- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20928 üzenetére
Majd jövő kedden megpróbálhatod. Nem tudom, honnan lehetne külön leszedni az új recoveryt.
Látom közben meglett
Letöltöm akkor már én is, hátha ki lehet belőle csomagolni az img-t.Nálam is fent a frissítés. Elég sokáig telepítette. Meglepődtem, hogy nem is az első 6.0.1 az alapja, hanem a 6.0.1_r3 vagy r4 (a build szám alapján mindkettő lehet). Ez még mindig nem a legújabb, de nem is baj, egészen r9-ig nincs nagyon változás (csak a build számokban), r10-ben lenne talán két minket is érintő dolog.
A februári javító patch is most érkezett meg számunkra.
AOSP changelog egyébként itt található: [link] -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20925 üzenetére
Ennek örülök.
Nálam amúgy a changelogban az van, mint ami a heti changelog previewban is (restrict all apps permissions), pedig ez már eddig is megvolt.
MiRecovery: gondolom még a régebbit tetted vissza a MIUI fórumról.
5.12.17 után nekem is csak annyi volt ott, hogy reboot to system. Aztán váltottam TWRP-re, majd vissza a MiRecovery és nálam is system one-t írt. Elvileg ha felteszed a full romot updaterből, akkor frissíti a recoveryt is, az új felirattal. -
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #20922 üzenetére
Köszi! Végül megjelent és letöltődött nálam is a frissítés (full ROM, bő 800 mega, brutál nagy), eddig nem egy sikertörténet:
- update app újra sem indítja a telefont, azt mondja, nincs elég memória (???) a telefonomban, használjam a MiPCSuite alkalmazást (ami ugye 6.0 ROM alatt nem megy)
- mirecovery nem teszi fel a gyökérben lévő update.zip-et. -
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #20854 üzenetére
A nagyját megerősítem. Nálam olyan is előfordult már, hogy:
- hiába van bekapcsolva a mobilnet, nem megy ki netre a telefon, csak akkor, ha repülős módba lép közben az ember. Ugyanez a bug jellemző az aosp/cm romoknál is.
- Néha a telefon elfelejt rezegni. Ilyenkor recoveryből cache ürítés segített már 2x, de nem tudom reprodukálni a hibát.A merülés iszonyú idegesítő, pedig amúgy jó lenne az akksiidő, folyamatos nyomkodással simán 6 óra fölé lehet jutni; az "android rendszer" inkább a készenlétet vágja agyon. A wifis probléma pláne erős, napi használatot befolyásoló bug.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20716 üzenetére
+ (#20717) pozanos köszi, így már érthetőbb. Gondolom ezzel akarják elkerülni, hogy a boltok tömegesen nyissák a telefonokat és úgy árulják.
Viszont hogy mi recovery sincs, már tényleg hülyeség a részükről.mizoli az a baj, hogy a MIUI-t is szeretem.
Persze ha új Xiaomit vennék, azt is nyitnám egyből (mert eleve csak akkor venném meg, ha már van rá pár alternatív ROM).gyurex17 ez egyelőre nem csinál semmit, csak nehogy valaminek az előszele legyen...
Mr. C jobb felső sarokban az ikonra kattintva, ahol a backup lehetőségek is vannak, ott van valahol. Emlékeim szerint lejjebb. Egyszer próbáltam, de nem működött (persze lehetett egyedi hiba is).
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #20620 üzenetére
Biztos, hogy nem az engedélyek
Fene tudja... Nem ajánlja fel a rendszer, hogy az összeomlásról küldj egy jelentést a xiaominak? Azt lenne érdemes megnézni. Nekem a play store omlott párszor össze az igo szülinapp telepítésekor (nem is sikerült), mindig készült egy hibajelentés.
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #20600 üzenetére
Nekem is jónak tűnik, pl. az akksiidő első blikkre hasonlóan jó, mint a csupasz ROM-ok esetében. (Most tartok valamivel másfél óra SOT fölött, és 73%-on áll a töltöttség.)
Van még egy jó hír, ami valószínű senkit nem érint itt
, mindenesetre örültem neki. Elvileg android 5.0 óta natív USB audio támogatás van a droidokban. Ez azt jelentené, hogy ha rádug az ember egy USB DAC-ot az OTG-t támogató telefonra/tabletre, akkor külön driver nélkül meg kellene szólalnia a muzsikának a külső eszközön keresztül. Van itthon egy Denon DA-300USB DAC, ez néhány, saját drivert használó programmal (pl. hibymusic, ami ingyenes és jó) gyönyörűen ment bármilyen ROM-on, de a natív driver nem működött, tehát pl. tidal, vlc, bubbleupnp programokkal nem lehetett a DAC-on keresztül zenét hallgatni, semmilyen korábbi ROM alatt, legyen az MIUI vagy valami főzött csoda. A 6.1.11 viszont natív driverrel is tolja kifelé a zenét USB-n.
A dupla ikon hiba nálam is jelentkezett, de csak azoknál az appoknál, amelyek az utolsó MIUI-féle mentéskor is fel voltak telepítve.
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #20571 üzenetére
Jelentés előtt egyeztessük a bugokat, problémákat.
Nekem egyébként meghalt a telefon a 6.1.11 frissítés telepítése után: újraindításkor se kép, se hang, se LED a töltéskor, se recovery, se fastboot. Miflash-sel újrahúztam, most bootol, remélem, innentől nem lesz gond.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20566 üzenetére
Köszi, itt ment a jelentkezés.
Mobilos appban a csirkelábak közt nem nagyon igazodom ki, most ki kéne találni, hogy csatlakozzak a beszélgetéshez.
Szerk: ja hogy join request van? Lehet be sem vesznek, annyit spammeltem márAz első 6.0 feltevése nekem is sokáig tartott, már azt hittem, tégla.
13.39 volt eddig is. -
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #20530 üzenetére
Hat eddig nem tul jo a helyzet... folraktam a legfrissebb globalt, nyomtam egy full wipe-ot de eddig eleg fura... mar gyanus volt, hogy latszott a magyar nyelv valasztasa (!!) az elso inditas utan, aztan nem volt billentyuzet app.. + hianyzik egy csomo app, pl bongeszo... Olyan mintha a miuihu utan maradt volna meg valami maradek.. Az update app persze nem jelez semmi ujat... Most azt probalom meg, h az update appal leszedem a 5.12.10-et, azzal ujra folrakom, hatha segit...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20401 üzenetére
Az installernek mindenképp meg kell adni, különben FC. Én a többi appnak is megadtam, így egy leállás sincs.
Igen, az lehet az alpha. Én tegnap visszatettem a beta-t, de most több alkalmazás leáll és a 6.1.8 se megy fel.
Szerk: most kijelezte a frissítés app az új verziót (pedig ez kínai rom). Na nézzük.
kárátékutyá elvileg csak ennyi:
1. Wifi miatti újraindulások
2. A Letöltés alkalmazás váratlan leállásallaszlo ha alkalmazások, adatok mentése elég, akkor lehet felhőbe menteni akár Titanium backup-pal is.
De úgy rémlik, volt egy OTG-s backup lehetőség is TWRP-ben (de nem vagyok benne biztos mert sosem használtam). -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20346 üzenetére
Na igen, az összes érdekes topikhoz read permission 89 kell...
6.1.7 OTA: [link]
(#20363) dhgm ott a pont
Ráadásul a fórum pont erre van.
Mai akkuhasználat MIUI 6.1.6-on:
Érdekes, hogy három és fél óráig maradt 100%-on, utána kicsit jobban merült. De 5% 9 óra alatt, nem repülőgépes módban, akkukímélők nélkül vállalható fogyasztás szerintem.Szerk: hoppá, kezdődik a beta teszt:
WhatsApp csoportból van a kép. Állítólag először az 5.12.17-et kapták, majd ezt.
Lehet nekünk is fel kéne tenni a Globalt. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20326 üzenetére
Ilyen állapotban már simán jöhetne a beta... Legalább többen jelentenék a bugokat (amint látom több száz embert beválasztottak).
gyurex17 ezt szépen leírtad. Pont ezt használtam fel XDA-n az Xperia ROM bevezetőjében is (sok az egyforma rom... Próbálj ki valami különlegeset
).
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz
vampire17 #20306 üzenetére
Redmi Note 1S nincsen, Redmi 1S van, Note-ból pedig, Redmi Note,-4G, és Note Prime ami nem rég jelent meg, ez lenne az? Mondjuk ennek sincs topikja, szóval egál.
-
mizoli
addikt
válasz
vampire17 #20302 üzenetére
Még megy hozzá sdk, de azok nagyok, sokáig tart.
Ha 1.2 GB-os partición vagy, írd át a "flash_all_except_storage.bat"-ot, vagy amit használsz. Ez dupla particióhoz készült (system+system1, modem+modem1, boot-boot1) ezek helyett csak system, modem, boot.
Nálam is volt hasonló gond, és ha jól emlékszem, heidricha kollégánál is. -
bozarjoska
őstag
válasz
vampire17 #20302 üzenetére
Ezt tedd fel! Ebbe benne van a driver is.
-
mizoli
addikt
válasz
vampire17 #20296 üzenetére
Van egy driver gyűjteményem, felteszem a Megára, esetleg jó lesz valamelyik. Van amelyik többször is szerepel, ez csak annyit jelent, hogy nem válogattam ki. Win7-nél is sokszor problémák vannak, ha felteszem a Microsoft frissítéseket.
kárátékutyá
Tiszta telepítés, ha az SD-n kívül formázol mindent (system-data-cache-dalvik cache). -
vikla007
aktív tag
válasz
vampire17 #20067 üzenetére
Most volt időm foglalkozni vele...
A google installerrel nem ment fiók feltétele, ezért fogtam bootloader módban bebutultattam a twrpt és felraktam az opengappsot. Így már ok a fiók, feltettem a 31-ei buildet is, root alapba van ezért ment fel az adaway is.
Kártya nincs benne, mert most nem ez a fő telcsim... de ma átrakom -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20082 üzenetére
Grat neked is.
Ezzel a beválasztással jár egy magasabb read permission is, gondolom lesz majd egy topik, amit csak mi láthatunk, és ott lesz a link... De nem biztos. Ha hamarabb látsz valamit, azért még írd le ide is légyszi.zolikaDB semmi, nem nagyon foglalkoznak vele mostanában.
gyurex17 elég volt az 5.12.10. Amúgy MIUI fórum szerint még mindig azt használom.
-
cjvt3o
aktív tag
válasz
vampire17 #19814 üzenetére
Üdv és kellemes 30-át mindenkinek,
fejlemények a mindenkit izgalomban tartó témában
Szóval a múltkori bő hetes üzemelési szabadság, majd váratlan javulás óta elő-előfordul (1-2 naponta), hogy ismét beáll a teljes csend (60 %-os töltésnél is akár). Ilyenkor felmegy pc-s töltésre, egy idő után (fél nap) magához tér.
A teljes csend előtt minden app és rendszer app FC-zni kezd újabban (a sys1-re és sys2-re bootolva is). Csináltam wipe cache-t, és wipe dalvik cache-t is, eredménytelenül).
Reméltem, hogy kijön a 6-os alapú MIUI 7 (az úgyis full wipe-pal és szűz rendszerrel járna, lévén, hallottam arról harangozni, hogy megszűnik a dualboot - aminek azon technikai részlete amúgy érdekelne, hogy az app-ok által használható terület a gyakorlatban nő-e ezáltal), és nem kell addig full wipe-olnom, de az a gyanúm, hogy most már nem lesz megkerülhető.
Mondjuk elméleti síkon a "miért? mi okozhatja?" kérdése még inkább lázban tart, mint eddig.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #20060 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy úgy működne, túl sokan téglásították a telefonjaikat miatta a napokban.
Esetleg az lehet, hogy nem muszáj 5.12.10-en lenni előtte, hanem jó másik MIUI is.laci laci ha balul sül el, TWRP-d se lesz. ADB-vel kell majd visszacsinálni a partíciókat alapállásba.
Nem, magyar nyelv nincs benne. -
cjvt3o
aktív tag
válasz
vampire17 #19812 üzenetére
Ő...
Na de hogy történt ez, mitől merült túl, hogyan, stb?
Ez volt az előjáték (12-11-én):
"(...) frissítettem OTA a rendszert 5.12.4-re. Éjjel eldöcögött (mármint gondolom, hogy eldöcögött, én aludtam, de az ébresztés szólt), aztán 60 %-os akkuállapot körül reggel FC-zni kezdett minden. Nyomtam neki egy reboot, az beakadt a MI-nél. Akkor hosszú powerrel ismét reboot. Megint beakadt a MI-nél. Akkor hangerő fel + power, erre Fastboot (recoverybe akartam menni, elsőként a cache-ket wipe-olni, aztán, ha az nem megy, akkor systemet váltani). Gondoltam, eszerint rosszul emlékszem, nem a hangerő fel a recovery, szóval nyomtam hangerő le + power, de ismét fastboot. No mondom, akkor valahogy csak újra bootolok, úgyhogy hosszasan nyomtam a powert.
Azóta csend.
Sem recovery, sem rendszer, sem fastboot kombinációban semmi, hiába rakom fel töltőre, akkor sincs semmi (a töltőt sem reagálja le), csak fekete képernyő, kikapcsolt állapot."
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
vampire17 #19663 üzenetére
Nem vitázunk, csak véleményt cserélünk.
Van egy kis képzavar. Ez nem "Xiaomi" hanem Miui."En ebben a hozzaszolasban azt erzem, hogy "a Xiaomi megint a levegobe beszelt"
Megint a Xiaomi-t mondod, de akkor erre a válasz. Igen a Xiaomi mindig a levegőbe beszél, mondom ezt úgy, hogy szeretem a Xiaomi-t és jelenleg is 4 telefonom van tőlük. Soha nem fogsz annyiért telefont venni, mint amennyiért reklámozzák a bemutatókon. Nem kell ide ÁFA meg VÁM, Kínában se kapja meg a szerződéses forgalmazó sem. Hagyjuk is a Xiaomi-t, aki amúgy is tesz ránk. Nekik Kína, India a lényeg és most próbálja magát beerőltetni Amerikába. Semmivel nem segíti a Magyar Miui-sokat. A Xiaomi-nál azt sem tudják, hogy van Magyar Miui rajondói tábor, de még azt sem, hogy itt vásárolják, mert szeretik a telefonjaikat. Nem veszek semmit készpénznek, még azt sem amit a Xiaomi vagy a Miui mond, de éppen hihetnék akár a rajongói oldalnak is, mert nem egy átlag rajongó osztotta meg az információt. Amúgy sem én indítottam a témát. Miért mondtam volna, hogy sokáig húzza a verzióváltást? Ha jön felteszem, ha soha nem jönne az sem érdekel.Én már az Mi5-öt várom, de majd akkor veszem azt is meg, ha lesz rá Magyar, (ígéretre, hogy lesz rá, nem alapozok), ha meg nem lesz akkor veszek mást, nagy a kínálat.
Ebben a témában már nem is akarok többet írni, mert nem ér ennyit az egész.
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #19267 üzenetére
Nemrég azt mondták, a karácsonyfa alatt már az lehet. Egyik fő ok, ami miatt nagyon várom az idei karácsonyt
Bár talán felesleges, bele is írtam az összefoglalóba, nehogy valakit ez tántorítson el a telefontól)
Porthoszx MIUI-ból nincs és nem is lesz 5.0 vagy 5.1 verzió, csak 6.0 nemsokára.
Nem-MIUI ROM van 5.1 alapú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged