Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz #72042496 #386 üzenetére

Laptopoknál, hát nem tudom...? Nyilván, aki W7-tel vette, annak elég többnyire az, illetve szervízelésnél, garanciánál eredeti OS számít, ha jól tudom.
    De attól még akár tehet rá 8.1-et, v 9-et, ha arra lesz igénye, mert hardver vsz támogatni fogja és kellően erős hozzá. Hogy ezzel garancia feltétlen ugrik-e minden esetben, minden gyártónál, azt nem tudom pontosan...?
    Amúgy az megint külön történet, mikor vki megvesz egy lapost jogtiszta W8/ 8.1 rendszerekkel és szomszéd pistike felpakolja neki a tört W7-et... :D

• King Unique

titán

válasz #72042496 #382 üzenetére

Nem kötelező nyilván, meg el lehet ezeket az indokokat fogadni egy bizonyos szintig, csak az a kérdés, h meddig lehet halogatni... :F
    Pont az mondtam, h adtak a nép kezébe 7-essel egy modern OS-t, ami elég lesz egy darabig. Viszont a fejlesztések és a gyártás, az IT-ipar meg nem állhat le. Nem lehet azt mondani, h na jóóóvan, ott lesz 2020-ig a W7, addig nem is fejlesztünk új rendszert és IT technológiák is maradnak a mostani szinten. Ennyi erővel minek kellett Vista, Win7, hiszen áltag felhasználóknak netezésre, filnézésre, egyszerű szövegszerkesztésre, Skype-ra bőven jó az XP is, v nem? Ott minek kelljen új gépet venni, új rendszerre pénzt kiadni...? Ahogy teszik is még mindig viszonylag sokan és nem váltanak. De igaz eddig is ki volt kapcsolva náluk a WU, ha vált is új rendszerre, annál is ki lesz, tehát jóformán ugyan mindegy... :DDD
    Viszont másik oldalról van egy másik user réteg, aki igényli az újat és kihasználja az új technológiák adta lehetőségeket, nyilván őket is ki kell szolgálni.
    De még1x mondva, nyilván nem kötelező váltani, csak a többség ezt nagyon szereti a végletekig kitolni és vsz W7-tel is el fogják játszani ugyanazt, mint az XP-vel. Csak ugyanakkor azt nem lehet mondani, h ne lenne érdemes váltani az új rendszerre, v nem kínál semmi újat, hanem itt az a helyzet, h egy bizonyos réteget ezek nem is érdekelnek, nem is akar foglalkozni semmi ilyesmivel...és nekik ilyen téren nem is lehet semmi olyat gyártani, ami miatt váltana, jóformán a Win7 is innen nézve felesleges volt. Arra is egy részük csak azért váltott, mert be lett harangozva az XP support megszüntetése. Mert, ha 5 év múlva lenne, akkor ugyanúgy lesz@rnák sokan és nem lenne 4x %-os piaci részesedése. Ezen rétegnek nyilván a Windows 9 is semleges, érdektelen lesz, max az erős marketing kampány hatására majd felkapják rá a fejüket és eldől mi lesz azután.
    Gépvásárlás meg leginkább főleg XP tulajokat érinti, akinek már W7 alá optimalizált vasa van, azon nagy valószínűséggel a 8.1 és 9 is elmegy. Márészt MS OS-licensz bevétele eddig is a vállalati és az előtelepített gépekből származott nagyrészben. Home szinten a nagy többség meg tudjuk honnan szerzi be a telepítőt és hogyan/ mivel aktiválja be... :D Tehát OS ára se nagy visszatartó tényező sokaknak innen nézve, illetve ha már virágbolti a 7-ese is, akkor ennyi erővel tehet rá 9-est is, hasonló módon használva.

Új hozzászólás Aktív témák