- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbancsa
senior tag
Hello. Picit off kérdésem lesz, de perpill nem tudok máshova menni. Gondom a következő: ha nem fut game, tsen tökéletesen hallanak semmi gond, viszont ha a gw-t elindítom ( töltő képernyő még nem cink) belép a játékba és paff tsen " kékhalál" hang, (zajos érthetetlen torzulós) jön elő. 5 letem nincs miért. Gameban minden hang 0án van. Ha lerakom tálcára a gamet, minden ok. Xonar dx hangkártya, razer tiamat 7.1
-
matyofoldi
újonc
Légyszi segítséget kérek.
Asus xonar hangkártyához műveleti erősítőt hol lehet beszerezni? köszönöm előre is. -
csaky_87
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy hangkártya tippre lenne szükségem, mindent szépen leírok h mi az amire igazából kéne és mi az amit meg kellene brummogtatnia.
Igazából az már biztos h asust akarok. Igazából hezitálok a xonar d1 vagy dx/xd vagy d2 illevte az essence st között. Na most keretem van mind1ikre, de értelmetlenül nem akarok kiadni 45 ezer forintot ha hallható különsbséget nem fogok tapasztalni. Eléggé wide-fülü vagyok, ezért is került az autómba levő kis hobbi hifi 600 ezer foritnba.Az itthoni rendszerem kicsit elhanyagoltam, mivel a szomszédok élvezhetetlené teszik a zenehallgatást de most úgy érzem h mégis fejlesztek, aztán lesz ami lesz.
Egy logitech Z-2300asom van, aminek a szatelitjei egy 25 miliméteres selyemdóm magassal bővültek, természetesen külön keresztváltóval. A fejhallgatóm az egy akg k530-as. A jelenlegi hangkártyám az meg egy audigy se. Igazából nincs olyan pontja amit dicsérni lehetne.szal 1éretlmű h csere érett lett.
Igazából 99%ban a zene az ami érdekel engem, és fontos h a fejhallgatóból is kihozza maximumot. Jó most elvileg az essence-t kéne hogy vegyem, de nemtom h egy ilyen kis középkategóriás 2.1 el meg egy 25 ezer forintos fejhallgatóval hallanám e a különbséget egy d1 vagy egy essence között. Ezért kéne nekem 1 kis tanács akinek esetleg több tapasztalata van e téren.Másik kérdés hogy gyakorlati különbség létezik hogy PCI foglalatost választom vagy a PCI-e set? Mert pl a d1 és a dx között kb ennyi különbséget tudtam észlelni és az essence-nél is ugyan ez a két verzió közt a különbség.
Kb ennyi ami íyg hírtelene szembe jutott és a válaszokat előlre is köszönöm, akár kritika akár bármi más! -
válasz
Shrike7973 #135 üzenetére
"Desktop PC-ben Xonar DX7.1 kártya van.
Notebook vásárlása miatt gondolkozom a PC eladásán. Szerintetek a kártya funkcionalitását pótolná egy "ASUS XONAR U1 (Piano Black) USB külső hangkártya"?"Minden szolgáltatását biztos, hogy nem, mert nincs rajta 7.1 analóg kimenet csak sztereó.
"Drivere ugyanaz lenne mint a DX-é? Mert árban kb. ugyanott van. Tudja a dolby headphone 3 fázisú szolgáltatását?"
Ismeri a Dolby szolgáltatásokat, többek között a Dolby Headphone-t is.
Picit gyengébb az analóg kimeneti minősége, cserébe viszont van benne egy jobb füles erősítő.
További kérdéseid viszont inkább itt tedd fel.
-
Shrike7973
senior tag
Hali!
Desktop PC-ben Xonar DX7.1 kártya van.
Notebook vásárlása miatt gondolkozom a PC eladásán. Szerintetek a kártya funkcionalitását pótolná egy "ASUS XONAR U1 (Piano Black) USB külső hangkártya"?
Drivere ugyanaz lenne mint a DX-é? Mert árban kb. ugyanott van. Tudja a dolby headphone 3 fázisú szolgáltatását?Köszönöm a válaszokat!
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
A kérdésem hogy be lehet-e állítani olyat ezeknek a kártyáknak a driverébe hogy ha stereo jelet kap a kártya akkor több csatornás rendszer esetén hátul is szóljanak a hangszórók ne csak a front?
Pl Creative SB Audigy 2 ZS esetén:
WIN 7 en már csak a CMSS 3D jelenik meg a listába, a stereo nem, és bónuszként nem is hajlandó működni. Asus nál ha van ilyen akkor az működik win7 nél is?? -
KicsiUbul
őstag
Valakinek van Xonar DS + Win 7 64bit?
-
Szabi790612
tag
Senkinek sincs ilyen hangkártyája...??
-
Szabi790612
tag
Hi all..
Van itt esetleg valakinek Xonar HDAV1.3 Deluxe...Nagyon kiváncsi lennék egy tulaj véleményére....ilyen hangkártyát nézegetek.. -
Slyr
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Logitech Z5500 THX-es hangfalaszettem, és azt szeretném megkérdezni, hogy képes e ez a szett a TruHD vagy DTS HD megszólaltatására?
Ha igen melyik hangkártyát ajánljátok hozzá? -
geolang
tag
Xonar Essence STX kölönböző opamp-okkal: katt ide
-
geolang
tag
Hi guys!
Jómagam kb 1 hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy essence stx-nek.
Korábban volt razer barracudám, majd egy x-fi titanium fatality pci-e.
Nálam többnyire a zenei teljesítmény fontosabb. Szvsz a x-fi zenére még crystalizer-rel sem lenyűgöző. A razer szépen szólt, de az sem ért az essence közelébe. Persze azt is hozzá kell tennem, hogy a gyári műveleti erősítőkkel (opamp) én se voltam teljesen elégedett. Jelen pillanatban külömböző kombinációkat próbálgatok olcsóbb árkategóriáju opamp-okkal. Nagyon állatul szól, persze megfelelő hangfalak is kellenek hozzá.
Ha valkinek a zenehallgatás fontos mindenképpen ajánlom ezt a kártyát és amellett játéban és moziban is ott van sztem.
-
mikrofon
veterán
Sziasztok!
Néhány napja használok ASUS Xonar DX kártyát. Minőségével elégedett vagyok.
Azonban felmerült egy problémám. Mikor zenét hallgatok szépen szól, jól beállítva. Közben dolgozok a gépen (net, Word, Excel, aCAD) és bizonyos időközönként elállítódik a hang, tehát, hogy meg szűnik a hang a mélynyomóból, Ezen úgy tudok segíteni, ha megnyitom Xonar DX Audio Center és ott a MAIN ablakban az audio channel-t át állítom 2 channels-től különbözőre, majd vissza 2 channel-re akkor újra jó egy ideig. Ez rendszeresen ismétlődik.
Ennek kiküszöbölésére, ha jól tudom a Creative drivernél volt/van egy olyan, hogy szinkronizálja a beállítást az operációs rendszerrel, és ha ez nincs be pipálva, akkor megoldódik....
Valakinek van ötlete, javaslata, esetleg találkozott ilyen problémával?Ja és Windows 7-et (64bit) használok és Csak az ASUS honlapjáról letölthető Xonar DX WIN7 Driver (For Windows 7 RTM, 32/64bit) 7.12.8.1775 verziójú drivert telepítettem.
Valaki használja Win7 alatt? Milyen driverrel?Illetve valakinek van infója, tapasztalata a Linux-os kompabilitásról?
Üdv!
-
b05styp
tag
válasz
South Velen #121 üzenetére
változott a terv... egy 600W-os házimozi lesz rákötve a gépre, de itt az erősítést úgyis az erősítő végzi így gondolom nincs szükség xonarra... jól gondolom?
-
b05styp
tag
hi!
Érdemes venni egy asus xonar DS hangkártyát egy [genius] 60W-os hangfalhoz? soha nem volt még hangkártyám csak az integrált, ezért nemtom mennyit számít az ilyen...
-
törölt tag
Örülünk, Vincent? A legnagyobb oldalak megerősítették, hogy az ATi 5-ös szériás VGA-i képesek mindarra, ami ennek a kártyának a lényegét adja. Pár hónap, s az olcsóbb típusok is megjelennek. A hírek szerint az Intel Clarkdale processzorai mellett is működni fog a történet.
Azt hiszem az ASUS-nál nem repesnek a boldogságtól, de az Auzennél sem. Lassan extraként elérhetővé válik az, amiért eddig egy valag pénzt kértek. Hasonlóan, mint az Ageia fizikai kártyáinál, csak itt nem lesz egy kizárólagos gyártóhoz kötve. Ja, örülünk.
-
KicsiUbul
őstag
Valaki próbálta már a xonarokat linux alatt? Ha igen mik a tapasztalatok?
-
eszaki0
aktív tag
Sziasztok
Végre hozzám került egy Asus Xonar DS 2009-es modell
Nagyon be jött sokkal tisztábban szól és erőteljessebben mint az elöző creative karim
Csak ajánlani tudom aki olcsón szeretne remek hangot a gépére.
Filhez zenéhez és játékhoz is kitűnő -
Gabbana
aktív tag
Végigolvastam a topicot, és a segítségeteket kérném.
Adott egy sharp 117cm fullhd tv, denon1908 1.3hdmi erősítő, dali c8 szett, valamint adott a számítógépem amiben alaplapi hangkari van.
A gép és a tv 10m távolságra van egymástól, amihez 30.000 ft-ért kellett vennem tűzoltócső méretű hdmi kábelt. A videokari egy Ati 4850, ami ki is nyomja a képet, minden fasza, a hang viszont optikain megy az erősítőbe.
Most eladtam a régi bicajvázamat, felszabadult 35.000 ft-om valami normális hangkártyára.
Kérdésem az lenne, hogy az ati 4850ből hogyan lehet kiszedni a hangot pontosan, mert az itt leírtak alapján az nekem nem ment, valamint az, hogy beruházzak-e a fenti kártyára? Kell vennem még egy 10m-es hdmi kábelt a hangnak is? nemáá...
-
Vassili
tag
válasz
#72042496 #89 üzenetére
Pl nekem nem lett volna rossz, mert albiba régi tv-m van, és az ágyamból nem tok filmet nézni mert a gép úgy áll, hogy nem látok rá csak ha 180fokban fordítgatom a monitort, ha lett volna rajta TV-out akkor nézhettem volna tv-n sokkal nagyobba, Kényelmesen(mert az az ágy végében van! Otthon meg LCD-m van ott hdmi-t használok! Ilyen egyszerű! Úgyhogy mielőtt élből megcáfolsz gondolkodhatnál!
-
kariad
senior tag
Egész jól hangzik, de épp az árára lettem volna kíváncsi!!
-
tdd587
őstag
válasz
Jim Tonic #107 üzenetére
Azért 60Hz fölött már erősen meg lehet mondani, hogy melyik sarokban van az a mélyláda. Nem kötekedésképpen, de egynél több mélynyomót (otthon tipikusan kettőt) is pont ezért szoktak alkalmazni. Moziban meg elég sokat, teremtől függően.
Azon én is szoktam nagyokat hümmögni, amikor valaki beirogatja, hogy két hangszóró mindenre elég, mert 2 fülünk van. Ha mögöttem kaparászik a zombi, akkor az tuti nem fog helyesen megszólalni a jobb és a bal csatornából, mindegy hány milliót vertem el arra a két hangfalra. Átlagos hifi meg még azt sem tudja megcsinálni, hogy valami pontosan középről szóljon, térben, előttem két hangfallal, center nélkül. A kétoldalas megszólalás azonnal elárulja a nem minőségi rendszert.
-
-
-
tttzshd
tag
Segítsen valaki nincs hang ! !
De jó ha már ennyien írtok ide,biztos értetek hozzá!Szóval a problémám hogy van egy projektorom , rákötöttem az ATI 4850 kártyámra HDMI kábellel és DVI / HDMI átalakítót használtam !
.
Megosztottam a képernyőt utána és szépen működik a monitor és a projektor a falon .
Indítom a filmet és monitoron nézem pl:720p filmet szépen megy a hang is ,de mikor áthúzom a filmet a projektorra megszűnik a hang a számítógépen
Aszt sejtem, hogy a hang is kimegy a HDMI kábelen mert az Ati átviszi a HDMI kábelre és ezért nem hallok semmit , de nekem nincs semmi ERŐSÍTŐM és a projektoron sincs AUDIÓ KIMENET ahová kiküldené a hangjelet a HDMI kábelA hangkártyám egy audigy2 ZS 7.1 és arra rákötve egy pc-s 5.1 hangrendszer
(Persze DVI / VGA átalakítóval és kábellel működik a HD film és a hangkártya de nem azzal szeretném,a HDMI kábel jobb állítólag)
Mégis mit tehetnék hogy Projektoron nézzek HD filmet és közbe a audigy kártyámon jöjjön a hang ?
köszi
-
JanR
addikt
válasz
Johnny Cage #100 üzenetére
"Tud az EAX4-et is szerintem." - erre valaszoltam, hogy eleg az EAX3.
Mivel a cod2-ben van eax tamogatas, arra irtam.
Akkor a vesszo nem helyes, de az is arra ment, amit irtal az 5.1-es analog rendszerekrol, ezert irtam, hogy filmet nem gepen nezek. -
JanR
addikt
válasz
Johnny Cage #95 üzenetére
Elég nekem az EAX3 is.
Úgyis csak cod2-höz használom, filmet nem gépen nézek -
nyunyu
félisten
Egy hangszer azért csak eszembe jutott hirtelen, és az az orgona. A Sweeny Todd c. film kezdődik brutális orgona szólóval, az hangosan hallgatva nagyon meggyőző. Persze nem egy bazilikában lakom, de azért egész jó élmény. CD-ről viszont nem hallottam még korrekt orgonát, ami nekem van, azon mind durván le van vágva az alja.
Nem lehet hogy a tulzasba vitt dinamika kompresszionak esett aldozatul?
En sem szeretem, amikor egy szal hegedut leugat a komplett rezesbanda, aztan nem hallani hangeroben a kulonbseget
-
JanR
addikt
Nekem most már 2 éve (vagy több), meg van az Audigy 2-m.
EAX 3.0-át tudja, Win7-el semmi gond nélkül fut.
Nézegettem új hangkarikat, de nem tartom érdemesnek cserélnem, mert nem hallok velük mást ( NEM VAGYOK BOTFÜLÜ!), pedig nagyon érzékeny vagyok a hangra, minden téren.
Amúgy tetszetősek ezek a Xonar kártyák. -
ThaBoss
senior tag
jók ezek az Asus hangkártyák, el is kérik az árát rendesen...
-
tdd587
őstag
Sokszáz CD-m van, elég sokat ki is mértem és nem nagyon mentek mélyre, hiába volt párban komoly (elektronikus) boom. Filmeknél valóban jó mélyre tudnak mászni.
Egy hangszer azért csak eszembe jutott hirtelen, és az az orgona. A Sweeny Todd c. film kezdődik brutális orgona szólóval, az hangosan hallgatva nagyon meggyőző. Persze nem egy bazilikában lakom, de azért egész jó élmény. CD-ről viszont nem hallottam még korrekt orgonát, ami nekem van, azon mind durván le van vágva az alja.
"Full HD" logót szerintem már láttam, biztos LG vagy Samsung LCD volt. Hivatalosan "HD Ready 1080p" logó kellene rá, ahogy itt már valaki említette is előttem.
20 rongy egyetlen LP lemezért? Annak már nagyon jónak kell lennie. 9USD-ért rendeltem a CD-t, annyit megért. Az 5 LP-s verzió (Death Magnetic) most 100USD lenne szállítással, finom.
It's been confirmed by several sources that the Guitar Hero III version of this album has not suffered from the brick-wall compression of the CD / Vinyl release. Apparently someone decided MP3's sound better mixed as loud as possible and then clipped of the highest and lowest ranges. So, the retail CD / Vinyl of DM have been mixed with heavy dynamic range compression (meaning they've eliminated the difference between soft sound and loud sound) the album now sounds like a wall of noise. This is a too common recording industry practice, it ruins the experience and removes the subtleties of the music. You may notice this CD suffers from a lack of bass guitar, that the guitar is flat, the drums do not resonate, the cymbols are thin and the vocals are often drowning in the music mix. Also, there is a lot of noise, you can not only hear distortion in the music, but their is noise at the beginning and end of every track, which, a CD should not have.
There are multiple petitions and blogs as well as thousands on Metallica's own website begging for an uncompressed re-release.
-
törölt tag
-
dabadab
titán
A dinamika nem felfele, hanem lefele tolodik ki, a megszolalhato leghalkabb hang lesz halkabb 24 bit eseten. De ugye a dinamika meg a halk hangok senkit sem erdekelnek, sot, eppen az a lenyeg, hogy az minel kisebb legyen, a szam kb vegig full hangeron szoljon - es ennek a kergetese kozben egy-egy csucs elclippelodik.
-
dabadab
titán
-
törölt tag
Akkor talán olvasd el újra, mert ott van az is, hogy mi a kifogásom ellene. Nem akarom, hogy egy 5 cm hosszú "szerelvény" lógjon a gép hátuljából, amikor normálisan is meg lehetne oldani.
Vagy szerinted ez egy igényes megoldás?Most azon is filózok, hogy kell-e nekem egyáltalán ATi kártya. Lehet olcsóbban jönnék ki, ha vennék egy ilyen Xonart a mostani 8800 GTS mellé. Az új játékok nem érdekelnek különösebben, a régiekhez pedig nagyjából elég az is.
-
törölt tag
Én már bánom, hogy türelmetlen voltam, és nem vártam meg, míg kijön sima LP-ken a szóban forgó metallica album (az 5 LP-s változat volt 20-30 ezer közötti összegért), a megjelenés napján vettem meg a cd-t. Általános tapasztalatom az, hogy CD-re manapság gyakorta kerül jóval hangosabban az adott zene (metálnál mindenképp ez a helyzet), mint LP-re, utóbbi szokott jobban szólni. Bár ha sz*r alapanyagra történik a nyomás, az nem túl jó, ez esetben érdemes berippelni, esetleg hozzáértőre bízni, mert gyorsan leromolhat a minőség.
Különben Slayer Reign in Blood esetében is nemrég beszereztem a remasterelt CD-t is, meg van egy picture disc LP-m, utóbbi messze jobban szól (az eredetileg kiadott CD-nél meg főleg), csak sajnos nagy a lemez alapzaja, de az a zene úgyis elnyomja azt.
Azért van kivétel is, például Scorpions Lonesome Crow albumának az újrakeverése (1-2 éve adták ki azt hiszem, de nemcsak ezt, azokat viszont még nem hasonlítottam) CD-n szerintem egész jól sikerült, alig marad el az eredeti LP-től. Szerencsére azért vannak még üdítő kivételek. -
Sanyix
őstag
géphangszerek vannak akárhány hz-n. De szerintem egy nagyobb dob is tud szépen dübörögni. De nagyobb frekvenciát is kéne érezni, nem kell ahhoz kevesebb int 60hz. De pl egy épület leomlik a filmben ott kéne lennie elég alacsony frekvenciának, és van is. Mellesleg ugyan azon a stereo hangfalon van ez a különbség, nem is 5.1-ben.
-
Vassili
tag
Egyet nem értek! Minden ATi VGA mellé adnak (amelyiken nincs HDMI) 1 DVI/HDMI átalakítót! Akkor mi is a probléma? Csak mert valaki írta, hogy nincs HDMI a felső kategóriás ATi-kon. Talán Balika.
-
tdd587
őstag
Azért zenénél mondj egy hangszert, ami 60Hz alatt dolgozik és sűrűn használják is... filmeknél viszont az atmoszféra megteremtésére rengeteg brumit használnak, aminek meg semmi köze a valósághoz, csak olyan cool. A való életben olyan sok dolgot nem hallottam még dübörögni.
És persze filmeknél külön sáv van a mélyeknek, nyugodtan lehet nyomatni az LFE-t, célhardver fogja nyomni. Zenénél ez nem játszik. Még a nagyon brummogó zenei stílusok felvételeit sem engedik le túl mélyre. Láttam egyszer egy listát komoly hangfalakról; három kategóriába szedték őket: monitor, álló, teljes sávú álló. A harmadik kategóriába egy csomó 20.000USD hangfal sem került még bele... az nem elég, hogy drága és száz kiló per darab, ha nem megy le elég mélyre.
Az új Metallica albumot meg tényleg elszabták, de sajna ők a justice for all óta nem adtak ki rendes felvételt, már amit hallgatni is lehetne. A zenét azért még lehet...
Ja és a hangerőhöz: azért ne feledjük azt sem, hogy amikor egy film felhangosodik (vége a pofázásnak, jönnek a transformersek rombolni...) akkor 5-7 hangfal ha egyenként 15W-ot lead a szobában (=mozihangerő) az 70W-nyi kakaó. Tehát én nagyon bízom abban, hogy mesterséges hangosításra, dinamika kompresszióra nem lesz szükség hangosabb filmek előállítására, elég ha kihasználják a sok hangfal, sok forrás, hangosabb elvet.
Mint a nagyzenekaroknál. Egy hegedű halk. De amikor 40-en fűrészelnek az árokban, az már meggyőző...
-
törölt tag
-
tdd587
őstag
No sir, ha most 24bit-es audio forrásokat tudnánk vásárolni (haha, vesz még valaki rajtam kívül zenét ebben az országban...?), akkor ott meg lennénk védve. Elvileg. A DVD-Audio (halott formátum, már rákeresni sem érdemes...) 120dB-ben maximalizálták a kivezérlést. Persze a dinamika kompresszor ész nélküli használatától ez nem véd meg.
Azért még emlékszem, amikor arról ment a vita a fórumokon, hogy SACD vagy 24bit/192kHz lesz-e a befutó... vagy legalább 96kHz... vagy legalább 48kHz csak 24 bit, elektronika oldalról úgyis problémásabb a többi... and guess what mi lett a befutó?
Mp3, 192kbit. És ma már ellenőrzik a rock bandák felvételeit ipod-on is, és ha nem szól elég dögösen, akkor korrigálnak rajta. Na itt a fejlövés, nem disznóláb.
-
Sanyix
őstag
Ezért tűnt nekem olyan furának amikor a filmben valami dübörög, és a zene is ezért tűnt jobbnak, mert a cd-s a szétclippelődött. Olyan jó amikor a filmeknél nagyobb hangerőn testben is érezni a mélyhangokat az otthoni hangfalakon, viszont zenénél nagyon ritka, pedig ott még a mély hang is ki van emelve.
Úgy látszik ez a minőség, hogy filmek hangsávjaiból kell rippelni a zenét, vagy játékokból (a metallica death magnetic is jobban szól guitar hero-ból rippelve, jóval halkabb, így clipping nélküli, ellenben a cd-s egy fos. -
tdd587
őstag
Értem én a viccet, de ez egy marketing szöveg értelmezése lett volna. Hasonlóan a "full HD" képhez. Ilyen szabvány ugye nincsen, pedig még logót is csináltak hozzá később és ragasztgatták a meglevő 18 mellé tizenkilencediknek a lapostévékre.
A Blu-ray szabványban elég sok hangkodekről esik szó, ezekben vannak (az újak között is) veszteséges formátumok, amik jobbak, mint amik a DVD-n voltak elérhetők. A Dolby Digital 640kbps pl. tök átlagosnak tűnik, de a DVD-n nem volt ilyen. Dolby Digital Plus szintén. DTS magas bitrátán szintén. HD audio? Igen. Valódi? Háááát... azért lehetne ennyi erővel veszteségmentes is.
Tehát vannak a masterrel megegyező PCM jelet produkáló formátumok. Amiket hívhatunk valódi HD hangnak. Amit jobb helyeken kiegészítenek még azzal az infóval is, hogy milyen forrásról beszélünk. Nem feltétlenül 24bit/48kHz még egy mai film keverése sem. Casino Royal első kiadása pl. 16bit/48kHz PCM.
Amúgy igazad van, a "valódi HD", "HD élmény" stb. általában csak marketing bullshit.
-
Sanyix
őstag
Úgy értem a nyers cd lévő bitek "hangereje".
[link] azt írja hogy a dinamika kitolódik 144db-re. Tudom hogy nem a 16bittől van a clipping, de nagyobb tartományban még hangosíthatnának ezek a rohadt fos állatok (hogy temetnék el élve mindet), anélkül hogy clipeljen.Vajon meddig fognak elmenni? Mert még hangosítanak picit, és sistergéssé válik az zene. Ha csinálok ilyen sistergést azt majd egyszer el lehet adni mint zene?
gazdag leszek XD
-
xuldar
addikt
Egyetértek abban, hogy a zenét már tönkretették. Szeretek koncertre járni, de azt tapasztalom, hogy csak a hangerő számít, a dinamika és a hangzás minősége nem. Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan koncertet (rock, metál) hallottam, ahol rendben volt az erősítés, pedig általában a keverő környékén szoktam álldogálni. Az a baj, hogy sok zenész is ezt sulykolja. Ott van pl a Manowar, 2003-ban a SummerRocks-ra 2x annyi hangfalat pakoltak ki, mint a Slayer. A levegőt is kisajtolták az ember tüdejéből, ők erre utaznak.
A filmeknél még megvan a megfelelő dinamika, de kérdés, meddig. Itt is egyre inkább úgy tűnik, a nagyobb hangerőre és a nagyobb látványra mennek. Eye- & earcandy... -
dabadab
titán
De hat lenne (ahol a hangerot ugye amolyan kitoltesi tenyezokent kell ertelmezni, mert a tenyleges hangero az erositotol meg a hangfaltol fugg, nem attol, hogy mi van a CD-n
). A 24 bit nem arrol szol, hogy a 16 bites tartomany fole meg kapsz 8 bitet
, hanem arrol, hogy a meglevo tartomanyban nagyobb a felbontas. A felbontas meg 16 biten is eleg nagy, nem azert van a clipping, mert alacsonyabb hangeron elegtelen lenne.
-
tdd587
őstag
A zenét már tönkretették, a filmek viszont még rendben vannak. Ott simán 24bit/48kHz elérhető, nem torzít, csak akkor hangos, ha szükséges, dinamika tartomány nem 6dB, hanem 40. Egyelőre.
Sajnos ha körbekérdezem az embereket, akkor az igény viszont az lenne, mint a CD-nél: legyen baromi egyenhangos, csökkenjen a dinamika. Ez kell az olcsó cuccoknak. Lapos tv, telefon minőségű ultra slim hangszórokkal.
És egy súlyos félreértés: a hifisták nem milliomosok, hanem ráléptek egy útra, aminek a valahol a végén pl. eljutnak a Mark Levinson szintig. 10 év jövedelmét rászánva a dologra. Ennyi. Hifihez nem jár se merci, se bomba nő, se külföldi nyaralások, se semmi. Ezek helyett alakul ki a sok milliós hifi hosszú évek alatt. Magyarországon. (Kivételek persze vannak, egy bankigazgatónak menne mind a három is egyszerre, de ő sem milliomos, legfeljebb tehetős.)
Valódi HD hangzás: nem veszteségesen tömörített hangsáv. Természetesen a PCM adatfolyamhoz képest; azt kell tudni tökéletesen visszaállítani. Mert amúgy a valódihoz ki kellene menni Omaha beach-re, és nem kauzális módon megnézni a partraszállást a Saving Private Ryan helyett...
-
Sanyix
őstag
pedig jó lenne a 24bit, manapság amikor azok a kics***** kib******* hülye baromállatok, studióban úgy felcsavarják a hangerőt, hogy már a cd-re is olyan clippinggel kerülnek a zenék, hogy na... persze ezen a szuper hangrendszer, meg platina érintkező gyémántos optikával se segít, mert már a studióban elbaszták.
Elképesztő egyébként, megnéztem jópár mai flacot, és volt aminél 90%-ában a zene hosszában clipping volt, és erősen hallható. De a legjobban is volt clipping rendesen. Ellenben egy régi zenei cd-s flacnál 0 clipping volt.
-
WonderCSabo
félisten
A "valódi HD hangzás"-nak mi a definíciója?
-
demagóg
aktív tag
Köszi a linket, ez döbbenet jó.
Pont azon törtem a fejem, hogyan lehetne elmagyarázni, hogy a tér tökéletes visszaadásához a két fülhöz pontosan kettő hangszóró szükséges és elégséges (a kötekedők kedvéért persze csak statikus helyzetben). Na ez a példa többet ér bármilyen szövegnél. -
nyunyu
félisten
-
-XadAnuX+
őstag
De kár, hogy árat nem mellékeltek, érdekelt volna, nagyon jó cucc.
-
tdd587
őstag
Egyetértek. Ha kép a fontos, akkor digitális vetítésre kell menni (2k DLP vetítővel winyóról megy a film), akkor nem lesz homályos, sőt kb. teljesen olyan lesz, mintha otthon néznél egy full HD-s filmet egy 1080p vetítővel. (Ilyen vetítéseken a hang is rendben szokott lenni, mivel az is winyóról megy). A legjobb mozis élményeim az ilyen vetítésekről származnak. Ha 3D a kép, az külön prémium. Nem is olyan rég szereltek fel egy halom mozit 2k vetítőkkel, van már választék. Vidéken nem tudom.
Ha pedig a hang fontos (hifisták előnyben...), akkor kizárólag eredeti nyelven érdemes próbálkozni, azért az rendben szokott lenni, ha nem túl rossz a terem. A magyar hang meg sosincs rendben, nem megkövezni érte.
Mikor legutóbb moziztunk otthon, akkor beszélgettünk ilyen dolgokról hifistákkal, és hogy mennyire visszalépés elmenni egy blu-ray rip helyett moziba. Nagyon sokszor valóban az. Legutóbb az X-menre ültünk be a Corvinba és sikerült nekik olyan rossz, fakó, élettelen képet csinálni, ami egy DVD képét is alulmúlta. De nagyon csúnyán, ilyen homályos képet nem is emlékszem már mikor láttam utoljára, talán az 1CD-s divx korszakában. Mindezt három ezresért...
Szóval nehéz ügy, és az nem igaz, hogy csak úgy beülök egy pesti moziba, akkor elégedett leszek. Mert általában nagyon nem.
Persze hifista úgyis vesz cuccot otthonra, ha eljár néha moziba, akkor is...
-
törölt tag
válasz
Thulcandra #47 üzenetére
A HDAV-hoz, illetve a rendszer egészéhez képest tényleg nem olyan vészes, ahhoz képest viszont pofátlannak érzem, hogy lényegében nem csinál mást, mint egy nem is olyan új szabványt használva veszteségmentesen továbbít minden hangformátumot. (Tekintsünk el attól, hogy a HD videók feldolgozásába is besegít, nem ez a lényege.)
debug:
Na igen, a Rotel már önmagában sem a budget kategóriában vált ismertté.
Részemről megrágtam, s maradok a Yamaha RX-V1800-nál, mellé pedig Dali Concept hangszórók. De ilyen hangkártyát nem veszek a HD hangok miatt. Lehet, fel sem tűnne a különbség egy jó DTS-hez képest. -
xuldar
addikt
Azért azt elmondom neked, hogy itt Debrecenben nincs IMAX mozi, és pofátlanságnak tartom az 1200Ft-os mozijegy áráért a homályos képet. Jó a szemem, és rettentően zavar. Voltam már több pesti moziban (Aréna, Westend, Duna Plaza) és a "hagyományos" mozikban ez mindenütt feltűnt. A hang más kérdés, olyan hangerővel adják a filmet, hogy a magas hangok karcolják a dobhártyámat. Sajnos meg van határozva, hogy mi a minimum hangerő, ez nem a moziktól függ, hanem a brandtől. Én inkább vennék egy ilyen cuccot otthonra, a kölcsönzés meg jóval olcsóbb mint a film ára vagy a mozijegy.
-
törölt tag
válasz
Johnny Cage #35 üzenetére
Ha a referencia kártyán lenne HDMI, a gyártók éppúgy követnék. De ezt a csontot már itt is lerágtuk, hagynám a fenébe, még mielőtt rámszólnak.
-
tdd587
őstag
Azért megnézem, hogy ki hallja meg azt a minőségromlást, amit az ATI 4800-as kártyák átkonvertálás után produkálnak az eredetihez képest. Hirtelen fejszámolással is elképesztő, pofátlan, felháborító stb. összegek jöttek ki nekem, amit itt kevesen fognak elkölteni házimozira, mert 46 évnyi mozijegy ára barátnővel, 13 litereres hordó-popcorn bérlettel és idegesítő kis fehér zsebkutya wellnes megörzővel együtt.
Amihez még meg is kell venni a 8 rongyos filmeket, vagy a 30 gigás REMUX verziókat kell letölteni, ami elég fájdalmas.
WN31RD: pontosan, vegyetek hifit előbb. A 24bit, 192kHz stb. semmit sem ér, ha PC-s hangfalszettel találkozik.
-
WN31RD
addikt
Azért a legtöbben - mármint akik nem hétszámjegyű összegekből házimoziznak - szerintem még mindig jobban járnak, ha ilyen egzotikus kütyük helyett jó hangfalakra költenek inkább...
-
sirdond
őstag
mese habbal,ez a hd formátum
egyébként akinek hd képes normális erősítője van,ami nem olcsó és hozzá olyan hangfalak is, az nem pc-ről fogja nyomatni blu-rayt szerintem
átlag felhasználóknak meg túl drága leszAz Asus a Xonar HDAV1.3 Slim mellé ArcSoft Total Media Theatre szoftvert és egy Blu-ray filmeket lejátszó programot biztosít.
na ez egy jó húzás, viszont egy kis pontosítás: az arcsoft total media theatre 3 (mert gondolom azt adják hozzá) maga a blu-ray lejátszó program, persze csak ha a platinumot csomagolják -
CyberDragon
csendes tag
Szóval akkor a filmmaffia másolásvédelem mániája miatt ha valaki a legjobb képet és hangot akarja kihozni a PC-jéből, kell 1 HDMI csatlakozós videokártya, 1 HDMI csatlakozós hangkártya és 2 HDMI kábel, mikor a HDMI-ben pont az lenne a jó hogy 1 csatlakozó és kábel elég mindkettőre?
DRM FTW!
(Alternatívaként meg Blu-ray rip FTW!)
-
törölt tag
Éppen hogy nem mindegy, mert ez a hangkártya tényleg mindent tud, csak nem akaródzik sok tízezer forintot kifizetni rá. De úgy néz ki vagy megteszem, s az lesz amit a topic elején írtam, csak nem a HDMI kimenet hiánya, hanem a HD hang hiánya miatt. Vagy egyszerűen lemondok a HD hangról.
Most figyeltem fel a hardverajánlós írásodra. Átmegyek oda kérdezni, mert felmerült bennem még pár dolog, de azok nem ide kapcsolódnak. -
válasz
#72042496 #29 üzenetére
Igen, ismerem én is Dchard kolléga hsz-ét, de én ebből indulok ki és még egyik vélemyént sem láttam megerősíteni:
A Licensed Player shall not pass, or direct to be passed Decrypted AACS Content to a digital output except:
1.4.1 A digital output of audio, or of the audio portion of other forms of Decrypted AACS Content, in compressed audio format (such as AC3) or in Linear PCM format in which the transmitted information is sampled at no more than 48 kHz and no more than 16 bits.
1.4.2 An output delineated in Table D1, AACS Authorized Digital Outputs, in accordance with any associated restrictions and obligations specified therein;Végülis mindegy, ez a hangkártya direktben kitolja a True-HD/DTS-HD MA, a VGA-k (még) nem.
-
Valódi HD... Miért, van hamis HD is, vagy mi?
-
törölt tag
Ez alapján mertem leírni, hogy tudnak. Régen olvastam, akkor még nem figyeltem fel rá, hogy abban az esetben, ha nincs rajtuk védelem.
Viszont a gyakorlatban jól gondolom, hogy mindig van rajtuk másolásvédelem? Így már komolyan gondolkodom azon, hogy a HD hangokat feladom, s majd pár év múlva esetleg visszatérek rá, mikor letisztult a piac.
-
Pontosan annyit, jelent, hogy védett, tömörített hangsávot csak ez továbbít közetlenül az erősítő felé, míg más, a gépből kijövő LPCM védett tartalomnál csupán 16 bites lehet és 48 KHz-es. Ebből pedig látható, az LPCM és a védett jel nem ugyanaz.
Jelenleg ezek a kártyák vannak a piacon:
- ASUS Xonar HDAV1.3
- Auzentech Auzen X-Fi HomeTheater HD -
Nem, ez nem VGA, tehát VGA, IGP kell azért a kép kiküldéséhez.
Balika911:
Tudnak akár DTS-HD-t is, ha 6,144 Mbps alatti a bitráta. Vagy mire érted, hogy csak LPCM-et tudnak?Nem tudnak csak LPCM-et, mivel PAP nincs bennük (de nV-ben sincs), így a TrueHD/DTS-HD MA felejtős VGA-kon egyelőre. Erre való ez a kártya és a még piacon lévő 1-2.
-
törölt tag
ATi kártyával ki tudnám küldeni az erősítőnek a képet és hangot, de nem akarok átalakítót használni. Ha veszek egy ilyen kártyát, nem kell átalakítót használnom. Viszont ha veszek ilyen kártyát, az ATi a legfőbb vonzerejét elveszti, így inkább nVidia-t választok mellé.
Tudnak akár DTS-HD-t is, ha 6,144 Mbps alatti a bitráta. Vagy mire érted, hogy csak LPCM-et tudnak?
-
szab.tam
nagyúr
ezt most akkor sem értem teljesen.
ha beleteszem egy, mindenféle vga, igp nélküli gépbe, akkor ebből ki tudok küldeni egy 1080p + hang jelet az erősítő hdmi bemenetére, és onnan tovább a képet a tv-re?
lehet, hogy rosszul gondolom, de a 1080p vidójel kiküldésekor az htpc asztal képe, azaz az alkalmazások, amikben szöveges karaktetek is megjelennek, elmosódhatnak. mivel kicsit más, mint egy 1920x1080/60hz pc signal. ez esetben csak filmnézésre jó, de egy htpc-től min. egy böngészést is elvárhatunk. pláne, ha ráadásul egy hd redy tv-nk van, ahol a natív 768 sorra küldünk 720p jelet, tuti az elmosódás az 1:1 pixel maping hiánya miatt...
mi van akkor, ha van vga a gépben. azzal kiküldhetünk a dvi-on egy sima monitorra pc jelet. ekkor a hangkari hdmi-jén tudunk kiterjesztett asztal módban hd videózni?
sokan használnak így htpc-t, hogy monitor + tv...
-
nyunyu
félisten
Egyedül annyi előnye lehet, hogy ha pcm-re tud konvertálni, hogy a dolby/dts-t nem ismerő erősítővel is működhet. Bár ezt a pc-re telepített codecek is megoldják akár (itt esetleg hardverből csinálja).
Mibol gondolod, hogy az az erosito, ami nem ismeri a DD-t/dts-t, az meg fog birkozni a 24bites PCM jellel, plane HDMI-n etetve???
7.1-nek meg amugy sincs ertelme, amig 20nm-nel kisebb szobaban hazimozizol.
Nekem pl. nincs kedvem lecserelni a 8 eves Onkyo TX-DS474-et ilyen parasztvakito feature-ok kedveert. (igen, nem tud dts-t, sot 7.1-et se.)
-
szuper-t:
(jó nekem a 8800gt+ Sb Live 5.1 Digital)Azért hangyányi különbség van a az SB és ezen kártya között...
Balika911:
Komolyan mondom, ha az ATi továbbra is pöcsöl azzal, hogy közvetlen HDMI kimenetet rakjon a felsőkategóriás VGA-ira, venni fogok egy ilyen hangkártyát, s mellé egy GTX 285-öt.De mi köze ennek a kártyának ahhoz, hogy ATI vagy nV VGA van a gépben?
Az ATI VGA-kon egyre terjed a HDMI, egyébiránt.#15: Kicsit elnagyoltan fogalmazol. A HD 4000 kártyák valóban lekorlátozzák 16 bitre a hangot, ráadásul csak LPCM-et tudnak az említett PAP hiánya miatt.
zed1983:
Ez érdekes...HDMI-n keresztül megy csak a hang? És akinek az RCA-s hangszórói vannak?
Vagy akkor minek a VGA-ra a HDMI, az nem elég jó minőségű hangot ad ki?
Nem értem...Pl.: védett tartalom átvitelére csak a HDMI alkalmas. Ez a kártya nem egy néphangkártya, arra teremtették, hogy vigye át a PAP által védett TrueHD/DTS-HD MA hangsávokat is. A VGA nem tudja megvalósítani a PAP-ot, így marad ez a kártya. Mivel a piacon nem tolonganak az ilyen tudású karik, nem lesz olcsó, az már biztos.
azbest:
Ez nem konvertál LPCM-be, kitolja az eredetit, ez a legnagyobb előnye. Ez pedig nem igaz ebben a formában:
HDMI 1.3 = PAP
Hiába lenne 1.3 HDMI egy VGA-n, a PAP nem jön vele...Egyébként az AnyDVD HD ki tudja tömörítetlen formában nyerni az eredeti hangsávokat, így azzal is lehet trükközni, de ez a kártya arra való, hogy beteszed a BD filmedet a lejátszóba és mindenféle konvert, meg LPCM helyett az eredeti TrueHD/DTS-HD MA fogja kiküüldeni a hangkeltők felé.
-
törölt tag
Ez azért jó, mert 192/24-ben is képes 7.1 csatornás LPCM hangot, vagy True HD, DTS-HD MA kódolású hangsávot küldeni az erősítő felé, egy kábelen. Ha jól tudom, egy belső átkötéssel az 1080p videójel is mehet ezen a kábelen.
Az S/PDIF emellett labdába sem rúghat.
zed1983: Alsó hangon 40K.
De ne legyen igazam.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
lololol.... csak digitális kimenet.. mostan akkor azért jó ez, mert kitolja a digitális jelfolyamot az erősítőnek, vagy talán pcm-re konvertálja a sokcsatornás dolby/dtd és hasonló kódolású hangot? Egy integrált hangkari spdif kimenettel, átkötve a videókártyára... vagy pedig a legfapadosabb ati vga kártya (8 csatornás rtl chip inside) is tud ilyet, nem?
Egyedül annyi előnye lehet, hogy ha pcm-re tud konvertálni, hogy a dolby/dts-t nem ismerő erősítővel is működhet. Bár ezt a pc-re telepített codecek is megoldják akár (itt esetleg hardverből csinálja).
-
törölt tag
Ezt házimozi őrülteknek szánják. Egyedül a 4xxx sorozatú ATi VGA-k HDMI kimenetéről mondható el, hogy nagyjából teljes értékű, annyit azonban érdemes tudni róluk, hogy 44,1 kHz / 16 bit-re kovertálnak, ill. 6.144 Mbps lehet a hangsáv maximális sávszélessége. Ráadásul az EDID címzés miatt néhány régebbi erősítővel nem működnek együtt.
Azért a gyakorlatban ez szinte mindenre elég, legalábbis úgy vettem észre.
-
zed1983
őstag
válasz
WilliamGhost #12 üzenetére
Ez valami törvény, hogy csak az ír ilyet...?
Képzeld el hallom a különbséget -
WilliamGhost
tag
az átlag hangminőség... de ez hangminőség... ezt nem sértésnek mondom, de csak az ír ilyet, aki nem hallotta még a különbséget egy jó és egy átlag hangkártya között
-
zed1983
őstag
Ez érdekes...HDMI-n keresztül megy csak a hang? És akinek az RCA-s hangszórói vannak?
Vagy akkor minek a VGA-ra a HDMI, az nem elég jó minőségű hangot ad ki?
Nem értem... -
törölt tag
Örvendett is a lelkem, lehet, hogy ilyen lesz belőle. Csak kapható legyen nálunk is. Illetve nem referencia nyákos, így utána kell járni, hogy a Musashim rámegy-e.
#10:
Na majd szólj, ha megvan, s átnézek egy sörrel! Ha addigra kellőképpen elborul az agyam, lehet viszek egy HDMI erősítőt is.
-
vgergo
aktív tag
A Sapphire 4890 Vapor-X kártyán van egy DVI, egy D-Sub, egy HDMI, valamint egy DisplayPort is.
-
Mr.Csizmás
titán
100% PV
-
törölt tag
Komolyan mondom, ha az ATi továbbra is pöcsöl azzal, hogy közvetlen HDMI kimenetet rakjon a felsőkategóriás VGA-ira, venni fogok egy ilyen hangkártyát, s mellé egy GTX 285-öt.
A kártya tényleg "slim", de a dobozáról ahogy nézem ez nem mondható el. Vagy csak a kép torzított?
szuper-t:
Gondolom tehermentesíti Full HD film lejátszása közben a processzort, ahogy a videókártyák is teszik.
Szemjuel:
Tudom. De ettől még tróger megoldásnak tartom.
-
szuper-t
őstag
válasz
WilliamGhost #2 üzenetére
ahham szóval gyorsító
(jó nekem a 8800gt+ Sb Live 5.1 Digital) -
WilliamGhost
tag
Hangkártya, de videógyorsító is...
uhh kéne egy ilyen -
szuper-t
őstag
"Az ASUS AV200 High-Definition Sound processzorra épülő nyolccsatornás hangkártya támogatja a 24 bites, 192 kHz mintavételezési frekvenciájú hanganyagokat, és lejátssza a Full HD felbontású videókat,"
hey baz ez most hangkártya vagy vidkari?
valaki felvilágosíthatna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest