Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baitsee23
őstag
válasz
adamfriday
üzenetére
De nyitva van a bootloaderetek?
-
baitsee23
őstag
válasz
David696969
üzenetére
Ha gyári ROM-on vagy, ez normális.
-
baitsee23
őstag
Van itt valaki még olyan, akinek nyitott bootloadere van, és Xiaomi.eu developer ROM-ot használ és Revolutot?
-
David696969
csendes tag
nektek kijött már az android 11? mert nekem még mindig 10 van :'(
-
Sordoran
addikt
válasz
adamfriday
üzenetére
Ez is akkor frissült, csak lement mire a cikkben eljutottam ide, így a chrome ragadt meg bennem. Elég gyorsan orvosolták, de ilyen hiba súlyosabb károkat is okozhat. (főleg ha nem elég tájokozott user fut bele, és ijedtében gyári visszaállítást csinál) Újraindítás után rögtön kaptam hibát, ezért kezdtem el kutatni utána, de már megfordult fejembe mennyi szenvedés lesz ha újra kell raknom. Szerencsére nem lett gáz.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Ma reggel óta dobálta a telefonom a 'msa keep stopping' hibaüzenetet. Rákeresve, elmúlt órákban sok cikk íródott róla, a google és a xiaomi is elismerte a hibát (elvileg főleg utóbbi készülékeit érinti). Miközben olvastam EZT a cikket, google play-ből frissítettem a chrome-ot és a gboardot, és így úgy látom elvileg megoldódott a hiba, mielőtt nekiálltam volna az ITT leírtaknak. Más is találkozott ezzel?
Nálam ami most nagyon problémás lett, hogy gmail leveleket nem tudtam megnyitni, de chrome frissítés után már jó. Remélem nem jön elő újra a hiba. -
Kispósi
aktív tag
na valami lett, ad adaway végre kapott root jogot, az official TWRP app viszont nem. De az lényegtelen a legnagyobb gond az Unicredit app. Hiába a Magisk Hide, nem veri át így továbbra sem tud fizetni onlne a kártyájával. Tudom korábban is szenvedés volt beállítani de már nem tudom mi volt a trükk. Van akinek megy Magisk alatt az Unicredit?
-
Kispósi
aktív tag
Üdv!
A páromnak van mi9 telója, xiaomi.eu rom van rajta. A héten frissítettem márciusira (novemberi volt még) És a magisk-ot nem tudom feltenni. Illetve feltettem de nem jól. sejtem hogy azzal van gondja hogy ramdisk: no. Le tudná írni vki mit csináltam rosszul. Nem tud fizetni vele és rágja a fülem egy napja
Köszi előre is!
-
batabe
senior tag
válasz
Black&White
üzenetére
Hát, azért elindul rendes gépen is, de elég instabil még
-
batabe
senior tag
válasz
Roland0224
üzenetére
Sajnos nem tudom, mert céges kártyám van, a telenor meg nem támogatott telefon miatt nem engedelyezte rajta volte-t...
-
Roland0224
senior tag
Akkor töltöm is a frissítést.
Sokat nem használnám de ha kéne jól jönne. Airdroidot használok most ilyen célra. Egész jó de ha le van töltve a gépes app is akkor az igaziSzerk.: véletlen új hozzászólás lett nem válasz

Más, neked a vowifi-t azt fent kiírja? A voLTE kint van a vowifi egyszer random kint volt de eltűnt
(Be van kapcsolva és aktiválva van szolgáltatónál) -
batabe
senior tag
legújabb EU rom: nincs több mi connect fc... és valamilyen szinten kapcsolódik is a miui+ hoz... Bár az asztali program eléggé instabil, és kínai mint a rohadás, de bizakodó...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Köszi, ez jónak ígérkezik.
Azt mondjuk megindokolhatná a Xiaomi, hogy a névjegyzékben letiltott telefonszámok miért nincsenek itt listázva
-
Roland0224
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Biztonság (alkalmazás ) és azon belül tiltólista és ott jobb felül fogaskerék?
És ottbazon belül még van sms meg ismeretlen, rejtett szám tiltás .
Nekem ott van ilyen de én eu.dev romon vagyok.Vagy írd be a beállításokban a keresőbe hátha kiadja
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Laci.M
üzenetére
Nincs gyerekem.
Ezen kívül nálam nincs tiltott szám, még a rejtett számok is hívhatnak, csak azoknak nem mutatkozok be.
Hogy anyámnak miért jó az ismeretlen számokat letiltani, azt nem kérdeztem
Valami olyan van, hogy politikusok, marketing, mittudomain már nem rejtett számokról zaklatja az embert, így az nem elég jó szűrő.Amúgy meg nem tudom, minek ilyen messzire menni, senkinek nincs benne a telefonjában pl az összes futár telefonszáma
-
Laci.M
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Soha nem értettem miért jó ez egyébként... Remélem nincs gyereked. Én kb 15 éve úgy jártam, hogy motorozás közben balesetem volt és bekerültem a korházba. Nyilván telefon pont nem volt nálam, vagy összetört nem tudom. Kölcsön telefonról hívogattalak volna válaszra várva... A rejtett számokat még megértem, de bármi közbejöhet amiért fontos hívás jöhet ismeretlen számról. Ez csak egy példa volt a múltból. Nekem még éjjel is max hangerőn van a fejem mellett, hátha fontos ügy miatt fognak hívni.
Amúgy komolyan sok az a max 1 új hívószám havonta? Futár, postás, bank, kórház, kormányhivatal, munkáltató, iskola, óvoda.... -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Lehet a redmiből kihagyták, vagy máshova tették a keresett funkciót.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Én csak olyat találtam, mint ami ebben a videóban van
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Épp ezért kérdeztem, mert sokan (néha én is) elnézik a topikot.

Megnéztem a mi 9-ben, lehet a redminél is úgy van.
Híváslista, jobb sarokban beállítások ikon - tiltólista - hívás tiltólista. -
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Milyen készüléked van milyen rommal?
-
-=RelakS=-
veterán
Telefonváltás után vagyunk, szóval még pislogok, hogy mit tud a telefon.
Két beállítás hollétét keresem:
1: Ne tudjanak rejtett számról hívni. Feltételezem, ez a kapcsoló lenne a rejtett számos oldalon.
2: Ne tudjanak olyan számról hívni, ami nincs benne a névjegyzékben. Na, ilyet hol találok?
Huawei-nél ez a kettő egymás alatt volt ugyanazon az oldalon.
Azt még valahogy el lehet intézni, hogy a letiltott számoknál a számhoz tartozó név is látszódjon? -
gombasm
aktív tag
válasz
Daneee14
üzenetére
Az jó...
Svájcban számottevő a vietnámi kisebbség
.
Ötletem sincsen, honnan jöhet a dolog.
FR esetleg...? De ez csak egy ötlet, mindenesetre sok mindent megoldott már a gyári adatok visszaállítása.Én xiaomi.eu romjait használom, így megnéztem: van újabb global stabil is már, esetleg nézz rá erre is:
https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/cepheus/
-
justnow
csendes tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
köszönöm
-
HawerKing
őstag
válasz
Roland0224
üzenetére
-
Roland0224
senior tag
válasz
adamfriday
üzenetére
Az igen

Érdekes mert nekem is a múlt heti van nem frissítettem most. -
adamfriday
senior tag
válasz
Roland0224
üzenetére
Nálam is hasonlóan ment nagyon sokáig, de pl a múlt heti verzió sokaknál 1 órás akkuidőt produkált, ami nagyjából a használhatatlanságot súrolja. Nekem ráadásul video felvétel közben rendszeresen kifagyott. Most EEA-n minden működik, semmit nem hiányolok az eu-ból.
-
Roland0224
senior tag
válasz
adamfriday
üzenetére
-
Roland0224
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Éjszaka/esti képekre jobb
Nappali ugyan az sztem (basic user vagyok , hétköznapi felhasználásra használom) -
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Na látod, ezért jó ide járni, szívesen segítünk.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
adamfriday
üzenetére
Mondjuk... ez logikus

-
adamfriday
senior tag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ha több helyen is ezt olvastad miért nem próbálod ki? Mármint mi miatt nem érné meg leszedni és kipróbálni?
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Több helyen olvastam, hogy a Gcam Mi 9 esetén (is) sokkal jobb képeket lő mint a beépített szoftver. Mennyire valós ez a hír? Root nélkül is megéri leszedni?
Előre is köszönöm! -
adamfriday
senior tag
válasz
justnow
üzenetére
Igen, MiFlash-el kell visszarakni a gyári fastboot romot, mindent gyalul. Konkrétan olyan lesz, mintha akkor vennéd ki a telót a dobozból. A legnagyobb meló nálam a testreszabás volt, minden mást a Google fiókból visszaállít (névjegyek, sms, alkalmazások, wifi jelszavak, a fotók pedig a Google Photosban). A Xiaominak is van felhőszolgáltatása, elvileg abból is vissza lehet állítani a cuccokat, ha felszinkronizálod őket, de azt még nem használtam.
-
justnow
csendes tag
válasz
adamfriday
üzenetére
ilyenkor teljes törlést kell csinálni? nagy munka lenne mindent visszarakni a telóra!!!
-
adamfriday
senior tag
válasz
Criminal017
üzenetére
Én több, mint 1 év EU után visszaraktam a hivatalos EEA-t és egyelőre egy megváltás. Nálam NFC bug nem volt, de a legutolsó verzióval napi kétszer kellett töltőre raknom, meg mindig volt valami apróság, nyilván ez a beta velejárója. Így most újra 5 órás kijelzőidőm van és minden úgy működik, ahogy kell.
-
baitsee23
őstag
válasz
Criminal017
üzenetére
Most töltöm az újat.
-
Criminal017
őstag
Heti xiaomi.eu ROM hogy muzsikál mostanában Android11 alatt? Lehet visszatérnék rá...
NFC bug pl. ki lett javítva? Van valami kehe mostanában?
Köszi előre is. -
adamfriday
senior tag
Az EEA ROM már Android 11 alapú, vagy a hivatalos stabil vonalon még mindig nem váltottak?
Egyre hektikusabb nálam az EU, így visszamennék a gyári rendszerre. MiFlash-es megoldás még mindig jó erre? -
baitsee23
őstag
válasz
Roland0224
üzenetére
-
Roland0224
senior tag
válasz
HawerKing
üzenetére
Nem használom azt az appot kolléga miatt kipróbáltam.
Én (lekopogom) a közel fél év alatt mióta eu.dev-en vagyok nem találkoztam buggal ami volt 1 hét volt max jön a patch és javítja . Nem tudtam az állapotsávról kikapcsolni a netet ennyi ez volt az egyetlen. Kövi héten javították. Aki ezt felteszi magának tisztában van vele ,hogy mit tesz fel. Ha nem tetszik vált. Sztem a eu.dev meg eu.stable a romok közül a két legstabilabb (nem véletlen hisz gyári rom tulajdonképp)
De javítsatok ki ha tévedek
(Többi romról nem tudok nyilatkozni azokat nem próbáltam)
Én párom szerint fura vagyok de én nekem ha jelez a Googleplay h frissítés van azonnal frissítem. Szeretem a feature-eket itt szinte minden héten jön vmi apróság. Szóval ez a heti frissítés nekem lett kitalálva 😂
Aki ezt nem szereti nincs vele baj ott a gyári+ Ugye a fórumra a hibák miatt jövünk a jót nem nagyon osztjuk meg ezért olvasni azt h melyik rommal mi a baj.
-
HawerKing
őstag
Pfff
szakadok rajtatok mikor irjátok itt nyakra főre a sok idegesitő durva hibákat a szar szutyok romok miatt
Használjátok ti is a Miui Global 12.0.5 Stabilt, ebben minden frankó ! Mi a guttának is kell más rom -
baitsee23
őstag
válasz
Roland0224
üzenetére
Hetek óta nem tudják megoldani ezt a hibát.
Tök jó, hogy hányják ki az új modelleket. Csak Note 9-ből, 10-ből van vagy 4-4! Aztán meg nem győzik a szoftvereket javítani... Többnyire nem is sikerül. -
baitsee23
őstag
Felraktam a mai Eu. Developer ROM-ot (12.5). Nálam még mindig jelen van a Mi Connect fc probléma, ami nem krónikus, de bosszant. Másnál is megvan? Néhány hete egy fr sem oldotta meg, és fórumokon többen panaszkodtak - más típusoknál is.
-
válasz
Roland0224
üzenetére
Köszi, hosszú nyomásra nem találtam meg hogy lehetne kikapcsolni, a NET írta de úgy nem ment nekem...nagyon bosszantó volt
-
Roland0224
senior tag
Illetve nézzétek meg ,hogy az ai gombra nincs-e beállítva alapértelmezetten azt hiszem hosszú nyomására be van állítva aztán ha úgy fogod a telefont elő hozhatja (legalábbis nálam így volt) azt kikapcsolva megoldotta
-
-
Sordoran
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Én gesztusokkal kezelem telefont, alulról felpöccintéssel lépek főoldalra. Na most 1 hete ez fektetett módban már nem megy, mivel folyton ez a hülye asszistens ugrik fel. Szóval én is vevő lennék rá.
Hívás közben mondjuk nem zaklat, de néha zárképernyőre bepofátlankodik. -
ayrton
tag
Ez engem is érdekel :)
-
Google assziszetens hogy lehet kiiktatni?
Nagyon idegesítő, telefon híváskor nekiáll dumálni, méghozzá a magyar szöveget angolosan bemondja, hogy kapcsoljam be az adatakapcsolatot.... -
batabe
senior tag
sziasztok, kicsit megelégeltem a global stabilt, és múlt héten bekattantam, és jó másfél év kihagyás után újra elkezdtem romolni, legyalu, twrp, és eu rom fel. (megkopott a tudásom, küzdöttem is...)
viszont az alábbi problémákkal találkozok, amire egyelőre nem találtam megoldást:
- a google assistens alapbeállításait nem tudja végrehajtani, mert azt mondja, nem vagyok netre csatlakozva (se wifi, se mobilnet esetén nem megy).
- twrp mentésnél createtarfork error 255 hibával nem fejeződik be a mentés: amit itt találtam, az vagy rootot igényel, vagy ismét full formázást. van esetleg erre valami olyan megoldás, ami root és törlés nélkül megoldható? -
baitsee23
őstag
Újra van Eu. Dev. 12.5.
-
dilajoska1
őstag
Engem a Mi 11 se késztet arra hogy cseréljek. Max jövőre fogom cserélni, akkor lesz 2 éves.
-
HawerKing
őstag
válasz
egykori
üzenetére
Kapja az egy guttát... Bele kellesz törődni lassan , hogy oregszik a mi 9 . De had oregedjen attól még frankó kis teló s a legfrankóbb a miui global 12.0.4 ezzel nyugodtan meghalhat ha a xiaomi ugy dont hogy nem fog ujabbat kapni. Olvasva a hszeket a tobbi mind szutyok hiaba ujabb miuis , global stable a legjobb a mindennapokra
-
válasz
Roland0224
üzenetére
Hát jó lenne, mert elégedett vagyok a telefonnal, nem tervezem egyhamar lecserélni. Ha megkapná az új verziót, az takarékosabb és optimalizáltabb lesz az ígéretek szerint, és remélhetően nem rontják el azt, ami jól működik.
-
válasz
joefasalasso
üzenetére
Akkor kérdezd meg az eladót.

Mert ott ugye lehet venni hozzá garancia kiterjesztést.
-
válasz
joefasalasso
üzenetére
Nézd meg a garancia jegyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Óvodások homokozója
- Elemlámpa, zseblámpa
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.