- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
Szerencsére attól, hogy tükrös a váz, még nem jelenti azt, hogy fókuszproblémái vannak - van, akinek nincs szerencséje (nekem annó a Nikon D300-zal a 16-85-öt, 30 F1.4-et és a 85 F1.8-at is korrigálni kellett), de rengetegen vannak olyanok, akiknek a váz + obi kombó halálpontosan dolgozik.
-
nord_
veterán
Kitobiknál eléggé nagy a mélységélességi tartomány, ott - ha hiba van - nem nagyon tűnhet fel, ha picit félrevisz a fókusz. Ha fényerős objektívet használsz (pl. 85mm F1.8), ahol közelebbi tárgytávnál a mélységi élesség nincs több fél centinél, akkor egyből feltűnő, ha a szem helyett a portréalany orra hegye (frontfókusz) vagy a pajesza (backfókusz) lesz éles.
-
madgie
titán
Nem szó szerint maga az érzékelő hanem inkább a feldolgozó elektronika. Valahol muszáj képfeldolgozni egy-egy jobb képért, más gyártó (pl. Fuji, Oly) meg nagyon ért ahhoz, hogy legyenek "eyecandy" színek (mert nem pontos az, inkább a szemnek kellemesek).
Persze valamennyire érzékelő is, sokak szerint az Olympus színek is akkor voltak a legjobbak, mikor még Kodak CCD-t használtak (E-1, E-300, E-400).
Szerk: objektíveknél is van különbség persze, a Pana szinte mindig kicsit "hidegebb színű" (G3-nál is mindig eltoltam a WB-t picit melegebb irányba).
-
MC Pite
veterán
Nem értem a kérdést. JPG motor.
SylverR, mindegy, milcezz. Másoknak is egyre megy hogy mft vagy apsc milc, megszoktuk
.
(#541)-et hagyhatjuk, csak olyan mintha más hülyének lenne nézve hogy gari nélküli gépeket vesz/ajánl. De mond azt hogy csak vidéki boltban akarsz venni, az megint más, elfogadom.(#549) rbalint88: Kalibrálható. De vannak esetek amikor nem. És a vázat egyszerű, obikkal nem mindig. Szerencsére nem volt fókusszal bajom (eltekintve a cdaf+tamron párosítást), de mások haladó vázakkal szoptak rendesen (2 finnyás obival).
-
madgie
titán
Nem azonos a raw sem.
Nemrég még az Olympus színeket nem nagyon lehetett kikeverni 3rd party konverterrel, mostanság frissült a Lightroom (ACR), amiben már ott vannak az Oly színprofilok. Azzal sem 100%-os az egyezés, de sokkal jobb, mint az "Adobe standard".
Ilyen profil Fuji gépekre is van, ott is sokkal jobb lesz a végeredmény.
-
madgie
titán
Baromi jól méretez le... ne kérdezd, hogy csinálja, minden Pana MILC-em ilyen volt, LCD, EVF-en, mindegy, egyszerűen látni, mi lesz éles (amolyan finom, de jól kivehető aliasing-ot látsz az éles területnél).
Sajnos az E-M10 sem képes ilyesmire, ott csak akkor látom igazán, mettől meddig éles, ha belenagyítok, fókuszpíkingelek, vagy utólag ellenőrzöm.
-
madgie
titán
Ez meglehetősen szubjektív, én még az APS-C keresős 40D-men sem tudtam olyan pontosan élesre állítani (manuálfókuszt segítő mattüveggel!), mint egy akármilyen Pana MILC-cel, EVF-en.
Az E-500 meg még a 40D-hez képest is meglehetősen alagút.
SylverR: Panasonic csúcskompakt, körömnyi érzékelővel, két kép. Lehetnének jobbak, de szerintem amatőr célokra nem kell mindenáron fullframe-re gyúrni, ha csillagokat akar fotózni az ember.
-
Ijk
nagyúr
Ha fényképező kell akkor jobb az EM-1, ha videokamera akkor GH-3.
Én meg csak a nyálamat csorgatom ezekre a rendszerekre. Fujinál az üvegek számomra megfizethetetlenek, XT-1 is fél misi kitben. Bár ha egyszer váltok úgyis használt cuccok lesznek, GH-2-t már egész emberi áron be lehet szerezni.
-
.mf
veterán
Méret:
Sztem valahol próbáld meg megfogdosni élőben. Nekem EM5 van és hever még itt egy hasonló formájú filmes Minolta XG1 a 80-as évekből. Érzésben a különbség annyiban merül ki, hogy az EM5 kisebb mérete miatt egy-másfél ujjal kevesebbel tudok ráfogni, így ezek alulról tartják; viszont a tömege is töredéke, így összességében mégis ez kényelmesebb hosszabb távon. Van ugyan hozzá a gyári gripem is, amivel már rendesebben meg lehet markolni, de én nem érzem akkora szükségét a fogáshoz, és (főleg mindkét résszel) elvesztené miatta a méretbeli előnyét is. Csak a féltokjában (amivel csak annyi változik, hogy egy fél centit emel a magasságán, így már a gyűrűsujj kényelmesebben elfér, csak a kisujjal támasztok alá) rajta az ekv. 28-280 obival, így is végigturistáskodtam az év elején 3 hetet, pedig nappal szinte a kezembe volt ragasztva a váz.Obik:
1. Még a régi manuális obik között is a szélesebb, nem teljesen sötét és jó képet adó már zsebbenyúlós.
2. Adapterrel még a filmes szemmel kis fixek is m4/3 vázon nagyok lesznek. A Minolta MD 50 f2 (ekv. 100) adapterrel méretre és tömegre kb pont akkora, mint az ekv. 28-280 túrazoom. A széleslátók, főleg, ha legalább f2.8-asok, pedig ennél nagyobbak és nehezebbek is. Ezzel tehát a rendszer méret- és tömegbeli előnyét negálod.
3. Használtan a Pana 20 f1.7 ~65-70k, a 14 f2.5 és 17 f2.8 pedig ~40k. Mindhárom pancake: kicsi, könnyű. A 20-as még a tetejébe nagyon sok üveget megszégyenítően éles.Ha a szenzor-stabi előny, EM10? Persze sajnos akkor a videóban előnyökről le kell mondani...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest