Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• k1csi

senior tag

válasz Tin_Shield #159 üzenetére

Most egy kicsit tegyük félre az árat, mert mint minden új csúcskompaktnak vagy bármilyen fotós cuccnak ennek is el van szállva a bevezető ára (ebbe az árba a külön vagyonokért árul EVF is simán be kellene férjen).

Nem állítom, hogy nincs rossz kép a galériában (pl. a szobrosnál valami nagyon félre ment) viszont ez egy kompakt ami ha zsebben nem is, de kabátzsebben már elfér és amit eddig láttam számomra teljesen elfogadható képeket lehet vele csinálni akár ISO8000-en meg ISO12800-on (hogy itt is legyen egy példa pl. a fekvő koncertes) + van egy elég jól használható gyutáv tartománya is (elfogadható fényerővel).

Persze nem azt akarom mondani, hogy nagyon jó ár/értékkel bír, hiszen pl. a szenzor kicsit elmarad a mai csúcsszenzoroktól különösen alacsony ISO-s dinamikában (és nem igazán tudott fejleszteni az elődjéhez képest a Canon):
    DXOmark

G1XmkII vs előd vs EM10

Az optika is ekv. 28mm-re már f/2.8-ra esik vissza fényerőben, de onnan már egész jól tartja magát (kb. középen az ekv. fényerős ábrán).

Viszont én nem lennék képes ilyen sommás véleményt alkotni ezek a képek alapján.

Pl. korábban az mFT topikban linkeltem egy oldalt ahol az optika felbontását tesztelték ott sem tudtam eldönteni, hogy decenteres az obi (nagylátó részen inkább a bal felső rész jó, telén meg inkább a jobb alsó) vagy szimplán felületes volt a teszt.

Röviden: Ez a kompakt simán hasonlítható pl. a Sony RX100MII-hoz ami szintén hasonló áron nyitott (ma sem sokkal olcsóbb) és nem látom pl. mivel készítene rosszabb képeket. Van ahol az egyik gép jobb, valahol a másik összességében kb. azonos szinten (és árban) vannak.

De nem ragoznám, már egy ideje tényleg a bőség zavara van. Akinek pixelbuzulós szinten jobb fotók kellenek lehet venni pl. Fujit, mFT-t, DSLR-t stb. Ott másfajta kompromisszumok vannak (ár, méret stb). Ennél megint más.

Új hozzászólás Aktív témák