- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
Csak ebből megint az lesz, hogy W7-8.1-nél (így 8 évvel a DX11 után) nem hogy gyorsabb lesz a Vulkan, hanem lassabb. (Én még W10-ben sem vagyok biztos, hol bizonyított eddig? Doom-ban tudtommal csak OpenGL volt, attól nem nehéz jobbnak lenni.
)
De a mostani konzolgeneráció mellett úgyis ez az API tökölés lesz végig. Az előző gen keresztje a több szálas CPU kihasználás volt, azt is API-ra fogták. Most hirtelen mindenki tud 4 szálra is optimalizálni, DX11 mellett is (és nem is gyengén).
Összeesküvés elmélet vagy nem, azért nem nehéz belelátni, hogy ha egy Watch Dogs 2-höz elég egy 10 éves Quad szériás proci, akkor mi lett volna ez előző genben ha van normális optimalizáció.
Most a GPU limitetet kellene kiütni. Nem baj, majd PS5-nél hirtelen mindenki megtanul optimalizálni, mostani API-ra is.
-
Shing
őstag
Hihetetlen mennyire minimumra veszik a driver kiadásokat. Csak GCN-re van driver (ok hogy sokat fejlesztettek az első óta, de nem kell csapongani teljesen más architektúrák között) most pedig csak W7/10-re kell figyelni. Ezek után ne legyen pofájuk bármilyen hibával kidobni drivereket.
Off. Én nem értem miért kell a Windows verziókon vitázni. W7, 8.1, 10 szinte teljesen ugyan azok. Játékbeli teljesítménykülönbség alig van, tele van egyedi kis tesztekkel a net. Esetleg a legmodernebb motorok amik a DX11.1-DX11.3 fejlesztéseit is kihasználják, ott lehet érezni hogy a Win10 jobb. De miután a DX12/11 között sincs eget verő különbség, itt sem kell 1-5FPS-nél többre gondolni. (Ennyit az API limitről)
Kár azért a 8.1-ért. Fejlődött a memóriakezelés, kevesebbet kért. Én nagyon régi gépekre tettem fel, jobban érezte magát lassú hardveren mint a W7. A W10-t már nem is éreztem gyorsabbnak, úgyhogy biztos sokan maradnának, mert a felesleges W10-es sallangok sincsenek, de a W7-től fejlettebb.
De tökmind1, mert a felület és más marhaságok mindig megoldhatóak lesznek az OS-ek között, ha zavar valami általában kilehet írtani (pl. W10Privacy). Kémkedés már XP-n is volt, persze most több van. De már kiadták frissítésekkel azokat a "kémkedő" elemeket a korábbi vindózokra mint W10-re. Így itt sincs előny/hátrány. Egyébként ott a W10Privacy, kiirtható minden új sz@rság (kémkedés, appok, onedrive, áruház, stb).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- VR topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 11
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest