Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Sanyix #75 üzenetére

Én már bánom, hogy türelmetlen voltam, és nem vártam meg, míg kijön sima LP-ken a szóban forgó metallica album (az 5 LP-s változat volt 20-30 ezer közötti összegért), a megjelenés napján vettem meg a cd-t. Általános tapasztalatom az, hogy CD-re manapság gyakorta kerül jóval hangosabban az adott zene (metálnál mindenképp ez a helyzet), mint LP-re, utóbbi szokott jobban szólni. Bár ha sz*r alapanyagra történik a nyomás, az nem túl jó, ez esetben érdemes berippelni, esetleg hozzáértőre bízni, mert gyorsan leromolhat a minőség.
    Különben Slayer Reign in Blood esetében is nemrég beszereztem a remasterelt CD-t is, meg van egy picture disc LP-m, utóbbi messze jobban szól (az eredetileg kiadott CD-nél meg főleg), csak sajnos nagy a lemez alapzaja, de az a zene úgyis elnyomja azt. :D
    Azért van kivétel is, például Scorpions Lonesome Crow albumának az újrakeverése (1-2 éve adták ki azt hiszem, de nemcsak ezt, azokat viszont még nem hasonlítottam) CD-n szerintem egész jól sikerült, alig marad el az eredeti LP-től. Szerencsére azért vannak még üdítő kivételek. :)

törölt tag

válasz nyunyu #61 üzenetére

Nem is rossz még az én kevésbé jó fejhallgatómon hallgatva is. :C
    A háttérben lévő zene, beszéd, meg különböző zajok nagyon hatásosak, eddig a fejemből nem nagyon akart kilépni a fejhallgató által kreált tér. :)
    Érdemes lenne egy normális fülesen meghallgatni... :))

Új hozzászólás Aktív témák