Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz xuldar #72 üzenetére

A Manowar a lehető legrosszabb példa, ők már a kezdetektől így nyomják. :)
    Az Iced Earth viszont pár hónapja remek koncertet adott a Pecsában, én legalábbis nagyon kellemesen csalódtam bennük.

• Sanyix

őstag

válasz xuldar #72 üzenetére

Ezért tűnt nekem olyan furának amikor a filmben valami dübörög, és a zene is ezért tűnt jobbnak, mert a cd-s a szétclippelődött. Olyan jó amikor a filmeknél nagyobb hangerőn testben is érezni a mélyhangokat az otthoni hangfalakon, viszont zenénél nagyon ritka, pedig ott még a mély hang is ki van emelve.
    Úgy látszik ez a minőség, hogy filmek hangsávjaiból kell rippelni a zenét, vagy játékokból (a metallica death magnetic is jobban szól guitar hero-ból rippelve, jóval halkabb, így clipping nélküli, ellenben a cd-s egy fos.

• tdd587

őstag

válasz xuldar #49 üzenetére

Egyetértek. Ha kép a fontos, akkor digitális vetítésre kell menni (2k DLP vetítővel winyóról megy a film), akkor nem lesz homályos, sőt kb. teljesen olyan lesz, mintha otthon néznél egy full HD-s filmet egy 1080p vetítővel. (Ilyen vetítéseken a hang is rendben szokott lenni, mivel az is winyóról megy). A legjobb mozis élményeim az ilyen vetítésekről származnak. Ha 3D a kép, az külön prémium. Nem is olyan rég szereltek fel egy halom mozit 2k vetítőkkel, van már választék. Vidéken nem tudom.

Ha pedig a hang fontos (hifisták előnyben...), akkor kizárólag eredeti nyelven érdemes próbálkozni, azért az rendben szokott lenni, ha nem túl rossz a terem. A magyar hang meg sosincs rendben, nem megkövezni érte.

Mikor legutóbb moziztunk otthon, akkor beszélgettünk ilyen dolgokról hifistákkal, és hogy mennyire visszalépés elmenni egy blu-ray rip helyett moziba. Nagyon sokszor valóban az. Legutóbb az X-menre ültünk be a Corvinba és sikerült nekik olyan rossz, fakó, élettelen képet csinálni, ami egy DVD képét is alulmúlta. De nagyon csúnyán, ilyen homályos képet nem is emlékszem már mikor láttam utoljára, talán az 1CD-s divx korszakában. Mindezt három ezresért...

Szóval nehéz ügy, és az nem igaz, hogy csak úgy beülök egy pesti moziba, akkor elégedett leszek. Mert általában nagyon nem.

Persze hifista úgyis vesz cuccot otthonra, ha eljár néha moziba, akkor is...

Új hozzászólás Aktív témák