- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #387 üzenetére
mert az, hogy W7-t akar még oké, de hogy törtet, mikor ott van fillérekért downgrade opció. vagy ha nagy dumás, akkor telefonon keresztül megoldja az ingyen W7-et.
-
törölt tag
válasz
King Unique #383 üzenetére
Ezekkel már egyet tudok érteni, mert én sem mondom azt, hogy hiábavaló volt kiadni a 7-es utáni Windowsokat, és a váltás halogatásának sem látom értelmét.
"Gépvásárlás meg leginkább főleg XP tulajokat érinti, akinek már W7 alá optimalizált vasa van, azon nagy valószínűséggel a 8.1 és 9 is elmegy."
Illetve a laptopokat. Én legalábbis ezekre gondoltam, mert úgy látom, ott az OS váltás gyakran egy új gépet jelent, amelyik gyárilag az új OS-szel jön.
"Home szinten a nagy többség meg tudjuk honnan szerzi be a telepítőt és hogyan/ mivel aktiválja be..."
Ehh, ezt a réteget hagyjuk, egy külön történet. Persze igaz, őket nem tartja vissza a magas ár.
-
törölt tag
válasz
King Unique #383 üzenetére
"csak az a kérdés, h meddig lehet halogatni... "
sok esetben addig, amíg az aktuális vas menthetetlenül be nem döglik.
-
törölt tag
válasz
King Unique #371 üzenetére
"ennyi erővel újabb és újabb OS-eknél is lehet majd mindig keresni a különféle kifogásokat, h mért ne..."
Te milyen kifogásokról beszélsz? Amiket felsoroltál azok nem kifogások, hanem normális ellenérvek. Ugyan miért lenne pénzt, időt és energiát nem kímélve kötelező, legalábbis illendő a Windows 7-et egy újabb Windows-ra cserélni?
Használat szempontjából a legtöbb ember számára az OS is egy olyan eszköz mint mondjuk a mikró vagy a mosógép. Az OS-t is majd akkor cserélik (sokszor a számítógéppel együtt) ha már kevés lesz a régi, vagy annyival jobbnak találják az újat. Ezzel az égvilágon semmi gond nincs.
-
törölt tag
válasz
King Unique #376 üzenetére
"Egy valamire való (Windows) user nem ilyen triviális dolgokat feszeget és nem ragad le ilyenek szintjén."
miért is? nem lehet igénye egy jól kidolgozott GUI-re? és nem tehet panaszt? látszik, hogy szépérzéked a szoftverek területén nem sok van. igaz, a funkcionalitás a lényeg, de művészeti oldala is van. ha az nem lenne, még mindig 256 színű ikonokat és win95-ös UI-t néznénk, mert minek a szebb. de nem baj, terelj csak.
-
törölt tag
válasz
King Unique #373 üzenetére
de ha ez utóbbit nem érted, vagy látod be, akkor nincs miről beszélnünk.
-
törölt tag
válasz
King Unique #373 üzenetére
látom még mindig nem teljesen ment át. éppenhogy minden egyes Windows hordoz korábbi GUI elemeket, amik nem illenek az adott OS GUI-jához.
"Ikonok? Mért lett volna mindennek, lomtárnak, fájlkezelőnek stb. új ikonja, mint a feladatkezelőnek? Ilyeneket meg jóformán ki nem sz@r le, v ki foglalkozik vele annyit, már elnézést...?"
User Experience? meg eleve más design elvek? ezen látszik, hogy mennyire igényes egy OS GUI kidolgozottsága, hogy mindent igazítanak hozzá (egy adott designelvhez, elképzeléshez, témához), vagy félmunkát végeznek.
ha ezt, idézlek "leszarod", olyan, mintha megelégednél azzal, hogy egy autón a karosszéria elemek sorjásak, vagy a fényezés bubis, foltos.
XP-hez is anno nem véletlenül készültek olyan szoftver csomagok, amik a rendszerfájlokban megragadt a 256 színű ikonokat kicserélték rendes 16-32 bites png-re vagy normálisabb gifre. az más kérdés, hogy updatek után lehetett újrafuttatni ha nem borult meg a rendszer.így nem konzisztens, nincs egy egész érzete a GUI-nak, ha van benne szemmel láthatóan ősidőkről visszamaradt oda nem illő elem. a Metro önmagában egységes és rendesen néz ki, desktop nem (nem a szögletes ablakkeret és az glass mentesség miatt, az oké, mert metrós), holott a desktop is szerves része az OS-nek. és kevésbé ütne el a desktop a metrotól, ha ezen részletek is metrósítva lennének.
ezzel a területtel foglalatoskodik többek között a szoftverergonómia, mint szakág.
röhejes inkább az, hogy fanboyként mennyire véded... a fanatizmus egy baromság. -
törölt tag
válasz
King Unique #371 üzenetére
értőolvasás.
pont nem az a baj, hogy full szögletes metro, hanem hogy össze-vissza igénytelen. van benne a metro meg a maradványok 7-ből, Vistaból, 95-ből (ikonok, témázatlan ablakok itt-ott). utóbbiakat kellene kiszedni és akkor rendben volna a UI.
meg, yay virtual desktops, ideje vót már. -
törölt tag
válasz
King Unique #369 üzenetére
pont erre, hogy szögletes, lapos, egyszerű ablakkeretek, gombok, scroll sáv, stb. ami teljesül is. viszont az ikonok, meg néhány grafikai elem még 7-es maradt (és a piros X gomb gyááá
)... ami nem flat, nem illik a metrós részletekhez.
az, hogy 8-as hátterek vannak, hát na. majd kicserélik azokat...
a végleges biztos el fog térni, a korai béták jellemzően úgy néznek ki úgy, hogy régi OS + új dolgok. -
törölt tag
válasz
King Unique #367 üzenetére
nem kell 7 klónnak lennie - ne is legyen, hanem nem össze-visszásnak. legyen minden ikon metrós (akár monokróm), még a legeldugottabb formon is ha van. semmi ne legyen áttetsző, vagy legyen minden az. a font minden felületen ugyanaz legyen, stb. kis részletek, de sokat javítanának a kinézeten.
mert a 8 és a "9" is egyelőre katyvasz ebből a szempontból. van benne metro design is, meg 7-esből származó, oda nem illő dolgok is. (részben) emiatt rossz ránézni a 8-ra, mondjuk oldalon, félkésznek hat. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #364 üzenetére
Ez a kaméleonozás már Win8 ablakainál sem jött össze. Sejtem a végeredményt itt is. Ugyanolyan semmihez nem passzoló, és igazítható színek.
A start mondjuk nem látszik, lényegtelen hogy néz ki, az ablakoknál meg valószínűleg szükség lesz az AG-ra. -
törölt tag
válasz
King Unique #364 üzenetére
továbbra is érdekes, hogy a tálca áttetsző maradt, de az ablakkeret és a menü nem. most vagy mind legyen áttetsző, vagy egyik se.
márcsak a Vistas, 7-es, és a maradék nagyon rejtőzködő 95-ös ikonokat kell metrosra cserélniük és a kinézet is normálisan alakul. -
törölt tag
válasz
King Unique #360 üzenetére
amíg amerikai non ópönszósz cucc, addig tökmindegy mennyire biztonságos. be fognak kukucskálni rajta az illetékes szervek...
"Illetve eleve egy átlagos user"
folyton jössz az átlag userrel. a Windows NEM CSAK átlag usernek van kitalálva... btw kényszerből akarod tisztára mosni MS minden cuccát?
"Itt megint persze a Linuxosok kezdtek el elsőként hőzöngeni, feljelenteni az MS-t"
a hülye szemét Linuxosok...
-
törölt tag
válasz
King Unique #358 üzenetére
"Eleve új gépek, új W8-cas vasak már mind UEFI-sek. Csak itt külön kell kicsit választani egy W7-et és egy W8-cat."
kellett egy MS kartellezés, hogy a kvázi-szabvány UEFI-vel szivassanak mindenkit. a Secure Boot is kb. csak arra jó, hogy legyen minek alkalomadtán nem működni. dual bootolni akarsz, biztosan? meggondoltad? inkább vágjad fel az ereid eretnek.
-
válasz
King Unique #355 üzenetére
Tulajdonképpen bármire mondhatom, ahogy te, hogy "nem is".
Ennyi, mint mondtam, már befejeztem veled, csak gondoltam még odaszúrok egyet, ha már ilyen remek alkalmat kínáltál rá.
(Nézz be a Win8.1 toipcba, most van egy arc, akit egyik napról a másikra nem enged be a Win, meg egy, akinek nem áll le. Nyilván ők is csak hülyeségből írják ki)
-
törölt tag
válasz
King Unique #355 üzenetére
" addig a W8 rinyál a GPT miatt, ha már MBR a HDD, akkor ugyanarra a lemezre a W8-cat felrakni csak úgy tudod, ha előtte az UEFI-t kikapcsolod (majd vissza) , pl. egy dualboot rendszernél..."
ezt észre is vettem, és ezúton gratulálok is a MS-nak. olyan nagyon nehéz lett volna egy nyüves dialogot berakni a végül 10GiB+ monstrumba, hogy nesze paraszt GPT-t akarsz-e vagy MBR-t? btw a GPT-nek nemcsak 2.2 TiB+ miatt van értelme.
-
válasz
King Unique #353 üzenetére
Tök jó, hogy ha valaki bebizonyítja a hülyeséged, vagy csak neked nem tetszőt mond, akkor azzal jössz, hogy nem erről volt szó.
De, erről volt szó.
Persze, hogy merészel a sok hülye user csak úgy 3Tb winyóra wint telepíteni?!Miért, ha annyira frankó az az oprendszer, ahogy mondják, akkor csuklóból meg kéne oldania ezt a helyzetet.
"Vagy talán egy W7-es 500 GB HDD-s notira, főleg UEFI nélkül, erővel GPT-t akarsz talán??"
És ha azt akar?! Nem akarhat?LOL.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #348 üzenetére
"Ez azért nem volt akkora blama, mert részben igaz és OS telepítése 3-4 TB vinyóra, nem annyira elterjedt home szinten, de fogjuk rá." - Semmilyen szinten. Ha egy vállalati szervert így telepítenél, páros lábbal rúgnának ki...
-
törölt tag
válasz
King Unique #343 üzenetére
"Win7-hez mióta kell GPT"
ha mondjuk 2.2TiB+ lemezre/partícióra akarod rakni. és nem feltétlen kell hozzá UEFI sem, legacy BIOS módban is megy... más kérdés, hogy a sügér Win telepítő nem kérdezi a partíciós tábla típusát.
"Egy válasznál, azért illene kellő infó és tapasztalat birtokában reagálni és nem csak hirtelen felindulásból, ráadásul totál zöldségeket állítva..."
nicsak ki beszél...
-
válasz
King Unique #343 üzenetére
"Ez úgy hülyeség, ahogy van, látszik, h még soha életedben nem próbáltad...ahogy a fentebbi alapján Win 7+USB3 dolgot se....szerinted mért tudnak telepíteni sokan 7/8-at pendrive-ról [link], akár külső vinyóról, Win7-hez mióta kell GPT
"
Ennyit az offról. -
válasz
King Unique #334 üzenetére
"amit te leírsz, az elég abszurd, se 7, se 8 csak úgy nem fossa össze magát"
Természetesen, csak én vagyok a hülye, meg átok ül a gépeken amikkel dolgoztam, dolgozom. Gratulálok!
Bár lehet, hogy neked ez a természetes, és nem tudod elképzelni, milyen az, amikor egy szoftver normáisan működik?(Különben khm. Az általam támogatott környezetben kellene jobban működnie a winnek, mert
- legális licencek
- brand gépek, ugyanolyanok
- nincs teletolva illegális programokkal
- egyáltalán úgy 10-20 szotvert használnak rajtuk
- kb. nincsenek külső veszélyek
- full win kompatibilis MS környezet
...és hát mégsem. Jaja, nehéz lehet megemészteni)
"Tudom nehéz megemészteni, h Win fizetős, aztán mégis sikeres, "
Ehhez is gratulálok, megvan annak a története, hogy miért nincs a MS cuccain kívül más OS, ami ennyire elterjedt lenne; emlékszel még a 90es évekre? És ugye ltétezik az az ördögi kör, amiből nagyon nehéz kitörni a fentebb tárgyalt támogatottság miatt.
Különben ja; a win sikeres : szerverfronton mi a helyzet?Tessék, ez nem off, legyél boldog. Franc szórakozzon veled.
-
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #334 üzenetére
Hiányosság a te fejedben van, IQ szintjén. Szerinted a Windows célközönsége hol képes megtalálni egy program futtatható fájlját az Explorerben vagy billentyűparancsokat használni? Az is ritka, ha tud ezek létezéséről és az Explorer hallatán nem az Internet Explorerre asszociál. Ennyi erővel írhatnád azt is, hogy lehet saját scriptet írni bármilyen funkció elérésére. És tényleg lehet, ilyen alapszintű managementhez nagyon nem nehéz, tíz másodperc Google kereséssel még részletes példákat is talál az ember, csak itt nem IT témák iránt érdeklődő felhasználókról van szó, hanem a maradék 99,99%-ról, aki azt se tudja mi a különbség a szimbolikus link, a parancsikon és a célfájljaik között és azt hiszi parancsokat utoljára a DOS használt.
Tudod mit, amit befejezem pár hét múlva a kb. fél TiB-nyi videó újrakonvertálását (G1610-zel nem lesz gyorsabb), elkülönítek egy partíciót az egyik HDD-men, felteszek rá egy eredeti 7-est és megnézzük, hogy igazam van.
Ha pedig már hülyeségnél tartunk, nem azért nem tudsz telepíteni USB 3.0 alól Windows-t, mert nincs driver, hanem mert legálisan nem lehetséges magánembernek CD vagy DVD lemezen kívül másról a telepítés sőt, még GPT-t sem enged használni a telepítő. A rendszer-visszaállítás egy előtelepített vagy céges gépen egészen más téma, még mielőtt ebbe is belekötnél. -
válasz
King Unique #325 üzenetére
BSOD-nak sok oka lehet, de nem úgy, hogy a 2. indítáősnál összehányja magát, és utána nem indul el többet, újrahúzás után ugyanaz a winfos ugyanazon a vason meg egy évig megy. Értelmes oprendszer ilyet NEM csinál.
"mert ugyanúgy tökölni kell azzal is, mire xy dolgot beállítasz, működésre bírsz."
Csak nem 20-30 ezerért. (Otthonra.) Meg ha azt egyszer megcsinálod, akkor utána jó."Amúgy meg talán te írrtad még korábban, v más, h céges gépeken, Norton/ Symantec AV van, na az aztán megint hajlamos megkavarni a dolgokat..."
Miért is? A világ legelterjedtebb céges vírusirtója [ROTFL] Ne már ne legyen kompatibilis a csodával...Amúgy csak pont jó pillanatban láttam meg a hozzászólásod, miszerint nincs gond a stabiltással és funkcionalitással, akkor durrant el az agyam ettől a hulladéktól. Majd elmesélem annak a srácnak, aki az elmúlt 2 napban 2 meetinget bukott a Lync miat.
Amúgy ha már nem is a hibákat nézem; hibaüzenetek informativitása a béka feneke alatt. Rohadt jó lene, ha elmondaná, mi baja.
@emvy : "Feltetelezem, hogy a Lync atlagosan nem szarja magat ossze a gepek 40%-an a nagyvilagba"
Hát nem tudom, de ha egy több tízezer fős multicég rengeteg usere szív vele, az talán elég minta.
Illetve az, hogy random nem enged fel embereket, az is szép. És akkor vakarjuk a fejünket. Exchange admin team rárúg egyet az accountra, és megjavul. (Nem tudom, mit csinálnak, de hetnte egy kérést tuti megeresztek feléjük ilyesmi kapcsán.)
A Lync 2010/2013, Office 2013 általános tetűségét meg sem említem.
És ez az az oprendszer, az a cég, akiknek a cuccait csak használni kell meg ez a jó. És nem olcsók. Na ne."Azt, hogy i5 szenved, azt el tudom kepzelni, de biztos, hogy nem az OS-tol -"
Van benne része a Symantec hulladékának is, de különben már azelőtt sem kapkod, mielőtt domainbe teszem a gépet - persze a gépekben winyó van, nem SSD, de bocs, az itthoni Core2-m gyorsabb HDD-vel...@arnyekxxx : "ott valami természetfeletti együttállás lehet, hétköznapi helyeken a gépek müködnek winnel."
Most csak 80 userem van, 1-1 gépel. Volt korábban 300 is. (Ott nem user, hanem gép volt ennyi.)
Reprezentatívnak nem nevezném, de kicsit jobb minta, mint 20 ismerős otthoni gépe. És mind legális, nem kalóz edition. -
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #310 üzenetére
Az nem objektív érv, hogy neked nem tetszik, hogy másoknak nem tetszik. Ellenben az tény, hogy ott van, kikerülhetetlenül, hiába lehet (a sokadik frissítés után) állítani, hogy ne oda bootoljon, akkor se lehet megkerülni számtalan helyzetben a használatát (például asztali ikon nélküli program indítása, már és még főmenü [Start] sincs, a képernyőzár is érintésre optimalizált, leállítani vagy újraindítani se lehet hagyományos módszerrel asztalról) és az is tény, hogy semmi szükség érintőképernyős felület alkalmazására érintőképernyő jelenléte nélkül, ha van billentyűzetre és egérre optimalizált asztal és az ottani programok futhatnak azon is.
Az sem objektív érv, hogy tagadod, hogy valóban működik az USB 3.0 port frissen telepített Windows 7 alatt. Sosem beszéltem extra szoftveres támogatottságról, csak hogy látja a portokat és elérni teljes sebességgel rajta keresztül az eszközöket. A portot nem az op.rendszer működteti, annak csak fel kell ismernie, minden más a hardvereken múlik, itt konkrétan az alaplapon. -
válasz
King Unique #317 üzenetére
Akkor ennyi erővel semmi nem jön ide.
A BSOD-ban az volt ám az érdekes, hogy ugyanazokra a gépekre újra felrántottam, és azóta mennek. Úgy.
A Lync telepítő mérete meg úgy, hogy MS termék. Az összes cuccuk ilyen használhatatlan túlburjánzott bloatware.Leállítás? Mindenki laptopjával előfordul itt, hogy nem áll le. Csak ez hazafele a buszon derül ki, amikor furcsán meleg a táska
Amúgy nem mondtam hogy a pingvin a király. Megvannak a maga hibái, csak nem egészen úgy van előadva, hogy vedd meg, fizess, és kapsz egy... semmit
Win9? Írjak róla valamit? kösz, nem kérek
A stabilitásáról majd írok, ha bevezetik a cégnél, kíváncsi leszek, milyen horror dolokat fog művelni
Win9 kérdés? Az abban szereplő IE sem lesz kompatibilis saját magával? -
válasz
King Unique #312 üzenetére
PTe akartál konkrétumokat stabilitásról...
Miért nem indul el itt az egyik kollegának a Lync 2013? Elindítod, 1 perc múlva befagy. Hibakeresési lehetőség kb. 0.
Újararaktuk, befagy.
Miért 1Gb egy chatprogram telepítője?
Miért nem áll le a Win8 ha shutdown-t nyomok neki? Nem régi, legális...Új gépen, friss Win8 miért kék halálozik? 18 gépből kettőn? A többin nem?
Szerinted miért van elegem ezekből a romhalmazokból, amiket Windowsnak hívnak? -
Воланд
titán
válasz
King Unique #313 üzenetére
teljes kepernyon.
-
válasz
King Unique #307 üzenetére
Meséljek?!
Pont elég sztorim van a full legál, full új gépeken behaló Win7 / 8-akról és egyéb MS termékekről.És @VIC20, ha kezdőknek, én is írtam egy pár oldalas cikket, de az Ubuntu vonal.
-
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #307 üzenetére
Megint objektív érvek nélkül kötekedsz? Máshoz nem is értesz? És nincs USB 3.0 rejtély.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #205 üzenetére
Na még egy utolsó
...egyszerűen, nem akarod megérteni, h valakinek a külcsíny is fontos, olyankor, amikor funkcionalításra már rendben van minden. Miért ne? Számomra fontos a külső is attól, h a gépháztető alatt, minden működik jól. Persze, nyilván fontosabb első lépésként, h stabil legyen, ne omoljon össze mindig, meg támogasson sok dolgot etc, de most az én esetemben pl. ilyenekről egyáltalán nincs szó, meg szerintem sok embernél jól működik...szóval, van idő másra is, jelen esetbe a külcsínyen rugózni, személyre szabni, ennyi.
Itt meg elmondták a véleményüket az emberek, párhuzamba hozták win7tel,linuxszal..ez ezzel jár, te meg véded, ez megint ezzel jár...egy ilyen cikk feedbackje, csak nem olyan dúrván kötött, mint egy csak win9 topik...Ha csak arról akarsz infót, sztem csinálj egyet, ha még nincs. Ja és nem kell védeni, mert akkor csak még több hsz-t generálsz.
Meg egyébként fölösleges is így...aero-t mindig elő lehet majd hozni vszínű, meg lesznek rá themesek..szal, akkor, végülis mindegy...Pedig eléggé win őrült voltam...minden eddig verziót feltoltam, a legbétábtól fogva....de, amikor megláttam a korai 8-at, abba is hagytam ezt. Na majd meglátjuk milyen lesz a végleges 9, számomra, nem tűnik szimpinek, egy fokkal jobb mint a 8, de nem érzek rá késztetést...így, h a 7 tökéletesen teszi a dolgát.
-
válasz
King Unique #289 üzenetére
LOL, nekünk a céges imge-ben van. Amúgy is kötelező használni.
@laszlohu: Engem a windóz ára is zavarna azért.
-
válasz
King Unique #287 üzenetére
Amíg a MS szívatja a usereit, és azok még élvezik is, addig el is fog
Mai napig azon röhögök, hogy Lync 2013SP1 telepítő, 1Gb... Egy chatprogram... Ami ráadásul borzalmas is
-
válasz
King Unique #283 üzenetére
Aki már eljutott addig, hogy Linuxot használ, magától, az általában utánanéz, hogy mi az amit érdemes venni alá, mert támogatott.
"Csak itt eleve azt volt a kérdés, h kellhet-e külső vinyóhoz program, amire a válasz, h ilyen és fentebb felsorolt esetekben "
Persze, néha. De erre annyira sem érdemes építeni, hogy a gyártók se nagyon teszik.
Amúgy bizonyos WD-khez pl. pont Mac-en is kell."Majd Win9-nél vsz javítani fognak vmennyit e téren is."
Értsd, végre megcsinálnak olyan dolgokat megint, amik más OS-ekben alapból voltak (most nem az ilyen külső winyós dolgokra gondolok) és mondják, hogy örülj user.
MS tempó, mikor végre fejlesztenek valamit, azt nagyon el tudják adni -
válasz
King Unique #281 üzenetére
Na most az idle állításhoz meg csomószor dos cucc van... És igen, átlag user nem használja. Pont ezért nem annyira zavaró, hogy nincs ilyesmi.
A mindig felpörgés meg olyan, hogy az inkább a winyónak árt, mint neked.
Különben ha igazán lenne igény rá, akkor lenne rá GUI cuccDe legrosszabb esetben idővel lesz. És ez továbbra sem attól van, hogy rossz az OS, hanem mert a gyártók leszarják a vevőiket.
(Win alatt mikor fog menni a TV tunerem, a PDA_m, a soros kártyám, a USB-LPT átalakítóm? OK, egy része már megy, a 8.1 óta. A 7 ideje alatt nem ment. A tuner az pont a Leadtek x64-es driverével nem ment. Annyi ilyet tudnák sorolni, amihez nincs win driver... Legutóbb egy tabletbe épített wifajjal szívtam meg, aminek nem volt gyártói drivere, a Win8 meg feltett valamit, ami nem ment.)
-
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #262 üzenetére
A népnek azért nem tetszik a Linux, mert 1998 óta azt tanítják nekik, hogy Számítógép=Windows. A 98 előtt nem volt ilyen gond és nem is volt egyeduralkodó, csak páran elszúrták, a GNU projekt és Linus a közösséget választotta, a többieket meg megvette kilóra a Microsoft vagy az Apple. Előbbi erővel, utóbbi divatteremtéssel lett nagytőkés. A decentralizált non-profit közösség viszont kapitalista nézőpontból nem épp egyenlő két kapitalista nagytőkéssel, hiába tették le ugyanazt az asztalra szoftverfejlesztés terén, nem ritkán évekkel a konkurencia előtt. De nézd mit csinál a Canonical, ugyanazt az utat próbálja járni, 5 év és forkolják a Linuxot is elvágva a főágtól, ha így haladnak tovább.
És a végén még pont emiatt egy lapon fogják említeni az Ubuntut a Windows-zal és az OS X-szel, cserébe épp hasonlóan zárt lesz. Pénz, pénz, pénz és kapitalizmus. Nem láttam leírva ezt, pedig ez az oka, hogy az asztali Linux nem terjedt el és nem is fog. Ahogy hallom még az SBC-k sem lehetnek úttörők, a Microsoft már ott is nyomul a pénzével.Alternatív szoftverek:
Tudod, a Microsoft és az Apple szerződött partnereinek szoftverei nem jók példának. Azért nincsenek Adobe, Autodesk, Corel, stb., termékek Linux disztribúciókra, mert Microsoft partnerek, megengedve nekik az Apple-lel való együttműködést, nehogy Gates, Allen, Ballmer és Nadella ükunokái tudják csak befejezni a bírság fizetését, amit minden kontinens minden országában kiszabnának rájuk egy hatalmas monopólium kiépítése és a piaci verseny teljes megszüntetése végett.
Ugyanez igaz bizonyos nyomtatók, scannerek, hangkártyák... lényegében bármilyen hardverek gyártóira. Nem írnak drivert Linux alá és nem dokumentálják a hardvert, akkor mit vársz? De a Linux fejlesztők a hülyék, persze, hisz nem tudják kitalálni a kódot, amivel működnének ezen eszközök. Tipikus hozzáállás.
Ami meg a ronda felületeket illeti, csak szólok, hogy nem 1994, hanem 2014 van. Még egy retro Puppy Linux is szebb a Windows 8.1-nél egyébként. A GNOME, a KDE és az XFCE megjelenését és képességeit már nem is kell részletezni, simán porig alázza a Windows mindkét GUI-ját.Win7 vs. USB 3.0:
Érdekes... Eredeti, frissen telepített Windows 7 az USB 3.0-n csatlakoztatott HDD-t azonnal látja és kezelni is tudja. Biztos valamit nagyon rosszul csinálok, ha működik.I rest my case!
-
válasz
King Unique #278 üzenetére
Linux alatt megoldhatóak ezek a dolgok. Előbb voltak megoldhatóak, mint windózon.
Illetve az mberek hány százaléka használja? Nem sok. Legtöbben a külső winyót megveszik, és ott a nagy pendrive. Illetve azt sem tudják, hogy a fenti dolgok léteznek. Aki meg kikapcsolási időt akar állítani, az általában elég aggyal rendelkezik, hogy beírjon pár karaktert. (Különben win alatt WD winyókon idle timer állítás? Újra kell bootolni...)
Abban sem vagyok biztos, hogy valaki nem írt még ilyesmire GUI-t, a kényelem nagy úr. -
válasz
King Unique #265 üzenetére
Hát én régen láttam olyan külső winyót, amihez bármilyen szoftver kellett volna.
Hogy kinek a hibájaa tört verzió? AZé, hogy keveset keresnek az emberek, de akinek esze van, az észreveszi, hogy ha valamir jó az ingyenes, akkor használjuk arra azt...
CAD-re csak azért jobb a windóz, mert csak arra van CAD. Ha az Autodesk kiadná a cuccait Linuxra (ahogy a Maya van is) akkor már nem lenne egyértelműen jobb.
A hülye usernek úgyis mindegy, mert az hülye akármilyen rendszer előtt. Ennyi. -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #271 üzenetére
"Na ezt jól megaszontad..." Miután elküldtem, már éreztem...
Ezt a dumát a Mac hívőknek szoktam mondani, amikor elszáll alattuk a ló.
-
válasz
King Unique #244 üzenetére
"ott a Paint.net, igaz nem egy Photoshop, de átlag felhasználásra bőven jó és ingyenes.
"
Mégsem használják. Nod ugyanez. Igen, hülyeség van, de pont ez a baj. -
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #247 üzenetére
"Újoncként meg szerintem ne te akarj itt engem okítani..."
én kérek elnézést LOL
-
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #241 üzenetére
Nem ekézni jöttem a Windows-t, csak nem kéne tagadni se azt, hogy vannak vele gondok, se azt, hogy alapvető tervezésében is vannak erősen megkérdőjelezhető dolgok, se azt, hogy például a Linux hatékonyabb, régóta alkalmazott alkalmazáskezelése és a repo-k használata, amit a Microsoft csak mostanában, de egyelőre csak a "Modern" UI alá implementált részlegesen, lényegesen jobb mind a fejlesztők, mind a felhasználók számára. Amúgy nem értem mit értesz egzotikus név alatt, semmivel se másabbak, mint a Windows-os programok nevei. Viszont, és ami elkerülte a figyelmed, hogy a szoftverközpontokat is említettem. Hogy ugyanott kereshetsz, telepíthetsz, olvashatsz utána, frissíthetsz és törölhetsz, hatalmas előny az eddigi Windows módszerrel szemben, ami lényegében ha nem ismered konkrétan a fejlesztő weboldalát, akkor a Google keresés, fejlesztői weboldal meglátogatása, onnan telepítés és ha szerencséd van, értesít frissítésekről, viszont azt a program magának végzi, nem ritkán igényel újraindítást (mert mért ne!?)... nincs összehangolva a rendszerrel, nem tudod egyszerre, egy parancs kiadásával (akár terminálban, akár a GUI-n) letudni az egészet.
Ez az open source alternatíva kifejezés meg hülyeség az esetek 99,999%-ában. Nem alternatívákról beszélünk, hanem másik programokról! Semmivel sem másabbak azok, mint két ugyanazt a célt szolgáló, csak más által fejlesztett, talán ugyanazon feladat elvégzésére más megközelítést alkalmazó program Windows alatt.(#253) King Unique: Akkor nálam miért működik majdnem minden külön driver nélkül? Valamit olyan rosszul csinálok telepítéskor, hogy jobb lesz a rendszer?
-
torreadorz
csendes tag
válasz
King Unique #244 üzenetére
Pedig elég 1x, elég sok laptopot telepítettem már. Nem állítom hogy ez nem okozhat problémát mert nem járt nálam a világ összes laptopja, de nálam még nem okozott hogy csak a végén inditottam újra.
Azt hogy minden egyes telepítő kéri le kell sz@rni, az ask.com-ot is kéri egy rakás program telepítő aztán ott is nagy lelki nyugalommal kattintom ki.A sanda gyanúdról csak annyit hogy a mai napig win 7-et használok, csak sajnos rá vagyok kényszerülve a cégnél hogy néha win 8-as gépeket is használjak.
És végül, az hogy milyen a win 8 felülete az nem tetszik nem tetszik kérdéskör. Teljesen objektiven megitélhető hogy adtak egy egy néhány colos tapicskolásra szánt csempés felületet egy 20+x colos egérrel használt felületre. Ez elb@szás.
Mondom ez olyan mint nyereg a kocsiban ülés helyett. Biztos van akinek tetszene, de ettől még elb@szás.A minimum az lett volna hogy telepítéskor detektálja hogy asztali gép és a normál felületetre bootol, vagy hogy rákérdez telepítéskor.
De amúgy is szerintem is zárjuk ezt vitát rövidre. A népszerüség mindenre választ ad. Anno a vistát is mennyien védték a körömszakadtukig, aztán mennyi is a részesedése, 1%? Sőt már a microsoft is tagadja mindenhol a létezésétA 8 egy bukott rendszer, ha kijön a 9 és legalább a problémák egy részét sikerült megoldaniuk akkor 2 év múlva a win 8 is valahol 1-2% körül lesz.
-
Rickazoid
addikt
válasz
"Mint írtam laptop....annál márpedig fent vannak a gyártói oldalon xy driverek, v mellékelnek egy DVD-t, amiket azért jó, ha felrak az ember, pl. képernyő fényerő ellítás, chipset, hang, akksi energiatakarékossági, touchpad, LAN és Wi-Fi stb. driver, Win7 esetén külön USB 3.0 driver.... és nem hinném, h annyira keverem"
Sose tapasztaltam, hogy ezekhez külön driver kéne Win7 alatt. Talán még a kezdetekben a Synaptics driver jól jött, vagy az USB 3.0 valós elterjedése előtt kellhetett neki driver, de ma már biztosan nem.
Más kérdés a driver mellé való szoftver, amivel különböző beállításokat, profilokat és egyebeket tudsz managelni, de az Win8.1 alatt is ajánlott."Amit te mondasz 2 felület alkalmazásairól, az a sima Win8-ban volt főleg így"
Hadd idézzem magam: "A 8-as konkrétan megkavarta a..."
Tudok a bal felső sarokban megjelenő listáról, de az csak akkor jön elő, ha több program van telepítve ugyanazzal a fájltípus-támogatással, viszont ha csak a "Modern" UI alatt van hozzá program, egyből odavisz a 8.1 Update 1 is. Valahol logikus, csak az nem, hogy az gyakorlatilag egy mobilos felület.Frissítések elhalasztása... na ez egy érdekes témakör. Valahol jó, sok problémát meg lehet vele előzni, hátha valamit elrontottak, csak egyrészt Windows felhasználók ritkán hallanak róla, hisz többnyire nem motiváltak utánaolvasni a változásoknak, másrészt lehet ott egy kritikus frissítés, amivel egy percet se kéne várni. De ugyanígy, aki nem motivált ebben a témában tájékozódni, az úgyse fog tudni róla.
De ez a része annyira nem érdekes, még XP alatt se volt probléma nem teljesen automatikusra állítani mindent
(erről jut eszembe, láttam már nem mondom meg melyik gyárban AOI-t kezelő számítógépen a Windows-t automatikusan újraindulni, miután letöltött és telepített egy frissítést. Még jó, hogy pont ott voltam, különben torlódás lesz és talán benn is ég pár kártya a kemencében... de kétlem, hogy a rendszergazdától bárki megkérdezte volna, hogy normális-e)
Az érdekes rész még mindig, hogy futásidőn kívül történik a frissítés jelentős része, meggátolva a számítógép használatát ezen idő alatt. Persze, a fél óra túlzás, de egy 10 perc már nem az. -
BlackDesert
tag
válasz
Szerintem annyira ragaszkodsz az állításaidhoz, hogy tuti májkroszoftos vagy." Ha hallgatnál a többségre használhatóbb os-t készíthetnél." Komolyra fordítva a szót, én értem hogy van egy elképzelésed, de veled alig ért valaki egyet, míg a többség azonos véleményen van. Ezen gondolkozz el.
Mellesleg van free commander is.. használjátok
A csempe részemről azért is felesleges mert minden hülye alkalmazásért is pénzt kérnek szinte. Metros utorrent, ebbok olvasó, stb.. Én maradok a jól bevált ingyenes asztali alkalmazásoknál. És apropó, nekem elég, ha a tálcán kint vannak a legfontosabb parancsikonjaim.
-
torreadorz
csendes tag
válasz
King Unique #236 üzenetére
1, windowst telepítésenként csak 1x kell újrainditani, de ezt nem is értem hogy jött ide. Lehet hogy te minden egyes driver telepítése után ujrainditod, de akkor most szólok, elég egyszer a végén.
2, jó lenne nem összekeverni a grafikai programokat, virusirtót stb meg az operációs rendszer GUI-ját. Nem is értem, szezont a fazonnal. Az egyik a rendszer szerves része (legalábbis windowson), a másik meg nem.
Hogy tökhülye példát mondjak, ha autót veszek akkor elvárom hogy kuplung, fék, gáz legyen a pedálok sorrendje balról jobbra haladva és a kormány a bal oldalon legyen stb. És ha nem igy van akkor k.rva pipa leszek mert az autógyártó kitalálta hogy ő most trendi lesz...
Ehhez képest baromira irreleváns hogy és egyébként ha utánfutót kötök rá akkor arra meg fel kell pakolni a butorokat... Csak mert a te álláspontod kb. ezzel ekvivalens hogy elb@szták a GUI-t de ez nem baj mert a photoshoppot is fel kell rakni rá...
Amúgy meg a közlekedés a legjobb példa rá, hogy nem kell a jól müködő dolgokat megvariálni. Az autók fő kezelőfelülete 50 éve ugyanúgy néz ki, a motoroké is és a kerékpároké is. Te lennél a legjobban felháborodva ha az egységesítés jegyében az autókba nyereg meg szarvkormány kerülne, csomagtartó helyett meg egy bőrtása felakasztva
Mert az MS most ezt csinálta, tabletre és tapicskolásra való kezelőfelületet adott 24 colra meg egérre...
-
válasz
Nem mindent, de valahogy az emberek nagy része fotosopot akar használni Paint helyett, és hasonlók. Meg a TC próbaverziót is megtörik.
Hülyén néznek, ha közlöm, hogy meg kéne venni... -
válasz
King Unique #238 üzenetére
"ezért Linuxnál is kell mókolni külső progik levadászásával, mert a gyári beépítettek ott se mindenkinek tetszenek."
Csak ott nem kell azzal szórakoznod hogy letöltögeted, esetleg meg is töröd...
Legtöbbön van szoftverbolt.Gyári kétpaneles, oké, csak pl. odakerül egy átlag win user egy olyan céghez, ahol policíből nem tud programot telepíteni, nincs adminjoga, pendrive-ot meg nem vihet be. És nincs TC.
Én elvagyok a File managerrel is, de sokan nem.
Amúgy két monitorral nem működik a képernyő egyik oldalán a feles méretre nyitás... :S -
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #238 üzenetére
"+ ezért Linuxnál is kell mókolni külső progik levadászásával, mert a gyári beépítettek ott se mindenkinek tetszenek."
Úgy érted az "apt-get install foobar", "pacman -S foobar", "zypper install foobar", stb., vagy a foobar beírása a szoftverkezelő keresőjébe, ami fel is kínálja telepítésre, most hirtelen levadászásnak minősül? Amúgy nincsenek gyári beépítettek, mint Windows esetén, mind törölhető teljesen, de általánosságban elmondható, hogy mindegyik lényegesen használhatóbb adott feladatra, mind a Windows magába égetett megfelelője.
-
Rickazoid
addikt
válasz
King Unique #236 üzenetére
Mit használsz te, hogy Win7 alatt külön telepítened kell 8-10-nyi újraindítást igénylő drivert? Vonalkód-olvasót, 3D nyomtatót, esetleg egy SMT gépsort kezeltetsz vele?
Egy kezemen, egy ujjammal meg tudom számolni hány drivert kell telepítenie egy átlagfelhasználónak Win7 alatt. 1-et, a videokártyáét, ami egyben igen hasznos szoftver is. Szerintem összekeverted a 7-et az XP-vel.
De Win8/8.1 alatt is az a helyzet, hogy lehet támogatja mondjuk a PCIe hangkártyádat, amit a Win7 nem ismer fel a driver-szoftver kombó nélkül, de azzal még nem kapod meg a hozzá való szoftvert és nem is biztos, hogy úgy fog működni, ahogy kell.
Ami a felhasználói programokat illeti, egyetlen Windows sem tartalmaz megbízható, hatékony, jól támogatott, széles felhasználási körrel rendelkező programokat. A 8-as konkrétan megkavarta a sz*rt nem kicsit, mert mindkét felület programjait egyként kezelte és asztalról megnyitott fájlt akart "Modern" UI alatt megjeleníteni... illetve meg is tette, amíg nem telepítettél normális programot.
Amúgy nem is teheti meg a Microsoft, hogy mindenhez saját, felhasználóbarát és funkció-gazdag programot ír és beteszi a rendszerbe, mert piaci helyzettel való visszaélés és versenykorlátozás miatt még számukra is fájdalmas pénzbírságokat lehet kiszabni.Amúgy ez nem akkora probléma, mint amekkorának beállítod. Pontosabban nem valós probléma.
Ahogy a frissítéseket kezeli mindkét rendszer és amilyen módon telepíti őket, az már az, és elég hihetetlen is. Más rendszerek gond nélkül megoldják ezeket futásidőben, közben dolgozhatsz és elég utána újraindítani, akár órákkal később is, míg Windows... el se kezd nagyon dolgozni, amíg újra nem indítasz, utána meg indikátor nélkül, néha 10-30 percig bámulhatod a monitort, majd végre újraindul, de megint kezdi, aztán valami nem stimmel, kiír annyit, hogy valami nem stimmelt - nagyon informatív - visszaállít, megint újraindul, jobb esetben visszakapod a rendszert, rosszabb esetben nekimegy még egyszer a frissítésnek és kezdődik minden elölről. Általában ilyenkor már összejön neki, de 5 percet se akarok várni rá és még az se járható út, hogy leállítom újraindítás helyett, mert következő indításnál megint "konfigurál" amíg meg nem őszülök. -
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #134 üzenetére
Miért ostobaság? Ne menjünk már bele személyeskedésekbe...mert, akkor meg szerintem igénytelen, akiknek ez a 1-2 színű flates sz@r tetszik. Ez a szint már jobb?
Szerintem már leírtam, h számomra miért fontos, hogy ne egy óvodás kifestőt bámuljak az otthoni gépen x órában..Munkára, ahol appokat kezelek, nem érdekelne, hisz nem bóklászok az asztalon, nem kezelek túl sok appot egyszerre, nem kerülök kontaktba soxor a desktoppal úgy, vagy menüvel..szóval, nincs úgy vele gond.
Ezen felül legyen persze biztonságos, de a sajátja általában nem véd 95%-+ osan szóval, igazán mind1, mit vacakoltak vele, egy alapszintűnek jólvan, itt nincs megint súlyosabb érv ezek mellett. A több desktop számomra hót mindegy, jó lehet, hogy használni fogom majd, de igazándiból nagyjából nem érdekel....a sebességgel egy átlag gépen szerintem már megint nincs gond, a 7 esetében sem, 6-8 magos procikról beszélünk már....
A linuxszal nálad az a baj, hogy nem akarod megérteni, hogy ha valami megy 2 kattintással logikusan, akkor nem fognak a userek cseszekedni fél órás böngészéssel, csomagozással, terminálozással, parancssorokkal minden szarral. És úgy gondolom, hogy ebben az esetben, nekik van igazuk. (berángatott példával élljek megint, ez olyan, mintha egy órát kellene maszekolni egy autóval, hogy elinduljon, nem pedig csak egy kulcsfordítás lenne...melyik a jobb?)
Nem mellékesen, vannak olyan progik, amik nincsennek egész egyszerűen linuxra...és itt lehet alternatív sz@rokkal jönni, de értelmes ember megérti, h az rohadtul nem ugyanaz....és amikor felkerül a KVM (ami nem mellesleg még mindig nem 100-as), megint ott vagyunk, ahol a part szakad.... -
anorche1
őstag
válasz
King Unique #196 üzenetére
és (#195) kispx
Éles rendszerként egyből megy majd föl, anno 8-nál sem volt bajom a stabilitással, csak szokatlan volt angolul használni.
Vajon így 2014 végére, 2015 elejére sikerül az internet explorer -be magyar helyesírás ellenőrzőt rakniuk? Vajon a windows media player képes lesz lejátszani a flac -et és az mkv -t? Én nem szeretem tele rakni programokkal a rendszereket (wp -n se), szívesen használnám a gyári cuccokat, de azok még mindig kritikán aluliak. Remélem lesz egy pici fejlődés. -
sh4d0w
félisten
válasz
King Unique #188 üzenetére
"...Ez már számtalanszor le lett írva, h mivel W7 lett az új XP, sokan arra rendezkedtek be és eleve a többség nem is szándékozik váltani, új gépet, új licenszt venni, mert így kényelemesebb....
Innentől jön a kifogások keresése, h ezt még inkább ne kelljen megtennie. Ha valóban annyira használhatatlan és ronda lenne a 8.1, akkor megnyugtatlak, nem használnak én se, csak ott a bibi, h nem igazán erről van szó..."Igazából a Windows 7 azért vette át az XP szerepét, mert a Vista képtelen volt rá. A kifogások okairól annyit felidéznék, hogy a vásárlóbázist nem az otthoni felhasználók adják, hanem a cégesek. Ott viszont elfogadhatatlan a produktivitás csökkenése pusztán azért, mert Sinofsky-nak volt egy hagymázas álma a különböző platformok felületeinek összevonásáról - márpedig a produktivitás csökken, ha a munkaerőnek újra és újra meg kell tanulnia a kezelőfelület használatát, legyen szó a droidról, vagy a supportosról. Az szintén nem járható út, hogy egy cég azért vegyen meg kiegészítő programokat, hogy ne kelljen újratanulni a felület használatát - nem csak a pénz, hanem a potenciális új sebezhetőségek okán is, amelyeket az ilyen programok a rendszerbe hozhatnak.
Így a nagy vásárlók kimaradtak a vásárlásból, sok helyen akkor kezdték el a Windows 7-re váltást, mikor a 8-at elkezdték árulni. -
válasz
King Unique #193 üzenetére
Alapból nem keféltek volna ki senkivel, ha kapcsolhatóan jelenik meg. Ennyi.
Munkhelyemen mikor kijött a Win8 és 8.1 végleges image, abban alapból van Classicshell. Ennyi tért a csempe. Eddig kb. 2 user kapcsolta ki, akiknek jobban bejött a metró. LOL-e?
Engem annyira nem zavar, csak röhögök a MS-en -
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #182 üzenetére
Mégiscsak közös nevezőre jutunk, ebben nincs vita közöttünk.
A jövőt senki sem látja, a jövő képlékeny. Lehet hogy neked lesz igazad, lehet hogy nem. A közeljövőt illetően biztosan a Windows fog tarolni. Középtávon valószínű.
Hosszú távon azonban már korántsem biztos. Lehet hogy azért, mert már nem is lesz OP rendszer, ki tudja?
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #185 üzenetére
Nem érvelni akartam vele, csak felhívni a figyelmed arra, hogy a többség nem veled van azonos véleményen és ,ha tényleg elolvastad volna a közel 200 kommentet akkor rájöttél volna, hogy ikszpés juzer alig 1-2 volt közte. Rengeteg fej hullott a win8 miatt a mikorszoftnál, meglátjuk most mi lesz. A közel tíz éve más os-ben megjelent funkciók számomra nem innovációk az ms részéről. Monopol helyzetből is lehet nagyot esni. Persze ez nem ma lesz.., de lehet.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #179 üzenetére
Mi az, hogy "aki nem tud komolyabbat felhozni"? Nekem nem kell semmit felhoznom, a számok magukért beszélnek. A leszarja meg nálam pont azt jelenti hogy nem érdekli. Remélem jó sok MSFT részvényed van, ha ennyire szíveden viseled minden Windows sorsát :S Ha a Microsoftnak nincs ötlete mivel adjon, újat, akkor ne 2 évente adjon ki új rendszert, muszájságból.
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #182 üzenetére
Olvasd el a [cikk] alatt lévő kommenteket és 1db juzeren kívül ott is mindenkinek az a baja mint itt a többségnek volt.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #180 üzenetére
Ne haragudj egy kicsit saját magadnak mondsz ellent. Azt írod, hogy az átlag user nem veszi a fáradságot, hogy a Linux szemléletét elsajátítsák. Igaz.
Ha viszont ez igaz, akkor az is, hogy a Windows 8, 8.1 felületének és a modern apk-ok használatához is más szemlélet kell. Ezt is legalább olyan nehéz egy átlag Usernek megtanulnia.Azon lehet vitatkozni, hogy melyikhez kell nagyobb szemléletváltás (gyanítom hogy a Linuxhoz), de ez egy új Linuxszal csökkenthető lenne, vagy akár teljesen kiküszöbölhető.
Másrészt a Linuxot csak egy példának hoztam fel. Rajta kívül is van Op rendszer, amelynek fejlesztőjének tőkeereje a Microsofttal összemérhető. Ő is betörhet az OP piacba. Hiába most nem rúg labdába a Windows mellet. A Windows sem a Windows XP-vel kezdte. Volt Windows 1, 2 és 3 is kezdetben, amelyek nem egy sikeres OP-ék voltak és ennek ellenére a Windows befutott. Ez mással is megtörténhet.
-
tatararpad
őstag
válasz
King Unique #151 üzenetére
úgy látszik még most sem érted a lényeget, vagy hogy mi volt a gond a Windows 8-cal: minek tanuljon, minek vegyen minimális fáradságot is, ha egyszerűen nem kell neki, mert már van előtte egy aminél nem kell, és ugyanúgy jól működik? Magyarázni hogy a user a lusta és a hülye elég furcsa logika, tudtommal a Microsoft nem valami l'art pour l'art társulat, hanem termékeket adnak el, ilyenkor illene néha körülnézni a célcsoportok szokásainál, igényeinél. Szerinted miért 30% még az XP részesedése? Mert annak a 30%-nak az új Windowsok még nem adtak semmi olyat, ami váltásra érdemes, jó hülyék hogy olyan szoftvert használnak, ami nekik megfelel, és nem hízlalják a Microsoftot, ugye? Éppen hogy a Microsoft dolga lenne, hogy mutasson olyat, ami váltásra bírja a vásárlókat, ha ez start menü, aero téma, repülő nyulak, akkor azok.
-
Kékes525
félisten
válasz
King Unique #130 üzenetére
Linuxot csak IT-szakemberek használják, illetve home szinten, hozzáértő hobby userek, akik szeretnek bütykölni, írod. Igaz. Éppen ezért nem volt szükség hozzá egy komoly felületet írni. Azonban ez korántsem maradhat így, lehet hogy az OP űrt kihasználva valaki (valakik) gondol(nak) egyet és írnak hozzá egy átlag Usert is kielégítő felületet, aminek a kezeléséhez már nem kell különösebb szakértelem. A piac így működik, ha rés támad, akkor valakik megpróbálják betömni, mert pénzt sejtenek ott.
Azonban nemcsak Linux van a világon, ott van a Google akinek van most egy minden tekintetében rosszabb OP-je a Windows-hoz képest, de mivel elég tőkeerős ezen a helyzeten változtatni képes.
Az is lehet, hogy a Microrosoft összeszedi magát és ír egy igazán, legtöbb usert kielégítő felületet és "modern" apkákat (ezt a témát erősen elhanyagoltuk).
A vita hevében csak azt ne felejtsétek el, hogy semmi sem marad, maradhat örökké!
-
törölt tag
válasz
King Unique #157 üzenetére
"ha akarnak."
már amikor a designer-gárda józan.
-
törölt tag
válasz
King Unique #153 üzenetére
fan akkor lennék, ha csak csöpögni tudnék a Linuxról. de látom végletekben gondolkozol... ez sokéves probléma minden létező fórumon.
"Fel akar telepíteni egy programot, letölti, elindítja a telepítő fájlt, ennyi."
jah, majd kattintgat tucatnyit, vagy többet és ha még elnézett valamit települ a nem kívánt hulladék. igaz, ez nem a Windows hibája, de sajnos elérte a fekély ezt a szisztémát, ezt kéne nyugdíjazni és szépen okosan csomagkezelőzni. ami btw már van is, a Store, de WinRT app only. ami megint más tészta. sőt tovább megyek, a Windows Installer service, az msi package-kkel már sok éve van, de egy Store-like frontend nem van.
"Linux alatt ez kevésbé fog menni, mert ott csomagkezelő, v terminál kell hozzá"
megnyit egy Software Center-szerűséget, akármit, ami centire úgy néz ki és működik, mint W8 Store, Google Play, App Store, stb, böngészhet, telepíthet. jogosultság kell hozzá, de jobbára egy user van, aki admin is, jelszavát meg csak tudja. ha nem, akkor inkább ne is telepítsen.
csomagkezelő és terminál csak nagyon egzotikus esetben kell."+ nem fog a user xy programoknak alternatívákat vadászni, ami vagy megfelel, v nem, fut a Wine-vel"
sok alkalmazás cross-platform... ha meg MS/Win only cuccot használ, magára vessen.
"akkor sok cég, hivatal, oktatási intézmény és home user is átállt volna rá, de mégsem teszik..."
Bill Gates / MS jókor, jó helyen pénzelt és erővel tolta a cuccait, akárcsak Intel anno P4 érában... van az a pénz, amiért bárki elkurvul.
-
törölt tag
válasz
King Unique #151 üzenetére
nagyobbat nem is tévedhettél volna, de nem baj, ügyi vagy.
no menj szépen csempét fugázni.
btw, csak az ír topikokba akinek baja. többen vannak, aki felrakott egy Linuxot, akármit, és megy pöccre. a nagy többség a win8-at se fogja megszokni, ha már itt tartunk.
-
törölt tag
válasz
King Unique #145 üzenetére
tehát az nem gond, hogy egy új Windows esetén "körül kell nézni" mi hogy működik benne, amikor azt mindenkinek, beleértve 1 bites usert is készítik, aki nyílván nem ért hozzá... de egy Linux az már rocket-science. felhasználóbarát OS és a körülnézés szükségessége enyhén ellentmond egymásnak. Spocknak már füstölne az agya...
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #143 üzenetére
Te magadtól jöttél rá win8-nál, hogy tudod bekapcsolni a gépet anélkül, hogy jelszót kérjen? Szükséged volt valaha, hogy leállító parancsikont hozz létre? Az szuper os amiben másfél évet kell várni arra, hogy láthatóbb helyre tegyék a leállító gombot? Soroljam...? Nem csak számítógépes zsenik használják a windowst, sőt..
"A lusta, nemtörődöm, szarik mindenre, nem érdekli semmi ---->alig ért vmihez OS kezelés terén szintű userekkel meg nem lehet mit kezdeni... " <-Ezt inkább nem kommentálom
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #139 üzenetére
Mondom ennek az árny oldalát is, mert van íaz is. Speciál nekem tetszik ez az online account és email fiókokat, névjegyeket beállításokat leszinkronizál, de.. Eljön az a nap amikor ilyen mosatni szintű aktiválás sem lesz és kétlem, hogy az emberek többsége inkább szaladna megvenni a boltba a legal wint. (szerintem!) Más alternatívát fognak keresni.
Itt sokan félreértik az ellentábort. Nekem és feltehetően a többségnek nem az olyan újításokkal van a bajom amik megkönnyítik az életünk a windowsban, hanem az asztal modern-nek titulált ui kinézete. Jöhettek a külső programokkal, de az erőforrás igénylő(bb) és én spec nem szeretem ismeretlen appokkal moddolni a gépem, mert mellé feltelepít egy kis ezt -azt mint tudjátok. Egy kis spy , egy kis..
-
tatararpad
őstag
válasz
Egy 3rd party cucc sosem ugyanaz mint a gyári, ilyen alapon kijelenthetjük hogy a Windows 9 nem változik semmit, mert startmenüt, virtuális asztalt, is lehet telepíteni hozzá. Alapvető bajom nem a flat designnal van, meglehet azt is ízlésesen csinálni (Material, Numix), hanem magával a Metroval. Meg nálam alap dolog, hogy ha újat adunk, attól még nem vesszük el a régit, Windows 7-ben is van régi Aero-mentes téma, csak Windows 8-nál gurult el a gyógyszerük. Maga az átlátszóság nem idegen a Metrotól, lásd WP8.1 átlátszó csempéi.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Nem is néztem deviantot még
Köszi. Bár 2020-ig sztem nem lesz szükségem rá
Nem gondoltam, hogy ráálltak ennyire...bár, látom egy kis buhera kell hozzá, hogy menjen, de ez jó opció.Egyébként szerintem, nem elszakadni nem tudnak, hanem egyszerűen rossz a szájuk íze, h valami gagyibbat akarnak lenyomni a torkukon, ennyi
-
törölt tag
válasz
"az nem fog Linuxot tákolni és terminálban babrálni"
éppenséggel egyre kevésbé kell "tákolni"... a terminálban babrálás legalább kifizetődő.
-
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #95 üzenetére
Az előbb mondtam...bár azelőtt nem mondtam, de attól "tartok", egyre több konkurencia is lesz..főleg pár éven belül.
Másrészről, a kickstarteren akár lehet, még OS-re is lehetne pénzt összeszedni, ha van arra megfelelő és jó csapatNe becsüljük le a jövőt..ilyeneket vettem számításba.
A win9 valószínű, ha nem lesz más lehetőség a win7 support leállításakor, akkor az még elfogadható lesz, start menüvel, kellően testre szabhatóan...ennyiui. saját gépre, ismerősökére is az O.Office ment.
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #95 üzenetére
Ezt már egyszer megbeszéltük
Van akinek tetszik és van akinek nem. Arányaiban szerintem(!) kb 50% lehet ez, (legalábbis itt a fórumon) úgyhogy egyik oldalt sem szabadna figyelmen kívül hagyni. De majd meglátjuk, remélem nektek lesz igazatok és tényleg ez még nem a módosított ui.
Az ms -nek sok érdekeltsége van, de azt piacvezetőként sem teheti meg, hogy nem tanul a hibáiból.
off
-
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #86 üzenetére
Igen izlés és szubjektív dolog, én ezt mondtam is. Csak mondjuk, ha én lennék a cégvezető és elég sokan hőzöngenek miatta, akkor lehet elgondolkoznék. Már, ha intelligens ember lennék ebben az esetben, ha meg erőszakos, sértődős pitiáner arc, akkor lesz@rnám a kritikus véleményeket és nyomatnám a bullshitet tovább. Amíg, természetesen be nem csődöl a cég, mert ilyen hozzáállással ez törvényszerű előbb utóbb.
Az egész rendszert ebben az esetben azért húzom le, mert az itthoni gépet nem melóra használom (netezgetés,pár hobbi dolog, játék, zene hallgatás/szerzés stb), tehát, azért örülnék, hogy ha nem egy okádék lenne, és nem hánynék sugárba minden percben, mikor elé ülök. Melóra nagyjából azért magasról teszek rá, hogy milyen az ui...bár ott is átalakítgattam. Az meg, hogy kevesebb erőforrást használt pár%-kal, igazából a 6-8 magos processzorok, 6-8-16gigaramos gépek idejében, nagyívben megint lesza...tojom.A win7 is gyors és atomstabil....
Annyiból persze igazat adok, h nem lehet ugyanazt az ui-t 5.jére is kiadni/rókabőrtlehúzni. Bár, azért ha megnézzük a szifonos OS-t, még mindig ugyanazok a (mára már elcsépelt) gagyi ikonok, meg megkötések vannak (kis túlzással), mint 10 éve (és most kaptak, egy minimálisan más külső designos telót megint)...iszonyat gáz
szerintem az mS userek meg nem annyira bírkák, hogy az ilyeneket simán benyeljék...egy komolyabb ui-re is jó lenne a HW, de mivel nem volt hőzöngés, gondolom nem fektettek bele átmaszekolni az egészet.
Szerintem úgy voltak vele, hogy ők is stílusteremtők akartak lenni, mint az apple, ezzel a 2 színű flates b@szkodással, meg böhöm csempékkel, de szerintem ez rosszul sült el..legalábbis a verziók rohamos emelkedéséből és a start menü/csempék balhéjából kiindulva..és ebből a kapkodásból. Mintha most nem tudnák, hogy hallgassunk a userekre, vagy nyomjuk le a torkukon ezt a vackot...mi legyen főnök? kérdezik lehet...
Azt ha csináltak volna AERO/STARTMENU-t a win8-ba sima témaként, változtatható opcióként, meg ott lett volna "újításként" ez a dedós csempés dolog, szerintem rengeteget megspóroltak volna maguknak...mellette a kernelt reszelhették volna. -
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #80 üzenetére
Ha a logikai utat követjük, mindig benne vannak a válaszhatóságban az előző win-ek témái, most aero-t is benne hagyhatnák igazán, főleg, hogy ez a metro ui ilyen negatív véleményeket hozott magával.
Saját megítélésem szerint ez a 2 színű flat design ablak/ikonok meg minden sz@r egyszerűen visszalépés az AERO-hoz képest, ennyi.
Ez szubjektív vélemény az igaz és max elvitázgathatunk vele (vagy írok nekik, csak úgy, bizti letojják), nem is mondom ki global, meg azt sem, hogy esetleg ez valaki ingerküszöbét nem lépheti meg (mindenki más, ezen a szinten- győzikét is szereti valaki), de az enyémet nem lépi meg, végülis ennyi. Szeretem az újításokat, de csak akkor, ha tényleg előremutatónak tűnik és kifinomultabbnak, jobbnak...nem ilyen paraszt vakításnak...A w10 milyen lesz vajon?Fekete fehér, fejnyi méretű csempékkel?
Szóval érted....nem azért mondom rá hogy sz@r, mert más, hanem azért, mert szerintem nem üti meg már az előd által felállított szintet sem...az én olvasatomban
-
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #80 üzenetére
Legyen igazad
(#81) Kékes525: +1 Viszont azt el kell mondanom, hogy win 8.1 telefonom van és ott jól használható a csempés felület.
(#82) DoxaM
:[link]
-
DoxaM
aktív tag
válasz
King Unique #75 üzenetére
Én azt értem, h nem kötelező-még-, a problémám az, hogy egyszerűen nem tudom kikerülni, ha végetér a win7 supportja....Tehát, ha úgy nézem kötelező és ez az m$ üzletpolitikájának is köszönhető, mert nincs alternatíva (számomra linux nem az, munkámhoz használok, azt fel is gyújtanám legszívesebben
).
A másik problémám, hogy ha már csináltak egy jó ui-el rendelkező rendszert, mint a win7, akkor azok után ez mi a sz@r most, úgy mégis? Komolyan érthetetlen, ha egy autógyártó ezt csinálná, már lehúzhatná a rolót a csába...sajnálom, hogy nincs több alternatíva OS szinten, akik előremutatóak, innovatívak és összeszedett izléses dizájnt tudnának produkálni, úgy hogy ne kelljen fél - 1 napot szívni a berheléssel megvétel után, ha valaki nem ezt a hányadékot akarja bámulni nap-mint-nap. Lehet, h gyorsabb, de a win7 is elég gyors számomra, ez vszínű nem sokat jelent itt. -
BlackDesert
tag
válasz
King Unique #75 üzenetére
Értem, tehát azért olyan kicsi a juzerek körében és főleg vállalati körökben a win8 használata mert a többség meg van elégedve az innovációjával, kinézetével pont mint Te. Értem, ha nem tetszik vegyek régebbi wint ami nagy erőlködésekkel futna a laptopon meg amúgy is felvet a pénz. Értem én, hogy mindenféle külső programmal használhatóbbá lehet tettni a windows 8-at, de nem vagyok oda az ilyen külső mooddokért mint már írtaim, hiszen a gépem erőforrása is megnőne a sok app futtatása miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest