- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
abban igazatok van, hogy a teszt a párosításról, és nem a "melyiknek hosszabb a cerkája" kérdésről szól.
de ricconak abban igaza van, ha megnézitek a táblázatok alját, (gtx280), ahol az erős vga miatt kizárt a vga limit, a 3ghz-en járó 3 procinál, (x2, pentium, c2d), rendre, kivétel nélkül egyre magasabb fps-eket kapunk a c2d irányába.
ebből igenis le lehet vonni, hogy gtx280 mellé érdemes c2d-re áldozni, ha van rá anyagi keret. (én azt tapasztaltam, hogy már 8800gt-től érdemes, de ezt egy régebbi hsz-omban részletesen leírtam....) #29
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #93 üzenetére
nem, mivel nincs bekapcsolva a hardveres támogatás, (purevideo / use inverse telecine). és ha nincs bekapcsolva, akkor egykutya hogy 8800gt vagy integrált 7100, a cpu-ra marad mionden...
az igaz, hogy az E1200-ban az l1 is kevesebb, asszem.
-
szab.tam
nagyúr
"Sőtt nem tartom kizártnak hogy 1-3 fps-t lehet nélkülözni egy E1200-al is, ha jól megrángatjuk 2.6-2.8 Ghz fölé. Ez a cache egy szívatás adat ebben az esetben, mert úgy látom hogy a legtöbb játékban nem befolyásol semmit jóformán, de lehet hogy csak a két magos CPU-knál alakult így."
az l2 cache mérete nagyon is számít. a nagy gépemben E8500, a kicsi htpc-ben E1200@2840mhz megy. játéknál nemtom összehasonlítani, mert a kicsibe nem raktam még be a 8800gt-t, (asszem bele sem férne...), de pl. a leghúzósabb 1080p-k lejátszásánál az E1200-nál mindent ki kell kapcsolnom, és úgy megy 90% fölött a proci, hangcsúszás és a szaggatás határán. az E8400-8500 ezt alapórajelen, (ami alig többb az előbbi 2.8ghz-étől), mindezt 50% körüli cpuhasználat mellett kiröhögi magából.
az 512 l2 nagyon kevés. és régebbi itteni tesztekből kiderült, hogy az l2 mérete számít a játékokban.
-
szab.tam
nagyúr
más:
nekem volt szerencsém 8800gt, 1680x1050 mellett, nagyon hasonló kategóriájú lapban amd x2: 6000+@3300mhz, 6400+@3345mhz vs. E8400@3.0-4.05ghz, E8500@3,16-4.0ghz használni a dirt-öt.
az x2-knél, csapatversenyben, (kamion, szöcske, fülkenézet), kemény procilimitbe ütköztem. esetenként 25fps tájékára leesett. már alapórajelen, c2d-knél a minimum fps a 35. ráadásul nem is a kisebb 1280* felbontásról beszélünk, hanem a nagyobb, 1680*-ról, ahol még inkább nem kéne procilimitnek lenni.
de az amdk-nél volt cpu limit. játék alatt nézve osd-n az amd-knél végig 100%-on jártak a magok, az intelnél kb 70-90%on.
lehet, hogy a tesztből más jön ki, de egy 9800gt mellé szerintem egy x2 már kevés.
viszont egy c2d 9800gt mellett alapon megy, vagy 4 gigán, majdnem mindegy 1680*nál. (dirt, grid) - krizisnél lehet, hogy más a helyzet, nem tom....
-
szab.tam
nagyúr
anno ati 1600pro, 1950gt, 1950xt-nél ugyanezt csinálta, csak ahogy erősödött a vga, úgy csökkent a jelenség. platformfüggetlen.
a vertsynk segít, de az pedig valamiért nagyon leterheli a karit. és gtr2 nél, ha nincs 60fps fölött, (pl eső + este), akkor vertsynk alatt 30-ra esik le, és ott megint nagyokat ugrik. nem egyszerű. sajna a hiba miatt erős vga kell. csak hát még mindig nemtom, hogy a gx2 vagy 280 küszöböli ki jobban?
döbbenet, hogy egy régi játék, és képes kifektetni a gépet....igaz, ez más, mint a dirt. annál, amikor megjelent, és a cpu-k mindkét magja kiakadt, optimalizálatlanságot kiáltottunk. holott csak gyengék voltak a gépek. most már nem akadnak ki. az is igaz, hogy cpu kihasználás szempontjából a grid-et kicsit jobban belőtték, hiába ugyanaz a motorja.
-
szab.tam
nagyúr
az a baj, hogy annyira összetett lett a vga kérdés, hgoy egy ilyen tesztel csak bele lehet szeletelni, teljeség nélkül. egyszerűen gyakorlati képteleg lenne mindent összevetni.
de sok tanulságot le lehet vonni ebből is, való...
nagyon megörültem amikor megláttam a teszt címet. csak sajna pont az én kérdésemet nem dönti el:
9800gx2 vs. gtx280.... ez az igazán nehéz kérdés. összességében 2 mag vs. erős, de 1 mag, 58k, 80k.... túl összetett, és csak a használat során derülne ki, melyikkel járnék jobban.
van egy fő problémám: simbin játékokban, race07, gtr2, általános teljes beállítások fölötti grafikai szűrőknél, főként az árnyék effektek csutákra húzásakor, magas fps-ok mellett is, háttérváltozásokkor, (pl. kanyarban), ugrál a kép. ez egy sokak által ismert probléma, valószínű a játék hibája. de ahogy egyre erősebb vga-kat rakok be, csökken a jelenség. most 8800gt-m van. és nemtom, hogy a "nagyobb bruttó erejű", és olcsóbb, de 2 magos 9800gx2-vel szűnne jobban a jelenség, vagy az egymagos, "egyben 240 streamprocis", de drágább 280-assal.
mert félek a sli-tól, hiába a karin belül van. mivel a 2*8800gt sli-ban jobban ugrált, mint most 1 vga-val, de ez a lapom hibája is lehetett, mivel sli -> csak 2*8pcie.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Medence topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest