Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arnyekxxx

veterán

válasz Rickazoid #335 üzenetére

legálisan nem lehetséges magánembernek CD vagy DVD lemezen kívül másról a telepítés

Tudsz erre valami MS linked adni?

Mert én nem láttam ezeken a helyeken utalást rá, hogy csak céges winnel szabad megtenni

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

"When you download Windows 7 from Microsoft Store, you have two options: You can download a collection of compressed files, or you can download an ISO file. An ISO file combines all the Windows 7 installation files into a single uncompressed file.
    If you choose to download an ISO file so you can create a bootable file from a DVD or USB drive, copy the Windows 7 ISO file onto your drive and then run the Windows 7 USB/DVD Download Tool. Then simply install Windows 7 onto your computer directly from your USB or DVD drive.
    "

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/start-your-computer-from-a-windows-7-installation-disc-or-usb-flash-drive

A Windows 7 indítása telepítőlemezről vagy USB flash meghajtóról

1 Kapcsolja be a számítógépet, helyezze be a Windows 7 telepítőlemezt vagy az USB flash meghajtót, majd kapcsolja ki a számítógépet.

2 Indítsa újra a számítógépet.

3 Ha a rendszer arra kéri, nyomjon le egy tetszés szerinti billentyűt, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

4 Amikor megjelenik A Windows telepítése lap, a telepítési folyamat elindításához válassza a Telepítés, a rendszer-helyreállítási beállítások eléréséhez pedig a Számítógép javítása lehetőséget.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/clean-install

"To perform a clean installation using a DVD or USB flash drive

If you bought Windows 8.1 or Windows 8 on DVD from a participating retailer, or created a DVD or bootable USB flash drive when you downloaded Windows using Upgrade Assistant, follow these steps to perform a clean installation."

• King Unique

titán

Lehet parancsikon keresés kicsit összetett, de elvileg ált. suliban is tanítják számtech órán hogyan kell parancsikont kreálni ennek-annak, ahogy alap billentyűparancsokat is. Az, h átlag user nem tud semmit, az az ő baja...
    Illetve eleve szinte minden program teszi ki parancsikont, v bejelölhető és aki használja egy ideje a 8.1-et, az márpedig találkozott a Start gomb menüjével....tehát ezek megint csak üres, gyenge kifogások.
    "hanem mert legálisan nem lehetséges magánembernek CD vagy DVD lemezen kívül másról a telepítés sőt, még GPT-t sem enged használni a telepítő"
    Ez úgy hülyeség, ahogy van, látszik, h még soha életedben nem próbáltad...ahogy a fentebbi alapján Win 7+USB3 dolgot se....szerinted mért tudnak telepíteni sokan 7/8-at pendrive-ról [link], akár külső vinyóról, Win7-hez mióta kell GPT :F Az csak Win8-hoz kell, ahhoz is UEFI bootnál, de utóbbinál létezik Windows To Go is a rendszer futtatására.
    Ráadásul a 3.0 driver dolgot úgy állítod, h nem is használod jelenleg, azért nem tudod megnézni és screenshotokat csinálni, fogalmad sincs róla, de erre fel... :W
    What operating systems support USB 3.0?
    Ki beszélt rendszer visszaállításról, minek kéne...?

Egy válasznál, azért illene kellő infó és tapasztalat birtokában reagálni és nem csak hirtelen felindulásból, ráadásul totál zöldségeket állítva...

(#337) hcl: erre nem is érdemes itt válaszolgatni....ha más cégeknél jóval kevesebb hibával működnek, akkor márpedig nálatok nem teljesen ok vmi. Szervenfrontos pingvin, az tény, de más területeken labdába se rúg, és meg van az oka. Másik topikban inkább, ha csak offolni tudsz....

• Rickazoid

addikt

(#334) King Unique: B*meg a hülyeségeddel indítom a napot, hihetetlen. Ja és nézz rá arra a képre itt az oldal jobb felső sarkán, pont annak hanyagolására szólít fel, amit csinálsz. Részemről én abba is hagyom, kötözködj a saját téveszméiddel!

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #329 üzenetére

Látom elég nagy hiányosságok és lemaradás van itt.... :U
    Írtam én mást is, nem csak "teccik, nem teccik". Asztali felületről, pl. fájlkezelőt megnyitva, adott program mappájába belépve is tudsz parancsikont készíteni, de a szinte mindegyiknél telepítéskor rá is kérdez, kitegye-e az asztalra. A sima 8.1 óta (cirka 1 éve!) van Start gomb menü, jobb klikkel, v Alt+X [link] a leállításra, újraindításra...vagy ott a jó öreg Alt+F4 is.
    "képernyőzár is érintésre optimalizált" - ezt megint nem értem, mert billentyűre és egérkattintásra is reagál, "felmegy" ---> bejelentkezési képernyőre dob, a sima 8 és 8.1 is...
    Aztán az, h vki letiltja, kikapcsolja WU-t és nem frissít, az onnantól már user error...

Win7 + USB 3.0 meg úgy látszik elég ködös...nincs natív támogatás, mint Win8-nál, az, h felismeri egy dolog, visszafelé kompatibilitás, 2.0 mód stb.. Mutass egy screenshotot programok listájáról, ott van-e Intel/NEC/ Renesas stb.USB3 driver/Host Controller, v távolítsd el Win7 eszközkezelőből és restart után próbáld megy-e a 3.0 sebesség :F Garantálom, h külön driver nélkül nem! Vagy mutass friss (driver nélküli?) 7-esről nekem egy HDTune, Crystal sebességtesztet 3.0 külső vinyóval! Szerinted Win7-et mért nem lehet USB3 portról telepíteni, v magát a rendszert külső vinyóról 3.0 portról futtatni, mért kell a drivert a telepítőbe integrálni???
    Legalább hülyeséget már ne írjatok, mert ez ciki...

(#333) hcl : amit te leírsz, az elég abszurd, se 7, se 8 csak úgy nem fossa össze magát, annak mindig vmi oka van. Én láttam cégnél elég W7-et szoftveresen összeomlani.... Csak ugye céges felhasználás, spec programok stb.
    Symantec meg alapból macerás, elnyújtja a boot időt, vannak hülye dolgai, sokáig azon röhögtek, h átengedi a Police vírust stb.
    Tudom nehéz megemészteni, h Win fizetős, aztán mégis sikeres, pingvin meg free, aztán nem kell a kutyának se, de ez van.
    Nem off hsz-ek tucatjait kell írogatni, vannak erre más topikok is!

• gghrtz

őstag

válasz Rickazoid #329 üzenetére

Kikerülhetetlen a használata? Én a PC-men soha nem használom. Ellenben a tableten szinte csak azon nyomom.

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #309 üzenetére

Szerintem kis fogalomzavar van itt, mert én pl. pont le szoktam írni, ahogy korábban, most is a konkrétumokat, objektív érvként kezelhető dolgokat, ellenben másokkal...aki kötekedik, az nem én vagyok.
    És USB 3.0 dolgot is próbáltad erővel megmagyarázni, már-már kötekedve, h az márpedig csak azért sem úgy van, ahogy állítom, mikor abszolút mellélőttél vele... :U
    de szerintem jegelni kéne az egészet, mert aki válaszként, nem képes konkrét dolgokat felhozni, az ne írjon. Inkább Win9-ről próbáljon vmit. És ott a fenti jelzés is, nem lenne jó, ha....

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #255 üzenetére

Egyébként USB3-ra visszatérve kizárt, h Win7-ben natív támogatás legyen... :N
    De ezt könnyen kiderítheted:
    - ha programok és szolgáltatások listájában ott van USB3 driver, akkor biztos, h úgy lett külön feltelepítve.
    - ha onnan, v eszközkezelőből eltávolítod, akkor restart után nem rakja vissza, próbálj utána rádugni 3.0-ás pendrive-ot, v külső HDD-t, garantáltan nem fog menni 3.0 sebességen... :N
    Ellenben 8.1 natívan támogatja, ha ott eszközkezelőből törlöd is, restart után auto visszapakolja és működik minden.

Azt nem tudom, h neked milyen Win7 kiadásod van, de én még eredeti rendszeren nem találkoztam natív USB 3 támogatással. Max vmi mókolt ISO-nál tudnám elképzelni.

(#263) hcl : és ezzel mit lehet kezdeni ? Semmit. Kinek a hibája? Useré, meg a szomszéd Pistikéé, aki tört verziót ajánlja neki, mint egyetlen szóba jövő megoldást...

(#257) Lacee1986 : attól, h te nem szoktad, v még nem szívtál miatta, az egy dolog...no comment :D

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #255 üzenetére

Linux...innen fúj a szél. :)
    Azt nem vitatom, h vannak benne jobban megcsinált dolgok, én is jobban kedvelek benne ezt-azt. Csak szerintem már, ahogy én is, úgymás is leírta feljebb, h mért nem tetszik mégis a népnek, mért nem fognak rá tömegesen átállni.
    Igazán nagy hibákat 8.1 kapcsán senki nem tudott soha felhozni, v hogy mit nem tud rajta megcsinálni, amit 7-esen meg igen, v te tudsz néhányat?? Itt mindig csak a felület volt terítéken (lassan már a WIn9-nél is), aminek megítélése szubjektív és egész rendszert nézve másodlagos a jelentősége.
    Alternatívák kapcsán arra gondoltam, h xy tervező programra (AutoCAD, SE és társai) márpedig nem nagyon találsz teljes értékű alternatívát és van amikor a Wine se megoldás. Vagy pl. egy külső vinyóhoz adott szoftver és Linux egyszerűen nem kompatibilis és Wine-vel se megy. Akkor mit csinálok, ha én márpedig használni szeretném? De teljesen hétköznapi programoknál is nyavalyog egy átlag Win user, h ez Linuxon rondábban néz ki, más a menüje stb.

Hát azt nem tudom, h nálad a gépre a driverek hogyan kerültek, v már előtelepítetten vetted, de Win7-re USB 3.0 driver az kell, mert nem tudja natívan kezelni, pl. önmagában USB 3.0 portról se tud nagyon bootolni, míg a Win8 igen.

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #246 üzenetére

Nem tudom te milyen laptopot használsz, v drivereztél már fel, de azért bizony fel kell tenni jó néhányat Win7 alatt. Ez, h Win7-re nem kell USB 3.0 driver meg úgy hülyeség, ahogy van, mert éppenséggel kell és eddig nem láttam olyan PC-t, laptopot, ahol natívan támogatta volna. Natív támogatás a Win8/8.1-nél van, meg vsz Win9-nél is lesz, ott akár már USB 3.1 is.
    Fájltársítás terén mindig a kép és videó formátum volt a baja a népnek, de ezt U1 már desktopos megjelenítő alkalmazásokhoz rendeli, de mint írtam manuálisan is kb. 2 perc beállítani.
    Frissítésbe ne menjünk bele szerintem, mert az nem 8.1 és nem 9 specifikus probléma, hanem minden Windows-t érint jobbára. Kíváncsi leszek 9-nél majd mennyit csiszolnak rajta?

(#249) torreadorz: nem érdemes feszegetni ezt a driver dolgot, mert vagy jó lesz úgy, v nem...de belefutottam már a lustaságom miatt néhány BSOD-ba emyiatt. Egyébként sok boltban is biztos, ami biztos alapon 1-enként indítgatjákújra, ahogy láttam.
    De a lényeg, h 8.1-en tudsz ezekn is időt spórolni, inbox driverek és szinkronizálás miatt.
    Igen adatk, csak adtak mellé asztalt is, amit ugyanúgy tudsz kezelni és nem a másik felületen tapicskolnod.
    Ez a kijelentés akkor lenne teljesen jogos, ha aszteli gépen is egy Metro only rendszert kéne kezelned, mint táblán az RT.
    Nem rossz annyira egyáltalán a rendszer, h kiérdemelte volna a bukást, ahogy Vista sem volt, csak annál sokan azt hitték elmegy a régi P4-es 512 MB RAM-os szemeten is...
    És mivel 2023-ig támogatott, ahogy 7-ről, úgy 8.1-ről se fog mki fejvesztve 9-re váltani, ahogy sok cég, hivatal, oktatási intézmény, aki nem váltott zömmel Win7-re, nem hiszem, h csak ezért újra megteszik.

• King Unique

titán

válasz Rickazoid #237 üzenetére

Mint írtam laptop....annál márpedig fent vannak a gyártói oldalon xy driverek, v mellékelnek egy DVD-t, amiket azért jó, ha felrak az ember, pl. képernyő fényerő ellítás, chipset, hang, akksi energiatakarékossági, touchpad, LAN és Wi-Fi stb. driver, Win7 esetén külön USB 3.0 driver.... és nem hinném, h annyira keverem :N
    Tökminegy 4-5, 6-10 stb., 8.1-nél akkor is kevesebbet kell és a live fiók pl. videókártya drivert is simán leszinkronizálja --->mképp kevesebb restart kell neki.
    Amit te mondasz 2 felület alkalmazásairól, az a sima Win8-ban volt főleg így...de ott is jobb klikk ---> társítás ---> alapértelmezett programok lehetőségét talán nem ismeri senki... :U Illetve első alkalommal még a képernyőn is feldobta a kis ablakot egyik. másik fájltypusnál, h mit akarsz vele kezdeni, mivel akarod megnyitni. az U1-ben meg már auto desktop programokhoz társítja hozzá, de manuálisan beállítani se volt ám nehéz...
    Szerintem akkora nagy problémának ezt az 8 mizériát ti akarjátok beállítani, mert valóban nem akkora.
    és amit leírtam driverek kapcsán, live fiók előnyeiről, az adott és valós, de persze egy desktop PC más, de ha te ott is csak 1 db drivert pakolsz fel, az nagyon jó...
    Frissítés meg valóban minden Windows-nál macera, csak míg a Win7 10 percenként újraindítással zargat, addig 8-nál elhalaszthatod 2 napig is. :) Illetve talán megfontoltabb user nem teljesen automatikusra állítja, hanem csak a letöltést engedélyezi és telepítést nem a rendszerre bízza, értesítőt kér róla.
    Jogtiszta rendszereknél meg ritkább azért, h frissítés akkora gondokat okozzon, v h fél óráig tartson újraindítani.

(#239) lordfreyr: úgy értettem, ha nem sikerült felfogni, h egyik-másiknak elég egzotikus neve van és tudni kell, mire akarsz rákeresni....vmint bizonyos feladatokta, főleg, ha Winről jött az ember, akkor jó néhány open-source alternítva nem az igazi. Erre... :DD
    Tudom, egyszerűbb, kényelemsebb terminálból, én is használom, de ha csak Windowst ekézni jöttél ide, akkor arrébb is lehet állni...

(#240) hcl : törni se minden Windows programot kell, szerencsére van csomó ingyenes is.
    Alap dolgokra elég szerintem sima fájlkezelő is, bár nyilván TC kényelmesebb az igaz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés