Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
Mint a mamut
-
Gyufaaa
veterán
-
caprine
senior tag
Na egy ilyen tesztet már rég vártam
Én azt nem értem hogy mindenki azt mondja az 48xx sorozat milyen jó ár/érték arányon mozog, közben meg a 9800GT detto tudja azt amit a 4850, miközben 5-10 lepedővel olcsobb. És ez már csak annak fényében is érdekes mivel a radeon chipjei már kisebb sávszélességen készülnek, magyarán olcsobbnak kellene lenniük. Bár a memória meg talán drágább, nem tudom, mindenesetre nagyon örülök, hogy az ATI visszavág, nem szeretném ha kifeküdnének, rájük fér egy nyereséges év. Már csak az AMD-nek kéne belehuznia a CPU fronton.
-
kariad
senior tag
E6550 3,4GHZ proci az ATI 4870 kevés volt........ Mennyi kell neki????
-
bekes.andras
tag
Jól látom, hogy jelen tesztben feltüntetett adatok értelmében. Az Nvidia 9800GTX, a 9800GTX+ és a 260 egy feleslegesen piacon levő termék? Gyakorlatilag 25 fps türéshatáron belül mozognak a tételek. Kivételt képez a véglet, GTX280 magas FSB-vel.
-
Gyufaaa
veterán
A Ramok időzítésein csak feszemeléssel lehet gyorsítani?
Corsair ramokból kéne valami frankó eredményt kihoznom.
-
kariad
senior tag
Hy!
Szerintetek is egy E6550 3,00Ghz húzva és egy ATI4850 jó párosítás lenne nem!
És a ram beállításnál mi lenne az optimális Mhz és időzítés! Vagy ez nem számít annyira! -
Speed®
titán
válasz
gixxer-tomee #201 üzenetére
Nagyjából rendben van, de tápból Corsair VX450 hasonló árban jobb álasztás (és bőven elég), prociból meg felejtős a 6xx0 széria, ennyi pénzért Q9300 is van, de egy E8400 lenne a legjobb talán. De ennek itt a helye.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
gixxer-tomee #201 üzenetére
Ameddig nincs meg a cash addig nem igazán érdemes tapogatózni sem
"Sajna" gyorsan fejlődünk
Az árak esnek le, de a fizetés is
-
gixxer-tomee
aktív tag
Hehe.
Az én jó öreg 3000+ os A64-em is erősen csere érett. Sztem ez elég nagy váltás lesz nem?
Cooler Master GeminiII s775/ AM2/ 754/ 939
7,808 FtCooler Master RC-690-KKN1 Fekete
13,984 FtCooler Master RealPower 520W Moduláris tápegység
15,201 FtGEIL BLACK DRAGON DDR2 1066MHz 2GB KIT CL5
12,120 FtGigabyte GA-EP35-DS3 s775 alaplap
19,811 FtIntel Core2 Duo 3.00GHz (E6850) LGA775
43,107 FtSamsung 750GB 7200RPM SERIAL ATA-II 32MB Cache
19,034 FtSapphire HD 4850 512MB GDDR3
36,117 FtÖsszesen: 167,182 Ft
Mire összejön a zseton teljesen biztosan nemezek lesznek a tutik.
Csak szeretném tudni jófele tapogatózok-e. -
Nagyon jó teszt lett, és a hozzászólásokból is sokminden kiderül.
Élvezet ilyeneket végigolvasni. -
pronyó
tag
Az én 6400+-om 3,5Ghz-ra húzva tökéletesen kihajtja a HD4870-emet...Néha nem értem a PH!-t
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Szerintetek egy 7600GT mellé van értelme egy ~4600+ X2-nek vagy a 2400MHz-re húzott Sempronnal is VGA-limitesek a játékok? A MOHA Airborne mellett mindig 100% a proci terhelése. Nem kódolok, tömörítek, csak a játék érdekes.
-
Gyufaaa
veterán
-
Terentius
őstag
Kösz a tippeket.Eddig gyári hűtővel próbáltam.Eddig mertem menni:209x11~2.3 ghz.Nemsokára elkezdem komolyabban is tuningolni,csak előtte veszek egy Hyper Tx2-t meg egy Scythe minikaze-t az nb-re.A pci frekit kerestem a biosban de nem találtam.Elég puritán biosa van ennek az MSI-nek.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Terentius #188 üzenetére
Sajna ez csak akkor derül ki, ha belevágsz és teszteled apránként a vasat.
Finom lépésekben emelgesd először ameddig tudod feszemelés nélkül.Orthossal teszteld 9-es prioritáson 1 órát minimum közben nézd a hőfokot! Ezt sajnos csak saját magad tudod tesztelni, mivel két azonos típusú procnak is külömbözik a tuningpotenciálja.
A Ramoknak adj fix 0.2v-ot automata helyett! Emeld az FSB-t, csökkentsd a HT-t ha 1000 fölé megy! A pci-e frekit is állítsd 100Hz-re! Teszt Teszt Teszt!!!! -
kariad
senior tag
Grat a teszthez!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
forgonati #184 üzenetére
Nekem egy 4800+ om van feszemelés nélkül viszi a 2900Mhz-et, mindezt gyári hűtéssel. Orthos teszt alatt 9.-es prioritáson max 62 fokra ment fel a proci 2 órás nyüstölés után! Muszáj volt egy kicsit meghúznom, mert nem volt elég, hogy kihajtsam a 3870-emet. így már süti. Bár még lehet, hogy bírna egy kicsit többet is, hogy a vga-ból egy kicsivel még többet ki tudjak hozni, de ezért már nem akarok venni egy proc hűtőt. így is stabil 91 fps.
Egy 3870-nek minimum kell 2900Mhz, hogy ki tudd használni a teljesítményét.Terentius: Ha szerencséd van ki tudsz belőle hozni 2.8Ghz-et. Az "határeset" egy 3870-nek.
-
waverider
senior tag
köszönjük szépen!
és külön tiszteletem az Úrnak a kimondott igazságokért, bár szeretem a PH! konzervatívságát, néha pont helye van az ilyen szókimondásnak, ez csak erősíti az oldal szellemét.
külön kérés legyen vagy tervezve van már egy nehalem architektúrás hasonló teszt?
konfig vásárlás előtt állva, érdemes várni az érkezésére vagy nem?köszönöm!
-
forgonati
őstag
válasz
Terentius #180 üzenetére
JA, akkor félreértettem, bocsi. Azt hittem neked is 3870 van. Eszerint még csak lesz... Az a baj a te prociddal hogy az szorzózáras, azt nehezebben fogod tudni húzni. Esetleg az FSB-vel, de azzal jóval hamarabb korlátba ütközöl majd szerintem. De lehet hogy 2.6-ig még felnyomod, följebb nem hiszem...
Én még mindig nem tudom hogy érdemes-e húznom, vagy hagyjam 2.6-on menni. Hűtés van neki, mert nem box hűtő, hanem jó kis állat heatpipe-s. Mikor 3Ghz-n ketyegett, akkor se melegedett valami hűde nagyon...
-
pisti
őstag
[CS]Blade2:
Kivétel erősíti a szabályt, ami ez esetben mondjuk egy Supreme Commander pl. -
[CS]Blade2
addikt
Semmi új információt nem kaptam, mert eddig is tudtam, hogy egy E4300 3Ghz-en mindenre elég, söt a 96GT mellet laza életét tölti.
-
LK
addikt
Addig hajtsátok amíg tudjátok! Persze azért ne süssétek meg! Jó hűtés és kész. 100 helyett 20 év lesz az élettartama a procinak
-
forgonati
őstag
Hello. Nekem is hasonló konfigom van mint Terentius kollégának. Radeon 3870 + Athlon 64X2 5000+. Ez ugye 2.6-on megy. Eszerint elég ez a kártyához hogy kihajtsa? Vagy esetleg húzzam kicsit feljebb, mondjuk ugy 2.8-ig? Tehetem mert Black edition, szorzózár mentes, és próbaképp huztam már 3.0-ig is, addig vigan birja stabilan. Fesz. emeléssel még kicsit tovább is. Vagy fölösleges, és inkább hegyjam alap órajelen?
-
Enton
addikt
A Grid-nél hogy mértetek és mit?
Fraps-sal? ha igen melyik pályát és menyi ideig? Átlagot írtatok ki vagy nim-t vagy max-ot a táblázatba???
Előre is kösz az infót! -
_ak_
addikt
Egy quadot bedobtam volna a mélyvízibe. Alacsony hzek vs. 4 mag. Kell-e quadot 3ghzre húzni egy 4870 meghajtásához.
-
szilva01
őstag
remélem nem offolom szét a topikot de nagyon kíváncsivagyok rá hogy mi az az anizotropikus szűrés??
-
Jól van. Alább 2 gép - az első, amit jelenleg vennék (én elsősorban olcsó, de jó ár/teljesítmény arányú cuccokra megyek), a második pedig mindenből a legolcsóbbat tartalmazza, amit még nem tartok hülyeségnek.
Monitor, nyomtató, router, satöbbi nélkül.1. gép
CPU + hűtés: E5200 + CM HyperTX2 - 17e + 5e = 22e
Alaplap: Gigabyte P35 DS3 - 14e
Memória: GEIL Ultra 2GB DDR2-1066Mhz - 11.5e
HDD: Samsung 500GB - 13.5
Ház: COOLERMASTER Centurion 534 - 12.5e
Táp: Corsair VX-450 - 16e
Optikai meghajtó: PIONEER DVR-212D - 4e
Keyboard + egér: 2.5eÖsszesen 96e HUF. Ebbe a gépbe lényegében tetszőleges VGA-t bele lehet tenni (ha belefér a CM házba - ennek nem mentem utána
), gondolom az E5200-as vidáman megy 3.4-3.6GHz-et, ami még 12x10-ben is majdnem elég, 16x10-ben meg bőven.
2. gép
CPU + hűtés: E2180 box - 13e
Alaplap: ASROCK 4Core1600-D800 - 9e
Memória: KINGSTON 2GB DDR2-800Mhz - 8e
HDD: SAMSUNG 320GB - 10.5e
Ház: COOLERMASTER RC-331 Elite - 8e
Táp: FSP 350PNF - 5e
Optikai meghajtó: PIONEER DVR-212D SATA - 4e
Keyboard + egér: 2.5eÖsszesen 60e HUF. Na ez vicces, nem gondoltam, hogy ennyire pontos volt a becslésem
Ez a config a kevéssé tuningbarát lap miatt szerintem a 9600GT-nél tetőzik, vagy legalábbis szerencse kell hozzá, hogy az E2180 akár a 3GHz-et elérje. +10e HUF-tal (jobb alaplap + CPU hűtés) egy 4850-ig el lehet vinni.
-
xmaas
őstag
válasz
tzsolesz #167 üzenetére
Sokan azert vesznek meg dragabb procikat mert nem tudnak/nem akarnak tuningolni vagy egyszeruen nem ertenek a procikhoz es a boltban mindent eladhatnak nekik jo dragan
Az hogy semmire nem mentel azt azert nem mondanam azert a + penzert kapsz 1 kicsit jobb procit tobb tuning potencialt
-
oettinger01
őstag
én is gondolkoztam rajta, hogy 8as szériára váltok cpu téren de mivel a 4500asom is elmegy 3.3 stabilan igy mégis leteszek róla, mert úgy látom értelmetlen lenne 1280x1024ben tolom 17es kijelzőn, de cáfoljon meg valaki ha rosszul gondolom.
-
tzsolesz
nagyúr
Ebben van valami. De minek vesznek az emberek játszani E8500-at, és Q9450-et, meg hasonlókat? Merthogy egy E2160 is megnyomja a cuccokat, meg egy athlon64 x2 is, persze mindkettő 3 Ghz környékén. Azért a pár fps-ért? Vagy a 3DMark eredményekért? Én még azt is megbántam hogy E4500-at vettem, mert ennyi erővel vehettem volna E21XX -et is. Az előző 24K volt, emez meg 12K. Nem mentem vele semmire ezek szerint.
-
1280 & 4850 +
athlon64 x2 3ghz vs Core 2 Duo 3 GHz
75 vs 101 fps
74 vs 78 fps
34 vs 43 fps
64 vs 66 fps
42 vs 47 fps
95 vs 98 fpssztem ez 0, ezért nem éri meg proc-t cserélni. 4850 alá elég az a64, ha 3ig elmegy
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Terentius #159 üzenetére
Persze a 4850 mellé nem ideális, csak nagy felbontáson, és úgy is ha jól megrángatod a procit. Amit igazán kihajt az egy 3870, 9600GT.
Voltak akik lebeszéltek,mert szerintük csak egy intel a megfelelő egy 3870/4850 mellé.Azért van ám ott a felső szegmensben ütős proci az AMD házatáján is. Ez például mi, ha nem egy igen jó processzor?
-
válasz
TomBoy1986 #151 üzenetére
Szerintem is - a vicc kedvéért Intel + nVidia kombóval, TomBoy all-AMD-s configjával szemben.
Attix82: érdekelne, milyen gépet építesz a 4850 köré 15e HUF-ból
-
Attix82
addikt
Jo kis test, de regen is, es most is igy van: ha jatekot akarsz tolni a geped ara 70%at VGA tegye ki
, es akkor tuti nem lesz gondod a futtatasokkal.
En se vettem eszre 3 Ghz es 4 Ghz kozotti kulonbseget jatekba, foleg ha simitast ratoltad mar oly mind1. Szamitasos feladatokba, konvertalasokba meg minden mar elo jonnek a CPU kulonbsegek. De itt most a jatekokrol volt szo, de eszt eddig is tudtuk , hogy ha a GPU gyenge lehet alatta 6 GHzes 58 magos porci is, semmit nem jelent.Valoszinek tartom: ez mindig is igy fog lenni, jatek 80%ba a VGA-tol fugg.
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Van egy 4200 X2-m alapórajelen.Megpróbálom húzni legalább 2.6 GHz-re.Így már elég lenne egy 3870 mellé?1280x1024-ben szeretnék játszani. -
Larry303
addikt
válasz
TomBoy1986 #145 üzenetére
nem áll szándékomban kötekedni, de nekem nagyon nem mind1, hogy 40-50fps vagy fix 60vsynccel....csak multi játékot játszok (gtr2 ill tf2) és nagyon fontos, hogy az inputjaim mind odaérjenek a serverhez....a megfelelő időben persze...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Aprósólyom #149 üzenetére
De, jól látod. Szerintem is ez a helyzet.
-
Gaboman
nagyúr
Az a legalább 50% már régen nem igaz.
VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 34.990,-
VGA Gigabyte Radeon HD 4870 512 DDR3 dobozos 2 év gar: 49.990,-
40% a külömbség most,te még annó nagyon jó áron vetted.
Teljesítményben 20 és 40% között váltakozik a 4870 előnye a 4850 képest.
4850
Azért már elgondolkogtató hogy melyiket is vegye az illető ha van keret rá. -
Aprósólyom
addikt
Én amit kivettem a táblázatokból, hogy ha nagy felbontásban játszunk, akkor mindegyik játék VGA limites, a proci alig a legjobb esetben is 10-15fps-t ad az amúgy is somán élvezhető teljesítményhez. Akkor miért is vennék drágáért procit, ha a 10-14e Ft-os Intel/AMD procik is elegek a 20" monitorhoz? Szerintem kicsit lenézésre kerültek a gyengébb procik, ami egyrészről igaz, de nagyfelbontásnál sokkalta kevésbé számít, mint kis felbontáson. Vagy én nem fogtam meg a lényeget?
-
joshua7
veterán
A 9800gtx+ csak szeretne a hd4850 szintjén lenni.
Már rég lecseréltem 4850-re (mondjuk én még 26-ért adtam el a 8800gt-t és 25-ért vettem a hd4850-et).
A 4870/260 valóban teljesítményben vagy +50-60%-kal van a 8800gt előtt, csak épp cserébe legalább 200-250%-kal drágábbak. Ezek ár/érték arányban nagyon nem érik meg. Azért írtam ,h még 8800gt-ről is inkább a 4850.
-
Valdez
őstag
Tehát te lecserélnél egy 8800gt-t egy 9800gtx+ -ra (9800gtx+ ~ hd4850)? Mert lényegében erről van szó.
A 4870 a 4850-hez képest +20-25%, ami a 8800gt-hez képest már 40-50% teljesítmény, ami már érezhető. Míg ha csak 4850-re menne akkor csak 20%-al jobb a 8800gt-nél, ami nem nagyon érezhető, tehát szvsz nem érdemes.
Persze akinek csak 10 rongya van és mindenképp cserélni akar, akkor a hd4850-re érdemes, de sokkal előrébb nem lesz. -
TomBoy1986
veterán
válasz
szab.tam #142 üzenetére
Én erre inkább azt mondom, hogy megtartom a Phenomot, s max. veszek egy nagyobb monitort
Vagy, méginkább lényegtelennek tartom, hogy éppen 40 vagy 50 az FPS-em. Nálam két mag van kihasználva, marad még kettő. Erről ennyit. A C2D meg majd varázsol még kettőt maga mellé gondolom
-
xuldar
addikt
Elgépeltem kétszer is, IPS= IPC (Instructions Per Clock). Biztos a sok monitoros topik tette
Szab.tam: Igaz, de én nem ezt vitattam Ricco hozzászólásában, hanem hogy a Core a több cache és a magasabb órajel miatt gyorsabb, pedig látható, hogy azonos órajelen is előzi a másik kettőt. A mikroarchitektúra meg tök más.
-
szab.tam
nagyúr
abban igazatok van, hogy a teszt a párosításról, és nem a "melyiknek hosszabb a cerkája" kérdésről szól.
de ricconak abban igaza van, ha megnézitek a táblázatok alját, (gtx280), ahol az erős vga miatt kizárt a vga limit, a 3ghz-en járó 3 procinál, (x2, pentium, c2d), rendre, kivétel nélkül egyre magasabb fps-eket kapunk a c2d irányába.
ebből igenis le lehet vonni, hogy gtx280 mellé érdemes c2d-re áldozni, ha van rá anyagi keret. (én azt tapasztaltam, hogy már 8800gt-től érdemes, de ezt egy régebbi hsz-omban részletesen leírtam....) #29
-
xuldar
addikt
válasz
Ricco_hun #132 üzenetére
Nekem nem kell dolgoznom az AMD-nél, ott megfelelő mérnökök vannak, én nem vagyok az. Viszont elolvastam, mi a különbség az AMD és az Intel mikroarchitektúrái között. Te is megtehetnéd, mielőtt kijelented, hogy a kis cache és az alacsony órajel miatt lassabbak az Athlonok és a Phenomok a Core-nál. Ezesetben tudnád, miért van kevesebb cache az AMD-ben (az integrált memóriavezérlő miatt). Jé, a Nehalemben is int. memvez. lesz, valamint magonként 256KByte L2, ami jóval kevesebb a mostani Core generációkhoz képest, de még a Phenomban is több van. A másik, ami miatt gyorsabb a Core, a nagyobb IPS. A tesztben van 3GHz-es Athlon, Phenom és Core is, mégsem ajánlanak magasabb órajelűt, mert látszik, hogy a Core és a Phenom (utóbbi visítva) elég, az Athlon nem. Az új Phenom generáció javíthat ezen a helyzeten, növelték az IPS-t, és optimalizáltak jópár dolgot.
Az AMD ráült a babérjaira az Athlon után, lassan fejlesztették a Phenomot, míg az Intel titokban fejlesztett, aztán robbantott. Az AMD későn eszmélt, és nem volt a tarsolyukban egy ütős mikroarchitektúra. Ha nem lennének ilyen anyagi helyzetben az ATI felvásárlása miatt, lehet, nem lennének ennyire lemaradva, mert lettek volna tartalékaik a gyorsabb fejlesztéshez.
A személyeskedést légy szíves tartsd másnak, és előbb tájékozódj, aztán szólj be. Én kérek elnézést.Ui.: Nem mondtad, hogy kíméljünk. Puff!
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Milka 78 #138 üzenetére
Cinikus lehet hogy voltam, de nem herótoztam senkit. Bírom az ilyeneket mint te, hogy csak a negatív dolgokat olvassák ki a hsz-emből. Miért lenne bajom a világgal (ezt is honnan a bánatból szedted
). Én csak elolvastam a tesztet. Hát mit látok? A magasabb FPS-eseket rendre Intel procival érték el. Akkor most mégis mit írjak le konklúzióként, hogy az AMD óriásit lépett előre a Phenom-mal, merthogy a játékokban másfélszer gyorsabb mint egy Core2? Ugye? Ezt kellett volna (a számok és az elmúlt évek tapasztalatai ellenére) csakhogy te megspórolhasd magadnak a hsz-ed. Nem kell mindenkinek harmóniában élnie a másikkal. A fórum meg arra van, hogy észérvekkel vitatkozzunk. Bár nem tudom, hogy a táblázatokban szereplő számokban mi a vitatható.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Ricco_hun #132 üzenetére
Nem vetted észre,hogy se Amd se Intel felhasználók nem flegmáznak,cinikuskodnak egymással és főleg nem herótozzák egymást?Itt megvitatjuk az eredményeket hátha tágul a látókörünk(rád sajnos rádférne).Ha bajodvan a világgal verj szét egy buszmegálót...
Ui:Amd-t használok és nem Amd fan vagyok... -
Milka 78
nagyúr
válasz
Ricco_hun #132 üzenetére
Nem vetted észre,hogy se Amd se Intel felhasználók nem flegmáznak,cinikuskodnak egymással és főleg nem herótozzák egymást?Itt megvitatjuk az eredményeket hátha tágul a látókörünk(rád sajnos rádférne).Ha bajodvan a világgal verj szét egy buszmegálót...
Ui:Amd-t használok és nem Amd fan vagyok... -
wednesday
őstag
Köszönöm a választ, így már világos.
Nem vettem figyelembe, amit írtál, hogy X8, X10 eltérés.
Azért utazok AMD-be, mert ez olcsó, és mindenből az olcsóbbat kell választanom.
Most jelenleg X2 4600+ alap órajelen hajtja a 3850-et.
De pár nap és 5400+ Black Edition lesz a helyére, remélem 3.2-n menni fog.
Azért is érdekelt a cikk, hogy akkor érdemes lesz e majd lecserélni a 3850-et, 4850-re év végén. -
pisti
őstag
válasz
wednesday #133 üzenetére
Abszolúte a játék szoftvertől függ, hogy számít e neki a 4 mag, 2 mag, akárhány mag. Egyelőre 2 magnál tud pár játék észrevehető gyorsulást felmutatni. Ez a jövőben biztos hogy változni fog, de hogy mennyire a jövőben az még erősen kérdéses. A mai játékok mellé valóban bőven elég a 2 mag.
Az X2(K8) és az X4(K10) más architektúra nincs sok értelme magok száma alapján hasonlítani őket. Majd ha jönnek a K10-es X2-esek akkor. Ha mindenképp AMD-t akarsz, akkor talán egy olcsó K8-as X2 lehet jó választás, amit olyan lapba kéne tenni amiben a jövőben tudod cserélni ha szükséges a procit majd nagyobbra.
-
wednesday
őstag
Remek teszt, gratula.
Bennem azért még mindig maradt ellentmondás. Vagy én értelmezem rosszul a dolgokat, valaki felhomályosíthatna.
Egy VGA kihajtásába beleszámít a magok száma is?
Az, hogy egy játék támogatja a sok magot az ettől külön dolog...vagy nem?
A konklúzió szerint, nem szükséges még a 4 mag.De nézem az eredményeket AMD procinál (abba utazom):
X2 3 GHz: 74FPS
X4 2.3Ghz: 74FPS
X2 : 27FPS
X4 : 27FPS
Na jó nem írom le az összeset a többinél is ugyan ez van, felbontástól függetlenül kb.
Nekem ebből az jön le, hogy a alacsonyabb órajel, de több mag ugyan ott van mint a kevesebb, magasabb órajelen. -
Ricco_hun
senior tag
Mondtam, hogy kíméljetek! És igen, olvastam is a tesztet
. Hát nem érdekes, hogy a legmagasabb FPS-eket Intel procikkal érték el. Még a downclock-os C2D is jobban kihajtotta a kártyákat, mint a 2,9 GHz-re húzott (ugyanis tovább nem bírta szegénykém, röhej
) Phenom. Azt látni a tesztből, hogy alsó és közép kategóriában szinte mindegy, hogy milyen proci van a vga alatt. De amikor kell a power, a csúcskártyákat csak egy 3GHz körüli Intel tudja kihajtani. És a MHz-ek növelésével tovább skálázódnak a csúcs VGA-k.
Xuldar, akkor te miért nem dolgozol az AMD proci részlegén? Ha te tudod, hogy mitől gyorsabbak C2D-k az Athlonoknál (játékban akármelyik AMD-nél), akkor miért nem segítesz be nekik, mert ezekszerint ők már vagy 3 éve nem igazán tudják megfejteni.
Lehet dobálni!
-
pisti
őstag
Remek teszt, köszönjük.
Azthiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy hiánypótló az a cikksorozat, sehol máshol nem látok még csak hasonlót se, külföldi oldalakon se.
-
Ricco_hun
senior tag
Nekem két dolog jött le a tesztből (egyébként érződik, hogy nagyon sok idő és munka van belefektetve
)
1.) Játékra csak Intelt (AMD fanok kíméljetek, tudjátok cache méretet és órajelet kéne növelni)
2.) Egy GTX280 vagy egy HD4870X2 esetében van értelme 4 GHz-re húzni azt a C2D-t (már ha az FPS hajkurászás a cél). Ahogy elnézem a számokat egy csúcskategóriás VGA még az 5GHz-ből is profitálna. Ebből az következik, hogy prociban is van hova fejlődni.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Larry303 #122 üzenetére
Thx a tapasztalatokat. Most nézem hogy a tesztben is csak a szorzot emelték meg. FSB eszembe se volt, pedig alapvetö hogy az is fontos egy játéknál.
Összetett kérdés ez. Ugy volt hogy lesz böven pénzem gépfejlesztésre, de már nem is játszok annyit mint régen, ezért nem is szeretnék már mindent egyszerre cserélni meg olyan sokat költeni rá mint eddig. Pedig a vásárlás,beszerelés, tuningolás, tesztelés része a mai napig nagyon tetszik. De ha egyszer még fölös cserélnem akkor minek költsek rá(ezer más dologra is költhetném)!? Bár cod4 multi 1680-ban már nem olyan stabil mint 1280ban volt. De már azzal se nagyon játszok.
Igazábol ugy gondoltam elég ha leváltom egyenlöre(év vége fele) a vga-t 4870-re. De kéne táp is(1-2 vezeték megtört benne(legalábbis asszem) csak azért - nem, nem azok amik használatban vannak). Aztán még ha többit is cserélem akkor már jöhet velük minden. Procit cserélem akkor már a lapot is. Ha már erösebb proc, jobb alaplap akkor legyen magasabb fsb, ahhoz meg ha 1:1-et akarok akkor már erösebb memo. Bár nemtom manapság mennyire számit az 1:1 fsb:dram...mintha anno vki irta volna hogy már igazábol mind1 az arány vagy vmi hasonlo... Lehet többet kéne forumot olvasnom és akkor tisztában lennék vele.
Hát ez hosszu lett -
jo teszt, köszönet érte
nekem az jött le, h a 3ghz X2-met semmi értelme 3+ ghz csoda core2-re cserélni, mert 20% növekedést sem nagyon érnék el egy 4xxx radeonnal, de sokat kéne rá-fizetnem.
legalábbis nálam a 20% nagyon nem huzószám
-
Larry303
addikt
válasz
ez_meg_emaz #114 üzenetére
nem tom akollega, hogyan tesztelt, de az általam előbbiekben említett játéknál, elég sok különbség van 3ghz en és 3,6ghzen...persze nem csak a processzor órajele, hanem az adott memalrendszer beállítások is nagyon beleszólnak...333 vs 514 fsb és ott ahol 35fpsre belassult a 333as beállításon 514es fsb vel 3,6 ghzen simán bírja a vsynccel 60fps el mindenféle ingadozás nélkül...tudom, hogy ez egy szélsőséges példa, csak azt akartam ezzel mondani, hogy lehet különbség valós játéknál is nem csak benchmarkban...
3,6 felett már semmi különbséget nem vettem észre, bár az is igaz, hogy csak a szorzót állítottam, tehát a mem teljesítmény kb semmit sem változott -
PeppErKorN
tag
Remek lett a cikk, köszönet érte.
Súlyos kérdéseket tisztázott számomra. -
syC
addikt
üdv srácok!
jó ez a teszt, nagyszerű! :c Köszi, hogy a táblák utolsó oszlopába a 24/7es beállításomat lőttétek be (szerencsére annyira jók a wolfok, hogy szinte mindenkinek fut 4ghz-en 24/esben
)
Grat a teszthez!
-
Gaboman
nagyúr
Ez is változó azért mert az a kicsike amiről te beszélsz,több proginál nem is annyira kicsike.
Van ahol 20FPS fölött van a külömbség de van ahol csak 10-15FPS.
De vannak olyan gamek is amiben tök egyformán teljesítenek sőt a GT a jobb,ezekből van kevés.
Ha valaki el akarja kerülni ezt akkor érdemes venni tényleg 4870-et.
Ott már tényleg nincsenek ilyen gondok hogy a GT megközelíti,és nem kell azon gondolkodnia hogy melyiken fut jobban,egyértelmű a válasz. -
xuldar
addikt
Sehol nem forgattam ki a szavaidat és nem is személyeskedtem (ha esetleg ez jönne). Igaz, nem itt írtad, hogy pár órát játszottál vele uninstall előtt, de az az oldal most nem megy. Egyébként úgy sem lehet vitát nyerni, hogy mondok egy véleményt, az ezzel ellentétesek meg mind hülyeség. Nem azt cáfoltam, hogy szerinted rossz a játék, hanem azt, hogy ha szerinted az, akkor mindenképpen az. Itt lezártam a vitát.
A teszt jó, akik a kisebb felbontásokat és a gyengébb konfigokat hiányolják, azok vessék össze a gépüket a tavalyi tesztkonfigokkal.
-
ez_meg_emaz
őstag
"Kipróbáltam egy délután, hogy felhúzom 3,2-re és 200Mhz-enként megyek fel egészen 4GHz-ig. Aztán a végén kiderült, hogy semmi értelme 4GHz-en járatni"
Ahogy a tesztet nézem ez eddig igy is van. (Ha a tesztet megbizhatonak vesszük)
"Persze 3,6-on még van gyorsulás, addig érdemes húzni, de felette nem nagyon"
Na ezt viszont nem vágom. Én elhiszem hogy neked ez kijött, de a ph tesztben egyedül opengl-nél lehet látni különbséget a c2d 3ghz és c2d 4ghz között. Más játéknál kb 1 fps a kül., vhol semmi.Most akkor nekik hogy nem jött, neked meg hogy jött? Játékok alatt nézted vagy ponthajhász teszet nyomtál
-
k.t.a.
senior tag
Az utolsó előtti oldal végén azon törtem a fejem hogy ezekből az eredményekből vajon milyen következtetést lehet levonni.
Azért nektek sikerült.
Én nem mertem volna ilyen állításokat tenni, max annyit, hogy bármilyen C2D elég (vagy vele egyen értékű AMD) játékra, mert játszhatóak a gammák.
Az a baj mostanában a játékokkal, hogy nagyon függ a programozótól hogy milyen gépen hogyan fut. Most vagy ennyire xarok a driverek, vagy ennyire xarul van megírva a DirectX és a fordítók, vagy ennyire ráállnak a programozók a egy gyártó támogatására. De mivel a való világ nem fekete-fehér, ezért gyanítom minden beleszól a dologba, és szvsz egyik sem kis mértékben. -
TomBoy1986
veterán
Én eléggé AMD orientáltnak érzem magam, de őszintén megmondom, hogy most egyáltalán semmi negatívum hozzáállást nem éreztem a tesztnél. Sőt, teljesen korrektnek tartom, hasonló eredmények születtek a Guru3D-n is. Itt tényleg nem az volt a lényeg, hogy AMD vagy Intel, hanem az hogy milyen típusú CPU-ból milyen órajelűre van szükség. És egyébként saját tapasztalatom is az, hogy egy 2.2-es Phenom bizony játékokban is "leveri" a 400MHz-cel gyorsabb A64-et.
Egy kérdésem viszont lenne a tesztelőkhöz:
Cool'n'Quiet ki volt-e kapcsolva? Mert ha nem, akkor az ~5-10% teljesítményvisszaesést jelent: [link]
-
Egzee
őstag
Most attól függ, ki milyen kövtkeztetést vont le a tesztből!
Azt csendben megjegyezném, hogy jó nagy állatság volt visszafogni a 2 magos AMD-t... Csöpp, elfogultságot éreztem a tesztben... Az Intelt túlhajtjuk, a szar AMD-t meg még vissza is fogjuk, hogy "kíváncsiak vagyunk mit tudnak a 4 magossal közel azonos órajelen". Hagyjuk már... Számomra az derült ki a tesztben, hogy még mindíg semmi értelme a 4 magos prociknak... Maximum azért cserélném le a 6400-esem egy 9950-re, hogy továbblépjek, és teljesen kimaxoljam az alaplapom... Megintcsak érdekes, hogy nem írtatok procifajtákat... Nehogy még Egzee jöjjön itt az ár összehasonlításokkal... Egyre jobban gyűlölöm a tesztjeiteket... Nem az oldalt... Csak nem nagyon érzem, hogy van-e egyáltalán megnézni őket... Nem szomorú vok, hogy nekem csak egy ilyen "szar"procim van, mert nekem megfelel... Nehogy valaki lehurrogjon, hogy irigykedem...
-
TechPowerUp
csendes tag
Azért azt sajnálom hogy nem került bele a 9800GX2 és a Hd4870x2 kíváncsi lettem
volna egy két gpu-s kártyára is ez a teszt alapján!
És persze egy SLI rendszert is belehetett volna rakni meg egy Crossfire-t is.9800GX2
HD4870X2
GTX 260 SLI
HD4850 CrossfireEzekre kíváncsi lennék nagyon !!!!!!
-
Padisah
tag
Tényleg AMP Edition és nem Standard.
Viszont ha 10%-os húzással egy szinten van vele, akkor alapon sem lehet 43 %-kal lassabb, amivel tele van a topikja, ha összevetik vele a 8800 GT-t vagy 9800 GT-t.
Pedig már azon voltam, hogy érdemes lenne lecserélni.
Egyébként az enyém is gyárilag húzott. 600/1500/1800 helyett 650/1625/1900 és még simán benne van 10 % húzás lehetősége. -
Hunter2
addikt
a COD4-et is berakhattad volna a tesztbe.
-
joshua7
veterán
Nagy köszönet a tesztért! Hatalmas meló lehet benne.
Az egyik legtöbb információval bíró tesztnek tartom a Ph-n. Persze ugyanígy a korábbi részeket is. Remélem újabb hardvereknél is folytatjátok majd a hagyományt és azokat is hasonlóan jól letesztelitek.
-
Equitem
tag
Gratulálok a teszthez, ez a párosításos dolog nagyon hasznos, a teszt részletes és kitűnő.....
Légyszi erősítsetek meg, vagy cáfoljatok... A magyarázatból azt szűrtem le, hogy az én E4400-asom közelebb áll egy Pentium Dual Core-hoz (egy picit gyorsabb), aminek 1mb az l2 cache, és távolabb egy 6mbos Core2-estől.
Most érzem, milyen jól tettem, hogy egy core2es mellett döntöttem anno, és nem mondjuk egy 5200+ mellett... Ez a tartalékaival szinte bármit meg tud hajtani még most is. Bár ha jól értem, egy gyengébb proci egy erős vid. kártya mellett alacsony felbontásnál érezteti a hatását. Ez mondjuk nem baj, 1280nál nem is tudok nagyobban játszani....Üdv.: Equitem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest