Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shing

őstag

válasz Abu85 #140 üzenetére

Csak ebből megint az lesz, hogy W7-8.1-nél (így 8 évvel a DX11 után) nem hogy gyorsabb lesz a Vulkan, hanem lassabb. (Én még W10-ben sem vagyok biztos, hol bizonyított eddig? Doom-ban tudtommal csak OpenGL volt, attól nem nehéz jobbnak lenni. :DDD )

De a mostani konzolgeneráció mellett úgyis ez az API tökölés lesz végig. Az előző gen keresztje a több szálas CPU kihasználás volt, azt is API-ra fogták. Most hirtelen mindenki tud 4 szálra is optimalizálni, DX11 mellett is (és nem is gyengén).

Összeesküvés elmélet vagy nem, azért nem nehéz belelátni, hogy ha egy Watch Dogs 2-höz elég egy 10 éves Quad szériás proci, akkor mi lett volna ez előző genben ha van normális optimalizáció.

Most a GPU limitetet kellene kiütni. Nem baj, majd PS5-nél hirtelen mindenki megtanul optimalizálni, mostani API-ra is. :U

• Shing

őstag

Hihetetlen mennyire minimumra veszik a driver kiadásokat. Csak GCN-re van driver (ok hogy sokat fejlesztettek az első óta, de nem kell csapongani teljesen más architektúrák között) most pedig csak W7/10-re kell figyelni. Ezek után ne legyen pofájuk bármilyen hibával kidobni drivereket.

Off. Én nem értem miért kell a Windows verziókon vitázni. W7, 8.1, 10 szinte teljesen ugyan azok. Játékbeli teljesítménykülönbség alig van, tele van egyedi kis tesztekkel a net. Esetleg a legmodernebb motorok amik a DX11.1-DX11.3 fejlesztéseit is kihasználják, ott lehet érezni hogy a Win10 jobb. De miután a DX12/11 között sincs eget verő különbség, itt sem kell 1-5FPS-nél többre gondolni. (Ennyit az API limitről)

Kár azért a 8.1-ért. Fejlődött a memóriakezelés, kevesebbet kért. Én nagyon régi gépekre tettem fel, jobban érezte magát lassú hardveren mint a W7. A W10-t már nem is éreztem gyorsabbnak, úgyhogy biztos sokan maradnának, mert a felesleges W10-es sallangok sincsenek, de a W7-től fejlettebb.

De tökmind1, mert a felület és más marhaságok mindig megoldhatóak lesznek az OS-ek között, ha zavar valami általában kilehet írtani (pl. W10Privacy). Kémkedés már XP-n is volt, persze most több van. De már kiadták frissítésekkel azokat a "kémkedő" elemeket a korábbi vindózokra mint W10-re. Így itt sincs előny/hátrány. Egyébként ott a W10Privacy, kiirtható minden új sz@rság (kémkedés, appok, onedrive, áruház, stb).

Új hozzászólás Aktív témák