- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djcool
tag
válasz #35723520 #1699 üzenetére
Látom azért itt is vannak elvakult fanatikusok (mint az AMD-Intel vagy ATI-nVidia vitában)...
Nem tudom,kit mit szólna,ha venne egy sportautót, aminek csak annyi hibája van,hogy nem megy a turbó és néha a fedélzeti computer megadja magát menet közben is a kocsi váratlan leállását okozva...
Mint már leírtam korábban, a tabletet azért vettem,mert speckók alapján egy igazi erőgép LEHETNE ,de valamiért mégsem tudja kifutni magát. Remélhetőleg egy romfrissítés megoldja a sebességproblémát (és én inkább Wayteq romot szeretnék rá,nem más gyártóét). Bár a wifi probléma nekem hardveresnek tűnik-hullámzó minőségben gyárt a kínai gépsor...de nem vagyok szakértő (arra van itt más).
Gondolom (én),hogy sok usernek az a baja, hogy a Wayteq részéről eléggé csend van support tekintetében (és ne jöjjön senki azzal,hogy milyen gyorsan megjött a 4.2.2.rá,mert szerintem azzal KELLETT VOLNA KIADNI)Remélem tényleg megjön valamikor az a 4.3 vagy 4.4-es csodarom
Kelzsoca,minden bizodalmam benned van remélem hamarosan lesz valami frissítés!Peace testvéreim
[ Szerkesztve ]
A gyógyítás lényege, hogy úgyis elszúrjuk...
-
Kobe
veterán
nekem igazából jelenleg semmi. Csak ez annak köszönhető, hogy át lehet hidalni a problémát, semmi más mint szerencse kérdése. Mák, hogy a gyártó más cégnek is eladta ezt a modellt, és vannak kompatibilis romok. De ha nem lenne cube, meg vido változata a gépnek, és kénytelen lennék elviselni a szar gyári romot, akkor asszem nagyon csúnyán néznék a wayteqre és nem kicsit átverve érezném magam, mert hát support szempontjából ez elég sovány.
Inkább csak cseszi a csőröm, hogy szószerint rákényszerítenek, hogy másik romot használjak (ami nem 100%-os, van 1-2 hibája pl 1-2 helyen hiányzó magyar fordítások stb). tehát igazából csak az zavar, hogy egy, a gyártótól teljesen különálló véletlenszerű eseményen múlik az, hogy a gép ténylegesen használható e vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
az csak a wifiről szól, ami szerintem hardveres hiba - nyílván előjön más rommal is. Nálam viszont sehol semmi hiba nem volt a wifivel, sokkal inkább a bődületesen lassú teljesítménnyel. Arra ugyanabban a szoftverkörnyezetben a glassrom egész egyszerűen köröket ver a gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz kelzsoca #1691 üzenetére
szerinted hányszor írtam már le a topikban? szerintem 84 alkalommal legalább... meg vagy 20 másik user is
egész konkrétan a multitasking kapacitás nevetséges volta (2, max 3 - ha nagyon nem erőforrás igényes program - egyidejű futtatása már probémát okoz), a GUI rendszeresen beakad, a taskok közötti switcheknél 3-5 mperces lemerevedés, fekete képernyő jelentkezik, indexelési probléma a galériánál (nem akarja az új dolgokat indexelni, vagy csak beállításokból forceolva, esetleg restart után) és a többi, és a többi.
de léccives ne mondd, hogy ezekről most hallasz először
bár tény, hogy engem már kvára nem izgat, a wayteq mit csinál a tabbal...megoldottam másik rommal. Gyanítom előbb lesz a cubenak 4.3-a hozzá, mint a wayteqnek 4.2.2 hotfixe
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz kelzsoca #1688 üzenetére
Az en ertelmezo szotaramban a szoftverfrissites, es a hibajavitas ket kulonbozo dolog....meg a szakirodalom szerint is (hotfix vs update). Az egy dolog hogy technikailag lehet atfedes a ketto kozott, de ugye az kicsit a rovar es a bogar esete.
De en amugy sem vagyok az a verzioszam hajkuraszo fajta, felolem lehetne 4.0 vagy 4.1 a keszuleken, csak menjen rendesen
Gyanitom ha megkerdeznenk azt a tobbmillio samu usert, minek orulnenek jobban, egy motorhibas ferrarinak, vagy egy mukodo skoda octavianak, inkabb az utobbira voksolnanakNa, no offense, csak arra utaltam, hogy ne kelljen mar hasraesnunk a tenytol, hogy van 4.2 a keszulekre, amikor mellette van egy csomo mas komoly problemaja - amik miatt pl a 4.2 elonyeit gyakorlatilag lehetetlen kihasznalni
-
-
ClaydovE
aktív tag
Sziasztok!
Nálam is előjöttek a wifi gondok, glass romom van egy ideje és korában minden oké volt, de tegnap egész nap nem ment a wifi (látszólag felcsatlakozik, azt írja a státusznál, hogy csatlakoztatva csak éppen szürke marad a wifi ikon és nem érhető el a net egyetlen alkalmazással sem), újraindítás nem segített, felraktam egy másik routert azzal is ugyanez volt a helyzet, aztán tegnap magától rátalált a korábbi routeremre és a net is megjött igaz percekig tartott mire felépítette) Azóta is hol van net hol nincs leszakad, majd visszalépne, de szürke marad az ikon és nincs net. Telepíteni nem telepítettem semmit, csupán használtam a tabot mint úgy általában. Ez mi lehet vajon?
Üdvözlettel: ClaydovE
-
törölt tag
Csak érdekességképpen annak igazolására, hogy prémium márkáknál is vannak problémák:
[link][ Szerkesztve ]
-
vertesy
tag
Ez nem azzal van összefüggésben, hogy az alkalmazások csak a tárhely egy bizonyos mértékéig telepíthetők? Nézd meg Diskusage-al, hogy nincs-e túlságosan tele az app-ok számára fenntartott hely. Láttam már korábban ilyet Prestiggio telefonon és annál is meg van így osztva a tárhely. Nem értem amúgy mi értelme ennek a korlátozásnak.
-
SharpSA
veterán
Tud-e valaki Windows 8.1 drivert ehhez a tabhoz? Mert a 8-ast nem fogadja el. Vagy van valami trükk, amivel működésre lehet bírni?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
kpityu2
őstag
A WayteQ oldaláról töltsd le az ott található firmware-t és a frissítő progit, majd a leírás szerint USB kapcsolaton keresztül végezd el a frissítést. A driver telepítése szokott döcögős lenni a Win7 alá, amíg az nem települt fel rendesen a PC-re, addig nem tudsz frissíteni.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
pketyy
újonc
válasz hopedieslast #1670 üzenetére
Sziasztok!
Én nem rég kaptam ezt a csoda masinát, és előre elmondanám magamról, nem igazán értek ezekhez a kütyükhöz úgy, mint ti. Olvasgattam a hozzászólásokat, és nem nagyon lettem okosabb. A problémám nekem is a fagyás. Konkrétan akkor jelentkezik, mikor a kábelen Mobilnetet csatlakoztatok. Ha közben töltöm is a gépet, és egy helyben van, akkor tudom használni, de ahogy megszüntetem a töltést, azonnal befagy, pedig még több, mint 60 %os az aksi töltöttsége. Ha jól értettem, akkor ezt valami frissítéssel meg lehet oldani? Vagy inkább vigyük vissza a gépet? Köszönöm a segítséget.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz body007 #1674 üzenetére
Én mindig csak a wifit kapcsolom le, azt visszakapcsolva pár másodpercen belül használható lesz, nem kell perceket várni. Egyébként én is tapasztalom a fent leírt jelenségeket sajna...
Ettől függetlenül amire én használom (netezés, FB, filmezés), arra egyenlőre - ha kompromisszumokkal is - de sokkal jobb mit az előző myaudio tabletem volt.
[ Szerkesztve ]
Holnap majd jól beletépünk...
-
addikt
Ezt az adathasználattal kapcsolatos anomáliát én is megerősítem. Mindig repülő módba teszem le a gépet. Mikor másnap előveszem és kikapcsolom a rep módot olyan 3-5 perc is mire magához tér. Ez nagyon nincs rendbe...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
air
nagyúr
Szerintem, legyünk bizakodóak!
Zsocától már nem egyszer láttuk leírva a "4.3-as frissítés nincs elfelejtve, mint ahogy ez a táblagép sem" mondatot. Én reménykedem, hogy esetleg nem is 4.3-as hanem már 4.4-es frissítés jön majd, ami a komoly szoftveres gondokat megoldja.
A Galaxy Tabnál is akkor jött meg a frissítés, amikor már senki nem reménykedett benne. Ott a HC 3.2-ről JB 4.1.2-re olyan komoly volt a fejlődés, hogy kapásból töröltem a tabom hirdetését, és inkább megtartottam.
Ezzel az eszközzel is ebben bízom. Most már nem is használom napi rendszerességgel, frissíteni soha nem frissítek rajta semmit. Ha előveszem, akkor átlagosan fél, max. 1 órát használom, így majdnem 2 hetet is elmegy.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
hopedieslast
csendes tag
válasz Emberke83 #1659 üzenetére
Pontosan ezt a hibajelenséget és ezt produkálja nálam is. Röviden az én történetem: az első amit megvettem, és aminél az frissítést a wayteq-nél végeztettem el, egy idő után egyáltalán nem indult el. Semmi gond ezt cserélték. Az új gépen a ZZ végű firmware volt. Folyamatosan megállás nélkül fagyott: minimum napi 6szor 7szer. Elvittem a szervizbe: két hetet ültek rajta. Az egyedüli dolog amit megtettek vele, hogy szoftvert frissítettek. A gép gyorsabb lett. De továbbra is fagy. Ritkábban, de fagy. Főleg a Chrome, Flipboard, Faceboook, Google Play appoknál jellemző a fagyás. Azt megfigyeltem, hogy kivétel nélkül megnövekedett adatforgalom esetén hal be. A hibajelenség: egy kattanás utáni kikapcsolás. Újraindítás után van úgy hogy az újraindítás folyamat közben ismét kikapcsol. Volt már hagyományos értelembe vett fagyás is, amin csak az újraindítás segít (előbb hosszan kikapcs, majd bekapcs), de ez a ritkább. Apropó bekapcsolás: ahhoz, hogy elinduljon, a bekapcsolás gombot kb 7-8 másodpercig folyamatosan nyomva kell tartani. Nekem már ez is tök furi. Wifi jelet nem veszíti el a routertől eltávolodva, de az adatforgalom csigalassú lesz (onnan ahonnan a Galaxy S3-om változatlan sebességgel hasít). Tehát fagyás jelenséget én a wifihez kapcsolnám, ami vagy hardveres vagy szoftveres elégtelenség, de igazából azt gondolom, hogy mindegy is.
Ha ez egy 20 000 HUF-ba kerülő tábla lenne azt mondanám, hogy valamilyen szinten mindez természetes, hiszen az árába vannak kódolva ezek a működési rendellenességek. Igen tudom, nem annyiba kerül mint egy iPad, de akkor sem természetes mindez nekem.
A wayteq-esek a maguk módján rendesek meg próbálnak segíteni, de szarból várat nem lehet építeni.
-
Kris87
aktív tag
válasz kelzsoca #1558 üzenetére
Szia(sztok)!
Nem megy a wayteq oldala, nem tudom letölteni a 4.2.2 legfrissebb rendszert, de kelzsoca a Te fórumodba nem lehet épp regisztrálni, csak nem fogadja el az ÓVODA szót, de semmi mást sem, szóval onnan sem tudom letölteni. Valahol máshol direkt link van? Köszi.
-
roonin
tag
Felteszi magától a 4.2.2-t a készülék? Mit kell tenni ha igen? Vagy csak mokolással lehet rátenni és az garanciavesztéssel járhat?
-
Emberke83
csendes tag
válasz Emberke83 #1611 üzenetére
Múlt héten kicseréltettem a cuccot, na ezzel is ugyanaz a baj. Nem olyan gyakran (napi 5-6x), de ez is ugyanazt csinálja.
Egyszer csak megfagy a kép, kattan egyet és kikapcsol. Ha visszakapcsolom akkor hajlamos megint megtenni ezt a kifagyást.
Csak én találkoztam 2 selejtes darabbal egymás után, valamelyik alkalmazás csinálja (csak playről telepítettem rá szoftvert), vagy ezzel a hibával más is találkozott? -
mrnobody
tag
válasz t_a_m_a_s #1656 üzenetére
Sokszor hallok olyat, hogy szoftveresen nem lehet ilyen. Mivel ebben a készülékben két akku van, így érdekes jelenségek adódhatnak. Nekem 20%-ról 3 óra alatt feltölt 100%-ra. Még a gyári rom volt fent addig 7 óra folyamatos használatot bírt ki. (7 óra Real Racing 3 meg se kottyant neki, még maradt is egy kevés töltöttség) Mióta a GlassRom van fent ez 4-5 órára csökkent. Az aksinak nagyjából ilyen szintet kell hoznia, másképp valami nem jó. Talán érdemes lenne bevinned a szervizbe bevizsgáltatni.
Itt szeretném megjegyezni, hogy aki a GlassRom-ot szeretné felrakni, számítson rá, hogy kicsivel gyorsabban merül majd a tablet. Esti letöltések alkalmával megfigyeltem, hogy a gyári rom esetén 4%-ot merül óránként, míg a GlassRom esetén 6% körül. (Több óráig tartó letöltésekkel teszteltem.) -
t_a_m_a_s
addikt
Üdv Urak,
akku töltéssel kapcsolatban lenne kérdésem, mert kicsit érdekes dolgot tapasztalok. Este 11 körül dugtam töltőre 42%-al, most reggel fél 8-kor 81%-ot mutat. Szinte mindig éjszaka van töltőn és szinte sosem megy fel 100%-ra. Ha kihúzom a töltőt, utána még emelkedik az akkuszint a kijelző szerint...
Gondolom ez így nem teljesen okés. Szerintetek szoftveres gond lehet vagy töltő hiba mint az S3-nál?
Holnap majd jól beletépünk...
-
Ben96
tag
System könyvtárban a build.prop nevű állományban kellene átírni pár dolgot. ezzel Itt egy leírás. Nagyon könnyű így tönkretenni a tabletet. Sok "élménybeszámolót" olvastam a neten. Én átírtam, de a market még mindig Nexus 10-nek lát. Pedig leellenőriztem, átírtam, Playben is töröltem a tárolót, de mégsem. Galaxy on fire 2 HD-t akartam kipróbálni, de ugyanúgy rossz. Minden betű a menűben tükörszimmetrikusan jelenik meg. Valaki kipróbálhatná milyen a játék gyári romon. Ha azon is rossz, akkor nem strapálom magam.
-
Ben96
tag
válasz kpityu2 #1652 üzenetére
Most már nem akarom újrarakni, túl sok idő minden appot újra letölteni, beállítgatni. Egyébként bevált ez a rom, csak a build.prop-ot akarom visszaírni. Nekem is furcsa, hogy a 4.2-es ZZ fw-ben, és a Glassrom-ban nincsenek fiókok. Foxitot kipróbálom, köszönöm a tippet!
-
kpityu2
őstag
Miért nem próbálod ki a wayteq-es firmware-t újra felrakni restore-val? Nekem az van, az elejétől fent (pontosabban a vásárlás után azonnal frissítettem rá). Felhasználói fiókok is vannak rajta, bár én nem használom (egyébként furcsa, hogy a tiéden nem volt, hiszen az alapból benne van a JB-ben. Tudomásom szerint.)
A programok kiválasztása ízlés dolga, én újabban PDF ügyben áttértem a Foxit-ra, mert a többivel ellentétben ugyanúgy lehet vele lapozni, olvasgatni a PDF-eket mint az ebookokat. Ráadásul gyors is.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Ben96
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem meg ezt a táblát, 4.2 ZZ-s firm volt rajta. Nem tudtam, hogy 4.2-esből több is van, ezért nem frissítettem, egy darabig így használtam, különösebb gondom nem volt vele, bár nem értettem miért nincsenek rajta felhasználói fiókok. Aztán frissítettem a legújabb gyári fw-re, a hivatalos leírás szerint. Szenvedtem egy picit a driverek-el, de sikerült. (Azt azért megnézném, egyszeri felhasználó hogyan frissíti otthon.) Aztán upgrade-et nyomtam, mint a leírásban is van, de restore-t kellett volna. Szerintem ezért kezdődtek nálam a gondok: fagyás, újraindulás, félpercenként szakadó wifi. Sony telefonoknál ugyanez van, ha rátelepíted egy előző fw-re. A készüléket abban az állapotában visszaküldtem volna, de előtte felraktam glassromot, és ott már restore-t használtam, utánna wipe, majd format storage. Most majdnem teljesen megszűntek a problémáim, és gyorsabb, és stabilabb is lett. Nem gondoltam volna, hogy egy főzött romra valaha is olyat írok, hogy stabilabb, most már általában kerülöm őket. Valószínűnek tartom, ha a leírással ellentétben upgrade helyett restore-t használok, nem lett volna ekkora problémám a wifivel, és nem is indult volna újra ennyiszer a gyári fw. Viszont így elvesztettem a felhasználói fiókok létrehozásának lehetőségét, ami nagyon hiányzik. Vagyis nekem nem, de a párom azt hittem agyonüt ez miatt, így nem tudja teljesen úgy használni, mint szerette volna. Viszont megint van wireless display! Azt hiszem veszek adaptert a tv-re valamikor, majd leírom, hogyan működik nálam. A nagyobb 8 dbi-s antennákat már megrendeltem a routerra. Összességében meg vagyok elégedve a tablettel, azt kaptam amire számítottam, kicsivel többet is. Úgy tudom a legolcsóbbak között van a 10"-os, nagyfelbontásúak között, nekem pedig ez volt a legfontosabb, mivel elsősorban tanulásra akarom majd használni. PDF-ek Moon+ Readerrel, Doksik Kingsoft office-al. Néha újságok, magazinok Dimag-al és Digitalstand-al. Tisztában voltam vele, nem ezen fogom tolni a legújabb 3D játékokat, nem ezzel fogok fotózni, és sebességre sem a leggyorsabb.
Viszont van egy problémám, a gép nexus 10-nek hazudja magát, és ez miatt nem mindegyik játék indul letöltés után, vagy furán működik. Például galaxy on fire hd tükrözve és fejjel lefelé. Valaki megnézné mi van neki beírva PONTOSAN! build.prop -ba eredetileg? A Nexus 10-et visszaírnám wayteq-re, csak nem tudom pontosan mit hova írjak. Ezek kellenek:
-edit Android Version by locating ro.build.version.release= and changing the current Build Version.
- Edit your Model # by locating ro.product.model= and changing your model #
- change your product brand by locating ro.product.brand= -
kpityu2
őstag
Nem biztos, hogy a hobbifejlesztő oldotta meg. Nézegettem a Glass listát, és nemigen láttam olyasmit ami miatt érdemes lenne lecserélni a gyárit. Inkább arra tippelek, hogy az a stock van esetleg jobban összerakva, amit felhasználtak a Glass-hoz.
Ez csak tipp, mert nekem nincs különösebb gondom a géppel, legalábbis semmi olyasmi, ami az ismert hardverhiányosságokon túlmutatna. Mindenesetre a meglévő gyári frissítés megmutatta, hogy lehet javítani a felhasználói élményen, talán nem állnak meg itt, és csiszolnak még rajta.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Kobe
veterán
válasz kelzsoca #1646 üzenetére
én ezt értem, de akkor sem mondtak még csak közelítőleg sem semmit, ez az igazság.
Kicsit visszanéztem, szinte napra pontosan 3 hónapja jelent meg a gépre a 4.2.2. Nem vagyok android fejlesztő, de szerintem ha nem is a 4.3-at, de a 4.2.2 höz egy fixet ennyi idő alatt ki lehetett volna adni. Nem tudom mi a baja a wayteqes változatnak, de nem lehet egy túl bonyolult probléma - ha egy hobbifejlesztő meg tudta oldani, akkor gyanítom a wayteq support teamnek sem tartana soká.
kpityu2: Vido N90. A Glassrom is a Vido N90 hez készült. Meg aliexpressen fut még 1 név alatt, bár az asszem még a nem brandelt készülék hanem a gyártó "nyers változata" midneféle márkajelzés meg gravír nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Ez elindul valakinek? [link] Nálam feltelepül a program, de utána semmi...
-
Kobe
veterán
hivatalos, "csiszoltabb" firmware nem lesz. Amikor intéznem kellett a garanciát a bekapcsológomb miatt, direkt rákérdeztem a wayteqnél, hogy lesz-e esetleg 4.3-as frissítés, vagy javítják e a teljesítményproblémákat és akadásokat a tabon. Egyikre sem adtak még csak közelítő időpontot sem.
Addig marad a többi rommal játszadozás - ami abból a szempontból jó, hogy van legalább másik rebrandelt készülék amihez jönnek romok. Ha nem lenne más alternatív rom hozzá, már én is rég visszavittem volna, hogy pénzt vissza, és ha van kedve, használja a gyárival az akinek 2 anyja van....
-
djcool
tag
Köszi szépen a segítséget,mindenképpen megnézetem akkor az akkut!
Első szállítmányból származó a gépem,elképzelhető,hogy van vmi gikszer benne...azért meredek,hogy egy éjjel alatt képes lemerülni.A CPU-Z nem tudom mennyire pontos,de az akkura valami 4xxx-es értéket adott ki (ennek kéne 10000 környékén lenni,nem?)Esetleg tudsz linket adni a Glasshoz és a két másikhoz? Jó lesz privátban is
Előre is köszönöm: Djcool
-
Kobe
veterán
az akku 2 db cellából áll, lehet az egyik halott a tiedben. Nálam glassrommal készenlétben éjszakánként 3-4% ot merül, az elmúlt héten csak és kizárólag olvasásra használtam a tabot, napi 2-3 óra olvasás minimális netezéssel, közepes fényerővel és 5 napig bírta.
Én mindenkinek csak javaslom, hogy a wayteqtől ne várjon a frissítésre, van 2 másik kompatibilis készülék, meg a glass, lehet válogatni. Mindegyik jobban, gyorsabban működik mint a gyári
-
djcool
tag
Egy ideje már nyüstölöm az adott vasat (megjelenéskor,az első napokban gyorsan berendeltem egyet)...nálam egy Samsung Galaxy Tabot váltott.
Tanulság: hardveres speckók alapján soha többet nem rendelek tabot !!! Eddig is mindig ragaszkodtam ahhoz az elvhez,hogy csak megtapogatás,megnyomogatás után veszek valamit meg.Nagyon vonzónak tűnt a kijelző felbontása, 4 mag, a benne levő videógyorsító-mivel akkor éppen egy Galaxy SIII-at (majd most Note2-t) nyúztam,ezért elvártam egy hasonló sebességet a speckók alapján (azért az gondoltam volna,hogy ehhez a kijelzőhöz azért tutira kipróbálják a videochipet,hogy tényleg bírja-e zökkenőmentesen)
Bíztam a márkában,ugyanis egy Wayteq X920BT-t nyúzok GPS-ként majd 4-5 éve,minden gond nélkül.Kelzsocának minden tiszteletem a fórumban nyújott segítségért ,hasznos olvasni az írását .A frissítést is az ő írása alapján ejtettem meg (a ZZ végű 4.2.2. kipróbálása még hátra van,illetve az emlegett Glass-é is)
A tabnál örültem,hogy hamar megjött a 4.2.2. frissítés (a Samsungomon sincs még!, arra talán dec-ben a 4.3-a verebek szerint ),ami fel is kúszott rá azon melegében.
Sajnos a gondjaim nem oldódtak meg azzal sem...a TP-Link 1043-mal még mindig hektikusan kapcsolódik.Mostanában minden Play-os programfrissítés után elszáll a wifi kapcsolat (kiszürkül a jele) és a wifit csak nehezen lehet a vezérlőpultban kikapcsolni, illetve újraindításig nem is lehet működésre bírni.Ehhez képest egy hónapja pl.minden gond nélkül működött,frissített, ment a kapcsolat gond nélkül,nem szakadt meg egyszer sem!A routerhez a Note2-m,a Samsung netbookom és Toshiba notim gond nélkül kapcsolódik, nem dobálják a jelet.
Most még megpróbálom azt,hogy kap a router 3db 8 vagy 12dbi-s (csere)antennát és meglátjuk javul-e valamit a helyzet.OpenWRT-t még nem akarok rádobni,mert még bőszen garis a ketyere.A másik gond az akku...szinte ugyanazok progik vannak rajta,mint a Note2-n (tudom,ne hasonlítsam őket,de ha ez a kettő van kéznél???) ,de ez mégis "standby" módban majd egy nap alatt csontra merül!!!Az akku használatnál semmi progi extra nincs,amire fogni lehetne!
Szóval úgy érzem,hogy megy vissza bevizsgálásra au akku-ugyanis nem tűnik 10000-nek...Valahogy úgy érzem,hogy a Wayteq rendelni akart egy ütős tabletet, a mintapéldány gondolom jó is lehetett, de a tömeges gyártásnál már valami gikszer becsúszott...vagy a minőség ellenőrzése volt trehány Kínában vagy az alkatrészek minősége lett hullámzó (hasonló gond volt anno a Concorde egy példányánál)
A fórumban azt érzem,hogy lassan senki nem mer problémát írni,mert csak le lesz hurrogva,hogy hülye a géphez és minek vett ilyet...Én személy szerint elvártam a rom kicsit vehemensebb frissítését/javítását (persze tudom,hogy idő kell hozzá,de gondolom a kernelt azért lehetett volna,csak van jobb alap is nyár óta a négymagoshoz)
Egyenlőre marad a tablet (akkut azért megnézetem) 1600*1200-ban használva, de ha jövőre sem változik semmi,akkor csere-de nem Wayteq-re,hanem inkább többért márkásra (Samsung Note 10.1 talán-bár ott sem hallani lihegést a soft frissítés okán).
Plusz,nem túl régi hír,hogy jön újabb 2 tablet a Wayteq-tól! Ez nekem kicsit Nokia (és most már Samsungra is) jellemző hozzáállás: dobjunk ki minél több készüléket egy év alatt, a supportot meg sz*rjuk le,esetleg a drágábból majd egyet-kettőt javítunk,a többi meg kit érdekel???Miért nem vette a user azt???
Üdv mindenkinek: Djcool
-
NightLord
tag
Sziasztok, kelzsoca leirasa szerint probaltam meg feltenni a 4.2.2-t, az alabbi resznel akadt meg es lett sikertelen a dolog:
<Layer 6-2> Prepare IDB Start
<Layer 6-2> Prepare IDB Fail
**********Restore Done Success<0> Fail<1> Time<182075>ms**********
Majd ezutan mar nem lehetett elinditani a tabletet egyaltalan.
Mit tehetnek? Koszi! -
Bélaaaa
őstag
válasz kecskebégető #1633 üzenetére
Ne idegeskedj... Nyugalom...
A kedvedért visszaraktam a gyári ROM-ot (a wayteq honlapjáról letölthető 4.2.2-t) és BE volt kapcsolva rajta.
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
mrnobody
tag
válasz kecskebégető #1633 üzenetére
Akkor mondom a tutit!
A 4.1-es androidnál ki volt kapcsolva és emlékeim szerint a 4.2-nél is, de van egy jó módszer, hogy kiderítsd ha nagyon fontos! Megnézed melyik rom van rajta és azt a verziót újra feltolod rá a restore gombbal. Ekkor tutira gyári állapotban lesz és meg tudod nézni mi van gyárilag beállítva.
(Egy gond akadhat. Ha olyan rom van rajta amit a gyártó oldaláról nem lehet letölteni. Pl. 4.1) -
kecskebégető
aktív tag
válasz kelzsoca #1631 üzenetére
Szia akkor nem tőled kérdezném mert egyszerüen nem értem miért nem kapok egyenes választ egy ennyire egyszerü kérdésre.... .Tehát aki esetleg vesz újonan qci-t vaqgy qcr-t az nézze meg bevan e kapcsolva kibontás után gyári állapotban az USB-s hibakeresés.Köszönöm szépen.
Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
Kefe320
újonc
válasz Emberke83 #1607 üzenetére
Nekem is ugyanez a bajom van vele, én speciel visszavittem az üzletbe és most várhatok amíg ránéznek! Az tuti, hogy a kattanás az nem egészséges, meg a wifi működése is gyanús! Én kipróbáltam egy torrenten hogy lehúztam egy androidos telefonra meg a tabra is, a telóra lejött 2 perc alatt a tabra pedig egy óra volt kb ugyanaz! Ez tuti nem egészséges! Én a helyedben visszavinném, de írok majd ha visszakaptam, hogy mit mondtak rá!
Üdv.
-
kelzsoca
félisten
válasz kecskebégető #1630 üzenetére
Azt a driverek telepítése miatt is bekapcsolhatták, tehát nem jelent semmit.
(#1629) RohenHun
A tok téma párszor volt már, nekem a kereső ezt dobta rá.
[ Szerkesztve ]
-
kecskebégető
aktív tag
-
RohenHun
csendes tag
Sziasztok!
Most már közel 2 hete nyüstölöm a masinát, és nekem nagyon bejött. Szeretnék hozzá 1 tokot venni. Eddig nem hallottam ezekről az Usb-s billentyűzetes tablet tokokról, de nagyon megtetszettek. Vki vett már ilyet? Méretileg nem tudom, h megfelelő lenne-e. Én ezt néztem ki:
[link]
Szerintetek méretre jó lenne ez a tablethez?[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz kecskebégető #1627 üzenetére
Az usb hibakeresés bekapcsolása vagy kikapcsolása nem jelenti azt, hogy azt a készüléket piszkálták, mire vagy kíváncsi?
-
kecskebégető
aktív tag
Errevalaki ?Fontos lenne .Köszi.
Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
mrnobody
tag
válasz SharpSA #1616 üzenetére
A Restore opcióval telepítettem, biztos ami biztos elven. Utána factory reset is volt, ahogy fentebb is írva van.
Vannak érdekes dolgok ebben a romban, pl. az akkumulátor használatnál nem írja melyik program milyen mértékben járult hozzá a merüléshez, de szerencsére ez nem egy akkora bűn, hogy emiatt ne telepítse az ember. -
air
nagyúr
válasz SharpSA #1618 üzenetére
Rosszul tudod. És nem az a lényeg, hogy te hogy szoktad, hanem, hogy mit mond a szabály. A idegen szavakat is úgy toldalékoljuk, ahogyan a magyar szavakat, kivéve ha mozaikszó, vagy néma hangra végződik. Sőt toldalékoláskor még át is alakítjuk magyar formára, például: hamburgert kérek Coca-Colával.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
keke25
csendes tag
Hozzászólásokat olvasva szerencsésnek érzem magam, hogy nálam tökéletesen működik minden. Wifi problémám nincs, még egyszer sem dobott le a netről. Gépelés folyamatos, rendszer még nem fagyott le 2 hónap alatt. Akku nagyon sokáig bírja,képernyő gyönyörű. Egyszerre volt egy 100dci-m és ez a 100qcr. Képernyő és akku, no meg a fényképek nagy felbontáson történő megtekinthetősége miatt ezt tartottam meg. 3G is hibátlanul megy USB modemmel. Modemeket próbálgatni kell, a nálam megfordult 5 típusból 3 működött, de ez az android rendszer támogatása-nem támogatása miatt van.
-
kecskebégető
aktív tag
Hali!
Szert tettem használtan egy qci-re és egy 100-as ra.
Kérdésem az lenne,hogy gyárilag aktiváva van ezeken a készülékeken a USB hibakeresés? Vagy ez jel,hogy valaki mokolta őket?
Köszi a választ.Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
mrnobody
tag
Nos! Felraktam a GlassRom-ot. Elsőre nem tűnik fel nagy különbség, talán egy lehelettel gyorsabb. Van egy olyan érzésem, hogy akinek a gyári rom jól működik, annak nincs túl sok értelme áttérni, bár ez nagyon egyéni dolog. Én megvoltam a gyárival, de most ezt mindenképp szeretném tesztelni. Már nagyjából belaktam és nincs semmi gond, nem lassult be. Érezhetően jobb a billentyűzet, bár sokáig nem használtam, mivel én inkább az AnySoftKeyboard-ot szeretem. Egy játék volt csak ami nem indul el kompatibilitásra hivatkozva, de ez is megoldható, csak a build.prop-ban kell a Nexus 10-et átírni az eredeti Wayteq-es verzióra. (Elnézést ha tévedtem!) Összességében nem okozott csalódást, jó alternatíva azok számára, akik szeretnének egy custom rom-ot kipróbálni.
-
Peltár
aktív tag
válasz Keresztapper #1606 üzenetére
Köszi! Észben tartom
-
lacuska74
tag
Nálatok működika a fuso?
Nekem először nem akart csatlakozni,utána hibás jelszót írt ki.
100-ik próba után ujra regisztráltam, rögtön ugyanaz a hiba, hibás felhasználónév vagy jelszó.
Megint ujra regisztráltam, továbbra is ezt írja ki.
Valakinek valami ötlete ? -
Emberke83
csendes tag
Múlt hét péntek órta én is tulajdonosa vagyok egy ilyen tablet-nek. De, annyira nem vagyok megelégedve vele.
Szinte állandó a újraindulgatása. Mint megfigyeltem általában akkor csinálja ha éppen alkalmazás telepít és én bármi mást kezdek csinálni, vagy akkor ha valami terheli a gépet és mást kezdek csinálni. Ekkor megakad egy időre, majd kattan és újraindul. De néha akkor is ha nem csinálok vele semmit. Úgy naponta 10x csinálja ezt.
Ez másnál is így van, vagy az enyém hibás?
Na meg a wifi szörnyen gyenge, nem hittem hogy ennyire, de nem is antenna erősségével vagy a hátlap árnyékolásával van gond, mert jó jelerősségnél is eldobja a jelet. Szóval szerintem szoftveres gond lehet. Glass ROM-nál is csinálja ezt?
Ezeken kívül tetszik, de hát ez a két hiba teljesen használhatatlanná teszi a kütyüt. -
-
Kobe
veterán
válasz mrnobody #1603 üzenetére
ugyanugy az RKBatchTool 1.7 kell hozza. Nekem a gepen maga a driver feltelepitese volt nehez, nem latta a batchtool a gepet, hiaba volt fent a driver.
De ha az megvan, ugyanugy megy a frissitese, mint a wayteqese - betoltod az image filet es Restore modban telepited a romot.
Egyetlen plusz lepes van. Mikor befejezte a telepitest a progi es ujraindul a tab, vagyis ekkor mar levalaszthato, akkor a CWM indul el eloszor rajta recovery modban. Itt eloszor MUSZAJ nyomni egy factory resetet (Wipe data / Factory reset), es utana ujrainditani a tabletet, ekkor fejezi be a telepitest. Utana a beallitasokban ujra kell csatolni az SD tarolohelyet, dob egy hibauzit, azt le kell okezni, es utana rendesen mukodik.
Sajnos ha a wipe data elmarad, akkor 1-2 helyen folyamatosan hibauzenetet dobhat a gep. A pontos instruciok amugy a glassrom hivatalos slatedroidos oldalan is fent vannak, cska azokat kell kovetni.
En is inkabb ujrahuztam a glassromot es megcsinaltam a wipe datat, pedig nekem 1etlen 1 hibauzit dobott - nem tudtam dropboxbol adatbazis filet megnyitni - de utana jo lett. Mas egetveroen nagy hibat nem talaltam, de erdemes lepesrol lepesre kovetni az instrukciokat.
-
mrnobody
tag
Még nem volt időm megnézni a GlassRom telepítését, de még a honlapját sem.
Mielőtt belevágok azt szeretném megkérdezni, hogy volt-e valami buktatója a telepítésnek? RKBatchTool segítségével kell telepíteni?
Nekem jól működik a qcr-em, minimális akadás van (vagy csak én vagyok türelmes vele), így alapvetően a belakott gépet csak akkor birizgálnám ha a telepítés hasonlóan egyszerű (vagy nehéz, kinek mi) mint a gyári rom telepítés.
Válaszod előre is köszönöm! -
törölt tag
Vajon miért ilyen lassú bekapcsoláskor?
-
Kobe
veterán
na, par napja mar nyustolom a glassromot, egesz konkretan kicsivel tobb mint 1 hete. Sajat tapasztalat, hogy eg es fold a wayteqes 4.2.2-hoz kepest.
Tovabbra is tartom, hogy valamit irdatlan durvan elcsesztek a wayteqes verzioban, a szomorubb meg az, hogy meg sem probaljak javitani, vagy beismerni. A 4.3 meg a wayteq szerint meg a kanyarban sincs, szoval arra varni felesleges.
En azt tapasztaltam, hogy sokkal folyamatosabb minden teren a mukodese GlassROMmal. A bekapcsolas sebessege nem valtozott, az ugyanannyi maradt sajnos, de az utana levo elmeny teljesen mas Kicsivel tobb beallitast igenyel mint a gyari, de megeri, frissitesi problemaval meg nem talalkoztam, az elore telepitett progikat a rootappdeletetel konnyen ki lehet szedni es utana playbol leszedni a legfrissebbet (pl youtubehoz).
Nalam mint irtam korabban, 2 db alkalmazast nem tudott akadasmentesen futtatni a gep, a valtasokat nem is emlitve.
Most 8-9 folyamat siman mehet egyszerre, nincs belassulas. Egyszer sikerult beakasztanom, amikor telepites utan a playbol szedtem le az uj dolgokat, es 7-8 folyamat volt bent egyszerre, plusz az osszes meglevo alkalmazast epp akkor frissitette playrol, plusz a fiokokat szinkronizalta, na akkor sikerult 3 mpercre ledermednie Moon+ readerne is sokkal folyamatosabb lett a gorgetes es mozgas, pedig nem pdfeket hanem mobi es epub formatumokat olvasok.Akit zavar a gyari csigalassusaga, az szerintem mindenkepp probalja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest