- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin topik
- Magisk
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Shing
őstag
Csak ebből megint az lesz, hogy W7-8.1-nél (így 8 évvel a DX11 után) nem hogy gyorsabb lesz a Vulkan, hanem lassabb. (Én még W10-ben sem vagyok biztos, hol bizonyított eddig? Doom-ban tudtommal csak OpenGL volt, attól nem nehéz jobbnak lenni.
)
De a mostani konzolgeneráció mellett úgyis ez az API tökölés lesz végig. Az előző gen keresztje a több szálas CPU kihasználás volt, azt is API-ra fogták. Most hirtelen mindenki tud 4 szálra is optimalizálni, DX11 mellett is (és nem is gyengén).
Összeesküvés elmélet vagy nem, azért nem nehéz belelátni, hogy ha egy Watch Dogs 2-höz elég egy 10 éves Quad szériás proci, akkor mi lett volna ez előző genben ha van normális optimalizáció.
Most a GPU limitetet kellene kiütni. Nem baj, majd PS5-nél hirtelen mindenki megtanul optimalizálni, mostani API-ra is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudja az Ubi is. Ezért ír egy wrappert is a motorba, de ennek a teljesítménye nem fogja elérni a natív módot, ami csak Windows 10 alatt működik.
Az ID máshogy közelítette meg, ők egyszerűen belerakták a DX12 és a Vulkan API támogatását is. Előbbiben kapsz bindlesst, míg utóbbi fut Windows 7 alatt is. Elvileg a Vulkan API-t az Ubi is támogathatja, de igazából eléggé sok munka kellene az AnvilNext-hez, mert ezt a motort úgy építették fel, hogy elfedje a root signature 1.0 és 1.1, illetve a resource binding különbségeit. Például az ID tech 6 új verziójában ilyen nincs. Ott számít, hogy milyen visszatérési értéket ad meg a meghajtó a resource bindingre, így az alacsonyabb szint tényleges sebességhátránnyal jár. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól eléggé távolodnak, mert nem lehet jól támogatni a DX11-et és az explicit API-kat egyszerre. Az Ubi mondta a GDC-n, hogy az AnvilNext-Next, tehát ami a next utáni next, vagyis az éppen érkező.
Szóval ennél volt egy olyan probléma, hogy nem lehet úgy megírni a shader input layoutot és groupot, hogy az jól mappelhető legyen a root signature modellre, illetve a leírótáblákhoz, és eközben még kompatibilis legyen a DX11 API-val is. Vagy az egyikkel az, vagy a másikkal. És hasonló a probléma a Vulkan esetén is, bár ez inkább az 1.1-es verziótól lesz gond, ami már bindlessre vált. Tehát, ha az explicit API-ra áll át a motor, és ezen belül is modern formában kezeli a bekötéseket, akkor a DX11-et ki kell dobni, vagy egy beépített wrapperen keresztül kell elérni. Utóbbi elég lassúcska.
Az ID tech 6 új verziója esetében is a Vulkan és DX12 mód alkalmazható egy játékra. A Wolf 2 például mindkettőt támogatni fogja, de ez nem lesz jellemző mindegyik Bethesda címre. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk #134 üzenetére
Itt nem erről van szó. Egyszerűen a WDDM 2.0 modernebb, mint a korábbi WDDM-ek. Sokkal jobban illik ahhoz a működési modellhez, amit a Vulkan is használ. Ragaszkodhat a piac a Windows 7-hez, de akkor is a WDDM 2.0-é a jövő, és akkor is sokkal kedvezőbben kezeli a mai modern grafikus hardverek memóriáját akár DX12 az API, akár Vulkan.
Egy idő után a kompatibilitás megőrzése nem kifizetődő, beleszámítva azt, hogy mekkora teljesítményt hajítunk ki emiatt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
CPT.Pirk #132 üzenetére
Attól függ, hogy miket használ, de igen, innentől kezdve lehet olyat csinálni, hogy meg se moccanjon WDDM 2.0 nélkül a játék. Illetve például a linkelt multi-GPU eleve a WDDM 2.0-ba épített módot fogja használni, tehát ez a linkelt konstrukció WDDM 2.0 nélkül üzemképtelen.
Attól, hogy most a felhasznált API Vulkan még a Windows 10 a WDDM 2.0 képességei miatt ugyanúgy kell, mert ezt nem portolta vissza a Microsoft. Már a Doom jó példa rá, hogy GeForce-on a Windows 10 majdnem felezi a VRAM-ra vonatkozó terhelést. Tehát attól, hogy fut Windows 7-en is, a Windows 10 előnyt ad.
-
quailstorm
félisten
Nem rolling release, nem fog random frissítéstől elbaszódni, gyökeresen megváltozni. Cserébe tartalmaz bőven újításokat 7-hez képest, feladatkezelő és memóriamanagement szintjén is. UEFI támogatásban, meg sebességben is jobb.
10 az meg minden évben, vagy még gagykrabban egy teljesen új OS. Ha egy új build eltöri valamely driveredet, programcsomagodat, akkor így jártál. (CU például eltörte a Windows mobile eszközközpontot)
Szóval a 8.1 U3 mindenképp jobb a 7-nél és stabilabb, állandóbb a 10-nél... Lényegében az utolsó vállalati szellemben fejleszett Windows, amiben még a vezérlőpult se lett teljesen szétherélve.
Amúgy én is irtó gáznak ítélem a lépést, de engem se érint, mert nVidiás vagyok. Ők tudják mi a support. Új termék régi OS téren is, meg régi termék új OS téren is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Természetesen nem, de a Vulkanért eleve Windows 10-re kell váltani, mert rengeteg WDDM 2.0-s funkciót hoz be a jövőben. Tehát hiába marad kompatibilis a Windows 7-ig visszamenőleg, az év végére érkező 1.1-es verziótól kezdve számos újítás csak Windows 10-től fog működni.
Maga az OS nem lenne neki gond, de a Microsoft nem portolja vissza a WDDM 2.0-t a korábbi rendszereire. Ilyen formában pedig a Vulkan iránt érdeklődő réteg is Windows 10-re lesz kényszerítve. -
mmdms
addikt
Az újabb verziójú vulkan-t se tudom majd telepíteni 8.1-es winre?
-
Teaway
veterán
Go To nVidia
-
FLATRONW
őstag
válasz
Tazsam01 #126 üzenetére
És annak mi értelme lenne? Ugyanúgy nem fog a régebbi kártyához sem újabb 8.1-es drivert kapni.
A cikkhez:
Ezt a mondatot nem tudom mire vélni:"Utóbbi operációs rendszer egyébként már az 500-as Radeon sorozat megjelenése óta eléggé kitaszítottnak számít, mivel az áprilisban bemutatott VGA-k eleve nem kaptak hozzá meghajtót, de a 17.7.2-es csomaggal lényegében megszűnt a többi hardverre is a támogatás, így az újításoktól a Windows 8.1-en ragadt felhasználók elesnek."
Mi az, hogy eleve nem kapott 8.1-es meghajtót az 500-as Radeon sorozat?
Akkor a 17.4.3-tól kezdve 17.7.1-ig bezárólag kiadott 8.1-es driverek csak az álmaimban léteznek? -
mzso
veterán
válasz
cskamacska #124 üzenetére
"Piaci részesedéssel előhozakodni meg nagyon alja dolog. "
Ez esetben én, azt mondanám ostoba dolog. Mindenki tudja hogy több mint egy évig erőszakolta az emberekre a 10-re frissítést. Volt, hogy kb kérdés nélkül frissített 10-re. (emlékszem, hogy a prompt bezárását elfogadásnak vette, meg hasonló nyalánkságok.)
-
cskamacska
addikt
Simán elképzelhető, hogy ő sokkal bugosabbnak, "nyűgösebbnek" érezte a Win10-et mint ahogy a 8 futott nála, kismillió konfiguráció van, és totál random dolgok beleszólhatnak a felhasználói élménybe akkor is, ha egyébként nálad és házad népénél az eddigi legtökéletesebb orczáját mutatja.
Az sem segít a dolgon, 2014-ben a tesztelők jó részét kivágták a francba(Why did Microsoft lay off 'Programmatic testers'?, Rags to Microsoft Software Developer), és helyüket részben a "kémkedő" telemetria vette át.. mint látható felemás sikerrel.
Piaci részesedéssel előhozakodni meg nagyon alja dolog. Ha most ebben a pillanatban a MS vezetését megszállná az ihlet, hogy mégis a Win8 a világ legjobb operációs rendszere, és ezért a WinXP-től Win10-ig update csatornán jönne az Get Windows 8 alkalmazás, ami kényszer Win8 telepítést hajtana végre mindenhol, ingyenes lenne minden MS oprendszerről Win8-ra (vissza)váltani, DX12-t kukáznák, és a DX12.3 CSAK Win8-on lenne eléárhető, és végezetül ha CSAK Win8-at lehetne kapni mind előtelepített konfigokkal, mind dobozos voltozatban, akkor a Win8 részesedése is 1 év alatt helyet cserélne a Win10-ével...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Hobbbyt
őstag
Ha valami itt sz@r, akkor az a 8.1 és Te vagy a süket amiért nem hallod meg a világ hangját akik mind ezt mondják.
Részesedések,régi és aktuális vélemények.. a piac 90%-a ordítja ,hogy a 8.0 és 8.1 ugyan olyan sz@r maradt mint amikor megjelent.. az MS se véletlenül nem folytatta a számozást hanem inkább írt egy teljesen újat és tökéletesen függetlenítette magát a 8.x-es bukástól.
Ne trollkodj.
-
mzso
veterán
Már leszoktam arról, hogy süketeknek magyarázzak. (fölösleges) Használd csak nyugodtan azt a sz@rt.
-
Tazsam01
tag
válasz
rocketry23 #98 üzenetére
Tudom én, hogy nagyon nagy eszed van, kár, hogy nem használod.
Vidékről felmentem Pestre a régi kártyámmal a megbeszéltek szerint eladtam és átmentem a boltba ahol már várt a kifizetett másik, felkaptam és jöttem haza.
Gyanús volt a kocsiban a szöveg a csomagon de gondoltam olyan nincs, hogy RX 5xx-re egyáltalán nincs win 8.1 támogatás ha 7 van, ha nem is a legújabb driver de valami csak csak, hát nincs.
Ez egy szar húzás volt amdtől és mondhatod, hogy miért nem igazodik hozzá mindenki, ilyet nem kéne csinálni és kész vagy akkor jó előre kommunikálni nem akkor amikor már piacon vannak a kártyák 2 hónapja. -
leviske
veterán
válasz
cskamacska #113 üzenetére
A legacy státuszba helyezés nem lenne annyira kemény lépés, mint ez, ellenben egy határozott jelzés volna a community felé, hogy aki játszani akar, annak ideje váltani. Szerintem ebből nem lenne csődeljárás. Bár az AMD-nél valószínűleg jobban tudják, hogy melyik OS alá várhatóak még hardver eladások a részükről, szóval a részemről csak felvetés volt.
Abu85 szavaiból pedig egy nagyon fontos részletet szerintem nem olvastál ki: A DICE jelenleg az EA játékpaletta teljes egészét képviseli a FrostbiteTeam révén. (Kivéve a Titanfall szériát és pár új várható külsőst.) Ez pedig annyit jelent, hogy a Battlefornt II-től(?) kezdve az AMD helyzetelőnyben lenne az összes EA játékban, ami mellé még társulhatnak a Bethesda címek is. Az nem tiszta, hogy ez Doom Vulkan szintű előnyt jelentene-e, de ha csak kis előnyt is szerezhetnek vele, az a Vegák várható teljesítménye miatt szükséges lesz. Ezért pedig már érdemes lehet a saját nemesebbik szervükkel verni a csalánt.
-
cskamacska
addikt
Nagyobb migrálási hullámot indíthatnának be
Jah, meg egy biztos csődeljárást.
Így is necces egy 10%-os.. szóval Win7/10 64biten kívül mindenre tojni
, miközben nagyon nagyon kérdéses hogy kapnak-e ezért cserébe valamit minimális kiadáscsökkentésen kívül.
Mert ha a MS színfalak mögött esetleg megfizetné a fáradságot, akkor még azt mondom, de random játékfejlesztői kérésre? Pláne úgy, ha azok tényleg dobják a DX11-et, és a gaming helyzet 1-2 éven belül magától megoldódik, és utána dobnák már jóval kissebb rizikóval.. de most bezony az ő farkukkal lesz a csalán verve.
Továbbra is tartom, hogy ez nagyon macerás PR szempontból. Az emberek nem úgy működnek(és most nem a techhomokos early adopterekről van szó
) hogy ha a támogatást kihúzzák alóluk, akkor vígan helyeselnek, kivágják a Win10-el nem kompatibilis hardvereket, és vidáman lekapják a dobozos Win10-et a polcokról, csak azért mert az AMD-nek így kényelmesebb. Mondjuk ahelyett, hogy mikor elérkezik a driver frissítés ideje, esetleg új kártyát vennének(rosszabb esetben már vétel után, mint a topikban is történt ilyen valakivel
), és vígan tapasztalják hogy a rendszerük többé nem támogatott, akkor nem felbőszülnek és sohatöbbéAMD gondolatokkal térnek nyugovóra.
Legutolsó dolog ami hiányzik nekünk, hogy az AMD még több felhasználót veszítsen(pláne a nagyon langymelegnek ígérkező Vega start után), de driver support megvonásból nem lehet jól kijönni.
-
leviske
veterán
Nagyobb migrálási hullámot indíthatnának be, ha a Windows 7 támogatását tennék át legacy státuszba. Steamen már így is 50% felett jár a Windows 10.
-
Shing
őstag
Hihetetlen mennyire minimumra veszik a driver kiadásokat. Csak GCN-re van driver (ok hogy sokat fejlesztettek az első óta, de nem kell csapongani teljesen más architektúrák között) most pedig csak W7/10-re kell figyelni. Ezek után ne legyen pofájuk bármilyen hibával kidobni drivereket.
Off. Én nem értem miért kell a Windows verziókon vitázni. W7, 8.1, 10 szinte teljesen ugyan azok. Játékbeli teljesítménykülönbség alig van, tele van egyedi kis tesztekkel a net. Esetleg a legmodernebb motorok amik a DX11.1-DX11.3 fejlesztéseit is kihasználják, ott lehet érezni hogy a Win10 jobb. De miután a DX12/11 között sincs eget verő különbség, itt sem kell 1-5FPS-nél többre gondolni. (Ennyit az API limitről)
Kár azért a 8.1-ért. Fejlődött a memóriakezelés, kevesebbet kért. Én nagyon régi gépekre tettem fel, jobban érezte magát lassú hardveren mint a W7. A W10-t már nem is éreztem gyorsabbnak, úgyhogy biztos sokan maradnának, mert a felesleges W10-es sallangok sincsenek, de a W7-től fejlettebb.
De tökmind1, mert a felület és más marhaságok mindig megoldhatóak lesznek az OS-ek között, ha zavar valami általában kilehet írtani (pl. W10Privacy). Kémkedés már XP-n is volt, persze most több van. De már kiadták frissítésekkel azokat a "kémkedő" elemeket a korábbi vindózokra mint W10-re. Így itt sincs előny/hátrány. Egyébként ott a W10Privacy, kiirtható minden új sz@rság (kémkedés, appok, onedrive, áruház, stb).
-
-Skylake-
addikt
válasz
kovaszoskeny #29 üzenetére
tudod az a baj azzal, hogy ilyen user-t regeltel mint kovaszoskenyer, hogy nagyon konnyu megjegyezni. ez pedig azert baj, mert mellette azt jegyzem meg, hogy (es most probalok EU-san fogalmazni) te valami kokemeny 90%-os gyerek vagy. Nemtudom mi hozott ide az indexrol vagy az origorol, de sajnalom hogy igy tortent.
-
mzso
veterán
De jó hogy az egyetlen használható Windows verzió támogatását szüntetik meg...
-
Teaway
veterán
Se a 7-et, se a 10-et nem ismerem, mivel 8.1 van a gépen. De ez lényegtelen, mert nincs Radeon kártyám
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
cskamacska #95 üzenetére
A Microsoft nézőpontjából ez már mindegy. Láthatod, hogy azokat a játékokat, amiket ők kiadnak Windows 7/8-on már nem tudod futtatni. Ők ezt a kérdést megoldották úgy, hogy nem nézik a részesedést, és kiadják a programjaikat Windows 10-re. Az kiadók számára azonban a részesedés még mindig probléma. Főleg úgy, hogy terveztél az idei év végére egy motort, arra terveztél egy játékot, és végül le kell azt butítani, mert nem jött össze a várt 60%-os részesedés a Windows 10-nek. Ilyenkor a kiadó mondjuk megpróbálhat az egyik gyártóval egyezkedni, hogy a te érdeked is az, hogy a játék jól nézzen ki és jól fusson PC-n, stb. Az AMD-nél még fülekre is talál egy ilyen, mert nekik aztán baromira nagy előny, ha valamit alapból WDDM 2-re írnak, hiszen a Vulkannak és a DX12-nek is a Mantle-ből van származtatva a memóriamodellje. Tehát az AMD ettől gyorsul, míg mindenki más lassul, esetleg stagnál, vagyis stratégiailag nekik az kedvező, ha a fejlesztők elhagyják a WDDM1-et.
Hasonló dolog miatt rakta a Vulkanban a Khronos nemrég dedikált allokáció lehetőségét, mert a fejlesztők (egészen pontosan az ID software) észrevették, hogy az API normál működésével igazából csak az AMD nyer, és a Intel(Gen9-nél régebbi)/NV GPU-kra muszáj dedikált allokációkkal dolgozni, ugyanis az API memóriamodellje nagyon rosszul mappelhető ezekre az architektúrákra. A WDDM 2 lényegében erre viszi a rendszert, ami hosszú távon jó mindenkinek, de rövidebb távon rossz a Gen9-nél régebbi Intel és az NV architektúráknak, ugyanis WDDM 2-ben nincs dedikált allokációs lehetőség. Ezáltal rosszabb hatásfokú a VRAM kezelése, ami azt jelenti, hogy ugyanannak a programnak több memória kell.
Más koncepciót ebbe nehéz belelátni, mert anyagilag elhanyagolható az a költség, amit a Win 8.1 jelent. Pláne a veszteségek mellett, amit ez okoz. Eleve meg van írva minden, ami a támogatáshoz szükséges, tehát csak a karbantartással kell dolgozni, ami a Windows 7-re amúgy is megvan, tehát ez is minimális költség. Emögött stratégia húzódik. Az legtöbb kiadónak már 60%-os Windows 10 részesedés elég ahhoz, hogy WDDM2 only játékokat csináljanak, és onnantól kezdve csak növekedni fog a Windows 10-re átálló játékosok száma, mert máshol nem fut a program.
Az is lényeges tényező még, hogy hiába épül Vulkan API-ra egy játék, a Windows 7 WDDM 1-es felülete rosszabb lehetőségeket kínál a futtatásra. Lásd például a Doomot, ami Windows 7-en jóval több VRAM-ot igényelt, mint Windows 10-en. Sok 2 GB-os GeForce-on a Vulkan mód csak Windows 10-zel futott. -
djculture
félisten
Ezért kár volt megvenni az ATi céget.. Megy a mismásolás majd szépen a win10-es driver is felfog menni win8.1-re, mint ahogy a GCN előtti sorozatok korlátozása is vicces. Elkezdtek szoftveresen kényszeríteni hogy vegyél új kártyát vagy éppen használd ezt az os-t. De internet világában meddig tart hogy elterjedjen egy módszer a megkerülésére. bf1+ gcn előtti kártya szoftveres fekete képernyőre is másnap volt megoldás. Erre is lesz...
-
válasz
cskamacska #95 üzenetére
hát azért tudna a dice olyat csinálni. pl berakja az amd gyors kódjait (a doomhoz hasonlóan) a következő battlefieldbe.
-
King Unique
titán
A 8.1 esetében mindig is csak a kettős felület volt a kritika tárgya, amin pl. egy ingyenes külső Start menüvel + abban pár beállítással könnyen lehet segíteni. Ellenben maga a rendszer gyorsasága és stabilitása mindig is OK volt. Tehát az említett jelző azért túlzás... A 10-es szvsz is jó, tetszik az új dizájn, de azért az sem feltétlen tökéletes. Az itteni topikjában is lehet olvasni vegyes véleményeket.
(#27) wolfman:
Az...Manapság új vasakra már a telepítése is problémás a natív USB 3.0 támogatás hiánya, illetve a szintén hiányos UEFI támogatás miatt. Aztán ott van a driveres támogatás, ami új gépek, főleg új laptopok esetén megint gond lehet. -
-
WZP
aktív tag
Kemény a reakcióidőd
A win10 természetesen up-to-date volt.
A mellékelt jelenséget produkálta, és a lejjebb leírt megoldással meg is oldódott azóta
-
PuMbA
titán
"Az számomra egészen egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az OS egyszercsak elszürkíti az egész képernyőmet, és feldob egy kék ablakot hogy rakjam már fel a frissítéseket... és ott sincsenek választási lehetőségeim, akármit nyomok feldobja a win update ablakot. "
Ez valami régi Windows 10 verzió lehet ugyanis nálunk ne rég dobta fel a cégnél a Windows 10 az ablakot és eltoltuk 5 nappal a frissítést egy reggeli 6 órási időpontba
Ha neked nincsenek választási lehetőségeid akkor azt jelenti, hogy már jó párszor elhalasztottad a frissítést és tovább már nem tudod. Amikor beértünk a céghez reggel fél 8-kor már fent volt a frissítés és minden okés volt.
-
WZP
aktív tag
Megjelenéskor VM-ben nézegettem. Azóta saját notin már több mint 2 éve használom, és cégnél is kénytelen vagyok már majdnem 1 éve rendszeresen foglalkozni vele. Egyébként céges gépen is 8.1-nél vagyok leragadva.
Szóval nincs igazad. Van tapasztalatom vele. Minden pillanatát gyűlölöm amikor használnom kell
Az számomra egészen egyszerűen elfogadhatatlan, hogy az OS egyszercsak elszürkíti az egész képernyőmet, és feldob egy kék ablakot hogy rakjam már fel a frissítéseket... és ott sincsenek választási lehetőségeim, akármit nyomok feldobja a win update ablakot. A fullscreen metro appoktól okádnom kell.. stb.. mindegy. Ízlések. De ha nem lenne a ryzen és a dx12 win10-hez kötve, akkor soha nem váltanék. (desktopon)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De Win8-ra levetítve a tesztelés sem annyira sok. Tehát effektíve egy ilyen lépés nem spórol meg nekik többet tízezer dollárnál. A WHQL-t nem feltétlenül muszáj számolni. Adhatnak ki meghajtót gyári aláírással is.
Emögött sokkal inkább egy háttéralku lehet. Például a DICE idén akarja teljesen elhagyni a WDDM 1.x-et. De ahhoz nagyobb Windows 10 részesedés kell. Ebből a szempontból nem tartom kizártnak, hogy más stúdió is ilyen lépésre készül, és az AMD egy eszköz lehet arra, hogy legalább a Windows 8-asok menjenek Windows 10-re. Ugye nagyon sokan abban a hitben élnek, hogy a Vulkan miatt a Windows 7 is elég, de a Vulkan is előnyöket kap WDDM 2-vel, és akkor már ahhoz az API-hoz is Windows 10 kell.
-
Tazsam01
tag
válasz
rocketry23 #76 üzenetére
Majd ha a webshopban lesz kép a dobozról is...
Leállnék elmagyarázni mi a baj az egésszel de nekem időm nincs te meg nem fognád fel... -
Kronos3000
senior tag
Jók ezek a statisztikák,hogy ki melyik OS-t használja.Lehet hogy a 8.1-t 10%,DE hol egy olyan statisztika hogy az AMD kártya használók hány %-a melyik rendszert használja.Azt gyanítom hogy nekik van ilyen statisztikájuk,és azon egész másféle az inkriminált eredmény.
-
PRO_KoRa
tag
válasz
electrodoki #84 üzenetére
Neharagudj, nemtudom kit ostobázol, tudtommal nem szóltam hozzád, és nem használtam olyan jelzőket amiket te. Nem érett gondolkodásra vall a megnyilvánulásod. (plusz minden mondatod végén szmájli)
Nemtudom hogy hol dolgozol, lehet hogy pék vagy, vagy nemtudom, amióta az informatikában dolgozom, biztosan állíthatom hogy sokkal könnyebben lehet boldogulni a win8.1-el mint a w7-el vállalati környezetben. Ha neked megéri a WIN10 a DX12 miatt lelked rajta, én nem vágok ereket azért mert nincs. De az is biztos hogy nem fogok plusz licenszet venni a WIN10-hez azért mert az AMD kevesli a százalékot. (Még 2023 ig van support, nem mondom hogy végig fogom használni de nem most fogok frissíteni az is biztos.)
Nem mondom hogy a W7 szar, (Igen kijelentettem hogy szar, picit lehet túltoltam a biciklit, de nem térnék már vissza rá.) de többnyire azért nem váltanak a 7-en lévő felhasználók, 8-ra mert sokaknak nem tetszik a metro-pedig a rendszer sokkal gyorsabb és használhatóbb mint a w7, szvsz.
Üdv,.
-
Raysen623
addikt
-
PRO_KoRa
tag
válasz
Raysen623 #81 üzenetére
Igen, de ezzel az AMD el is döntötte helyettem a kártya / oprendszerváltást, mert nem vagyok hajlandó jogtiszta W8.1 ről W10 re váltani csak azért mert ők úgy gondolják hogy az én tortaszeletkém túl kicsi nekik, nembeszélve arról hogy hiába több buildon van túl a W10, továbbra sem vagyok vele megelégedve.
Pedig ha hiszed ha nem, a legutolsó NV kártyám a Geforce 7600GS volt, most viszont megint visszacsábít az NV.Nem wowozok
(bocsi)
R.
-
PRO_KoRa
tag
válasz
Raysen623 #67 üzenetére
Annyira imádom amikor beszólogat valaki, amikor vettem a az RX480-at (2017. Január) akkor az Rx volt 70k, én ennyiért tudtam beszerezni, 1080 pedig 190k, annyiért nem akartam, viszont most már odáig süllyedt az ár, (van kedvezményem is) hogy egy sima 1080-at (nem Ti) be tudok szerezni 135k ért, ennyiért már szerintem megéri.
A bányászás miatti vga felértékelődés miatt pedig 100k ért simán el tudom adni az RX-et, picit megpótolom és van egy jóval jobb kártyám....DX 12 nekem felesleges még, a win10-et utálom (tudom miről beszélek céges gépemen 1703-as win10 build van, nem szeretem), full hd ban játszok, CS:GO-t és PUBG-t meg egy kis Hackintosh-t, idén, vagy karácsonykor beújítok egy 4k-s monitort (még meglátom nekem nem sürgős), és lám azonnal lesz is értelme a 1080-nak.
Tudom miről beszélek pls ne támadj.
-
KRi2
aktív tag
És ez a világ (egyik) legnagyobb szoftvercége, és a második legnagyobb VGA/CPU gyártója.
Nem a hódmezővásárhelyi Varga és társa nevű kft-ről van szó. Nem is SiS driverekről, vagy régi symbian rendszerekről. Vegyenek fel 10 indonéz embert, oszt jónapot. Nonszensz... -
válasz
cskamacska #75 üzenetére
Lehet, hogy egyesek OS utálkozást művelnek itt, én személy szerint lesz@rom, ki mit használ. Én azt próbáltam megérteni és másokkal megértetni, hogy miért mondhatott le az AMD a Win8/8.1 támogatásról. Hogy ez jó-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga, viszont azt tartsuk szem előtt, hogy nem kell Win8-on maradni, ha az ember ragaszkodik az AMD hardverhez. Ha meg nem, akkor ott az NV. Az legyen az AMD baja, hogy lemond ~8 potenciális userről azért, hogy a másik 82-őt jobban ki tudja szolgálni. Ilyen alapon lehetne sírni, hogy az XP-t használó másik 7 userrről is lemondott.
-
Ribi
nagyúr
Nálam vagy 2 éves driver van fent.
Nem értem mi a gond -
cskamacska
addikt
Topik szokásos módon buta oprendszer utálkodássá züllött, de az valahogy tényleg elsüllyedni látszik, és foglalt név erre világított rá a maga módján, hogy itt az AMD vidáman felad teljes piaci szeleteket sok millió felhasználóval és gyakorlatilag ezüst tálcán az nVidiának szolgálja fel, ami viszont mindent támogat amit józan ésszel lehet, Linuxot, BSD-t, 32 bites Win változatokat, ami csak előfordulhat desktopokon. (de tavaly május 23-ig volt Windows Vista és július 14-ig Windows XP támogatás is)
Mármint az a "jelentéktelen" 10% az igazából fordítva érvényes: AMD mostantól Win 7 / Win 10 / és Linux 64 bitet támogat hivatalosan -> _mindenki más_ ezentúl nVidia tulaj lesz, ha akarják ezt a felhasználók, ha nem, mert nem lesz más választásuk!
Illetve annek milyen PR értéke van, hogy a saját felhasználók alól máról holnapra(mert se a 32 bites Winek, se a 8.1 támogatásának megszüntetését meg nem tippeltem volna, hiszen még bőőőven MS támogatási időn belül vagyunk, még a mainstream support sem szűnt meg!) kihúzzák a talajt, és a konkurenciához irányítják őket?
(épp olvasom, 17.7.1 alatt bugos a Titanfall 2 Win8.1-en, és vártak volna a javításra az új meghajtóban.. ami már soha nem érkezik meg
)
-
Tazsam01
tag
Én szerda este pontosan ezzel szívtam meg. Szépen cseréltem rx 5xx szériára és gondoltam 10 perc alatt végzek. Nincs félhivatalos működő megoldás sem. Fel kellett tennem a win10et azóta is minden nap szidom őket, amikor épp rájövök melyik program hiányzik még.
-
Gunnair
csendes tag
Jó ideje agyalok rajta, hogy váltsak -e 10-re.
Ezt most eldöntötték helyettem -
Raysen623
addikt
"Na, akkor mondj egy olyan értelmes játékot, amit nem tudnék 8.1 alatt rendesen játszani.."
Pl. Forza Horizon 3
Mi van? Miért DX12-es címekhez van?
Ezt senki nem állította, de tudomásom a Pascal a DX12 miatt is készült. Aki ilyet vesz az részben ezért is veszi ezt. DX11 alá bőven elegendő egy 100k-s kártya, kivéve ha nem olyan elvetemült aki 4K-ban akar erőltetni mindent. De aki eddig 480-al játszott, az biztosan nem ekkora felbontásban tolta.
Legközelebb talán a leírt szöveget komplexitásában próbáld értelmezni és nem kiragadni belőle részeket, mert különben a topic tényleg zárhatóvá válik.
-
pmartin96
csendes tag
azért beszédes hogy az első 12 helyen NVIDIA kártya van.Az AMD eléggé bealudt VGA téren is.290 es széria óta kb csak átnevezések vannak.kivéve 460,470,480-at. Az 500 as is csak kb apró előrelépés szinte ugyanaz az architektúra.Ezzel nem leszólni akarom őket,biztos sok erőforrást elvitt a RYZEN bár legalább megérte
-
válasz
Foglalt név #61 üzenetére
Igen, az emberiség megérett a kipusztulásra. De nem amiatt, mert szerintem a 10%-os és csökkenő részesedésű Win8.1-et az AMD lehet, hogy jól megfontolt anyagi okokból nem támogatja a jövőben.
(#67) Raysen623: +1
-
Raysen623
addikt
Annyira imádom, amikor idejön valaki és előadja ezt a baromságot. Ha telik 1080Ti-re akkor mi a f@szért vettél 480-at? Ráadásul 8.1 alatt 1080-al sem lesz DX12-őd és nem fogsz tudni mindennel rendesen játszani. DX11-es címekhez meg teljesen felesleges negyedmilliós VGA-t venni. Nagyon kilóg a lóláb és egyben undorító is amit csinálsz.
-
Szerintem fejlesztésben közel nulla a megtakarítás - ahol különbözik a 7 és a 8 / 8.1, azok már rég benne vannak mindegyik driverben. A kombináltan uarch + OS specifikus témák felbukkanhatnak új GPU-k esetében, nehezen tudom elképzelni, hogy ilyenből nagyon sok lenne.
Ami biztosan megtakarítás, az a QA és a certification, gondolom a 8 / 8.1-re van egy pár fős team dedikálva, őket át lehet irányítani máshová, ill. a WHQL minősítés díját megfogják. Biztosan nem aprópénz, pár százezer USD egészen biztosan elmegy erre is évente, kérdés, hogy ennél több-e valamiért. -
wolfman
veterán
Miért van olyan érzésem, hogy te megjelenéskor feltetted a win10-et, használtad 3 napot, majd törölted és azóta is vakon lázadsz ellene!? Megjelenéskor tényleg elég furcsa dolgok voltak és minden ember fosott a "Microsoft saját beépített kémkedésétől" (kicsit a cikkek félrevezetőek is voltak, hogy kémkednek utánunk).
Most tegyed fel a win10-et, mostmár elég faszán személyre lehet szabni, kikapcsolni dolgokat, letiltani, beállítani stb. Hidd el, én vagyok az az ember, aki szereti az utolsó szaros funkciót is leszedni automatizálásról és amit lehet manuálisan végezni, a felesleges ikonokat eltüntetni, haszontalan háttérfolyamatokat inaktiválni, drivereket rendben tudni. Ezzel a rendszerrel nincs semmi baj és nincs az a pénz ami miatt visszamennék win8.1-re, amire mindenféle támogatást megszüntetnék, mert full feleslegesnek tartok. Én azt mondom, a win8.1 egy merő feleslegesség mikor a win10 kiforrottabb.
-
PRO_KoRa
tag
Bekaphatja az AMD, több kártyát nem veszek tőlük,
A Win10 nekem szar, játékok alatt alacsonyabb a teljesítmény mint W8.1 alatt, plusz nincs telemetria számolgatás a háttérben meg nem kémked meg hallgatózik, imádom a win8.1 et. a 7 az egy nagy szar, szvsz. sose használnám, aki meg fikázza nem használt még jól működő oprendszert, nekem ez egy alternatíva volt. De isten bizony adom el az RX480-am és veszek egy 1080Ti-t a fenébe mostmár.
Bye, bye AMD.
-
Foglalt név
addikt
Lehet.
Amiről szó van, hogy annyira kényelmes világban élünk, hogy elég lefölözni a piacot és rákényszeríteni mindenki másra az uniformitást.
Mégegyszer, ha nem volt tiszta. Kb. 10 magyarországnyi embernek nem éri meg drivert írni. Tudom, hogy senki nem fogja fel, mert nem lehet. Megközelítőleg 100 millió gép. Annyira abszurd, hogy elengedi az agyunk és beszélgetünk róla.
Ugyan ez az érzés fogott el a Windos Phone kapcsán is. 10% részesedésük volt kb., mint most a 8-asnak és egy magyar senkiházi fejlesztő leírja azt, hogy nem éri meg fejleszteni rá, mert nincs felhasználószám. Mi van?! Tehát ő tud olyat írni, amit minden honfitársának, az újszülötteknek is több, mint 10x el tud adni. Egyáltalán nem hangzik szürreálisan, ugye
És van, aki ebben rációt talál. Azt hiszem kéne nyomni tényleg egy resetet a világnak, mert néhányan elég komolyan eltávolodtak a valóságtól. -
a spórolásra: a tesztelésen kb. pont annyit tudnak fogni, amennyit a win7en fognának, ha azt dobnák, tekintve, hogy kb. ugyanazok a szoftverek futhatnak mindkettőn (nem tudok róla, hogy a win 8.x exkluzív címeket kapott volna). a win10 test suite lehet a második legnagyobb a dx12 miatt (ami szerintem piaci súlyához képest biztosan felülreprezentált náluk a tesztelésben és fejlesztésben). a fejlesztést nem merem megtippelni, nem tudom, mennyire kacifántos a 8.1 a 10/7hez képest. a skála a smartcopytól (tm) mehet egészen a kipufogón keresztüli teljes motorgenerálig.
-
core i7
addikt
Igaz nekem Nvidiám van de egy windows shellel meg gadgets instalerrel bejött a windows10 nemhiszem ,hogy eget rengető dolog lenne ,hogy kivették a támogatását ez a windows 8 olyan volt mint a vista annak idején nem sokan használják
-
WZP
aktív tag
Akkor jöjjön a nem népszerű véleményem
A win10 szerintem egy rakás szar. Utálom a UI-t. Utálom a létezésének okát. Utálom a vontatott működését.. A tabletre tervezett gombjait, a megmagyarázhatatlan akadásait és problémáit. A kényszerített frissítését és megállíthatatlan újraindulásait. A beépített és eltávolíthatatlan spyware-t még nem is említettük. És ezt pénzért adják...
Mint mondtam: egy rakás szar.
Még mindig bújom a fórumokat hogy hogyan kell meghekkelnem majd hogy legalább nagyjából használható legyen amikor kénytelen leszek váltani rá ryzen miatt.
Mindeközben a 3+ éves 8.1-em kiválóan szolgál.
Persze értem én az AMD-t is. Költség faragás... erőforrás összpontosítás. Csak azért vicces....
-
Benhill
senior tag
Én annak idején a WIN7-et, addig használtam amíg meg nem jelent a win8-hoz az első javítócsomag.
Most pedig sajnálom, hogy térhetek át a win10-re, mert nem jön több driver erre.
Most 8.1 van fent, szépen karbantartom semmi bajom semmivel, sem a játékok futtatásával stb. -
válasz
#85552128 #46 üzenetére
Lehet, hogy csak én látom benne a rációt, nem tudom. Ránézek a chartra és látom, amit kell. A Win8 eleve két verzióban létezik, tehát töredezett. Ráadásul alacsony a Windowsok közt a részesedése. A Win7 a vállalati ügyfelek miatt kell bent maradjon, de leginkább azért, mert neki van a legnagyobb részesedése, a Win10 meg ugye a legújabb verzió.
Tényleg magyarázni kell?
-
válasz
cskamacska #53 üzenetére
Márpedig muszáj figyelembe venni, hogy mennyit tud az NV, és mennyit az AMD szoftver fejlesztésre fordítani.
Aztán ki tudja, mi áll a háttérben. Ha költségcsökkentés bvan, akkor érthető a lépés mind a 64 bites OS szigorításával, mind a 8-as megszüntetésével kapcsolatban.
-
cskamacska
addikt
Engem is érdekelne hogy ezzel mennyit spórolnak végül, nem vagyok biztos benne hogy beleszámolták a PR és eladási veszteséget.
Mert lehet itt örömködni, hogy a felesleges legacy támogatást jól megszüntetik, mert ők mennyire a jövőbe tekintenek, és a haladó felhasználók minél teljesebb kiszolgálása érdekli őket.
Vásárlóként viszont nagyon nem mindegy, hogy ez a kép fogad
vagy ez
GeForce listában minden a legfrissebb, 17.07.24-én kiadott 384.59 változat Solaris x86-tól Win 8.1 32 bit-ig, minden aktívan karban van tartva.
(legalábbis számozásilag
) Ha hozzáteszem hogy ezeket minden régebbi videokártya is megkapta özönvíz előtti GT420-ig bezárólag(ha másként nem "if it works dont touch it" módon, de épp nemrég került DX12 támogatás Fermi kártyák mellé, szóval azért patkolva vannak még időnként), akkor simán látszik hogy az AMD durván elkezdett a drivereken spórolni az nVidiához képest.
Az oka érdekelne, mert biztos nem az oprendszer-darwinista AMD fanboyok két szém szeméért korlátozzák kizárólag a legelterjedtebb rendszerekhez a Radeon kártyákat. Abba belegondolni sem merek, hogy a Radeon Technology Group esetleg annyira kutyául áll anyagilag, hogy már az apróért is le kell hajolniuk, de akkor is furcsa és sajnálatos.
-
törölt tag
válasz
Raysen623 #51 üzenetére
Ezek mind igazak is, de a használhatóságot nem véletlenül felejtetted ki te sem
Márpedig ez lenne a lényeg, nem az, hogy szép meg letisztult.
Pl. a Wattman UI maximalizálás nélkül átláthatatlan (az ablakpozíciót és méretet természetesen újraindítás után nem jegyzi meg...) a túlméretezett "widgetek", és az üres kihasználatlan, logikátlanul megtervezett terek miatt.
-
mdraco
őstag
Két véglet a két op. rendszer, 10 és 7. Kettő között lóg a 8.1...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#85552128 #48 üzenetére
Tudom, csak azért írtam le, hogy ez a része egyértelmű legyen.
Amúgy meg az AMD sem jótékonysági vállalt, náluk is a pénz beszél. Fejlesztőmérnök vagyok, hidd el tudom mennyi időt és pénzt tud elvinni a fejlesztés. Ilyenkor ha xy indokkal meg lehet szabadulni egy platform támogatásától, azon baromi sokat tudnak spórolni. Persze egy ilyen döntésnek mindig vannak áldozatai...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#85552128 #46 üzenetére
Nem csak önmagában a részesedés dönt ebben a kérdésben.
Az AMD-nek prémium ügyfelei vannak Linuxon. Emiatt pl. a Vulkan támogatást először csak a zárt driver kapta meg, a közösségnek csak később adták ki. (ezt maga az AMD driveres részlegénél dolgozó kollégájuk válaszolta az egyik rendezvényen a Vulkan megjelenésekor a feltett kérdésekre)
A jelek szerint Win8.x alatt nincsenek ilyen ügyfelek.
-
törölt tag
Ebből a szempontból a linux is egy oprendszer mint a Win8 nem "külön kategória". Te hoztad fel a részesedést, az alapján a W8.1 a 3. legnépszerűbb OS ami még hivatalos támogatást is élvez. W7 helyett is van "alternatíva" akkor szüntessék meg annak a támogatását is mert lehet váltani W10-re ?
Kb. ennyire "logikus" döntés volt ez a húzás, remélem azt a rengeteg pénzt amit megspórolnak a marketing teamre vagy egy UI designerre költik... -
-
Akkor most váltsak vissza Windows 7-re, ha Vegát akarok venni?
Komolyra, én már vártam ezt a lépést, csak a 7-essel. Persze az a jelen OS részesedések alapján elég szuicid lett volna, szóval van egyfajta logika ebben a mozdulatban - csak épp irdatlan hülyén néz ki. Kíváncsi vagyok, mennyi pénzt tudnak ezzel megspórolni...
-
wolfman
veterán
válasz
nalaca000 #36 üzenetére
Ugyan azt mondom, mint Hobbbyt. Ez egyik sem win10 hiba, hanem a laptopod gyártója szart rá magasról, hogy legyen támogatása. Vedd meg a frissebb kiadású lapost, azzal menni fog minden pöpecül. Ezt hívják fogyasztó társadalomnak. nekem is van egy Dell XPS 16 laptopom. minden fasza, de csak win7-el működik benne a "mélynyomó", win10 alatt csak a sztereo, az is szarul. Ez van, régi, nincs támogatva.
-
Findzs
addikt
8.1 em van max maradok egy jol bevalt regebbi drivernel.
Ezert nem fogok win 10 re atterni.A melohelyen van 20 db gep abbol 15 win 10 tobbi win 7
A 10 esekkel mindig van gond a 7 esekkel szinte semmi. -
ddaydome
senior tag
válasz
nalaca000 #36 üzenetére
Hello!
Ez nem windows problem, hanem vagy driver vagy gép. Nekem pl. 6 éves netbookon is hibàtlanul fut a w10 és az asztalimon se volt vele semmi komoly gondom. Nem egyből a windowst kell szidni, gondolkozni kell.
Témàhoz:
A win 8.1-et anno kb. Senki nem szerette, főleg a fórumosok. Most meg itt megy a fikàzàs..... Nem kell mindenért hisztizni. Tegyél vissza előző drivert azt jó reggelt. Értelmes újîtàsok csak 0,5-0,75 évente vannak. -
nalaca000
tag
válasz
electrodoki #24 üzenetére
Stabilabb.
Win 10 problémáim:
USB 3-ak nem működnek, 2-es igen.
Dobálja a wifit.
A touchpad drivert nem tudom telepíteni, mert fagyaszt.
Egyéb nem szép dolgok. -
-
wjbhbdux
veterán
hol van már a win8.
a 10 is gyakorlatilag a múlté már, akár 11-nek is lehetne hívni a szeptemberben érkező giga frissítéssel, csak hát dobták a számozást. -
kovaszoskeny
aktív tag
w10 alatti összes támogatást be kellene szüntetni...Hajrá csak így tovább le az elvult buta rendszerekkel és megrözgött userekkel!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Raysen623 #25 üzenetére
"Az xp nálunk a max 3Gb memóriatámogatásnál vérzett el,"
amkor az xp megjelent, nagy kiraly volt, akinek 512MB ram volt a gepeben...
teljesen megertem az amd -t, aki w7-et hasznal, az vagy azert maradt, mert nem tetszik neki a 8/8.1/10 és nem akar atterni, vagy azert mert van valami hardvere/szoftvere ami feljebb nem megy. ( nekem pl. a tvkartya. ezzel mindig megszivom, egy ideig a 98 -at nem tudtam otthagyni a tvkartyam hianyzo xp supportja miatt, aztan lett xpre, de jott a hetes, amire megint nem volt driver, most hetesre van, oszt ennek ott vege is. )
aki meg 8/8.1 -et hasznal azt gondolom az ms ajanlasara ejtettek, nagyon szeretne am az ms mindenkit w10 -en tudni, lasd meg az az uj cpuk esten a frissites letiltasa. -
wolfman
veterán
Windows 7 elavult???? Na ezt gondold át megint.
Akik játszanak, szóval gamerek, régen váltaniuk kellett win10-re, ha tetszik, ha nem, mert most ennek áll a világ. Az egyszeri felhasználók, akiknek nincs különösebb okuk a fejlődésre azok megmaradtak win7-en. A win8;8.1 meg egy kiforratlan félkész win10, tehát megint nincs ok hogy itt maradjon az ember, de mint látható a részesedési mutatókon, ezzel jelentős részben az emberek is így vannak.
Aki megvette, nyilván most nem jó hír, de összességében kukázódhat a 8.1 a fenébe, csak lefoglalja az erőforrásokat. Haladjunk a korral kérem, a win10-nek már korán nincs annyi baja mint kezdetben és ezt a minimális csempézettséget is meg lehetett már szokni régen!(#24) electrodoki: +1 , ez engem is érdekelne, mert én gyakorlatilag ha megszakadok se tudok egyetlen érvet se felhozni a 8.1 mellett. De, egyet tudok, az hogy valakinek eredeti a win8.1 és most váltania "kell", de ennyi, ezt meg már régen meg kellett volna lépni. Egyébként meg annak szar a windows 10 aki lusta foglalkozni a személyre szabásával!
-
Raysen623
addikt
-
gege547
tag
válasz
Raysen623 #18 üzenetére
Pedig az XP is mekkora trágyadomb volt az elején. Sp1 el lett használható Sp2 től meg jó. Az első verzió nem tudott 3 alkalmazásnál többet futtatni egyszerre mert szétfagyta magát. Még böngészőből se. A Milleniumnak nevezett memóriazabáló csodát kellett visszapakolnom annyira fos volt az egész.
-
Hobbbyt
őstag
Van itt 2-3 olyan hozzászólás amiben nem látom az értelmet.. Aki az RX580-at hasonlítja egy 1080Ti-hez az agyilag megbuggyant valahol félúton.
Én az irodában win 8.1-et használok (Tervezésre), mert meg lett véve. Utálom. Egy rossz öszvér a Win10-hez képest, tele hibával. A win7 a régi elvet valja, de azt jól. A 8.1 ipari hulladék, 10 pedig ipari hulladékból épített modern műalkotás.
Nem értem, hogy hogy lehet szeretni a 8.1-et. Vagy 7 vagy 10. De 8.1?? -
Raysen623
addikt
Emlékszem miként állt hozzá a nép a W8 és 8.1-hez és mennyire ment a fikázás, hogy ő soha nem fogja felrakni azt a szutykot a gépére. Erre tessék mekkorát fordult a világ: most meg a 8 az Isten kb.
Szerintem teljesen jó döntést hoztak, mert akinek a 8 jó volt, annak jó a 10 is, sőt jobb is. Aki pedig 7-est használt az továbbra is meg fog maradni nála jól ismert indokok miatt. Jómagam 8-at használtam a kezdetektől fogva és megvoltam vele elégedve. Jelenleg 10-est használok, köszönhetően az MS akciónak és meg vagyok vele elégedve. Nyűgöket tekintve hasonlókkal szenvedek mint az XP korszakban, csak kevesebbel.
-
törölt tag
Az, hogy a 32 bites W7/8 támogatása megszűnik az új kártyáknál érthető, de elég g*ci húzás egy még hivatalos támogatás alatt lévő rendszer alól teljesen kihúzni a lábat miközben régebbit még támogatnak...
-
FLATRONW
őstag
Szerintem nincs ez így jól. Az AMD keményen asszisztál az MS-nak a Win 10-re való átálláshoz. Mivel az MS agresszív viselkedését is elítéltük, akkor ezzel sem kéne máshogy bánni.
Lehet itt azzal dobálózni, hogy alacsony a Win 8.1 részesedése, de pl. a Linuxé még ettől is nagyon el van maradva, de eközben mindenki szidja az NV-t, hogy sz.rik annak a rendszernek a támogatására.
Persze ez az egész nem érint engem, ha az AMD-s felhasználóknak megfelel ez az állapot, akkor nincs itt semmi probléma. -
Beren
aktív tag
-
Duck663
őstag
Be is b...na, ha dobnák a Win7-et. Én épp fordítva vagyok, nem látom okát, hogy váltsak. A M$ elindult egy úton a Win8-al amitől nekem személy szerint és még jó néhány más Windows használónak is, hányingere van. Köszönjük, de NEM kérjük az újabb windowsokat. Azt gondolom, ha lenne más épkézláb OS asztali környezetben akkor a Win 10 részesedése pont annyi lenne a piacon, mint a Windows Phone részesedése, mérhetetlenül alacsony!
-
hapakj
őstag
bezzeg az nvidia ^^
szülők gépén win7-et/win10-et tökéletesen gyorsítja a 7300GT ^^ -
szabi80sz
tag
Én ezért adtam el az rx580-omat, írtam egy anyázós le velet az amd-nek, és vettem egy GF1080ti-t (ami egy ideig biztosan jó lesz). Ennek a cégnek lőttek, ha már ezt a vonalat sem képes támogatni. Egyébként nem sokkal fogyaszt többet az új geforce-om, mint az rx580, viszont jóval gyorsabb. Korábban eladtam az 1060-omat. Azon jobban futott a Witcher 3, mint az 580-on.. Sajnálom is, mert ma már nem lehet kapni ilyen kártyát. Akartam volna venni még egy kisebb firepro-t, de így már azt sem fogok.
szerk.: én megvettem a win8.1-emet, de nem látom az okát, hogy ha koppintott, akkor miért ne lehetne támogatni.. A Win10 éa Win7-esek is kb ugyanolyan százalékban hamisak, amiket sokan használnak. Én nem fogok áttérni a 10-re, mert dugig van problémákkal, amik engem érintenek, a 7 meg elavult. Bár sokan szeretnek okoskodni, hogy áttérünk.. Egyszer talán igen, de nem most. Inkább veszünk nvidiát. -
ZuluMASTER
csendes tag
Jogos a kérdés,hogy miért. De sajnos ez van. Nem mintha a userek sírnának,hogy a megvásárolt a 8.1-el mi lesz... Mivel 99% koppincs
Én személy szerint megvettem a 7est is,eredetiben,és nem sír a szám,nekem tetszik.
-
fanti
addikt
Mindenesetre elég furcsa lépés.
Tudomásom szerint az nVidia támogatja továbbra is a 8-ast. -
Mr. Bond
csendes tag
Nagyon nem örülök.
A 7 egyszerűen elavult, a 10 pedig tele van olyan nyűgökkel, amik számomra nem vállalhatóak.
Az én szememben a 8.1 az egyetlen alternatíva (gondolom sokan jutottak erre az eredményre), mind a négy gépemen (mind természetesen Radeonnal) 8.1 van... -
-
elithun
őstag
Hát nem tudom mennyire baráti lépés ez. Eléggé él még annak az OS-nek a támogatási ideje.
Annak fényében meg főleg furcsa, hogy a régebbi támogatását pedig megtartják, dobhatták volna, akkor már azt is. -
anulu
félisten
inkább a W7-et kellett volna dobni. nagyon cél cuccokat leszámítva nem látok valós érvet a használata mellett. főleg nem játékgépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen program, ami...?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Lexus, Toyota topik
- Garmin topik
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest