Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Örülünk, Vincent? A legnagyobb oldalak megerősítették, hogy az ATi 5-ös szériás VGA-i képesek mindarra, ami ennek a kártyának a lényegét adja. Pár hónap, s az olcsóbb típusok is megjelennek. A hírek szerint az Intel Clarkdale processzorai mellett is működni fog a történet.
Azt hiszem az ASUS-nál nem repesnek a boldogságtól, de az Auzennél sem. Lassan extraként elérhetővé válik az, amiért eddig egy valag pénzt kértek. Hasonlóan, mint az Ageia fizikai kártyáinál, csak itt nem lesz egy kizárólagos gyártóhoz kötve. Ja, örülünk.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Akkor talán olvasd el újra, mert ott van az is, hogy mi a kifogásom ellene. Nem akarom, hogy egy 5 cm hosszú "szerelvény" lógjon a gép hátuljából, amikor normálisan is meg lehetne oldani.
Vagy szerinted ez egy igényes megoldás?Most azon is filózok, hogy kell-e nekem egyáltalán ATi kártya. Lehet olcsóbban jönnék ki, ha vennék egy ilyen Xonart a mostani 8800 GTS mellé. Az új játékok nem érdekelnek különösebben, a régiekhez pedig nagyjából elég az is.
-
törölt tag
válasz
Thulcandra #47 üzenetére
A HDAV-hoz, illetve a rendszer egészéhez képest tényleg nem olyan vészes, ahhoz képest viszont pofátlannak érzem, hogy lényegében nem csinál mást, mint egy nem is olyan új szabványt használva veszteségmentesen továbbít minden hangformátumot. (Tekintsünk el attól, hogy a HD videók feldolgozásába is besegít, nem ez a lényege.)
debug:
Na igen, a Rotel már önmagában sem a budget kategóriában vált ismertté.
Részemről megrágtam, s maradok a Yamaha RX-V1800-nál, mellé pedig Dali Concept hangszórók. De ilyen hangkártyát nem veszek a HD hangok miatt. Lehet, fel sem tűnne a különbség egy jó DTS-hez képest. -
törölt tag
válasz
Johnny Cage #35 üzenetére
Ha a referencia kártyán lenne HDMI, a gyártók éppúgy követnék. De ezt a csontot már itt is lerágtuk, hagynám a fenébe, még mielőtt rámszólnak.
-
törölt tag
Éppen hogy nem mindegy, mert ez a hangkártya tényleg mindent tud, csak nem akaródzik sok tízezer forintot kifizetni rá. De úgy néz ki vagy megteszem, s az lesz amit a topic elején írtam, csak nem a HDMI kimenet hiánya, hanem a HD hang hiánya miatt. Vagy egyszerűen lemondok a HD hangról.
Most figyeltem fel a hardverajánlós írásodra. Átmegyek oda kérdezni, mert felmerült bennem még pár dolog, de azok nem ide kapcsolódnak. -
törölt tag
Ez alapján mertem leírni, hogy tudnak. Régen olvastam, akkor még nem figyeltem fel rá, hogy abban az esetben, ha nincs rajtuk védelem.
Viszont a gyakorlatban jól gondolom, hogy mindig van rajtuk másolásvédelem? Így már komolyan gondolkodom azon, hogy a HD hangokat feladom, s majd pár év múlva esetleg visszatérek rá, mikor letisztult a piac.
-
törölt tag
ATi kártyával ki tudnám küldeni az erősítőnek a képet és hangot, de nem akarok átalakítót használni. Ha veszek egy ilyen kártyát, nem kell átalakítót használnom. Viszont ha veszek ilyen kártyát, az ATi a legfőbb vonzerejét elveszti, így inkább nVidia-t választok mellé.
Tudnak akár DTS-HD-t is, ha 6,144 Mbps alatti a bitráta. Vagy mire érted, hogy csak LPCM-et tudnak?
-
törölt tag
Ez azért jó, mert 192/24-ben is képes 7.1 csatornás LPCM hangot, vagy True HD, DTS-HD MA kódolású hangsávot küldeni az erősítő felé, egy kábelen. Ha jól tudom, egy belső átkötéssel az 1080p videójel is mehet ezen a kábelen.
Az S/PDIF emellett labdába sem rúghat.
zed1983: Alsó hangon 40K.
De ne legyen igazam.
-
törölt tag
Ezt házimozi őrülteknek szánják. Egyedül a 4xxx sorozatú ATi VGA-k HDMI kimenetéről mondható el, hogy nagyjából teljes értékű, annyit azonban érdemes tudni róluk, hogy 44,1 kHz / 16 bit-re kovertálnak, ill. 6.144 Mbps lehet a hangsáv maximális sávszélessége. Ráadásul az EDID címzés miatt néhány régebbi erősítővel nem működnek együtt.
Azért a gyakorlatban ez szinte mindenre elég, legalábbis úgy vettem észre.
-
törölt tag
Örvendett is a lelkem, lehet, hogy ilyen lesz belőle. Csak kapható legyen nálunk is. Illetve nem referencia nyákos, így utána kell járni, hogy a Musashim rámegy-e.
#10:
Na majd szólj, ha megvan, s átnézek egy sörrel! Ha addigra kellőképpen elborul az agyam, lehet viszek egy HDMI erősítőt is.
-
törölt tag
Komolyan mondom, ha az ATi továbbra is pöcsöl azzal, hogy közvetlen HDMI kimenetet rakjon a felsőkategóriás VGA-ira, venni fogok egy ilyen hangkártyát, s mellé egy GTX 285-öt.
A kártya tényleg "slim", de a dobozáról ahogy nézem ez nem mondható el. Vagy csak a kép torzított?
szuper-t:
Gondolom tehermentesíti Full HD film lejátszása közben a processzort, ahogy a videókártyák is teszik.
Szemjuel:
Tudom. De ettől még tróger megoldásnak tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest