- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Sokszáz CD-m van, elég sokat ki is mértem és nem nagyon mentek mélyre, hiába volt párban komoly (elektronikus) boom. Filmeknél valóban jó mélyre tudnak mászni.
Egy hangszer azért csak eszembe jutott hirtelen, és az az orgona. A Sweeny Todd c. film kezdődik brutális orgona szólóval, az hangosan hallgatva nagyon meggyőző. Persze nem egy bazilikában lakom, de azért egész jó élmény. CD-ről viszont nem hallottam még korrekt orgonát, ami nekem van, azon mind durván le van vágva az alja.
"Full HD" logót szerintem már láttam, biztos LG vagy Samsung LCD volt. Hivatalosan "HD Ready 1080p" logó kellene rá, ahogy itt már valaki említette is előttem.
20 rongy egyetlen LP lemezért? Annak már nagyon jónak kell lennie. 9USD-ért rendeltem a CD-t, annyit megért. Az 5 LP-s verzió (Death Magnetic) most 100USD lenne szállítással, finom.
It's been confirmed by several sources that the Guitar Hero III version of this album has not suffered from the brick-wall compression of the CD / Vinyl release. Apparently someone decided MP3's sound better mixed as loud as possible and then clipped of the highest and lowest ranges. So, the retail CD / Vinyl of DM have been mixed with heavy dynamic range compression (meaning they've eliminated the difference between soft sound and loud sound) the album now sounds like a wall of noise. This is a too common recording industry practice, it ruins the experience and removes the subtleties of the music. You may notice this CD suffers from a lack of bass guitar, that the guitar is flat, the drums do not resonate, the cymbols are thin and the vocals are often drowning in the music mix. Also, there is a lot of noise, you can not only hear distortion in the music, but their is noise at the beginning and end of every track, which, a CD should not have.
There are multiple petitions and blogs as well as thousands on Metallica's own website begging for an uncompressed re-release.
-
dabadab
titán
A dinamika nem felfele, hanem lefele tolodik ki, a megszolalhato leghalkabb hang lesz halkabb 24 bit eseten. De ugye a dinamika meg a halk hangok senkit sem erdekelnek, sot, eppen az a lenyeg, hogy az minel kisebb legyen, a szam kb vegig full hangeron szoljon - es ennek a kergetese kozben egy-egy csucs elclippelodik.
-
törölt tag
Én már bánom, hogy türelmetlen voltam, és nem vártam meg, míg kijön sima LP-ken a szóban forgó metallica album (az 5 LP-s változat volt 20-30 ezer közötti összegért), a megjelenés napján vettem meg a cd-t. Általános tapasztalatom az, hogy CD-re manapság gyakorta kerül jóval hangosabban az adott zene (metálnál mindenképp ez a helyzet), mint LP-re, utóbbi szokott jobban szólni. Bár ha sz*r alapanyagra történik a nyomás, az nem túl jó, ez esetben érdemes berippelni, esetleg hozzáértőre bízni, mert gyorsan leromolhat a minőség.
Különben Slayer Reign in Blood esetében is nemrég beszereztem a remasterelt CD-t is, meg van egy picture disc LP-m, utóbbi messze jobban szól (az eredetileg kiadott CD-nél meg főleg), csak sajnos nagy a lemez alapzaja, de az a zene úgyis elnyomja azt.
Azért van kivétel is, például Scorpions Lonesome Crow albumának az újrakeverése (1-2 éve adták ki azt hiszem, de nemcsak ezt, azokat viszont még nem hasonlítottam) CD-n szerintem egész jól sikerült, alig marad el az eredeti LP-től. Szerencsére azért vannak még üdítő kivételek. -
tdd587
őstag
Azért zenénél mondj egy hangszert, ami 60Hz alatt dolgozik és sűrűn használják is... filmeknél viszont az atmoszféra megteremtésére rengeteg brumit használnak, aminek meg semmi köze a valósághoz, csak olyan cool. A való életben olyan sok dolgot nem hallottam még dübörögni.
És persze filmeknél külön sáv van a mélyeknek, nyugodtan lehet nyomatni az LFE-t, célhardver fogja nyomni. Zenénél ez nem játszik. Még a nagyon brummogó zenei stílusok felvételeit sem engedik le túl mélyre. Láttam egyszer egy listát komoly hangfalakról; három kategóriába szedték őket: monitor, álló, teljes sávú álló. A harmadik kategóriába egy csomó 20.000USD hangfal sem került még bele... az nem elég, hogy drága és száz kiló per darab, ha nem megy le elég mélyre.
Az új Metallica albumot meg tényleg elszabták, de sajna ők a justice for all óta nem adtak ki rendes felvételt, már amit hallgatni is lehetne. A zenét azért még lehet...
Ja és a hangerőhöz: azért ne feledjük azt sem, hogy amikor egy film felhangosodik (vége a pofázásnak, jönnek a transformersek rombolni...) akkor 5-7 hangfal ha egyenként 15W-ot lead a szobában (=mozihangerő) az 70W-nyi kakaó. Tehát én nagyon bízom abban, hogy mesterséges hangosításra, dinamika kompresszióra nem lesz szükség hangosabb filmek előállítására, elég ha kihasználják a sok hangfal, sok forrás, hangosabb elvet.
Mint a nagyzenekaroknál. Egy hegedű halk. De amikor 40-en fűrészelnek az árokban, az már meggyőző...
-
tdd587
őstag
No sir, ha most 24bit-es audio forrásokat tudnánk vásárolni (haha, vesz még valaki rajtam kívül zenét ebben az országban...?), akkor ott meg lennénk védve. Elvileg. A DVD-Audio (halott formátum, már rákeresni sem érdemes...) 120dB-ben maximalizálták a kivezérlést. Persze a dinamika kompresszor ész nélküli használatától ez nem véd meg.
Azért még emlékszem, amikor arról ment a vita a fórumokon, hogy SACD vagy 24bit/192kHz lesz-e a befutó... vagy legalább 96kHz... vagy legalább 48kHz csak 24 bit, elektronika oldalról úgyis problémásabb a többi... and guess what mi lett a befutó?
Mp3, 192kbit. És ma már ellenőrzik a rock bandák felvételeit ipod-on is, és ha nem szól elég dögösen, akkor korrigálnak rajta. Na itt a fejlövés, nem disznóláb.
-
dabadab
titán
De hat lenne (ahol a hangerot ugye amolyan kitoltesi tenyezokent kell ertelmezni, mert a tenyleges hangero az erositotol meg a hangfaltol fugg, nem attol, hogy mi van a CD-n
). A 24 bit nem arrol szol, hogy a 16 bites tartomany fole meg kapsz 8 bitet
, hanem arrol, hogy a meglevo tartomanyban nagyobb a felbontas. A felbontas meg 16 biten is eleg nagy, nem azert van a clipping, mert alacsonyabb hangeron elegtelen lenne.
-
tdd587
őstag
A zenét már tönkretették, a filmek viszont még rendben vannak. Ott simán 24bit/48kHz elérhető, nem torzít, csak akkor hangos, ha szükséges, dinamika tartomány nem 6dB, hanem 40. Egyelőre.
Sajnos ha körbekérdezem az embereket, akkor az igény viszont az lenne, mint a CD-nél: legyen baromi egyenhangos, csökkenjen a dinamika. Ez kell az olcsó cuccoknak. Lapos tv, telefon minőségű ultra slim hangszórokkal.
És egy súlyos félreértés: a hifisták nem milliomosok, hanem ráléptek egy útra, aminek a valahol a végén pl. eljutnak a Mark Levinson szintig. 10 év jövedelmét rászánva a dologra. Ennyi. Hifihez nem jár se merci, se bomba nő, se külföldi nyaralások, se semmi. Ezek helyett alakul ki a sok milliós hifi hosszú évek alatt. Magyarországon. (Kivételek persze vannak, egy bankigazgatónak menne mind a három is egyszerre, de ő sem milliomos, legfeljebb tehetős.)
Valódi HD hangzás: nem veszteségesen tömörített hangsáv. Természetesen a PCM adatfolyamhoz képest; azt kell tudni tökéletesen visszaállítani. Mert amúgy a valódihoz ki kellene menni Omaha beach-re, és nem kauzális módon megnézni a partraszállást a Saving Private Ryan helyett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fotók, videók mobillal
- LED világítás a lakásban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fujifilm X
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest