- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ez már csak dedós "én, nem te, én, nem igaz" szintű hsz, ahogy korábban, úgy most se sikerült nagy dolgokat felhozni....
Nyilván itt stabilitást, funkcionalitást soha nem tudta egyikőtök se vitatni, csak a felület volt terítéken...viszont nekem is számít a szép külső és dizájn, ha már nem egy XP szerű puritán, fapados vmit kell használni, már az is nagy előrelépés.
Illetve eleve sokan túlértékelik ezt az Aero Glass dolgot. Sima Aero 8-ban is van, de 9-ben is ahogy néztem. A Glass meg eleve jóformán csak ablakkereteknél nyilvánul meg. Maga az asztal stílusa, felépítése uaz 8-ban is, csak Glass és 3D telt gombok nélkül, de attól még, h annyira tré lenne, az erős túlzás szerintem.
Ahogy Modern felület csempéinek megítélése is szubjektív, de hisz RT-n WP-n is ilyenek, ott mégse ezen lovagolnak. Aztán megkérdik, ha ez nem szép, akkor milyenre kéne csinálni, arra bezzeg nem tud egyik se válaszolni...amúgy meg csomó ötletes, dizájnos saját csempét is lehet kreálni, pl. ott az OblyTile progam, ha vki nem ismerné...de amúgy egy mezei asztali ikonban, v Start menü ikonban ugyan mi a szép, mivel néz ki jobban??
Itt nyilván a magad fajta csak akkor lenne elégedett, ha W8/9 néven kapott volna egy W7.1-et. És egyik oldalról van annyira igénytelen, h maradhatott volna minden ugyanolyan benne, uaz a Start gomb, gyári háttér, ikonok, gombok,élményindex, minialkalmazások stb., az a lényeg, h 100%-osan a Win7-re hasonlítson, mert csak akkor lehet jó. Ja, élményindex, azt is kb. életében lefutatta mki 1-3x, aztán utána pont lexarta. Minialkalmazások listája meg eleve elég gyér Win7-ben, van 10 beépített, aztán helló...illetve MS mai napig nem javította azt a hibát (2013-as), h ha felraksz egy IE11-et és használsz képernyőnagyítást, akkor elcseszi, kililulva jeleníti meg őket....kb. ennyire lesz@rják már ők is....Ellenben 8.1-re felraksz egy Gadgetpacket, van benne legalább 20-30 féle és nincs ilyen gond.
Sokan túlságosan belesüppedtek, beleszoktak a 7-esbe és képtelenek bármi mást elfogadni, ami nem uolyan, attól eltér. De az elején uaz volt XP-ről váltásnál is, h sokan erővel átszabták, pakolták rá az XP skineket, külső Start menüket, mert nem volt jó a gyári, nem volt ugyanolyan...Ha vki annyira nem érez rá késztetést, akkor nem használja, ennyi, ahogy a 8, úgy kimarad majd 9 is, de lehet épp 10 is, mert vsz abból se fognak 7.1-et csinálni...Lehet venni Macet, bár Yosemite is flat dizájn jegyében készült, akkor az se...ott a LInuxok, egy jó kis Win7 szerű Zorin, igaz azoknál meg más miatt húzzák a szájukat...
(#303) lordfreyr: és szerinted nem érintős monitorokon, annyira muszáj használni? Ez a kijelentés akkor állná meg igazán a helyét, ha nem lenne desktop környezet... Talán nem is annyira kicsi és Win9-ben is így-úgy, de ott lesz mhol...
Apropó USB 3.0 rejtély megoldódott, v nálad még mindig natívan kezeli fura módon a Win7...? -
VIC20
őstag
,,...egyszerűen, nem akarod megérteni, h valakinek a külcsíny is fontos, olyankor, amikor funkcionalításra már rendben van minden."
Nem is gondoltam volna magamról, de én is ilyen vagyok. Talán ebben benne van az is, hogy Win3.0-val kezdtem, dolgoztam fekete-fehér, sőt, még monokróm monitor mellett is, végigszenvedtem a Windows-okat - minden funkcionalitásbeli és külalakbeli fejlődésükön keresztül - egészen a Vistás és 7-es magasságokig. Erre most idetolnak a képembe egy GEOS-kinézetű szart (bár még ez utóbbi kétszínű ikonjai is egyedibbek), hogy itt van, paraszt, zabáljad... Elmehetnek a jó Satnya édes anyjukba...
-
King Unique
titán
Te mész már lassan bele, nem én...
Egyébként 8.1-en sem muszáj az "óvodás kifestőt" bámulnod 0-24-ben, ha már asztalra bootol és leginkább azon dolgozol, mert ezt pont nem értem...?? Nem tudom mit munkálkodsz, de ott nem zavar, akkor ott mért is, v csak túl sok egyszerre 1 napra lehet...
Okosabb user meg nem a felületen ragad le, nem azt firtatja, hanem az egész rendszert, újításokat, szolgáltatásokat nézi, és ezen téren, ahogy már a 8.1, úgy a 9 is tartogatni fog néhány extrát. Persze egy "értő", értékelni tudó közönség mindig kell hozzá. de szerencsére azért akadnak még ilyen userek is.
Amiket leírsz Linux kapcsán, azt én pontosan tudom, h átlag Windows user ezért nem fogja használni, pont ezért írtam én is. Viszont azt nem lehet ráhúzni, h így-úgy használhatatlan a rendszer stb., mert max a kezdeti időszakban lehet kicsit problémás a megszokás, átállás, viszont utána nem kevesen jobban megszeretik a Linuxos szemléletet, használati módot.
Pl. ha vki belejön, utána sokkal kényelmesebb és gyorsabb terminálbaból elintézni a dolgokat, mint xy kétes oldalról leszedett telepítővel vacakolni. Igaz kivételek lehetnek mindig egyik, másik oldalról is.
Viszont ott a gond, h vmi kicsit más, akkor már eleve leszarozza a nagy átlag és a lehetőséget se adja meg neki, h tegyen vele egy komolyabb próbát....Egyébként van Windows felhasználók OFF topikja is, mert én innentől inkább a Windows 9-cel szeretnék foglalkozni!
(#198) sh4d0w: ahogy Vistánál a rengeteg újítás, modern külső nem ment le elsőre, lement a 7-essel másodjára a userek torkán. 8.1-nél fejlesztések, csempe nem tetszett elsőre, majd tetszeni fog másodjára a 9 kapcsán.
Átlag usernek úgyis csak az lesz a lényeg, h legyen benne Start menü, meg nehogy neki kelljen bármilyen beállítást is megcsinálnia ---> asztali mód, Start menü legyen alapértelmezett. Mert, mint tudjuk, hiába volt ott 8.1-ben az asztalra boot beállítási lehetősége, csak nem ment a nagy átlagnak....kellett hozzá egy U1, h auto be legyen állítva.
A gondolkodni, szöveget értelmezni tudó, haladóbb user meg majd beállítja, átállítja magának Kezdőképernyőre, ha akarja, meg vissza, ha ahhoz lesz kedve.Bár azt nem tudom mire számítottak egyesen Win9 kapcsán is, h majd Win7 II.-t csinálnak belőle, kidobva az ablakon több év fejlesztéset és visszabutítva csak asztali szintre...? Ez az új írányvonal, akár tetszik, akát nem, csempe lesz 9-ben is. Amúgy meg nem hiszem, h bukás lesz.
-
"akkor nem fognak a userek cseszekedni fél órás böngészéssel, csomagozással, terminálozással, parancssorokkal minden szarral. És úgy gondolom, hogy ebben az esetben, nekik van igazuk. "
Csak neked nincs, mert
- ugyanez van windózon is ha kifogsz valami egzotikus hibát (van dögivel, melóhelyen tapasztalom)
- már régen nem kell alapdolgokhoz terminálozni
- hibás fltétlezés, hogy vannak "maguktól működő" dolgok (max. azért hiszed ezt, mert csomó mindent már készségszinten tudsz windózon..)"de értelmes ember megérti, h az rohadtul nem ugyanaz...."
Nem, értelmes ember nem esik kétségbe, hogy más eszközzel kell elérni a célját. Hogy nem ott van a szövegformázás eszköztár, mint a MS Office-ban? És? -
vimes
senior tag
Annyiból persze igazat adok, h nem lehet ugyanazt az ui-t 5.jére is kiadni/rókabőrtlehúzni.
Tessék. Ha mindenki úgy gondolkodna, aminek az eredménye lehetne pl
hogy még 2020-ban is a W7 kinézetét nyomnák le a torkunkon, még mindig kőbaltákkal meg csontnyilakkal vadásznánk a mamutokra. -
King Unique
titán
Becsődöl, szerinted...
Én nem hinném.
Okádék, dedós? Ez erős túlzás és innentől erősen szubjektív már a részedről ez a fajta kifakadás. Ha ennyire nem tetszik, minek használod, v akkor mért nem alakítod át kicsit a nagy ízlésednek megfelelőenMert mint láttuk sokkal másabb már nem lesz, ez van.
Bár azért még a Win9 RTM-et várjuk meg, de nem hiszem, h totál Win7-re fogják szabni, Aero Glass stb.
Amúgy meg mikor megjelent a Win7, a többség pont lesz@rta azt is, cégek is, mert jó volt nekik bőven az XP is, illetve csak a 7-es miatt nem akartak új gépeket venni...csak pár éve lódult meg annak is a terjedése, illetve most újabban az XP nyugdíjazása miatt. -
Воланд
titán
"Amíg, természetesen be nem csődöl a cég, mert ilyen hozzáállással ez törvényszerű előbb utóbb."
igen, a windows 8 megjelenese ota ilyen es ehhez hasonlo velemenyeket lehet olvasni, aztan az ms valahogy megis negyedevrol negyedevre egyre tobb profitot termel. biztos az a gond, hogy nem olvassak a forumokat es nem tudjak, hogy igazabol nekik mar regen csodbe kellett volna menniuk.
-
King Unique
titán
Ez ízlés kérdése pusztán...lehet, h csilli-villi faktorban a szögletes flat visszalépés Aero-hoz képest, de meg lehet szokni és egy jó témával gyárilag, külsős mókolás nélkül is tetszetős lehet.
Ott van pl. az OS X Yosemite...az is az előző verziókhoz képest "másabb" lett, kinek tetszik, kinek nem, de azért a ronda szót nem aggatnám rá és csak emiatt magát az egész rendszer se húznám le, ahogy 8.1/ 9 esetében se.(#85) woland_y2k: na most rávágnák sokan, mért nem maradt ilyen a végleges is.
-
King Unique
titán
Azért mire az véget ér, jóval odébb lesz, addig még 1-2 új főverzió biztos kijön.
Ja, persze nem rossz a Win7, Aero Glass stb., csak nem lehet azt se a végtelenségig nyúzni...Vistát is beleszámolva már ellőtték 2x, tették volna harmadszorra is? Mert nyiván a te és a hozzáad hasonló userek, csak akkor lennének ilyen téren elégedettek, Win9 kapcsán is, h kaptak volna egy Win7 klónt. Csak ezt meddig lehet húzni, ezután minden verzió csak olyan felülettel rendelkezhet a jövőben, mint a 7-es, ha vmi nem pont olyan, akkor az sz@r(#79) BlackDesert: azok közt akadnak elég extrém megoldások is...
De mint mondtam, én nem vagyok abban biztos, h a Win9 olyan lesz, mint ami a német oldalon van, mert ez szerintem csak 8.1-en a funkciók szemléltetése, v tévedek
Erről volt szó korábban is, h amik kiszivárogtak screenshotok, azokban a 8.1-re voltak "ráültetve" a fejlesztések. -
BlackDesert
tag
Egyébként teli van a net mindenféle amatőr és profik által készített olyan demo témákkal amik százszorta szebbek mint az ms által megálmodott. Szerintem túl sokan dolgoznak rajta azért ilyen kusza minden." Csak "1400 desigener felel most a témáért.. durva nem, a végeredményt tekintve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest