- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
A jpg motorral és az optikával van a legnagyobb bajom. Ebből a jpg a kisebb gond, ha valaki szeret rawozni. Én szinte teljesen leszoktam róla, a Nikonon megrögzött CNX-es voltam, lassan 3 éve váltottam Olympus-ra azóta pártucati képhez használtam a LR-t, 98%-ban elég a jpg.
Az optika viszont ezeken a képeken lerekeszelve is elég közepeskének tűnik nekem. De nem akarok elhamarkodottan ítélni, meglátjuk mit mutat majd a többi teszt.
(azért ha nagy fasságot nem csináltak a fénymásológyárban jó kis gép lesz ez. Pár év múlva. Ötvenér')
-
Dotahpakeb
csendes tag
MILC kategóriában is fel vagyok szerelve (mFT), szóval azokat a tippeket is kihagynám.
Eleve méretben ez a kategória. Teljesen összehasonlítható.
Ne menjek messzire a G1X mk1 szemre emlékeim szerint emezt megüti.
Fuji x100. Sőt x10-20 inkább.
Szal' az a baj, h nagyszenzoros meg fényerős, de nem jön át...
-
Ijk
nagyúr
Mobiltelefon, az mindig kéznél van.
Én már szerencsére rég eljutottam oda hogy nem kell mindent lefényképezni. Ha mégis akkor ott van a zsebemben az N8. Szerintem teljesen mindegy mekkora, a fényképezőgép egy plusz eszköz ami úgysem lesz mindig nálam. Ha elmennék síelni, akkor síelnék. És esetleg rászánnék egy délutánt hogy fényképezek, de akkor csak a fényképezés, megfelelő eszközökkel.
Sajnos a témák nagyon ritkán jönnek maguktól. Nekünk kell elmenni a témáért, a megfelelő időpontban a megfelelő fényekkel. A többi csak csattogtatás. -
Ijk
nagyúr
Raw fájlok jók lennének, mondjuk én nikonos vagyok, capture nx-hez idomítva. Szerintem egyszerűen túl magas a képek kontrasztja. Bár lehet hogy ezzel el akarnak valami hibát fedni (tipikusan a mobilos képeket húzzák meg, mivel a körömhegynyi optika kontrasztja csapnivaló). Mondjuk én már a d200-on is low kontrasztra állítottam a feldolgozást, a normál még ott is soknak tűnik, de nem annyira mint ezeknél a képeknél.
Egyébként nem pixel kukkolásról van szó, hanem például kicsit mézesmadzag az f2-es induló fényerő, aztán kicsit pöttyintesz a zoomon, máris f2.8-on vagy. Ennek ellenére még így is jó a fényereje. De egyszer megléphetné valamelyik gyártó hogy például egy ilyen érzékelő elé egy fix f2-es ekv 24-70-es obit hegeszt, tudom jóval nagyobb lenne, de örülnék egy kisebb méretű váznak ami csere nélkül kiváltja a 18-70-em, 35 f1.8-at és 50 f1.8-at.
-
Dotahpakeb
csendes tag
Az én véleményem sommás. Mert így látom: túlélesített, gyenge lapos színmélység, szűkös dinamika átfogás. Eleve ez olyan benyomás, amiről rögtön arra tudok gondolni, h ingyen se. Nagy szenzoros képességet akarok látni, nem kompakt képsorozatot. Sorolhatnék ezen az áron tucatnyi fgépet, ami ingerelne előbb vásárlásra. A fényerős tetszetős alapzóm dof előnye pedig a gyakorlatban szinte hanyagolható. Talán iso-ban tovább megy. De ennél fogva engem nem is érdekel. A RAW lehet még megmentője a cuccnak, ámbár egyre kényelmetlenebb ennek a használata a mai jpeg mezőnyben.
-
Tin_Shield
őstag
Nekem semmilyen elvárásom nincs, nem én vagyok a célközönség. Az sem zavar, hogy esik fényerő, és az sem hozna különösebben lázba ha mondjuk konstans f2.8 vagy f3.5 lenne (az f2 nyilván irreális elvárás). Persze mint technikai dolog érdekel, kíváncsi vagyok mit tudnak kihozni a Canon mérnökei az átfogás/fényerő/összecsukható felépítés hármasából, pár gyártónak már beletörött a bicskája. Kivétel talán a Pana 12-32, az vállalható, de ugye fele ekkora az átfogással és sokkal setétebben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Canon EF 100-400 f4.5-5.6 L IS USM II objektív eladó
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest