átlagát hozza szerintem sot időben 5-6 óra biztos.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
racskobalazs #1410 üzenetére
De egyébként újabban nem az LTE/UMTS auto, hanem az LTE/WCDMA beállítást javasolják.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
racskobalazs #1331 üzenetére
Sosem használtam az FB appot, le is töröltem.
-
Sabber
aktív tag
válasz
racskobalazs #1321 üzenetére
ne aggódj global stabillal is csinál ilyen random szar anomáliákat, az is egy bugtenger, de legalább telefinálni még lehet vele...
-
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs #1321 üzenetére
Én csinálnék a helyedben egy gyári visszaállítást. Minden wipe-ot elvégeztél a rom telepítésekor amit kellett?
-
Karavik
veterán
válasz
racskobalazs #1201 üzenetére
-
Karavik
veterán
válasz
racskobalazs #1198 üzenetére
Fura...amióta olvasom a Gmail értesítésekkel kapcsolatos problémákat, többször kipróbáltam és teszteltem lezárt, kikapcsolt képernyővel gmail üzenetet küldve telóra és jellemzően 1 percen belül felvillan a kijelző a gmail értesítéssel. Kipróbáltam csak adatforgalom használat mellett is és ugyanúgy megjönnek az értesítések.
Természetesen nálam gmail app autostartban és gmail email értesítések high importance-re vannak állítva, és auto sync data bekapcsolva WiFi+ adatforgalomra egyaránt.
Ha battery saver-t használtok az kilövi a sync-et természetesen
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
racskobalazs #1183 üzenetére
Ugyanezt tudnám írni én is. Semmi nem változott a felhasználásban, nem került fel új app... semmi na.
Viszont az automatikus fényerő most teljesen fasza... hát hurrá.
Talán megjavul pár nap múlva. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1161 üzenetére
Most tettem fel az új rendszert OTA-n, kiváncsi vagyok nálam milyen lesz.
Amit még megpróbálhatsz, hogy alkalmazás adatok törlése.
Ezen amúgy még gyorsabbnak tűnik a rendszer, meg az ujjlenyomatolvasó is.
Bár ezt írták is, hogy improvement system stability and performance.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1159 üzenetére
Gmailen belül a szinkronizáció aktív?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1157 üzenetére
Hagyd amíg összeáll a rendszer 1-2 nap alatt összegzi a programokat amiket használsz, aztán beáll szépen.
-
Black&White
addikt
válasz
racskobalazs #1155 üzenetére
Esetleg még ezt ejtsd meg:
-alkalmazás váltó
-gmail
-hosszan nyomj rá, beállítások
-akkumulátorkímélő - > nincs korlátozás -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
racskobalazs #1148 üzenetére
Különösebb solution nincs rá.
Automata indításnak bent kell lenni, le kell lakatolni, minden engedélyt megadni neki. Aztán 1-2 nap múlva helyrejön. Ha jól emlékszem az első 1-2 nap nekem sem jött meg azonnal. Azóta viszont normálisan működik.
Mi8 topikból:
"Ez Androidon (6.0 óta) probléma, ahol hosszabb idejű tétlenség kb. 15-20 perc múlva kezd "bealudni" az alkalmazás. És minél később ébreszted fel, annál nagyobb lehet az üzenetek késése."Megoldás: Doze mód kikapcsolása adb paranccsal.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
racskobalazs #1148 üzenetére
A probléma az lenne, hogy most felraktam a XiaomiEU romot, ami tényleg jobb mint az eredeti, de a gmail pl egyáltalán nem szinkronizál, csak ha megnyitom, pedig minden beállítást megnéztem, s azok alapján nem kéne baj legyen.
Nem emlékszik véletlen valaki, hogy erre mi volt a solution?
Nálam volt ilyen kétszer is, frissítés után persze, aztán pár napra rá magától megjavult, szintén mind a két esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest