Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TomiLi
addikt
Az a baj, hogy amennyire én meg tudom állapítani, a ház gyárilag profestett. Na ezt fémtisztára "visszaalakítani", szerintem csak porfúvással lehet. Az megint szép summa lenne, így a porfestés nem játszik.
Akkor ahogy mondtad marad az oldószeres festés. De gondolom, hogy ezzel a megoldással (is) meg lehet oldani a fentebb említett eljárást, hogy struktúr felületet kapjak?
Privátra ezért gondoltam: legalábbis nálunk a festékek 90%-a ilyen Félre értettelek, mert azt hittem, hogy a munkahelyed a "nálunk"

-
Porfestést csak fémtiszta felületre lehet, mert festékenként eltérő a beégetési idő. Tehát itt nem lehet javítgatni, maszkolni lehet de sztem nem lenne ócó.
Nem vagyok szakértő ebben, szal. sokkal többet nem tudnék priviben sem. HA részben fested a cuccot, akor az oldószeres jobb választásnak tűnik, ebben Jones és az igazi modderek biztos segítenek. -
TomiLi
addikt
Nagyon köszönöm a segítséget!
Küldhetek a témát illetően esetleg egy privátot? 
Ha jól értem, akkor ez a struktúr felület fényezéssel oldható meg. Azért lenne fontos, mert ha nem muszáj, akkor csak nem "telibe" kellene "fújni" a felületet, hogy az érintkező felületeknél ne legyen probléma a "vastagabb" bevonat. Pl: ház oldallapja ahol csatlakozik a vázhoz (sínes fülek)
Ha jól tudom a porfestést úgy lehet megolani, hogy az egész munkadarab egy színű, felületű, bevonatú legyen?
-
Struktúr felület a neve. Ált. adalék anyaggal oldják meg, legalábbis nálunk a festékek 90%-a ilyen, h adalékkal lehet struktúr, matt vagy fényes, miközben a RAL szín nem változik. De nem hiszem,h ezt az osztrák cuccot sokan használják, mert nem ócó... De ahova porfesteni viszed, ott majd mondják, h mi a lehetőség. Lényeg az, h ugyan ott, ugyan azok végzik, akik a "síma" festést.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok Szakik!
Tudnátok-e abban segíteni, hogy lehet meghatározni egy bizonyos felület kezelést, hogy könnyebb legyen megkeresnem azt, aki elkészítené. Konkrétabban az "érdesebb", matt szerű bevonat érdekelne (nem tudom, hogy festés, szinterezés...stb) ami pl. a corsair tápokon, durvábban az evga tápokon, a kettő közötti megoldás az Asus GTX 970 Black hűtő burkolatán található. (ezekkel a hardverekkel volt dolgom)
Azért kérdezem, mert arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek meg lehet-e oldani, hogy a házam bizonyos részei ilyen felületet kapjanak. Jelenleg egy Silverstone KL06-os házam van, ami ha jól tudom szinterezett. Nagyon idegesítő, hogy nem lehet hozzá nyúlni, csak "kesztyűben", mert nagyon gyűjti az ujjlenyomatot. A fentebb említett felület pedig számomra jobban néz ki, azért szeretnék ilyet, csak nem tudom, hogy kutakodjak a neten, hogy milyen eljárás ez, és hol, kivel tudnám megcsináltatni.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Drizzt01
őstag
válasz
GumisPeter
üzenetére
Köszi, próbálom.

kisza25: Remélem nem fog.
-
spanglee001
addikt
-
GumisPeter
senior tag
Üdv skacok!
S.O.S. keresek 3 db EKWB fittinget.
2db 90' könyök G 1/4.
Színe mindegy!
1db hard fitting , a szín itt is mindegy.
hard fittingEsetleg a 90'-os lehet más gyártó terméke is.
.... illetve az 1 db is lehet más, de akkor abból 2 db kellene.
Köszi.
P. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
seniman
üzenetére
Én nagyon szívesen barkácsolnék, de nincsenek megfelelő szerszámaim.

Csináltatni meg...
Már volt róla szó, egy kedves fórumtárs készített volna egyet nekem fából, de a tervek óta sajnos annyit változott a helyzet, hogy már egyáltalán nincs rá keret...
Ez van. 
Lényeg a lényeg, hogy a 478 köré azért készül egy kisebb házikó. Ahhoz elég lesz egy csavarbehajtó, némi ragasztó és egy kalapács is.
Bár lehet inkább akkor ez a házi barkács, gányolás topicba való lenne. 
-
A CM HAF XB túlságosan széles, a Core X9 már majdnem jó is lehetne, de most valóban két centi miatt szőrözök.
A 478 köré egy 360 széles ház lesz moddolva, a 1150-hez egy 300 mm széles kéne, ehhez viszont az alaplapot kéne hosszánt benn látni. Ilyen ház viszont tutira nincs, szóval köszönöm a tippeket, de ne erőlködjetek...
A "milyen házat vegyek" totyikban miért nem tudták javasolni az X9-et?
Egész megtetszett...ViZion: Nem baj a magasság, akár 700mm is lehetne, mélységre akár 500 is, de ez a szélesség... Tudom ez csak az én puckom, de hát ez van. Mindig olyat akarok, ami nincs.

-
DR|FTK|NG
veterán
-
kisza25
félisten
ja mikroatx-ben van, gondolom ilyesmit akarsz atx méretben

-
Silverstone-nak valóban vannak jó házai (Raven 4 pölö), mert a "jó oldalon" van az alaplap és így a betekintő ablak is.
Viszont kocka ház, amiben vízszintesen van az ATX méretű alaplap... Na olyan szerintem nincs gyárilag.
mATX/ITX-re meg nem váltok, ha már egyszer megvan a konfigom. Majd pár év múlva esetleg.
Ettől eltekintve még nekilátok a modnak.

-
-
Régen, régen... Nekem is van egy kibelezett Optiplex GX1-em, de valahogy nem piszkálta a fantáziám, hogy módosítgassam.

Direkt nem árulom el, miből lesz a gépház, de remélem hamarosan már neki is állhatok az érdemi munkának, mert egyenlőre csak méricskélés van, tervezgetés.
De a koncepció nagyjából már megvan a fejelemben. Nem dehogy, állandóan változtatok rajta...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Beindult az ötletgyár...Tudnál olyan ma kapható modern (nem bench) valódi gépházat mondani, amiben vízszintesen elfér egy ATX alaplap, rajta egy böszme nagy hűtő és egy három ventis óriás VGA?

-
-
Gyerekek! Nem dicsérni akarom magam, de eszembe jutott egy elég baró ötlet, ami viszonylag könnyen kivitelezhető és végre megvalósul vele az egyik álmom, hogy ATX méretű lap vízszintben helyezkedjen el a gépházban!

Régóta gondolkozom, hogy mit építsek a lassan újjászülető 478-as konfig köré. Annyira kézenfekvő a dolog, hogy épp csak a szemem nem szúrta ki.
Sajnos, most rákerestem a neten létezik-e az ötletemnek már létező alternatívája és 3 évvel ezelőtt már született egy hasonló kis érdekesség. De én már csak azért is megpróbálom összehozni, a magam boldogságára.
Blogbejegyzésben fogom az ötlet megvalósítását majd közzétenni.
Bocs, hogy pazaroltam a helyet és időtöket, de ezt muszáj volt most kiadni magamból!
-
-
-
-
-
-
Drizzt01
őstag
Egy kis update .

[link] -
spanglee001
addikt
Üdv kicsit off, de mégis pc modding
Segítésget kérnék a hozzáértőktől
[link] -
Drizzt01
őstag
-
Drizzt01
őstag
válasz
jones965
üzenetére
Kíváncsi leszek a lépésekre. Hátha megint ellesek valami fortélyt.
.A bit-tech-en is figyelem. Nagyon állat. A tető vetik nem hangosak neked?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ne haragudj!

Egész megtetszett...